375
Pathfinder Kingmaker
  • Although
    Ja barátom engem meglepetésként ért az árulás. Nekem bentről kellett kijutnom. Úgy, hogy a harcra semmi esélyem nem volt. Viszont volt pálcám 10x vanish lehetőséggel ezt kellett beosztanom majd reménykedni leesek a fáról és nem a farkasok szájában végzek, ez kb reggel 9 és 11,30 között összejött majd mivel necro karakter elég csúnya rémület varázslatokkal rendelkezik utána már csak azt kellett eljátszani a wil save nem működjön egyiken se :)
  • fluency
    Én is arról beszélek. Amikor elmész a találkozni vele, egyből balra fel tudsz menni és ott vannak a farkasok. Náluk lehet lootolni a potit is. Érdemes azelőtt felvenni a potit, mielőtt beszélnél vele.
  • Although
    A ghostról beszélek aki az első fejezetben találkozol majd megkér menj el átvenni a jutalmad :)
    Aki az álmodban az elején megjelenik.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2019.01.03. 22:35:24
  • Although
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Sokáig a szakadék felett próbálkoztam míg én hülye észrevettem a fát ami a falról lejön. Ez egy ilyen játék millió meglepetéssel. Nem mindegy mennyi időt vársz a városkád építése közben vagy már az elején lépsz de így meglepetések is érhetnek mint a ghost árulása. Engem nagyon meglepett. De végül is érthető, neki te is egy ellenség vagy ai végeztél egy másik ellenségével.
  • fluency
    Egyről beszélünk. Ha jó rémlik a farkasoknál lehet lootolni a potit. Ha nem, akkor rosszul emlékeztem, bocsi. :)
  • fluency
    Egyébként, ha ez a "szopás" hiányzik, akkor tedd fel a POE2: Seeker, Slayer, Survivor kiegészítőjét. Abban van kihívás rendesen. :)
  • Although
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Arról beszélek ha követed a druida csajt és elmész egyedül a megbeszélésre. LV4-5 körül voltam,. A lények akiket megidéz lv8 és semmi esélyed nincs. Elvileg feladtam mert mindig a fő kijáraton átt menekültem. Aztán rájöttem a várfalról van egy fa is ahol le lehet lépni. Elég könnyű volt a falra feljutni oké egyszer kétszer levertek a vihargyors törpék de végül feljutottam ott 2 órát játszottam míg sikerült elmenekülni a chamberből. A farkasok vártak már nem volt szinte hp-m ott azt kellett kitalálnom, hogy jutok el a menekülést jelentő kilépésig, hogy ők egyszer sem haraphatnak meg. :)
  • fluency
    Pedig ott lehetett egy invi potit lootolni, ha jól rémlik és mielőtt rádugrottak volna, akkor benyomtad és el tudtál menekülni.
  • fluency
    Pedig most már látod a mobok értékeit. Lehet taktikázni vele. Én a random hülyeségeken akadtam fel, de most, hogy lezavartam a sztorit, a többi már nem érdekel így 160 óra után. :)
    Én a legelsők között beszerveztem egy gránátost, mert elég tápos a csávó. LVL2-ön olyan skillt kap alapból, ami ha gránátot dob nem sebzi a parti tagokat.
  • Although
    Azt el se merem mesélni mikor a questnél ahol egyedül kellett megjelenni és elárultak, ránézésre semmi esély se volt megúszni olyan lények jelentek meg. 3 órán keresztül próbáltam kijutni miközben low level voltam de a játék megadta az esélyt csak éppen minimum 2x szinten voltak az ellenfelek. Egy csodás sztori volt. Végül 3,0 nulla hp-vel túlélve a farkasokat ahova sikerült kimenekülnöm. Elmentem. Nem is emlékszem mikor töltöttem utoljára egy délelőttöt ezzel. Ja igen a Dragon Age origins volt :)
  • Although
    Őszintén van, hogy harmadik szopás után felállok kilépek és le fel járok mi a szart kéne csinálni és aztán megint leülök pedig már mondtam magamnak na nem szopatom tovább magam, és eszembe jut, hogy lehet megoldani. És mikor olvasom a nagyszerű figurát a steamen ahogy írja a negatív kommentet javaslom mindenkinek aki szopni szeret aki szerewti ha a patkányok is lezúzzák aki szereti ezt a szart az kezdjen bele. Tudom neki ez már történelem :)
  • Although
    Legyen kellemes :) Nekem egy időutazás. Mert az egész D&D rendszert kezdtem elfelejteni se a PoE se más nem hozta ennyire felszínre nem véletlen áradoznak a BG rajongók nekem kicsit furcsa újra ennyire matekozni. Igyekszem nem is foglalkozni vele csak koncentrálni éppen milyen csapatom van. Aztán visszatölteni majd újra míg sikerül :)
  • fluency
    Azt azért nem mondanám, hogy időutazás, de egy kellemes élmény nosztalgikus felhangokkal.
    Apropó hangok, néha úgy érzetem, mintha az NWN-el játszanék, mert qrvára hasonlított rá.
  • Although
    Oké ott a pont :) Ez is egy álláspont :)
  • fluency
    Nem tudom hol tartasz, de arra készülj fel, hogy jó hosszú lesz a játék. Főleg ha minden xar bokorba benézel, akkor 200+ óra felett leszel szerintem.
  • Although
    Mondom így követve ezen alakok útját Avellone és a többiek ide oda csapódva megírva az FNV-t, majd a Tyrannyt, a POE részeket, bezárólag most a Pathfinderrel a szerethető karaktereikkel a tábortűz melletti beszélgetéseikkel az egész egy marha jó emlék, visszaidézés bemutatva, hogy kellett volna a DA3-t megcsinálni, most nem megjelenésben hanem szellemiségben. Szóval most újra 1999-et vagy 2002-öt írunk mikor a Morrowind megjelent de még ez volt az uralkodó szélirány? A Pathfinder tudod mi? Egy időutazás :)
  • lwb
    Nekem nem volt akkora meglepetés, a codexen már ment a hype megjelenés előtt is ezerrel. Technikailag (bugokat nem ideértve) rendben is van, csak a világ nem jön be nekem. A Baldurs Gate-nél is ugye eléggé generic fantasy világ volt a Forgotten Realms, de ott ugye volt az újdonság varázsa és az is, hogy az FR-t ismertem, azon régen sokat meséltem, játszottam. Érdekes volt végre látni is a kampányokból meg könyvekből ismert helyszíneket (a régi SSI játékok ugye nem voltak túl erősek grafika terén).

A PK világában viszont sose játszottam, a játék előtt nem is hallottam róla és így nem is annyira bejövős. Azért egyszer végigveregszem rajta magam, de nekem nem jött be sajnos. Úgy vagyok vele kicsit, mint a DOS1-2-vel: mindenki oda meg vissza van érte, én meg egyszerűen nem tudom megszeretni egyiket sem. Pedig papíron minden ott van, amit szeretek, valahogy mégsem áll össze a dolog. Inkább harmadszor is kitolom a POE2-t. :)
  • Although
    Egyéni ízlés. De az, hogy a trollos sztorit most teljesen más mezőben kapom, hogy reagálok rá, direktet nem részletezem mikor, szóval nehéz elmondani milyen ez a játék nem értettem miért töltött le olyan sok gigabájtot. De így értem. Lehetnének több más karakterek is. Linzi nem felszínes ő olyan amilyennek látod egy idealista aki az első párbeszédtől mikor meglátod, és a hőst keresi benned aki még ott sincs olyan mikor rajta kapod. Ezt se részletezem, ő az aminek megírták ahogy a törpe a barbár, a már nem élő elf, vagy a többiek. Egy mese az elejéről ötvözve a Dragon Age 3 elképzelésével csak jobban. Persze én így látom. Nekem ez egy nagy meglepetés. Úgy ahogy van. De hát nem vagyunk egyformák ahogy a conanba jó régen a magyar haverom mondta aki nagy morrowind rajongó volt előttem :)
  • lwb
    Hát nem tudom. Persze, örülök, hogy neked tetszik, de nekem valahogy nagyon nem jött be. Nagyon szeretném szeretni pedig, mert technikailag ott van minden, a harc, a DnD 3.5 rendszer, a Pathfinder spéci szabályai, osztályai, a királyság-menedzsment stb. De valahogy az egész világ, a karakterek, a történet annyira nem fogott meg, hogy egyből a Neverwinter Nights 1 alapkampánya jutott az eszembe róla.
    Egyszerűen nincs benne nekem semmi, ami miatt úgy érezném, hogy érdemes még egy órát eltöltenem ebben a világban. Nekem Linzi borzasztóan átlagos, felszínes izé volt, akiről erősen Maralie Fiddlebender jutott az eszembe (Icewind Dale 2 narrátor gnóm bárd izé).

MCA persze isten, de ez valahogy nekem mellé ment. Nem először, Durance karakterét is ő írta a PoE1-ben és őt sem bírtam.
  • Although
    Mondom zseni csapat ez látom a steames értékeléseken, vegyes. Viszont azt mondom még a rajzok is ahogy fogja a kis könyvét és szalad utánad, úgymond a kis semmi hős után, mert hisz benned, ja nem drragonbooorn vagy :) nem bírtam kihagyni, :) Az leírhatatlan. Az egész ahogy megírtak mindegy egyes karaktert. Megértem a Baldurs Gate rajongókat akik rámozdultak erre. Végre valami amit ők is tudnak értékelni ami normál szinten is nehezebb mint a TESV legendaryn. És nehezebb mint a Requiem. De ennek így kell legyen jó olvasni a sok siránkozó figurát :)
  • Although
    Chris Avellone a velünk élő történelem szerintem.
  • Although
    Igen lecseréled vagy nem. Építesz egy karaktert 2e-ért vagy vele csinálod végig. A kis kalandvágyóval aki a kis falujából elindult világot látni a fejében tele mindenféle tündérmesékkel, és eszerint cselekedni, mégha időnként és ez zseniális a játékban ha tudod mire gondolok, megbotlasz és "pénzt lopsz" a kis céljaidra. Amik nem a saját pénzéhes vágyaid körül mozognak.
  • Although
    Ma újra kezdtem és olyan meglepetéssekkel van tele a játék amit elképzelni sem lehet annyiféle kimenetel van függően mikor lépsz az adott sztoriban korán későn még a tűzálló vagy nem tűzálló pl előtt. Amit elképzelni sem tudtam.
    Ma a DA3 jutott eszembe erről ha csak fele ennyire öltek volna bele a tartalomba amellé mint amit megtettek. Ami nem rossz csak lehetne sokkal jobb. Ez a kis csapat messze jobb.
  • fluency
    Igazából nekem is a lelkes szó jutott róla eszembe, meg az aranyos. Jól megírt maga a karakter, elég sokáig velem volt, de aztán lecseréltem egy mágusra. :)
  • Although
    A rajzok, a hangja minden annyira tökéletes lett :) Jó pár éve játszok szerepjátékokkal de ez a kis karakter emlékezetes marad. Avellone visszafoghatná magát :)

• Although
    Érdekes egy játék ez. Ez a Linzi például. Szóval bármit akarsz játszani ez a kis karakter meghiúsítja a csodálatával, meg a lelkesedésével :) Avellone hihetetlen egy figura.
  • fluency
    Érdekes egy dolog ez a Call of Abaddon. Ha a barbár camp után nem megyek szinte egyből a megadott helyre, akkor simán Game Over. Kicsit frusztráló, mert az eventek között csak jön a figyelmeztetés, de nincs se opció, se timer. Szóval, ha más is oda ér, akkor a Kellid Barbarian Camp-et befejezve ne nagyon fedezgessen fel, hanem töltse fel a készleteit. Adja el ami nem kell, szerelkezzen fel (heal, és restoration scroll nem árt) és irány a Valley of the Death.
    A Selective Channelt meg nagyon benéztem. Azt hittem, hogy benntmaradt a papomnak, mikor még korábbi szintlépésnél beraktam. Most meg rájöttem, hogy mivel kísérletezgettem a featekkel szintlépéskor, nem azt raktam be és csodálkoztam, hogy gyógyítom a mobokat.
  • fluency
    Mondjuk most, hogy mondod valami worg rémlik az elejéről. Igaz, BT-kben is nekiugorhattál a magas szintű szobroknak csak nem volt egészséges, de az a te döntésed volt nem a rendszeré. IWD1-2, NWN 1-2-ben nem ugrálhattál bárhova, de attól még volt bennük kihívás rendesen; rohadj meg Klauth, meg Chahopek.
    Azért hogy tisztázzam nem az ACT 3-nál tartanék, ha annyira rossz lenne a játék és minden xar akadályon felhúznám magam. :)
  • Shiwo
    pedig jól mondja, relatív hamar, alacsony szinten össze lehet futni a lentebb említett lényekkel, ha mondjuk nem egyből a Friendly Arm Inn felé vetted az utad, hanem elkezdtél "felfedezni" és elmentél keletre (baziliszkusz) vagy épp a délnyugati irányba a partot követve (szirén)..

ugyanígy a Fallout 1-2 esetében... ha rossz irányba indultál, hamar golden gecco, deathclaw, supermutant jött szembe, vagy épp az enclave katonái..

a "level scaling" az Elder Scrolls sorozattal terjedt el igazán (bár nem ők voltak az elsők ezzel a megoldással..) utóbbi szerintem még bosszantóbb is.. amikor már übermagas szintű vagy, alázod a sárkányokat, de bármerre mész, felturbózott rablókkal kell sz@rakodni lépten-nyomon.. ráadásul némi "szintugrás" is akadt, Skyrim esetében is sokat szitkozódtam azon, hogy 2-3 szinttel alacsonyabban még a rám támadó "random" állatkákat, ellenfeleket 1-2 varázslattal vagy ütéssel elsöpörtem, majd miután tovább erősödtem már olyan variánsok jöttek, hogy az életemért küzdöttem és az addig "sima" haladás nyögvenyelős kín lett.. nem kihívás az ilyen, hanem szívatás..

és ugyanezt a hülye rendszert a Fallout 3-ba és folytatásaiba is átvitték...

• fluency
    Azért emlékeim szerint a Baldurs Gate-ben az elején még nemigen futottál bele nálad sokkalta erősebb lényekbe, mivel nem is tudtál olyan területre tévedni. A bards tale 1 volt, ami nagyon beteg volt a maga kezdésével. Ha belefutottál néhány barbárba vagy mad dog-ba, akkor neked kakukk volt. Ebben a játékban nem kellett sehova tévedni, mert random rámdobta a 2 db mérgező hidrát, amivel semmit nem tudtam kezdeni. Már bocs de ehhez aztán semmiféle gondolkozás vagy agyat megeröltető dolog nem kell. A Bards Tale 4 fejtörőihez, ahhoz kellett, de ehhez nem. Egyszerűen csak szerencse kérdése az egész.
    Nem szokásom rinyálni minden kis semmiségen, de ez a rendszer nekem nem annyira bejövős. Egyszerűen szerintem túl magas szintűek ezek a szörnyek és marha feleslegesnek tartom ezt. Amúgy channel positive energy még mindig gyógyítja mobokat, ami tök vicces tud lenni. :)
  • CrashBoostZoom
    Azért az első Baldur's Gate-ben a csapatodat hamar felszecskázták a szörnyek ha olyan zónába mentél ahol semmi keresnivalód bizonyos szinteken (szirének, basiliskus-ok és hasonlók). Ez a játék ugyanez. Hiába a fene nagy szabadság (bárhova mehetsz a térképen) megvan az út ami mentén érdemes menni és akkor nem lesz olyan random encounter amivel nem tudsz elbánni.
    Az, hogy vannak szörnyek amiket csak bizonyos módon lehet legyőzni ne legyen már újdonság azoknak akik ilyenekkel játszanak. A "szellemi elődökben" is lecsap az első troll mert nem tudod megölni csak ha tolsz rá savat vagy tüzet. Ezt nyilván nem tudtad mindig hanem valahol olvastad/utánanéztél/elmondta valaki. Folyton megy a rinya, hogy túl könnyű minden játék ezért meg azért. Erre tessék itt vagy valami ahol nem faceroll minden hanem taktikázni kell és gondolkodni de az már olyan megterhelő manapság.

Szerintem jó lett a játék, a sztori egy erős közepes és királyság menedzselése fárasztó tud lenni de a harcokkal sosem volt különösebb gondom.
    Utoljára szerkesztette: CrashBoostZoom, 2018.12.10. 17:12:27
  • Xsillione #63
    Azzal nincs kérdés, hogy nem értek egyet én sem, amikor kötelező baromi erős monmszták ugranak ki, vagy épp a random encounterek, amik többnyire csak időrabló elemek, néha meg jön egy szinte mindenre immunis elementál, aztán vagy van épp betöltve valami ellene szükséges vagy nincs.
  • fluency
    Tudom, hogy mi a pathfinder rendszere. Viszont egy videójátékba szerintem felesleges az a fajta hozzáállás, hogy rakjunk be a játékosnal jóval magasabb szintű szörnyeket, hogy had érezze a játékos, hogy mennyire kemény. Felesleges. A szellemi elődökben sem volt ilyesmi: Baldurs Gate, Icewind dale, Neverwinter Nights, de még a Pillars of Eternity-kben vagy a DOS2-ben is így van. Folyamatosan emelkedett szörnyek szintje, ahogy előrébb jutottál a történetben és erősödtél. Itt nincs így. lvl 3-on belefutsz 2 mérgező hidrába, akik pikk-pakk kinyírnak és reload game. Ez nem hat ösztönzőleg a játékosra, épp ellenkezőleg: azt érzed, hogy nem a te kezedben van az irányítás, hanem az van amit a gép "dob". Tervezgethetsz, ha a játék éppen mást gondol, pl: nyomsz egy channels positive energy-t a partira azt nézel, hogy a mobokat is gyógyítod. :)
    Utoljára szerkesztette: fluency, 2018.12.02. 15:29:33
  • Xsillione #61
    Ha vigasztal, akkor a 3,75-nek titulált pathfinder a rendszer, ami pont ezt hozza be, hogy rendszeresen akadjanak ilyen elborult ellenfelek, mert a játékosok egyébként is erősen optimalizálnak, míg a normál dnd szörnyei többnyire nem voltak azok, így gyakran messze a szintjuk felett tudott teljesíteni a parti. Főleg, ha a KM nem nagyon akart stratégiai játékot tolni a harcokban. Sajna egyébként tényleg kevéssé tesz hozzá az ilyesmi, csak arra kényszerít, hogy a harcokat előre ismerve az ellenfeleket játszd le.
  • fluency
    A pathfinderrel az az egyik baj, hogy a 3.5-es D&D szabályrendszerre épít és nem raktak bele semmi értelmes enciklopédiát. A másik meg, hogy nem tudom kinek az ötlete volt az, hogy a moboknak jó magas AC-je legyen és belefuss olyanokba, akik a szintednél Jóval nagyobbak. Lesz egy rész, ahol egy 28(!!)-as szintű szörnyet kell megölni. Igen izgalmas volt lvl 8-on. Meg válaszd szét a csapatod és a maradékkal ölj meg olyan szörnyet, akinek az alap ütése stunnol és vagy 50-ezt sebez. Ez már baszottul rontja a játékélményt és ez szerintem már nem kihívás, hanem hülyeség.
    A DOS2-ben is lesz pár szörny, akiket nem fogsz olyan könnyen legyőzni. Sőt...lesznek olyanok, akiket jobb békén hagyni, mert szétszednek pillanatok alatt. Igaz ezek a végigjátszás szempontjából teljesen feleslegesek, ellentétben a pathfinderrel.

Ui: Ha ennyire bejönnek ezek a fajta szerepjátékok, akkor tegyél próbát a Pillars of Eternity - Tyranny - Pillars of Eternity 2 hármassal. Ezek minőségben és tartalomban nagyon jók.
    Utoljára szerkesztette: fluency, 2018.12.02. 12:28:06
  • sárkánylovag
    Csak tudod mióta elkezdtem a Divinity Original Sin 2 Definitive Edition-t azóta tudod mennyire kisimult az arcom ?
    Ott a Normál Normál nem akadok el a főszálba és kell abbahagynom a játékot és a lények ellenállásának van egy ablak ha akarom nézem ha akarom nem. de van és nem félistenként vannak benne lények akiket kétkezes pallossal nem tudok megütni meg szinte semmilyen varázslattal megsebezni, ha szerepjáték szempontból képzelem el a Pathfindert akkor nem laknának emberek egy olyan királyságban ahol egy 6 fős elit kalandozó csapaton átmegy egy pókraj vagy egy üvegcsét dobáló 3 patkány...
    Tehát ez optimalizálás és játék megírás kérdése ahol nem keménykedem a játékossal hanem játszatom és engedem fejlődni...
  • fluency
    Háát ez nem egy sétagalopp játék. Amúgy a normal sem normal, mert ha megnézed a beállításokban (difficulty), a damage to party az alapból 0,8-on van. Én ezt feltettem 1,0-ra mert ha már normal, akkor sebezzenek is rám normálisan.
    A tűzlabda az reflex alapú sebzés. Ha van olyan karaktered, akinek nagy a reflex mentője esetleg van neki evasion képessége is, akkor simán túlélhető. Resist enegry, bár dal, buffok (pl. shield of fate, blur stb...) és egy kis szerencse kell csak.
    Most már kiírja a mobok értékeit is a játék, ha a Knowledge (World) értéked megfelelő. Javaslom ezt is nézd és úgy már könnyebb lesz a dolgod.
  • sárkánylovag
    Nem tudom megölni sajnos azt a tűzdobálós csapatot 20-ból nulla, normálon.
    Ez máshol megfelel harcore-nak. Én feladtam ezt a játékot, egyszerűen a normál legyen Normál ezt az átlag játékosok 99%a nem tudná megcsinálni... Viszont mindenkinek aki próbált segíteni köszönöm.
  • fluency
    Fura egy játék ez. Megtámadták a városomat a szörnyek. Szana szét romboltak mindent ráadásul bejött egy böszme nagy dög, az a fél partit leamortizálta. Sikerült megölnöm, de a tróntermembe nem tudtam bemenni. Kimentem a városból, aztán vissza és láss csodát: minden ház állt, az összes őr élt és mindenki úgy vislekedett, mintha mi sem történt volna. Ez most kicsit sokkolt. :)
  • CrashBoostZoom
    Hogy miről szól a játék? A játék története nagyvonalakban, spoilermentesen:
    1. Szerzel magadnak egy saját királyságot
    2. Irányítnod kell a már említett királyságot
    3. Lást a 2. pontot csak még add hozzá, hogy közben mindenféle monsztáktól is meg kell védened

Röviden ennyi :D