182273
  • M@TriX
    free practice szerinted szabad versenyt jelent? ;)

épp most beszélgettek az angol nyelv jelentőségéről ;)
  • kirol
    Mikor lesz ma a szabadverseny?
  • M@TriX
    Alonso megbékél a világgal ;)
  • Count Adyn
    Énis utálom a német nyelvet kb:D japánul többet tudok:) az angol az meg már lassan nem is számit nyelvnek, annyira alap hogy mindenki beszéli:)
    De én nem büszkélkednék az angoltudásommal ha a "fan"-t "fun"-nak írnám következetesen sokáig:DDD
  • M@TriX
    arról esetleg szerintem még érdemes lenne beszélgetni, hogy tudhatták-e a versenystratégiákat. mert arról is van szó, hogy benne volt a dokumentumokban ezért a helyzeti előnyt kihasználták/kihasználhatták volna, ha tényleg tudják.

a francia versenyen mondjuk én pont úgy emléxem, hogyha tudták volna okosabban csinálták volna. Nem jöttek ki túl jól, bár az igaz, hogy alig volt a gépekben benzin és nem tudták tartani az iramot, szóval ez lehet nem is számít.

korábbi versenyeken kiélezetebb volt a dolog és úgy emléxem mintha hajszállal de a Meki jobban stratégált volna.

Vélemény?
  • b-type
    újra átlapozták az 500 oldalt :)
  • G_ArchAngel #51441
    ha minden alkatrészről megvan a McLarenes terv, akkor renden is van:)
  • M@TriX
    amúgy szerintem ha nem is bizonyítható, de lehet, hogy mondjuk továbbfejlesztették a Ferrari cucccait, szóval én alaposan megnézném a gépet, de szerintem ekkora magasságokban ügyesek az emberek...

bár az tényleg érdekes, hogy a Mekinél, hogyan ellenőrizték, hogy nincs a Ferraritól náluk semmi. Komolyan érdekelne... ;)
  • G_ArchAngel #51439
    nem sokon múlt, ha az USA kongresszusa megszavazza a németet, akkor most az lenne a világnyelv...

amúgy a franciák lesz*rják az angolt, a németek szintén - ha németül tudsz, akkor Hollandiában, Svájcban, Ausztriában, Németországban, Nyugat-Lengyelországban, Csehország nagy részén, és talán nálunk is könnyebben boldogulsz...

Európán kívül az angol ténylegesen gyakoribb, de Afrikában a franciával értetheted magad meg könnyebben, míg Dél-, Közép-, és már Észak-Amerika nagyobb részén is elterjedtebb a spanyol....

Én is csak angolul és németül tudok, de ha időm lenne rá, akkor a spanyolt, franciát, oroszt, kínait és megtanulnám legalább társalgási kezdőszintig...
  • INeedspeed
    japán*
  • INeedspeed
    Hát képzeld.De az angol a világnyelv nem a német, jappánba nemhiszem h tudnak németűl. LOOOOOOOOOOOL
  • G_ArchAngel #51436
    A McLaren versenyzői nem foglalkoznak a botránnyal

A néhány nappal ezelőtt kirobbant kémbotrányban - a feltételezések szerint - a Ferrarin kívül a McLaren-Mercedes is érintett. A McLaren az első vizsgálatok lezárását követően megállapította, hogy egyetlen Ferraris adat sem került felhasználásra az MP4-22-es konstrukcióhoz. Jelenleg az FIA is vizsgálja az ügyet, és legrosszabb esetben a csapat elveszítheti konstruktőri pontjait.

Fernando Alonsot és Lewis Hamiltont azonban nem foglalkoztatja az ügy. "Számomra nem jelent különbséget. Nekem az a dolgom, hogy vezessem az autót. Nem hiszem, hogy befolyásolni fogja a csapat teljesítményét. De az igazat megvallva nem ismerem a teljes történetet, csak az Interneten olvastam róla. Inkább a munkámra összpontosítok. Az ezzel kapcsolatos kérdéseket a csapatnak kell feltenni." - jelentette ki Hamilton.

"Nem ismerem a teljes történetet. Én versenyezni jöttem ide, ebben semmi sem változik." - tette hozzá Alonso.

ha idejárnának az SG-re, lehet többet tudnának:)))

(amúgy a Red-Bull meghosszabította DC és Webber szerződését 2008 végéig)
  • G_ArchAngel #51435
    Jó lenne:

1. Kimi - 10 pont
    4. Massa - 5 pont
    7. Alonso - 2 pont

Hamilton out

így Hamiltonnak maradna 64 pontja, míg a másik 3 pilóta egységesen feljönne 52 pontra:)
  • Count Adyn
    Képzeljük:D
  • passatgt
    igaz kanadai, de érdekes nézni, hogy mennyire más a két autó, pedig tv-ben alig látható különbség:)

• INeedspeed
    Láma vagyok németből de nem is zavar,mert én az angolt vágom keményen....
  • lac coo
    Vótmá ?
  • DJ BP
    ez jó, nagyon igazad van eszembe se jutott, súlybüntetés, ez lenne a legjobb
  • G_ArchAngel #51429
    Stepney nője volt, de most Coughan dugta?:)
  • DjDano
    Azért kiváncsi lennék, hogy az a "forma1-től független személy" honnan tudta meg...
  • Count Adyn
    :DD
  • G_ArchAngel #51426
    inkább töröltem a linket, hátha beperel:D
  • Count Adyn
    Hehe, jófej az öreg:) csak kicsit tul gyorsan beszél néha:D
  • mflex #51424
    ez igy van:)
  • G_ArchAngel #51423
    elárulok valamit Neked:
    a média gyakran előbb és pontosabban értesül bizonyos dolgokról - nemhiába van az, hogy egy nyomozásnál/vizsgálatnál náluk kezdik a munkát...

a baj, hogy a sajtójog szerint nem köteles az újságíró kiadni a forrását (kivéve pár durvább BTK-s felmentés, mint a gyilkosság esetén...)
  • G_ArchAngel #51422
    A Stepney-botránnyal kapcsolatban egyre több részletre derül fény, a Ferrari ma felfedte, egy Forma-1-től független személytől tudták meg, hogy a McLaren egyik alkalmazottjának birtokába kerültek fontos, stratégiai dokumentumok.

Az olasz istálló hivatalos közleményben tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy az Olaszországban és Nagy-Britanniában folyamatban lévő nyomozások érdekeit szem előtt tartva, a továbbiakban nem közöl részleteket. A Ferrari jogi lépéseket kezdeményezett a londoni Felső Bíróságon az ügyben érintett személy miatt.
  • Bucser
    + 10 kilót kelljen cipelniük minden futamon:D
  • mflex #51420
    A német szaklap= BILD,ilyet viszont nem olvastam..Te ezt honnan vetted?

A faxikám lebukott vagy lebuktatták és ismerjük a tényeket is,nehogymár sajnálni kezdjem azért,mert sok száz millió pénzt keresett ezzel és csorbítja a F1 jóhírét...

Igen elmehet már most a Merci a csába a volt Ferraris "téglával" eggyütt!
  • INeedspeed
    Nem kéne spekuláljunk, érdekes a német bild már tudja h 500 oldalas dokumentumot foglaltak le a mekis csávónál,Viszont Bernie még nem jutott el idáig, ez nagy fogás a médiának és ienkor mindenki minden szart beszél össze vissza, magyarul (keverik a szart).Kiváncsi vagyok Stepney tisztázására.Konkrétan még semmit sem hoztak nyilvánosságra 1nlőre egy valós pletykának tűnik,egy kicsit elferditve. Várjuk meg a vizsgálatok eredményét és utánna majd jöhet a "disznó merci" stb....;)
  • mflex #51418
    Ez volna a BÜNTETÉS,de kiváncsi leszek,mit hoznak ki...
  • mflex #51417
    nem volt rá "érkezésem"..

Na és akkor most mivan 2 x került be a fórumba ugyanaz a hír,nehogymár összedöljön a világ.
  • bardocz
    ezért kéne őket kizárni addig amíg azok a fejlesztések szólnak,és idén már nem fejleszthetnek tovább semmit,és kiba nagy pénzbüntetés
  • G_ArchAngel #51415
    nem kellett volna sokat visszaolvasni, reggel 9-kor írtam be ide először...
  • mflex #51414
    http://www.f1hirek.hu/
  • nearo
    Ezt hol olvastad? Itt? :-)
  • mflex #51412
    Az egyik német szaklap szerint,állítólag egy körülbelül 500 oldalas dokumentum cserélt gazdát. A paksaméta tartalmazza az F2007-es adatait, a beállításokat, a versenystratégiát, a teszteredményeket, de a jövőbeni fejlesztési terveket, vagyis rengeteg értékes adatot.

na wazze...
  • Punker
    100 millát ők se fizetnek zsebből, a további fejlesztéseket eléggé jól visszafogná, így a ferrari és a többi csapat is eredményesebb lehetne.
  • lac coo
    Na még az lenne a szép, hogyha "nem lenne bizonyíték " :)))))Talán senki nem is tudott a dokumentumokról, amit a főtervező lakásán találtak házkutáskor :)))))))

De valszeg nem lesz "hatalmas" büntetés, én már tavaly is igazságtalannak tartottam, hogy a Renault semmit nem kapott a félig-meddig aktív felfüggesztésért, ami egyértelműen szabálytalannak nyílvánítottak utána .(???)
  • mflex #51409
    Éppen azért írtam, hogy a pénz fog dominálni,ergo lesz valami kis ejnye-bejnye,bár lehet az "asztalracsapnak" most :-)

Mindenesetre Börni már régóta nincs a helyzet magaslatán-talán nem is volt-és ezzel csak jobban magára rántja a szart,vagyis talán már most sokan úgy ülnek le F1-et nézni,hogy vajon melyik csapat kitöl "lopott" vagy talán Massa vagy Hamilton vagy bárki más gyözelme tényleg megérdemelt-e stb...

A pénzéség(ükkel)ével teljesen szétcseszi(k) ennek a gyönyörü sportágnak a nivoját!

nem tudok írni hosszú Ü,O,Ö betüket,mert egy nagy Q jelenik meg helyette...
  • G_ArchAngel #51408
    az Kimin és Massan nem segít, ha a McLaren tudni fog mindent róluk, és a pilótáik röhögve nyerik a VB-t...