182273
  • Istencsászár
    Ez már egy hetes hír. Amugy ameddig nincs semmi addig feleslees spekulálni.
  • DJ BP
    Lol, most olvasom, hogy az is igaz, hogy Stepney beleszórt valamit a Ferrarik tankjába, és megtalálták az anyagot a lakásán.
    Meg állítólag még biztonsági kamerák is rögzítették ezt.

Az nem semmi, ebből botrány lesz
  • DJ BP
    Habár nem kívánom azt, hogy kizárják teljesen a McLarent, szerintem egy pont nullázás, vagy pont felezés teljesen jogos lenne.

Azért ez kib*szás lenne a pilótákkal...
    Ha beigazolódna, pénzbüntetés meg valami korlátozás kéne, amitől lassulnának, pl. a motorban, de ne pontnullázás.

Még mindig nehezen tudom elképzelni ezt az egészet, de ha benne voltak, ám legyen bünti
  • BaliBoy
    Komolyan? Hol olvastad? Mert erre én is azt hittem, hogy kacsa. :)
  • Dodo55
    Lol, most olvasom, hogy az is igaz, hogy Stepney beleszórt valamit a Ferrarik tankjába, és megtalálták az anyagot a lakásán.
    Meg állítólag még biztonsági kamerák is rögzítették ezt.

Erre az egy dologra azt hittem először kb 1 hete, amikor hallani lehetett, hogy hülyeség, de ezek szerint ez is igaz.
  • WNW
    Hummmm, ezek szerint a McLaren felig Ferrari..... Most akkor nekik is szurkolnom kell....????????????????? (Ne vicceljenek mar, hogy a fotervezo adatlopasi jatszmajabol nem profitaltak, hiszen azert lopatta az adatokat, hogy felhasznalja a fejlesztesi otleteihez..) Aproppo, a Vodafon a Ferraritol ment at foszponzornak a McLarenhez.............
  • spect16
    A motor fejlesztésnél volt, ha jól tudom.
  • spect16
    Érdekes. Állítólag ezek nagyszerű szakemberek akik a munkájukat kíválóan végezték(vagy nem?). Csinálnak ilyen stikliket és vége. Ennyire hülyék vagy kezdők lennének?
  • Istencsászár
    ez már túl durva összeesküvés elmélet ilyen e avilgáon nincs...
  • G_ArchAngel #51278
    a csapatnak, de a pilótákat ne érje hátrány ez miatt...

vagy ha bizonyítani tudják, hogy mióta használják az infókat, akkor az azóta lefutott versenyek eredményeit töröljék...

amúgy nem tudom Stepney miket művelhetett, de a Ferrari szélcsatornája is véletlenül ekkor romlott el...
  • BaliBoy
    Azt tudom. De mintha valamelyik linkelésedben vagy vhol máshol azt olvastam volna, hogy egyébként valahol nyaralni van, ahonnan sztem nem fog visszatérni.
  • Dodo55
    Valahogy éreztem én, hogy itt valami nagy dolog van a háttérben...
    Aztán amikor jött ez a Stepney ügy, kezdtem arra gondolni, hogy köze van ennek a McLarenek gyorsaságához.
    Aztán amikor Franciaországban győzött a Ferrari, szinte biztos voltam benne.

Erre most kiderül, hogy a legeslegdurvább feltételezéseim igazak voltak...

Habár nem kívánom azt, hogy kizárják teljesen a McLarent, szerintem egy pont nullázás, vagy pont felezés teljesen jogos lenne.
  • G_ArchAngel #51275
    Már hivatalosan is kirúgták...
  • BaliBoy
    Sztem ez egyáltalán nem elképzelhetetlen hiszen ha jól tudom Stepney volt a főmérnök. Emellett látványos, hogy mióta nincs a csapattal valahogy mennek az autók. Nem lepődnék meg ha nem jönne vissza a szabadságáról.
  • Istencsászár
    Ja Stepney közben babarálta a Ferkákat hogy lassúljanak trabant szintre... igy már érthető, de viccesen hangzik...
  • Punker
    az hogy a merci benne van 99%, ingyen ki az a barom aki kiadja az adatokat? és innetől kezdve nincs sok lehetőség a fizető képes vevők között :)
  • Istencsászár
    Hát azért érdekes hogy Ferrari fejlesztést gyors rádobnak és kört adnak nekik... ha itt ment a sumák akkor nem abban az időben kezdődött.
  • G_ArchAngel #51270
    Stepney bukott (Ő ugyebár angol), s mivel nála találtak nyomokat, nem volt nehéz eljutni Coughlan-ig...

és ugye pont ebben az időszakban lépte le a McLaren a Ferrarit - nem kell a süket duma arról sem, hogy idejük sem lehetett felhasználni, hiszen ez az F1-ben egy dolgosabb hétvégén kielemezhető és beépíthető a saját fejlesztésekbe...
  • Punker
    hogy lehettek annyira pancserek hogy lebuktak?????
  • Istencsászár
    Majd ki lesz vizsgálva.
  • G_ArchAngel #51267
    simán kizárhatnák a McLaren-t...

nem gyerekek vannak a vizsgálóbizottságban, akik elhiszik ezt a "nem profitáltak a lopott adatokból és a csapat nem tudott Coughlan egyéni akciójáról" dumát...
  • DJ BP
    Dejó hogy minden évben kell csinálni a botrányokat...

Azért ez más, flexi szárny meg a lengéscsillapító ehhez képest smafu, feltéve, ha igaz persze
  • Istencsászár
    A McLaren főmérnöke a kémkedési botrány új szereplője!

Hivatalos megerősítést nyert, hogy az adatlopás gyanújába keveredett McLaren-Mercedes által felfüggesztett mérnök nem más, mint a csapat fő tervezője, Mike Coughlan!

Mint arról beszámoltunk a wokingi csapat közleményben jelentette be, hogy egyik munkatársuk is alanya a Ferrari által nemrég kezdeményezett vizsgálatnak, s a csapat belső vizsgálata is megerősítette a gyanút. "A csapat tudomására jutott, hogy ez az egyén személyesen technikai információkat vett át egy Ferrari-alkalmazottól április végén." - áll a McLaren közleményében. Az említett Ferrari-alkalmazott minden jel szerint Nigel Stepney, akit a Ferrari néhány héttel ezelőtt jelentett fel.

Időközben a brit rendőrség házkutatást tartott Coughlan angliai otthonában, ahol információink szerint megtalálták a Ferraritól ellopott anyagokat. A német Auto, Motor und Sport szerint „óriási mennyiségű" információról van szó...

A McLaren közleményében hangsúlyozta, hogy nem profitáltak a lopott adatokból és a csapat nem tudott Coughlan egyéni akciójáról. A McLaren mindenben segíteni kívánja a nyomozást.

Dejó hogy minden évben kell csinálni a botrányokat... idétlen sport, király kategóra? a francókat... csalók hegyekbe.
  • BaliBoy
    nc. mind2őt (meg akik még benne voltak)
  • nearo
    htx
  • G_ArchAngel #51262
    A McLaren egy tagja kémkedett a Ferrarinál

Miután a Ferrari szabotázs címén nemrégiben eljárást kezdeményezett korábbi alkalmazottja, az azóta elbocsátott Nigel Stepney ellen, kedden újabb kémbotrány robbant ki, amikor a McLaren elismerte, hogy a csapat egyik tagja áprilisban illegálisan szerzett információkat a Ferraritól. "A McLarennek tudomására jutott, hogy technikai részlegének egyik vezető beosztású tagja ellen eljárást indított a Ferrari, amiért az illető műszaki természetű információkhoz jutott tőlük" - közölte a wokingi istálló. - "Csapatunk megtudta, hogy ez a személy április végén személyesen vette át a technikai dokumentációt a Ferrari egyik alkalmazottjától. Habár a McLarennek nem volt köze az esethez, és elítéli a történteket, minden lehetséges eszközzel segíteni fogjuk a vizsgálatot. A szóban forgó személyt az eljárás lezárultáig felfüggesztettük." Habár ezt egyik csapat sem erősítette meg, feltételezések szerint a két kémügy összefügg, mert Stepney volt az, aki eljuttatta a technikai dokumentációt a McLaren emberéhez. A Ferrari éppen az áprili időszakot követően esett vissza a világbajnoki küzdelemben
  • Punker
    hihető, az ipari kémeket zsebből szokták sima alkalmazottak megfizetni......
  • G_ArchAngel #51259
    A McLaren ipari kémkedésért kirúgta egyik alkalmazottját!

A McLaren-Mercedes hivatalos sajtóközleményben tudatta, hogy azonnali hatállyal megvált egy magas rangú tagjától, mivel megtudták, hogy az illető április végén egy Ferrari-alkalmazottól titkos információkat vett át. A McLaren közleményében leszögezte, hogy munkatársuk a saját szakállára ténykedett, nem a csapattól kapott utasítást az ipari kémkedésre. A wokingi csapat azt is világossá teszi, hogy mélyen elítéli, ami történt. További részleteket egyelőre nem kívánnak nyilvánosságra hozni.

Médiaspekulációk szerint a meg nem nevezett Ferrari-alkalmazott a Ferrari által a napokban elbocsátott Nigel Stepney lehetett, aki ellen a maranellói csapat nemrég feljelentést is tett.
  • Istencsászár
    f1hirek.hu
    a5.hu
    formula.hu

google.com
  • nearo
    Bazz... nekem is pont egy ilyen futamról kellett lemaradnom. Vagy legalábbis a visszatekintő alapján jó volt. Valaki le tudná írni a teljes végeredményt?
  • passatgt
    van még 1001 torrentoldal azon kívül:)
  • INeedspeed
    Az endlessen ellopták a userem, igyhát (beszptam), nem tudná valaki elküldeni torrentbe? esetleg mondjuk te Count adyn? emailem [email protected] ha valakinek van oan kedves és jó szive:D
  • Count Adyn
    Mazochista e vagy?D Magyar torrent oldalakrol pl:)
  • INeedspeed
    Nem tudja valaki véletlenül hogy honnan lehetne leszedni a Francia nagydijat magyarul?
  • HUNtalicska93
    napot!
  • Istencsászár
    Igy tisztább, azzal sincs gond, sőt lehet Brit Nagydíj... de igy jobban fest szvsz.
  • M@TriX
    nyertél, így jár akinek kevés az ideje ;)

bár szerintem mind2 belefér(het)
  • Istencsászár
    Inkább Angol Nagydíj nem?:)
  • M@TriX
    banner updated & a Francia futam összefoglalója a Visszatekintőben...
  • Istencsászár
    Hazai futamról van szó, kevesebb benzinnel küldték ki hogy polet nyerjen, és gondolom a box stratégia is kedvezőbb neki.