Manor Lords
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mindennel próbálkoztam már kínomban de semmi nem segített csak ez.
Egyébként minden parcellámat eleve úttal veszem körül és mindet 1M nagyságúnak jelölöm ki.
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2024.05.14. 21:14:38
iSS!
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
"Egy megjegyzés azért a földhöz. Ha a föld nem normális, hanem, amolyan "oda jó lesz az, jó lesz" méretű, akkor ha ökröd lesz, az ökör nem tudja 100%osan/normálisan felszántani a földet, és még előre jósolt 100%os hozamnál se lesz elég sok aratni való. Én úgy szoktam, hogy téglalap alakú földterület veszek a földműveléshez, ami köré utat építek, de úgy, hogy a farmtól úgy juttassam el oda az ökröt, a földig, hogy ha szántja, a téglalap alakú földet körülvelő úthoz egy pici útról juthasson be egy másik mellékútról, és pont a föld közepére egy kis utat építek, azért, hogy ezzel az ökör PONT középen érkezzen be a szántani való földre, majd a tökéletes 90 fokos szögekben bezárt földön akár majdnem 100%osan szántsa azt fel! (Remélem érthető! :D) A föld mérete nálam kb. 0,7 Morgen."
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Húzza bele a f****t aki ezt a játéknak nevezett bugtengert így, ebben az állapotban kiadta.
iSS!
Ha helyette és-t akartál írni, akkor a válasz igen.
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Mondjuk a mostani játékomba az a legjobb, hogy közel vannak egymáshoz a nyersanyagok, ráadásul művelhető a terület. Nagyon nagy cumi, ha valami béna random területen kezdesz, szerintem a játék megköveteli, hogy addig töltögess, amíg jót nem kapsz.
Még egy jutott eszembe: mindenhol azt mondják, hogy rendeljünk ki az ökör mellé egy családot hajcsárnak, mert jobb lesz a szállítás tőle, ami igaz is, DE csak már akkor, amikor van egy csomó emberünk és nem hiányzik sehonnan ha kiveszünk egyet, hogy ökröt hajtson.
Az elején még, amikor alig van emberünk és sakkozni kell, hogy kit hova tegyünk nagyon károsnak tartom ezt, mert az ökör enélkül is elmegy mindenhová (legfeljebb néha várni kell picit, amíg "vezető jön"), de az a család nagyon fog máshonnan hiányozni, ami viszont talán fontosabb lenne.
Érdemes az ökör istállókat a favágó tábort meg a fűrészvermet egymás szomszédságába tenni pont e miatt. Ha áttelepül a favágó tábor ezek is menjenek vele, ezt javaslom.
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2024.05.13. 20:32:57
iSS!
Eddig nem is tudtam, hogy a kis bódékat lehet rakosgatni a piacon egyikről a másikra. :) Mondjuk, max szépészeti plusz, ettől még az a trading post rendszer és a betakarítás ekkora városnál egy marha nagy katyvasz.
A piac, kút, magtár, raktár, favágótábor, vadásztábor, gyüjtögető-kunyhó megépítése után rögtön a fűrészverem jöjjön és azonnal készíts 2 deszkát és a kis istállót építsd meg majd rögtön rendelj még egy ökröt. Ha már odaérsz később, hogy elkezdesz szántani, akkor kelleni fog még egy ökör.
Javaslom, hogy válaszd az indításnál a dupla kezdőkészletet, nagyon fel tudja gyorsítani kezdeti folyamatok lassúságát.
Az első ősszel még nem, de a második ősszel már vetni kell, hogy legyen kaja a rohamosan gyarapodó népességnek. Ha közel van a parasztház a földekhez akkor 8 Morgan nagyságú földet tudnak (2 ökörrel - BÉTA!) biztonságosan megművelni.
Egyszer sikerült 9-et is bevetni, de tényleg csak 1-2 nap volt már decemberig, akkor pedig leállnak a munkák, mindegy, hogy még nem fejezték be, amit csináltak! Hazamennek a munkásaink a földekről december elsején.
Most indult el a 3. év a játékban nálam (béta) és minden fel van építve, amit egyáltalán fel akartam építeni. 30 ház meg az összes épület, ami a gazdálkodáshoz kellhet. Az uradalom bővítése még nincs kész egyedül, de már az is épül.
iSS!
2. kevés lakosom volt, nem volt miböl, illetve kiböl milicistát csinálni
3. elszámoltam magam a falu tervezésével és a mezögazdaságra álltam rá és kicsúsztam az idöböl, mire jöttek a banditák
Amellett hogy nem nyírják télen a juhokat (és ezt a játék jól írja) istállóban tartják őket, takarmányt adnak nekik, szigetelik a helységüket, ám minden nap szellőztetnek is rájuk, továbbá rendszeresen 'ganézni' is kell alóluk.
Egyébként a birkapásztorok karácsonykor a Szentföldön sem tartják már kint a jószágaikat, mert azoknak már azon az éghajlaton is hideg van, nem hogy Frankföldön, Európában a hegyvidékes terepen. Frankföld - mai Bajorország, az Alpok hegyei között...
(Jézus a legenda szerint istállóban született és jászolba fektették).
Aki nem tudná: a jászol nagyobb állatok etetésére szolgáló, illetve takarmány tárolására is alkalmas vályú.
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2024.05.13. 16:34:12
iSS!
Elpusztult ökörrel még nem találkoztam.
Ha van harc, van bandita tábor is, tier II. gyorsan megvan (5 db ház.), az kell gyorsan. Ha megvan 10 lándzsást tudsz hívni, ami egyébként harcra nem jó, de be tudsz szaladni vele a bandita táborba lenyúlni a lóvét. A banditák kergetni fognak, de te csak szaladj tovább! A pénzből tudsz zsoldost felvenni (15 aranyért a looter is elég, ha éppen van), ezekkel legyőzheted a nyomdban lévő banditákat. Ezt addig kell ismételni, amíg össze nem jön 20 db lándzsás, mert azután már nem kell költeni zsoldosra. Ha csak drágább zsoldos van, az önmagába kifosztja a tábort és leveri a banditákat. Később ott lesznek a csatlósok is, 12 db, veszteség nélkül leveri a banditákat (mármint egyet). A banditatábor az egyedüli pénzforrás az elején, szóval kötelező ezt csinálni, és a saját kasszátt gyarapítani, hogy tudj harcolni ha kell. Később kapsz bandita támadást több csapatosat, de addigra azt már könnyű kivédeni, ha van a tartományba sereg, arra mennek rá, csak védekezni kell.
Arra esetleg valami okosság, hogy hogy lehet rávenni a piacot, hogy adja el amim van? Peccs előtt simán 25 aranyat befizettem, aztán vitték.
Meg a tűzifa beragadás mitől lehet? Van egy csomó, de nem jut ez a piacon keresztül a házakig.
1. Hogy tudom az elpusztult ökröt "kivenni" az istállóból?
2. Építettem még egy istállót, rendeltem két ökröt, megérkeztek, de azon nyomban elszaladtak. Ez most hogy?
Mert ugye ökör nélkül nincs szállítás, így építkezni se tudok és a rengeteg javításra váró épület meg ott áll, így viszont senki nem csinál semmit.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2024.05.12. 10:47:59
Olyan régióból indultam, ahol nem volt se agyagból se vasércből gazdag lelőhely, vagyis ezek állandó eladásából (mélybányászat) nincs stabil bevételem, viszont stabil kiadásom lesz a vasércre, amíg fel nem szerelem a seregemet fegyverrel, vagy ha nem akarom a fegyverkovács fejlesztést kihúzni (és nem akarom), akkor meg a páncélokat, sisakokat meg kell majd venni egy az egyben, teljes áron.
Az őserdők sírnak, mert csak pajzsot tudok eladni, hogy bevételem legyen, így masszív erdőirtásra vagyok ítélve, de ezt meg alig veszik.
A vasérc 8 ezüst, a vastömb 9, az ezekből esetleg előállított szálfegyvert szintén 8 ezüstért tudnám eladni, vagyis csak azért dolgoznék, hogy 20 kiló legyek, persze csak miután kicsengettem a kereskedelmi útvonal megnyitásához szükséges 400 ezüstöt. Mi a f@szomból, he?
Ja és mindez úgy, hogy mind a két kereskedelmi fejlesztés meg van.
Kapják be...
iSS!
Most fogom elindítani, nekem eddig a legszembetűnőbb probléma, a harmatgyenge íjjászokon kívül, hogy van egy beragadt zsoldoskifizetésem, minden hónapban von 15 aranyat. :)
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Érdemes a formációkkal szórakozni (shield wall, pajzs, ami több védelmet ad, viszont kevésbé sebzel, de elbírsz nagyobb túlerővel is, ha te vagy fittebb, stb.), ill. ameddig nem javítják, mellőzni az íjászokat. Totál feleslegesnek érzem őket.
Az új patch hozza majd a király hadseregét, új páncélokat, stb. Érdekes lesz! :)
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2024.05.11. 10:51:53
bocs dordítóval:
- A Hildebolt követeléseinek aránya
- A híres „None” emberek, akik nagy számban szaporodnak és nem hajlandóak munkát végezni.
- Az eltömődött kereskedési posztok
- A játék megrekedt az összefoglaló képernyőn a győzelem/játék vége után.
- Nagyon gyenge íjászok sebzése
- A nem hatékony fűrészárkok, amelyek szintén kiváltották az „általános tároló tele” problémás bannereket.
- Problémák az optimalizálással a nagyvárosokban (itt még van mit dolgozni)
- Hatástalan piaci kínálat
- Problémák a gazdálkodással, például a télen eltűnő termés és a nem hatékony betakarítás.
- Túl kemény túlkínálati/alulkínálati rendszerek
- Az emberek és/vagy a jószágok hajléktalanok maradnak, még akkor is, ha van lakóhely a településen.
- Túl magas sörfogyasztás
Translated with DeepL.com (free version)
A "felesleges" fegyverek (amikre meg már nem jut ember) megjelennek jobboldalt felül a katonai felszereléseknél.
Én ebből gondolom, hogy mindig a legjobb fegyvereket viszik magukkal az embereink, ami elérhető a számukra, nem "örök életre" kapják meg a fegyverüket.
36 (tegyük fel lándzsás) emberünk teljesen fel van szerelve, van még 20 emberünk, akiknek van 36 íja is, de még nem állítottuk fel az egységüket.
Amint felállítjuk lesz 28 lándzsásunk (felszerelve), lesz 28 íjászunk (felszerelve) meg megjelenik a fegyverek ikon mellett a 8 lándzsás emberünknek a fegyverzete, páncélzata, sisakja (akik ugye nem vették fel a felszerelésüket).
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2024.05.10. 23:44:30
iSS!
...szóval, minderről fogalmam sincs.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2024.05.10. 22:17:37
Persze "majd" javítva lesz...no igen, csak mikor? Jövőre? Vagy esetleg még akkor sem?
Egy 7 éve fejlesztett játék majd 7 év múlva lesz teljesen befejezve szerintem.
Egy éve is nagyjából itt tartott a játék, amikor az első játszható előzetest próbálták ki kiváltságosok. Ha addig nem csinálunk semmit, csak várjuk a sült galambot a szánkba, akkor meglehet, hogy soha nem használunk íjászokat. Mert mire javítják, már nem fogunk ezzel a játékkal játszani!
Az a népdal jut eszembe, hogy
"Bazsarózsa ne virágozz'. Barna legény ne várakozz',
Mert ha én rám várakozol, Soha meg nem házasodol!"
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2024.05.10. 21:32:37
iSS!
- Az udvarházhoz érdemes hozzáépíteni a tornyot az extra csatlósokért, bár ha valóban 15 főd van belőlük, akkor ezt már bizonnyal megtetted
- A képernyőjükön, ahol felveszed őket, van lehetőséged lemezvérttel látni el őket vagy féláron saját készletből, vagy egy kattintásra teljes áron azonnal. Szubjektív érzésem, de azt hiszem, fontosabb teljes (24 fő) létszámra húzni fel őket előbb, és csak aztán adni jó vértet nekik, mert ha a létszámhátrány miatt felgöngyölítik őket (Lanchester-modell), akkor az egész kiadásod megy a levesbe, esetleg ráadásul még vele a fél falu. Minden új kisajátított terület saját udvarházat építhet, ami így újabb +24 terminátor.
- Az ütközetben, ha ráviszed az egeret az egységkártyán a státusz-csíkra, az "Effectiveness"-nél részleteznie kell (fejből meg nem mondom pontosan, hogyan és milyen módon, de +/- százalékokat keress), hogy az adott egység harci hatékonyságát mi befolyásolja pillanatnyilag. Ez nagyon fontos, talán a legfontosabb! MINDIG figyelj oda arra, hogy ha csak nem életbevágó, soha ne futtasd őket, mert futnak jóformán ~20 métert, és a hatékonyságuk már le is zuhant a sztenderd kétharmadára. A vörös duplanyíl könnyen jöhet tehát a fáradtságból, mert futnak az emberek (nem segít ezen az sem mondjuk, hogy alapból, amikor összehívod az egységeket, be van kapcsolva a futás-parancs). Ilyen módosító lehet még a magas/alacsony terep, vagy a növényzet jelenléte, ami szétcseszi az egység kohézióját, vagy az előzetesen gyűjtött harci tapasztalat. Ismét csak szubjektív, de úgy vettem észre, hogy a banditacsapatokat nem nagyon hatja meg a tagolt terep, a milíciád viszont nem szereti, ha nem tud rendesen felállni, ezért - ha csak lehet - ne vállalj ütközetet erdőben.
- Végül és természetesen törekedj arra, hogy bekerítsd az ellenséget, a morálnak a hátbatámadás nagyon nem tesz jót. Nyílt, lapos terepen egy pihent, rendben felállt 20 fős lándzsás milíciának ezzel együtt is súlyosabb probléma nélkül győzelmet kell aratnia egy ~18 fős banditacsoport ellen szemtől szemben, én ált. defenzív felállást preferálom a lándzsákkal (felezett támadás, duplázott védelem), max. ha nagyon odafigyelek, és látom, hogy elkezdett hullani az ellenfél, akkor kapcsolok át ellenlökésre. Ill. tényleg, azzal a 25 emberrel rakasd le az íjat és adj nekik, ha nagyjából létszámegyenlőséget tételezel fel a következő meccsre, akkor lándzsát, ha kicsit több embert tudsz kiállítani, akkor átkaroló csapatnak akár alabárdokat (polearms, ha jól emlékszem).
Igazából ennyi - tényleg a legnagyobb varázslat, amit tenni lehet a mostani verzióban, az az, hogy a harcképességi mutatót a lehető legnagyobb értéken őrzöd meg a közelharc kezdetéig.
Megvettem a játékot és nagyon tetszik, de a harc részét abszolút nem értem. Néztem videókat, próbáltam követni, de egyszerűen nekem nem müködik.
Problémám a következő. Egész jól megy már a menedzsment, és azt hittem egész jó kis sereget raktam össze, amikor jött 3x18 bandita és rommá alázott.
Volt 15 csatlósom, 25 ijászom és 36 lándzsásom. Mégis akármit csinálok nekem a morál meg a teljesítmény dupla piros nyillal megy lefelé. A videókban a kezdő 20 fős milicia simán leveri a banditákat, nekem meg 5 belehal már ott. De ez az utolsó csata meg egészen káosz volt. Felálltam vártam hogy jöjjenek, aztán megchargeoltak és elkezdtem fogyni. Az ellenségtől 1 bandita csapat futott meg, a többi 10+ fő maradt, én meg az ijászokon kívül mindenkit elbuktam. Vkinek van vmi ötlete mit csinálok rosszul?
Amiről én beszéltem, olyan nincs is:) Összekevertem a "győzd le Hildeboldot" teljesítménnyel.
Valószínűleg a zsoldosok random spawnolnak, és van esély megcsinálni, mert a 0.3%-nak megvan. De én azt mondom váljék egészségére annak akinek ez a szíve vágya!
Az csak egy tartomány elfoglalására vonatkozik, meg lehet csinálni az elején. Mármint úgy az elején, mikor egy nagyobb adag pénzed összegyűlt, Nekem két csapat zsoldos elég volt, az elején még kis seregek vannak, ráadásul kezdetben a zsoldosok is erődsebbek. Csak valamiért kihalnak a játék végére.
Másik lehetőség, hogy foglalsz ahogy tutsz, és az egyik csatát csak csatlósokkal nyered meg. Nagyon erősek, csak nagyon drágák, sok tartomány kell hozzá.
Háború előtti visszatöltés kellett.
A számláló eltűnt a csata közben, és mikor levertem a sereget vége lett, így most ugyan olyan volt mint a többi csata.
Ezt nem értem. Van egy olyan acsi, hogy milicia nélkül purcantsd ki a bárót. :) Ha nincs zsoldos, akkor ezt hogyan?
Utoljára szerkesztette: uwu2020, 2024.05.10. 14:47:49