FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BADE
Ha Montoyat megbüntették a Barrichelloval vívott harca miatt(ami szerintem teljesen jogtalan),akkor Schumachert is megbüntethették volna a sárga zászlós elõzese miatt még jogtalanul is!Így a pályabíróság döntõen befolyásolta a VB kimenetelét!Végülis már el is dõlt😞(

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

Petyus_
"az abroncsoknak új állapotban kell az elõírt méretûnek lennie (mint ahogy a szabáylban is volt)"

Nem ez a szabály. A szabály az, hogy a gumi futófelülete 27cm lehet.. egyértelmû, hogy a Michelen volt az, aki leleményesen kijátszotta a szabályokat. Az nem volt lefektetve, mikor lehet ezt ellenõrizni..

Ha a Bstone csinálná ugyanezt, szívesen meghallgatnám szívesen a hû meg házásodat az ügy kapcsán, menne a csaló Sumákolás ezerrel. =))

\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com

[Jakuza]
Na egy pillanat. A szabaly azt mondta ki, hogy a megengedett gumimeret nem lehet 270mm-nel nagyobb. Amit verseny elott ellenoriztek, mert senki nem gondolta, hogy a Michelin ugy probal nem megengedett elonyt szerezni. S mint kesobb kiderult a magyarországi versenyt követõ mérések eredményeként kiderült: a Williams elsõ gumijainak futófelülete a futam végére a megengedett értéknél szélesebbre, 286 mm-re kopott. Na mar pedig ha a szabaly azt mondja ki, hogy a gumifelulete nem lehet 270mm-nel nagyobb, akkor arra nem lehet hivatkozni, hogy eddig csak a futam elott mertek nekunk, hogy kepzelik ezt, hogy megmerik, hogy megfelelo e, a szabalyoknak megfeleloen.
Annyira mondjatok, hogy a Schumacher szamara hozzak a donteseket, akkor miert nem vontak el a pontokat, ha kiderult , hogy nem megengedett elonyt hasznaltak a Michelinesek ? Marpedig a tobb mint 3,5 fel centi szeles gumi igen csak nagy elonynek szamit a kanyarokban.
En amondo voltam, mint mindenki mas aki erintett volt ebben a temaban, hogy mindenki igy jart volna el, mint a Ferrari.
Te hagynad azt , hogy 20 eve atletizalsz es te vagy az eselyes az olimpiai 100 meteres futoszam megnyeresere, de nem nyersz mert leeloz az egesz evben nalad 2 mpel lassabb futo es rajossz , hogy azert nem nyertel , mert a masik doppingolt es erre bizonyitekod is van ?
Te tuti beletorodnel abba, hogy azert dolgoztal egesz evben, hogy csalas miatt elveszitsed az almaidat.
Nezd egy kicsit realisabban a tenyeket.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

BaLeeX
Ja, hogy alátámasszam amit mondok. Gumi téma. Ha nem aggódtak volna a vb cím miatt, megmondták volna a reklamáló ferrarinak, hogy az abroncsoknak új állapotban kell az elõírt méretûnek lennie (mint ahogy a szabáylban is volt) utána hogy utána hogy kopik az õket nem érdekli. Nem ezt tették, szabály változtattak (nem pedig betartatták azt, mint páran mondogatni szokták) a változtatás pedig az volt, hogy verseny után is mérik. Nem mintha ezen a döntésen múlt volna a mostani vb cím.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

BaLeeX
Nem vágod a témát látom és még én vagyok butus. Röviden: a német autó ipar/piac az egyik legnagyobb a világon a ferrarinak meg a legtöbb pénze és legnagyobb neve van most a szakmában. Ezért van az a megkülönböztetés a csapatok között ami újabban mindig a ferrarit segíti. Ecclestone-nak és bagázsának is sokkal jobban megéri ha ferrari lesz a világbajnok mert a reklámok és egyebek miatt 2x annyi pénzt zsebelhetnek be, mintha mondjuk egy BMW vagy meki nyerné a címet. De ez a megkülönböztetés egyeseknek azért nem tûnik fel mert természetesnek veszik.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Petyus_
Ez az állókép érdekes, megnéznék egy felvételt mozgásban is. Ez alapján tényleg Bari a hunyó.

Végülis Monty elõélete alapján lehetséges, hogy túl szigorúan/alaptalanul ítélték meg.

Ja. Ha nézted a magyar közvetítést, az volt az az ominózus második kerékcsere, amikor a szakértõink nem értették hogy most miért is volt kint, meg milyen gumikat is kapott.😊)

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

BADE
Akkor Montaya kapott egy 10s-os Stop&Go büntetést?

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

Hozzászólnék Montolya teljesítményéhez. Elõször is Barrichello véleménye a kicsúszásáról:

"A Ferrari versenyzõje, Rubens Barrichello rendületlenül állítja, hogy a vasárnapi versenyen, Juan Pablo Montoyával való összeütközése elõtt elegendõ helyet hagyott a Williams kolumbiai versenyzõjének. Az ütközés következtében a brazil feladni kényszerült a futamot, Montoya pedig nagyrészt az incidenst követõ büntetésének köszönhetõen esett ki a VB címre esélyes három versenyzõ közül.
Barrichello, miután videón visszanézte az esetet, elmondta: "Szerintem elegendõ helyet hagytam Juan számára. Ahogy mentem be a kanyarba, hirtelen egy csattanást éreztem. Elegendõ helyet hagytam neki (Montoya) a kettes kanyarban, és arra számítottam, hogy jobban tudok kigyorsítani.
Montoya a rázókõre ment, ami még vizes volt, és belém csúszott. Nem volt a füvön. Nem akartam befordulni a kanyarba, így kihúzódtam külsõ ívre, de még így is nekem jött.
Tudom, hogy ez döntõ fontosságú esemény volt a világbajnokság szempontjából, de én nem akartam semmi rosszat senkinek."

És akkor nézzünk egy képet is:

Mintha a tények nem egészen igazolnák amit mond.. Már itt a fûre nyomta Montoyát, is mint a Ferrari jobb elsõ kerekén látszik, még tovább nyomta volna kifelé. Általában korrekt versenyzõnek tartom Barrichellót, de itt hazudik mint a vízfolyás. Az év talán legszebb elõzését mutatta ba idén azzal a több kanyaron át tartó megoldásával (már nem emlékszem hol csinálta), de ne felejtsük el hogy ahhoz kellett egy korrekt ellenfél, aki végig hagyott neki helyet. Ez a korrektség hiányzott most belõle, úgyhogy megérdemelten került a kavicságyba. Montoya szvsz abszolút ártatlan volt, mégis megkapta a büntetést. Aztán a csapat felzúzta neki az esõgumikat, és vagy 20 körön át kint tartották azokkal, holott a körülmények nem indokolták, az esõ elált, sõt a pálya egyes részei teljesen szárazok voltak. Itt Montolya rendre 2 másodperccel roszabb köröket ment az élmezõnyhöz képest, ami a körülményekhez képest egyáltalán nem rossz eredmény. Aztán amikor végre hajlandóak voltak normális gumikat rakni a BMW-re, egybõl jobb idõket ment Sumáknál. Úgyhogy ez az eredmény sokmindenen múlt, de abszolút nem Montoyán. Ha olyan rosszul megy esõben, akkor miért hagyta állva az esõ kezdetén Sumákot? Sumák nem elõször játszotta meg hogy amint elered az esõ, 8-10 másodperccel szarabb köridõket megy a többieknél pár körön át. Egy állítólag "esõmenõ"-tõl nem ezt várná az ember..

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

Petyus_
Te nagyon butus vagy.

Sumák azért ment a Ferrarihoz, mert a Ferrarinak nagy tervei voltak. Ehhez keresték a legjobb embert, és meg is találták a legnagyobb klasszisként számon tartott kétszeres világbajnok, már akkor klasszisként elismert Schumacher személyében. Akinek történetesen az olaszok ROHADTUL nem örültek, megjegyzem.

Ezeket a terveket sok pénz, sok munka, és Schumacjher segítségével véghez is vitték. Ezt látod most.

Közben azért volt ugyanennyi (4 év) angol (Williams/McLaren) dominancia.

Azt megmondanád, ha a "németség" meg úgy általában a nemzetiség ilyen nagy szempont, akkor a német autóipar milliói MI A RÁKÉRT egy FINN ANGOL autóval elért sikerébe mennek?

Másik: BMW/Trulli német-olasz kombó miért nem mûködik pl.? =))

Szóval ennél nagyobb ökörséget még nem hallottam.

Hogy tudd:

ad 1. nem azért Schumacher a világbajnok, mert német, hanem azért van sok német szurkoló, mert a világbajnok német.

ad 2. Az olaszok a Ferrarinak akkor is szurkolni fognak ha nemtudom mi lesz, az angolok meg szurkolnak a McLaren-nek, Williams-nek. ÉS? Az olasz jobb mint az angol?

BaLeeX
Akkor lehet én emléxem rosszul, de nekem Mika McLarenes korszakának eleje tutira úgy rémlik, hogy akkor Honda motorral mentek és nemsokkal késõb jött a Merci ami egy rakat szar volt az elején.

BaLeeX
Mondd már azt légyszíves, hogy ha sumák nem a ferrarihoz megy és nem német akkor most 5x-ös (6x-os) világbajnok lenne!

Petyus_
Végülis ebben sok igazság van.

De azt ne feledd el, hogy Te ugyanúgy nem tudsz 100%-ban reális képet festeni MS versenyzõi tudásáról, mint az eredmények. A 6 (5) vb cím (és sok egyéb) azt mutatja, hogy valahol mégis kiemelkedõ.. ennyit tudunk.

Személy szerint Sennát én is jobb versenyzõnek tartom (mindenkinél), nekem az Õ vezetési stílusa, temperamentuma, hozzáállása volt a legszimpatikusabb. De nem merném letenni a nagyesküt, hogy azonos technikával jobb lenne mint Schumi. Szerintem Te se tedd..

Irvine: azért Schumi rendre jobb teljesítményt nyújtott.. Irvine/Bari nem mennek félgázzal, azért, mert õk második számú pilóták.. Schumi jobb náluk.

Az, hogy visszautasította egy világbajnok mellé szerzõdtetését, asszem érthetõ. De Schumi legalább nem járt úgy, mint DC, hogy a fiatal kölök is megveri akit odaraktak mellé. =) Ronaldo se örül, ha Vierit odaigazolják a csapatához..

Mondjuk egy ilyen "két dudás" felállást azért el tudnék képzelni.. Fisico & Alonso a Ferrariban.. zseniális lenne! =)

[Jakuza]
"Prost gyõzelmi rekordját megdöntötte, de szinte nem is volt ellenfele. Azért Prost idejében volt egy Senna, Mansell, Piquet, Lauda, Pironi, Villeneuve, Arnoux..."
Hat ez azert nem fedi a valosagot.

Nezzuk meg amikor 94'-ben elso VB cimet szerezte kik is voltak ott.

. Michael Schumacher GER Benetton-Ford 92 (8)
2. Damon Hill GBR Williams-Renault 91 (6)
3. Gerhard Berger AUT Ferrari 41 (1)
4. Mika Häkkinen FIN McLaren-Peugeot 26
5. Jean Alesi FRA Ferrari 24
6. Rubens Barrichello BRA Jordan-Hart 19
7. Martin Brundle GBR McLaren-Peugeot 16
8. David Coulthard GBR Williams-Renault 14
9. Nigel Mansell GBR Williams-Renault 13 (1)
10. Jos Verstappen HOL Benetton-Ford 10
11. Olivier Panis FRA Ligier-Renault 9
12. Mark Blundell GBR Tyrrell-Yamaha 8
13. Heinz-Harald Frentzen GER Sauber-Mercedes 7
14. Nicola Larini ITA Ferrari 6
= Christian Fittipaldi BRA Footwork-Ford 6
= Eddie Irvine GBR Jordan-Hart 6
17. Ukyo Katayama JPN Tyrrell-Yamaha 5
18. Eric Bernard FRA Ligier-Renault 4
= Karl Wendlinger AUT Sauber-Mercedes 4
= Andrea De Cesaris ITA Jordan-Hart 4
= Pierluigi Martini ITA Minardi-Ford 4
22. Gianni Morbidelli ITA Footwork-Ford 3
23. Erik Comas FRA Larrousse-Ford 2
24. Michele Alboreto ITA Minardi-Ford 1

Azert egy Alboretot, Hillt, Mansellt, nem lehet kis versenyzoknek tekinteni.
Es akkor meg nem mondtam Hakkinent, Alesit es a tobbieket akiket te nem tartasz ellenfeleknek.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

a.carkey
Peugeot. Sorry. Sok volt ...

A medve nem játék.

Petyus_
LOL

Ismét támad a Berlin (Sumák) - Róma (Ferrari) - Tokió (Bridgestone) tengely!!

ROTFLMAO.

Na én itt be is fejezem a beszélgetést, sikerült a minimálisan elvárható komolyság alá süllyednie. =)

[Jakuza]
Jaj mar. Hakkinen azert lehetett ugye 2xes vilagbajnok, mert Nemetorszagban szuletett ?
Vagy Senna vagy Prost ugyanezek okan lehetett vilagbajnok ?

a.carkey
Én pl. Mikát ÉLETE ELSÕ VERSENYE ÓTA szeretem!!! Igazából az 1991-es Ausztrál Nagydíj óta szurkolok neki, amikor Prost "kilépett" a Ferrariból.
Mika azonban sohasem ment Hondával. Ment Juddal 91-ben, majd szép sorban Forddal, Peaugeot-val és Mercedessel ...
Scumit valóban lehet szeretni és nem szeretni. Én nem szeretem, de pocskondiázás nincs. Jó versenyzõ, különösen ebben a langyosvízben, mint ami most van. Bár itt nem is igazán nehéz. Elég jó autót toltak alá - általában mindig az volt alatta, bárki állít bármit is -, mint a Fangio alatt. Nem is véletlen az 5 (6) VB cím neki sem. Véletlenül hatszor senki sem lesz világbajnok. Ez nem az ukrán labdarógóbajnokság, sem a norvég.
De:
nem szeretem a korábbi cselekedetei miatt, egyre jobban megutálom - nem is annyira õt, hanem inkább - a Ferrarit a vele való kivételezések miatt. Jó. Legyen világbajnok, de tûnjön már el!
Véleményem szerint MS jelen pillanatban nem más, mint egy rekordhajszoló emberke. Az ilyenek alapból nem szimpik.
Prost gyõzelmi rekordját megdöntötte, de szinte nem is volt ellenfele. Azért Prost idejében volt egy Senna, Mansell, Piquet, Lauda, Pironi, Villeneuve, Arnoux, Scumacher. Így szerzett 51 gyõzelmet. Most ki is van jó? Igazán jó? Hmm... Nem sok ... (VSZ: Senki.)
Fangionak azért szintén elég sok "nem túl gyenge" arccal kellett küzdeni a VB címért ... persze alatta is mindig jó, általában a legjobb autó volt ...
Michael Schumacherrel szerintem, mint "legjobb pilóta" az a baj, hogy a büdös életben nem versenyzett mellette klasszis, akivel össze tudtuk volna hasonlítani.
Egy Hakkinen 1993-ban azért megverte Sennát zöldfülüként élet elsõ McLarenes versenyében, bár csak az idõmérõn ...
És Mansell McLarenes visszatérésére sem sokan emlékeznek már. Bár Mansell abban az évben a Williamssel még nyert egyet, a mekivel szart sem tudott ...
Ellenben MS Piquet mellett vezetett pár versenyt. Ha jól emlékszem nem tudta egyszer sem megverni ...
Utána semmi. Egy Patrese, Verstappen, Irvine, Barrichello, Salo, Larini (más most nem jut eszembe ki is versenyzett vele, a lista kb full, de nem idõrendi), nem ellenfél. Patrese jó pilóta, de semmi egyéb. 259 versenyen 6 gyõzelem? Hm ... 😊 Piquet mellet még így is õ volt a legjobb. Amikor Villeneuveot akarták mellé Villi willamosos "dezertálása" után, MS gátolta meg a szerzõdését!!! 2000-re Luca di Montezemolo Mikát akarta MS mellé hívni, még mielõtt tudták volna, hogy nem jött össze a VB a Ferrarinak 1999-ben. (Olasz nagydíj) Ebbõl is MS miatt nem lett semmi ... Vajon miért nem engedte meg más "jónak", hogy a Ferrariba igazoljon? Szerintem nem véletlen. Az imázsa kettétört volna. Az, ami irvinenal csak megingott ...

Így ezért én még mindig azt mondom, hogy egy Prost és egy Senna simán jobb MS-nél, mégha kevesebb is a VB címük ... Bár kettõjüknék mr több mint MS-nek ... 😊
Amikor végre valakit engedtek vezetni, mert pl. MS kiesett Silverstone után, az lazán -20 millió dollárral kevesebbért is majdnem világbajnok lett ... 😊
Sohasem felejtem el, hogy minden nap a sportban vagy a neten azt lehetett olvasni, hogy MS így vagy úgy minél elõbb visszatér, hogy segítse a Ferrariban Irvine-t a VB cím megszerzéséhez. Ellenben max. Malaysiában volt ez így, de ha nem tudott volna visszajönni, Irvine vsz megnyerte volna a VB-t, nem lett volna az negatív hatás rajta, mint ami volt MS visszatérésével. Onnantól már nem õ volt az 1. számú pilóta. De vsz Irvine VB vesztésének MS örült a legjobban. Ha Irvine nyer, akkor az egész három éves "munkája" semmivé válik. Lejjebb kellett volna adnia az igényeit és ua lett volna, mint ami Senna és Prost között lett: két dudás egy csárdában tipikus esete ...

Mellesleg ez a szezon éppúgy nem dobott fel, mint a tavalyi. Nem mondhatnám, hogy jobban szórakoztam a versenyeken. Nem volt annyira egysíkú, mint tavaly, de azért jónak sem mondhatnám.

A medve nem játék.

[Jakuza]
"Igen, most lehet azzal jönni, hogy a pontszámítási rendszert is a ferrari dominanciája miatt hozták. Kérdésem: ki a fene nézné még mindig az f1-et ha ugyanaz lenne mint 2 éven át volt ezelõtt."

Es akkor termeszetesen az nyerje a VBt aki mondjuk 2xer tud elso lenni es ne az aki 6szor. 😊
Vegul is realis. Miert nem buntetik meg egyaltalan azt aki futamot nyer ?
Ezt kb akkor marhasagnak tartom, mint a turaauto bajnoksagban a +10kgs handicap szabalyt.

BaLeeX
"De mindegy, örüljél, ha Sumák ennyit elért ilyen tehetségtelen, béna létére, akkor a klasszisokkal jobb Raikönnen 10-szeres világbajnok lesz elõbb-utóbb. Minimum!"

Ha a ferrarihoz került volna és németországban született volna akkor igazad is lenne. Ugyanis ez a kettõ kell hozzá, hogy az egyenlõk közül még egyenlõbb legyen valaki...

Petyus_
"Igen, most lehet azzal jönni, hogy a pontszámítási rendszert is a ferrari dominanciája miatt hozták."

Én inkább ezzel hozakodnék elõ, ha nem haragszol: a FIA vajh hogy rendelte meg azt a kis esõt vasárnapra, aminek tulajdonképpen Schumi a gyõzelmét köszönheti?

Esõ nélkül az nem elõzte meg aki nem akarta..

De biztos más futamot néztünk, egyébként azért nyert, mert Panist csalással megelõzte, meg amúgy is, rohattszemétfia! =))

Petyus_
"És ezt is már leírták 1000x, hogy a sokat emlegetett relative gyenge ferrarival a lábtörése után Irvine volt versenyben a vb címért..."

Ha figyeltél volna, a relatív gyengeséget a 96-os, 97-es. 98-as szezonra írtam. Illetve 94-ben sem az õ autója volt a legfaszább ugye. 99-ben a Ferrarinak egy nagyon jó autója volt, ezt mutatják Schumacher baleset elõtti eredményei, illetve Irvine (aki egyáltalán nem egy rossz versenyzõ mellesleg..) és Salo eredményei.

De mindegy, örüljél, ha Sumák ennyit elért ilyen tehetségtelen, béna létére, akkor a klasszisokkal jobb Raikönnen 10-szeres világbajnok lesz elõbb-utóbb. Minimum!

BaLeeX
Én csak azt magyarázom, hogy attól nem lesz az illetõ a legjobb pilóta az adott versenyen, mert szerencséje van meg jó taktika és az autó is és a boxban sem baltáznak el semmit. Attól csak a _leg eredményesebb_ lehet max azon a versenyen. És pont emiatt nem fog az F1-ben soha kiderülni, hogy ki a legjobb pilóta hiába modja a sok sumák fan, hogy õ az mert lehet, hogy igen, de mi lenne ha mondjuk Kimi, Alonso meg hasonlók ülnének ugyanabban a ferrariban?

[Jakuza]
Hat te valamit nagyon felreertelmezel akkor kicsi.
Ez egy technikai sportag itt a pilota, csapat, taktika es auto osszesege produkalja az eredmenyt.
De ugy latom te meg mindig nem tudod elfogadni azt, hogy az lesz a vilagbajnok aki legjobban osszhangolja ezeket a kovetelmenyeket, nem pedig erkolcsi gyoztes.
Pedig ez csak egy szimpla teny. Jol is neznek ki , ha az nyerne a VB cimet, akitol le vagy nyugozve, hogy milyen jo hogy elore lepett a 14. helyrol a 4.re. Mindenki megemeli a kalapjat az ilyen eredmenyek elott, de attol meg nem o nyeri a futamot. Emlexem meg azokra az irasokra, amikor a Barrichello utolso helyek egyikerol kockaztatva az esoben elso lett.
Na akkor ti Ferrari antiszurkolok azt mondtatok milyen szerencseje volt es csak annak koszonheti a gyozelmet hogy ugyesen taktikaztak a Ferrarinal ?
Kerdem en a tobbi csapat miert nem kockaztatott ?
Akkor miert nem mondtatok, hogy hat ez igen, ez nem akarmilyen teljesitmeny volt ?

BaLeeX
Tévedés. Õ nem csal, csak éppen hozzájuk alakítják a szabályokat neki néznek el amit csak lehet. Szóval nem õ csal õ csak kihasználja a helyzetét.
És ezt is már leírták 1000x, hogy a sokat emlegetett relative gyenge ferrarival a lábtörése után Irvine volt versenyben a vb címért...

Igen, most lehet azzal jönni, hogy a pontszámítási rendszert is a ferrari dominanciája miatt hozták. Kérdésem: ki a fene nézné még mindig az f1-et ha ugyanaz lenne mint 2 éven át volt ezelõtt.

Petyus_
Na itt a lényeg:

Amikr Schumi vesztett, a Schumi fanek azt mondták, Schumi a legjobb, mert relatív gyengébb autóval is _mindig_ versenyben volt a vb címért.

Most, hogy Schumi nyer, az anti-Schumisok azt mondják, hogy Schumi csal.

Ugye érzed a különbséget? =)

Lteebee
Én meg a legnagyobb tankcsapda fan vagyok itt,mert már akkor hallgattam õket, amikor még a pánkenról se jelent meg.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

BaLeeX
Hát akkor lehet, hogy tényleg 20 éve nézed a forma1-et de csak nézed, nem látod. Teljesen felesleges a vita mert megint kilyukadunk ott, hogy nem az a legjobb pilóta aki alá rakják a legjobb autót, a csapat a taktikájával segíti elõre neki meg "csak" be kell vezetnie a célba az autót hanem az aki a technikailag esetleg elmaradottabb autóval "elgépészkedik" a pályán és esetleg megelõz pár erõsebb kocsival menõ versenyzõt.
És akkor megint ott vagyunk, mint a McLarenes és újabban a Ferraris idõkben, hogy amikor Mikának ment akkor a ferrarisok minden 2. mondata az volt, hogy sumák a jobb mert õ szarabb autóval is képes megszorongatni, aztán késõbb meg fordítva lett ugyanez amikor meg a ferrari lett a legjobb kocsi.
Szóval egyáltalán nincs igazad, hogy mindig az a legjobb aki megnyeri az adott futamot, de mind1.

[Jakuza]
Szerintem akit itt picizni kell az te vagy.
A veteran temarol meg csak annyit , hogy tobb mint 20 eve nezem az F1et. Errol ennyit.
A tevhitedrol meg csak annyit mindig az a legjobb aki nyer, meg annak ellenere is, ha valaki a 15. helyrol jut el a 4. helyre.
Ezert hivjak gyoztesnek nem a 4. helyezetnek es ezert kapja o az aranyermet, nem pedig a kalapemelest.

Petyus_
Értelmezd amit ír. =)

BaLeeX
"Jo ember az nyer aki a legjobbat teljesitti aznap a versenyen az autojaval egyutt. Nem az aki 2. vagy 14. lesz."

Komolyn kérdezem, hogy hány éves vagy hogy ilyeneket írsz?
Akkor mondjuk ha két éve sumák beült az autójába és 45mp elõnnyel megnyerte a versenyt és lekörözte még az 5.-et is és mondjuk bárki egy Sauberrel a 13. helyrõl felkûzdötte magát a 3. vagy 4. helyre fantasztikus versenyzést mutatva, akkor is sumák volt a legjobb ugye?

Skynet85
Üdv. Mindenkinek, na már most ha megnézzük azt hogy Shumi mikor és hogyan nyer/nyert az azért ad némi okot arra hogy kételkejek az F1 tisztaságában! Szerintem, mert valaki ötszörös Vb bajnok, amit én nem veszek rosz néven mert ha tud akkor tud, az még nem jelenti azt hogy minden áron hatszoros Vb bajnoknak is lennie kell!

BaLeeX
Figyelj pici. Látom nem vagy valami veterán a témában. Javaslom juss el a fórum legelejére (ha boldogulsz vele) és nézd meg ki írta a #17. hozzászólást. És nézd meg mi van a végén.
McLaren drukker vagyok Senna halála óta (azután kezdtem nézni az F1-et). Hakkinen azóta szimpi volt amikor még legjobb helyei 6.-7. voltak a Honda miatt de éreztem, hogy van benne valami. Most ugyanezt érzem Kimiben is. Sumákot is akkor utálltam meg de nagyon.

Szóval kicsit tájékozódjál mielõtt baromságot irogatsz.

Petyus_
Szerintem nagyjából (mélységes tiszteletem a kivételnek!) két tábor van, Schumisok & anti-Schumisok. "Negatív szurkolás" zajlik. Ilyen egyszerû. Bár abban igazad van, hogy lassan Montoya is kezd rászolgálni sokak utálatára.. mint annak idején a fiatal, feltörekvõ, nagypofájú, agresszív Schumi. Azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy Schumi világbajnok lett, Monty pedig nem, dacára a nagy pofájának. =) Röhögnék, ha jövõre Ralfnak becsusszanna a VB cím. =)

Szóval tisztázzuk: nincs nekem bajom a Schumi ellendrukerekkel.. tényleg "rászolgált" valamelyest az utálatra annak idején a Hilles/Villeneuve-ös afférokkal. De ezek a nevetséges vélemények, hogy nem jó versenyzõ, csak alatta van a technika.. meg a "csalás", amikor közelében nem volt annak a rohadt sárga zászlónak.. na az ilyenekkel baszom fel magam. Ja meg persze a friccezéstõl, nácizástól.

Petyus_
"Akit itt most sajnálni lehet az Montoya. Teljesen önhibáján kivül marad ki a versenybõl."

Miért nem szerezte meg a pole-t? Miért nem versenyzett normálisan, a mérgezett egér figura helyett? Miért nem tanult mneg esõben vezetni? Azért van itt "önhiba". Mondjuk ha azt hibának rójuk fel Schuminak, Raikönnennek hogy elindultak a versenyen és nem hagytak esélyt Juannak, akkor igazad van. =)

A három világbajnok aspiráns közül õ volt a leggyengébb láncszem.. viszlát! Ilyen az élet.. =)

"forma 1 nek szerintem az tenne jót ha most suzukában ott végezné sumi ahol Barichello Indianapolisban."

Ez legfeljebb egyesek lelkivilágának tenne jót szerintem. =)

Shaman
De ez csak abban az esetben jó,ha Kimi elsö lesz,különben teljesen mind1.

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

Amúgy a forma 1 nek szerintem az tenne jót ha most suzukában ott végezné sumi ahol Barichello Indianapolisban.

Akit itt most sajnálni lehet az Montoya. Teljesen önhibáján kivül marad ki a versenybõl.

ibronk
Amugy õ legalább kiült a korlátra, és nem a bokor mögé futott mert bogár ment a szemébe vagy mi...

\"Racing is living. Everything else is just wating.\"

ibronk
Szal ráment a törmelékre...

ibronk
Defektett kapott mert a Sato és testvérei megtörték egymást pár kanyarral korábban.

Shaman
Amúgy annak ellenére,hogy nem szeretem (mondhatni utálom) Sumit életemben eccer megsajnáltam. (most tekintsünk el a balesetéröl,mert bárki balesetet szenved azt sajnáljuk).
Szal eccer Suzukában mikor még Heki ellen,s hátulról indult,de kapaszkodott felfelé,s mikor már majdnem feljött akkor kiesett egy kanyarban (már nemtom melyik év vót),s ott üldögélt a korláton,s iszonyat szmorúan nézett.Na ott akkor mintha átsuhant volna rajtam valamiféle sajnálat érzése....:-))

Shaman
Egyébként megmondom miért van ez.
A nagy pilóták általában senkinek sem közömbösek. Értem ezalatt,hogy valaki vagy utálja Sumit,vagy szereti.Pl. nekem hót mind1 hanyadik lesz mondjuk Heidfeld mert közömbös számomra-Se nem szeretem,se nem utálom,de Sumival nem így van.Szerintem nagyon kevés ember az aki közömbös irányában.És ezért van itt mindig (meg minden forumon) akkor flém,mert egy része az embereknek utálja egy másik része szereti.Lassan erre a szintre jut fel Monti és Raikönci is.Sztem kevés embernek közömbösek már ök.vagy utáljuk,vagy szeretjük öket.
Ilyen eccerü az egész.Én személy szerint nem szeretem Sumit,de szeretem Montit,illetve Raiköncit.

Shaman
Miért több embernek nem lehet drukkolni??

Shaman
Én pl Vilnöv drukker voltam,s most is szeretem,s szorítok neki,bár az tény,hogy nem megy valami jól.....

[Jakuza]
Jo ember az nyer aki a legjobbat teljesitti aznap a versenyen az autojaval egyutt. Nem az aki 2. vagy 14. lesz.
Ideje lenne mar megjegyezned. A masik fele olvasgatom a hozzaszolasaidat es csak egy valamire sikerult rajonnom, te senkinek nem drukkolsz ill. mindenkinek aki nem Schumakker.
Itt mar irtad azt, hogy majd a Coulthard aztan a Montoya, aztan a Raikonnen.
Dontsd mar el vegul , hogy kinek szurkolsz, mert itt pocskondiazod a Schumaher fanokat, hogy elvakultak stb, de egy valamit elfelejtesz ok igazi szurkolok veled ellentetben, mert ok valakinek szurkolnak neked meg mindegy ki nyeri a VBt csak valaki ellen szurkolhass. Ezt hivjak antiszurkolasnak es az ilyen antiszurkolok csinaljak a football es egyebb sportpalyan a botranyokat.

BaLeeX
Ja még mielõtt anyázás lesz, nem állítom, hogy Kimi jobb versenyzõ sumáknál (ugye ebbe beletartozik a rutin meg a tapasztalat, csak emiatt nem állítom) de hogy jobb lesz elég hamar, azt 100%-ra mondom.
Ha a McLaren összedob egy normális kocsit jövõre végre (ugye most is a tavalyi kocsi toldozgatásával alázták a mezõnyt párszor) és még rajtautomatika sem lesz akkor max a BMW-kkel fog versenyezni.

BaLeeX
Már bocs, de nemtudom te mit néztél.
Ugyanis sumák csak annak köszönhetõen nyert, hogy meghúzták a jobb taktikát és jobbak voltak az esõgumiik így mehetett, mint a meszes. Raikkönen is ment, de amikor kezdett felszáradni a pálya és volt hátra 12-13 kör és volt köztük 20mp akkor szerintem nem látta jónak széthajtani a kocsit mert úgysem tudta volna beérni.
Nem tudom emléxel -e arra, hogy esõben még száraz gumikon ki elõzgette meg Kimit és ki sumákot. Na látod. Pedig száraz gumikkal vizes pályán versenyezni már tényleg tudás kell aztán Kimi alig 2 éve van az F1-ben így nem egy tapasztalt róka.

oneal1
a végis jobban versenyzõ raikonnen-t???
te mit néztél??😄

!Forza Ferrari!

Petyus_
"Érdekes, hogy mással kapcsolatban nem igen vannak ilyen hírek."

Annak nincs hírértéke.

Montyt pl. egyik elsõ versenye után megszóltas Villeneuve, hogy néha kicsit a többiekre veszélyes ahogy vezet. Juan erre nemes egyszerûséggel "legyilkosozta" Villeneuve-öt.

Monty LENGETETT sárga zászlónál elõzött (õ tényleg) - nem kapott büntetést.

Szóval nem Schumacherrel van gond egyedül.. csak te mást nem akarsz meglátni.