182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
G_ArchAngel #44886 oké, de az én kispolákom mellett nem lehetett megállni, egy 10-15km-es út után nem hallottam a rendes beszédet, csak, ha üvöltöttek velem... -
Egyszerűen meg sem lehet közelíteni 1 Ferrari motornak a hangkát. Nem is tudják. Ettől is több 1 átlag sportkocsinál. -
22.-e -
Gabor_(HSF) #44883 Mélynyomom alatt is remeg a föld,sőt ha nappaliba mozizom a 12 méterre lévő konyhaszekrényből polyognak ki a poharak...
Bár egy Porsche-nak is szép a hangja,de egész más tartományban muzsikál... -
;) -
Állj egy Porsche mellé, alap járaton is remeg a föld:) na az ütős, és ha megy az eszméletlen. -
Gabor_(HSF) #44880 egy jó motor énekében,fontos szerepet játszik a szivo hang,ami néha lehet még hamgosabb is mint a kipufogo...
Egy jó "hangménnök" tisztán kihalja, soros, V,hány henger hány szelep,turbo stb,anélkül,hogy látná is azt...
Aki nem hallot még Ferkát vagy Lambot testközelből,az nem is értheti miről van szó..
Nem a nagy hang a lényeg,azt egy trabiból is ki lehet hozni.....
Az amcsi verdáknak is megvan az a jellegzetes mély kerepelő hangjuk,ezt nevezhetnénk vadászkürt-nek...viszont a ferka az fuvola... -
Sztem bízott benne, hogy az öreg előbb elhúzza a csíkot az F1-ből. -
Montya hiába álmodozott róla:)) azok ketten Sumival megtépték volna 1mást:), bár attól még Ferka lehetett a kedvenc csapata fiatal korában. -
Közös az anyag cég, ez áll a legközelebb a realitásokhoz;)
-
DJ BP #44876 Juve=Ferrari
fujj, kikérem magamnak :DDDDD -
Ok, lehet tévedek, de határozottan emlékszem rá. Úgy mint Montyra is. -
Nekem sem rémlik h Ferkáról álmodott volna, az max Kimi volt, mivel ő akart Ferkás lennei mindig is. -
mitöbb erről videót is láttam. Magáról az interjúról. -
Én úgy tudom hogy azt nyilatkozta amikor kerdeztek tole joval a Mclarenes szerzodese elott hogy lathato lesz e valaha pirosban. A válasza (akkor) határozott soha volt. -
Áhh értelmetlen McLaren angol, nem spanyol:S
Meg amúgy is. -
Nállam eltaláltad:DD -
akkor én most a Mclarennek szurkolok vagy a juvének?:D:D -
Real Madrid = Mclaren -
edeleny #44867 Akkor gondolom,lehet asszociálni:
Juve=Ferrari
MU= Williams
Ajax=Spayker -
G_ArchAngel #44866 Valencia:
1. Nakajima Williams-Toyota (B) 1:12.953 22
2. Wurz Williams-Toyota (B) 1:13.039 33
3. van der Garde Spyker-Ferrari (B) 1:14.639 81
4. Sutil Spyker-Ferrari (B) 1:15.380 34
5. Valles Spyker-Ferrari (B) 1:15.638 49
Bahrain-ben mikor kezdenek? -
G_ArchAngel #44865 itt nem volt fordulat, agyatlanul üvöltött végig és a lehúzott ablakokon keresztül dőlt ki kétoldalt a füst, egyszerűen semmilyen más hangot nem hallottál a közelében...
3 hónapig bírta és telepre került... -
:))))
de itt nem a hangerő a lényeg :)))
Nekem is van egy épített autóm és amíg nem volt rajta kipuff csak a leömlő
addig vmi überállat hangja volt, pedig csak v6.
Itt ami egy hangnak a sportkocsi hangot adja az elsősorban a fordulat emelkedése és esése, mert olyat nem tud csak egy pörgős, könnyített blokk.
másodsorban a hengerek száma és elrendezése..ezt kihallani.
...és mindezt persze kipuffogóval.
Egy kispoláknak, gyári motorral soha...nade sohasoha nem lehet olyan, vagy megközelítőleg sem olyan hangja mint egy Ferrari-nak :))) -
G_ArchAngel #44863 az egész autó csupa lyuk volt, egy halom mozgó alkatrésszel, fékezésnél a kormány a kezemben maradt, a füst bedölt az utastérbe, a hangja miatt pedig már állítottak meg rendőrök...
egyszer 2 méterre áltam egy 60 éves orosz mezőgazdasági permetezőrepülő mellett, mikor elindították, az szinte cincogott a kispolszkihoz képest, egy pizzásautó pedig hangyafasznyit sem ért volna ellene:))) -
Hát az tuti, hogy olyan motorkat, olyan hangorgiával nem gyárt senki más.
A Merciknek meg Bömösknek meg stb. egyen dünnyögő motorjuk van, ami szintén lehet szép, de tucatok mind, semmi extra. -
??
Hát akkor még valszeg nem hallottál Ferrari-t :)
Bár nálunk sokkal hozzáértőbb emberek/versenyzők/tesztelők szokták méltatni.
Én sztem iszonyat hangja van egy Ferrari-nak, bent még nem ültem, csak kivűlről hallottam, szvsz atom...igazi sportkocsi hang.
De teljesen másról is szól, egy
-Merga gyárt mindent, terepjárót, kisbuszt, kétüléses bevásárlókocsit, 'státuszautókat'..és sportkocsit.
-Ferrari sportkocsikat gyárt.
Az SLR-t nagyon nem szeretem, mert szvsz túl nehéz és tömött sportkocsinak, de pl. a McLaren F1 az egyik isten nálam a megvásárolható autók közül.
Merga nem kell egyik sem...bár asszem van egy kisebb kompresszoros ami még bejön..
-
hát mert nem csapatok...ami egy csapatjátéknál elég nagy gond :) -
Hihető vagy
-
Ez a Real már nem az ami régen volt, bár a foci mostanában ilyen, a nagy nevű csapatok kapják az ívet rendesen. -
G_ArchAngel #44857 a ferka hangját az egykori szétrohadt kispolákom simán alázná...:) -
DJ BP #44856 A McLarennél versenyezni annyit jelent, mint a Realnál játszani."
Hát akkor megszívta, mint szurkoló mondhatom :))) -
Nahh látod ezzel 1etértek, bár a tumix, kicsit erős:) -
Ja faxa a ferka hangja amikor elmegy előttem pár méterre olyan a hangja mint egy turmixgép, ez aztán druva hang zümmögés max:))) attól még jó kocsi, gyors is, de ha brutkó hang ( is ) kell akkor az nem Ferrari:)) -
Pizzásautó? Közelről, csak Punto Van láttál, barátom?:D
Ezek német autók túl hidegek, nincs bennük olyan tempremaentum, meg a motorjaik habngja... Áhh.. Ezt szeretem az olasz sportkocsikban, olyan motorkat gyártanak, olyan hangjuk van, utánozhatatlan. No de mind1. -
G_ArchAngel #44852 azért nekem egy SLR McLaren edition többet jelent, mint bármelyik pizzásautó:) -
Hakkinennel is eladatták annó a Ferrariját amikor megvette, nem tetszett a Mercédeséknel és McLarenéknél, hogy mindenhova azzal járt. Mit tehet az ember, ha a Merci nem nyújt eleget már és megunják:) -
Igen a McLaren is patinás név.
Bár a Ferka az ferka, a legrégebbi csapat ami még pályán van, sőt versenyeket nyer.
A Ferrari, ahogy Al Pacino mondta az asszony illata-ban, a második legszentebb szó :)
(az első a pina (elnézést akit zavar, de így mondta )
A második dolog tényleg így van, de nem véletlenül...mert nem könnyű különböző autóval sikereket elérni. :)
Én csak azért drukkolok hogy ne legyen egyszerű, senkinek sem, legyen szoros minden verseny. :) -
PR szöveg 
Miért mit mondjon csóri?:D
Amúgy még annó Alonso nyilatkozta, hogy akar majd a Ferrarinal vezetni. -
Kivételek mindig akadnak:
Fernando Alonso minden idők legfiatalabb bajnoka lett a Renault istálló színeiben, mégis úgy döntött, hogy megvalósítja álmát, és a McLaren-Mercedeshez igazol. "Mindig is McLarent akartam vezetni. Ha labdarúgó lettem volna, akkor Real Madridhoz akartam volna szerződni. Ahhoz a klubhoz, amelyet annyira szeretek. A McLarennél versenyezni annyit jelent, mint a Realnál játszani."
Alonso célja a harmadik bajnoki cím megszerzése. "Minden versenyző, akire emlékeznek, három vagy több címet szerzett. Még a nagymamám is tudja, hogy mennyire más két különböző autóval, két különböző csapatnál bajnoki címet nyerni." -
Monty akart versenyezni a Ferrariban. Elvégre minden versenyző álma, hogy 1x 1 Ferrariban ülhessen.