182273
  • G_ArchAngel #53495
    Räikkönen: nem volt illegális az autó

A McLaren csapatfőnöke, Ron Dennis Luigi Macalusohoz intézett nyílt levelében elmondta, hogy véleménye szerint a Ferrari illegális padlólemezt használt Ausztráliában, de "a sport érdekében a McLaren úgy határozott, hogy nem óvja meg az eredményt. A Ferrari csak akkor cserélte ki az elemet, amikor az FIA illegálisnak nyilvánította."

Kimi Räikkönen cáfolta, hogy illegális autóval nyert Melbourneben. "Ha az autó illegális lett volna kizártak volna bennünket. Tehát Ronnak nincs igaza." - jelentette ki a finn pilóta, aki természetesen nem örül a viszálynak.

"Teljesen mindegy mi történik az elkövetkezendő hetekben; jó lenne, ha a bajnoki cím sorsa a pályán dőlne el."
  • Bandee1987
    53490-esben jól leírják. Ha bírod a gyaloglást, akkor kb. 15 perc gyalog a pálya a szilasligeti megállótól. Mogyoródtól nemtom, hogy buszokat inditanak e a pályához, gondolom igen. Van még Hungaroring megállóhely is ilyenkor de az sincs közelebb a pályához, mint pl. Szilasliget. (Bízz bennem, 1 km-re lakok a pályától, egész jó innen hallgatni a futamot :)))
  • streetracer
    Eladó 2db egész hétvégés(3-4-5) F1 állójegy(General Admission) + egy parkolómatrica közvetlenül a Hungaroring főbejáratával szembeni parkolóba.
    (A belépők külön-külön is eladók!)

Hívj! --> +36 30 493 7220
  • Shogun
    köszi szepen
  • Yulcsa
    mesélj még! sajnos idén lemaradtam, csak tavaly és azelőtt voltam. Milyen pilóták jöttek ki?
    Arról van infotok esetleg, hogy Schumi van-e/lesz-e?
    ja és egy kérdés... nem tudjátok véletlen, hogy a pilóták kb mikor mennek be a főkapun az 1. szabadedzés előtt?
  • a.carkey
    Blaháig 4-es 6-os vili. Onnan kettes metro az Örs Vezér térig, majd Hév, Szilasligetig v. Mogyoródig. A buszokat nem tudom ...
  • a.carkey
    Csakhogy a Ferrari 1 mp-el lassabb lett, a McLaren meg gyorsabb ... :)

Amúgy ismét ritka szar volt a boxutca látogatás, mint minden évben.
    A sok baromarcú alapból megállt a Ferrari ill. a Meki boxa előtt, hátha kijön a két medve (csak a barna medve jött ki ...), és se előre tőlük se hátra, pedig több versenyzőtől is lehetett hátrébb autogrammot szerezni. Néhány magyar "rendező" majom meg játszotta a nagymenőt: ne állj a boxutca keritése mellé, fel az emelvényre, mert "elrontod". Az enyhe "takarodjááá" és a "húzzáá léé" váltogatta egymást, kivétel pár embernél, akik tényleg korrektül szóltak rá a jónépre, aki semmi mást nem akart, mint pár(száz) baromarcún keresztül kb. 1 db. jó képet csinálni a két nagycsapatról (is).

Volt ott egy apa-fiú páros is. Valami borzasztóan jól hangzó feladat volt ráírva a "mezükre", és hivatalosan is eként szerepeltek a bozutcában. Azt ugyan ha megkérdezik tőlük, hogy a srác 12 évesként vajon milyen fontos feladatot lát el boxutcában vsz a papa nem tudta volna elmondani, bár elszámolni vsz elszámolja majd adózásnál ...

Hol van az már, hogy az ember csak úgy csütörtökön ott mászkál a boxutcában, pl. éppen a Lotus csapat közelében, ahol kint áll az autójuk, és csak annyit kérdez az ott álló Julian Baileytől, hogy:
    - Fúú, be lehet ülni?
    Mire a "srác":
    - Ja, ja nyugodtan, és még mesél is, hogy ez mi, az mi ...

És hasonló volt a felállás külföldön is, jópár helyen, csak kezelni kellett tudni a szurkolókat.

Bezzeg most!? A frász is kiveri őket, ha kérdést tesznek fel nekik ...
  • Shogun
    Udv Mindenkinek!

Plz vki mondja el hogy hogyan tudok a nyugati palyaudvarrol eljutni( bkvvel) a hringre? Elore is koszonom az infokat!
  • Count Adyn
    A legjobb az, hogy nekik is cserélni kellett a padlólemezüket az akkori állításuk szerint, úgyhogy ez owned erősen:DDD
  • jefferson83
    A McLaren bezárkózott

A McLaren a Magyar Nagydíj csütörtöki napján gyakorlatilag teljes egészében elzárkózott a nyilvánosság elől. Fernando Alonso hivatalos volt az FIA szokásos sajtótájékoztatójára, amelyen egyébként kötelező a részvétel (normális esetben a távolmaradásért, sőt, még a késésért is pénzbüntetés jár), de Alonsót a McLaren külön kérésére felmentették a részvétel alól. Délután Lewis Hamiltonnal is lett volna egy szintén napi rutinnak számító, nyílt beszélgetési lehetőség a paddock-ban, ezt azonban ugyanúgy lefújta a McLaren. Sőt, még a motorhome-ba sem engedtek be senkit: habár a Brand Centre nevű üvegpalota ajtaja általában nyitva áll az újságírók között, ma mindenkinek, aki be talált lépni oda, udvariasan megmutatták a kijáratot. A McLaren hivatalosan nem közölte, hogy miért zárkózott be ilyen példátlan mértékben, de az ok valószínűleg nagyon is prózai: nem akarták, hogy Alonso és Hamilton nyilatkozzon a mind jobban eldurvuló kémügyről. Kimi Räikkönen egyébként részt vett az FIA sajtótájékoztatóján, és korrekt semmitmondással ügyesen kikerülte az összes kényes kérdést, úgyhogy erősen vitatható, hogy a McLarennek érdemes volt-e teljes hírzárlatot elrendelnie. Már csak azért is, mert Alonso és Hamilton jó eséllyel bekerül az első három közé az időmérőn és a versenyen, tehát úgysem lehet őket egész hétvégén távol tartani a sajtótól.
  • jefferson83
    A McLaren bezárkózott

A McLaren a Magyar Nagydíj csütörtöki napján gyakorlatilag teljes egészében elzárkózott a nyilvánosság elől. Fernando Alonso hivatalos volt az FIA szokásos sajtótájékoztatójára, amelyen egyébként kötelező a részvétel (normális esetben a távolmaradásért, sőt, még a késésért is pénzbüntetés jár), de Alonsót a McLaren külön kérésére felmentették a részvétel alól. Délután Lewis Hamiltonnal is lett volna egy szintén napi rutinnak számító, nyílt beszélgetési lehetőség a paddock-ban, ezt azonban ugyanúgy lefújta a McLaren. Sőt, még a motorhome-ba sem engedtek be senkit: habár a Brand Centre nevű üvegpalota ajtaja általában nyitva áll az újságírók között, ma mindenkinek, aki be talált lépni oda, udvariasan megmutatták a kijáratot. A McLaren hivatalosan nem közölte, hogy miért zárkózott be ilyen példátlan mértékben, de az ok valószínűleg nagyon is prózai: nem akarták, hogy Alonso és Hamilton nyilatkozzon a mind jobban eldurvuló kémügyről. Kimi Räikkönen egyébként részt vett az FIA sajtótájékoztatóján, és korrekt semmitmondással ügyesen kikerülte az összes kényes kérdést, úgyhogy erősen vitatható, hogy a McLarennek érdemes volt-e teljes hírzárlatot elrendelnie. Már csak azért is, mert Alonso és Hamilton jó eséllyel bekerül az első három közé az időmérőn és a versenyen, tehát úgysem lehet őket egész hétvégén távol tartani a sajtótól.
  • WNW
    Amig Ot is ki nem rugjak, mert a szar kocsiban nem teljesit...:)
  • Yulcsa
    amúgy Vettel 2008-ban is a Toro Rosso színeiben fog versenyezni, ez mostmár hivatalos!
  • Yulcsa
    ne fájjon a szíved, hiszen a tvben abszolut nem közvetítették :( legalábbis én nem láttom, hogy lett volna valahol.

amúgy vannak képeitek, videóitok?
  • lac coo
    LOL !!!!!!! Ez tényleg ekkora patkány ember, vagy csak szorul a hurok ?
  • whiskeyman
    na jah :(
    Én a körforgalomnál álltam, igaz az autókat lehetett látni, de Besenyeiből nem sok minden látszott

De a SafetyCar valami bitang volt, az a hang...
  • dienesoft
    Áááá kint voltam bemutatón, Besenyeit láttam, de nem engedtek fel megnézni az autókat...Oldalról a Lánchídról meg nem lehetett látni...TV-ből többet láttam volna. Kicsit csalódott lettem sajna :S
  • wba
    Sziasztok! Lesz még ma vmilyen bemutató?
  • gordon 24
    A legjobb hely az Aquapark! Onnan sokat látni , és hüvös is van! Csuszni is lehet és nem utolsó sorban ocsóbb is:D
  • Yulcsa
    az sajnos már elfogyott, mire kérdeztem (nem volt teljesen biztos, hogy megyek-e, ezért későn kezdtem el jegyek után érdeklődni)
    Amúgy a Silver 2-ről mennyit látni? Nem csak egy egyenest? A Silver 1-nek a hártánya, hogy elég távol van, viszont lehet, hogy az azért lenne jobb, mert ott van a sikán.
  • Carlos HUN
    Mondjuk én mindig super goldba meekk minden évben :D
  • Carlos HUN
    Silver 2 őt akkor mindenféleképpen!
  • a.carkey
    Na ez nagyon durva. Ha ezt amit nyilatkozott komolyan is gondolja, akkor ez komolyan azt hiszi, hogy nem meszelik el a McLarent egy fellebbvitelin. Elször semmit sem tud róla, aztán már meg is köszöni?
    Ráadásul izléstelen is az egész.

Kezd az egész a tavaly szeptemberi magyarországi eseményekre hasonlítani ...
  • WNW
    Emberek MacLaren, nem Mercedes... A kasznit Dennisek csinaljak, a motort a Mercedes azaz Haug urek... Egyutt vannak, de azert megis kulon..:)
  • [Jakuza]
    Ja. :D
    Es milyen erdekes a merceje.

Nezzuk csak vissza a mostani nyilatkozatat:

"Egyetlen csapat sem várhatja el az alkalmazottaitól, hogy hallgassanak, ha úgy vélik, hogy a munkaadó megszegi a szabályokat."

Kedves Dennis ur, milyen erkolcs csosz lett, de erdekes modon forditva mar nem gondol bele az ugybe.
    Mikozben jatsza az igazsag bajnokat, hogy az alkalmazott jelentse fel a munkaadojat szabalytalansagnal, arrol megfeledkezik, hogy a munkaadonak ilyen elven az alkalmazottat is fel kellett volna jelentenie amikor a lopott dokumentumok birtoklasa a tudomasara jutott.

Szoval gyomorforgato mar nagyon amit csinal a Mercedes.
  • Yulcsa
    sziasztok!
    közületek valaki ült már Silver 1 vagy 2 tribünön? Melyiket ajánljátok inkább? Pénteki napra kellene, így a kivetítő nem feltétel.
  • DJ BP
    hát ez tényleg...

Érdekes 3 hete még ez volt, ,,fogalmunk sincs milyen dokumentumról van szó, és ki az a Stepney?" kb...
    Mostmeg már Stepney milyen jó, hogy szóltál...
  • WNW
    "A Ferrari ezt az elemet használta, amikor megnyerte az Ausztrál Nagydíjat. A sport érdekében a McLaren úgy határozott, hogy nem óvja meg az eredményt. A Ferrari csak akkor cserélte ki az elemet, amikor az FIA illegálisnak nyilvánította. Ha Stepney úr nem hívta volna fel a figyelmünket erre az elemre, akkor továbbra is alkalmazták volna." - jelentette ki Dennis, aki eddig tudatosan nem említette Stepney nevét."

Hogy allitsam magamrol, hogy en vagyok a fairplay felkent avatarja, es egy ipari kem meg a hose.. Elkepesztoen gusztustalan.....
  • G_ArchAngel #53467
    Brawn megkezdte a tárgyalásokat a Ferrarival

Ross Brawn a tavalyi év végén úgy határozott, hogy - egy időre - elhagyja a Ferrari istállót. A brit szakember több időt akart tölteni családjával, és hódolni a hobbijának.

"A Ferrari természetesen csalódott volt a döntésem miatt, de megérették mi vezérelt, és arra kértek, hogy a jövőmről velük tárgyaljak majd ha vissza akarok térni. Ezek a tárgyalások már megkezdődtek, hogy kiderítsük, hogy az elvárásaim egyeznek-e a Ferrari érdekeivel, és van-e lehetőség a közös munkára."

Az elmúlt időszakban Brawnt több csapattal is összefüggésbe hozták. "A Ferrari az egyetlen csapat, illetve szervezet, akikkel a jövőmről tárgyalok. Minden olyan jelentés, amely más csapattal vagy projekttel hoz összefüggésbe, téves."
  • G_ArchAngel #53466
    Dennis védelmébe vette Nigel Stepneyt

A McLaren csapatfőnöke, Ron Dennis az év elején panaszt emelt az FIA-nál, hogy a Ferrari fenéklemeze nem felel meg az előírásoknak. Ennek következtében a Nemzetközi Automobil Szövetség szigorított az elem tesztelésén.

"A Ferrari ezt az elemet használta, amikor megnyerte az Ausztrál Nagydíjat. A sport érdekében a McLaren úgy határozott, hogy nem óvja meg az eredményt. A Ferrari csak akkor cserélte ki az elemet, amikor az FIA illegálisnak nyilvánította. Ha Stepney úr nem hívta volna fel a figyelmünket erre az elemre, akkor továbbra is alkalmazták volna." - jelentette ki Dennis, aki eddig tudatosan nem említette Stepney nevét.

"Az árulkodásával a sport érdekeit szolgálta. Egyetlen csapat sem várhatja el az alkalmazottaitól, hogy hallgassanak, ha úgy vélik, hogy a munkaadó megszegi a szabályokat. Nem akartam elárulni a nevet a Ferrarinak, ugyanis nem szeretném, hogy a csapattagok azt gondolják, hogy nem tehetnek panaszt, mert ha megteszik, akkor az visszajut a munkaadóhoz. A Formula-1 érdeke, hogy bátorítsa az árulkodást. Ha az alkalmazottak úgy érzik hogy visszaélnek ezzel, akkor nem fognak árulkodni."
  • Szabi1991
    elméletileg itt fognak elmenni az F1 es autók :)
  • otrosinka
    Sajna én nem utazom pestre, mer melózom. Pedig szívesen megnétem volna Petibá-t, de a határozat ellenére is tuti látványos lessz. Pláne ha valaki egy közeli háztetőt is kibérel..... De a Palikkal má nekem is kivan a micsodám.
  • Carlos HUN
    Kösze
  • passatgt
    11 asszem
  • Carlos HUN
    Hánykor kezdődik a Lánchídnál a bemutató egy rohadt helyen se közlik ?? XD
  • Punker
  • lac coo
    Autokról, modellezéshez használható, un.: blueprintekről tud valaki ?
  • a.carkey
    Besenyeit nem engedik kirepülni az alagútból

Palik, avagy "egy 'autóversenyző' élete, a piros Ladától, a hülyeségtől, a kapcsolatokkal rendelkező anyukán át, a Red Bull Renaultig ..."
  • [Jakuza]
    Igen ez eleg erdekes problemakat vet fel.
    Adott egy csapat, amelyik a tulajdonosa a muszereknek es versenyzoi szerepet tolt be a F1 vilagaban.
    Akar olyan jogosulatlan elonyokhoz is juttathatja a csapatot, amelyekkel visszalehet elni.
    Mintha egy olyan birot rendelnenek ki egy targyalasra, ahol a vadlott a rokona es egyben puszipajtasa.
    Vajon milyen lenne az itelet ? :D
    Vadlott alljon fel, bar maga megolt 147 embert, artatlannak nyilvanitom :D
  • WNW
    Azt azert nem ertem, hogy lehet benne egy erdekelt csapat egy az egesz F1-et erinto idomeresi uzletben.. Ez valahogy osszeferhetetlennek tunik nekem... Ilyen alapon bizzak ra a Ferrarira a kocsik futam utani ellenorzeset, mericskeleset...:)