172
A Rollercoaster tycoon 3 készítőinek (Frontier) új vidámparképítős játéka
-
TokraFan #52 Igen ezt értem és jogos is, csak az nem világos, miért kell ez a funkció a sandbox részbe is? Karrier módban szuper, de itt semmi értelme nincsen, lévén ebben a módban inkább csak építünk, de a menedzsmentnek nincs szerepe.
Pénz itt ugye unlimited, fel tudom nekik emelni a fizetést 1millió dollárra is, de annak sincs jelentősége. :-) -
#51 Viszont azt nem értem, hogy kreatív módban miért zárnak be a boltjaim, amelyeknek nincs nagy forgalma? Mivel itt nincs jelentősége a pénznek, értelmetlennek tűnik.
Mert az eladók (vendors) boldogtalanná válnak és felmondáson (quit) gondolkoznak, ha nincs (nagy) forgalom, vagy túl keményen kell dolgozniuk (és közben nem elég fair a fizetésük, gondolom) mert túl sok a vásárló. Ennek kivédésére fejleszd ki a képzés szintüket max.-ra is és emeld meg a fizetésüket, akár nagyon sokra. ;) DE sztem az is fontos lehet hogy a személyzet mindegyikének egyforma fizetésük legyen a foglalkozáson belül legalábbis és képzés szinten belül is talán, mert akár irigységük miatt is lehetnek boldogtalanok. :D
De amúgy igazad van, pénz nélkül nem nagyon van értelme, viszont reális a fenti okokkal. :) Mondjuk, lehetne ki-be kapcsolható funkció ehhez.
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2017.01.07. 15:18:06 -
TokraFan #50 Igen, ezért van a több játékmód. A sandbox részben is van terület limit, de így is elég nagy ez a játszótér.
Én most egy tisztán sci-fi parkot építek, amihez töltöttem le pár dolgot mert sokat gyorsít a munkán. Viszont mióta kiderült az építési anomálisa, azóta rengeteg asset ment a kukába, már csak olyanokat használok, melyek egyben kijelölhetők. Egyedi épületeket is elkezdtem gyártani, ez nagyon tetszik, csak sajnos itt jönnek elő legjobban a korlátok. De fantáziával áthidaható sokminden még így is. Mondjuk el lehet szarakodni vele, tegnap vagy 5 órám ráment egyetlen sci-fi alagút építésére, de annyira aprólékosan ki lehet dolgozni mindent, hogy nem tudtam letenni, megunni meg végképp nem sikerült. :-)
Viszont azt nem értem, hogy kreatív módban miért zárnak be a boltjaim, amelyeknek nincs nagy forgalma? Mivel itt nincs jelentősége a pénznek, értelmetlennek tűnik.
A karrier mód ismerős RCT3-ból, abban is volt ilyen -a challenge móddal egyetemben-. Ott a menedzselésen van a hangsúly, ami egy egészen másfajta játékélmény -tycoon :-) - , de azt is szeretem és ki is fogom próbálni mert kíváncsi vagyok, hogy mennyit fejlődött ebben a játék. -
kisiku #49 Az ilyen egyedi dolgokat azért tiltják le, hogy aztán majd ők kiadhassák DLC-nek, pénzért.
Azt a k*va, de gyönyörű szép! Ha lenne ennyi türelmem és időm, mint ami a videón is van, akkor csinálnék én is hasonlót.Most ha végére érek a karrier módnak, akkor belevágok valami ilyesmibe, mert asszem ott nincs lóvé és területhatár, csak a fantázia és a türelem szab határt.Karrier módban pedig semmi pénzt nem kapsz szinte az induláshoz, mindent neked kell kifejleszteni, fenntartani a rendet és lóvét gyűjteni.De mire lesz lóvéd a hullámvasutakra és park cicomázásra, addigra megtelik a parkod mindennel és meg is unod.
Arról nem beszélve, hogy több témájú park van karrier módban, ám nem mindegyikhez kapod meg/tudod kifejleszteni a megfelelő téma-szerinti díszítést/épületet/stb-ket.
Nekem van sci fi témájú parkom, amibe kénytelen voltam besuvasztani fantasy-t és western-t, mert nincs más lehetőségem.
Ugyanaz az eset, mint a Cities Skylines-ban is, azaz, ha csít nélkül, az elejétől építkezel, csak sokára lesz olyan a városod, mint amilyenre elképzeled.Tehát pl lemodellezni egy várost vagy parkot csak sandbox-ban lehet vagy ha nem számol pénzt és technológiailag is minden a rendelkezésedre áll.
De az ilyen ride-okat amúgy is olyanok készítik, akik ügyesek, kreatívak és/vagy a játék fejlesztői...Az egyik karrieres parkban nekem is sikerült egy olyan hullámvasutat építeni, amit egy óriási fára feltekertem spirálban, de nehéz meló volt.
Én még egy darab dolgot nem töltöttem le ehhez a játékhoz, kizárólag a beépített modelleket használom.
-
TokraFan #48 Karrier módot sem néztem még...:-)
Igazság szerint, RCT3-ban is kreatív (Sandbox) módban volt vagy 200 órám, ebben most elsősorban az építés vonz.
Itt meg sokkal jobb az építés, bár ahogy egyre beljebb ásom magam, sajnos rengeteg limitáció jön elő. Pl. nem lehet egyedi 3D modeleket beaplikálni, ami egy idő után ismétlésekhez fog vezetni és erősen gátat szab a kreativitásnak. Pl. a Cities Skylines esetén nincs ilyen limit, ezért lehet betenni a városba real nevezetességeket, hidakat, akármiket. Megcsinálják a userek. Na itt ez nincs, a Frontier ilyen szempontból eléggé vaskalapos (az Elite-t egyáltalán nem engedi modolni). A terrain textúrák sem bővíthetők.
Továbbá jó lett volna, ha nem csak a coasterek, hanem az egyéb játékok is megépíthetőek lennének egyedileg. (pl. scifi körhinta ). Ezt nár az RCT3 sem tudta, reméletm, hogy itt majd lehet, de sajnos nem.
Ezzel együtt, a meglévő elemekből is lehet brutál dolgokat építeni. Ezt pl. ismered?
-
kisiku #47 Én sem panaszkodok, nagyon jó, és nem olyan veszedelmes a hullámvasút építés, mint amilyennek elsőre látszik.Bizonyos kész elemeknél tényleg nem lehet scale-ezni, azaz méretezni, feltehetőleg a tulajdonsága miatt.Ilyenek a kész loop-ok, a "csavart" pálya,stb.
Én is csak azért építettem egyedi coaster-t, mert career módban több helyen megköveteli (csillagért cserébe), hogy építs sajátot, megadott feltételekkel.
Ami engem zavar, hogy a klasszikus multi-kijelöléshez külön gomb van, ráadásul állandóan kattintgatni kell, tehát nem alap a jobb egérgomb nyomva tartás+húzás művelet.
Hm, Career módban vannak olyan elemek, amelyeket nem fogsz tudni sem mozgatni, sem átalakítani, de ez amiatt van, hogy többnyire kész vidámparkokat fogsz kapni, a díszlet meg statikus. -
TokraFan #46 A kérdéseidre sajnos nem tudom a választ, mert ott még nem tartok és én meg pont fordítva játszottam eddig, tehát kizárólag sandbox-ban. :-)
Ráadásul napokra leragadtam az építős témánál amiről írtam, mert olyan szinten idegesített a dolog, és nem találtam rá választ a neten sem, pedig feltúrtam az összes forgalmasabb fórumot is.
Tegnap azzal szívtam, hogy próbáltam a "rosszul" összerakott asseteket egybefűzni mindenféle módon (pl. utólag betenni custom building elemeket stb.), de nem lehet megoldani sehogy. Ha nem azzal kezdi valaki az építést, akkor utólag már nem lehet vele mit kezdeni.
Ma kezdem el a saját ride-ok építésének tesztelését, eddig még egyet sem építettem. :-) Ha rájövök valamire, beírom ide. De ha Te találsz valamit menetközben, akkor Te se tartsd magadban!
Nagyon jó a game egyébként, rengeteg ponton hajaz az RCT3-ra, de az építés sokkal jobb ebben. Azért vannak még érthetetlen dolgok, pl. nem értem, hogy bizonyos elemeket miért csak a horizontális axis mentén lehet forgatni?? Marha idegesítő, amikor pont egy olyan alkatrész kéne, amit nem lehet pozícióba forgatni, így ki kell hagynom. Szintén nem értem, miért van egy csomó olyan tárgy, aminél nem használható az Advanced move & Duplicate?? Továbbá nagyon jót tenne még az építésnek egy Scale funkció is!!! Sok alkatrészt azért nem tudok használni, mert kisebb vagy nagyobb a kelleténél. Talán később még bekerülnek ezek is.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.01.05. 16:34:03 -
kisiku #45 Ez nekem is újdonság, habár én még nem csinálok saját blueprint-et.Az viszont kétségtelen, hogy játék közben is így van, azaz van amit egyszerre, van amit csak elemenként lehet módosítani.
Arra lennék kíváncsi, hogy mit vesz figyelembe egy hullámvasút építésénél úgymond "tartósság" címen. Ha kész hullámvasutat építek, akkor "average/medium", ha magam építem egyedileg, akkor mindig "low". Ez az a jelző, ami azt mutatja, hogy milyen időközönként kell karbantartani, mennyire gyakran fog elromlani.
Tehát hogyan kell olyat építeni, ami tartósabb? Kisebbet kell?Vagy stabilabbat?
Egyébként ez az egyik legélvezetesebb része a játéknak, de nagyon sokat szoktam szopni azzal, hogy a "Fear"-t és a "Nausea"-t lent tartsam, de az "Excitement" menjen magasra.
Én még csak a Career-t tolom benne, már csak egy fokozat van hátra és a Hard fokozatúak könnyebbek voltak mint több Medium...
Még egy kérdés.Mivel nem játszottam még sandbox-ban, Career módban korlátozott az építési terület.Ezt lehet növelni vagy sandbox módban eleve sokkal nagyobbat ad?
-
TokraFan #44 OK, kínkeserves módon, több próbálkozás után rájöttem mi a baj!
Nos, kizárólag akkor lehet egyben kezelni a blueprintet, ha a kezdő alkatrész egy "Custom Building" építőelem!!!!!
Innen már pakolható rá más is, ekkor már egyben kezeli. Semmilyen más esetben nem lehet egyesíteni a modellt! Tehát hiába raktok le mittomén 10db fát 5db kővel, és hiába mentitek ki blueprint-nek, az bár betölthető lesz egyetlen modellként, de lerakást követően már nem lehet majd egyben kezelni, hiába klikkeltek rá, külön-külön fogja csak szelektálni az elemeket.
Ez egy mekkora szívás így...Innentől rendet kell tenni a workshop-os asseteim között, mert annak a feltöltőnek a modeljét, aki ezzel nincsen tisztában és nem eszerint épít, nem lehet egyben kezelni a játékban.
Nem tudom ez bug, vagy szándékos, de így gáz... -
TokraFan #43 Köszönöm a választ! Sajnos nem jó így sem. A videóban ha megnézed, eleve egy már egy "group-olt" épületet tervez át. Ezt abból lehet látni, hogy a modellre kattintva a menüben megjelenik egy kis "ceruza" ikon is, amire klikkelve "felbomlik" a modell és szerkeszthetővé válik elemi szinten.
De ha én a nulláról építek egy akármit, nem tudom így egybe fűzni! Továbbra is darabokból áll az épület, amit multi select tool-al ugyan ki tudok jelölni és el tudok menteni blueprintként -ahogy írod is-, de nem lesz úgy egyben, nint a videóban. Bár később betölti egyben a blueprint listából, de utána már megint csak elemeinként lesz szelektálható (vagy multi select-el), de nem lesz egyben kezelhető és az a kis "ceruza" ikon sem látható sehol.
Mutatok egy példát: Large Sci-Fi Corridor
Ezt is egyben betölti, de amint letettem valahova, többé nem tudom 1clink-el egyben kijelölni, csak a részeit külön-külön vagy a multi select. A probléma az, hogy ebből pl. sok kéne egymás után letéve, de mivel "nincs egyben", így nem tudom klónozni. A multi select sem megoldás, mert ha egybe tolok két corridort és kicsit rontok a pozíción, akkor utána már nem tudom multi select-el sem kijelölni, mert a rátolás miatt a másik modellből is kijelöl részeket (bónusz negatívumként pedig a multi select-es kijelölésnél nincs lehetőség Advanced move & Duplicate-re sem, vagyis a precíz mozgatást is el lehet felejteni). Lényeg az, hogy így használhatatlan, csak azokkal tudok dolgozni, melyek a videón is látható módon, már alapvetően egyben vannak. De lövésem sincs, ilyet hogyan lehet csinálni. -
#42 Blueprint. Amikor rákattintasz a kész épületre. (vagy magára az épületre, vagy multi selection tool-lal kijelölöd az össze beletartozó elemet és akkor az jobb felső sarokban megjelenő ablakban az 1. szélsőbal gombra kattintva mentheted el.
Itt egy rövid videó a Bluepint készítésről:
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2017.01.04. 12:10:52 -
TokraFan #41 Nem tudja valaki megmondani, mivel kell az elemekből összerakott új, komplett modellt "group-olni", hogy aztán egyben tudjam kezelni az egészet? Nem teljesen értem a dolgot. Vannak olyan workshopos épületek, melyeket betöltés után egyben ki tudok jelölni és tudom klónozni az egészet. Míg más esetben bár kompletten betölti az építményt, de később nem lehet egyben kijelölni, mert nincs "összefűzve", vagyis csak darabonként tudom kijelölgetni.
Nem találtam semmiyen funkciót, amivel group-okba lehet szervezni egy építményt, pedig léteznie kell valaminek, mert sok esetben így működik. Mit nem találok?
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.01.04. 03:47:14 -
kisiku #40 Én már nem is emlékszem melyik résszel játszottam utoljára, de ez a Planet Coaster nagyon jó.Nagyon kellett már egy normálisan kinéző és hosszútávon is élvezhető menedzsment játék.
Ma már ezek a régi klasszikusok kiveszőben vannak, pedig a nép még mindig ezeket szeretné.Mint ahogyan nincs már klasszikus "bázis-építős" rts sem... -
TokraFan #39 Amit leírtál az eddig kb. az RCT 3 képességei, ami nekem teljesen elég (mármint menedzsment téren). Talán az egyetlen, amit az még nem figyelt, az a környezet. Nem emlékszem, hogy ott számított volna pl. a zöldterület mennyiség vagy ilyesmi. Árakat ott is így kellett állítani, a 3D nézet és egyebek megegyeznek. A PC viszont sokkal több kreatív lehetőséget biztosít az új típusú építési módok miatt, (na meg a workshop is ugye), valójában emiatt gondolkodom rajta, de egyelőre a Stellarissal olyan szinten vagyok el, hogy nincs nagyon időm másra. :-) A jelenlegi játékom 2 hete tart, és még mindig nincs end game krízis! :-) -
kisiku #38 Nézzük.Mit nevezünk acélos menedzsmentnek?Itt van bevétel, kiadás. Az alkalmazottainknak fizu, amit időről-időre meg lehet emelni, akárcsak a tapasztalati szintjüket.
Be kell állítani a belépőjegy árát a parkba, valamint az egyes ride-ok árait. Ha túl drága, akkor kevesen fogják használni vagy csak bizonyos korosztály fogja használni.(feltéve hogy marketinggel becsábítottuk őket)
Gondoskodni kell karbantartásról, felújításról, szemétszedésről, kaja/pia/ajándék/csetres/stb ellátásról, ezek árait részletesen beállíthatjuk.
Kreatívnak is kell lenni, kicsit rá is vagyunk kényszerítve, hogy szép parkokat építsünk, ne csak az legyen, hogy egymás mellé lerakjuk az egyes játékokat.Tényleg, mi a helyes magyar szó a "ride"-ra vidámpark értelmezésében?Menet?
Ugyanis figyeli azt is, milyen a parkunk megítélése illetve az egyes ride-ok milyen környezetben vannak. Ha ezt 100%-ra hozzuk, akkor gyakorlatilag bármennyit megadnak érte a látogatók.
No, szóval elsőre komplikáltnak tűnik, de aztán rájövünk, hogy teljesen jó, gyönyörű szép,hangulatos, nem túl komplikált egyedi hullámvasutat sem építeni. Van a szokásos "Excitement", "Fear" és "Nausea" mérő az egyes ride-oknál, amiből elsősorban az elsőnek érdemes magasnak lenni, mert sikerült olyan hullámvasutat építenem második vagy harmadik próbára, hogy nem mertek rá felülni. Ezek kielemzésére rengeteg segítség van, megnézhetjük, mi okozza a félelmet vagy izgalmat vagy hol liftezik az utasok gyomra, amitől majd leszálláskor visszaköszön a sárgarépa
Szóval nagyon szép, hangulatos, kicsit olyan, mintha visszarepülnénk a gyermekkorba és egy mesevárost építenénk, ahol mások is szórakoznak.
Nekem nagyon tetszik, teljesen 3D-s, mindent kipróbálhatunk, nagyon jók a kameraállások, átlátható, ötletes, és aki nagyon kreatív, az csodákra lesz képes.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2016.12.03. 08:58:37 -
TokraFan #37 Egyesek szerint, a menedzsment rész nem túl acélos. Mondjuk engem ez kevéssé zavar, inkább csak építgettem az RCT3-ban is. -
Piko888 #36 Jobb, mint a RollerCoaster Tycoon?
Én azzal játszom és nekem nagyon tetszik, hozza a régi RCT szintjét. -
#35 Reszemrol is hirtelen jott, csak pozitiv ertekeleseket kapott, es anno imadtam a rct-ket.
Nem is lesz tores egyhamar.
Szuperul lett optimalizalva, a fantazianak kb semmi nem szab hatart, nagyon ugyeltek a reszletekre.
+steam workshop -
Ironman2 #34 Gondolom sokan nem vették meg azonnal,elég jó ára van.Másik meg hogy nincs törés,mert Denuvos -
#33 Miert nem porog a topic, annyira kiraly jatek lett, kategoriajaban a no1 !!! -
TokraFan #32 Szemezek vele nagyon...RCT3-al több hónapig elvoltam. Itt meg látom mentek a Cities:Skylines elv jegyében, és integrálták a workshop-ot, ami nagyon jót tesz neki. Már most több ezer 'mod' van hozzá. -
kisiku #31 Kijött és nagyon jó!Én már élvezem... -
Ironman2 #30 Az RCTycoon meg ma jelent meg.Elég borsos ára van neki:
http://store.steampowered.com/app/282560/ -
Tibbbor #29 Ha minden igaz, holnap kijön végre! -
#28 Denuvo alpha 3-tól -
Timbu #27 Steamen -
Ironman2 #26 Már van 2.1 is!!
Hey guys,
The development team have managed to bring in a quick update to address a number of bugs with yesterday’s updates. Specifically the update includes...
Added ability to bank through 360 on applicable coasters
Exiting a dive drop now behaves correctly
Enhanced coaster smoothing tool (smoothy smooth)
Inverted coaster camera improvements
Numerous stability fixes -
Ironman2 #25 Hey guys,
Planet Coaster alpha 2 is now live!
Remember to download the new update from the launcher and please do let us know on this thread that you're in game and enjoying the update!
As mentioned in our livestream series you'll be able to now test our Terrain editing tools, Coaster additions, XYZ rotation, modular pieces, guest reactions and much MUCH more.
Remember to leave feedback here and report any bugs here
Enjoy.
Zac -
#24 vagy csak minden alphának ilyennek kéne lennie -
#23 jövőhét csütörtökön pedig az új hullámvasutakról lesz live stream, melyek majd most már hivatalosan is az alpha phase 2 részét képezik majd, ami 2 hét múlva esedékes megjelenni, a terrain sculpting is szintén része lesz.
Basszus, amúgy rohadtul nem érzem alphának a játékot :D -
#22 -
#21 -
Tibbbor #20 Néztem ma videókat valakitől, hogyan bővíti, csinosítgatja az alap Facility épületeket és nagyon irigykedtem... :) Olyan profizmussal rakott össze alpesi hangulatú házat, templomot, hogy csuda! Sajnos nekem nincs ehhez ennyire érzékem, de majd próbálkozom. Végül is a lehetőség adott! :) -
#19 igen, az élmény az apró részletekben rejlik :) (ezeket SC 2013-ban is szerettem, elég aprólékosan megcsinálták ott is a dolgokat) -
#18 ha a játékban a kérdőjelre rányomsz, akkor az mindig az aktuális segítségeket mutatja attól függően hogy mit csinálsz :) -
#17 szerintem egyenlőre csak a skálás módszer működik, annyira nem vészes, azt hiszem csak 10 méterig bővítheted tehát max 10 kattintás :D -
Tibbbor #16 Szerintem ez a játék már most is szenzációs! És még csak alfa. Hihetetlen hangulatot ad az élményhez a látogatók animációja. Miután rájöttem az alapokra(és a készítők oldalán is van már egy tutorial videó!), nagyon élveztem a parképítést. Mi lesz még ebből, ha már most ilyen jó?! :) Egy dolog kérdéses még számomra: hogy tudom elérni, hogy egy már lefektetett utat ugyanolyan szélességben tudjak folytatni? Mindig a skálán kell kísérletezgetnem, vagy van egyszerűbb megoldás is? -
#15 ugyanúgy mint a többi vidámparkos játékban, több nézeti lehetőség is van és közben nézelődhetsz is az egérrel, gondolom majd akarnak neki VR támogatást is adni, ha a motor már támogatja (lásd: Elite) -
Ironman2 #14 Egyébként hogy lehet beülni a kocsikba ebben a játékban? Vagy alfában még nem elérhető? -
Ironman2 #13 Ez nagyon állati!!