Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Aki nem értené az anol szöveget:
Alonsót a 10. rajtkockába száműzték
Az Olasz Nagydíj sportfelügyelői a 10. rajtkockába száműzték a címvédő Fernando Alonsót, amiért a szombati időmérő edzés harmadik etapjában feltartotta a ferraris Felipe Massát. "Az utolsó mért körömben utolértem Alonsót, aki éppen a felvezető körén járt" - panaszkodott Massa, aki az első két szektorban javított addigi legjobb részidején, de a harmadikban utolérte a Renault-t, és végül csak 4. lett. - "Ott legalább három tizedmásodpercet vesztettem! Ezt sajnálom, mert úgy éreztem, az első sorba kerülhetek." Alonso egy defekt miatt időt vesztett, és eredetileg az 5. rajtkockába kormányozta az autóját, de a harmadik etapból valamennyi köridejét törölték. "Nincs mit mondanom" - jelentette ki az időmérő után. - "Massa úgy véli, feltartottam. A boxból kivezető körömben igyekeztem, amennyire csak lehetett, de senkit nem tartottam fel. Ő legalább 3-400 méterrel mögöttem haladt, tehát a szélárnyékban még fel is gyorsulhatott. Nem volt szükség panaszra." Alonso számára azért jelent csapást a sportfelügyelők döntése, mert a rendszerint szoros eredményeket produkáló Monzában nehéz előrejutni, és világbajnoki ellenfele, Michael Schumacher a 2. helyről rajtolhat. A testület egyébként a precedenseket alapul véve hozta a határozatát, Monacóban ugyanis ugyanilyen büntetéssel sújtották Giancarlo Fisichellát, aki akkor David Coulthardot tartotta fel.
Namost aki szereti aki utálja Alonsot, láthatta Massa belső kamerájából végig hogy Alonso jócskán előtte haladt, feltartás szándéka fel sem merült mivel távol voltak... az vicc itt valami nem stimmel az nagyon gyanus, ilyet megcsinálni FIA...