237
Manor Lords
  • Hunor1
    szerintem az a baj hogy amikor kihívod a milíciát a harctérre akkor alapból futában közlekednek a gyülekező pontban. ha ezt nem állítod át és így mész a banditák felé teljesen elfáradnak és azért veszítesz mindig. én azonnal átállítom gyaloglásra az egységet ha már összegyűltek a ponton.
  • Hunor1
    van peccs! igaz azt mondja hogy nincs teljesen letesztelva de még is. előőtte érdemes lementeni a save mappát!

bocs dordítóval:
    - A Hildebolt követeléseinek aránya
    - A híres „None” emberek, akik nagy számban szaporodnak és nem hajlandóak munkát végezni.
    - Az eltömődött kereskedési posztok
    - A játék megrekedt az összefoglaló képernyőn a győzelem/játék vége után.
    - Nagyon gyenge íjászok sebzése
    - A nem hatékony fűrészárkok, amelyek szintén kiváltották az „általános tároló tele” problémás bannereket.
    - Problémák az optimalizálással a nagyvárosokban (itt még van mit dolgozni)
    - Hatástalan piaci kínálat
    - Problémák a gazdálkodással, például a télen eltűnő termés és a nem hatékony betakarítás.
    - Túl kemény túlkínálati/alulkínálati rendszerek
    - Az emberek és/vagy a jószágok hajléktalanok maradnak, még akkor is, ha van lakóhely a településen.
    - Túl magas sörfogyasztás

Translated with DeepL.com (free version)
  • Amergin
    Úgy tűnik minden egyes harcba hívás előtt újra számolódik, hogy kihez milyen fegyver kerül. Ha már fel van egy egység szerelve mindennel (36 ember), ám hozzáadunk még egy újabb egységet, de nekik nincs meg a létszámuk, akkor egyenlően osztja el a két egységünk között az embereket és a fegyvereket, azaz kinek mennyi jut.
    A "felesleges" fegyverek (amikre meg már nem jut ember) megjelennek jobboldalt felül a katonai felszereléseknél.
    Én ebből gondolom, hogy mindig a legjobb fegyvereket viszik magukkal az embereink, ami elérhető a számukra, nem "örök életre" kapják meg a fegyverüket.

36 (tegyük fel lándzsás) emberünk teljesen fel van szerelve, van még 20 emberünk, akiknek van 36 íja is, de még nem állítottuk fel az egységüket.
    Amint felállítjuk lesz 28 lándzsásunk (felszerelve), lesz 28 íjászunk (felszerelve) meg megjelenik a fegyverek ikon mellett a 8 lándzsás emberünknek a fegyverzete, páncélzata, sisakja (akik ugye nem vették fel a felszerelésüket).
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2024.05.10. 23:44:30
  • PrasCo
    Ha jól emlékszem (és HA működik), akkor úgy fest a sztori, hogy a LVL1 burgage plot-ok legfeljebb sisakot tudnak használni, a LVL2-esek használhatnak gambezont (és fémsisakot), és a LVL3 vesz magához/magának, ha van raktáron, láncinget. Mivel azt hiszem, minden fegyverzet major trade (tehát kötelezően kereskedelmi útvonalat kell nyitni nekik, a passzív kereskedelem nem megy), ezért a település aktuálisan rendelkezésre álló vagyona (regional wealth),illetve annak figyelembe vételével szoktam dönteni, hogy a fejlesztési fán hol nyitok ágakat, ennek megfelelően mit tervezek később előállítani és exportálni. Elvben így a sisak nem tűnik rossz (első) választásnak, mivel papíron mindenki tudja használni, viszont azt, hogy a paramétereken mennyit lök egy-egy adott páncéltípus pontosan, meg nem mondom fejből, úgyhogy azt sem tudom, mi mennyire jó vagy megtérülő befektetés. Attól is függ, ugye, milyen a településszerkezeted, milyen szintű jobbágytelekből hány darabod van - és akkor ide rögtön adódik is a kérdés, amiről fogalmam sincs, hogy a milíciát vajon mindig a legmagasabb szintű burgage plot-okból húzza-e a játék (-> tehát mindig az elérhető legjobb minőségű felszereléssel bíró emberek ugranak fegyverbe először), ami logikus lenne, vagy véletlenszerű-e az egész. Vagy pl., vegyük azt a példát, felállítasz 50 lvl1 családból egy 36 fős lándzsás egységet, a játék hozzárendeli a kollégákat a formációhoz, azok hazaviszik a bökőrudakat a kandalló fölé, aztán rá pár hónapra elkezdesz házakat fejleszteni a településen, de mondjuk pont nem azokat, amik a milíciát kiállítják. ...és mondjuk ráadásul még fejlettebb vérttípusaid is elérhetőek lennének az új házakba. Na, ilyenkor mi van? Automatikusan frissíti-e a játék az inaktív egységet, vagy célszerű mindig törölni azokat a csaták végén, hogy ismételt felállításkor mindig az aktuálisan legjobb emberek ugorjanak össze?
    ...szóval, minderről fogalmam sincs.
    Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2024.05.10. 22:17:37
  • hapi
    Van már hivatalos patch és jelentős szerintem!
  • Amergin
    Az íjászok használhatatlanná tételének a javítására javaslom feltenni ezt a modot.
    Persze "majd" javítva lesz...no igen, csak mikor? Jövőre? Vagy esetleg még akkor sem?
    Egy 7 éve fejlesztett játék majd 7 év múlva lesz teljesen befejezve szerintem.
    Egy éve is nagyjából itt tartott a játék, amikor az első játszható előzetest próbálták ki kiváltságosok. Ha addig nem csinálunk semmit, csak várjuk a sült galambot a szánkba, akkor meglehet, hogy soha nem használunk íjászokat. Mert mire javítják, már nem fogunk ezzel a játékkal játszani!
    Az a népdal jut eszembe, hogy
    "Bazsarózsa ne virágozz'. Barna legény ne várakozz',
    Mert ha én rám várakozol, Soha meg nem házasodol!"
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2024.05.10. 21:32:37
  • Matusy
    Kösz, ez rengeteget segített. A kártyás dolgot nem tudtam, a futást se nagyon figyeltem. Esetleg a posztóvért gyártásra érdemes lehet ráálni? Vagy elég a pajzs lándzsa? Ti hogy szoktátok?
  • uwu2020
    Szerintem az íjászok haszontalanok. Minden egység gyenge ha fáradt, 100 körül kell harcolni. Kevés egységgel csak állni kell, és ráklikkelni a pajzs ikonra. Ha van több, érdemes rohangálni, de nem sokat, mert fárasztó, mivel bekerìtéssel lehet gyorsan megfutamítani.
  • PrasCo
    Az íjászok a jelenlegi build-ben a használhatatlanságot alulról karcolgatják (a játék nyilvánosan elérhetővé tétele előtt lettek rommá nerfelve), nem érdemes szórakozni velük pillanatnyilag még, amíg helyre nem lesznek rakva, de igazából egyébként is elég pörgősen az ütközetek ahhoz, hogy legyen idejük valamit villantani. A többit ennyiből így nem tudnám biztosra érinteni, de pár ötlet, hátha valamelyik ezekből a lehetőségekből segít (nem tudom, mi az, amivel tisztában vagy, és mi az, amire még nem jöttél rá):
    - Az udvarházhoz érdemes hozzáépíteni a tornyot az extra csatlósokért, bár ha valóban 15 főd van belőlük, akkor ezt már bizonnyal megtetted
    - A képernyőjükön, ahol felveszed őket, van lehetőséged lemezvérttel látni el őket vagy féláron saját készletből, vagy egy kattintásra teljes áron azonnal. Szubjektív érzésem, de azt hiszem, fontosabb teljes (24 fő) létszámra húzni fel őket előbb, és csak aztán adni jó vértet nekik, mert ha a létszámhátrány miatt felgöngyölítik őket (Lanchester-modell), akkor az egész kiadásod megy a levesbe, esetleg ráadásul még vele a fél falu. Minden új kisajátított terület saját udvarházat építhet, ami így újabb +24 terminátor.
    - Az ütközetben, ha ráviszed az egeret az egységkártyán a státusz-csíkra, az "Effectiveness"-nél részleteznie kell (fejből meg nem mondom pontosan, hogyan és milyen módon, de +/- százalékokat keress), hogy az adott egység harci hatékonyságát mi befolyásolja pillanatnyilag. Ez nagyon fontos, talán a legfontosabb! MINDIG figyelj oda arra, hogy ha csak nem életbevágó, soha ne futtasd őket, mert futnak jóformán ~20 métert, és a hatékonyságuk már le is zuhant a sztenderd kétharmadára. A vörös duplanyíl könnyen jöhet tehát a fáradtságból, mert futnak az emberek (nem segít ezen az sem mondjuk, hogy alapból, amikor összehívod az egységeket, be van kapcsolva a futás-parancs). Ilyen módosító lehet még a magas/alacsony terep, vagy a növényzet jelenléte, ami szétcseszi az egység kohézióját, vagy az előzetesen gyűjtött harci tapasztalat. Ismét csak szubjektív, de úgy vettem észre, hogy a banditacsapatokat nem nagyon hatja meg a tagolt terep, a milíciád viszont nem szereti, ha nem tud rendesen felállni, ezért - ha csak lehet - ne vállalj ütközetet erdőben.
    - Végül és természetesen törekedj arra, hogy bekerítsd az ellenséget, a morálnak a hátbatámadás nagyon nem tesz jót. Nyílt, lapos terepen egy pihent, rendben felállt 20 fős lándzsás milíciának ezzel együtt is súlyosabb probléma nélkül győzelmet kell aratnia egy ~18 fős banditacsoport ellen szemtől szemben, én ált. defenzív felállást preferálom a lándzsákkal (felezett támadás, duplázott védelem), max. ha nagyon odafigyelek, és látom, hogy elkezdett hullani az ellenfél, akkor kapcsolok át ellenlökésre. Ill. tényleg, azzal a 25 emberrel rakasd le az íjat és adj nekik, ha nagyjából létszámegyenlőséget tételezel fel a következő meccsre, akkor lándzsát, ha kicsit több embert tudsz kiállítani, akkor átkaroló csapatnak akár alabárdokat (polearms, ha jól emlékszem).
    Igazából ennyi - tényleg a legnagyobb varázslat, amit tenni lehet a mostani verzióban, az az, hogy a harcképességi mutatót a lehető legnagyobb értéken őrzöd meg a közelharc kezdetéig.
  • Matusy
    Ja igen, a városkám morálja 81-90 pont között mozgott, szerintem az nem olyan alacsony hogy az megmagyarázná ezt. A csatlósok is hullottak mint a legyek, pedig elvileg őket mondják a legerősebbnek.
  • Matusy
    Sziasztok!

Megvettem a játékot és nagyon tetszik, de a harc részét abszolút nem értem. Néztem videókat, próbáltam követni, de egyszerűen nekem nem müködik.
    Problémám a következő. Egész jól megy már a menedzsment, és azt hittem egész jó kis sereget raktam össze, amikor jött 3x18 bandita és rommá alázott.
    Volt 15 csatlósom, 25 ijászom és 36 lándzsásom. Mégis akármit csinálok nekem a morál meg a teljesítmény dupla piros nyillal megy lefelé. A videókban a kezdő 20 fős milicia simán leveri a banditákat, nekem meg 5 belehal már ott. De ez az utolsó csata meg egészen káosz volt. Felálltam vártam hogy jöjjenek, aztán megchargeoltak és elkezdtem fogyni. Az ellenségtől 1 bandita csapat futott meg, a többi 10+ fő maradt, én meg az ijászokon kívül mindenkit elbuktam. Vkinek van vmi ötlete mit csinálok rosszul?
  • uwu2020
    Hoppá, ezt benéztem, nem erre az achivementre gondoltam, most látom van oylan is, ahol az agész kampányt így kell megnyerni.
    Amiről én beszéltem, olyan nincs is:) Összekevertem a "győzd le Hildeboldot" teljesítménnyel.

Valószínűleg a zsoldosok random spawnolnak, és van esély megcsinálni, mert a 0.3%-nak megvan. De én azt mondom váljék egészségére annak akinek ez a szíve vágya!
  • uwu2020
    Ha elfogynak a zsoldosok akkor zsoldosokkal már sehogy. Van némi balance probléma, nem csak ebben...
    Az csak egy tartomány elfoglalására vonatkozik, meg lehet csinálni az elején. Mármint úgy az elején, mikor egy nagyobb adag pénzed összegyűlt, Nekem két csapat zsoldos elég volt, az elején még kis seregek vannak, ráadásul kezdetben a zsoldosok is erődsebbek. Csak valamiért kihalnak a játék végére.

Másik lehetőség, hogy foglalsz ahogy tutsz, és az egyik csatát csak csatlósokkal nyered meg. Nagyon erősek, csak nagyon drágák, sok tartomány kell hozzá.
  • uwu2020
    Jóvanakkor..... valami elcseszett bug volt, végtelen ciklust generált.
    Háború előtti visszatöltés kellett.
    A számláló eltűnt a csata közben, és mikor levertem a sereget vége lett, így most ugyan olyan volt mint a többi csata.
  • AnuluWork #143
    "Mellesleg nem spawnol zsoldos, nem lehet felvenni senkit."
    Ezt nem értem. Van egy olyan acsi, hogy milicia nélkül purcantsd ki a bárót. :) Ha nincs zsoldos, akkor ezt hogyan?
  • uwu2020
    Legnehezebben játszik valaki? Ha igen hogy a picsába, mert nekem oylanokkal van a bajom, hogy egszerűen nem működik a gazdaság. Sokszor van, hogy hiába van szabad ember, meg szabad ökör médse óhajtják odavinni amit kéne. Persze egy idő utám negindulnak, de nagyon random. Legnehezebben meg az kéne, hogy flottul menjen minden, ott nincs idő megvárni míg a random generátor azt dobja, hogy felemelheti a seggét a melós.
  • uwu2020
    Én alapból csak 2. tartományát támadtam mikor a rablókból meglett a 2000 influence. Nem pazaroltam influence-t a foglalásra, hanem megvártam mikor ő akart foglalni, oylankor van egy kis idő ráklikkelni, hogy megakasszad, és csata lesz; ha győzöl nem az övé lesz a tartomány, hanem a tied. Így laktam be az egészet, elég sokáig csak egy tartománya volt, de az utolsó csatát (szerintem bug miatt) nem lehet megnyerni (az alőző hsz-ben leírtam mi a baj).
    Utoljára szerkesztette: uwu2020, 2024.05.10. 14:47:49
  • uwu2020
    Az utolsó csatában mit kell csinálni?
    - Mikor elkezdem a foglalást van egy visszaszámláló.
    - Alapból azt írja, hogy vesztek.
    - Ha megölök minden felvonuló egységet, akkor a felirat győzelemre vált.
    - A számláló megy tovább, és a felirat ismét visszavált vesztésre.
    - Megint bejön egy nagy sereg, megint leverem, megint győzelemet ír.
    Ez a folyamat 3-szor tud megismétlődni, mielőtt lejárna az idő, aztán kiírja, hogy vesztettem.

El kéne kapni pont úgy a hullámokat, hogy mikor lejár a számláló győzelmet írjon?
    Az elég nehéz, mivel általában vesztes felirat van, csak rövid időre vált győzelemre, mikor az utolsó egységet is elkapom. Jóval a következő hullám előtt vált megint vesztésre.

Mellesleg nem spawnol zsoldos, nem lehet felvenni senkit. A tartománybokból, csak 6 db egységet lehet hozni. Nyilván 6 db csatlós egység kell, mert azok a legkeményebbek. De mi értelem a többinek, ha le se lehet hívni? Illetve le lehet, de csak akkor, ha nincs sok tartományod.
  • AnuluWork #139
    Ez a mod viszont aranyos, bár, amennyit legközelebb látod, de aranyos. :D

• AnuluWork #138
    Én úgy szokatam, hogy igyekszem a legjobb hozamot elérni - parlagon hagyás és állatok -, majd vetek, növekszik, és amikor eléri a maxot adott területen (TAB), akkor azonnal early harvest.
  • Amergin
    Ha már a realizmus az egyik deklarált célja a játéknak, akkor a kaszát igazán bele tehették volna. Sokat játszottam már, de még most először csodáltam meg közelről az aratást, sajnos csak sarlót látok az embereimnél, azzal aratnak.

Német paraszt kaszával i.sz. 850-es ábrázoláson.

Ha már frankföld és az 1300-as évek (a játék ide helyezi magát történelmileg) akkor ott már biztosan kaszával aratták a búzát, mert sokkal könnyebb vele aratni nagy területen, mint a sarlóval.
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2024.05.10. 00:04:18
  • Amergin
    Pár észrevétel. A trágyázás igenis működik, csak nem úgy, ahogy én azt vártam. Van a termőterület eredeti termékenysége, ami változó, de tegyük fel, hogy kezdetben 60% (amikor először vesszük művelésbe azt a területet).
    A trágyázás azt segíti elő, hogy ezt a 60%-ot HAMARABB érje el újra az a terület, soha nem fog 60% felé menni a termékenysége! Egymás mellett volt két 1 Morgan nagyságú búzamezőm, mindkettőn arattam, az egyik 25%-on, a másik 26%-on volt aratás után.
    A 25%-osra ráengedtem a birkákat, az áprilisban 50%-on állt, a 26%-ról induló ugyanekkor csak 45%-on állt (nem tudom szeptemberig mennyire ment volna vissza mert abbahagytam azt a játékot...)
    Szóval működik, de szerintem a nélkül is jól meg vagyunk, mert ha van elég jó termőterület, akkor úgyis lesz annyi földünk, hogy nyugodtan tudjuk pihentetni a területeinket, ameddig kell, ha meg nincs jó földünk, akkor meg eleve felejtős a mezőgazdaság. E mellett még bugos is a trágyázás, mert a birkák az előző évben trágyázott földön is ott maradnak, hiába vonjuk azt művelés alá, ott rohangálnak a növekvő termés között...

A másik észrevétel, hogy az ilyen reménytelenül városiakat, mint én is, jól megvezeti a játék.
    Azt írja a játék:
    NYÁR (jún-aug) -növekszik a termés, lehetséges aszályok
    Ősz (szept -nov) -betakarítás, szántás és vetés
    Marhára nem! Helyfüggő, hogy az egyes földrajzi területeken mikor álltak neki a középkorban az aratásnak, de aratni már júliusban elkezdenek a legtöbb helyen. Az aratás kezdésének időpontja a középkortól kezdve Sarlós-Boldogasszony napja, július 2. volt.
    Egyébként a játékban is megfigyelhetjük, hogy a termény júliusban már 100% kövelében van, vagy már el is éri. Lehetséges opció a "korai betakarítás kényszerítése", amit soha nem használtam eddig pedig kellett volna...
  • Hunor1
    érdekes lehet ez a mod persze. szeretem is a modkat sok játékban. de most én egy picit várok még, megvárnám az első javítás peccset. illetve a modokkal is várok még hogy jobban kiforrják magukat.
  • AnuluWork #134
    Ezt nézzétek meg!

"And while I was at it, I fixed a bug where the Cobbler would use 2 Leather and output 1 Shoes and 1 Leather (which explains my constant Leather surplus in every settlement)."

No, igen ...
  • OliApa
    Windows 10 alatt nem indul, DX12-t hiányol, holott telepítve van. ? A minimum konfig megvan.
  • Hunor1
    Talán nem mindegy hogy mire állítjuk az AI-t a kampányunk elején. Ha az AI támadhatja a területeinket is az a "very hard" gondolom. Azt kétlem hogy minden üres tertományt meg lehetne szerezni előlük a VH módban mert kurva gyorsan elkezdi a hódítást. @Amergin, azt kétlem hogy 2 évnél előb fel tudod szerelni minden katonádat sisakkal, sodrony inggel vagy vérttel. Esetleg ha kereskedsz talán és berendeled. csak ugye ahhoz sok mindent el is kell adjál.
  • b-type
    jó, ha már megvan minden lehet. :) ..ezeknek még közelébe sem vagyok, mi még nagyon fiatal uradalom vagyunk.
    Én úgy írtam hogy a kezdetektől egy tartományt sem hagytam neki elvinni és a 3. év tavaszán vagyunk, 3. tartomány betelepítését kezdtük

• Amergin
    Most vertem le a lordot 5 fő veszteséggel. Hozta a szokásost: háznép, két kardos milicia, brigantik, íjászok +2 zsoldos íjász.
    Harmatgyenge.
    Igaz, a seregem már fel van tápolva, mindenkin a legjobb páncél, sisak van, plusz van még egy váram, ott is van 24 háznép (fullra tápolva azok is).
    Igazából a 2x24 teljesen páncélozott háznép meg még 2 valamilyen gyalogos egység már elég lenne a lord ellen véleményem szerint, akármit is hoz.
    A háznép teljesen felpáncélozva már brutál.
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2024.05.08. 12:18:15
  • b-type
    Az AI Lord mozgása nem teljesen tiszta, sztem semmitől nem függ, tehát hiába veszed fel a zsoldosseregeket szerintem nem fogja befolyásolni.
    Én is ezt tapasztaltam, hogy bármikor tud sereget hozni, ráadásul a szoldos seregek belépési pontja sem elhanyagolható szempont, tehát felveszed a seregeket a közeli belépési ponttal, és ő mégis hozza a nagyszámú seregét általában számára minimum jó belépési ponttal.
    Saját erőből nem lehet megverni, muszáj zsoldos seregeket felfogadni és azokkal okosan taktikázni. Az hogy az AI Lord honnan szedi a követeléshez szükséges befolyást, és pénzt azt nem nagyon látjuk...a számunkra látható tartományokból nem lehetséges. Ezt vagy a térképen kívül szerzi, vagy csal.
    Én most arra leszek kiváncsi hogy mennyire fog támadni, úgy hogy az összes megszerezhető tartomány az enyém.
  • Hunor1
    majd megtudod ha nem csak 1v1 es csatát játszol, és az AI lord is hoz (mindig fullos 36 fős) háznépet, de van hogy 2-őt is. pl. semmilyen tatással nincs ha hátba támadok egy ellenséges csapatot. egy esély van (amit most ki is fogok próbálni) hogy előbb fogadok fel zsoldos csapatokat-amiket nem oszlatok fel- mert akkor az AI már azokat nem tudja felvenni ellenem. meglátjuk...
  • hawkie22
    Na, van egy 45 családos falucskám, egyelöre azon "harcolok", hogy végre legyen már egy 3. szintü házam, illetve 3, hogy végre fejlödjön a falucska, mert rosszul osztottam el a "képességpontokat" és így a földmüvelés nagyon lassu, kell az a nehézeke. Nem harcolós, hanem csak építgetös módot indítottam, de már látom, hogy miket rontottam el, szóval a következö végigjátszásnál már jobb lesz. :) Volt egy idöszak, ahol az élelmiszer csak 1 hónapra volt elég, most eljutottam a búza segítségével oda, hogy stabilan 14-15 hónapnyi élelem van raktáron és 16-17 hónapra elegendö tüzifa. Így már azért nyugodtabb vagyok és lehet kicsit terjeszkedni. Tetszik a játék, olyan kis lenyugtatós. :D
  • Savaran
    Ez nem igaz, hogy az győz akinek több a katonája, 8 fős elit talpas lovaggal legyőztem 16 fős rablóbandát....
  • Amergin
    Betakarítottam a termést. Bár a trágyáztatás nem működik, de gondoltam nem baj, csináljuk úgy, mintha működne, az egyel arrébb lévő földön állítsunk kerítést és vigyük át a birkákat. Közben már elkezdték szántani a földeket, de a kirendelt ökör nem ott van, nem azt csinálja. Mi a fene? Elmegy és elkezdi behordani a parasztházba a DESZKÁT (tehát amit elvileg nem is tud, mert az ökör kizárólag a rönkfát tudja mozgatni, de itt most a deszkát viszi). Kiviszik a raktárból a deszkát, elkezd épülni a kerítés, az ökör odamegy beviszi a parasztházba, az ott gyűlik, a kerítés építése meg visszamegy 50%-ra!!
    És ez így cirkulál körbe, körbe, körbe... az ökör nem szánt, hanem a deszkákat hordja. Ész megáll.

Hát jelenleg csak az foglalkozzon mezőgazdasággal, aki szopni szeretne.
  • AnuluWork #124
    Szvsz, ha a harc nem lenne benne, VAGY ha már benne van, akkor külön térképen zajlana, SOKKAL, de SOKKAL JOBB, átláthatóbb és talán még valósághűbb is lenne. Ez így baromság. Legyen egy csata térkép, vagy 5+, és ennyike. Így se értelme nincs az erődnek/várnak. Igazából, és teljesen átalakítanám a harcot, mert ez még a Strongholdénál is idegesítőbb JELENLEG!

Jól hangzik, a harc is jól néz ki, de ebben a formában inkább idegesítő, mint sem.
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2024.05.07. 09:44:26
  • Hunor1
    felhúzzuk ott is az uradalmi épületet, ami ad 5 fő "háznépet" - fejleszthetjük is őket. illetve vehetünk "retinue" katonákat egyesével (50arany/darab). nekem inkább az a bajom hogy 2x is elbuktam olyan kampányt amiben be lehet állítani hogy az AI a területeimet is betámadhatja. egyszerűen túl gyorsan elfoglalja a szabad területeket, majd aztán ellenem fordul. De mindezt olyan rövid idő alatt hogy képtelen vagyok 2miliciát+a háznépet, esetleg még 2 zsoldost felfogadva ellenállni. Sajnos nincs itt semmilyen taktikai csata, az győz akinek több egysége van ! :((
  • Amergin
    Nem működik, "sz@rt se ért", hogy stílszerű legyek :)
    15 bárány volt egy 1 Morgan nagyságú ugaron majd' egy évig és kemény 0%-kal sikerült növelniük a termékenységét.
    Kár érte. A trágyázás kifejlesztése helyett most érdemesebb másra rámenni, amíg ezt ki nem javítják...

Még egy: 6 katonai egységünk lehet ugyebár. Ha szerzünk még egy területet és ott építkezünk (mint én most) akkor számítsunk rá, hogy amennyiben felhúzzuk ott is az uradalmi épületet, ami ad 5 fő "háznépet", akkor azzal elmegy egy egység hely, vagyis ez a nyamvadt 5 fős egység elveszi a helyet más teljes létszámra feltöltött egység elől.
    Megépítettem, de amint ezt megláttam már bontottam is le a francba (pontosabban visszatöltöttem még az épület elkészülte előtt és megszakítottam az építést).

Más: a báró betámadta a fő területemet. Azonnal jött is a seregével a térkép közeli széle felől, de gyorsan kitámadtam és lenyomtam. Majd (gondolom én, hogy ezért!) mivel nem ért el a csata színhelyére (még előtte megállítottam és legyőztem), így nem vette úgy a játék, hogy akkor győztem, hanem végig várta a 90 napot, de mielőtt az lejárt volna újra jött a báró még egyszer ugyanazzal a sereggel!
    Újból le kellett verni, de ezúttal már engedtem neki, hogy a csata (gép által kijelölt) helyszínére vonuljon, amihez át kellett masíroznia a falun, mert a túloldalt volt a helyszín (azt hittem pusztítani fog út közben, de nem).
    Úgy már kiírta a győzelmet, hogy a csata helyszínén vertem le.
    Na most mindenki vonja le a tanulságot...
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2024.05.06. 22:12:11
  • Hunor1
    Hasznos videó tutorial a piac működéséről (100% ellátás)
  • Hunor1
    nekem volt 20 juhom is, azok automatice kimentek az ugarra(a pásztorok épületében fullra raktam az embereket is) ,de sajnos nem tapasztaltam hogy valamit is javítottak volna a föld termékenységén :(((
  • ujhagyma
    Köszi szépen. Kipróbálom
  • Amergin
    Kinek van tapasztalata, hogy a trágyázás hogy működik?
    Kifejlesztettem a trágyázást, 6 parcellából 4-et bevetettem, 2-re adtam ki a "kerítés felhúzása" parancsot (=legelőnek kijelölve, hogy a birkák trágyázzák meg, míg ott legelnek)
    Építettem jószág kereskedőt, importáltam 10 bárányt (juhra sajnáltam a pénzt, elején vagyok még azzal a faluval), építettem juhfarmot, van benne család.
    Megjött a 10 bárány, ebből 4 db volt hajlandó kimenni az egyik ugaron hagyott parcellára, a másikra nem ment egy bárány se, a maradék 6 db meg ott maradt a jószágkereskedő bódéjában, nem jönnek elő...
    Most ez így hogy fog működni?
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2024.05.06. 01:16:54