182273
  • WNW
    Sajna ahhoz kormany kene, az meg most egyeb okokbol kizart (nem anyagi), igy marad a billentyus szaguldozas....
  • WNW
    Megneztek a fenykepeket, es szemre nem hasonlitanak... Oke, akkor nem hasznaltunk semmit fel....
  • Punker
  • zsola01
    Van egy forma-1 es ligám és szeretném ha sokan jelentkeznének.Itt az oldal linkje nézzétek meg és jelentkezzetek.http://gportal.hu/portal/hf1l/
    Az igazi kihívás a forma-1 szerelmeseinek.Kösz
  • BaliBoy
    "Hehe... ezt csak úgy tudják megállapítani (szerintem), hogy ismerik azokat az anyagokat, amiket a Ferraritól szereztek. Ha nem ismerik, akkor honnan a csudából tudják, hogy nem építették bele őket a kocsiba? "
    Tényleg. Erre nem is gondoltam. :D

Mostmár értem, hogy a Meki honnan tudta, hogy a Ferrarin mozognak a padlólemezek.
  • nearo
    "A wokingi csapat közleményben hangsúlyozta, hogy belső vizsgálatuk megállapította autójuk fejlesztésében nem használták fel a Ferraritól származó anyagokat"

Hehe... ezt csak úgy tudják megállapítani (szerintem), hogy ismerik azokat az anyagokat, amiket a Ferraritól szereztek. Ha nem ismerik, akkor honnan a csudából tudják, hogy nem építették bele őket a kocsiba?
  • WNW
    Valamelyik iromanyban azt olvastam, hogy egyut dolgoztak a Benettonnal, soot meg valamikor a Ferrarinal is.. Gondolom osszejarogattak iszogatni, szalonnat sutogetni, hajokazni, es az egyik bepialt ejszakan megszuletett az otlet.................
    A Renault ugytunik nem lopott, igy ott vannak, ahol sajat erobol sikerult.. Kezdem becsulni okat..:)
    A McLarennel meg mindegy, hogy a fonokseg tudott rola, vagy nem, a csapat mindenkeppen elonyhoz jutott a FOTERVEZOJUK plusz ismeretanyaga altal....
  • jefferson83
    Ez nem lenne rossz ötlet. Ha pontozásba nyúlnék akkor jóhiszeműen a pilótákat nem bántanám, de csapattól elvenném a pontokat. Ha meg bebizonyosodna, hogy hasznot húztak belőle tudatosan, akkor 1 évre simán pihentetném a bandát. Mert ha nem ezt teszik, akkor többé-kevésbé azt sugallhatják, hogy nem is olyan nagy bűn ez.

Most csapattól függetlenül. Szerintem így is más elbírálásban részesülnek, mint ha mondjuk a néhai minardi lenne ami persze szintén nem helyes.
  • Count Adyn
    Ja, büntetetésről meg, én nem nyulnék bele a pontozásba, hanem azt mondanám, hogy mostantól a mekin nem lehet reklámfelirat és szevasz:D
  • jefferson83
    Persze, egyértelmű. Azért fura lett volna, ha év elején 4 piros atutót láthatunk a rajtrácson, azt azért megnéztem volna :D
  • Count Adyn
    Persze, mert tudják hogy ugyse lehet találni semmit az autón ami bizonyító erejű...

( mind2 nek négy kereke van!!!:DD)
  • b-type
    :))
    Én úgy gondolom, hogy az esetleges előnyszerzéshez, nem kell full hasznosítani, átültetni az adatokat, elég tudni hogy hol gyengébb a másik, vagy hogy mi a fejlesztés ütemezése. Már tudod a sajátodat hogyan lehet előnyre cserélni.

A McLaren nem tehet mást, meg kell próbálni kimaradni, mert ebből akár nagyon csúnya dolog is kikerekedhet szvsz.
  • jefferson83
    "...a csapat tisztázása érdekében felkérték a FIA-t, hogy vizsgálják át az MP4-22-est."

A szerelők biztos éjszakáztak előző este még átépítették a mekit :D

[rosszmájú]
  • jefferson83
    Értem, én meg nem olvastam el a cikket csak az elejét :)

Gondoltam hozzáfűzöm ezt a plusz infót is. A Benettonnál dolgoztak együtt még annó.
  • G_ArchAngel #51353
    500 oldalnyi Ferrari-anyagot foglaltak le a McLaren fő tervezőjénél

Az autosport.com valamint a német Auto, Motor und Sport magazin is úgy tudja, hogy a rendőrség 500 oldalnyi, a Ferraritól származó anyagot foglalt le a McLaren-Mercedes fő tervezőjének, Mike Coughlannek a lakásán.

Ez az anyag nemcsak az F2007-es tervdokumentációját tartalmazza, hanem olyan bizalmas adatokat is, mint a Ferrari beállítási információi különböző pályákra, versenystratégiák, jövőbeni fejlesztési tervek, minőségellenőrzési adatok és tesztadatok - azaz a McLaren szinte mindent tudhatott legnagyobb riválisáról, amennyiben felhasználta ezeket az adatokat.

A wokingi csapat közleményben hangsúlyozta, hogy belső vizsgálatuk megállapította autójuk fejlesztésében nem használták fel a Ferraritól származó anyagokat és a csapat tisztázása érdekében felkérték a FIA-t, hogy vizsgálják át az MP4-22-est.
  • b-type
    Én magával az esettel nem foglalkozom, majd lesz ami lesz.
    A cikk kapcsán véleményeztem, azaz a cikk egy része azt sugallmazta (ez micsoda szó), hogy ez a két szakember egyéni akciója, hisz a McLaren miért kockáztatná a jelentős szakemberét, ha adatokat akar cserélni.
    Erre írtam amit írtam, mert szvsz manipulatív csak az egyik oldalról világítani.

Az hogy szerintem ők haverok lehettek-e, arról én sokat nem tudhatok.
    Magáról az üzletről sem, ezért nem a saját véleményem írom, pusztán a cikk megközelítése nem tetszett.
  • jefferson83
    Azért üzleteltek ők, mert számukra ez nem volt lutri. Ismerték egymást, haverok sőt lehet barátok is voltak.

Nekem is őszintén szólva leesett az állam a merci idei teljesítményén, mert számomra tavaly sehol nem voltak és már dörzsöltem a tenyeremet, hogy ebből Alonsonak nem lesz VB idén, erre meg...
    Nekem most már csak egy kérdés maradt nyitott, mi van a rönóval? Azért tőle is többet várnék idén.

Mondjuk erre soha nem gondoltam volna.

• G_ArchAngel #51350
    Nem hinném, hogy ez a baj...
    A nagyobb gond, hogy a McLaren sárkány elvesztette az egyik fejét, míg a Ferrari sárkány Stepney-fején régóta zsák volt, így nem jelent gondot az amputálása...

Ez megrendítheti a McLarent a közeljövőben, míg a Ferrari végre hivatalosan is eltávolíthatja azt, akit lehet, hogy ebben az évben igazából már nem is engedtek az autó közelébe... (ugyebár a Stepney-ügy tavaly kezdődött, mikor az angol elégedetlenkedni kezdett, hogy nem kapta meg RB helyét: szvsz a Ferrari erőszakkal megtartotta, kapott másik beosztást, több pénzt, de a valódi fejlesztésektől elzárták - szerintem ezért lopott, és adta el bosszúból az adatokat. Ő már nem veszteség az olaszoknak, de Coughan nagy érvágás a McLarennek)
  • WNW
    Bocs, de Webber hulye.. Egy nagyobb tapasztalatu pilota konyebben adaptal egy uj korulmenyt, mint egy kezdo.. Ezek a pilotak mar mentek mindenfele gumival, minden evben masok voltak a gumik, soot, minden versenyen mas gumikat kaptak.. Ez kifogas.. Nem megy, fogjuk ra valamire....
  • b-type
    Nekem nem tetszik :)
    Sztem nem sikerült jól, az a -nem mondok semmit, de...-

Kitér arra hogy a McLaren miért nem egy kevésbé fontos emberével bonyolította a piszkos üzletet, ezzel manipulálva az olvasót.
    De én sztem semmi rutinja nincs az írónak a piszkos ügyekben..és az mellett hogy itt a -én nem mondok semmit, de..-, nem mutatja be az esetleges másik oldalt.
    ...azaz miért lenne érdeke Stepney-nek, hogy csak ő kockáztasson, ő a nevét, a karrierjét rakta tétre ehez az üzlethez.
    A McLaren az 'akit' érdekelnek az adatok, nem egy könnyen megvehető sráccal kell lebonyolítani az ügyet, aki 500ezer fontért eladja bármelyik médiának.
    Én biztos nem üzletelnék ilyen komoly ügyben (ahol a karrierjét bukhatja), egy harmad-másodosztályú mérnökkel aki esetleg megvehető.
  • WNW
    En azon rohogok, hogy mennyire osszejott, hogy mikor elzartak az infocsapot, egybol elkezdett dadogni a valtojuk, es Alonso fekproblemakkal is kuszkodott a francia verseny edzesein... Mintha a technika megrendult volna annak hallatan, hogy mostantol nincs a Ferrari a fejleszteseik mogott....
  • ocsieu
    Ne mondja nekem senki, ha a lottósorsolás előtt, de még időben megtudja a nyerő számokat, nem játsza meg...
    Ha én tudnám meg, még 10X is megjátszanám ugyanazt a számot, hogy a nyeremény döntő része az enyém legyen, ha esetleg más is eltalálná a számokat...
    Tény, hogy nem hangoztatnám a számsort...
    Az a kérdés, Stepney mennyiért adta el az infót.
    Ha viszonylag jelentéktelen összegért, akkor el tudom hinni, hogy nem állt az egész csapat a vásárlás mögött, egyébként nem...
    Pilóták biztos szar helyzetben vannak, mint ahogy mindenki.
    Nemtom milyen információkat adott el Stepney, de nem kizárt, hogy olyan infókat is eladott, ami pl motor, váltó, aerodinamikai elemek legyártásánál!!! is jelentős információkat tartalmazott.
    Na ekkor van gáz.
    Ugyanis nem hiszem, hogy anyagszerkezeti vizsgálatokig fog elmenni a vizsgálat.
    Illetve biztos van valahol egy másolat azokból az információkból valamelyik mclarenesnél...
    Ezt mégjobban alátámasztja, hogy a 2 autó nem hasonlít egymásra, kívülről...
    És ezért gondolom, hogy rendkívül súlyos az eset, nagyon keményen kellene bűntetni, és ennek meg kell látszódjon a csapat, a pilóták pontjaiban is, illetve az anyagiakban, hogy a jövőben még az óriási csapatok, temérdek pénzzel is elkerüljék a hasonló eseteket...
    Stepney-nek meg a Coughlan-nek is minimum 5 éves letöltendő börtönt is adnék.
    Több millió ember szórakozását qrták el, és többezer ember kemény munkáját, Ferrarinak is gondolom nem kis összegbe került a könnyedén ellopott, eladott információk megalkotása, stbstbstb...
    BMW (és a többi csapat is)önerőből fejlődik, javul versenyről versenyre...
    Merci meg lop???
    Toyota pl miért nem???
    Mert a Merci és a Toyota annyi pénzzel,amennyit az F1-be ől, talán még legális úton is megvásárolhatna vagy licenszelhetne némi tudást,fejlesztést, információt...
    Pláne olyat ami jó, csak Ferrari mondjuk nem alkalmazza...
    Az adásvétel idejét lenne jó tudni.
    Mert idén idény eleje óta jó,gyors és megbízható a Merci, aminek a múltbeli szerepléséhez képest a világ első 7csodájában lenne a helye, így el nem hiszem, hogy az idei autójukat önerőből keltették életre.

Szóval kb ezért, ezekért is volt az a korábbi "súlyos" irományom...
  • INeedspeed
    Vagy talán Nige egy pint sör mellett meggyőzte régi barátját, hogy ááá, csak néhány CD meg DVD az a régi családi fotókkal, csupa limlom, de nálunk már nem fér el, átvennéd megőrzésre? Kidobni mégsem akarom. Semmiség, ha hazajövök a Fülöp-szigetekről, beugrom érte, becsszó. Ja, persze.
  • MrTressy
    Magny-Cours-i Görbe Tükör faca kis cikk :)
  • INeedspeed
    osztom de azé ne vigye túlzásba:)
  • Punker
    több baleset több izgalom, jöhet :)
  • Attila889
    sztem Bernie Ecclestone egy hülye!!A mostani pályák jobbak...nem értem miért kell egy rakás pályát megszüntetni.Az utcai verseny veszélyesebb....mert ő azt szeretné :S
  • INeedspeed
    tök mind1, h mien j vel van. Vágod h mit jelent vagy nem?
  • Istencsászár
    2003? megbízhatatlan?

Kiminek volt 3 kiesése, 1 a motor miat és két baleset... powned.
  • spect16
    gp4-ben is jó:)
  • DjDano
    A Mclaren már Hakkinen világbajnoki címeinél is egy határ szar volt... nem véletlen, hogy 1998-ban és 1999-ben is Suzukában dőlt el a VB cím... Ráadásul a 99-es konstruktőri címet bukták is. 2003, 2005 dettó

Ki merem jelenteni, hogy a Mclaren 1998-tól számítva csak idén tűnik megbízhatónak
  • bardocz
    és azok a mások nagy csapatok?
  • BaliBoy
    Hülye pontos jével....
  • INeedspeed
    jó ez tény, de mások alatt mégis elfüstöl szóval valamit mégis csak alkottak a téli szünetben!
  • INeedspeed
    WEBBER
    Én is ezt mondtam még anno akkor meg le hüjéztetek, hát akkor webber is hüje!;)
  • bardocz
    szerinted?amíg nem volt korlátozva,addig kimi alatt mindig széthullott mert használta,arra amire való lett volna,de most már nem kap akkroa terhelést a motor mint kapott akkor
  • INeedspeed
    Már megbocsáss te vagy a merci új motorigazgatója? honnan tudod te ezt ien biztosan?
  • jefferson83
    Majd Barrichello rárántja kormányt :)
  • Istencsászár
    "Brazíliában és Kanadában is vannak futamok - ezek Silverstonehoz képest csak szemétdombok"
  • G_ArchAngel #51328
    DC megmondja a tutit(Y)