182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
edeleny #51166 Viszont a lekörözöttek is a mezöny részét képezik,ök is versenyeznek,vagy akkor adjunk mindenkinek tök egyedül 5 kört,és az nyerje a futamot aki egyedül a leggyorsabb a pályán.
Én megértem a Ferrarit,hogy a gyorsaság miatt feláldoztak valamit a turbulens levegöben való stabilitás oltárán,de akkor ne sirjanak,hogy nekik milyen nehéz,másrészt jellemzö a gondolkodás,mi megyünk elöl,mindenki térjen ki,de legjobb,ha el sem indul,nem kell verseny,csak körözgetés.
Engem ez a filozofia bosszant.
nem tisztem Alonsot védeni,(az ifju Lewis Hamiltont jobban csippantom),de ezen a futamon ö csinálta a Show-t. -
szólhattak volna nekem is, hogy levesznek a képről:D -
absz. egyetértek.
Sok vitás eset fordulhat elő ha a lekörözés nem megy minnél simábban.
Elvileg a lekörözött csávesz nincs versenyben...de mégis oda kerülhet hogy akár egy VB cím is múlhat rajta.
Nagyon nagy perek lennének, képzeld el ha Ferka motorral üzemelő Spyker betartana a McLaren-nek, és ezzel befolyásolná a VB kimenetelét...ne adja ég még védekezne is és akár vétlenül, a gyengébb autó okán összeakadnának.
Soha nem mosná le a srác hogy nem direkt volt.
A példa kiragadott, term. lehet/előfordulhat bármelyik közös kasztni-motort használó csapattal. -
jefferson83 #51163 Nyugi a segítőt levágták a képről :) -
Nagyon idegesítő tud ám lenni egy lekörözött aki lassabb és simán ki zökkenthet a ritmusból ( ezek lehetnek tzedek vagy 1-2 mp is )... én tudom mert versenyzek ligába és gondolom igaziból is igy élik meg a pilóták... a lekörözött húzodjon le minél jobb helyen ahol a lekörözőnek egy milimétert sem kell visszavenni, szal takarodás az ideális ívről időben. -
jajj méirt nem szólt segítettem volna neki:( -
edeleny #51160 Na jo nem betiltani,hanem modositani kellene a szabályt,hogy:a, nem félkörrel az élen menök elött lengessék,és
b,:csak akkor lengessék,ha pár kör alatt sem sikerül megelözni,
a "tulzott tökösséget" stop-and-go-val büntetném. -
FElső néni csak ugy izzadja le a sminket:D Amugy marha jó az idei Ferraris póló, ezt a fehér pirost még hordanám is, csak megláttam az árát a GPshopban, és egyhavi albérlet+rezsi kijön belőle:DDD -
G_ArchAngel #51158 -
G_ArchAngel #51157 -
G_ArchAngel #51156 -
Hogy tiltanák már be?? Montyt hányszor lökték ki a nyomi lekörözöttek? nem hiszem hogy ezt bárki is át szeretné eléni hogy ott elkezdenek tökösködni... -
edeleny #51154 Ezt a szélárnyék dolgot,már régen emlegetik.Mindenesetre én most Massábol hiányoltam a tökösséget,azt ami ma Alonsoban meg volt,nem mert kockáztatni,pedig a második helyel többet bukott,mint Alonso a 7.-el.
"így még a lassabb autókat is nehéz megelőznünk, ha nem húzódnak le."
Na ez az a mondat,ami után kinyilik a bicska a zsebembe.
Én épp ezért tiltanám be a kék zászlot,az aki egy lekörözött versenyzöt nem tud meg elözni,nem elsö helyet,pontot sem érdemel.
-
Az lényegtelen kérdés mert gumiért az utolsó előtti körben is kijöhet:)) és nem fogják kizárni... tehát előbb fogy ki a benzin mint hogy bármit is csinálnak vele, ha nemjön ki. -
Dehogynem.Benne van a szabályban hogy egy versenyen egyszer a lágy keverékü gumival kell menni. Magyarul ez egy szabály ha valaki áthágja ezt akkor büntetés jár vagy kizárás értte. Persze a benya is elfogyott volna! -
vezetői-.- -
Tervezési hiba? -
Nem zárják ki hanem kifogy a benya:))))) -
XXXXXxxxxx123 #51148 IGEN!Kettős Ferrari győzelem!!!Mióta várok már erre!!! -
G_ArchAngel #51147 Felipe Massa (2. hely): „Először is szeretném elmondani, hogy örülök, hogy a csapat egy ilyen eredményt ért el egy nehéz időszak után. Természetesen szerettem volna nyerni, de a verseny döntő szakaszában forgalomba kerültem. Tudtam, hogy akkor kellett volna Kimihez képest előnyt kiautóznom, hogy a boxkiállás után is előtte maradjak. A mai autónkkal zavaróak a légáramlatok, amikor egy bizonyos távolságon belül autózunk az előttünk lévőhöz képest, így még a lassabb autókat is nehéz megelőznünk, ha nem húzódnak le. Az autóm majdnem tökéletes volt és ha szabad volt előttem a pálya, akkor én voltam a leggyorsabb. Mindenesetre mindkét bajnokságban faragtunk a hátrányunkból és így kell folytatnunk, erre kell törekednünk Silverstone-ban is."
ez lehet a Ferrari nagy gyengéje: látszott eddig ig, hogy a McLarenekkel szélárnyékból is kilehet vágódni előzéshez, a Ferrarik viszont ilyenkor szenvednek...
ezért lehetett, hogy Kimi-Massa vagy Massa-Kimi sorrendnél egyikük sem mert 1,5-2mp-nél közelebb menni a másikhoz... -
Ha nem megy ki a 3-dikra kizárják! Mivel addig nem volt rajta a lágy gumi. És ezt kötelező egyszer feltenni! -
Massa számomra ismét bebizonyította, hogy egy f***kalap -
Kimi is megmondta, hogy eddig hulladék volt az autója, szerintem el lehet hinni neki... Miért kell szánalmas összeesküvés elméleteket szűlni?
Kimi tudja, hogy mit vár tőle a Ferrari, azzal vádolni bármikor, hogy nem teszi oda magát a versenyeken orbitális baromság... -
WNW #51143 Az elejen az elsok azonos gumin mentek, Hamiltonnak joval kevesebb uzemanyaga volt, es ugy se birta tartani a Ferrarikat... Ha ketszer tankol, ugyan ugy lemarad... Most lassabb volt a Merci... -
ha nem megy ki a 3. boxkiállásra, akkor nem akár 2. hanem utolsó lett volna. -
Hamilon akár második is lehetett vonla ha nem megy ki a 3.boxkiállásra..mert már közel volt a Ferrarikhoz,de sajna 3.-ik lett...sebaj,mert szép és még mindig övé a VB elsősége :P -
pl mesziről lehetett látni hogy raiki massa elé jön be boxkiállás után,de neki nehezen tűnt fel -
1. FORMA1
2. FPS iskola
3. DrIVer: Parallel Lines -
jól tartotta magát nick csakhát elég idegörlő lett volna a futam végéig visszatartani alonso támadásait. ez a gyula meg aztán télleg mond néha olyanokat h fogom a fejemet...
-
A Bímer még a hátfájós Nick-l sem trabant..és (az én szememmel) szemmel láthatóan jobb volt a tapadása Alonso-nak, az Estoril-ban is nagyon ráesett Heidfeld-re, aztán az Adealide hajtűjében is mellément külső íven, és a 180°-nál is szűkebben ment mint Nick..végül is egyébként sztem mindenhol.
-
Hát nemtudom hogy lettek ilyen jók hirtelen, gondolom a szélcsatornás dolog is benne van, meg minden pályán más a nyerő, meg még kismilillió apróság amit el se tudok képzelni:D -
meg lehet hog a többiek koscija az övéhez képest trabant... rönyót most nem kéne mekivel meg ferrarival hasonlítgatni,tökmind1 milyen gumi van rajtuk,ha rönyón puha van mekin meg kemény akkor is meg kell tudnia előzni -
Sztem a végén a Ferkák is vonatoztak, ahogy a Mergák USA-ban.
megvolt a sansz hogy hol lehet eldönteni a futamot, ott el is dőlt.
A többi olyan kockázat amit nem szivesen vállal be a csapat, ha csak az egyik versenyző nem hibázik.
Meg amit a versenyzők is mondtak, ha nincs lényegesen nagyobb erőd, vagy tapadásod, akkor a másik mögött menni nem túl jó.
Indianapolis ebből a szempontból más volt, ott a nagy egyenesben rá tudtak szippantódni a másikra..itt erre sansz nem volt, kifékezni kellett volna amihez közel kell kerülni és nagyot kockáztatni két hasonló teljesítményt nyújtó autónál. :( -
Gabor_(HSF) #51133 Az a nagy helyzet,végre leautózta Kimi úgy ezt a versenyt,ahogy ez elvárható volt már tőle..(mondhatnám,olyan Sumis észversenyvolt a részéről)
DE!! Annak ellenére,hogy végre sikerült rajtolnia is már és akkor ment gyorsan amikor kellett én egy pár dolgot azért nem értek...
Első,Mi történhetett angliában azon a teszten? Talán Sumi beleült és megvarázsolta a Ferkát,vagy csak kitalálta mit kell eltekerni,hogy végre Kimivel is menjen??
Vagy összeültek és egy kicsit szorossabbá akarták tenni az F1-et..
Képtelen vagyok felfogni Hami mért kemény gumun indult,kevés benyával,amikor a meglepetés nem az,hogy nemtud elrajtolni..
Azt se értem az utolsó etapban ,miért mentek majd 18 as köröket a Ferkák,amikor 16 osokat mentek a keményebbikkel...
Furi verseny volt,vagy kimi talált végre magára,vagy a csapat hozza fel és kinevezték őt tényleg az 1 es számunak..... -
ok rendben,
én csak azért gondoltam hogy jobbak a kemények, mert amikor Hami jött ki utsóra, akkor a ferkákon már puha volt, rajta kemény, és gyorsabban ment a keménnyel mint Massa a puhával -
jefferson83 #51131 Én is Kimiben bíztam évad elején, de nem látom benne azt a bizonyos pluszt. Massa pedig szépen dolgozik és kiautózza magából amit tud. Nekem ez az érzésem. -
Amúgy ma tetszett Alonso elszántsága, robotolt mint az állat és voltak szép manőverei, bár nem volt nagy eredménye. -
sztem meg a puha gumik miatt :)
..gondolom ezért is rakták fel neki.
de mindegyikünk úgy gondolkodik ahogy jónak látja :)
Az én logikám szerint Hamilton-nak elkeffentették a versenyét..lehet nem történ volna akkor sem semmi, de az F1 siker az nem az elkeffentésről szól. -
Vagy az igen. -
:))