3201
Fallout 76
  • Irgum76
    ja én úgy értettem, hogy felszerelést és power armort kapsz indulásnál
    nem így van?
  • PiszkosFred
    Ne haragudj, de ezt most igy nem ertem. Miert lehet fizetni a kezdesnel? :) A gyujtoi es/vagy a deluxe verzio extra skinjere gondolsz? Vagy mi az a "tap"?
  • Irgum76
    mondjuk elég fura, hogy azt mondták nem lesznek pénzért vásárolható cuccok de már rögtön a kezdésnél fizethetsz a tápért...
  • Irgum76
    na az már jobban hangzana bár így sem két fillér
    viszont most megnéztem még egyszer a Bethesda shop-ban és ott 80 Eurot ír

ja jól van nem görgettem le... :)
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.09.02. 00:49:52
  • PiszkosFred
    Eloszor is a jatek (standard kiadas) ara 60 euro :) A Power Armoros mar elfogyott, az dragabb volt nyilvan.

Nem lesz havidija, sosem volt tervben, nem is szokas online survival jateknal. Megveszed es jatszol, ha mmo peldat irtal, akkor ugy tekints ra, mint a B2P modellre. PS4 eseteben ugy tudom, hogy kell a PS+ elofizetes, XB1 eseteben nem tudom, de szerintem ott is kell a Live - de mindez a konzolok faszsaga, a legtobb online jatekhoz ezekre szukseg van, errol nem a FO76 tehet. PC-n nem kell semmi, viszont mivel nem Steames lesz, ezert a bethesda.net launchert kell majd hasznalni, ami elegge fapados, de attol meg ingyenes.

Mikrotranzakcio lesz, de ahogy irtad, skinek lesznek es fun dolgok, semmi ami a progressbe beleszol. Ezek ara gondolom a szokasos 5-20 euro kozott fog mozogni, ember valogatja, hogy megveszi vagy sem.

DLC-k kerdeset passzolom, rendszerint vannak hozzajuk mindig, de az majd szerintem a 2019-es ev kerdese, elobb jelenjen meg es mukodjon a koncepcio :)

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.09.01. 22:24:56
  • Irgum76
    amit viszont kerestem de nem találtam
    hogy most akkor megveszem a játékot aszem 80 euróért és plusz még fizethetek havidíjat is?
    vagy mivel csak online játszható ezért már nem kell fizetni?
    nem vagyok nagy gémer ami mmorpg-t játszottam ott mindnél az volt, hogy a játék ingyenes volt korlátozásokkal
    ha fizettél játszhattál rendesen
  • PiszkosFred
    Jol foglaltad ossze. Annyi kieg, hogy wanted statusszal nem lesz gyorsutazas es az npck boltjaibol sem vasarolhatsz, kvazi magadra hagy a rendszer a tervek szerint.
  • Irgum76
    ja nuke-ot meg nem lehet játékosra rádobni csak meghatározott pontokra
  • Irgum76
    néztem pár videót és itt végigolvastam a kommenteket

a PvP- nél lesz loot de csak junk-ot lehet elszedni caps-t, felszerelést nem

amit homályosan nyilatkoztak, hogy a PvP-nél ki lesz egyenlítve a harc egy alacsony szintű is megküzdhet egy magas szintűvel
    (hogy pontosan hogy arról nem nyilatkoztak)

ha gyilkolsz (hogy mi számít gyilkosságnak azt nem tudom) wannted leszel és egy csillaggal megjelölnek a térképen és vérdíjat tűznek ki a fejedre amit a saját caps-jaidból vonnak le levadászáskor
    lehet fejvadászkodni :)

ebben nem vagyok biztos de ha jól értem a respawn-olásnál te döntöd el hol éledj újra minél messzebb a halálodtól annál több caps-ba kerül
    így kiiktatva a respawn helyen campelő bunkókat

majd lehet venni dolgokat valódi pénzért de (elvileg) csak "kozmetikai" kiegészítőket itemeket nem

ja és a lőszernek is lesz súlya
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2018.09.01. 17:06:21
  • mike01010101
    Köszi a infókat.
  • PiszkosFred
    > Én személy szerint nagyon sajnálom, hogy nem maradtak meg a jól bevált singleplayer game receptnél.

Megmaradnak, direkt hangsulyoztak ezerszer, hogy a FO76-tol fuggetlenul lesz Fallout 5., elotte lesz Starfield, TES VI, mind-mind single player. Ez csak egy probalkozas, egy spin off.

A tobbi kerdesedre lentebb van valasz: A bazisok eltunnek a szerverrol abban a masodpercben, ahogy kilepsz, es megjelennek abban a masodpercben, ahogy belepsz. Peldaul ha belepsz es valaki mar epitett a helyedre, fogod az egesz bazist es odebb lerakod valahol. Erre (is) van a C.A.M.P.

Epitkezes kozben nem all meg a vilag, ahogy VATS kozben sem lassul be, stb., ez online jatek, vagyis meglohetnek.

Leloni senki sem fog, az egesz pvp egy "van, de minek?" modszerrel van megoldva, legalabbis a hirek szerint, vagyis ha nem akarod, akkor csak kellemetlenkedni fog valaki, de nagyon nem tud szivatni, csak ha hagyod. Nyilvan kart tud tenni, sebezni tud, idegesiteni is tud, stb. de nem ut agyon egybol, mint a legtobb pvp-t engedelyezo survival jatekban - csak ha te is felveszed a kesztyut.
  • mike01010101
    Soha nem játszottam MMO-t meg ilyesmiket, a Fallout nekem mindig a full singleplayer barangolós rpg volt. Nem igazán értem, hogy oldják meg, hogy pl amig az inventoryban kotorászok, rakosgatom a fejlesztési pontjaimat, építkező módban vagyok, hogyan megy tovább a multiplayer, lelőhetnek-e addig? Hova, hogyan csinál mentést, ha építettem egy települést azt hogy töltődik be, ha más is épített oda mikor egy másik szerveren játszott, mi lesz vagy hogy lesz? Mikor bemegyek egy épületben töltés képernyő van, addig mi van ha más is ott van, stb? Én személy szerint nagyon sajnálom, hogy nem maradtak meg a jól bevált singleplayer game receptnél. Annyi multi játék van, hogy Dunát lehet velük rekeszteni, ez maradhatott volt amilyen volt. A mai fiatalok meg úgyis a PUGB-t meg ilyesmiket tolnak.
  • ToxiMaxi
    Én csak azon húztam fel a szemöldököm, hogy annyira tapsikoltak ennek a rendszernek, holott ha ez így lesz bevezetve kb. semmit sem ér, még papíron se mutat jól. Egyébként nem zavar a PvP, mindig is PvP szerveren játszottam, minden mmo-ban, ahol volt ilyen.
    Az tetszik ha nem lősz vissza, akkor nincs full sebzés. Főleg a játékmenet lesz a fontos, hogy jól legyen megoldva. Érdekes questek, nyílt pályák legyenek. Aztán nem lesz ez a PvP annyira gond. Végül is ha csak egy tucat ellen van egy nagy pályán, akkor el lehet kerülni egymást. Aztán majd meglátjuk.
  • PiszkosFred
    Reszemrol nem tudom, EGY percet sem lattunk a jatekbol, beta sincs, proba lehetoseg sincs a GC/E3/QC/stb esemenyeken, csak mindenfele fejlesztoi interjuk alapjan ismerjuk a dolgokat, illetve a terveket, igy baromira nehez mondani barmit is.

Akarmilyen szabalyokat is vezetsz be, mindig lesz aki megkeruli oket es szopat, legyen az GTA Online, legyen az Dark Zone a Divisionben (hasonlo elveken mukodik ott is a dolog), vagy barmelyik online survival, ahol nincs kulon pve-pvp szerver. Akarmit is talal ki a Bethesda, meg lesz talalva a kiskapu - konyorgom, mar te is a megkerulesen gondolkozol - nyilvan megelozesi szandekkal -, pedig a jatek nem hogy meg sem jelent, de meg a beta sem kezdodott el :D
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.08.23. 14:38:19
  • ToxiMaxi
    Érdekes lesz ez a puha PvP rendszer. Bár már látom, hogy orosz "barátaink" (persze nem csak ők), hogyan fogják ezt megkerülni. Ha jól értelmeztem, ha valakit úgy lőnek le, hogy az vissza se lő, akkor a gyilkos körözött lesz és mindenkinek megjelenik a térképen, XP-t nem tud majd szerezni. Nade, ha 2-3 ember partyban van, közülük valaki wanted lesz, lelövik a haverjai és máris folytathatják vagy majd akkor kezdenek el lövöldözni rád, amikor mobbal harcolsz, hogy a mob öljön meg. Rosszul gondolom?
  • PiszkosFred
    Oktober
  • ToxiMaxi
    Ahhoz képest, hogy nov. 17-e a kiadási dátum, nagyon kevés gameplay videó van fent.
  • ToxiMaxi
    Mikorra tervezik a bétát, mert a kiadás már nincs olyan messze?
  • PiszkosFred
    Igen, csak elorendelok tesztelhetik.
  • Andule
    Jol emlekszem, ugye h a beta teszt az "fizetos"? Kell a pre-order h kiprobalhassa az ember? (Mert akkor nem hiszem h a beta teli lesz orosszal :) )
  • Gibor
    "pedig csak par vehemensebb oroszt kellene meghivni es hajra, mindjart kiderul hol es mi hibadzik" És ez mind 10perc után kiderül :D
  • PiszkosFred
    Jogos, vegulis igen, ha igy kerdezted, hasznal a rendszer session/shard/instance/phase/barmit a tobb ezres jatekosok szetvalasztasara.

Viszont egy "instanceon" belul nem lesz kulon valasztva a pvp es pve - en erre akartam valaszolni :) -, omlesztve lesz belepakolva mindenki, pve, pvp, griefer, uj jatekos, regi jatekos, egyarant, aztan hajra. Kesobb nyilvan lesz majd varialas (haverok egy sessionbe, stb.), emiatt is nagyon varjak a zart betat, hogy beszabaduljon minden fajta jatekos es akkro kideruljon, mire nem figyeltek a jelenlegi fejlesztoi belso teszteken (pedig csak par vehemensebb oroszt kellene meghivni es hajra, mindjart kiderul hol es mi hibadzik)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.08.20. 13:34:48
  • ToxiMaxi
    Tehát akkor instance-olva lesz.
  • PiszkosFred
    Igy van, 24-32 fo a terv, a beta alatt ez valtozhat, de egyszerre ennyien leszunk. Ugy kepzeld el, mint a GTA Online "sessionjeit", azzal is milliok jatszanak de egyszerre a terkepen csak max 20-30an.
  • ToxiMaxi
    Az egyik nyilatkozatban én azt hallottam, hogy egyszerre kb. egy tucat emberrel leszünk egy területen. Olyan játékot én még nem láttam, hogy több ezer játékos egy azonos területen tudna bármilyen játék kezelni. Lásd PUBG ott is sokára tudták megoldani, hogy az a 100 játékos egy azonos pályán legyen.
  • PiszkosFred
    Csak multi resze van :) Multiban nincs instance, egy nagy kozos pvp-s terkepen leszel a tobbi jatekossal, akik barmikor megtamadhatnak, es ha viszonzod a tamadast, akkor megolhetnek (ha nem viszonzod, akkor is, bar akkor lassabban).
    NPC-k helyett robotok, holotapek, naplok, papirok, stb. adjak a kuldetest.
    Kereskedo, orvos, stb. NPC-k szerepet pedig a jatekosok, illetve altaluk uzemeltetett bolt/rendelo/stb. veszik at (ha tavol egy-egy altalunk odarakott robot lesz a vendor).

200 komment szuletett eddig, talan meg most erdemes visszaolvasni par oldalt, sokat beszeltunk pro es kontra az eddigi hirekrol, fejlemenyekrol.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.08.20. 12:27:51
  • ToxiMaxi
    Multi részéről mit lehet tudni? Instanceolva lesz? PvP hogy lesz megoldva és a PvE játékosok hogyan fognak boldogúlni NPC-k nélkül?
  • PiszkosFred
    #197 is szempont lehet
  • lwb
    A steam levesz 30%-ot a profitból tudtommal. Ez egy egyszeri eladásnál még bekalkulálható, de ilyen "game as service" izénél, mint a F76 lesz, ahol folyamatosak lesznek a tranzakciók, ott már fáj a Bethesdának és érthető is.
  • Kissssss0 #204
    minden épkézláb fejlesztőcég és kiadó azon erőlködik hogy létrehozzák a saját steamjüket... valójában csak erőforrásokat, időt, és pénzt pocsékolnak.
  • Ryder62
    Jobban megvizsgáltam ezt a bethesda.net klienst.

Szarabb mint az Origin.

Belépek, földobja az összes játékot oldalt ami elérhető, de olyan nincs hogy my games. Profil oldal mint olyan nem létezik. Barátokat nem lehett felvenni, legábbis nem találtam olyat hogy friends. A játék adatlapjánál csak egy leírás van meg play/install gomb, még a játékidőt sem fogja mutatni.

Összegezve: ez csak egy install shield wizard. Belépsz, telepíted, max ezen keresztűl indítod.

Beth kezdhetne ezzel valamit.
  • PiszkosFred
  • PiszkosFred
    Egyetertek, igy a tiszta. :) Kosz az infot, ma meg nem neztem meg a friss hireket.
  • lwb
    Hines most azt mondja, hogy a paklikat nem lehet majd pénzét venni, csak szintekkel jönnek. Ha így van, az legalább jó hír.
  • PiszkosFred
    Lehetseges szempont, persze (bar ketlem, de mit ertek en a lovakhoz), de lassuk be, epeszu ember mar regen nem nezi a Steam vagy a Metacritic ertekeleseket, mert a birka modjara leszavazo ostoba emberek kicsinaltak azt is. IMDB-n is ez a helyzet, meghal egy kedvenc szereplo es megy a csurhe bombazni 1-esekkel.

Vannak ketsegeim a bethesda.net teherbirasat illetoen, de a betaban kiderul, mit tud a rendszer. Vagy mit nem tud :) Nekem hianyozni fog a steam, en megszoktam, a felesleges uj funkciok meg a fent emlitett semmire sem valo ertekelesi rendszer ellenere.
  • Sunsetjoy
    Meg nehéz lehúzni a Steam értékelési rendszerében egy játékot, ha nincs Steam-en. :)
    Nem rosszmájúságból, de a "játékosok" hajlamosak valami nem játékkal közvetlen kapcsolatos dolog miatt lehúzni egy játék értékelését.
    Bár lehet, hogy nagy ívben tennének rá, csak úgy megemlítettem.
  • PiszkosFred
    Lehet, hogy kesobb megjelenik Steamen is. Ahogy jozan paraszti esszel is osszerakhato volt a tortenet, azert hagyjak ki eleinte a steamet a bulibol, mert nem akarnak egy harmadik felt bevonva kinlodni az elso, kritikus idoszakban, a folyamatosan erkezo frissitesekrol nem is beszelve, amelyet jobb, ha direkt ok kezelik, mint sem a steamen keresztul (is) kinlodjanak. Igy is lesz eleg gond :D. Mondjuk szerintem az ESO steames loginjai is kozrejatszhattak a dologban, mert bar mostansag mar nincs vele gond, 1-2 honapja eleg sok ember tepte a hajat az eu szerveren...
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.08.12. 19:00:44
  • PiszkosFred
    Nyilvan szemelyes kedvencek mindig kivetelek, megelozendo a vitat :)
  • lwb
    Nem az összes szerencsére.
  • PiszkosFred
    Lesz mikrotranzakcio, mar az E3-on elmondtak. Skinek, es nekem sincs ketsegem afelol, hogy a Fallout Shelter par dollaros Cratejeihez hasonloan itt is lesznek par dollaros random perk paklik. Sajnos idaig kurvult az osszes fejleszto.