182279
  • fb2
    Jo kepek ezek. Kosz hogy feltetted. En erre nem emlekszem, nem azert mert pelenkaban voltam, hanem azert mert a F1 elott nem sokat beszeltek Schumi rol. Ebben az idoben en Austriaban eltem, eleg kozel a nemet hatarhoz. El kellett volna menni megnezni egy par versenyet..:)))
  • kirol
    Az a jó!
    Én neki drukkolok, mivel Ferrarinak drukkolok, de Kimit- meg utálom.
  • fb2
    Massa meg mindig gyorsabb mint kimi...
  • edeleny
    NASCAR teszt lehetöség Suminak.
    Most el válik van-e vér a pucába!!!
  • edeleny
    Basszus,én vagyok béna,vagy nem tudom mi van,nem találom a teszteket a Catalán pály weboldalán!
  • Istencsászár
    A teljes mai lista:
    1. Pedro de la Rosa McLaren 1:22.634 76 ronden
    2. Robert Kubica BMW Sauber 1:22.635 60 ronden
    3. Fernando Alonso McLaren 1:22.726 56 ronden
    4. Alexander Wurz Williams 1:23.037 44 ronden
    5. Felipe Massa Ferrari 1:23.077 29 ronden
    6. Kimi Raikkonen Ferrari 1:23.215 25 ronden
    7. Jarno Trulli Toyota 1:23.239 74 ronden
    8. Heikki Kovalainen Renault 1:23.491 55 ronden
    9. Nico Rosberg Williams 1:23.602 78 ronden
    10. Timo Glock BMW Sauber 1:23.653 61 ronden
    11. Giancarlo Fisichella Renault 1:23.896 79 ronden
    12. Franck Montagny Toyota 1:24.015 64 ronden
    13. Christian Klien Honda 1:24.227 51 ronden
    14. David Coulthard Red Bull Racing 1:24.291 80 ronden
    15. Mark Webber Red Bull Racing 1:24.531 83 ronden
    16. Anthony Davidson Super Aguri 1:24.574 66 ronden
    17. Rubens Barichello Honda 1:24.934 24 ronden
    18. Adrian Sutil Spyker 1:25.581 83 ronden
  • Istencsászár
    Csak h fokozzuk az izgalmakat, Kimi is lerohadt.

• Istencsászár
    Eső és motorhibák Barcelonában

A Formula-1-es csapatok Barcelonában sem tudnak száraz pályaviszonyoknál tesztelni. Délelőtt nedves aszfalt fogadta a csapatokat, délben azonban eleredt az eső, így ismét nem halad optimálisan a felkészülés. Az edzést többször is meg kellett szakítani. Felipe Massa autója füstölni kezdett a felvezető kör során, majd Adrian Sutil és Christian Klien autója is megadta magát. Rubens Barrichello pedig balestet szenvedett.

• DJ BP
    tényleg :), de rég volt ez már :) (persze nem én emlékszem, csak olvasgattam valahol :)
  • a.carkey
    Pár érdekesség: :)

• a.carkey
    A F1 előtt azért ő a Group C világbajnokság Sauber-Mercedes pilótájaként, a szerencsétlen sorsú Karl Wendlingerrel az oldálán pár hosszútávú viadalon már indult, sőt versenyt is nyert ... (Ezekből az időkből volt előszerződése a Mercedeshez - ami ugye akkor a F1-ben még SAUBER-MERCEDES néven futott -, ahonnan a Benetton később - Briatore javaslatára -kivásárolta.)

• DJ BP
    öööö jó nekem 8 :)
  • Istencsászár
    Nemkell neki DTMeznie, induljon 24 órás viadalokon, azok nagy kihívások és ha nyer az oda kerül a többi címe mellé. Tegnap későn volt az Eurosporton Daytona 24h összefoglaló, hihetelen hogy a vége előtt 2 órával pár secen belül volt az első három autó. Ott látnám szívesen Sumahert, de DTMbe is vagy akár milyen kocsiban, mustassa meg mit tud zárt kasznis autókkal, ha akarja.
  • DJ BP
    Ez elmegy pl. a McLaren hez, vagy a RB hez.

F1-be biztos nem jön vissza... Max. ő is DTM-ezik, de F1-nek már vége, butaságra vallana, és nem így ismertük meg...
  • Count Adyn
    Ezen felröhögtem igy reggel:D
  • fb2
    Szerintem Schumacher't a Ferrari contract alatt akarja tartani barmi aron, mert: azt nem szeretnek latni, hogy Michael a nyugdijba vonulastol keletkezett unalom utan ugy dont hogy: "Kene versenyezni"... Ez elmegy pl. a McLaren hez, vagy a RB hez. Mert volt errol szo tavaly. Az erdeklodes nagy volt mindket csapattol.
    Szerintem, ha Michael nem lenne szerzodes alatt, elkepzelheto lenne hogy valami fele kapcsolat alakitasa tortenne. Mindegy hogy ki mit mond, en nem hiszem azt hogy Michael es Ferrari vidaman valltak el. Volt ott valami, gondolom emlekezted az utolso olasz versenyre ahol nyert... Nem volt ott nagy orom mikor LM oda ment MS hez... MS csak ugy elment mellette mintha ott sem lett volna. Ugyan igy volt JT is... Szoval es furcsa volt. (az en velemenyem szerint)
  • b-type
    Az erőviszonyok valóban elég ködösek, és MS tevékenységében én is érzek vmi bizonytalant.
    Az előbbiben nem lehet frankókat mondani, az utóbbiban meg sztem ez egy természetes állapot..merthogy:
    Egyszerűen nehéz elképzelni mit tud csinálni MS az autóvezetésen túl..azt olyan sokáig és olyan jól csinálta hogy nekem semmi nem jut eszembe ezen kivűl.
    DE
    van ez biztos, csak úgy nem szabad hagyni elmenni, hiszen bődületes tapasztalatai vannak, gyűltek az évek alatt, tudja mit csinál az autó, és talán az autó mozgásából és a pilóta beszámolói alapján a legmegfelelőbb ember arra hogy ezt értse és segítse.
    Én sem engedném el az ziher.
    Vmint azt sem tudni hogy mennyit akar áldozni az idejéből, elvégre ő autóversenyző, arra szivesen áldozza az idejét, de a pit-ben ácsorgásra már nem biztos, az nem uaz az izgalmi állapot amiért érdemes csinálni vmit.
    Vmint a fene tudja nekem MS sosem olyan embernek tünt aki a tudásával másokat akar a csúcsra segíteni....ez sztem egyáltalán nem baj, ez is hozzá tartozik, kevés nagy ember tudja alárendelni magát, ha tenné talán csak a testvére kedvéért tenné, mégha nincsenek is teljesen jóban...azért az mégis csak vér, és Ralf-ra rá is fére ha elfogadná a tesája segítségét.
    Sztem a csapaton belül is sokan szeretik és kedvelik MS-t mert nagy sikereket értek el közösen, sok pénzt kerestek, büszke sikercsapatként szerepeltek...ezt, még ha feltételezem hogy van aki nem kedvelte, mindenképpen értékelni kell a helyén.
    De más egy MS a vezetőfülkében és sztem más az autó mellett állva, egyszerűen még senki nem tudja mi is az a nehezen körvonalazható tevékenység amivel ő hozzájárul majd a jövőbeni eredményekhez...de elengedni hiba lenne.
    majd kialakul szvsz :)
  • Count Adyn
    34 nap. Én csak ennyit szeretnék:D
  • edeleny
    Szóval.
    Elöször is,tudom hogy nehéz elfogadni,de Sumi abbahagyta,azok a gondolatok,hogy majd nyáron beül az autoba ,ha nem ugy mennek a dolgok,és visszajön R.B. meg a kompánia,hát ennek nincs tul sok alapja.

Mielött tovább mennék,ellentétben a tavalyi évvel,szerintem egyenlöre 22 potenciáli VB jelölt probálgatja az erösen Béta állapotban lévö autokat,ugy hogy messzemenö következtetést nem lehet levonni,de nem leszünk sokkal okosabbak Ausztrália után sem.
    Ugy hogy az olyan hozzászolásoktol,hogy majd Alonso kört ad saját magának is,meg Kimi és a Ferrari lealázza a mezönyt,erösen fel áll a ször a hátamon,mert nincs tul sok valoságalapjuk.

Leggyakrabban két csapat kerül teritékre a McLaren,és a Ferrari.
    Azért mert leigazolták Alonsot,a Mc. még nem nyerte meg a VB.-t,gyorsnak tünnek,de se szerintük,se a konkurencia szerint nem ök vannak JELENLEG elöl.
    A Ferrarirnál ugyan ez a hejzet,a multbol nem lehet VB-t nyerni,és ohatatlanul ez már egy teljesen más Ferrari.
    Ha csak az uj autora gondolok akkor is,más az elsö felfüggesztés,más az auto geometriája,más filozofia alapján készült.Természetesen ettöl még megnyerhetik mind a 17 futamot.
    Az hogy az Olaszoknál valami nem a régi ,mutatja Stepny nyilatkozata is,idáig a Ferrari zárt osztály volt,belsö kritika nem jutott ki.Bár van egy olyan érzésem a Stepny dolog csak PR. figyelem elterelés.
    De nem ez az elsö intö jel a számomra,inkabb az,hogy még maga Sumi sem tudja mit csinál valojában,ugy van munka nélkül.
    Természtesen ez már szigoru magán véleményem,hogy mégse volt csapaton belül annyi barátja.R.B. nem van,J.T. meg már eltávolodott,és nem nagyon figyel a csapatra.Kitalálhattak volna neki valami poziciot,mondjuk tanácsado,ami nem jár semmi kötöttséggel,de bele lát,bele szolhat mindenbe.Nem tették,és számomra ez azt jelenti,hogy valojában tényleg belharcok mennek a poziciok ért,nem nagyon akarták senki mellé-felé betenni.Olasz mentalitás.Van olyan érzésem,hogy a Ferrari visszavonultatta Sumit,most meg nem tudják mit is kezdjenek vele.

Akkor még nem beszéltünk a szép csendben,csak tevlékenykedö csapatokrol,
    Nagyon szoros lehet ez az év,és nagon kis dolgok dönthetnek majd.

Öszintén szolva nagyon szeretném,ha nem Alonso-rol,és Kimi-röl,vagy nem csak roluk szolna ez az év.
  • DJ BP
    ebből nem jöttél rá, hogy ez csak vicc? :)

Talán a kötözködő éned helyett humorosra kéne váltani... Ez a folytonos komolykodás :D
  • Count Adyn
    Sztem ehhez nem kell szmájli hogy tudjuk hogy vicc volt:D
  • edeleny
    "MS nem távozott, tudják ők, hogy nehéz év lesz, most a fiatalok bizonyítani akarnak, hogy tudnak annyit, mint Uncle Brawn - persze lehet ez lesz a vesztük...
    Schumi pedig ellenőrizni fogja a pilótákat és a két műszaki analfabéta hadonászását lefordítja a magukat pizzával tömő technikusoknak, illetve figyeli, hogy a finn kulacsába elég redbull-vodka legyen..."

Hümmm?
  • DJ BP
    sztem semmi kirívót nem írt...

de meghajolunk tudásod előtt :DD
  • edeleny
    Remélem egyet értesz velem,hogy a Hsz-ed végéröl hiányzik a smile,mert egyébként azt kell gondolnom végtalenül nem látod át a dolgokat.
  • Gabor_(HSF)
    Jaja..gondoltam már biztosan nagyon hiányzom...
  • G_ArchAngel #44661
    Visszatértél?:)

MS nem távozott, tudják ők, hogy nehéz év lesz, most a fiatalok bizonyítani akarnak, hogy tudnak annyit, mint Uncle Brawn - persze lehet ez lesz a vesztük...
    Schumi pedig ellenőrizni fogja a pilótákat és a két műszaki analfabéta hadonászását lefordítja a magukat pizzával tömő technikusoknak, illetve figyeli, hogy a finn kulacsába elég redbull-vodka legyen...

Egyelőre nem kell temeti őket, nem a végleges autókat használják még - ami számomra furcsább, hogy a gumikat minden csapat szídja - akár korábban BS-on, akár M-en versenyeztek...
  • edeleny
    http://www.circuitcat.com/catalan/index.asp
    Jobb oldalt középen lesz a link,Enternament de F1 lesz majd az.
  • Gabor_(HSF)
    Válaszodban a kulcs,ami rögtön 2 kérdés is egyben...mennyi az az idő és melyik régiek legyenek ismét...
    Én még nagyon jól emléxem 96-97 re amikór még Sumi alól féltengelyek repkedtek ki,de mégis tudott futamokat nyerni
  • Istencsászár
    Nemhiszem hogy nagy visszaesés lenne, mivel nekik előre kell menni, 2 éve nem nyertek vb címeket. Talán annyi lesz h nem lesz olyan dinamikus a fejlődés, és nem lesz olyan tökéletes álomcsapat, de ennek ellenkezője is lehet, idő kell nekik az biztos h ujra a régiek legyenek. De ez attól függ hogy a többiek hogyan dolgoznak ki marad le és ki nem.
  • Gabor_(HSF)
    Csak azért vagy ilyen optimista,mert nem ismerted a Ferkát mint csapat 96 előtt..A ferrari nem megatól lett ami lett,hanem azzá tették bizonyos emberek...
    Én is úgy gondolom könnyen visszaeshetnek abba az álapotba,mint ahogy ezt már tavaly is hangoztattam ,Sumi hivatalos távozása útán....
  • DJ BP
    de ugyanaz a hülye média írta meg :DD
  • Istencsászár
    El is olvastad a cikket? "Ferrari technikai menedzsere" biztos egy hülye ember lehet.

Grat a meglátásodhoz, igazi drukker, Kimi alázni fog, csak kérdés kit? Alonsi is alázni fog, csak kit? majd kiderül.
  • Istencsászár
    Meglepő és mulatságos

Jobb oldalt lesz hogy live timing.
  • djfuge
    Tényleg mindenki azt hiszi hogy a ferrari szétesőben van? Ugyan már! Pont azért irnak ilyeneket és találnak ki,mert a ferkátol fél mindenki a legjobban.Mitől esne szét? Azért mert 1-2 ember távozott? Gyerekek,ez a Ferrari!!! Egy profi csapat.Már most boritékolhatja mindenki hogy Kimi rommá fog verni mindenkit! 1 hónap mulva mindenki meglátja hogy sok minden nem fog változni.A mclaren ugyan olyan megbizhatatlan lesz mint amilyen volt.Kimi jol döntött hogy eljött onnan.Talán sokat is várt!!!
  • djfuge
    szia.Megadnád a pontos cimet hogy hol tudom on line nyomon követni a teszt köröket?!
  • DJ BP
    reménykedsz csak :D

mint a keselyűk a még élő tetem felett...
  • edeleny
    Szétesik a Ferrari?

Egy dolgot kifelejtettél,nyártol lesz Sumi,augusztustol reaktiválják Irvint,szeptemberben meg visszahivják Rubenst is.Stepny vissza megy szerelönek,hogy megint el lehessen ütni,Ross papa meg ismét visszahivja fönökének Flaviot.
    Már vannak tervek,miszerint beszélnek Frank-val,hogy fogadja vissza pilotának D.Hill-t,valamint Sennát!

Mire használták a Dakoták a medvebört?
    Abba tartották a medvét.
    Egyébként is ebbe a tavasznak látszó télben szegény tenyeres-talpasnak nincs is szüksége arra a nagy bundára,inkább járna zakóban??!!
  • G_ArchAngel #44649
    az európai futamokon már alázni fogja a hispánt...
  • joci88
    Szevasztok
    Nem tud valaki tavriához kipufogórendszert
    elöre is köszi
  • Istencsászár
    Interjú Lewis Hamiltonnal