-
Amergin #226 Még pár dolog.
Tetszik, hogy a jó termőterületek most már 100% környéki termékenységűek alapból és hogy alig kell ugarolni ezeket, mert ha mást vetünk oda következő évben, akkor az is jól terem, meg az eredetileg vetett termény is visszatöltődik valamelyest. Nem tudom mennyire érthető: ha búzát vetünk 100%-ról, utána az lemegy mondjuk 60%-ra, következő évben tehát nem búzát vetünk oda, hanem mondjuk árpát termelünk ugyanott, majd (bár nem pihentettük a földet) de újból termelhetünk ott búzát a harmadik évben mondjuk 80%-os termékenységgel. Most csak úgy nagyjából és fejből írom ezeket, de ilyesmit tapasztaltam. Persze folyamatosan csökkennek a számok és a végén ugaroltatni kell majd, csak ez sokkal ritkább lett e miatt.
Amikor becsap a villám és tűz üt ki, eddig nem láttam, hogy annak áldozata lenne. Most viszont volt egy tűz, egy család három tagja halt meg, amikor leégett a házuk, el kellett temetni őket. Nem gondoltam volna, hogy ezt is megcsinálják, tetszik!
Kereskedés: igen, mindent magunknak éri meg megtermelni, amit csak lehetséges. Pénzt szerezni stabilan faalkatrész eladásból lehet, ahogy nézem (bizonyára szerszám eladás is ugyanígy működik, csak nekem most nincs vasérc lelőhelyem, hogy kipróbáljam).
Ráadásul nem szükséges kereskedelmi utat se nyitni, mert anélkül is megy az eladás.
Próbáltam pajzsot is eladni (ahhoz kereskedelmi utat kell nyitni, ami pénzbe kerül), volt is pár 10-es nagyságrendú eladásom még az elején, de utána ez megállt és már ÉVEK óta nem adtam el egyet sem! Szóval abból stabil bevétel nincs, nem éri meg áldozni rá.
Eddig kellett a posztóvért a sereg felszereléséhez. Most már ott tartok, hogy elkezdem majd gyártani a láncvérteket és így a posztóvértek felszabadulnak, eladhatóvá válnak. Kíváncsi leszek, hogy ha nyitok annak is egy útvonalat, vajon lesz-e eladásom belőle, vagy úgy járok majd vele, mint a pajzzsal...
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2024.05.25. 23:25:13