Manor Lords
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- Mikor elkezdem a foglalást van egy visszaszámláló.
- Alapból azt írja, hogy vesztek.
- Ha megölök minden felvonuló egységet, akkor a felirat győzelemre vált.
- A számláló megy tovább, és a felirat ismét visszavált vesztésre.
- Megint bejön egy nagy sereg, megint leverem, megint győzelemet ír.
Ez a folyamat 3-szor tud megismétlődni, mielőtt lejárna az idő, aztán kiírja, hogy vesztettem.
El kéne kapni pont úgy a hullámokat, hogy mikor lejár a számláló győzelmet írjon?
Az elég nehéz, mivel általában vesztes felirat van, csak rövid időre vált győzelemre, mikor az utolsó egységet is elkapom. Jóval a következő hullám előtt vált megint vesztésre.
Mellesleg nem spawnol zsoldos, nem lehet felvenni senkit. A tartománybokból, csak 6 db egységet lehet hozni. Nyilván 6 db csatlós egység kell, mert azok a legkeményebbek. De mi értelem a többinek, ha le se lehet hívni? Illetve le lehet, de csak akkor, ha nincs sok tartományod.
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Német paraszt kaszával i.sz. 850-es ábrázoláson.
Ha már frankföld és az 1300-as évek (a játék ide helyezi magát történelmileg) akkor ott már biztosan kaszával aratták a búzát, mert sokkal könnyebb vele aratni nagy területen, mint a sarlóval.
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2024.05.10. 00:04:18
iSS!
A trágyázás azt segíti elő, hogy ezt a 60%-ot HAMARABB érje el újra az a terület, soha nem fog 60% felé menni a termékenysége! Egymás mellett volt két 1 Morgan nagyságú búzamezőm, mindkettőn arattam, az egyik 25%-on, a másik 26%-on volt aratás után.
A 25%-osra ráengedtem a birkákat, az áprilisban 50%-on állt, a 26%-ról induló ugyanekkor csak 45%-on állt (nem tudom szeptemberig mennyire ment volna vissza mert abbahagytam azt a játékot...)
Szóval működik, de szerintem a nélkül is jól meg vagyunk, mert ha van elég jó termőterület, akkor úgyis lesz annyi földünk, hogy nyugodtan tudjuk pihentetni a területeinket, ameddig kell, ha meg nincs jó földünk, akkor meg eleve felejtős a mezőgazdaság. E mellett még bugos is a trágyázás, mert a birkák az előző évben trágyázott földön is ott maradnak, hiába vonjuk azt művelés alá, ott rohangálnak a növekvő termés között...
A másik észrevétel, hogy az ilyen reménytelenül városiakat, mint én is, jól megvezeti a játék.
Azt írja a játék:
NYÁR (jún-aug) -növekszik a termés, lehetséges aszályok
Ősz (szept -nov) -betakarítás, szántás és vetés
Marhára nem! Helyfüggő, hogy az egyes földrajzi területeken mikor álltak neki a középkorban az aratásnak, de aratni már júliusban elkezdenek a legtöbb helyen. Az aratás kezdésének időpontja a középkortól kezdve Sarlós-Boldogasszony napja, július 2. volt.
Egyébként a játékban is megfigyelhetjük, hogy a termény júliusban már 100% kövelében van, vagy már el is éri. Lehetséges opció a "korai betakarítás kényszerítése", amit soha nem használtam eddig pedig kellett volna...
iSS!
"And while I was at it, I fixed a bug where the Cobbler would use 2 Leather and output 1 Shoes and 1 Leather (which explains my constant Leather surplus in every settlement)."
No, igen ...
Én úgy írtam hogy a kezdetektől egy tartományt sem hagytam neki elvinni és a 3. év tavaszán vagyunk, 3. tartomány betelepítését kezdtük
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Harmatgyenge.
Igaz, a seregem már fel van tápolva, mindenkin a legjobb páncél, sisak van, plusz van még egy váram, ott is van 24 háznép (fullra tápolva azok is).
Igazából a 2x24 teljesen páncélozott háznép meg még 2 valamilyen gyalogos egység már elég lenne a lord ellen véleményem szerint, akármit is hoz.
A háznép teljesen felpáncélozva már brutál.
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2024.05.08. 12:18:15
iSS!
Én is ezt tapasztaltam, hogy bármikor tud sereget hozni, ráadásul a szoldos seregek belépési pontja sem elhanyagolható szempont, tehát felveszed a seregeket a közeli belépési ponttal, és ő mégis hozza a nagyszámú seregét általában számára minimum jó belépési ponttal.
Saját erőből nem lehet megverni, muszáj zsoldos seregeket felfogadni és azokkal okosan taktikázni. Az hogy az AI Lord honnan szedi a követeléshez szükséges befolyást, és pénzt azt nem nagyon látjuk...a számunkra látható tartományokból nem lehetséges. Ezt vagy a térképen kívül szerzi, vagy csal.
Én most arra leszek kiváncsi hogy mennyire fog támadni, úgy hogy az összes megszerezhető tartomány az enyém.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
És ez így cirkulál körbe, körbe, körbe... az ökör nem szánt, hanem a deszkákat hordja. Ész megáll.
Hát jelenleg csak az foglalkozzon mezőgazdasággal, aki szopni szeretne.
iSS!
Jól hangzik, a harc is jól néz ki, de ebben a formában inkább idegesítő, mint sem.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2024.05.07. 09:44:26
15 bárány volt egy 1 Morgan nagyságú ugaron majd' egy évig és kemény 0%-kal sikerült növelniük a termékenységét.
Kár érte. A trágyázás kifejlesztése helyett most érdemesebb másra rámenni, amíg ezt ki nem javítják...
Még egy: 6 katonai egységünk lehet ugyebár. Ha szerzünk még egy területet és ott építkezünk (mint én most) akkor számítsunk rá, hogy amennyiben felhúzzuk ott is az uradalmi épületet, ami ad 5 fő "háznépet", akkor azzal elmegy egy egység hely, vagyis ez a nyamvadt 5 fős egység elveszi a helyet más teljes létszámra feltöltött egység elől.
Megépítettem, de amint ezt megláttam már bontottam is le a francba (pontosabban visszatöltöttem még az épület elkészülte előtt és megszakítottam az építést).
Más: a báró betámadta a fő területemet. Azonnal jött is a seregével a térkép közeli széle felől, de gyorsan kitámadtam és lenyomtam. Majd (gondolom én, hogy ezért!) mivel nem ért el a csata színhelyére (még előtte megállítottam és legyőztem), így nem vette úgy a játék, hogy akkor győztem, hanem végig várta a 90 napot, de mielőtt az lejárt volna újra jött a báró még egyszer ugyanazzal a sereggel!
Újból le kellett verni, de ezúttal már engedtem neki, hogy a csata (gép által kijelölt) helyszínére vonuljon, amihez át kellett masíroznia a falun, mert a túloldalt volt a helyszín (azt hittem pusztítani fog út közben, de nem).
Úgy már kiírta a győzelmet, hogy a csata helyszínén vertem le.
Na most mindenki vonja le a tanulságot...
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2024.05.06. 22:12:11
iSS!
Kifejlesztettem a trágyázást, 6 parcellából 4-et bevetettem, 2-re adtam ki a "kerítés felhúzása" parancsot (=legelőnek kijelölve, hogy a birkák trágyázzák meg, míg ott legelnek)
Építettem jószág kereskedőt, importáltam 10 bárányt (juhra sajnáltam a pénzt, elején vagyok még azzal a faluval), építettem juhfarmot, van benne család.
Megjött a 10 bárány, ebből 4 db volt hajlandó kimenni az egyik ugaron hagyott parcellára, a másikra nem ment egy bárány se, a maradék 6 db meg ott maradt a jószágkereskedő bódéjában, nem jönnek elő...
Most ez így hogy fog működni?
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2024.05.06. 01:16:54
iSS!
2. Legyen benne ember bőven.
3. Ők állítsák a piacon a bódét. (ráklikkelsz a bódéra kiírja hogy mi a foglalkozása az embernek aki állította, kikeresed a munkahelyét és kirúgod majd beteszel egy embert a raktár/magtárba aki azonnal átveszi a piaci bódét. Ezután betöltöd bárkivel a kirúgott ember állását.)
Általában az a baj hogy aki a bódét állítja mondjuk vadász, és elmegy kilométerre vadászni hordja a húst és nincs senki a piaci bódéban.
Még azt vettem észre hogy nem jó ha "minden" messze van, most sokkal közelebb raktam mindent a piachoz raktárhoz stb. és kevesebb rohangálás gyorsabb munka. Pl nem jó a vékony hosszú zöldséges ház, búza mező, igazából semmi ami vékony és hosszú. Legyen minden négyzet alakú! Túl sok idő mire ide oda szaladgálnak az emberek.
Miért van az, hogy kis falu, 12-13 házzal, van kajám bőven, de az ellátottság mégis csak 60%? Az egyik ház zöld négyféle kajával, mellette a szomszéd piros nulla kajával.
A másik, hogy learatom a lent, amiből a szövőműhely vászont csinál, de nem jut el a szabómhoz, hogy ruhát készítsen belőle. Megy a piacra eladásra. Erre is keresem a megoldást. Köszi
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Ami még engem zavar, hogy nincs szőlő. A földművelés bugos, oké, javítják, de nincs szőlő?
És akkor ott van, hogy pl. az alma nem jut el a piacra. Veszem is, termesztem is, de nem jut el. Ezt se értem.
A játék és a valóság keverésével nézve, egy játékban szereplő tartomány mérete az kb. 100-200 morgen (~70-150ha), ez pedig max 15-30 család/ház:
"The population of a Medieval Village?
Medieval Villages were located close together in medieval times and the population of the average village could be between 50 and 100.
It was very rare for the population to exceed 100, although it did happen sometimes. During medieval times, the greatest population density in medieval villages was in France which was about 100 people per square mile.
France had a climate that was naturally suitable for agriculture and so the average population of its villages was higher.
In comparison to France, the average population density of a German medieval village was 90 people per square mile and that of a British village was a little more than 40 people per square mile.
The main factor that decided the population density of a medieval village was if the climate was suitable for farming the arable land.
Persze ez csak a téma kedvéért, mert több a lehetséges pontatlanság, de összességében kisebb településekben van hangulat:
vagy lehetnének dedikált hauling stationok,az ott dolgozó családnak semmi dolga nem lenne csak a szállítás.
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.05.04. 09:46:19
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
@LordsManor
·
ápr. 28.
Main points for the planned next patch:
-Fix all the weird homeless bugs
-Tune the archer damage
-Tune the trade oversupply mechanics (it's too harsh and punishes regional specialization)
-Slow down the rate of the AI claiming territories
-Improve the sawpit efficiency / storage. "
elvileg hamarosan jön a peccs 😊
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
A központi piac kb. 80 férőhelyes, az volt az első, amit kijelöltem, úgy 20 szabad hely van még rajta.
19 db 3-as szintű ház, 1 db 2-es szintű ház, 10 db 1-es szintű ház (dupla házas telekkel mindegyik). Ennek a 100%-os ellátottságához nekem magtárban dolgozó családból 30 db kell (5 magtár van), raktárban dolgozó családból 12 van (3 raktár van), 3 kereskedőállomás van (fullosan megy mind=12 család), vagyis a családok kb. fele csak a logisztikát csinálja!
Fluktuál egy picit a szükséges létszám ahogy megfigyeltem, lehet néha valamivel kevesebb is elvinné, de nagyságrendileg ennyi kell, szóval mindenki ilyesmire számítson.
Nekem 5 év kellett hozzá, biztos van akinek hamarabb menni fog.
Ha már ezen a szinten vagyunk, a báró nem jelent kihívást, simán lenyomjuk a fullos seregünkkel. Kár, hogy nincs erősebb ellenfél...
Nagyon jó kis játék ez, látványilag egy "vizuális katarzis". Sajnos az az érzésem, hogy ez a 7 éve fejlesztett játék csak 7 év múlva lesz teljesen kész, ha ilyen ütemben halad...
iSS!
iSS!
Három magtár és benne 9 család kell ehhez.
8 családnál már elkezd csökkenni nálam, vagyis jelenleg ennyi szükséges. Viszont így az összes ház húzható a hármas szintre.
Kereskedővárost éri meg csinálni szerintem, minden egyéb csak mellékszál. Ahogy nő a falunk így is úgy is kereskedni kell majd, akkor meg nem mindegy már, ha eleve annak csináljuk meg a falut?
Kovácsműhelyt, sörfőzdét és szabóságot fejlesztettem a lvl_3-as házakban (csak ezt a hármat és nem fegyverkovácsot, csak sima kovácsot). A sör úgyis kell a jónépnek, a kovácsnál meg a szabónál pedig lehet változtatni a termelésen, ha az egyik cikk ára nagyon lemenne (mert le fog!) akkor ott van a többi, át kell állni arra és nincs gond, pörög tovább az üzlet.
Míg ha csak egyfélét tudunk gyártani, akkor időnként annyira lemegy az ára annak a terméknek, hogy nem is éri meg gyártani és eladni.
Van még mit finomítani a piac rendszerén, mert most van olyan, hogy vásárolom a vasércet (a kovácsnak kell ugye) és ez annyira felviszi az árát a vasércnek, hogy drágább lesz, mint a vastömb (ami ugye már a feldolgozott vasérc), ami nonszensz.
iSS!
A háború szerintem idegesítő. Főleg, hogy a báró claimel, claimel, és claimel, aztán annyi.
Hiába építesz újabb piacot, ameddig nem tölti fel az elsőt, nem fejlődik.
Ami okozhatja a problémát, az a beállítás amit az igényekre raktál. De van egy vonzáskörzet, tény. Meg van sok-sok olyan pici bug, ami elsőre észrevehetetlen, de másodikra kitéped a hajad, ha pl. éppen visszatöltötted a játékállást. De leszarom. Még új patch se jött.
Akit idegesít a kis raktárkapacitás, a nexusos van egy mod ami ezt megoldja. 😊
Amit továbbra is bugos ha istállót építettél, az a livestock. Össze vissza írja és kezeli az állataidat.
Akkor nem tudom, mi a megoldás.
Álljon 10 házból a település, amennyi elfér a központi piac körül, a többi, ami nem az meg maradjon level 1-es?
Nevetséges.
iSS!
A falu szélén lévő házaknál rendszeresen rinyál a játék, hogy nem teljesülnek a ház igényei (ruha, kaja, stb...) Persze arról beszélek, amikor egyébként mindenünk megvan és a központi piacunkon elérhetők is ezek.
Megoldás: kicsi piacokat kell ezen házak környékére felhúzni.
A bódé pedig egy KAMU. Nem kell, hogy ott legyen (nem is lesz ezeken a piacokon semmi sem, ha kellően nagy a központi piacunk, minden bódé ott lesz MEGJELENÍTVE, de csak megjelenítve!)
Ezek a külső piacok (ahol nem fog bódét megjeleníteni) növelni fogják a környék házainak a piac általi ELÉRHETŐSÉGÉT, ha van ott bódé, ha nincs.
Ez a megoldás!
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2024.05.01. 19:52:19
iSS!