375
Pathfinder Kingmaker
  • sárkánylovag

Thorin tett fel egy videót Magyarul a karaktergenerálásról aki még nem játszotta és bele akar nézni annak ide teszem:

• sárkánylovag
    Jó visszaszívom indítsatok olyan karaktert amit akartok mert változik a csapat.
    Tényleg kezd látszani a társasjátékos alap amit írtok hogy területeket kell visszafoglalni.
    A térképen való mászkálás tényleg nagyon társasjátékos érzésű és még a táborozást is managerkedni kell na az pl nagyon tetszik: ossz be 4 embert 6 feladatra :) és vállald a kockázatait a döntésednek.
    Nem szabadon mozogsz hanem mint az a dwarfos RPG játék tavaly csomópontok vannak. Az az óriásos harc nagyon epikus de a küldetéseket nem teljesen értem még.
    Van egy küldetésem hogy szerezzek meg egy eljegyzési gyűrűt mert a rablók ellopták , de honnan is ?
    A térkép nem ír rablókat csak választható utak vannak... Ha ezt valaki elmagyarázná megköszönném .
    Nem kell it kiegyensúlyozni semmit, mindenkit meg kell ölni vagy megölnek :))))
    Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2018.09.27. 20:46:10
  • PetruZ
    Nem D&D (vagyis WotC), inkább Paizo és az általuk összerakott 3.75. :) De valóban nem túl kiegyensúlyozott.
  • Xsillione #11
    DND és balance, LOL.
  • Maala
    A DND már balanszolta, a készítőknek csak implementálni kellett a játékba a dolgokat.
  • molnibalage83
    Én alapvetően máshogy nézem. Fizikai képtelenség ennyit értelmesen balanszolni. A kevesebb néha több.
  • PetruZ
    A "Kingmaker" a Pathfinder asztali szerepjáték egyik (konkrétan a hatodik az eddigi 22-ből) ún. adventure path-ja volt, ami igen szép sikereket ért el azzal, hogy a hagyományos 1-20. szintre elég kalandot nyújtó hat füzetben egy komplett régió-menedzsment minijáték is fontos szerepet kapott (ami aztán egy külön kiadványban kibővítésre is került). A cím is innen származik: a karakterek egy szétszabdalt, viszályokkal terhes területen kell kihasítsanak maguknak egy királyságot és azt meg is kell tartaniuk.
  • sárkánylovag
    Igen többszöri végigjátszást nem érinti előnyösen, de ha azt veszem és egyelőre nem tudom csak "veszem" hogy a D&D rendszer nagyon részletes és ezek tényleg 100 körül fejleszthető nagyon eltérő lények (nem mondom hogy élőlények mert ez sem igaz :) ) akkor ennyiféle eltérő ellenfél jöhet veled szembe amikkel más más taktikát kell majd alkalmaznod.
    Tehát a harcok mélysége lehet olyan ami hosszútávra leköt... aztán ki tudja.
    Itt gyorsan egy Inkviizítor egy sorcerer és egy cuki bárd csatlakozik hozzád tehát őket szerintem nem vagy ugyanolyan képzésűt nem érdemes felvenni, de a másik 97et igen
    Egy RPGben véleményem szerint pont a mélysége ami odaragaszt és ott tart ez van olyan mély első látásra mint a Wizardry sorozat volt.
  • molnibalage83
    Ez jól hangzik, csak semmi értelme szerintem, mert inkább erőforrás pazarlás és valódi difi nincs is, amennyit láttam az elmúlt 20+ év CRPG-iből.

Egy RPG lényege a történet, nem fogja senki (?) 40-szer átpörgetni a játékot másik kasztért. Mivel kockáztatni nem mer az emberek többsége, ezért én pl. választanék egy átlagos valamit és csá. Nálam ez egyáltalán nem faktor.

A Gothic minden részének röhejes volt az egész rendszere, kaszt kb. nem volt. Ennek elennére kitoltam az összes vonalat és még azon felül is végigtoltam legalább egyszer a II--őt és III-at is.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.09.27. 15:24:13
  • sárkánylovag
    A talán valaha látott legjobb karaktergenerálással rendelkezik.
    Csak varázslóból ezek vannak: 3 varázslókaszt Magus Sorcerer, Wizard azokon belül alkaszt vagy négy (tehát eddig 12 féle) vagy 20 féle vérvonal 20 féle idézhető állat az egész elképesztő ! A wizardnál Te válogatod össze a varázslatokat.
    Sikerült az élőholt Inkvizítoromat lemérgeznem health potionnal :D Háromszor itattam meg , mindig 1 ép re gyógyul fel csata után mivel élőholt:)
    Így lehet gyógyítani.:

Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2018.09.27. 15:14:52
  • lwb
    Nem. Inkább hasonlít a NWN-ra, csak nem multi. A Pathfinder rendszerében, 3.5 DnD rendszer, memorizálás stb. Plusz később királyság-menedzsment. Ruszkik csinálták, de Chris Avellone írta a sztorit, szóval a fene se tudja.
  • molnibalage83
    Ööö, ez nem valami akció RPG? Én eddig úgy tudtam.
  • Montanosz
    remek kis játék
  • sárkánylovag
    Megjelent a Owlcat Games Pathfinder Kingmaker nevú játéka.

Az idei év legerősebb RPG kasztrendszerével. Megállítható időalapú harcokkal.
    Klasszikus fantasy, amit a Baldur's Gate és a Fallout 1-2 ihletett.
    Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2018.09.26. 21:00:46