182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
ez a Te szerencséd...:P
én szeretném, hogy Hamilton odamenjen és szétalázza a Csítát...
remélem holnap elkeni a kis Piquet száját, bár az a baj, hogy azt is kedvelem...:) -
Lehet... végülis ez logikus. -
Nemhát, tuti vb címet a tákolt merci motor miatt vesztette el... idegesítő volt 7ről-7re azt látni hogy hiába ő a leggyorsabb mégis egyre távolabb a vb címtől :(
Ne aggódj, ha Kimi elmegy a Mekitől én nem fogok Alonsonak drukkolni, sem Pedronak.. max Hamilton ha odamegy de csak neki... -
sztem nem így van.
Az indul előrébbről, aki először érte el azt a bizonyos időt. Legalábbis pár éve még így volt. Emlékszem pár évvel ezelőtt 3-an(!) is ezredre azonos időt mentek, és akkor így volt. Persze változatott azóta... -
jaja, csak tavaly rohadtul nem ilyen volt a hozzáállásod neked sem, mikor a kis kedvenc Rajkógyerek szívta a rudit...
kis köpönyegforgató vagy, mikor Ron Dennis bejelentette, hogy nyekklárenes lesz a Csíta, akkortól szépen elkezdted nyalogatni az ülögumóit... -
Az az igazság hogy Alonso vajmi keveset tehet arról hogy a rönó atom megbízható és ő maga nagyon gyors és pontos pilóta... emiatt lehet utálni, de akkor Sumi éveken keresztül azvolt őt is utáljuk szépen...
@passatgt, ezt nemigy kell nézni... a szitukat kölün, és nem egybeolvadásokat... ha nemjár érte akkor nem, ha igen akkor igen... -
Hmm én is kicsit nagyon durvának tartom ezt, de ne felejtsük el, hogy Schumit is igazságtalanul megszivatták Monacoban... ÉS Alonso most jobb szituban van, mint annó Schumi.... -
aha, ezt mond Mózlinak... -
én úgy vagyok vele, hogy a tavalyi mákos év miatt, ha 10 évet szívna Csíta, akkor sem lenne igazságos...
én nem szeretném, hogy kiessen, de ne szerezzen idén több pontot...
kedvelem a nyekklárent, de remélem jövőre visszasüllyed a S.Aguri szintjére - kapjon a majom sok pénzt, mint Ralfie, de ne legyen jobb autója, mint a Satonak... -
A Forma 1-nek nem a hülye büntetésekről kellene szólnia hanem a jó kis előzésekről:) -
ezzel egyetértek:) ott volt alonsonak 1-0 hungaroringen 2-1 most 2-2 -
Napersze...
Na ha ez megtörténne, annak a Tv-m nem örülne, ugyanis valami(k) repülnének felé igen erőteljesen...
Bár én úgyvagyok, hogy tökmind1, Schumi már bizonyított, ennél többet már nem lehetne, megnyert mindent, szóval ha csak úgy "elautózgat" kedvére, mert jólérzi magát, az is jó.
Persze szurkolok, és szeretném ha lenne egy 8. VB, de kitudja... -
Ja igen persze :) , remélem rajtál leelőzi az összes csalót és bebillen Kimi mögé természetesen és ott is marad, Ferrarit legyőzi otthon, azt sírhatnak, bejelenthenek meg mindent csinálhatnak :))) -
10 -
mindegy amekkora máker alfonzó holnap úgyis lesz 29 SC és kilecen kiesnek előle... -
Akkor most Alonso honnan indul? -
Nem vitázok egy sor:
Ha schumi-é csalás volt monacoban akkor ez is csalás itt. ennyi. -
Miért és kik büntették meg Alonsót?
"Hivatalos indoklásukban a monzai sportfelügyelők azt írták, azért törölték Fernando Alonso legjobb köreit az Olasz Nagydíj szombati időmérő edzésének harmadik etapjából, mert a spanyol versenyző szerintük egyértelműen feltartotta a ferraris Felipe Massát - jóllehet, elismerték, hogy ezt nem feltétlenül szándékosan tette. Alonsónak éppen igyekeznie kellett befejeznie a felvezető körét, mert mindössze 1 perc 34 másodperc volt hátra az időmérőből, amikor útnak indult a második kerékcseréje után, így azt sem engedhette meg magának, hogy lassítson egy mért körön járó autó kedvéért. "Miután meghallgatták mindkét versenyző, valamint csapataik menedzserének beszámolóját, megnézték a felvételeket, és áttanulmányozták a Scuderia Ferrari Marlboro által szolgáltatott adatokat, a sportfelügyelők az alábbi következtetésekre jutottak:" - szólt az indoklás. - "1. Fernando Alonso a felvezető körében járt, és valóban feltartotta az őt utolérő Felipe Massát; 2. Egy másik versenyző feltartása az időmérő közben szabálytalanságnak minősül (a 2006-os Sportszabályzat 116/b cikkelye szerint), és 3. Elképzelhető, hogy a manőver nem volt szándékos." A sportfelügyelők ezután a szokásos eljárást alkalmazták, vagyis a 112. cikkelyre hivatkozva törölték Alonso három legjobb köridejét - ahogy egyébként idén már több más versenyző esetében is tették.
Az eset semmiképpen nem tett jót a Forma-1-nek a világbajnoki küzdelemnek ebben az egyébként is kiélezett fázisában, de kívülről, pusztán a felvételek alapján nehéz megítélni, hogy Massa mennyire volt közel Alonsóhoz, mivel a pálya mellől, teleobjektívvel készített képek kisebbnek, a széles látószögű belső kamerás felvételek pedig nagyobbnak mutatják a távolságokat a valóságosnál. A sportfelügyelők indoklása azt sugallja, hogy a Ferrari telemetriai adatai szerint Massának, aki már az Ascari előtti egyenesben megközelítette a Renault-t, legalábbis el kellett vennie a gázt, ez azonban aligha nyugtat meg bárkit is az ítélet helyessége felől (különösen a monacói eset fényében, amikor meglehetősen érdekes módon hivatkoztak a telemetriai bizonyítékokra). Mindenesetre tény, hogy a sportfelügyelők az idei döntéseikkel nem lopták be magukat a közönség és a szakma szívébe.
A sportfelügyelői testület egyébként három tagból áll, akik közül az egyik - a brit Tony Scott Andrews - az idei szezon óta minden versenyen részt vesz a munkában, második mindig a pálya hazai autósport szövetségét képviseli, a harmadikat pedig rotációs rendszerben sorsolják. Monzában Alessandro Tibiletti a nemzeti, azaz olasz sportfelügyelő, a harmadik pedig a venezuelai Enzo Spano, aki a NACAM (az észak- és közép-amerikai, valamint mexikói autósport-szövetség) elnöke, a Motorsport Világtanács tagja, és aki aktívan részt vesz a 2004-ben felállított FIA Biztonsági Intézet munkájában"
a5.hu -
megnyereti vele hogyvonuljon már vissza -
edeleny #41333 Én azt hittem,hogy ha feltartotta,akkor azt az elsö szektorban tette,mert akkor még viszonylag hidegek a fékek,gumik.
A harmadik szektorban csak a parabolika van,ha lassan megy a Spanyol,akkor a sajat következö körét is elrontja,mert nem lesz sebessége a célegyenes végén.
HA meg elengedte volna Massát,nem kezdhetett volna gyors kört,mert már lejárt volna az idö.
Mikor befejezte az elözö gyors kört 3 perc 20 volt hátra,már akkor azt számoltan,hogy nem lesz gyors kör,mert nem fér bele a le,és felvezetö kör,és majdnem igazam lett. -
én is csak ismételni tudom: Schumival vb-t akar nyeretni a FIA -
edeleny #41331 Azt hiszem már mondták azt amit csak imételni tudok:
Olaszország-Ferrari-Sumi. -
Mondjuk nem emléxem pontosan, mivel nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki, de asszem akkor mutatták a közvetítésben őket, amikor az egyenesben volak a parabolica előtt, a kanyarban mivolt asszem azt nemláttuk, de javítsatok ki, ha nem így volt... -
Jó, oké, nemtudhatjuk, de a látottak alapján nem látok okot rá... -
Kéne videó arról a körről végig massát mutatva^^ -
Imremagdinak ment! -
Én is Ferrari drukker vagy és elismerem, hogy nagyon furcsa az eset, de azért annak is van esélye, hogy igaz a történet. Szerintem te még nem elemeztél olyan telemetriákat amiket használnak.
Megjegyezném Gyulából az kisördög szólt amikor azt mondta, hogy áh nincs gond Alonso nem tartja fel Massát. :DDD -
Telemtria... ugyan már, Massa elbalfaszkodott valamit és ezért ment olyan időt amilyet. Amikor beért a célegyenesbe épp azon gondolkodtam, hogy ha most bemegy a szélárnyékba, akkor nagyot mehet. A parabolikában is simán lehet hibázni, elég nehéz egy kanyar az. -
Két autó messze voltegymástól, tök 8 hogy mit mutat a telemetia, massát nem tartotta fel
olaszország, ferrari, , schumi, Buda, és sajna senki se reklamálhat.
Idők alapján a 3. szektorba "tartotta" fel , de ott csak egyenes van, mint a pálya nagyrészén..
Schumi szurkoló vagyok, de ez nem volt fer -
Annyi hely volt közöttük mint az atom.
Massa direkt megjátszotta az egészet... -
A felvétel alapján mint láthatod mindenki ezt mondja. Viszont a telemetriát nem látjuk. -
ez igaz, de ahogy én kivettem a felvételről nem tartotta fel, nagyon nem.
Ez bunda volt. -
Hát megkellmondjam, nem szeretem Alonzo-t, sőt már mióta eszemet tudom Ferrarinak szurkolok, és Scumachernek, de énszerintem nem lehetne feltartásnak mondani, tehát tök felesleges szvsz.
És tényleg kezd kicsit nevetségessé válni ez az egész... -
Technikát idén ki lehet lőni annyira nemrossz, elég megbízható, bár előszerettel vágáják rá hogy amiatt... nem, nem... kiesett szokszor baleset miatt, amiben ő 1szer sem volt hibás vagy csak minimális szinten... persze technika is volt de csak pár...
De ez a múlt, holnap Kimi megszerzi az Mp4/21 első győzelmét, Pedro bejön 3.nak és heppy leszek:)) -
De ha visszagondolok a Hungaroringes esetre amikor Alonso (szándékosan vagy sem) befékezett Schumi előtt... akkor annyira nem sajnálom most Alonsot. (meg úgy alapból nme sajnálom
)
-
Sajnos... egész vezetőséget lecserélni a francba... ezek az emberek döntésképtelenk, ha meg valamit kell csinálni akkor olyan kétes döntést hoznak ami felháborító... kicsit sok véletlen, kicsit sok a botrány... -
a kettő nem szívott annyit a FIA miatt, mint a Rajkó gyerek a technika és mások balf*szsága miatt... -
Ricco87 #41316 lassan hagyomány lesz ebben az évben... -
:)) naja, mind1... kezd sok lenni ebből szivassuk a 2 éllovast ahol tudjuk... -
nem, mert a telemetriából és a felvételekből megtudják állapítani, ha Massa saját hibájából veszített időt...
de majd, jön az Öreg Szabálykönyv, aztán megmondja a frankót, mi pedig csak figyeljünk:)