182273
  • G_ArchAngel #44600
    Kimi-féle MÉLYinterjú:)))
  • DJ BP
    és menet közben nem szabad kihajolni, úgyhogy verseny előtt hányja ki magát :DD
  • G_ArchAngel #44598
    Kiminek minden futam előtt elmagyarázzák, hogy melyik az autó eleje, és amit tankolnak, azt nem szabad meginni:)))
  • djfuge
    Szépen fogalmaztál.Tökéletesen igazad van!:) De akkor is hajrá Kimi!
  • edeleny
    Ugy bizony,az év a gumikrol fog szolni.
    Nem az a lényeg ki milyen gyors egy körön,hanem,hogy milyen gyors sok körön,hogy bánik az auto a két gumikeverékkel,valamint a taktikárol,ki melyik keverékkel mennyit megy.Ne feledjuk nem lesz gumimelegitö,ami kiélezett hejzetben eldönthet sokmindent.
  • DJ BP
    Nem tudom teszten min vitatkoztok. Azt jelenti hogy türelmetlenek vagytok :), úgyhogy nyugi, mindenki várja ki a végét. Ahogy Istencsászár mondja koppanhatunk még, a vita hevében elfelejtette, hogy ő maga is koppanhat :DD. Tesztre nem lehet alapozni, meg az eddig megbízhatatlan Meki alapján Kimit motorzúzónak beállítani. Kicsit többet akar elérni, és ezért nyomja jobban, mint amit bír az autó. Ugyanaz, Sumit is Alonso hajszolta, nem is bírta a motor. Fordítva is Alonso Monzában, többet akart elérni, megfőtt a Rönó is. De ha fölényesen vezet bármelyikük, tuti célbaérnek. Ennyi, Kimi nyerni akart egy összességében lassabb autóval, ha gyorsabbat kap, nem hajtja úgy ő se, azért egy viszonylag tapasztalt autóversenyzőről vétek azt hinni, hogy annyival gyengébb lenne technikai ismereteket illetően, ez egy a közvélemény által szépen megkajált média szarkavarás, nem több.
  • djfuge
    Nem baj az ha sok esöt lát.Legalább lesz némi ismerete az új esőgumikról!
  • G_ArchAngel #44593
    Kimi lassan minden futamon esőért fog imádkozni, mert tesztköreinek 80%-át nedves pályán tette meg...
    Azért egy dolog nekem sem kerek, nagyon kevés kört megy a Ferrari...
  • djfuge
    Látom tegnap este ment a vérszívás!:) Itt mindenki a Mekit tólja,tessék már megérteni hogy nem megbízható az a fránya Merci motor!!! Alonsónak lesz vele dolga hogy rendberakja a csapatot! Kimit meg tessék csak figyelni majd a versenyeken.Mert ha alatta nem megy szét majd a Ferka,akkor azt hiszem nincs ki megállitsa a győzelem felé. Ugy látom tegnap megmutatták az oroszlán körmeiket Kimiék. Ezért irtam sokszor már hogy nem kell a Mekit ennyire isteniteni a teszteken!!!
  • Count Adyn
    Ha elmegy akkor nem "véletlenül" fogják elgázolni:DDD
  • a.carkey
    Ijjjjjjj!

Csak nehogy nélkülük is menjen a dolog ...
    Ha meg nem, elqurták, nem kicsit, nagyon ...
  • M@TriX
    kezdi már.... ;)

"Red Flag #4: Kimi Raikkonen stops with mechanical issue in the Ferrari in corner 2."
  • a.carkey
    Ez az év a gumikról fog szólni. Akárhogy is nézzük, tutira meg lesz annak az eredménye, hogy a Ferrari kitartott a Bridgestone mellett, míg pl. a Meki nem. Ez döntötte el a 98-as VB címet is.

Lehet fikázni Kimit, lehet magasztalni Alonsot, de vannak a tények.
    A Mercedes motorral felszerelt McLaren egy időzített bomba. Amióta bent vannak az újkori F1-ben azóta szar ez a konstrukció. Tény, hogy Mika nyert vele két egyénit és egy csapat VB-t, de a 98-ban nagyban segítette a Bridgestone gumi, 99-ben meg sokat jelentett MS korai kiesése. 2000-től viszont már mákja sem volt a Mekinek. A legfontosabb pillanatokban adta meg magát a motor vagy az elektronika.

Lehet, hogy Alonso sztár, gyors, meg minden, de egy hibás konstrukcióba kerül, és ezzel azonnal még ő sem tud majd kezdeni semmit. Mert ez a Mercedes motor minden csak nem megbízható (a Sauberben is szar volt), és ha csak három futamon nem ér célba vele, míg Kimi Ferrarija csak 2. 3. helyeken megy be, már cseszheti.

Alonso - ha minden jól megy - talán jövőre már összerakja vhogy a az autót, persze ugyanúgy kell majd figyelnie Hamiltonra, mint ahogy Kiminek Massara. Kiminek legfőbb ellenfele Massa lesz.

Az is lehet, hogy a Renaultok az időmérőn jók lesznek, de egy Fisco nem VB esélyes pilóta, ahhoz ő túl olasz, egy Kovi meg újonc. Még Jacques sem tudott újoncként VB-t nyerni, pedig alatta a korszak legjobb autója volt ...
  • edeleny
    Elég hülyeségen vitatkoztok.
    Az,hogy milyen volt a Mc. vagy a Ferrari,vagy mármelyik másik,már törtlénelem,semmi alapja nincs,hogy az uj auto is olyan lesz.
    Olyan ez,mint hogy a Magyar focisták is ehiszik,hogy elég pusztán folyamatosan emlegetni,hogy egyszer majdnem...,és máris legyözzük Andorrát.
  • Kit--Kat
    A különbség 1 McLaren és 1 Ferrari között többek között 1 megtörtént esettel mutatható be a legjobban. Történt ez a tavalyi Ausztrál futamon. Schumi 2x szántotta fel a célegyenebeli rázókövet, 1. alaposan megdobta de korrigált, 2. már nem tudott odacsapta a falhoz a Ferrarit, ennyi kellett a kocsinak, hogy vége legyen, a falnak lekelet bontani a felét. De a McLarenéknél elég csak sima rázókő érintés, hogy vége legyen a futamának:) Emlékezzetek csak Montyra, aki végig súrolta ugyanazt a rázókövet a kocsival és erre az elektronika lelőtte magát:D Ez a nagy baja a Mclarennek, hogy 1000 sebből vérzik.
  • Istencsászár
    Változtatni és belátni nem ugyan az, ha te makacs vagy hát légy te gondod.
  • G_ArchAngel #44584
    a végén az lesz a baj, hogy Kimi versenyautónak nézte a McLarent és nyerni szeretett volna, pedig milyen szépen ellehetett poroszkálni az 5-8. helyen...

ez is csak azt erősíti, hogy szar a McLaren, Monty alatt is akkor hullott szét, mikor versenyezni próbált...
  • edeleny
    Viszont ne siklodjunk el afelett a tény felett,hogy mig Kimi a McLarennél volt,a csapattársainál mindig több motorhibája volt,ami ugye nem féltngely,meg hátso szárny,meg ilyesmi.

Más.
    A tegnapi rendkivül szoros eredményt még lehet a véletlen számlájára irni,de én nem emlékszem olyan tesztsorozatra,ahol ennyire szoros lett volna az idöeredmény.
    Tavaly a Red Bull pl. örömtáncot járt volna minden futam után,ha csak 1 mp-t kapnak körönként minden futamon.Stabil pontszerzés,néha egy egy dobogo is belefért volna.
    Jelen állás szerint,az idömérö második szakaszába se jutnának vele!
  • G_ArchAngel #44582
    nem nekem kell látnom, de ha a Ferrari technikusai és anno a McLaren technikusai nem találtak ebben hibát, ellenben a padra tett motor bedöglött, akkor azt nem értem, Te miről beszélsz...

mondjuk mit várok olyantól, aki úgy változtatja a véleményét, mint más az alsónadrágját...
  • Istencsászár
    Annyira kár ezeket a hibákat felvetni mer ezvan, valakinek semmi sem történeik az autójával valakinek meg igen. Annyi csapat van még... pl Honda, Toyota ők aztán igazi motor füstölősök, de persze ezt senki sem említi, csak a nagy Kimi mániában a Meki a rossz, ami igaz mer lehetne jobb is, lehetne olyan jó mint a Rönó vagy a Ferka, ezen dolgoznak 1szer csak összejön. De Kimi elment lehet örülni a lehetősége adott Ferkába Vb lehet, aztán lehet örülni, ha összejön neki.
  • Istencsászár
    Kezdjük ott hogy TELEMETRIÁT te hol láttad? kérlek mutasd. A többit amit leirtunk olyan dolgok amelyek láthatók illetve 90%ban minden f1es pilólta, volt pilóta mondott, biztos ők is hülyék. Mindössze arról volt szó h Kimi-Alonso hogyan tekeri a kormányt és hogyan tudnak spórolni. A felfüggesztésekről, anyaghibákról nem a pilóta tehet, ezt senki ne mondta, csak te beszéled állandóan ezt a marhaságat.
  • G_ArchAngel #44579
    a teszteken anno Wurz, majd Pedro alatt bedöglő autó is Kimi számlájára írható...

Alonso meg autót tervezett, míg Pat Symonds a tökét vakarta...

Egyáltalán Ti néztetek futamokat mostanában?
    Ekkora dilettánsokat rég nem láttam...
  • G_ArchAngel #44578
    telemetriát írtam, ebből a motor "EKG"-ja is kiolvasható...

de igazatok lehet, a felfüggesztések többszöri eltörése, a hátsó szárny leválása és az egy futam alatt többször bedöglő kormány is mind Kimi kíméltelen stílusára utalnak, éppúgy, mint a túlmelegedő kábelköteg, ami Monacoban főzte meg az autót...

szemét srác ez a Kimi...

Sőt Montoya motorhibáiról és beszorult féltengelyéről is Ő tehetett!
  • Ricky Bobby
    Kulonben Schumacher ugyanilyen volt. Lattam egy video't ahol pont errol beszeltek. Schumi kormanyzasa orult modon mengy, de a motort kimeli. Tehat Alonso technikaja hasonlo sztm.
  • Ricky Bobby
    Pont ezt akartam en is mondani.
  • Ricky Bobby
    Alonso 'bekanyarodasa' vagyis initial turn-in nagyon kemeny ami attol van hogy a Michelin gumi puhabb volt es elsodleges gumi tapasasa jobb mint a kemenyebb Bridgestone gumiknak. En nem hiszem hogy Alex Zanardi a kanyarodasi technikarol beszelt, hanem inkabb a motor kimelese, mint pl. uzemanyag keverek es gyujtas allitasa, a motor fordulatszama stb. Majd meglatjuk hogy mennek es ossze fogjuk tudni hasonlitani Massa hoz is. En szerintem Alonso fogja megynyerni a bajnoksagot. (pedig nem is nagyon szeretem a fickot)
  • Istencsászár
    Nem inkább az volt hogy Kimi kormány mozdulatai finomak? a motor pörgetéséről nem mondott ilyet senki, azt közben nyugadtan nyúzhatja. Alonso pont ennek ellentétje, kormánnyal szeret hadonászni a kocsit pedig tudja kímélni ha kell.
  • G_ArchAngel #44573
    telemetriából látszik, és Kimi messze a legfinomabban vezető sofőr, ellenben a McLaren-nél megjegyeztésk, hogy Alonsonak egy keményebb autót kell építeni, mert elég barbár a stílusa...
  • Ricky Bobby
    Alex Zanardi szerint Kimi McLaren'je mindig bedoglott\felrobbant\stb... Most a McLaren nagyon jol megy Alonsoval, es Kimi Ferrari ja doglik be..
    Kivancsi lennek ha soknak igaza lessz hogy Kimi allitolag nem kimeli az autot es teljesen hulye mikor technicai dolgokrol van szo. (?)
  • G_ArchAngel #44571
    mielőtt valaki megkérdezi miért linkeltem mégegyszer - nem ugyanaz a két sorrend, ebben a McLaren, Ferrari és BMW ideje hivatalos...
  • G_ArchAngel #44570
    Kimiének délelőtt mechanikai problémája volt, így Ő csak a délutáni nedves pályán tudott körözni...
  • G_ArchAngel #44569
    1. Felipe Massa BRA Ferrari B 1:19.647 200.143 46
    2. Robert Kubica POL BMW-Sauber B 1:19.794 199.774 0.147 0.147 97
    3. Lewis Hamilton GBR McLaren-Mercedes B 1:19.810 199.734 0.163 0.016 107
    4. Kimi Räikkönen FIN Ferrari B 1:20.007 199.243 0.360 0.197 48
    5. Fernando Alonso SPA McLaren-Mercedes B 1:20.040 199.160 0.393 0.033 104
    6. Nelsinho Piquet BRA Renault B 1:20.070 199.086 0.423 0.030 76
    7. Alex Wurz AUT Williams-Toyota B 1:20.132 198.932 0.485 0.062 78
    8. Nico Rosberg GER Williams-Toyota B 1:20.143 198.904 0.496 0.011 66
    9. Ralf Schumacher GER Toyota B 1:20.604 197.767 0.957 0.461 59
    10. Mark Webber AUS Red Bull B 1:20.629 197.706 0.982 0.025 36
    11. Nick Heidfeld GER BMW-Sauber B 1:20.647 197.661 1.000 0.018 81
    12. David Coulthard GBR Red Bull B 1:20.702 197.527 1.055 0.055 70
    13. Jenson Button GBR Honda B 1:20.751 197.407 1.104 0.049 100
    14. Ricardo Zonta BRA Renault B 1:20.767 197.368 1.120 0.016 86
    15. Jarno Trulli ITA Toyota B 1:20.898 197.048 1.251 0.131 80
    16. Marco Andretti USA Honda B 1:22.151 194.043 2.504 1.253 74

Mivel a jerezi teszten nincs egységes időmérés, más források eltérő eredményekről számolhatnak be. Tabellánkon jelenleg a Ferrari, a BMW és a McLaren adatai hivatalosak.
  • DJ BP
    McLarenek sokat köröznek, biztos okuk van rá :), fosnak a megbízhatóságtól :DD Ferkák nem értem miért mennek ilyen keveset... Pedig én meg Kimi nehéz jobb lábától fosok :)

Hondák meg, áhh, keresztet föléjük és áshatnak...
  • Count Adyn
    Na mondjuk ezt el tudnám viselni:D
  • leho94
    Hamilton nem megy rosszul
  • kirol
    Végre már Massa is elől van.
  • Istencsászár
    1.-Felipe Massa (Ferrari) 1.19.746 (46v)
    2.-L. Hamilton (Mclaren)1.19.821 (109v)
    3.-R. Kubica (BMW) 1.19.839 (96v)
    4.-F. Alonso (Mclaren) 1.20.046 (101v)
    5.-K.Raikkonen (Ferrari) 1.20.068 (46v)
    6.-N. Piquet (Renault) 1.20.070 (76v)
    7.-A. Wurz (Williams)1.20.132 (78v)
    8.-N. Rosberg (Williams) 1.20.143 (66v)
    9.-R. Schumacher (Toyota) 1.20.604 (59v)
    10.-M. Webber (Red Bull) 1.20.629 (36v)
    11.-D. Coulthard (Red Bull) 1.20.702 (70v)
    12.-N.Heidfeld (BMW) 1.20.710 (80v)
    13.-J. Button (Honda) 1.20.751 (100v)
    14.-R. Zonta (Renault)1.20.767 (86v)
    15.-J. Trulli (Toyota) 1.20.898 (80v)
    16.-M. Andretti (Honda) 1.22.151 (74v)

Red Flag #1: Fernando Alonso spins on first lap out of the pits in the McLaren in corner 1.

Red Flag #2: Mark Webber stops with a confirmed "oil pump" problem in the Red Bull in corner 1.

Red Flag #3: Ralf Schumacher stops due to a technical issues in the Toyota in corner 5.

Red Flag #4: Kimi Raikkonen stops with mechanical issue in the Ferrari in corner 2.

Red Flag #5: Fernando Alonso stops with a technical issue in the McLaren in turn 1 again.

Red Flag #6: Jarno Trulli blows his engine in the Toyota on the Start/Finish straight.

Red Flag #7: Alexander Wurz blows his engine in the Williams.
  • G_ArchAngel #44563
    nem szoktam foglalkozni vele, olyan, mintha senki nem állna a dobogón...
  • Istencsászár
    Ja, Mika óta elég sokk:)
  • DJ BP
    De ha győz pl. Alonso, sajnos hiába szarod le :))