182273
  • Gabor_(HSF)
    egy jó motor énekében,fontos szerepet játszik a szivo hang,ami néha lehet még hamgosabb is mint a kipufogo...
    Egy jó "hangménnök" tisztán kihalja, soros, V,hány henger hány szelep,turbo stb,anélkül,hogy látná is azt...
    Aki nem hallot még Ferkát vagy Lambot testközelből,az nem is értheti miről van szó..
    Nem a nagy hang a lényeg,azt egy trabiból is ki lehet hozni.....
    Az amcsi verdáknak is megvan az a jellegzetes mély kerepelő hangjuk,ezt nevezhetnénk vadászkürt-nek...viszont a ferka az fuvola...
  • Kit--Kat
    Sztem bízott benne, hogy az öreg előbb elhúzza a csíkot az F1-ből.
  • Istencsászár
    Montya hiába álmodozott róla:)) azok ketten Sumival megtépték volna 1mást:), bár attól még Ferka lehetett a kedvenc csapata fiatal korában.
  • Kit--Kat
    Közös az anyag cég, ez áll a legközelebb a realitásokhoz;)
  • DJ BP
    Juve=Ferrari

fujj, kikérem magamnak :DDDDD
  • Kit--Kat
    Ok, lehet tévedek, de határozottan emlékszem rá. Úgy mint Montyra is.
  • Istencsászár
    Nekem sem rémlik h Ferkáról álmodott volna, az max Kimi volt, mivel ő akart Ferkás lennei mindig is.
  • CHEAPBOY
    mitöbb erről videót is láttam. Magáról az interjúról.
  • CHEAPBOY
    Én úgy tudom hogy azt nyilatkozta amikor kerdeztek tole joval a Mclarenes szerzodese elott hogy lathato lesz e valaha pirosban. A válasza (akkor) határozott soha volt.
  • Kit--Kat
    Áhh értelmetlen McLaren angol, nem spanyol:S
    Meg amúgy is.
  • Count Adyn
    Nállam eltaláltad:DD
  • bardocz
    akkor én most a Mclarennek szurkolok vagy a juvének?:D:D
  • leho94
    Real Madrid = Mclaren
  • edeleny
    Akkor gondolom,lehet asszociálni:
    Juve=Ferrari
    MU= Williams
    Ajax=Spayker
  • G_ArchAngel #44866
    Valencia:

1. Nakajima Williams-Toyota (B) 1:12.953 22

2. Wurz Williams-Toyota (B) 1:13.039 33

3. van der Garde Spyker-Ferrari (B) 1:14.639 81

4. Sutil Spyker-Ferrari (B) 1:15.380 34

5. Valles Spyker-Ferrari (B) 1:15.638 49

Bahrain-ben mikor kezdenek?
  • G_ArchAngel #44865
    itt nem volt fordulat, agyatlanul üvöltött végig és a lehúzott ablakokon keresztül dőlt ki kétoldalt a füst, egyszerűen semmilyen más hangot nem hallottál a közelében...
    3 hónapig bírta és telepre került...
  • b-type
    :))))
    de itt nem a hangerő a lényeg :)))
    Nekem is van egy épített autóm és amíg nem volt rajta kipuff csak a leömlő
    addig vmi überállat hangja volt, pedig csak v6.
    Itt ami egy hangnak a sportkocsi hangot adja az elsősorban a fordulat emelkedése és esése, mert olyat nem tud csak egy pörgős, könnyített blokk.
    másodsorban a hengerek száma és elrendezése..ezt kihallani.
    ...és mindezt persze kipuffogóval.
    Egy kispoláknak, gyári motorral soha...nade sohasoha nem lehet olyan, vagy megközelítőleg sem olyan hangja mint egy Ferrari-nak :)))
  • G_ArchAngel #44863
    az egész autó csupa lyuk volt, egy halom mozgó alkatrésszel, fékezésnél a kormány a kezemben maradt, a füst bedölt az utastérbe, a hangja miatt pedig már állítottak meg rendőrök...
    egyszer 2 méterre áltam egy 60 éves orosz mezőgazdasági permetezőrepülő mellett, mikor elindították, az szinte cincogott a kispolszkihoz képest, egy pizzásautó pedig hangyafasznyit sem ért volna ellene:)))
  • Kit--Kat
    Hát az tuti, hogy olyan motorkat, olyan hangorgiával nem gyárt senki más.
    A Merciknek meg Bömösknek meg stb. egyen dünnyögő motorjuk van, ami szintén lehet szép, de tucatok mind, semmi extra.
  • b-type
    ??
    Hát akkor még valszeg nem hallottál Ferrari-t :)
    Bár nálunk sokkal hozzáértőbb emberek/versenyzők/tesztelők szokták méltatni.

Én sztem iszonyat hangja van egy Ferrari-nak, bent még nem ültem, csak kivűlről hallottam, szvsz atom...igazi sportkocsi hang.
    De teljesen másról is szól, egy
    -Merga gyárt mindent, terepjárót, kisbuszt, kétüléses bevásárlókocsit, 'státuszautókat'..és sportkocsit.
    -Ferrari sportkocsikat gyárt.

Az SLR-t nagyon nem szeretem, mert szvsz túl nehéz és tömött sportkocsinak, de pl. a McLaren F1 az egyik isten nálam a megvásárolható autók közül.
    Merga nem kell egyik sem...bár asszem van egy kisebb kompresszoros ami még bejön..

• Punker
    hát mert nem csapatok...ami egy csapatjátéknál elég nagy gond :)
  • Kit--Kat
    Hihető vagy
  • Istencsászár
    Ez a Real már nem az ami régen volt, bár a foci mostanában ilyen, a nagy nevű csapatok kapják az ívet rendesen.
  • G_ArchAngel #44857
    a ferka hangját az egykori szétrohadt kispolákom simán alázná...:)
  • DJ BP
    A McLarennél versenyezni annyit jelent, mint a Realnál játszani."

Hát akkor megszívta, mint szurkoló mondhatom :)))
  • Kit--Kat
    Nahh látod ezzel 1etértek, bár a tumix, kicsit erős:)
  • Istencsászár
    Ja faxa a ferka hangja amikor elmegy előttem pár méterre olyan a hangja mint egy turmixgép, ez aztán druva hang zümmögés max:))) attól még jó kocsi, gyors is, de ha brutkó hang ( is ) kell akkor az nem Ferrari:))
  • Kit--Kat
    Pizzásautó? Közelről, csak Punto Van láttál, barátom?:D
    Ezek német autók túl hidegek, nincs bennük olyan tempremaentum, meg a motorjaik habngja... Áhh.. Ezt szeretem az olasz sportkocsikban, olyan motorkat gyártanak, olyan hangjuk van, utánozhatatlan. No de mind1.
  • G_ArchAngel #44852
    azért nekem egy SLR McLaren edition többet jelent, mint bármelyik pizzásautó:)
  • Kit--Kat
    Hakkinennel is eladatták annó a Ferrariját amikor megvette, nem tetszett a Mercédeséknel és McLarenéknél, hogy mindenhova azzal járt. Mit tehet az ember, ha a Merci nem nyújt eleget már és megunják:)
  • b-type
    Igen a McLaren is patinás név.
    Bár a Ferka az ferka, a legrégebbi csapat ami még pályán van, sőt versenyeket nyer.
    A Ferrari, ahogy Al Pacino mondta az asszony illata-ban, a második legszentebb szó :)
    (az első a pina (elnézést akit zavar, de így mondta )

A második dolog tényleg így van, de nem véletlenül...mert nem könnyű különböző autóval sikereket elérni. :)
    Én csak azért drukkolok hogy ne legyen egyszerű, senkinek sem, legyen szoros minden verseny. :)
  • Kit--Kat
    PR szöveg
    Miért mit mondjon csóri?:D
    Amúgy még annó Alonso nyilatkozta, hogy akar majd a Ferrarinal vezetni.
  • Istencsászár
    Kivételek mindig akadnak:

Fernando Alonso minden idők legfiatalabb bajnoka lett a Renault istálló színeiben, mégis úgy döntött, hogy megvalósítja álmát, és a McLaren-Mercedeshez igazol. "Mindig is McLarent akartam vezetni. Ha labdarúgó lettem volna, akkor Real Madridhoz akartam volna szerződni. Ahhoz a klubhoz, amelyet annyira szeretek. A McLarennél versenyezni annyit jelent, mint a Realnál játszani."

Alonso célja a harmadik bajnoki cím megszerzése. "Minden versenyző, akire emlékeznek, három vagy több címet szerzett. Még a nagymamám is tudja, hogy mennyire más két különböző autóval, két különböző csapatnál bajnoki címet nyerni."
  • Kit--Kat
    Monty akart versenyezni a Ferrariban. Elvégre minden versenyző álma, hogy 1x 1 Ferrariban ülhessen.
  • DJ BP
    sztem reálisan gondolva, fingunk sincs ki nyerhet :DD
  • G_ArchAngel #44845
    Montoya: nincs több kifogás a McLarennél

Juan-Pablo Montoya és a McLaren-Mercedes útjai tavaly különváltak, a kolumbiai versenyző a NASCAR-ban folytatja pályafutását, míg az Ezüstnyilak csapata két új versenyzővel áll rajthoz. Montoya úgy véli, hogy a csapatnak idén bizonyítania kell.

"A csapat hatalmas nyomás alatt áll. Új szponzoruk van, új az imázs, így jó teljesítményt kell nyújtaniuk. Nincs több kifogás. Egy világbajnok is van a csapatban, aki megverte Schumachert is. A milliókat foglalkoztató kérdés csupán az, hogy az autó és a motor hogyan üzemel majd." – jelentette ki 'Monty', aki jó szereplésre számít Kimi Räikkönentől is.

"Véleményem szerint Kimi jól fog szerepelni. Massa jobban ismeri az autót, ami eleinte megnehezítheti a dolgát. De hogy ki fog nyerni? Ha reálisan gondolkozunk, akkor Ferrarit kell mondani. Az elkövetkezendő két-három évben a Ferrari dominálhat."
  • DJ BP
    mellesleg az egész Sumi megsértődös cikket először te linkelted be, erre betették hogy Monty meg min sértődött meg. Ez sztem nem fikázás, poén volt, de ennyi erővel amit te linkeltél először az is fika. De láttad hogy azt hogy Sumi sértődik nem is kommentáltuk, nemhogy felháborodtunk volna. Te ehhez képes láthatóan megsértődtél azon, hogy Monty ezen reakcióját felesleges megsértődésként kommentáltuk. És visszavágni próbáltál a DC esettel. És mondod hogy mi fröcsögünk, meg beléd kötött egy Ferkás. Mi rosszat csináltunk áruld már? Különbözik a véleményünk...
  • DJ BP
    mi az h nem lehet beszélni egy dologról amiben más az álláspont?

ugyanez jön le a te hsz-eidből...
  • Istencsászár
    Persze hisz nekik szurkolok, de akkor a témáról írok, nem pedig elkezdtek személyeskedni, érzed már a különbséget? mi az h nem lehet beszélni egy dologról amiben más az álláspont? ha nem akarsz akkor ne írj vissza, ha akarsz akkor írj, a témával kapcsolatban, ne pedig kezd a személyeskedést. Érdekes mód az SG többi topikjaiban ez működik, itt nem... érdekes...
  • M@TriX
    azért, mert viszi El ;)