2128
1554471458.jpg
  • b-type
    Sztem az gumi lesz. Amióta mondtad elég sokat nyomtam Zolder-ben, én szárazon úgy megyek, hogy a második sikánig TC/off akkor kapcsolok TC/2-t (nekem gombon van ez a kettő, alsó gombpáron meg TC/4-TC/6 esőre) szóval ha kopik/melegszik a gumi akkor már az első sikánnál benyomom a TC/2 biztos ami biztos, ezen megyek a célrafordító kigyorsáig, onnan megint TC off.
    Szinte az összes autóval mentem, hozzáteszem nálam a köridő autótól függően 50lityi benzinnel '30-32, ha tempóban gyorsabb vagy akkor nyilván nem áll amit mondok.
    Amennyiben elmelegszik a gumi akkor probléma van, az elejére vigyázni kell, a hátulján viszont nagyon levettem a fékhűtést és onnan kepesztettem mint disznó a jégen, és csak replay-ből láttam hogy egész körön ízzik a féktárcsám mert nem volt elég hűtése, még nem riasztott a panelen, de a gumimat melegítette.
    Ha a gumi elment akkor vége, lecsúszol a törmelékes részre ott már ember nincs aki megfogja tempóban.
    Utoljára szerkesztette: b-type, 2020.03.02. 11:21:36
  • __Jacek__
    Ég és föld az ottvagyok érzés..
  • b-type
    idén vagy jövőre szintet húzunk a házra, ...na ott lesz egy játszószobám :) konditerem a fszmt, az kint lesz a szabadban :)
  • lac coo
    Én már alig játszom, valamikor sokat toltam, most fontosabb a valóélet .. :)
  • Indi69
    Pedig ultra ki-be-basz@t nagy élmény. 30 éve vezetek napi szinten de simán bele élem magam és elhiszem, hogy ott vagyok. Teljesen meg- szűnik a külvilág. Monitoron már nem is játszom semmit
  • lac coo
    Nem paktálok az ördöggel ! Meg rávaló sincs , leginkább :D
  • __Jacek__
    Lacoo megveti ezeket a modern technologiákat mint a VR :)
  • Indi69
    Szerintem nem sajna. Remélem megcsinálják, de már most is a best. Egyszerűen qrva jó vr-ban
  • lac coo
    Az oldalsó tükröket lehet valahogy állítani ?
  • b-type
    Meg mondjuk ehhez hozzátartozik hogy én el is fogadom hogy ha elmegy akkor elmegy, eleve nem gondolom hogy minden kategória megy. Minnél nagyobb a tempó annál kevésbé lehet korrigálni, az F1-s versenyzők sem fognak meg sokat, lement az ívről akkor helló, ha elmegy a hátulja akkor hello, itt GT3-ban sem lehet mindent megfogni, mivel még azok akik a seggükön érzik mikor megy el, azok sem fognak meg mindent, túl nagy tempó. Szemre meg FFB-re nyilván jobban büntet. De azért azt amit lehet azt meg lehet fogni, ha elég gyors a korrekció, vagy elég jó az egyensúlytartás.
    Én azért nem is szerettem eleinte szárazon menni, mert butának éreztem, aztán most már jó, de le kell nyelni hogy jól kell bemenni a kanyarba, és türelmesnek kell lenni. Az fizet.
    Ott van pl. Vida Jani meg Walter Csabi eltérő vezetési stílusa, Csabi az erős hátsókerekes autókkal jobban boldogul mert türelmesebb, Jani túlvezeti. Nagyjából én is így próbálom csinálni. Zolder-ben lehet kicsit keménykedni valamennyit fizet mindkét sikánál, a második sikántól pl. nagyon keményen lehet menni, bírja, de az első sikánig türelmesen, kanyarbejáratra kell koncentrálni, az én(!) tapasztalataim alapján.
  • b-type
    na látod ebben eltér a véleményünk. Mentem most sokat 2-s TC-vel, meg kikapcsolt TC-vel Zolder-l, bár a visszafordító kigyorsában egyértelműen bukom a TC hiánya miatt, egyébként uazt az időt tudom futni. De ennél többet nem tudok mondani, meg különösebben nem is akarok, vagy telemetria kell, vagy videó mert azzal hogy szórakoztatom még körökkel magam sokat nem tudok segíteni.
  • lac coo
    De néha még akkor is csinálja, ami nem baj, csak olyankor szerintem oltári buta a szimuláció...
  • macleody
    Nálam a lambo és a ferka csinálta azt, hogy gázelvételnél, kanyarbemenetben eldobta a seggét. De ezt lehetett korrigálni a setupban.
  • b-type
    telemetriát használod bármilyen szimhez, jól jön az mindhez. Egy kattintás az ACC-ben hogy loggolja.
    Én azt szoktam csinálni hogy megyek, aztán megnézem a GTR Masters rankon hogy mit is mentem...az elejéhez kb. közöm sincs, de nagyjából segít eltenni magam valamerre, aztán elkezdek beállítani. A jtákbeálításokban max a grafikát szoktam lejjebb-feljebb tolni, tegnap Spa-ban mentem online, ott elég stabil.
    Most kipróbáltam Zolder-ben a Nissan-t, és nem tudom mi lehet ez kanyarbemeneten, ..gázelvéten nincs TC, mivel gyújtáseltolással oldja meg hogy elveszi az erőt.
    A GT3 ugye RWD, tehát még ha meg is fékezné valami a hajtott hátsó kereket azt rögtön éreznéd.
    Én mentem most pár kört, szerintem még fogok is mert f@sza :)) ennyi haszna volt, amúgy xakta, kellene egy videó vagy valami ahol látni lehetne hogy mi is történik.
    Utoljára szerkesztette: b-type, 2020.02.28. 14:45:20
  • sertrex
    Jó, de minek? Miért nem elég ami a szimulációhoz kell? Mert ugye van az a klasszikus, amolyan NFS féle segítség, ami már meg volt a régi játékokban is és van a szimulált elektronikai segítség. Gondolom szimbe az utóbbi a megfelelő.
    Persze az is elfogadható magyarázat, hogy a fiadnak jó lesz, de hátha más is akarna vele játszani.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2020.02.28. 14:33:07
  • b-type
    Valszeg mert másként nyúl hozzá. Attól még nem lesz több hogy kihagynak belőle funkciót, fiamnak jó lesz.
  • Solt
  • bosco05 #1911
    Ha még megvan ez a jelenség (kb 3-4 hete játszottam utoljára sokat vele), akkor lehet felveszem majd. iRacingben most lesz 13. hét, nem kizárt hogy addig ACC-zni fogok.
  • sertrex
    Egyébként miért van TC állítási lehetőség az Assist menüben is és a Car Setup-ban is. Utóbbiban ott a helye, az rendben. :)
    Szerintem ha már szim, akkor elhagyhatnák végre ezeket a mesterséges ún. segítségeket.
  • Solt
    Pedig ha ilyen rendellenességet tapasztaltok azt jó lenne dokumentálni normálisan és leadni hibának...
  • bosco05 #1908
    Igen ez van nekem is. Az érdekes az, hogy feltolom a TC-t és megszűnik ez a jelenség úgy, hogy a TC nem kapcsol be. Vakarom a fejem rendesen, hogy ez mi. Kanyarsebesség és ív ugyanaz bejáraton. @b-type: Köszi, annyit nem játszok vele, hogy telemetriáig elmenjek :) Majd megpróbálom utánahúzni a setupot aztán jó lesz, csak nagyon nagyon furi ez a jelenség nekem. Lehet, hogy a frissítés meg is oldotta, csak azóta nem próbáltam :) Amúgy Zolderben volt nagyon érezhető T2-T3-ban. Régi Nissan-al mentem, meg régi Porsche volt még terítéken akkoriban.
  • b-type
    na jó, nekem tök mindegy.
  • lac coo
    Nekem leginkább a gázelvételre, vagy csak mert épp olyanja van segg megúszással van bajom, bár mostanra setuppal jól korrigáltam. De ez a jelenség elég vicces. Épp hogy megindul picit oldalra utána szó szerint úgy betapad az eleje hogy odacsap a falhoz a másik oldalon... Ilyen autót szerintem tuti visszaküldenének a gyárba .. :)
    Az hogy alapvetően takony az egész és alig lehet gázzal játszani azt már megszoktam. Mostanra RF2 gumija elég jó lett, ott ffb-ben meg oldalirányú gumiban is habzsidőzsi van .. :)
  • b-type
    Biztos hogy TC? Barcelon-n mentem most pár kört (itt ül a fiam a nyakamon hogy ETS2-zön :))) ) kikapcsolt TC és ABS mellett mentem pár kört a Nissan-l, és semmi. az ABS hiány a miatt el tudja tolni a gumit, de a TC semmibe nem szól bele kanyarbemeneten, fel se villan.
    rakhatunk fel telemetriát is, hátha akkor ki lehet sakkozni hogy mi lehet nálad.
    írj pontos autót és pályát, aztán nézzünk telemetriát.
  • b-type
    TC oldalirányban nem foghat, volt mostanában valami frissítés, majd mindjárt ránézek, lehet akkor baxtak el valamit. Nekem még nem volt ilyen, meg nem is olvastam ilyenről.
  • bosco05 #1903
    Bejáraton megy el, pont ezt írtam, hogy nem a kigyorsításon, ott érteném. Egyszerűen oldalról annyit fog itt, amennyit nem kéne neki. A GTE-ben van komolyabb rendszer erre, a GT3-ban nincs. Tisztában vagyok a dolgok működésével, ez teljesen irreális :)
  • b-type
    Tehát íven való kigyorson elmegy a segge TC nélkül, és TC-vel meg nem?
    Ez teljesen normális.
    Az nagyon nem mindegy hogy azt írod hogy azonos beáll mellett oldalirányban csúszik az autó TC nélkül, mert ez értelmezhetetlen. Amennyiben kigyorsítási fázis alatt érted akkor rögtön érthető, itt már ügyesség kérdése hogy mennyit tud az ember kezelni TC nélkül,..de szűk a határ, és nagyon nem is érdemes pazarolni a gumit. Ezek már jóval összetett TC-k, kicsit hasonló mint az autómata váltó...az emberek fejében lévő felfogás már régen túl van hordva, egy jó automata már messze jobban vált mint egy ember.
  • bosco05 #1901
    Hát igen ennek így kéne lennie, ezzel szemben ha lejjebb veszem a TC-t elkezd oldalra csúszni ugyanolyan sebesség és ív mellett :) Valószínű utána kell állítani, ahogy írtad, csak nekem ez egy nagy kérdőjel a játékban, hogy miért történik :) Ezt leszámítva élvezetes a cucc szerintem, vagyis én szeretem (legalábbis a jelenlegi verziót).
  • BladeW
    Bár innen elég nehéz bármit is mondani erre, de TC-nek 2 értéke van (TC és TC cut), az első, hogy mikor kapcsoljon be, a másik, hogy mennyit "vágjon" a gázból. Ferrariban pl lehet mindkettőt állítani. Az oldalra csúszás valszeg nem TC probléma, antiroll bar, diff preload allítás, ride height állítgatásokkal érdemes első körben játszani, hogy jobb tapadásod legyen.
  • bosco05 #1899
    Nekem sajnos már viszonylag alacsony értéken irreálisan csúszik az autó oldalirányban, ami egyáltalán nem jó. Ugyan fog arra is valamennyit a GT3-ban lévő TC, de közel sem ennyit és a kigyorsításnál kéne kijönnie a határnak, amit még elbír a lábam ugye (hiszen nem vagyok profi), de ebben a játékban valahogy egyből oldalra csúszok miatta. Teljesen érthetetlen számomra. Hozzáteszem én a régebbi, vagy rosszabb gépekkel szoktam menni.
  • b-type
    ?
    nyugodtan lekapcsolhatod a TC-t, valóban azzal vagy a leggyorsabb ha fel van gumizva a pálya.
    Én esőben is szoktam vele játszani, bizonyos kanyarokra felveszem a TC-t, bizonyos kanyarokban meg lejjebb veszem.
  • bosco05 #1897
    Valószínűleg téged is az zavar, ami engem. Itt a TC-vel van gond és a gumival. A GT3-nál nincs ilyen szintű oldalirányű TC sehol a világon, mint ebben a játékban. Ha leveszem a kipörgésgátlót, az első határ amit érzek az oldalra csúszás, ami vicc kategória kb. A GTE-ben van külön és külön is szabályozható, de itt valami elképesztően túl van húzva. IRL ráadásul közel kikapcsolt. vagy kikapcsolt TC-vel mennek a legjobbak, ami itt teljesen esélytelen a legjobb körülmények között is és nem a kigyorsítás miatt. Ennek az autónak mechanikai tapadása kéne legyen, de ebben a játékban valahogy az elektronika tapad, amit egyáltalán nem értek :D Egyébként összességében nem rossz a cucc, néha szoktam vele mókázni :)
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2020.02.27. 08:53:10
  • lac coo
    Szenvedni nem szenvedés, elég jó, csak mikor rossz akkor nem jó :) De akkor egy pillanat alatt belekatapultál a gumi a falba aztán jóvan :)
  • macleody
    Akkor legalább nem kell vele szenvedned :D
    Próbáld meg, hogy a dokumentumokban átnevezed az ACC mappát, akkor újra berakja a hiányzó fájlokat, aztán visszamásolod a config fájlokat, hogy ne kelljen megint beállítani a kormány meg grafikai beállításokat.
  • lac coo
    Mondjuk jelenleg ehogy nem indul el. Délelőtt elment a net nálunk, elindítottam steamet offline modban, de az ACC már nemindult el..azóta se ! Végtelenül hitelesít és semmi nem történik. Fájl ellenőrzés se segít .
  • b-type
    úgy értem, hogy arról beszélnénk állítsd ezt ide, azt oda, meg nagy dumák, amit egyébként le is írtam...nem kell, ha nem jó nem jó azt kész.
  • lac coo
    Vazzeg , még jó, hogy senki nem várja el.. Milyen duma ez ? :D :D :D
  • b-type
    Nem kell, senki nem várja el, ...eleve még magam számára is meglepetés hogy ennyire betalált, a tököm se gondolta volna hogy ezek az autók jók lehetnek nekem. Nem fogok meglepődni ha nálad nem vésődik be, ..és nem fogsz meg mindent ellenkormányzással, elég hamar utas vagy...most mondjam azt hogy ez nagyjából így is van ezekkel a GT autókkal? ...sz@rul hangzik mert ugye ezt a kategóriát pont azért nem szeressük mert iylen sz@r dumával jöhet bárki, mivel nem tudod kipróbálni hogy most akkor hogy van.
    Ezért volt nekem szimpatikus az AC, mert ott igen, van lehetőségem menni erős E30-l, egyre ritkábban, de van...nem sokára pl. egy oylannal fogok menni amit úgyan helyrehúztak (oszlopnak ment), de a csávó 4 éve reszelgeti, a kasztnin kívül minden ott van a szobájában kábelkorbáccsal, difivel. és minden gyári...a csavarokig. Egy őrült, 4millába van neki a cucc, úgy hogy még nincs lefújva és összerakva.
    Az mondjuk alap. na mindegy, szóval az AC fizikája és autói lehetővé teszik az összehasonlítást. Az ACC autói...tököm tudja, nagy driftek nincsenek, elég sok mident ők sem fognak meg..
    ..de ugye ahogy írtam ez az a kategória amiről csak képzelegni lehet,..kivéve az olyanoknak mint Thimm. szóval elhied a gumit vagy sem, az rajtad áll, nincs alap amivel vitára mehetnék. ..és nem is akarok :)
    Nem könnyű, mert ami ívet választasz az döntő, nem játékosak. ..nekem beütött, de konfigja/beállítása válogatja.
  • lac coo
    :) Majd hozzászoktatom magam a gumihoz. :))
  • b-type
    Én értettem elsőre is hogy neked sz@r :))
    De úgy egyébként nem az.