182273
  • G_ArchAngel #44720
    lehet nem látjuk amúgy sem...
    ha a barmok lerombolják az országot márc.15.-én...
  • Istencsászár
    Ha kicsit érettebben áll a dolgokhoz akkoriban és a biztosra megy, már lenne Vb címe. Akkor ő szúrta el utána a McLaren.
  • DJ BP
    ha egy 7x VB hibázhat, Kiminek miért ne lehetne, ő ettől egyből ,,nem nagy szám" lesz?
  • Istencsászár
    Ha Sumi nem füstöl el mint a gőzös, ha nem megy neki fisconak, ha nem szerencsételenkedik a magyar gpn akkor lehet más lett volna az eredmény. Nem e?:D
  • Punker
    de legalább lehet rajtatok röhögni :)
  • djfuge
    Tényleg jót tenne már ha kezdődne,mert szét marjuk egymást!:))))
  • a.carkey
    Várjátok már meg a kezdetet! Nincs már messze.
  • G_ArchAngel #44713
    igen, az F1, a foci, a nők mind az, amihez egy magyar férfinak értenie kell - aztán lehet, hogy a paddockban, kispadon, manikűrösnél szarrá röhögik magukat rajtunk:)))
  • Kit--Kat
    Most ne mond már ezt a kamu dumát... Tavaly sem erről szólt...
  • Istencsászár
    Nagy tehetség, azt senki sem vitatja, csak ennek kb semmi hasznát nem vette, mer szerencsétlen. 2003ban megnyerhette volna a VBt, de lecsúszott róla, holott ha nem hibázik időmérőkön vagy versenyen, akkor meg lett volna az a 2 pont és a Ferka gyengeségét kihasználva megnyerte volna. Minden attól fog függeni hogy ki alatt lesz a legjobb technika ami nem rohad le az első helyen, ez az F1 lényege:)
  • Gabor_(HSF)
    Elhiszem,hogy nagyon jó szemed van ehez a sporthoz,de had szerénkedjek én is...Én meg értek hozzá...
    Lehet én ezért voltam Prost rajongó?
    Gond csak az Kimivel az 5 dologból csak kettő van meg benne és ebből legalább 4 kell ahoz ,hogy valaki igazán menő legyen az F1-ben.....
  • b-type
    Nem kellene ennyire egyszerűsíteni :)
    Sok pilótának problémát okoz hogy hogyan fordítsák le az autó érzését a mérnökök nyelvére.
    Ebben állítólag MS nagyon pálya volt (és én is feltételezem).
    Ez pedig egy nagyon fontos dolog, az autó beállításai nem csak kiszámítható dolog, hiszen az ember nem gép, és minden ember kicsit másképpen vezet...van aki feltünően másképpen.
    Az hogy vki a vezetési stílusához tudja hangoltatni az autót, az alapvető fontosságú dolog, és két versenyző könnyebben megérti egymást.
    Olyasmi szerep ez mint egy tolmács, megy nélküle is így-úgy mutogatással, szavakkal.
    De a legjobb eredmény a tökéletes, és ebben komoly segítség lehet MS.
    De a tapasztalatai megnyílvánulhatnak máshol is, vezetheti az autót nyugodtan, lehet hogy a nyílvánosság kizárásával...vagy nem, de nem okoz neki problémát kitapasztalni egy autót, és elvinni a teljesítés határáig.
  • djfuge
    Nem szeretném favorizáni önmagam,de mindig is jo szemem volt hozzá hogy kik a jó pilóták!!! Anno megláttam Sennat és látszott a vezetési stílusán hogy ő egy igen komoly szinten űzi ezt a sportot.Neki szurkoltam végig,nagy Senna rajongo voltam.Szegény mikor balesetet szenveded utána csak a McLarennek szurkoltam,és mikor megláttam Kimit vezetni,ismét azt láttam amit már régen nem!!! Ne felejtsük el hogy Kimi már 2 szer majdnem világbajnok lett! Egyszer Sumitól 1 pont hátránnyal nem lett,és ugye egyszer (2005) majdnem Alonsotól is elvette! Szóval van hozzá szemem,és nekem elhiheted hogy Kimi nagyon nagy tehetség! Nem sokan tudnak olyant hogy az utolsó körben utolsó kanyarban ugy előzzön meg valakit mint ő Fiszkót!!! Jaaaa!!! Idézném Sumit még régebről! Sumi kérdezte valakitől hogy "Ki az a pilóta aki elöttem ment?" Azt válszolták neki "Kimi Raikkönen" Nem véletlenül kérdezte és nem véletlenül ajánlotta ő is a Ferrarinak,Kimit!!! ROMMÁ FOG VERNI MINDENKIT!!!
  • G_ArchAngel #44707
    jelenleg nincs klasszis az F1-ben remélem Hamilton vagy Kubica az lett, szerintem Kimi kiégett, csAlonsonak meg talán végre elfogyott a mákja...
  • Djemba
    HA JÓL TUDOM TOTTI GYEREK MEGVOLTÁL HALVA KIMI RAIKKONENÉT AMIKOR A MCLARENÉL VOLT ÉS ALONSOT UTÁLTAD
  • Gabor_(HSF)
    Felesleges messzire menned..Kimi soha nem volt egy kiemelkedő klasszis az F1-ben és talán már nem is lesz soha,akár hányan jósólták,vagy szerették volna...
  • Djemba
    hallod Kiminek idő kell míg átáll teljesen a ferrarira 5 évig máshoz volt szokva!!!!massa meg már jól ismeri a gépet Massa idegileg halott lesz ha majd Kimi beindul 5 futam felé lesz jó csak Kimi
  • Djemba
    ilyen nincsen Kimi átment a Ferrarihoz és most az füstöl és a mclaren meg most lesz jó szegény Kimi szerencsétlen naon
  • Istencsászár
    Miért lenne égő? Alonso és Hamilton is volt elől, jó autó, szoros eredmény, 2 remek pilóta... ez igy van jól.
  • Kit--Kat
    Figyeljétek, alig idvat a gyerek, kb féléve meg Kimi volt az Isten, de már azért drukkol minél lejjebb jusson.
  • djfuge
    most nincs kedvem utána menni,de ha jol emlékszem az össz teszt alatt miota a kimi a F2007-tel megy töbször volt ő előrébb mint a massa vagy többi tartalékos!!!
  • G_ArchAngel #44699
    Jobb lenne, ha visszanézdéd a teszteket - mondjuk ez kevésbé égő, mint mikor Lewis alázta a Csitát...
  • Istencsászár
    Kimi először Massát verje meg, mer kezd kényelmetlen lenni h minden teszten a kis brazil a jobb.
  • djfuge
    Ne legyél te benne olyan biztos hogy a MCLaren fog nyerni!:) Ismétlem önmagam:Kimi rommá fog verni mindenkit a Ferrarival,még ha ez most a teszteken nem is látszik!!!
  • G_ArchAngel #44696
    ...ahol ők fognak nyerni újabb tapasztalatot, hogy a füst és a gőz színe más...:)
  • Istencsászár
    Nem élvezem max Kimit sajnálom:)
  • Kit--Kat
    Inkább vedd ki a biliből az ujjad

Láttam élvezted, hogy füstölő Ferrarikat raktál be, de nem akartam szólni, had legyen 1 kis örömöd:D
  • Istencsászár
    Utálatról egy szó nem esett, de szép próbálkozás volt:)

Mit csináljunk? Meki megy, nyeri a teszteket, gyors és jó a kocsi. Várjuk az idény nyitót ahol ők fognak nyerni:)
  • Gabor_(HSF)
    Kiváncsi volnék a valóságban meg e tudjátok külömböztettni a benzint az ecettől!!
    Most már évek óta esik ki a szátokból az tömérdek ostobaság...
    Mi lenne ha most már végre a kedvenceitekkel is foglalkoznátok,vagy tulajdonképpen nincs is? a F1 nálatok csak annyiból áll,hogy Sumi-t utálhassátok...
    De már nem is próbálom megérteni,csak már éppen ideje lenne nyitni ennek egy külön topicot........
  • Istencsászár
    Így van. Nem tudna ő érdemi munkát csinálni ott. Egy versenyző aki befejezte, nem mérnök, nem csapatvezető. Max egy kommunikációs volnalon képzelném el a Ferrari mellett, mer mindeki figyelne rá, és azt jól csinálná. De ugyis versenyezni fog még, itt-ott mivel ez az élete, ki fogja magát próbálni másban is, hisz van hozzá tehetsége és nem megy el mondjuk tv szerelőnek mint abban a jópofa reklámban^^
  • edeleny
    Mindenféle negatívum,vagy kötözködés nélkül,mintegy lezárva a tegnapi vitát,és a mai Sumi ügyet.
    Szóval nem nagyon tudom el képzelni mit is tudna csinálni Sumi a Ferrarinál.
    Az természetes,hogy a csapat meg akar tartani egy ekkora tapasztalatot,és PR-nek is elsőrangú,de mit tudna csinálni?
    Az autó fejlesztése nem nagyon jöhet szoba,nem tesztel,nem vezeti,nem nagyon tud ujjat mondani,igaz ettöl lehetnek jo ötletei.
    Az adatok,trendek kiértékelésére vannak nála képzettebb,aero-mechanika mérnökök.
    Tanácsadás az aktív pilotáknak?
    Mindannyiunk munkahelyén elképzelhetö,hogy vannak idösebb tapasztaltabb szakemberek,akiktöl szivesen elfogadunk tanácsokat.
    Viszont ha ez a nagytiszteletü szakember egész nap a munkámat figyelné,és "osztaná az észt" rövid uton melegebb égtájakra küldeném,még ha Einstein is lenne az illetö.
    Biztos igy van ezzel Kimi,és Massa is,tehát ez is kilöve.
    Amit el tudok képzelni,az a PR területen valo munka,a hirneve megtenné a magáét.
    Esetleg,a csapatfönök személyes tanácsadoja,taktika és egyéb verseny dolgokban,olyan igazi kötetlen munkakör.
    Talán kapcsolattarto a Bridgestone-val.
    Illetve,amihez igazán van érzéke az a ferrari képviselete az F1 sportpolitikában.
    Ha a Ferrari fönöke lennék,bedobnám néhány különleges sorozatba egy egy verseny erejéig,mint mondjuk a 24 verseny,GT széria.Egy Ferrari volánjánál nagyobb figyelmet kapna,mint egy egy F1 futam.
    Én jopofának találnám ezt a NASCAR-os tesztet is.
    Mindenesetre ha én lennék Sumi,minden olyan dolgot,autot,versenyt kiprobálnék,amit idáig nem volt szabad,vagy nem volt rá alkalma.

Az már személyes véleményként teszem hozzá,így a végén,hogy sajnos,én nem olyannak ismerem Sumit,hogy bármi ilyenbe részt venne.
  • Kit--Kat
    Képzeld el láttam nem 1 egyet... Fél Isten, legalábbi a legtopposabb versenyszériába az lett.. Amikor ő kezdte még veszéylesebb volt 1000x
  • Istencsászár
    Áh, ez flém keltő hsz a javából:D

Sumiről pont nem kell leszálni, ő sajnálta le a Nascart, most kap egy lehetőséget ingyé h megtudja milyen is.
    Ha valaki bizonyított az F1ben attól nem kéne leszólni a másik szériát, nem ő azisten.
    F1 volt veszélyes, manapság a legbiztonságosabb sport.
    A NASCAR nem "primkó", nézzél meg pár futamot.
  • Kit--Kat
    Hát én ki nem próbálnám a helyében. Amúgy meg miről beszélsz, szállj már le a Schumiról az örökös kötözködéseddel, ha valaki F1-ben bizonyított, és letett pár életveszélyes manővert az asztalra, az mivel bizonyít többet a primkó nascarban?
  • fb2
    Jo kepek ezek. Kosz hogy feltetted. En erre nem emlekszem, nem azert mert pelenkaban voltam, hanem azert mert a F1 elott nem sokat beszeltek Schumi rol. Ebben az idoben en Austriaban eltem, eleg kozel a nemet hatarhoz. El kellett volna menni megnezni egy par versenyet..:)))
  • kirol
    Az a jó!
    Én neki drukkolok, mivel Ferrarinak drukkolok, de Kimit- meg utálom.
  • fb2
    Massa meg mindig gyorsabb mint kimi...
  • edeleny
    NASCAR teszt lehetöség Suminak.
    Most el válik van-e vér a pucába!!!
  • edeleny
    Basszus,én vagyok béna,vagy nem tudom mi van,nem találom a teszteket a Catalán pály weboldalán!
  • Istencsászár
    A teljes mai lista:
    1. Pedro de la Rosa McLaren 1:22.634 76 ronden
    2. Robert Kubica BMW Sauber 1:22.635 60 ronden
    3. Fernando Alonso McLaren 1:22.726 56 ronden
    4. Alexander Wurz Williams 1:23.037 44 ronden
    5. Felipe Massa Ferrari 1:23.077 29 ronden
    6. Kimi Raikkonen Ferrari 1:23.215 25 ronden
    7. Jarno Trulli Toyota 1:23.239 74 ronden
    8. Heikki Kovalainen Renault 1:23.491 55 ronden
    9. Nico Rosberg Williams 1:23.602 78 ronden
    10. Timo Glock BMW Sauber 1:23.653 61 ronden