36
Manor Lords
  • AnuluWork #36
    !
  • AnuluWork #35
  • Caliph
    #34
    Április 26 a megjelenési dátum,pár szerencsés streamer már nyüstöli,youtube teli van vele. Én is most sasolom mi lett belőle :)
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.04.13. 19:33:55
  • Hunor1
    #33
  • Hunor1
    #32
    Fantasztikus game lesz ez ha végre kijön! A Total War sorozat lehúzhatja magát ez után! :)
  • Caliph
    #31
  • Hunor1
    #30
    igen, sajnos nagyon belassult:(
  • Amergin
    #29
    Eltelt egy év és semmi..........
  • AnuluWork #28
    Elvileg igen. De a harc sokak szerint még nagyon bugos. Kész van, csak finomítani kell. Lehet, hogy a demoba is belekerül megjelenés előtt! Nagyon várom, de a Ostriv is király és szép. Nem annyira kifinomultan szép és király, mint a ML, de nem rossz.
  • Hunor1
    #27
    még idén Early? na az szuper. abban már a harci rész és a városi épületek is benne lesznek akkor?
  • AnuluWork #26
    Először EA lesz belőle, vsz még idén, aztán jövőre megjelenés. Volt olyan, hogy 300k emberke játszott a demoval egy időben. A demoval. :D
  • AnuluWork #25
    !


    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2022.10.17. 17:06:51
  • Hunor1
    #24
    hát jó vót! élveztem a demót ! tudni valamit az esetleges megjelenésről? jó lenne már 23 első negyed évében!
  • Hunor1
    #23
    Nincs baj szerintem a kocsmáddal. Úgy néz ki mintha egy nagy buli lenne, vagy esküvő utáni mulatozás! :))))))
  • AnuluWork #22
    Persze. De azt kivárni! Meg ugye amit írtam a storehouseról ... Ha megemelik azt is 1500ra, talán. Ahogy beindul az ipar, mást se csináltam, csak raktárt építettem, de közben meg pont elérték a házak a lv2t. Mire azokat megépítették meg a kertet, jött a jó idő, tereltem is a földekre a népet. Aztán mire a raktárak megépültek, eltelt két év ... :D Na most a települést végig fallal körbevenni, méghozzá fából? Ennyi fa nincsen ... :D
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2022.10.09. 12:38:33
  • Caliph
    #21
    "annyi fa nincsen" - van forester :)
  • AnuluWork #20
    Persze, teljesen jó a dolog, az elejétől írtam is a Medieval shitben, de azért zavaró volt, még ha béta és demo is, mert azért melóztam eleget hozzá, és végre jó pályán is kezdtem, hogy megtapasztalhassam ezeket a hibákat és be kellett fejeznem, mert nem volt mit csinálni, pedig kipróbáltam volna a hadsereg részt is, de az kimaradt. Viszont nem értem, hogy miért kell iron bánya külön, miért nem elég a pit minden nyersanyagra.

    Ha jól emlékszem 155 családdal fejeztem be a demot, és sajnos kevés a hely komolyabb építkezésre, főleg ha terveznéd a falut. Láttam én gyémánt alakzatot ami bevált a faluszerkezetre, de sajna olykor bugos a bekötés. Amit A irányból elfogad, Bnél kezdve már nem, így néha bukik a történet, pedig működhetne, eddig ez a legjobb variáció a házakra, de mégse az igazi.

    Ami még zavar, az a sima storehouse mérete és a bővíthetetlensége, miközben a granary 1500ra bővíthető.

    Az ökrös rész se egyértelmű, hogy két ökör esetén is miért csak egy hely van, még úgy is, hogy bármikor felkapható a bázis?

    Az állattartás is elég kusza. Azért ott is volna javítható elem.

    A házak kapcsán gondolkodtam el, hogy igazából nem is kell annyi nagy területű parasztház sok kerttel, mert a zöldség, tyúk, kecske ugyan hoz pénzt, árut, de egyszerűen a storehouse kapacitás miatt nincs arra elég ember, hogy 250 hely kapcsán 1 embert feláldozz újabb storehousera. (Meg ha van trade post, utána a kaja nem probléma, főleg ha van más amit eladhatsz jó pénzért. Tüzifa detto.) Ráadásul a kis kert felhúzása (kivétel a zöldség, az azonnal van, amit pénzért veszel - állatok - az meg nem ...) külön építés és emiatt időigényes történet. Tehát kell pár kertes ház, és sima ház a lakóknak. Először nem mertem sima házra letenni, mert nem tudtam, hogy lesz-e még valami fejlesztési lehetőség, de csak a kiskert és tyúkok miatt nem éri meg, a lakók többet érnek, szerintem, mint a pénz és áru amit az állatok hozHATNAK idővel. Sőt, amikor láttam, hogy "bürger"ben gondolkodik a 2. szinten, azért is váltottam át sima házra, hátha az adja majd a polgári házat, ami a falut mezővárossá vagy várossá változtatja. (Nem vártam ki a következő szintet, hogy legyen 999 családom, meg hely se volt hozzá, de lehet, hogy ma megpróbálom. :D) De nem. A kertes házas család és a sima házas is bürgeresedik. Ez szerintem baromság. Meg kellett volna különböztetni a parasztot a városi polgártól. A kertes ház miatt ez nincs így. :D Kár ezért a ziccerért, még ha nem is végleges a dolog, de azért sajnálom. Először féltem is, hogy ha bürgeresítem a házat, a paraszt nem fog dolgozni a mezőn, meg házat építeni, mert ő bürger és kereskedik.

    Igazából felejtsd el, hogy az egész falu kerítésen belülre kerüljön, ennyi fa szerintem nincs a térképen, ráadásul annyira dimbes-dombos a táj, hogy az már fáj egy ilyen várostervező játéknál.

    Viszont a többi megye elfoglalása, egy-egy területen bizonyos ipar felhúzása segíthet majd a dolgon, de egyelőre el nem tudom képzelni, hogy ebből hogy lesz az, amit terveznek, hadsereggel, támadással, harccal, de azért reménykedek.

    A legjobb címertervező címre viszont benevez ez a program. Nyilván a véglegesig finomítanak majd a karaktereken is, van fejlesztési fa is, szerintem lesz multi is, tehát jók a kilátások, csak félek a kis térkép miatti problémáktól, de egyelőre azért, mert nem tudom mi a cél: kis falvak egy átlagos térképen, ezekből több, vagy egy nagyobb. Az se tiszta, hogy a többi megye fog-e építkezni, és ha megszerzed lesz már ott valami kis település, vagy sem. Attól függően lesz jó a játék, hogy melyik opciót választják. Ha nem épít majd az AI lord kis települést, akkor a sokadik megye után már nem lesz akkora kihívás hosszútávon, mert monotonná válik, ha pedig épít, akkor kérdés milyet és mennyire jól: AI szinten borzalmasan össze-vissza, vagy értelmesen. Mert elfoglalása után lebontani mindent, mert szarul lett felhúzva, nos huh, az érdekes lesz. Ha pedig nem épít, akkor ugyanazt még egyszer (kétszámjegyű megye van) felépíteni a nulláról egy kicsit monotonná válik majd. Szerintem ...

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

    Az a fránya kerítés a kocsmánál. Újra kellett építenem a kocsmát, mert sehogy se tudtak kijönni. :D


    A templomajtó magassága:


    A bánya:


    Falu (sokkal nagyobb):




    A Lord (amúgy női karakterrel toltam, de mindegyikre ezt a piros ruhás szakállas bohócot adta be :D):


    Erődfal (elképesztő a kidolgozottság itt is!):




    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2022.10.09. 12:21:10
  • Hunor1
    #19
    ezeket a dolgokat simán meg lehet majd oldani. a rendszer kész, finomítani kell majd rajta. nekem egyelőre a kaja termelés iszonyúan bőséges. Persze ennek is van értelme, mert ha egyszer majd sereget toborozhatunk akkor majd megjelenik 50-100-200 katona is akiket szintén etetni kell,ruházmi kell, fegyvert kovácsolni nekik. Egyelőre nem látom még a lehetőségét hogy az egész falut cölöpfallal, vagy később már kőfalakkal körbekerítsük. Valóban kevésnek tűnik egy régió erre. Legutóbb csináltam egy falut 77 emberrel. itt már azért jó nagy területet kellett beépíteni. No és a gazdasági/ipari épületeket is több helyre kellett telepíteni. nem lehet majd minden épületet a falakon belülre telepíteni. Húúúbazz azért nagyon várom már az igazi megjelenést!
  • AnuluWork #18
    Azért így egy jó 24 óra után ... vannak hülyeségei. Főleg annak a résznek, ami a demoban nincs aktiválva. Most a kereskedelem se hiszem, hogy így marad, mert ez így vontatott.

    Szóval, nyilván javítani fognak jó pár dolgot, mert itt ugye semmi katonai dolog nem történik, de már fel kell húzni épületeket, pl. a tax collectort, ami sajnos szintén nem úgy működik, ahogy kellene neki.

    Ha építesz egy baileyt, akkor megcsinálod a kerítést, majd megcsinálod a kiskaput rá. Aztán jön majorság, amit CSAK a falba lehet beleépíteni, de ne kérdezzétek, hogy miért ... Viszont, ahogy lepakolom a tax collectort, amit csak a falba lehet szintén építeni, egyébként meg nem adja meg a road connectiont, még akkor se, ha beviszed az utat a baileybe, akkor hopp, törli a kerítést a várad körül. :D

    Ha törölte, megmarad a majorság, a tax collector közben épül, és a felépülése után szedheted be az adót, de utána csak úgy tudod lerakni a kerítést, ha ismét, ha törlöd a majorságot, de akkor inaktív lesz a tax collector. :D

    Van még egy marha magas torony, de ha a várépítés így marad, elég vonatott lesz minden épület után újrahúzni a kerítést. :D

    Amibe még belefutottam ... A népek a kocsmán keresztül akartak volna dolgukra menni. Először néztem, hogy mi ez a tömeg, ingyen sör? De nem. Kerítés van a kocsma oldalán, és beszorultak. Kb. úgy huszan ... :D

    Ami még idegesítő, az az ajtók magassága. Pl. a templomé, de a legtöbb épületnél hasonló a helyzet.

    Az Ostriv szép volt, de ez gyönyörű. Viszont itt kicsinek érzem a terepet egy nagy falu felépítése után.


    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2022.10.08. 23:29:24
  • Hunor1
    #17
    ja, nem leht mert eleve 10 parasztházat kell épíreni a médium faluhoz. ne mindegy akkor is jó móka, nagyon sok potenciál van benne!Arra ezért kivi leszek hogy sereget hogyan leht toborozni mert mondjuk most nem látom hogy lehetne mondjuk 50 parasztot besorozni a miliciába. Mert ugye a népesség csak akkor nő +1 el ha építünk házat. Viszont ha több ház, több család van akkor meg ugye többet is zabálnak, több tüzifa ,ruha stb. kell nekik. no meg biztosan kell fegyvergyártó kovács illetve aki az íjakat készíti.
  • rebekakocsis
    #16
    Ja , nem tudsz menteni játékállást. Ha kilépsz kezded újra.
  • Montanosz
    #15
    ja hát van olyan program amivel egy játék adott pillanatát letudod menteni aztén meg fel
  • Caliph
    #14
    sztem arra gondolt hogy nincs mentés funkció a demoban :)
  • Hunor1
    #13
    nektek menny populációval sikerült elérni a demó feladatokat? nekem eddig 46 volt a legkevesebb. de most azt tervezem hogy az alap 5 házzal és a manor épülettel csinálom meg! :)
  • Montanosz
    #12
    és mit irtki hibajelentést?
  • Renata100
    #11
    Cseréld le az xp-det!
  • rebekakocsis
    #10
    Csak kár ,hogy a demo nem ment....
  • Montanosz
    #9
    igen nagyon király
  • Hunor1
    #8
    Helló!nyomjátok a Demót? Nekem nagyon bejön, főleg ha már az összes funkció benne lesz.
  • Montanosz
    #7
    2órás játék teszt magyarul




    Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2022.10.06. 13:31:41
  • Hunor1
    #6
    köszi szépen!
  • AnuluWork #5
    Medieval s..t
  • Hunor1
    #4
    melyik is az a topic? linkelnéd? köszi
  • Hunor1
    #3
    jaja, én már "követem" ahol lehet! Pont ilyenre vágyom. építés, menedzselés nulláról, fejlődés, sereg kiképzés. majd elkezdődik a terjeszkedés. és végre a csaták total war stílusban 3D-ben lejátszva!
  • AnuluWork #2
    A Medieval S..t topikban már volt róla szó. Egyelőre ott gyűlik az összes középkori és egyéb hasonló reménység. :)
  • vato loco
    #1
    Szerintem érdemel ez is egy topikot, még ha elég messze is van a megjelenés (early access is még 1-2 év). Ez egy Stronghold klón, de 100x jobb grafikával (Unreal Engine).

    Honlap, Steam adatlap

    Egy kis ízelítő mire is számíthatunk:

    Utoljára szerkesztette: vato loco, 2021.04.11. 14:11:40