2128
1554471458.jpg
  • BladeW
    ~3200 player online... kicsit meghaltak a multi serverek :)
  • macleody
    Most mentem Bathurston, tetszik. A kamera beállítások tényleg elég rosszak, se a pozíció, se a FOV nem jó szerintem. Viszont nálam több az fps Bathurston mint pl. Zolderen. Tegnap elindítottam a játékot, már a logónál lefagyott, mérgemben letúrtam a csodálatos Radeon Adrenalin szoftját. Csak a drivert raktam fel eszközkezelőben, meg hozzá az Afterburnert, hogy tudjam piszkálni a kártyát. Sokkal jobban fut minden.
  • b-type
    Suzuka qva jó. Még Kyalami hátra van (ami nekem mindig szívcsücsök Biaggi miatt), de már megérkeztem. Bathurst-ban rengeteg dolgom van még azt érezni, Laguna Seca-t igazán sosem szerettem az alattomos kanyarjai miatt meg ritmustalannak érzem, de Suzuka...zseniális.
    Eddig 3-ból 2 tuti.
  • b-type
    nem :)
    ..egyébként nagyon gáz volt, oké van ilyen, sirályokat elütni Phillip Island-n, kígyókat Austin-ban, mormotát Kanadában, galamb..stb.
    De az általában egy pillanat. Én erdésznek tanultam javarészt azért mert imádtam a természetről szóló könyveket, és maradt még annyi az akkori énemből hogy nem esett jól látni.

Élethűnek gondolom az, qva keskeny,..nagy hűha élményt nem okoz, mentem már ilyen jó Bathurst-n, a szokásos qva jó érzés a hegytető, illetve ha elféled a lefelét akkor akár másodpercet is buksz, ha meg túltolod akkor törés.
    Ez eddig majdnem minden szimben megvolt, AC alatt is (sztem). esőben meg majd holnap próbálom. :)
  • GPx8
    Mennyire élethű az új Bathurst? Kenugu van? :)
  • b-type
    Most így hirtelen nem tudom hogy mentem-e már online Bathurst-ban, de nem egyszerű ezekkel az autókkal itt versenyezni. Kicsit lejjebb kellett vegyem a grafikai beállt,..utóbbi időben annyira jól sikerült optimalizálni hogy szinte minden maxon volt, itt Bathurst-ban le kellett venni, mert ugye óriási a csiki-csuki. Még messze vagyok attól amikor centized a két teligázas balost, de gyakorlok :)))
    A replay-t nem sikerült eltalálni sztem, mindkettő külsőben van buta kamerapozíció, egyelőre nekem legjobban a helikopteres jön be.
  • macleody
    Ja, detto, aztán megyek Bathurstra törni-zúzni :D
  • b-type
    elvileg holnap jön. ..és rögtön meg is lesz véve :))
  • macleody

• BladeW
    6 órás Nürburgring LIVE
    https://www.youtube.com/watch?v=Yhg3oCg4rUY
  • macleody
    20-ra van állítva.
  • BladeW
    Láttam én ott már 60 autót is :) Nincs sztem olyan gép ami azt elbírná. Visible cars-t lejjebb kell venni.
  • __Jacek__
    Szepen megy nalam is csak nem szep:)))
  • macleody
    Felmentem Jardier szerverére, mondom megyek már egy kicsit online is. De 30 autóval már nem bír el a gépem, úgyhogy marad az AI elleni küzdelem. Szerintem sincs baj az esővel, mondjuk ha full esőre van állítva és áll a víz a pályán, 200 fölött már felúszik az egyenesben is.
  • b-type
    szerintem is jó, kb. annyit buksz esőben ami reális, irányításra sincs bajom, esőben már a megjelenésétől kezdve szerettem menni.
  • lac coo
    Szerintem meg jó. :) Én ezt látom igaziból is, súlytalan ha csúszik ,az isten se állítja meg és tapadás is csak egyenesben van úgy ahogy ...
  • Indi69
    Nagyon súlytalan esőben és nem tapad az eső gumi sem. Szerintem nem jó
  • Indi69
    Akkor ez ilyen. Mondjuk nekem szépen megy
  • lac coo
    Nem. szerintem jó .
  • __Jacek__
    Volt időm ránéztem , 180%-os SS tolok rá 70-80% között van a GPU, 280%-nál láttam 91% . Mindezt úgy hogy retek ahogy fut, nem szeretem ezt az UE4-es mobilos szar enginet amit sikerült betolnia alá....
  • Indi69
    Ezt az eső fizikát egy kicsit túl tolták. Vagy nem? 30 éve vezetek meg motoroztam is sokat, és az eső nem ilyen az tuti.
  • KRi2
    Nemkell a microsoft-os cucc. Igy jártam én is. Startup-nál még nvidia popup is beköszönt. Szépen le kell vakarni az előző nvidiát. Legújabbat letöltöd (no experience bloat). Clean install bepipa. Igy lesz a desktopon nvidia-s ikonod. Beállítások persze ugorhatnak. ésmég ezután is csavargatni kell hogy ne "ugasson" a driver.
  • lac coo
    Végül Microsoft áruházból kellett leszednem, oda is rámeröltetett egy regisztrációt, mert új driverekben már nincs benne a kontrollpanel ...
  • Alexease
    c:\Program Files\NVIDIA Corporation\Control Panel Client\
  • lac coo
    Hi ! Nyomaveszett az Nvidia Beállításoknak, nem tudom monitorokat beállítani ! Valaki tudja a titkot mit lehett csinálni ? Faszom W10 ....
  • szurkefarkas
    Ha FFB-t szeretnél tesztelni, akkor Misano-t tudom javasolni.
    ACC-ben azon pályák közé tartozik, ahol a rázókő folyamatosan "vibrál" ha rámész, míg igazából nem történik semmi... Kíváncsi lennék hogy ezt a fizika számolja, vagy csak egy sima effekt amit rátesznek az FFB-re mikor a kerék hozzáér a rázóköhöz... Minden esetre, ha valahol akkor itt mindenképp kell egy enyhe rázást érezned a kormányon. Ha nem akkor valamelyik csúszka félre ment, a DFG-t nem olyan rossz kormány, szerintem ha jól van beállítva az FFB akkor kell hogy hozza.

Misano amúgy remek példa, gyakorlatilag mindenki a pálya mellet megy a bukótérben és a rázókövön. A búgáson kívül a rázókövön többnyire nem történik semmi, míg az úthibák és a virslik azért rángatják a kormányt rendesen.
  • szurkefarkas
    Dynamic damping works constantly and becomes even more important as the speed raises. It is a result of the gyroscopic forces from the wheels. It makes the wheel more "unwilling" to move from whatever angle the front wheels point, and the faster you go the more it does so. That's why on some wheels would completely saturate the signal and cause a very flat FFB feelings. Also alienates some people that are used to a completely free rotating FFB wheel (wrongly but hey) because it gives an initial damping force in whatever rotation you force the wheel to go. The dynamic damping slider lets you configure more or less amounts of this force.

What you feel that disappears at very low speeds, is the damping of the steering wheel when a car is stopped or the filtering for vibrations not sure.
    In the documents/assetto corsa competizione/config/controls.json, you'll also find a couple of extra FFB lines, make sure you find the ones of the wheel and not of the joypad.
    "damperGain": controls the damping when the car is stopped or at very low speeds
    "midDamper": controls the general amount of damping that is fixed for any speed

Az ACC FFB kapcsán még gyakori hiba szokott lenni. Hogy a driverben van jó pár csúszka. Amit mindenki ide oda húzgál. Végül is ezért van. A neten pedig keringenek "a tökéletes" beállítások. De ha valami le van húzva 0-ra akkor azt az effektet a kormányon nem érdemes keresni.

Ha valaki nem elégedett az FFB-vel az első lépés, amit érdemes megtenni hogy mind a játékon belül, mind a driverben mindent vissza állítani az alap beállításra. Ellenőrizni hogy az elfordulás szöge mindkét helyen egyezik. És evvel menni pár kört. Utána érdemes csak húzgálni a csúszkákat ízlés szerint.

Rázókövön szerintem rendben van az FFB, csak ott szól bele ahol várnám is, leszámítva hogy néhány pályán van olyan rázókő ahol alig érezhetően "vibrál" a kormány ami szerintem inkább zavaró mint szórakoztató.
    Ha felteszem a palánkra az autót akkor megpróbálja kitekerni a kormányt a kezemből.
    De ami ennél sokkal fontosabb hogy minden súlypont áthelyezést, a gumi minden rezdülését érezni, még azt is ahogy deformálódik amikor eltekerem a kormányt. Az úthibák is rajta vannak az FFB-n.

Ha ezekből valaki semmit nem érez, akkor esélyes hogy valamit félre húzott.
  • lac coo
    Hogyne lenne hatása, a kerékvető durva trauma az egész autónak, ott is emelkedik -süllyed a kerék, ajjaj de még hogy ! :)
  • BladeW
    Dynamic damping mit csinál amúgy? Mi értelme?
  • szurkefarkas
    Az elterjedtebb kormányokban kizárólag az FFB motor van, ami a kormányt jobbra, vagy balra tudja eltekerni.
    A jó FFB csak akkor csinál valamit amikor az első kerekeidet egy külső erő megpróbálja elforgatni.
    Ökölszabályként 10-ből 9 rázókövön a jó FFB nem csinál semmit. (szó szerint) A rázókövek nem próbálják meg elforgatni a kereket. Ez alól kivétel pl a Nürburgrigen a T4. Magas és nagy szögben emelkedik. Attól függően hogy milyen szögben kapod el, annak már lehet hatása a kormányra.

Ha nem vagy elégedett az FFB-vel én két lehetőséget tudok tanácsolni.
    - Az FFB beállításoknál emeld a "minimum force"-t. KB olyan 5%-ig érdemes elmenni. Kormánytól függően a felett lehetnek problémák.
    - Letöltöd a LUT generátort és készítesz egy lut filet. Google segít, minden le van írva hogyan kel létrehozni és használni ACC alatt.

Az alap FFB beállítás tökéletes: gain és dynamic dumping 100%, road effects: 0% a gammák 1.0.
    Valamint multi turn kormánynál az elfordulás szögét a driverben és az ACC-ben ugyan akkorára kell állítani különben az FFB is rossz lesz.
  • sertrex

• sertrex

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2020.01.22. 08:46:09
  • __Jacek__
    S-ed van rakdt fel a Oculus tray tools ott be tudod klattyantani hogy lásd használat közben a GPU, CPU, és a késleltetést is.
    Én is nézem neked amint oda kerülök :D
  • lac coo
    Vannak sima rázókövek is, azokon nem is ráz annyira, vagy semennyire se... Ha bekapcsolod az effektet, akkor minden rázni fog, de az nem is igazi ffb inkább tényleg csak egy effekt ami egy egyszerű ütemes rázás ha a kerékvető objektumra fut a kerék ...
  • Axtros
    Ha jól van beállítva a FF, akkor DFGT kormány is rendesen hozza a talaj által gerjesztett rázásokat és más rezonanciákat. Ehhez a kormányodban is rendben kell működnie a FF-nek. Mivel régi típusról van szó, érdemes lenne leellenőrizni, hogy mennyire működik a kormányodban az FF-et biztosító mechanizmus.
  • ToMy_
    Értem én, de a "semmi effekt"-et úgy értem, hogy abszolút semmi effekt, tehát semmi különbség, ha a kövön megyek vagy a pályán, és akkor sem, ha 45 fokos szögben beleállok a palánkba.
    És azért szerintem, ha pl. a jobb oldali kerekekkel rámegyek a kőre, akkor kellene azért jelzésértékűen megmozdítania a kormányt. Nem azt mondom, hogy rázza mint majom a ketrecet, de valamit adjon vissza abból, hogy a kő miatt jobbra akar kitérni.
    Na mindegy, együtt lehet élni vele, de azért fura.
  • szurkefarkas
    Kormány rázás
    Rázókövön:
    (A valóságban) A rázó kő többnyire csak ráz. Ez vibrációt okoz az autóban. De a kormányt nem rázza jobbra-balra.
    Szóval a jó FBB ilyenkor nem rázza a kormányt.

Ütközésnél:
    Ha hátulról 200-al egyenesen belecsattansz az előtted lévőbe, az a kormányt nem rázza jobbra-balra.
    Szóval a jó FBB ilyenkor sem rázza a kormányt.
    Ha az autót oldal irányú erő éri akkor az utánfutás mértékétől függően ez az erő megpróbálja elforgatni a kereket és evvel együtt a kormányt is. Ilyenkor a jó FFB megpróbálja kiforgatni a kezedből a kormányt. De ilyenkor sem rázza jobbra-balra a kormány...

Gyakorlatilag az összes olyan effekt ami jobra-balra rázza a kormányt, értelmetlen és rontja az ffb-t.
  • ToMy_
    Köszi a választ.
    És ez szándékos feature vagy bug perpillanat? Se rázókőnél, se kontaktnál nincs semmi effekt.
    Vagy csak a DFGT kevés ehhez? A hivatalosan supportált kormányok listájában ugyanis nincs benne.
  • szurkefarkas

A GTR-Masters szervezésében készül az ACC GT bajnokság tavaszi szezonja. Várhatóan lesz majd változás is pl a futam távban. A bevált dolgok természetesen megmaradnak.
    A bajnokság indulásával kapcsolatos információkat itt találjátok majd meg:
    http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?7088
    Az ezzel kapcsolatos kérdéseket is ide várjuk. Sok sikert mindenkinek.
  • szurkefarkas
    Ennek az az oka hogy a rázókövek "szinte nulla" hatást fejtenek ki a kormányra.
    Ha jól emlékszem van egy "Road effect" csúszka, ezt kipróbálhatod. Az ajánlott értéke 0, de azért van hogy aki szeretné használja.