1078
-
#182 Azt max szétszeded és kapsz belőle repair toolt. -
#181 Egy dolgot nem néztem meg a bétában, inket tudunk majd mi is gyártani, vagy csak reward formájában lehet majd hozzájutni? (ruhafestés kapcsán)
Még egy kérdés, a boundolt armornak mi értelme van? Probáltam megérteni, hogy ha kijavítom, miért nem tudom kirakni a marketre, de sok értelmét nem láttam. -
#180 Szerintem, az MMO ne csak a PvPről szóljon. Sőt, az csak akkor szóljon arról, ha egy player azt akarja. Egyet értek veled, hogy a közösségi élményeket kell fejleszteni, de az nem pozitív közösségi élmény, hogy virágszedés és bányászás közben jön Pistike és fejbever.
Van egy világ, és ott kell élned. Ha te nem akarsz harcolni, nem harcolsz, ha akarsz, akkor pedig harcolsz más playerekkel. Ahogy a való életben is. Ez itt jelenleg adott.
Vannak frakciók, végre talán értelmük is van. A direkt pvpre kényszerítés a fejlesztői lustaság, mert ha nincs aki pve bányászik, szedeget, stb. akkor te nem jutsz el a minden craftolt armornál jobb faction armorig annyi idő alatt, mint amennyi idő alatt a bétákban egyes playerek eljutottak. Tehát, kell gyártani cuccost, mert ki tudja, hogy lootolsz-e valaha is pont olyat, ami akkor neked kell.
Én akkor érzem, hogy egy MMO közösségi élményt ad, ha minden classnak vagy buildnek, legyen az crafter vagy harcos, táncos, robotkészítő, bioeng, építész, tamer vagy bármi, meg van az adott közösségben a helye úgy, hogy nélküle nem működik a játékmenet. Mellette pedig ott a lehetőség, ha akar, akkor craftol, ha pedig akar harcol. Fejvadászkodik, pvpvzik a frakciójának, stb. Ez szerintem az MMO. Legalábbis így lenne teljes egy játék.
Most össze tudnám számolni az egy kezemen, hogy hány ilyen MMO volt vagy van jelenleg! És ez a gáz.
Én jelenleg mára már csak BDOban vagyok bent, ott sem aktívan, hisz max. csak a gyerekeim miatt játszom. Napi 1x belépek. Ez van. De Mindig keresem az újat, a jobbat, ami szórakoztat. Nem a New World az, amit kerestem, ez egyértelmű, sőt, a barátaimnak, akikkel együtt szoktam játszani pl. nagyon nem jött be. De nekem kikapcsolódásnak, jelenleg az a 40 euro nem lesz sok. Miért? Mert JELENLEG tartalmas, elég bonyolult, emiatt hosszú, mellé elég nagy térkép, szép grafika, klassz horgászás, érdekes crafting annak ellenére, hogy ahogy rájöttem, a stimpackek (tök mindegy minek hívjuk) és a lőszer kivételével sok minden értelme nincs a craftnak JELENLEG!, mert ahogy néztem, minden frakciós cuccos jobb az adott szinten. De hátha lesz hajózás, lesz valami egyéb!
Én nem tudom mi lesz hosszútávon a játékban. Lesz-e egyáltalán item shop, benne rl maniért skinek, fejlődés javítók, pénzért vehető plusz storage, stb., de jelenleg nem is érdekel, mert működik a világ nélkülük is. Mindig az érdekel, hogy ha adott pillanatban leülök (mint pl. nemrég szeptember 9én három napra) játszani, és már nincs annyi időm, mint korábban volt, akkor ne erőlködés legyen a játék, hogy játszom, esetleg sietni kell, mert csak három napom van (mint sokakat figyeltem, hogy a három napos bétában milyen szintre próbáltak felkapaszkodni, minek? :D), hanem ne siessek, bizbaszoljak a mütyürökkel, próbálgassak ezt és azt, és közben anélkül, hogy hatalmas léptékben fejlődnék, megismerve a térképet, vigyen tovább a történet, stb., ezt pedig adja a New World. Hogy ez egy single online játék-e? Nem hinném, hisz aki pvpzni akar, megtalálja, aki pedig nem, az is megtalálja amit keres. Persze, lehet ezt komoly klánokkal nyomni, felkészülni hatalmas tartalomra, hatalmas mit fogunk mi csinálni évek alatt, majd meglátjátok - de simán elhullik minden játék pár hónap alatt, lepattan a klán 2/3a, és onnantól vége. Jöhet az új.
Szóval, manapság igazából nem lehet tartalmas MMOt csinálni, mert vagy kihullik a hajad, mire kijön, vagy otthagyják három hónap után a népek, mert mindig van más. -
#179 Szeptember 28. -
#178 Ezzel tökéletesen egyetértek. Az utóbbi 10 év legnagyobb viccei közé tartozik hogy az mmorpg játékokból single online játékokat csinálnak, ahelyett hogy a közösségi élményeket fejlesztenék, amire egyébként kitalálták. Van elég single játék a jó sztorikhoz, nem kell beleerőszakolni rengeteg erőforrást elpazarolva a lényegéről.
De legalább kineveltek egy komplett generációt, aki egy mmorpg játékban megsértődik, ha valaki megzavarja küldizés közben, vagy neadjisten agyonverik virágszedés közben.
Valahogy nagyon félrement ez az egész.... -
#177 HA valaki nem látta még, és teljesen vakon van a játékkal kapcsolatban, egy nagyon jó kis 10 perces magyar összefoglaló videó a játékról. 1-2 dolog változott már azóta (pl. nem 10 000 gold egy terület vásárlása az elején, hanem 100 000, és nem aug 31 a megjelenés henem Okt. 28), de nagyon jól bemutatja a játékot.
-
#176 Sokan ragaszkodnak ehhez a sztori dologhoz.. nemtom. 5 évet WOW-oztam, több ezer órát toltam a GW2-t, ArcheAge-t, Black Desert-et és hasonlókat. HA mindet összeadom, az összeset... jó erősen minden másodpercét amiben a sztori érdekelt, talán hatvan másodperc összejön :) Hát az biztos, hogy egyiket sem a sztori miatt játszottam. Nekem az MMORPG elsősorban a közösségi élményről szól. HA sztorizni akarok elolvasok egy jó könyvet, vagy belevágok egy érdekes single játékba. De persze, nem vagyunk egyformák. New Worldben nekem elég a háttérsztori ahhoz hogy beleéljem magam a világba, el tudjam magam ott helyezni, tudjam mit, miért teszek. Több sztori nem kell ebbe, nekem pont elég :). Ez egy jó játék, ha nem is 10 pontos, 8 mindenképp. A mostani állapotánál meg csak jobb lesz idővel. Ha találok egy jó közösséget (ami megvan), az még hozzátesz 2 pontot és máris megvan a 10 :)
Utoljára szerkesztette: Normen76, 2021.09.13. 03:49:39 -
#175 Én is ebben bízok. Az alapja nagyon jó és ötletes. Sok mmo indulásnál voltam ott, de ez igéretes a bugjai ellenére mert kicsit elrugaszkodik a megszokottól. :) -
#174 25 év játéktapasztalat és 500+ játék van a hátam mögött. Te olyan vagy mint a kisgyerek aki sír, hogy nem azt kapta karácsonyra amit kért, de az istenért sem mondja el mit akart. És érvek kellenek nem személyeskedés és nem annyi, hogy PVE tartalom nagy betűkkel, hanem próbálj meg rendesen kommunikálni mert egyszer csak sikerülni fog. -
#173 Szerintem arra gondol urasága, hogy a változatosság hiányzik, mert lvl 15-20 körül már mindent láttál amit a következőkre eléd fog tolni. A crafting meg elvileg abszolút kihagyható a mostani állapotában, mert a frakciós cuccokkal végig tudod vinni a játékot amit megveszel NPCtől - csak legyen rá pénzed gondolom, amit kigrindolsz mobokból(?).
GW1-et nagyon szerettem és a területek, zenék stb hatalmas nosztalgia faktor volt a második részben is. Még ha nem is volt egy 10/10 a sztori, de valamiért megragadt a világ maga. Berakod a játék OSTjét mit hoz ki belőled évek múlva. Ez meg gameplay és közösség összességétől lesz egy MMO klasszikus.
Továbbra is remélem, hogy mivel egyszer megvevős, így egy-egy nagyobb frissítést hypeolva vissza térnek majd emberek és idővel ez is egy pöpec játék lesz.
Szerk.: Sokan szeretnek MMO-ról MMOra vándorolni, meglévő közösséggel végig verni a játékot és tovább állni. Valami 40 euroért ha bele tol valaki száz órát és többé kevésbé jól szórakozott akkor már szaré hugyé szórakozott.
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2021.09.12. 22:04:21 -
Toki1350 #172 Nah tudod te mikor kell abba hagyni. Olyan 15+ év MMO és 30+ játék és fogod tudni mi a különbség pvp és pve között. Béke. -
#171 Ja értem, személyeskedésbe átmenni a legkönnyebb...És mindig elfelejtem "dont feed the troll".
Utoljára szerkesztette: Hexex86, 2021.09.12. 21:33:34 -
Toki1350 #170 Ember ez még mindig pvp tartalom amiről írsz. Háromezer alapanyag(?) szedd össze csóró ....ha ez volt az álmod. Ha hülye vagy valamihez miért okoskodol ? A játék szép csak most nincs benne pve tartalom. Később tuti jobb lesz ha tesznek még bele tartalmat. Bár az ismétlődő UGYANOLYAN küldetések egy idő után fárasztóak. "Érdekes ládikó " aha ... Nem fontos válaszolni.... -
#169 Te játszottál a játékkal vagy videókat néztél róla? Én pve-t nyomtam ebben a zárt bétában és jó sok küldetés, érdekes ládikó, és publik questek vannak. Plusz azt vegyük figyelembe, hogy egy új mmorpg-ről van szó ami ráadásul nem is teljes árú és nem is havi díjas.
(Mondjuk azt itt sem értem, hogy miért van itt valaki akinek nem tetszik a játék? xd )
Utoljára szerkesztette: Hexex86, 2021.09.12. 21:05:31 -
#168 Egy idézet tőlem ami a craftolással kapcsolatos és ami egy egyedi része : Craftolni az elején nagyon keveset tudsz. Nem csak azért mert nem tanultad meg a hozzá szükséges dolgokat, hanem attól is függ, hogy hányas szintre fejleszti ki az uralkodó klán egyes részeit. Pl elfoglalja xy klán Everfallt. Kiválasztja, hogy a Forge-ot fejleszti Tier 2-re. Ekkor a játékosoknak egy grind küldi jelenik meg. 3000 fa/kő/akármi kell amit mindenki csinálhat. Ha a közösség megszerzi azokat akkor egy idő után fejlődik a falu és jobb dolgokat lehet craftolni. Ezek hosszú órák/napok mire megépítik egy egy faluba. Ezért lesz az érdekes az, hogy egyik faluban mást tudunk gyártani mint a másikban. -
Toki1350 #167 Az megvan hogy eredetileg NEM MMORPG-nek leszült a játék ????? Amiről te írtál az pvp köze nincs egy pve contenthez. Gyakorlatilag a NULLÁHOZ convergál a pve tartalom. Ha klánháborús játéknak nézzük talán ,de ahoz meg túl van komplikálva. Egyébként néztem videókat nagyon meggyőző volt a nulla aggroval össze vissza rohangáló mobok látványa. -
#166 Dungeon-ban még nem voltam. 23 órát toltam most bele a zárt bétába. A klános város foglalásos dolgok jól és részletesen vannak kitalálva. Craftolás azért lesz ugye fontos mert nem tudsz sok kis fis fost eladni npc-nél, hanem csak aukciós házakba ami városonként külön van ugye és külön adózásba is fog esni. Ez már maga egy mozgatórugója a dolognak. Nem vagyok nagy pvp-s, de ez tényleg egy olyan dolog amivel el lehetnek az emberek. A harcrendszer (amíg nem próbáltam) én is keveseltem azt a 3 skillt, de miután kipróbáltam így már érthető miért annyi van. Harc az kb monster hunter, dark souls ugye. Védekezés, dodge, kis támadás, nagy támadás és a 3 skill. És 20-as szinten nem csak erősebbek az ellenfelek, hanem elkezdenek ők is kitérni az ütések elől és skilleket használni így amolyan "vívás" jellegű harc alakul ki ami kis szinten nem nagyon érzékelhető. És szerintem ez miatt élvezetes a harc. És belemehetnék a crafting rendszerbe is, hogy miért érdemes fejlődni benne és mit eredményez, de így is sokat írtam. xd Ezek saját tapasztalatok amiket a zárt béta alatt gyűjtöttem. -
lammaer #165 No, köszönhetően a topicnak én is mentem egy próbakört a bétával....
Igazából az hogy "célzós" harcrendszere van tetszik (nálam ez plusz pont), mégha nyilván nem lesz sose olyan jó mint mondjuk egy darksouls, talán ide nem is kell, hiszen mégiscsak grindelni kell benne, szóval jó az egyszerűsitett játékmenet ezen a téren.
Amire kiváncsi lennék: mennyire lineáis a játék? Mert megmondom az őszintét, az első 3 órába konkrétan beleuntam. Megint a szokásos sablonok, menj ide, menj oda, nyomj rá, menyj vissza, ölj ennyit, bányász annyit. Lehet ez csak a tutorial szakasz esetleg és utána érdekesebb lesz? (megmondom őszintén a sztori sem kapott el, gondolom megint jön vmi démon és világvége :D )
Szóval kb ez lesz végig, egészen az endgameig, ami meg vmi ismételd az instákat esetleg menj PvPzni kategória lesz?
Miben más mint a többi n+1 MMO amiért érdemes lenne tologatni? -
nordan #164 az én tapasztalatom,hogy a történetre nagyon minimális %-ék kíváncsi ami a lényeg: élvezhető-e a harcrendszer a craft az itemek, kihívások legyenek a küzdelmek és az insták, monotonitás és farm kinyír minden mmo-t -
#163 A világ miatt talán többen térnek vissza mint egy egyszer végigvihető történet miatt mert mégis csak egy mmo-ról beszélünk. Wow-ot is toltam pár ezer órát, eso, gw stb ezek megvoltak nekem is. Se ESO se GW2 engem nagyon nem hivogatott vissza a története miatt. Tengtem lengtem mindkettőben aztán annyi volt. Van akinek azok tetszenek nekem meg ez tetszett meg. Még sokat nem toltam, de eddig ez kicsit előremutatóbb, ha valaki belement az apróságokba amit tartalmaz a game. Persze érthető aki jelen esetben már huzamosabb ideig játszik egy mmo-val őneki nem fog tetszeni mert miért hagyná ott? Ez jogos. Mondjuk nekem mind a Warhammer Online is tetszett és a Fallen Earth is aztán mindegyik megszünt sajnos. Szóval nem is várok mást, hogy szokás szerint alázzák azt ami nekem tetszik. :D
Utoljára szerkesztette: Hexex86, 2021.09.12. 20:21:38 -
#162 laughts in SWTOR, Final Fantasy (sőt még a WoWnak is jó volt sokáig a sztorija szvsz). A világ építés nagyon is fontos, mert ez is egy faktor ami miatt vissza térnek az emberek egy szünet után. -
nordan #161 én 3-4 hónapot adok neki, jövő februárban már senki nem fog vele játszani pontosan azok miatt amit a srác írt a 156-ban -
nordan #160 a scaling el van baszva........jelen pillanatban a geared és a szinted nem számít sőt ha kisebb vagy előnyben vagy -
#159 Egy egy gnóm vagy kislány testű karakter más mmorpg-ből parábban néz ki. :D
Történetet meg ne mmorpg-től várjon az ember mert azok mind max a középszert tudja hozni a single player történetes gamek mellett. Vannak jó történetek játékban, de amikor maga a területnek a kidolgozása éri el azt amit más mmo-ban csak leírni tudnak akkor a második megoldás kreatívabbnak tűnik számomra. Nem mindenkinek való ez a játék. Aki a megszokotthoz ragaszkodik az maradjon nyugodtan ott. -
#158 Áhh, ez ordít róla annak aki mmo veterán. Ameddig nem rázzák gatyába van 100 másik játék amivel el lehet lenni. Remélem túléli, mert 1-2 kieg múlva akár jó is lehet majd :) -
#157 Ez is egy vélemény, tartsuk tiszteletben. Ma néztem a Black Army duelversenyét, twitchen egy jó ideig. HA te is nézted volna, rájönnél mekkora höleségeket beszélsz :) Ez a játék sokkal összetettebb mint elsőre gondolná bárki, a fegyvernemek keveréke, szintén sokkal sokrétűbb és összetettebb mint elsőre tűnik. Egyáltalán nem mindegy mi van rajtad, láttam ma lightban rapier-ice gountlet kombóval lenyomni heavy cuccos embereket akik 5-8 szinttel voltak magasabbak. DE láttam full heavybern olyat is akit alig lehetett megkarcolni. Volt egy külföldi, más klánba tartozó playa aki great axe, hatchet kombóval darált szinte mindenkit. Nagyon változatos és érdekes lehetőségek vannak a játékban. A mobokat eltalálod 100% eséllyel ha célzol, mert ebben a játékban minden fegyverrel kell célozni is nem csak a rangedekkel. A szakmázás a legjobban van megoldva eddig amivel életemben játszottam, érdekes, számomra nem unalmas. A küldik valóban egy síkúak, de lássuk be, tök mindegy ha van mindegyik mellé egy novellányi sztori is, ha meg kell csinálni rengeteget belőle, úgysem olvasnád el, és az is unalmas lenne. Fejlődni fejlődhetsz szakmázással is, küldikkel is, pvp alapon is. Mindegyikben van gyors módszer, így már nem is annyira unalmas.
Persze nem vagyunk egyformák, nekem tetszik a játék rendszere, a világ, a fegyverek kombói stb. Ki kell próbálni. Nem mondom hogy életem legjobb játéka, de egy takaros MMO lett belőle eddig ami megéri az árát szerintem. És végre nem bikiniben rohangáló manga faszikkal és csajokkal van tele egy játék....
Utoljára szerkesztette: Normen76, 2021.09.12. 19:43:11 -
Toki1350 #156 Még egy posztot elengedek, legfeljebb majd törlik. Mielőtt rohannál megvenni a cuccot jó ha tudod ezeket. Az hogy szakállas nők rohangálnak körülötted különböző színű és fazonú szőrzettel engedjük el. Egyébként is el leszel foglalva azzal hogy eltaláld a mobot mert 50%-ban ( jó esetben) a levegőt fogod csapkodni. Nem nem vagy olyan ügyes majd rájössz. Bele fogsz jönni mert csak ua a küldetések vannak minden városban. A szokásos öld meg szedd ki , gyűjtsd össze, és abszolúte nincs más fajta küldi ! Ezt egyébként a végtelen számú gyűjtögetés színesíti amit a kilométeres futások tarkítanak mert hogy minden ló megdöglött az úton. Motiválhat még a felszerelés megszerzése, már ha értelme lenne. Ugyanis teljesen mindegy mi van rajtad full plateben is szuper varázsló lehetsz akár egy kiskanál is lehet nálad vagy csatabárd kb ua sebez. Ha láttál még hülyén kinéző karaktereket majd most fogsz. Egyébként valóban szép a játék olyan mint egy szép szőke pláza cica ... csak meg ne szólaljon ...... -
#155 oh... well shit... Az ember így legyen pozitív -
Toki1350 #154 Pedig pont hogy igaza van ! Csak érintőlegesen ismerem de egy nagyképű, önimádó emberek csoportja pár lamaval akik azt sem tudják hol vannak , aszt hiszik hogy ők szarták a spanyol viaszt . Közben meg baromira nem....... -
#153 És már megy a hitetlenkedés Gyüjtő guildek mindig is voltak és ofc megvan egy keménymagja, mert ez mindig is így működött. Na és? Ha már csak annyira össze tartják a népet hogy egymást segítik, fórumot nyitnak párbeszédeknek a játékról már megérte - plusz ahogy nézem írkálnak szépen a játékról magyarul cikkeket, lelkesek. Fingom sincs kik ők, és valszeg sose tudom meg, de már többet tetttek a közösség építésért mint az instant lehurrogó hozzászólásod :) -
HerrWolf #152 El ne hidd! Van talán 20 kocka aki nyomja 24/7 mert ez az életük aztán már több száz fős klánnak képzelik magukat -
lammaer #151 Huh, több száz fős magyar klán egy online játékban? Na akkor azokat a klánvezetőket kéne felkérni magyarország vezetésére, ennyi playert egybetartani az maga a csoda :) -
#150 Szegasztok, ha valakit érdekel van egy több száz fős magyar klán a Black Army. A Weboldalukon rengeteg infő megtalálható magyarul, pl. a fegyverekről, fegyvermesterekről, szakmákról egyebekről. Nagy segítség lehet kezdésnek. NEkem irtó sokat segített az oldal a fegyver skillek pontos megértésében.
Ne értsetek félre, nem azért "reklámozom" őket mert bármi közöm lenne a vezetőséghez, egyszerűen rájuk találtam a neten, és nagyon, nagyon tetszik amit összehoztak, amit elképzelnek. Egyenlőre nekem sem sikerült csatlakoznom hozzájuk, de majd élesben :)
MIvel 200 fő lehet max egy klán, úgy tudom lesz, ill. már a bétéban is vol egy 200 fős csapat akik komolyabban tolják és van egy kisebb klán a hozzám hasonló, műkedvelőknek, akik nem tudnak napi 10 órákat játszani, csak hébe-hóba néznének fel ahogy az idejük engedi. Zárt bétában is és most a nyílt bétában is voltak területeik. Ügyesen tolják.
Web: Black Army Hungary
Ez egy nagyon jó kis interaktív map a játékkal kapcsolatban ha valaki még nem ismeri: MAP
Egy remek angol nyelvű WIKI oldal: NWFANS
-
Daeus89 #149 Hali én mos (nyilt béta) alatt probáltam ki egy darab crash lag vagy dc nélkül sikerült végigtolni 18-ig. WoW helyett keresek valami alternativát de idáig ez az egyik leg jobb mmo amit probáltam (talán SWtor közelébe van). Látvány szép bár azon még csiszolnak 1080p-n hihg beállitáson mind 2 gépen stabil 60 ha le vettem róla a 60 as limitet akkor 122 körül.
Kérdés van esetleg szerver ahova magyarok be fognak települni ? -
#148 Még lehet, hogy ma lehet játszani vele. Én már abbahagytam. Majd élesben beleugrok. :D -
#147 Szívesen!
Én belebolondultam a gameba az tuti. Rég volt már amikor ennyire elmerültem egy mmorpg-be. -
#146 Köszi az infókat. Nem lesz ez rossz! -
#145 Nagyon sok apróság van amin átsiklik az ember. Pl ahol le vannak írva mikben fejlődsz (Harvesting, Crafting stb.) ott van bizonyos dolgoknál (pl harvesting) egy olyan, hogy Tracking xy szám. Na az azt mutatja, hogy azon a szinten a közelben mutatni fogja az értékesebb növényeket, fákat stb az iránytű.
Meg arra is rájöttem, hogy aki nincs klánba az is csatlakozhat egy háborúhoz amikor valaki megtámadja a másikat. Ezáltal a kisebb klánok sincsenek annyira lemaradva mert akik az ő frakijukba tartozik csatlakozhat hozzájuk.
Én is már élesben tolom majd csak. Egyébként ahol pecázgattál arra fele este látni egy szellemhajót néha. Egy pillanatra láttam csak én is, de menő volt. :D -
#144 Hűha! Akkor nekem ez egyelőre ennyi volt. Délelőtt még lenne időm, de ha reggel 9ig tart, akkor majd élesben. Addig max. utána olvasok pár dolognak. Sok mindent rázúdítottak az emberre, még fel kell dolgoznom. A frakció választás előtt hagytam abba. Viszont a newworldfans.com -on megnéztem a térképet, és marha nagy. Szerencsére. -
#143 Igen én is elvoltam azzal egy pár órát pedig nem is szeretek horgászni. Én jó pár részével így vagyok a játékkal. Láttunk már mindent majdnem ami benne van, de valahogy ebben mindent ügyesen megcsináltak olyanra, hogy élvezhető legyen.
Ha jól tudom reggel 9-ig lehet holnap tolni.