FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BaLeeX
Azért végülis van egy jó oldala, hogy sumák majdnem minden futamon csinál valami hajmeresztõt ami után sok kis szakember kupálódik ki (lásd itt a fórumon is) és másnapra már mindenki tudja, hogy miért is volt szabályos az a dolog amit éppen sumák csinált... Érdekes, hogy mással kapcsolatban nem igen vannak ilyen hírek.

Jöttem hazafelé melóhelyrõl és beugrott erre a sárga zászlós dologra teljesen véletlenül egy hasonlat amikor megláttam az elõzni tilos táblát. Ugye a KRESZ azt mondja, hogy a tábláig az elõzést be kell fejezni de ugye normális ember ha meglát egy elõzni tilos táblát akkor már nem áll neki elõzni (persze mo.-on sok a nem normális ember) hogy majd úgyis be tudom fejezni mire odaérek, mert rosszesetben megbasz a rendõr ha észrevesz aztán annak magyarázhatod, hogy de elõbbre voltam mikor már elértem a tábla vonalát...

Mind1. Egy dolgot viszont már nagyon várok. Méghozzá, hogy miket fog alkotni a kis rajtbajnokunk (M.S.) rajtautomatika meg kipörgésgátló nélkül. Vannak errõl még szép emlékeim, pl. mikor kb. 3 éve a Hungaroringen Mika a 3. vagy 4. helyrõl indulva lerajtolta. Meg még sok hasonló, remélem még jópár ilyenben lesz részünk :) Bár jobban örülnék ha 6. vb címével már abbahagyná a vergõdést aztán kiderülne, hogy nélküle "megtisztulna"-e a forma 1 vagy jönne egy új aktuális kedvenc aki megint a szabályok felett áll.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

a.carkey
Mikán nem lehet túl lépni ... :(
Sato meg igenis jó, majd kijön, hogy tud vezetni is ...
Nem tudom ki ment bele Coulthardba, esõben, a spai pályán, egy egyenesben, semmitõl sem zavartatva ... :)

A sárga zászlót nem azért lengették MS elõtt 100 méterrel, , hogy onnan fog kezdõdni a sárga zászló számítása, hanem mert ott áll a pályabíró, mert oda állították ... :)
Ahogy lengetik a zászlót a pilótának észre kell vennie és tilos elõznie. A kép is mutatja, ez nem mindenkire vonatkozik ...
Amint feltûnik, nincs elõzés, lassabban kell menni, vagy jelezni, mint ahogy Hakkinen egyszer egy idõmérõn a gyors körén tette, hogy igen, látom, de bm ez a gyors köröm ...

Mellesleg nem ezen múlt, hanem, hogy ismételten lassabbak voltak fejben a McLarennél és a Williamsnél a boxban. (Dagadtat kirúgni! 101. fejezet. Ron Dennist továbbképzésre küldeni 1. fejezet ...)
De ez van. Japánban döl el minden úgyis. MS-nek egy nyolcadik hely kell és kész. Ennyi. Ez menni fog. A többi már nem érdekes. Hacsak ki nem teszik a rajtnál, pl Montoya vagy Coulthard ..., bár nekem jó ez az utolsó körben is. :)

Jövõre kell megverni, ami az új szabályok, a motorkorlátok és az automatika kikapcsolásával nem is lesz nehéz dolog.
Az idei eldõlt. De persze csodák még vannak és voltak ... :)
Remélem lesznek is ...

A medve nem játék.

sumi
ezért a dumádért fizetnek neked??mer ha ingyé csinálod az már 1 kicsit gáááz!!

sumi
nyiss magadnak egy új fórumot azt ott szakércsé!!teee!!

Petyus_
Még ha azért menne a rinya, mert:

1. Schumi _tényleg_ sárga zászló alatt elõzött volna,
2. A FIA azért nem adott volna neki büntit, mert "szegény Michael a Ferrari csapatfõnökség szerint azt hitte az csak egy pálya széli Jordan drukker az",
3. Ezzel a végig jobban versenyzõ Raikönnent elõzte volna meg az utolsó elõtti körben..

akkor megérteném. =))

\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com

Petyus_
Informálódtam a topic szakértõitõl. =)

"Ja és ha sárga zászló van, akkor rögtön villog egy kis lámpa az autóban is, nem a pályamunkástól kell számolni a távot ... Mellesleg. Amikor az világít, "kuss" van..."

"És akkor a Renault-s pilótának jobb szeme van? Mert õ mikor látta a sárga zászlót, bizony belelépett a fékbe. Õ valszeg nem volt BIZTOS benne, hogy már megelõzte, akit kellett... És ez ugyanakkor volt, ugyanott..."

"Az egész célegyenesben lengették és láthatta volna"

Ezekbõl szûrtem le, hogy a helyes az lett volna, ha Schumi már A CÉLEGYENES ELEJÉN ÁLLÓRA FÉKEZI a Ferrarit!! =)

Petyus_
Nem Nyimi, Nyiri, sorry, félreütöttem..

sumi
errõl van szó.ez kell a parasztnak,vagy tanulja + a szabályokat!

Petyus_
"Ha a szabály kimondja,hogy nem lehet elõzni"

Ez nem a körhinta bazzeg. =))

(nézd már meg Nyirni #6004-et légyszíves - mondjuk felesleges, a tények & észérvek szart sem érnek, Cipész száksz és kész! =))

ELÕZÖZNI MERT A ROHADÉK? BÜNTESSÜK MEG! =))

sumi
te 1 igen okos és ember lehetsz!a forma 1-es ismereteid kegyetlenül jók!!
1.:A sárga zászló hatája a jelzést adó emberkétõl a zöld zászlót lobogtató emberkéig tart!!!Éééérrrttteeeeedd???
2.:namár most.a sárga zászlót a célegyenes végén,ez elsõ jobbos kanyarban alkalmaták és nem a célegyenes kezdeténél.tehát 100%-ig szabályos volt az elõzés a CÉLEGYENESBEN!!legközelebb informálódj mielött baromságot írsz!!csak az irigység nyeheg belõlled......
3.:a cigány leszerepelt a világ elött.amit mûvelt a Barival,az egyenesen felháboritó!most akkor kihez igazitják a szabályokat??he!ez a köcsög azt csinál a pályán amit akar!?ezért a Sumit már lazán kizárták volna.....ennyit a szabályokról.........

Punker
a kisebbségi meg 1-el többször vett levegõt mint muszály lett volna szerintem lõjük le.......

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

BADE
Egyértelmûen meg kellett volna büntetni Schumit!Ha a szabály kimondja,hogy nem lehet elõzni,akkor miért elõz???ÉS miért nem büntetik??

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

Miert idegesited magad azert mert a jobb versenyzo gyoz? :P

Petyus_
Hülye vagy? Amikor ott haladt már látta 500 méterrõl a hogy lengetik a zászlót, akkor már bele kellett volna állnia a fékbe! Meg amúgy is, a világító izé is jelzett neki a mûszerfalán!

Mocskos csaló FIA & Sumák!! Hiába rakosgatsz ki képeket, a tények az ALAP AXIÓMA ("1. Suminak mindig igaza van illetve mindig betartja a szabályokat.
2. Ha mégsem akkor hozzáigazítják öket,s az elsö pont lép életbe.") érvényén nem változtatnak.

ibronk
Írták eurosport teletexten hogy a verseny után eltünt mint szürke szamár a ködben, és azóta senki nem látta

\"Racing is living. Everything else is just wating.\"

Na aki azt mondja, hogy sarga zaszlonal elozott az most mossa meg a szemet es nezze meg ujra.

A sarga zaszlo ervenye akkor kezdodik, mikor elhaladsz mellette.

A Schumi fikameneket megkerdeznem, hogy miert nincs szo montoyarol? Leesik egy kis eso es mar gps nelkul meg sem talalja a palyat??? Tobbszor volt a fuvon, mint a palyan. Na az a LOL, nem Schumi fele "kivetelezesnek" nevezett ragalom. Schumi is kapott mar nagyon sok buntetest az evek soran.

En mar nagyon reg ota Schumi drukker vagyo, meg akkor is az voltam, mikor szarul ment neki. En pl. elismertem annakidejen (es most is) Willeneuve tehetseget, es Hakkinennel sem volt semmi bajom. Ha valakinek drukkolunk az nem azt jelenti, hogy utalni is kell valakit.

[Walaki]D`Lair
LOL!

Amúgy én schuminak drukkoltam...egészen az ominózus osztrák nagydíjig...ott valahogy megútáltam az egész ferrarit tokkal vonóval mindenestül....

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

ibronk
#6000 és katt a szmájlira

ibronk

ibronk
Ott a pont.

És most ez a sárga zászlós eset is pontosan ennek az ékes bizonyítéka.

Petyus_
FERRARI CAMPIONE DEL MONDO!!

Petyus_
Nagy igazság..

"Anti-Schumistának" lenni egy életforma.. kiváncsi lennék, hogy a 97-es HC Villeneuve drukkerek közül hányan szorítanak ma Jacques-nak. Szerintem nem sokan.. azóta már túlvannak Mikán, most éppen Monty drukkerek. =) "Mindegy, csak Sumák szíjjon."

Takuma Sato lehet valakibõl érdemtelenül, lóvéval, FIA nyomásra, stb.

Hatszoros világbajnok már nehezen.

Szvsz.

ibronk
Amugy érdekes hogy most a Schumi ellenesek azon rágodnak hogy sárga alatt elõzött vagy sem.
NEVETSÉGES! AZON MULOTT, LOOOOOL!

Alien
Mellesleg baromi érdekes, hogy arra senki nem gondol, hogy az idei évben pont az új szabályok pont a tavalyi Ferrari fölény miatt lettek kitalálva. Ezenkivül nagyon érdekes az is, hogy amikor kiderült, hogy a Michelin szabálytalan gumikkal ment, akkor itt nem az volt a reakció, hogy nahát, ezt nem gondoltuk volna, hanem a szokásos: a szemét Ferrari beköpte õket az FIA-nak stb.. Megint a Ferrari a szemét.. Na mindegy, ez az ügy már lezárult, csak gondoltam megemlitem.

HuAn82

\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítõ haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17

ibronk

Alien

HuAn82
Mondasz valamit!

"A lényeg, hogy mi Ferrarisok és Schumisok legalább összetartunk, nemde?" De igen!!

\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítõ haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17

Alien
Egyszerüen hihetetlen amit itt néhányan mûveltek itt a fórumban...
Ha Schumi nyer akkor egybõl azt mondjátok, hogy csal, meg mák, meg hasonlók.
Kérem szépen nem igy van. Schumi a hetedik helyrõl indulva egy REMEK VERSENYZÉSSEL
nyerte meg a futamot. Õ volt a legjobb, nincs ezen mit vitázni (azt hiszem Schumi szurkolók egyet értetek velem)
Tegnap végre az igazi Schumit láthattuk aki tolja neki rendesen, és elõz is, ahogy kell:) Hiába, Schumi az esõmenõ
Amúgy milyen érdekes, hogy a Montoya-ról most itt senki nem beszél..Na mi van??? Hahó... Egybõl másra terelitek a szót, hogy csalás történt és ott
szidjátok a Schumit ahol kell. Nem kedvelem Montoya-t, de sajnáltam, hogy tegnap úgy alakult a
versenye.
De most komolyan, gondolkozzatok már el páran! Nem veszitek észre, hogy mi van itt a fórumban??
Amikor nem nyer a Schumi akkor egybõl fikázzátok, hogy béna, röhögtök meg minden. És persze egekig marasztaljátok
a gyõztest (Alonso, Kimi, Monty) Mindegy ki..csak ne a Schumi legyen. Viszont amikor meg nyer, akkor egybõl jön a szokásos duma, csalás, mák stb...
Nem igaz, hogy nem unjátok még. Miért nem lehet egyszerüen beismerni, hogy egy jó pilóta. Nem kell neki drukkolni, nem kell szeretni, de könyörgök
fejezzétek már be ezt örökös, unalmas szövegelést... Miért mindig errõl szól ez a topic? Hogy a "Sumák így Sumák úgy" Hagyjátok már ezt és inkább azokról írjatok akiknek
szurkoltok. Ááá, mindegy, azt hiszem ugyis hiába próbálkozom.... A lényeg, hogy mi Ferrarisok és Schumisok legalább összetartunk, nemde? Hajrá Schumi!!Hajrá Ferrari!!Hajrá Bari!!

mohus
ja

az ötöslottót is, ha nem húzzák ki, mindenki a gépre fogja meg hogy csalás milyen fura....egy ideje kézzel huzzák...nahát az is csalás:)

valaki emlegette a magyar foci szintjét...hogy az F1 is ott tart:)
az F1 egy cirkusz...DE AZ DIRKET ilyen, de a magyar foci egy vicc...irreális és reménytelen röhejes bohóckodás, inkább nézek badmintont

én személy szerint rühellem azt a nagypofájú montoyat....felõlem bárki nyerhet csak ne õ. Vizes pályán meg halott a srác...

FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]

HuAn82

HuAn82
nem

Petyus_
1. Ugyanezt írja minden komoly külföldi oldal amit néztem.. meg ugye a riválisok sem fellebeztek.. mert bár a VB cím múlna rajta, õk nem fognak beadni egy fellebezést ugye, "mert megszokták, hogy mindig elcsalják a Ferrarinak". =)

2. Ezt én se értettem.. de valami ilyesmi volt a lényege. =)) Gondolom Czollner apánk nem jeleskedett anno matek órákon az "A mikor éri utól B-t?" típusú szöveges feladatok megoldásánál. =)

Montoya szerintem egy jó pilóta.. de Barit sztem is õ lökte ki, esõben nem bír menni, meg tegnap úgy ahogy van egy szar volt, amit produkált. Tényleg röhej, hogy pl. Kimi mennyivel érettebb versenyzõ nála.

Petyus_
Alap. =))

a_n_d_r_e_w
1: Szar volt a kameraállás, azért látszott úgy, hogy Schum sárga zászló alatt elõzött, de addigra már rég kész volt vele
2: Mit nyavajgott Czollner: ha Trulli nem körözi le Montoyát, de Schum Trullit igen, akkor eltûnik az a majdnem egy kör elõnye Trullinak és sutty már Montoya meg is elõzte (vagy valami ilyesmi, nem emlékszem pontosan)? Hülye ez a mukso? Az.
3: Sajnos a jogok még 2006-ig az RTL-nél lesznek

Bocs, ha ezeket már írta valaki, nem volt idõm végigolvasni mindent, de szerintem a tegnapi verseny akkor is tiszta volt, kijött, hogy ki az igazán jó pilóta (Sch, Rai, H-H) Kár lázadni, Montoya röhej volt. Nem is kellett volna Barrichellonak a rajtnál segíteni, a hülye Kolumbiai akkor is elcseszte volna az egészet. Miért nem megy haza a papa kokainültetvényére?

One Vision. One Purpose.

The Garrett
wáááá látmo petyus koma nembírod flame nélkül :D

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

BaLeeX
Jó lesz az is amit terveznek, hogy jövõ évtõl nem lesz rajtautómatika meg kipörgésgátló sem asszem. És akkor végre megint azon múlik, hogy ki hogyan tud rajtolni és nem azon, hogy kinek milyen jó kütyüt tettek a kocsijába.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

KG21
Azt egyébként figyeltétek, hogy a rajtnál a belsõ, porosabb ívrõl rajtolókat hogy otthagyták a külsõ ívrõl indulók. Ezt már rengeteg futamon megfigyeltem, sztem nem jó hogy elõnyben vannak azok, akiknek szerencséjük volt és a külsõ ívrõl rajtolhatnak. Legjobb lenne, ha bevezetnék a repülõrajtot, amivel még a lefulladásos ütközések is megelõzhetõk lennének.

AMD FX6300 | MSI HD7850 2GB OC | 8GB DDR3 1600

KG21
nagyon looool

KG21
ha nézted a 99-es cart szezont, akkor biztos emlékszel a Clevelandi esõs versenyre, amin Monty (ismétcsak) hülyére verte a mezõnyt! Pedig végig zuhogott, kaotikus állapotok uralkodtak, õ pedig egyetlen hiba nélkül volt a leggyorsabb a pályán.
Sajnos nem sikerült neki ez a verseny és a vb cím, de azért örülök, hogy Schumi megnyerte, mert õ a másik kedvencem:)

ÁjjLe BoBBi
tudom vazze! :P

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

Shaman
Idézek az index forumból:
Jean Todt: "Rosszul indult a futam, mert Barrichello a váltó elektronikus hibája miatt a rajt után lelassult".....
Erre komment:
A kormány hibája miatt pedig balra kellett kanyarodnia kis ívben, nem beszélve a bal tükör hibájáról, ami miatt nem láthatta Montoyát, végül pedig Rubens ítélõképessége is meghibásodott, mert azt hitte hogy a visszatolás neki is jár. :P

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

Petyus_
Kemény vagy mint a bakaszar. =)

ÁjjLe BoBBi
ja valahogy így

Shaman
#5926-os kommentemet olvasd el lécci.

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

ÁjjLe BoBBi
1.az egész célegyenesben lengették és láthatta volna
2.vissza kell húzódni ugyan úgy mint alonso tette ezt mögötte

Petyus_
Hogy a focihasonlatoknál maradjunk: a Real Madridnál is minden a pénznek van alárendelve, Zizou meg Figo mégis jól fociznak, és jó meccseket szokott játszani a csapat. =)

Petyus_
Nem is tudtam hogy a kisegítõ iskola alsó tagozatban is van számtech óra. =)

Petyus_
DC rulz. =)

Amióta nem integet Sumérnak, csak szép nyugodtan teszteli Kiminek a slick gumit esõben egész szimpatikus. =) Pedig õ volt az egyetlen F1 pilóta akit nagyon nem csíptem.