Manor Lords
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Három fajta van! Bogyó, hús, tojás.
Mégse engedi fejleszteni a házat.
KÉP
Tudja valaki mi lehet a gond?
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2024.04.30. 22:52:12
iSS!
Ahogy megjött a pajzs és fegyver akkor milicia támadja az első banditatábort, a zsákmányt magamhoz veszem, akkor már van pénz zsoldost felfogadni és jöhet a következő banditatábor, lehet egye zsákmányt a közeli városban eladni, akkor az ebből befolyt pénz mehet kecskékre, tyúkra...
DE nagyon fontos levadászni az összes banditatábort, hogy legyen befolyás, és pénz...ahogy a rivális lord területi igényt nyújt be, azt megtámadni zsoldossereggel és szétverni, a következő igényét detto. a befolyással már mi is területi igényt támaszthatunk és innen már nem áll meg előttünk, se befolyása, se pénze, de ha van is akkor nekünk több van. A hozzánk csatolt tartományokban való letelepedéshez is pénz kell, eleinte a banditatáborok a legjobb lehetőség erre.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
favágó,hunter és forager(mivel a bogyó szezonális,egy család kezdetben bőven elég ellátni a két épületet.azaz amikor szedhető a bogyó a vadászból kiveszed a családot és irány bogyót szedni,ha leszedted a bogyót irány vissza vadászni,addig is szaporodnak a vadak)
granary és raktár,ebbe azonnal egy egy család amig összeszedik a parlagon elszórt dolgokat(ezek ha sokáig kint vannak,és esik is,akkor "rongálódnak" és eltűnhetnek),(azután ki lehet őket venni amíg nem lesznek többen),tüzifavagó,piac,és végén jöhetnek a házak.
háznál a neten azt írták hogy a vegetable garden nagyon faja,kis falunál szinte nem is kell földet művelni,azt azonban figyelembe kell venni hogy nagyobb kert több idő megművelni,és addig hiányozni fog a munkás a beosztott helyről,szóval ezzel sem kell erőlködni az elején
a gyümölcsnek 3 év kell mire a maxot termeli,szóval ezt is vedd figyelembe.
piacot ahogy írod,központi helyre,és köré építeni a "gyárakat" :p
egylőre ennyi,majd ha haladok tovább irom mit tapasztaltam. első körben békés harc nélküli módot tolok
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.04.29. 21:58:37
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2024.04.29. 19:09:56
A piacrendszer úgy néz ki, hiába építesz egyéb piacot, hogy fejlődjenek a házaid (L1-L3ig), fontos, de amekkora piacot csináltál elsőre, ameddig ott fel nem áll az összes árus az adott helyen, addig, ha van is egyéb piacod, nem fognak oda sátrakat felverni, vagyis, kicsinálhatod a házaid fejlődését, pontosabban lassíthatod, előbb utóbb azért azok is fejlődnek, hiába a távoli piac, ha olyan a küldetés (vagy annak) beállítása(i)! Vagyis, több kisebb piac, mint szerintem úgy egy nagy, hogy a térképen necces építkezni. És akkor piac mellé a L3as házak pékségei, sörkimérései, köréjük a kocsma, ill. jó ha nincsenek messze a raktárak sem. Először azt hittem, elég 1-2. Nem. Minél nagyobb a településed, egy idővel annál több raktár kell. Ha nem tudod jól megtervezni, később gondot okozhat, hogy rohangálnak a raktárokba, mint a mérgezett egerek. Rámész a piacra, ott termék, és mutatja zölddel ha el van látva a ház, és pirossal ha nincs!
Kastély.
A falu növekedésével kezdhetsz bele, szintet kell lépned a faluddal. Ne akarj nagyot tervezni az elején. Lepakolod a külső tornyokat, meg még ki tudja mit, előre megtervezed, blabla. Ne. Manor, adó épület, aztán a hadsereged növeléséért, le kell rakni a Garrison Towert, hogy növelhesd (duplázhatod) a Retinue (kiséret) méretét. Elvileg, ahány területed van, a másik területen új Castle, új Garrison torony, növelheted a kiséret méretét. Valahogy így működik a dolog. Óvatosan a kastély építésével. Ha beleraksz épületet, pl. malom, és fallal veszed körül, nem tudom bug-e vagy csak szopatott, de nem tudod utána kijelölni a várfalon belüli épületeket. Működnek, de mégse. 😄
A harc.
Lándzsások, ill. csákány/kard/stb., fullos testpáncélban. (Van import, és van saját gyártású. Árban különböznek.) Lehet színezni is őket, de az bugos. Nekem, a totálisan képzett íjászok SE működtek, gondoltam, live earlyig nerfelték őket, és tényleg ... Ennek ellenére azokat támadják meg először az ellenség tagjai. Saját miliciából ha vki kipurcan, akkor kipurcant a lakosod. Idővel érdemes zsoldosokat is felfogadni, akik drágák, de eldobhatók. Nem töltődnek fel emberből, mint a milicia, hacsak szélnek nem ereszted őket. Attól függően támad az ellen, hogy mi van beállítva a küldetésnél. Természetesen, nem közelező harcolni, olyan beállítás is lehet, de az acsik egyelőre főleg a második küldetésért járnak igazán. Olyat is lehet beállítani, hogy banditák, de a báró csak claimel, és addig nem támad, míg te nem támadsz rá. Akkor védi a területét. Influence-t harcban kapsz, bandit campek, hadsereg ellen. A báró terjeszkedik, de nem épít. Csak claimel. 😊 Influencet harc mellett még a templomban lehet szerválni. Kajáért influencet kapsz. Az adóknál tudod beállítani a mértékét, ill. azzal is kapsz, ha a manort fejleszted. A zsoldosokkal vigyázni! Míg a milicia a manorból rohan elő, a zsoldosok valamelyik terület széléről. A milicia színe a kiséret színe lesz a te zászlóddal (nexuson vannak már modok!), de a színválasztás jelenleg bugos.
Házak.
El kell dönteni mit akarsz: lakosságszám növelést, bemegy a lakosság, és vmi munkát ahol ember kell azt csinálja, vagy kis kertes házakban, későbbi felhasználásra épületeket. Ott az picit máshogy működik ... A sima házakba kert nélkül (lehet nagyobb, kisebb), csak családok költöznek. Egy v. több. Bővíteni is lehet. Ahogy lerakod. De ha hátsó kertes házat építesz, akkor nagy kert kell az almának és zöldségnek, kisebb a tyúknak és kecskének. Máshogy az alma és zöldség biznisz nem éri meg. A házak fejlődésénél mindig kiírja, hogy mi kell neki, ha az nincs meg (küldetéstől függően) vagy nem, vagy csak lassan fejlődik az adott ház. Én úgy szoktam, hogy kocsma mellé sörfőzde, és iparcikkes történetet MINDIG csak piac köré építek. Minden máshol alma, zöldés, tyúk, kecske. Mindnek van értelme. Ha bevállalod, hogy legyen szabóság a házban, akkor a benne lakók MIND szabók lesznek, és hopp, ugranak is a munkájukból. Tehát, ha nincs elég tartalékod, akkor máris nullán vagy, és nem fog senki szállítani, építeni, fejleszteni, stb. ameddig nem jön új család. És akkor elérkeztünk oda, hogy mindig legyen üres ház! Mert az emberek jönnek, de ha van üres ház, nem buksz időt a népességnövekedéssel. VISZONT, tervezz úgy, hogy legyen elég kaja, mert a mennyiséget és hogy mennyi időre van, azt az aktuális népességedre írja, sosem a "vajon mennyien lesznek majd télen" kérdésre ad választ, meg arra, hogy ha jön még több család, ugyan lesz-e elég kaja, tüzelő, és még ki tudja mi télire!
Úgy vettem észre, hogy ha gyors fejlődéses falut/várost tolsz, már az elején érdemes a kereskedéssel is szórakozni! Mert ha nem, gyorsan kifogysz télire.
Figyeljetek oda, hogy mindig legyen elég ember aki ülteti a fát, mert azzal dolgozik mindenki. Be lehet állítani, hogy mennyit tartalékoljanak mindig (épület építése, várhoz, stb.), és miből legyen deszka. A timber mindig fontosabb szerintem, mert deszkát tudsz venni, tüzifát is, de timbert NEM! Úgyhogy az erdészed fásítson, mert el lehet oda jutni, hogy nem marad fa. 😄 Néha érdemes szüneteltetni egyes épületeket, mert többet használ, nehezen tudod szabályozni, mint ahogy tervezted. Bogyó, hús a "kaja", abból lesz az elején minden, DE nem kell sok, mert gyorsan kimerül egy-egy évben az adott nyersanyag forrás. Ha bontasz épületet, a nyersanyag egy része megmarad, össze tudod onnan szedni, de NEM ÉRDEMES GYORSAN NAGYOT FEJLŐDNI, mert követhetetlenné válhat a dolog. Szépen, lassan, legalábbis szerintem, mert éhen halnak, elmennek, meghalnak harcban, kigyullad a házuk, stb. Úgyhogy figyelni a lakosokra. Mindezt úgy, hogy a második külditől támad a gróf is (ezen lehet finomítani, pl. csak védekezzen, de akkor is fog jönni ellen, két v. ki tudja hány évente, pontosabban amit beállítasz. De az acsik konkrét, nem buherált küldik kapcsán jönnek! Már aki erre izgul, annak fontos lehet, mert több napos program ez a játék, és akkor a további területekről még nem is íram. Tehát, körültekintően építkezzetek, a fa nagyon fontos, ugye. Ha már fa, javaslom, hogy saját ökre legyen a favágónak, ahhoz kell istálló, de ahhoz NEM felétlenül kell ember az istálóban, csak állat, mert elég ugye az ökrökhöz az, aki nem csinál semmit!, csak meg lehet szopni értelemszerűen, stb. A rönköket, árut, stb. ha nem kézi vagy egyéb kocsival szállítják, kell ló, öszvér, és ökör. Minden más állatot tenyészthetsz. Az is külön történet. Úgyhogy, ne pazaroljátok a fát! Nem kell állandóan tüzifát aprítani, lehet venni is. Sörhöz barley kell, aztán L3as házból Brewery, és csak utána fog tudni működni igazán a kocsma. A ház szintekhez pláne kell kocsma, úgyhogy érdemes odafigyelni, hogy legyen sok sörfőzde, kocsma és részeg! A kor plázája a kocsma. A férfiak és nők is mind odajárnak. Látva a részletességet, szerintem idővel lesz kupi is. 😄
Kereskedő.
Szerintem totál bugos. Early. Az a legnagyobb bajom vele, hogy kicsi a befogadóképessége és kénytelen vagy egy területen többet is működtetni, méghozzá úgy, hogy mindegyik ugyanazt csinálja. Érdemes raktárt mellé vagy granaryt, azok mellé istálló, mert folyamatos az áruáramlás, és néha azért lassul be a hadsereged amint éppen átvág a városon mert természetesen attól távolabb támad az ellen, mert az utakon megy a rengeteg szekér, taliga, és még a piacon is kerülgetheted az árusok bódéit. 😊 De jó dolog, mert pl. a fát építkezésre, stb. használhatod, nem pedig csak kivágják tüzifának, kipusztítva az erdőt. (Én nem szoktam az erdésznek megmondani hogy hol telepítsen, hanem egyszerűen oda rakom, ahol van tüzifát vágó faváró és van rönköt cipelő favágó.) Amit kivágnak, ott telepít automatikusan, érdemes teljes létszámmal üzemeltetni, mert van amit nem érdemes, annyira kicsi a raktára ... De visszatérve a kereskedőhöz: kell. Nagyon. De nem szabad nagy tételeket rendelni, mert elrohad, és nincs is elég hely. Ha vmivel kereskedni akasz, hopp, megveszed az útvonalat, biztosítod hozzá az állatokat, és már áramlik is be a termék. Érdemes nézni, hogy hány állatod, ahhoz hány istállósfiúd (családod) van, ahhoz hány istállód van, mert folyamatosan hülyeségeket ír ki, és ha nincs az állat feje felett tető, elveszhet, hónap míg új állatot szerzel, HACSAK nincs állatkereskedőd. De ez a rész számomra eléggé "early", szerintem ultrabugos, de ha rendberakják, akkor jól fog működni. Egyelőre nem rakták rendbe.
Amitől meg fogtok őrülni, az a szabad emberek hiánya. Baromi lassú a felszabaduló ember aki semmit se csinál. Egy év alatt max. 24-30 család jön. Max. Havi max kettő (100% elfogadásnál jött néha több). Néha érdemes szüneteltetni az adott épületet, mert akkor megkapjátok az embert onnan. De tudni kell, hogy ha volt standja a piacon, nos, az elvész ... Szóval, minél nagyobb a város, minél nagyobb annak kiterjedése, annál bonyolultabb a szállítás, bonyolult, mert a be nem osztottak, hacsak nem upgraderől van szó, ott a család is besegít, azok akik egyáltalán építenek is, de úgy vettem észre, eléggé kellenek a szállításhoz is. Mivel nem embereket, hanem családokat pakolsz az épületekbe, érdemes nézni ki hol lakik! Tehát a város másik végébe lakó család, ne dolgozzon az egyik végében (ezt meg lehet nézni, kicsi sárga vonalak mutatják ki merre és mit csinál adott épületből), mert ha egész nap munka helyett bandukol, akkor jó sok időt qur el erre ... Lehet rakosgatni a családokat, de visszaüthet, így szvsz szard le, de lehet, és rakosgasd, ha zavar, hogy vki nem hatékony helyen él a munkájához képest, de ne felejtsd el, hogy van háború, meghalhat, aztán rakosgathatod újra míg meg nem őrülsz. Ráadásul szerintem ez a rész bugos, és remélem, ezt finomítják majd 1x, mert most nem tökéletes annyira, mint lehetne ...
Föld.
Érdemes a kijelölt területet NEM azzonal beültetni. Sőt, a crop rotation szerintem bugos. Én nem is használom. De így figyelni éppen hol jársz, és figyelni kell mit ültess, vagy ne ültess, és időben meglépni (parlagon hagyni, vagy álltokat hajtani rá ha van ez a képességed, stb.), mert a 100%os hozamhoz idő kell! A földműveléshez be is rakok egy kis guideot, ÍME, mert az elég bugos és valahogy nem működik úgy, ahogy írják. (Pl. méhészet, területenként kettő lehet, és köze van a terméshozamhoz, de ezt a kifejlesztése után se érzem. Mindengy, majd bugtalanítják és jó lesz, mert baromira összetett. Lehetne itt belemenni, hogy mekkora terület, azon hány család dolgozzon, hány farmház, de a mézből és tojásból simán túl lehet élni a teleket az elején (érdemes a méhészetet kifejleszeni!) + kereskedelem, mert a bogyók és állatok nem "teremnek" mindig. Úgyhogy, sok hunting camp és sok bogyószedőház nem kell. (Itt érdemes végiggondolni, hogy hová rakd őket, mert ha egy erdész a környékre kerül, azt b+ kivágja az állatok körül a fát, és az a rész utána nem lesz az igazi. Ugyanez az igaz a mennyit öljek, mennyi maradjonra. Mert ha sokat leölsz, kevesebb lesz, a bogyók meg végesek/év! A gáz az, hogy ha oda is figyelsz, a kaja is elrohadhat. Pl. megsérül az időjárás/tűz/háború miatt a piacon vagy ahol éppen van az áru, és jön az éhínség ezerrel! Ha kifejlesztitek az állatokat a földre, akkor a földművelés hozama is megváltozik. Meg ugye ott a kerítés a földekre, tehát vannak lehetőségek, tessék próbálgatni kinek mi jön be!
Egy megjegyzés azért a földhöz. Ha a föld nem normális, hanem, amolyan "oda jó lesz az, jó lesz" méretű, akkor ha ökröd lesz, az ökör nem tudja 100%osan/normálisan felszántani a földet, és még előre jósolt 100%os hozamnál se lesz elég sok aratni való. Én úgy szoktam, hogy téglalap alakú földterület veszek a földműveléshez, ami köré utat építek, de úgy, hogy a farmtól úgy juttassam el oda az ökröt, a földig, hogy ha szántja, a téglalap alakú földet körülvelő úthoz egy pici útról juthasson be egy másik mellékútról, és pont a föld közepére egy kis utat építek, azért, hogy ezzel az ökör PONT középen érkezzen be a szántani való földre, majd a tökéletes 90 fokos szögekben bezárt földön akár majdnem 100%osan szántsa azt fel! (Remélem érthető! 😄) A föld mérete nálam kb. 0,7 Morgen.
Terület.
Szakosodni kell. Nem lehet agyba-főbe tolni. 6 pontot tudsz egy-egy területre elkölteni, tehát nem tudsz mindent kifejleszteni! De ez így jó. Van ahol egy tiszta zöld legelő az egész terület, van ahol meg nem az ... 😄, finoman fogalmazva. Fontos, hogy adott spoton vannak kis lelőhelyek. Ahol korona van felette, az a sima duplája vagy még többszöröse, ahol nincs, az sima. A berry és az állat (hacsak ki nem vágod a fát körülötte) kb. véges, de nem sok. A hús és bogyók mellett tessék a népekkel kenyeret fogyasztatni (nem írom le a menetet, aki ezzel játszik, játszott mással is előtte, ismeri, így a malom, sütő és pékség körül keresgéljen), de van ugye ahogy írtam a módják a zöldség, a tojás, a méz, blabla. A fejlődéshez piacközelben kell hogy a piacon legyen legalább két fajta kaja. Aztán ezt hogy nem költözzenek el, mindig követelik is és követelik, és követelik. TABal meg tudod nézni, hogy kinek mi a baja, hol mennyien dolgoznak, laknak, stb. (Ja, R az út, C az építés gombja. YX az idő lassítás, gyorsítás, Ctrl+C eltüntetni a HUDot, és lehet klasz képeket lőni a városodról, a kis pöttynél pedig jobb felül, TPS módban előjön a földesúr, akivel be tudod járni a falvad/városod. Jelenleg, ha nő vagy, ha férfi, mindig egy szakállas öregember jön elő, de roppant mód ki van ez is dolgozva. A falak, nem számítanak, azon mész át és ott ahol akarsz. T gomb a területeiden között tudsz gyorsan váltogatni.
Épületek.
Nem megyek bele mi mire való, de ha rákattintasz az épületnél a kis kérdőjelre bal felső részén a panelnek, akkor kiírja mire való, miből mit állít elő. Amit megtanultam, hogy raktárba minimum mindig érdemes 4 család, mert több az árú, mint az étel, élelemraktárba mindig legalább minimum 2 családot pakolj! Ez alatt sose. Farm minimum 4, a többi mindegy. Ha háborúzni kezdesz a saját területeden!!!, kötelező a temető és mellé a templomot fejleszteni, jelenleg L3 a max, de az L4 már katedrális szint lesz, megtalálod az art bookban hogy fog kinézni, ahogy idővel a hajókat és a kőfalat, erődöt, város körüli falakat is szépen bele fogják rakni, ami a legvégén nagyon élvezetes lesz, ebben biztos vagyok. Főleg úgy, hogy ami benne van, és most nem foglalkozom a bugokkal, valami ultrabrutál módon élvezetes már most!
A házaknál érdemes még figyelni arra, hogy amikor L3nál specializálod, legyen tartalék családod elég, aki nem csinál semmit, mert simán le fogja venni, lakóház mérettől függően 2-4 között! Meg ahogy mondtam, aki free, azt berakod épületbe, de ha L3as háznál mondjuk egy család ökröt visz, vagy kocsmáros, egy másik meg favágó, akkor az egész ház a specializációra fog rámenni, vagyis, akár három család is a házban megváltozott "munkaképességű" lesz. (A piacon úgy vettem észre, ha van szabad család, a standot nem bukják el.)
Az gazdasági épületeknél, ha nincs semmi a családtag sziluettjénél, akkor nincs standja a piacon, ha van, akkor pedig van. Ilyen egyszerű.A kocsmárostól a kereskedőn át a favágóig mindenkinek lehet standja a piacon. És ne felejtsétek - már írtam korábban, de nagyon fontos -, ha leraksz egy 169es méretű piacot (az a legnagyobb), akkor ameddig a 169 helyet meg nem töltik, a többi piacon szar se épül! Érdemes előre megtervezni és lakótömbönként kisebb piacokkal operálni a fejlődés fenntartása érdekében. Legalábbis szerintem. A piacon főleg a L2-L3 családokból van stand és mani, úgyhogy érdemes odafigyelni mi kellhet nekik. Ja, és kifogyhatnak a cuccok. Pl. a kőbányám úgy kimerült egy emberes bányászattal is, mint a szar. Úgyhogy a kőre odafigyelni, de szerencsére nem kell sok, és lehet tradelni. A clay kell a házak cserepéhez, azt is érdemes bányászni, stb. Sawpitnél elég egy család a működtetéshez, és inkább még egy sawpit, mint egy újabb családot mellérakni! (Szerintem.)
Ami még fontos, a betegségek és tűz. Tűz lehet villámcsapás, háború, stb. által. A tüzet oltani úgy lehet, hogy ha van kút. Kútnak ugye kell a kék színű vízvonal, érdemes előre figyelni, hogy hová teszel le házat. A betegségek temetetlen halottakból, éhínségből, stb. vannak, de ha kifejleszted az opciót a bogyózóknál, tudsz gyógynövényt is szedni, a hunternél a hús mellett kifejlesztheted a csapdát, stb., szóval amellett, hogy egészségesebben fognak élni a falusiak, emellett hasznos is idővel. Aztán egyszer csak egyre többen halnak meg csak úgy, bár nem olyan managment ez, mint az Ostrivban, talán majd idővel. Ha megsérül a harcok során vmi, újra kell építeni. Ha L3 háznál pl. a gyümölcsösből kovácsot csinálsz, teljesen! átalakul a ház. Ez több idő, kell felesleges ember, stb. Nagyon jó kis apró részletek vannak a játékban. Szeretem ezeket nagyon, csak elsőre én is beszoptam rendesen. Amit most írok, az már tapasztalat. 😊
Ami fontos: standok, többféle kajával, majd ruhák. Ha gyártasz majd az L3 házban, akkor 3-4 lehetőségből tudsz választani, kivétel ha jól emlékszem a sörfőzde és a pékség. Tehát: ruháknál csizmától a gambesonig, páncélnál a sisaktól a vértig, kovácsnál a toolstól egyéb másokon át tudsz választani. De mint írtam, minél több a valami, annál esélyesebb, hogy még a 2500as raktár is kevés lesz. Stb. stb. Ez a legnehezebb rész, hogy legyen a fejlődéshez, és ne legyen tele a raktár, és a raktárba szállítás közben ne rohadjon el a kaja, sérüljön meg valami cuccos. És akkor még a villám a raktáradba is csaphat, aztán lehet örülni, de ez így valóságos. 😄 ( Owenen is lehet kenyeret sütni, ember kell hozzá.)
A raktárakban érdemes használni a mit fogadjon be, mint ne opciót, mert lehet specializálni az áruforgást. Az ökröket távol is elhelyezheted. Bugos, de nem érdemes telequrni velük a várost, bár én egyet-egyet szoktam a raktárak mellé tenni. (Érdemes istállót felhúzni, az már két hely!)
A work area-t, amikor köjelölitek, akkor a ctrlal tudjátok nagyobbítani, kicsinyíteni! Erre mire rájöttem ... 😄 Vigyázzatok vele, mert simán képes az erdész fát ültetni a kertedbe. 😄 Ja, és még azt vettem észre, ha a deep miningot kifejleszted, és a koronás nyersanyagra teszel bányát, kb. sose merül majd ki! Ugyanez igaz a koronás állatlelőhelyre, de ott úgy vettem észre, hogy bár nem merül ki, fontos mennyit raksz be értéknek, hogy adott camp mennyi állatot vadásszon le. A hús kb. végtelen, de lehet fos az eloszlása, ha nincs elég újratermelődés!
Kétféle bevétel van. Amit a házak és épületek "termelnek", és ami a báróé. Az egyikből vásárolhatsz, fejleszthetsz, a másikból pedig zsoldosokat bérelhetsz. Mindig legyen elég manid tartalékban, mert beszopod, mint állat! A báró a falusiaktól vesz "el" adó formájában, ill. a bandit campekből jut még pénzhez. És ennyi. Ügyesen, de óvatosan a költekezéssel!
Rönköket úgy vettem észre, hogy csak a logging camp tud tárolni. Ez van. Kereskedőnél se kapható. Egyelőre. Mivel egy ökör tudja elhúzni, van benne logika ... Viszont, minden mást, főleg kaja, építéshez cuccos, érdemes kereskedőtől IS beszerezni! 1-10 ezüst között mennek, és néha jól tudnak jönni!
Public order sok féle módon változhat, ahogy a like ujj is. Bár sok a falusi picsogás és elégedetlenkedés, azért minél több a lakosod, elég magasan lehet tartani ezt. Az adminisztratív épületek adnak bónuszt.
Ha az elfogadás 50-75%os, havi egy, felette több család - minimum kettő/hó - vándorol be a városodba/falvadba, ha van elég ház!!! Mindig legyen.
Én így építenék kezdetben:
-piac
-logging camp
-forager hut vagy hunting camp
-5 ház a hajléktalanjaidnak az elején, majd havi 1 ház+ minimum!
-raktár és granary
-mégház
-forager hut vagy hunting camp, területtől függően
-favágó a tüzifához
-kút
-tannery
-church
majd a többi épület értelemszerűen. Ez kevésnek tűnik, de pont az első támadásig elég menet lesz!
Sose felejtsetek állatot rendelni azokhoz a családokhoz, ahol tudtok! A skillpontokat okosan osszátok szét területfüggően! Tehát ahol sok az állat, vadászat, ahol kevés, mert termőföld van, ott az eke, stb. Az állatokhoz kell istálló vagy szabad hely, de ember nem feltétlenül! Legalábbis én így éreztem. (Ha raksz családot hozzájuk, nem probléma, mert onnan lehet elszipkázni, ha nincs elég ember a munkához!)
Kozmetika: a templomnál tudtok harangszót változtatni. Már aki akar. Viszont, kell upgradelni (jó sok idő), mert anélkül egy bug vagy így akarták, L3as házaknál szopó lesz, ahol már L2es templom kell, amit akarnak!
A marketplacere mész, megmutatja az ellátottságot. Rámész a tüzifára, kajára, megmutatja melyik háznál mekkora az ellátottság. L3as háznál már négy fajta kaja kell!, stb. Ha nincs 100%os ellátottság, csak "99", akkor töröld le azt a házat amelyik picsog, és építsd újra. Ez egy bug. Ha közvetlenül a piac mellé pakolod a raktárat és a granaryt, akkor lerövidül az út "a termelőtől a fogyasztóig", mindig lesz elég kaja, tüzifa, stb. Tüzifából 1 kell márciustól novemberig, utána 2 tüzifa/hónap/ház. Én úgy építem a piacot, hogy körülötte házak legyenek, de igazán jól, 100%osan jól működni úgy fog, hogy furcsa mód nincsenek körülötte házak, csak az ipar, méghozzá úgy, hogy jobbra-balra tolható értelemszerűen minden. Nos, ezen lehet vitatkozni, de én maradok a házakkal körülvett "főteres" változatnál! 😊
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2024.04.29. 19:13:03
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Most volt az első konfrontáció a rivális lorddal Waldbrand tatomány ügyében amire igényt jelentett be, ott megvertem és most enyém a tartomány, ott kezdek új települést. Eddig egyszer kresselt a játék, és egyetlen egy bug amivel találkoztam az hogy a lord követelésének szövege az játékbetöltésnél eltünk, és csak térképnézetben írta ki hogy melyik tartomány van követelés alatt, de arra már nem tudtam reagálni, ezért vissza kellett töltenem az állást.
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Szóval egyelőre olvasok ti hol tartotok a tanulásban. 😊
A juh és a bárány között mi a különbség? (mármint a játékban)
iSS!
Beállítom a katona páncélját sárga+pirosra, lila az alap, hát nem lilában tündökölnek a srácok? Nem tudtam visszaállítani ...
De van még pár ...
Eddig nem crashelt, 700 fő után azt is elkezdett. Sajnos, nem teljes ugye a fejlesztési ág, látszik is ... Az L3as házikókban tényleg be lehet állítani sok mindent, de inkább idegesítő amivel jár, mint öröm. (Az ember tartalékolja a cipeléshez az embereket, erre mínusz két ember egy ilyen fejlesztés L3on ...)
De bejön rendesen. Viszont tényleg az a hülyesége van neki, hogy az íjászokra megy mindig. Nem is értem néha magam, hogy miért tartok olyat, amikor ráadásul rohadtul nem is hatékonyak.
Ez egy jó képességű early. Igazából a crashelés tippre az UE miatti proci baromság lesz, de hátha nem, és remélem egy NVidia driver frissítés megoldja idővel.
Discordjuk: https://discord.gg/RRD55RZdB7
Utoljára szerkesztette: Hunor1, 2024.04.28. 12:23:14
Hogyan lehetne rávenni őket hogy takarodjanak onnan kifelé és oldják meg a problémákat?
iSS!
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2024.04.28. 00:29:01
iSS!
1. Kézművességben mi a jobb, a meglévő parasztházban állítsam be (pl. pékség,asztalosok,sörfőzés ) vagy inkább építsem meg a műhelyeket a házakon kívül ? (annyi előnyt látnék a külső műhelyekben hogy ott le tudom állítani a gyártást ha kiveszem az embereket belőle)
2. Az íjászok egyáltalán kilőnek valakit?? én eddig nem sok hasznukat vettem (nem is látom hogy hány embert lőttek le), a banditák élből rájuk támadnak mert gyengék, állandóan futni(kéne)előlük. Talán hasznosabb a lándzsás milícia, szinte 0 veszteséggel vernek szét brigandokat.
nézz youtube vidit ,teli van vele minden
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Utoljára szerkesztette: undY1ng, 2024.04.27. 14:14:48
https://www.twitch.tv/sp1gu
hát enebán már vettem egy rakat steam játékot, gondolom attol hogy kuponos jobbára a játékkészitők kapják ezt a pénzt is és mégse torrent
most kcd 2re gyűjtök mert tuti jobb gép kell hozzá, bárha ugyanazzal a játékmotorral csinálják talán nem, de most a sportfogadásban gyújtörr pénzecském a wise számlán gyújtöm a játékra
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2024.04.27. 10:14:05
A Manor Lords amúgy gyönyörű, jó irányba változott a béta óta, és elképesztő hangulatos terelgetni a kis falumat télen és nyáron. Sajnos, tegnap túl későn jött ki, hogy jobban belevessem magam a témába, de így is fél egyig nyomtam azon a térképszeleten amit a gép dobott, ami szerintem a legszebb, a kis dombra várat építeni idővel valai gyönyörűség lesz, viszont azon ritka szar helyen van a kezdőpozíció, de tanulómapnek tökéletes lesz. 😊
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2024.04.27. 10:11:31
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2024.04.26. 15:02:07
Vsz 30 dollár körül lesz a játék. 20 eurót mondtak 4 éve, de az infláció nyilván drágította, tehát tuti emelni fogják. Erre a játékra, meg majd a KCD2re nem sajnálok semmi pénzt. Csak vsz szopni fogunk amikor többmilla akarja majd du megvenni és mellé letölteni. 😄
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2024.04.26. 10:24:56
Pont ezért nincs be árazva a játék sem még.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2024.04.25. 16:14:53
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
áh megérdemli a csávó,támogassuk a kicsiket
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.04.25. 10:58:47