Planet Coaster
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sziasztok! Másnak is játszhatatlanul szaggat a játék?
I5 4460, 8 GB RAM, RX 460, és minimumon is élvezhetetlen.
I5 4460, 8 GB RAM, RX 460, és minimumon is élvezhetetlen.
Az alapjátékhoz nem hiszem, hogy bárki készít majd magyarítást, annyira alap angol kell hozzá. Talán a custom épületek illetve scenery-k készítéséről feltöltött oktató videókhoz jön jól a komolyabb angol, de magához a játékhoz nem indokolt.
Apropó: épít itt valaki saját parkot valamilyen tematika szerint vagy csak a küldetéseket csináljátok?
Ezt nézzétek meg, fantasztikus meló lehetett, mire felépítette a srác!
Utoljára szerkesztette: Tibbbor, 2017.07.07. 18:53:06
Apropó: épít itt valaki saját parkot valamilyen tematika szerint vagy csak a küldetéseket csináljátok?
Ezt nézzétek meg, fantasztikus meló lehetett, mire felépítette a srác!
Utoljára szerkesztette: Tibbbor, 2017.07.07. 18:53:06
Nekem ez még fel sem tűnt nagyon.
De majd megnézem.
Magyarítás: hát szerintem nem nagyon lesz hozzá. Egy alap angol elégséges szerintem!
De majd megnézem.
Magyarítás: hát szerintem nem nagyon lesz hozzá. Egy alap angol elégséges szerintem!
Þór vígi þessi rúnar
Magyarítást nem tervez valaki a játékhoz?
Igen, lehet. Park Management -> Park overview -> itt lehet a belépődíjat is változtatni+ a nyitvatartási időt. Csak nekem az utóbbi szürke, inaktív, nem állítható. Lehet, hogy csak ennél a küldetésnél? Vagy csak a legelején lehetett volna? Nem tudom és más fórumon se találtam választ.
Lehet nyitvatartási időt állítani?
Én megnyitottam egyszer a parkot és azóta közelébe se mentem.
Én megnyitottam egyszer a parkot és azóta közelébe se mentem.
Þór vígi þessi rúnar
Ahhoz, hogy megváltoztassam a nyitvatartási időt, be kell zárnom a parkot? Mert most, hogy kijött a nyári tűzijátékos frissítés, szeretném, ha sötétben indulna a parádé. Nekem viszont nem engedi állítani. Carreer módban vagyok(a Silversmith manor), a játék természetesen eredeti. Azt a módszert ismerem, hogy lehet állandó estét csinálni, de én magát a nyitva tartási időt szeretném megváltoztatni.
Þór vígi þessi rúnar
Király! Kreatívon kívül még nem használtam semmit, látogatók sincsenek a parkomban, nem láttam még. De logikus, mivel az RCT3-ban is volt alapból.
Janitor extreme! <#nevetes1>#nevetes1>
Jön majd a rókázós DLC <#nevetes1>#nevetes1>
Rókázás speciel volt az RCT3-ban, a takarítók dolga volt eltüntetni. :-) Úgyhogy várható, hogy itt is lesz.
Hm, meg mi szokott lenni még egy vidámparkban? Rókázás és ájulás a hullámvasúton, okostelefon reptetés, romlott kaja sok pénzért, recsegő, nyikorgó és felettébb nem bizalomgerjesztő játékok <#nyes>#nyes>
Egyébként még mindig az egyik legaranyosabb játék, ami manapság megjelent.Olyan igazi, klasszikus menedzsment...óh, bárcsak csinálna valaki Theme Hospital 2-t is!
Egyébként még mindig az egyik legaranyosabb játék, ami manapság megjelent.Olyan igazi, klasszikus menedzsment...óh, bárcsak csinálna valaki Theme Hospital 2-t is!
Szép frissítés! Most már "csak" az állatok és a csúszdák hiányoznak... 😄
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Vandálok és zsebesek. Vannak biztonsági kamerák és őrök akiket felvehetsz. Boltok környékén szoktak működni a zsebesek (nálam, eddig)
Þór vígi þessi rúnar
Ránézek...Köszönöm az infót! Mondjuk bűnözés..??
Én se látok semmit és az update history-ban sincs semmi új.
Szerintem semmit, mert a build szám nem változott, nálam csak vcredisteket pakolt fel ma. Áprilisban lesz látványosabb frissítés.
Absolute! Szinte minden játékban Google Earth+netes képek alapján gyártanak mapokat, teljesen jól használható. Sajnos Street View a parkon belül nincs, tehát a konkrét épületeket, homlokzatokat csak egyéb képekről lehet összevadászni.
https://www.google.com/maps/@47.5188329,19.083547,139a,20y,49.71t/data=!3m1!1e3?hl=en
No ennek alapján építem meg a következő parkomat 😄
No ennek alapján építem meg a következő parkomat 😄
Mit frissíthetett a Planet Coaster? Most indítottam el és látom hogy a steam frissítést szedett le a játéknak...
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
egy jó párkapcsolatban szerintem hagyják a felek egymást kikapcsolódni. Szerencsére nekem baba mellett is marad időm este egy kis játékra. Már amikor nem vagyok hulla. És ez így kéne legyen mindenhol
Þór vígi þessi rúnar
Én nem várom az X4-et (nem a francokat nem), mert akkor már végképp nem lesz magánéletem, ami egyébként van, csak nehéz megmagyarázni páromnak, hogy mit szeretek ezekben és miért nem tudom abbahagyni. <#nyes>#nyes>
Egyénként egyetértünk mindenben, ez is egy jó megközelítés.
Egyénként egyetértünk mindenben, ez is egy jó megközelítés.
Theme Hospital típusú játékot pl. elég sokan megpróbáltak már, csak egyik sem lett jó. Nem a fejlesztők ötlettelenek szerintem, hanem felnőtt egy generáció és az újak pedig nem ilyen játékokat keresnek már. A fiataloknak sok esetben nincs kedve tanulni egy játékot, ezért egyszerűsítik a végletekig. Faék egyszerűséget keresnek, amiben csak menni kell meg lőni. 10éve még a PC játékokat portolták konzolra, ma meg már fordítva van, ez is beszédes. Konzol címből 6-8-szor annyit adnak el, mint PC-ből és sajnos ez be is határolja a játékstílust. Konzolon a management, építős, komoly szimulátor, vagy stratégiai játékok kvázi nem játszhatók, vagy csak erős kompromisszumokkal. Mivel a fejlesztők is üzleti érdekek mentén működnek, nyilván azt fejlesztik elsősorban, amiből lényegesen több bevételt remélnek. 20ve mindenki kalandjátékokat csinált, aztán volt egy pár éves RTS mánia, most meg éppen a survival van terítéken, amit már unalomig tolnak. Szerencsére azért pár fejlesztő/kiadó meglátta a rést ami emiatt keletkezett és kepunk még néha ilyen játékokat. De nem véletlen, hogy az RCT3 óta (12éve) egészen mostanáig senki nem csinált meg egy rendes a vidámparkos játékot, pedig az RCT 3 kifejezetten sikeres volt, egészen a Planet C érkezéséig adtak el belőle szép számmal, mert nem volt jobb. A mi nagy szerencsénkre, jönnek vissza ezek a rég elfeledett stílusok. A Stellaris is nagyon jó lett, pedig az a műfaj is a kihalás szélén volt már. De azért én legjobban az X4-et várom. :-D
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.02.15. 16:17:39
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.02.15. 16:17:39
Nem véletlen, hogy ez a játék most a legkelendőbb a "Management" kategóriában. Én ezt már akkor sejtettem, amikor még csak várakoztam a megjelenésre. Nagyon kevés ilyen van ma, pedig milyen jók ezek a játékok.Nincs erőszak, aranyos, szép, humoros, kedves, s közben úgy érzed, visszarepülsz a gyermekkorodba.
Ma annyira szánalmas a videojáték ipar, hogy egymást másolják, illetve egykori nagy címeket próbának újra kiadni, mert egy-két kivétellel, de ötlettelenek a fejlesztők.Annyi jó játék lenne, amit lehetne folytatni, pl a Molynuex játékokat, Theme Hospital, Populous, Black&White.
A Dungeon Keeper-t is külön fejlesztő csapatnak sikerült csak továbbfejleszteni (mert az EA felvásárolt és lerohasztott minden valamire való fejlesztőgárdát) és mégis nagyon jó lett, néhány száz órám már abban is van. (War for the Overworld)
Én nagyon örülök ennek a játéknak, üdítő, kellemes kikapcsolódás, nem nehéz, sőt!Megérte azt a kb 30 ajrót, amit még a megjelenés előtt adtam ki érte.
Ma annyira szánalmas a videojáték ipar, hogy egymást másolják, illetve egykori nagy címeket próbának újra kiadni, mert egy-két kivétellel, de ötlettelenek a fejlesztők.Annyi jó játék lenne, amit lehetne folytatni, pl a Molynuex játékokat, Theme Hospital, Populous, Black&White.
A Dungeon Keeper-t is külön fejlesztő csapatnak sikerült csak továbbfejleszteni (mert az EA felvásárolt és lerohasztott minden valamire való fejlesztőgárdát) és mégis nagyon jó lett, néhány száz órám már abban is van. (War for the Overworld)
Én nagyon örülök ennek a játéknak, üdítő, kellemes kikapcsolódás, nem nehéz, sőt!Megérte azt a kb 30 ajrót, amit még a megjelenés előtt adtam ki érte.
Szerencsére a lényeges dolgok benne vannak, ha nem is 100 százalék pontossággal de 65 százalék is bőven elég, a barlangvasutak és a hullámvasút simán megoldható, a mesecsónak is, persze nem Hupikék Törpikékkel hanem random dolgokkal, de lényegében majdnem mindent meg lehet csinálni, áprilisra ígértek nagyobb lélegzetvételű frissítést, remélem abban lesznek olyan dolgok amikkel jobban személyre szabhatóbb lesz az építészet, az sem ártana ha nemcsak épületeket lehetne csinálni hanem objektumokat is. A barlangvasút témában is gondolkodtam olyanon hogy youtube videóból kiszedni az mp3-at amiben megy a János Vitéz, és berakni zene helyett. A hullámvasutat nagyjából megcsináltam, a várakozót még ki kell nézni videókból, képekből és pontosítani is kell még magán a vasúton de összehasonlítva a videókkal 70 százalékban így is pontos lett. El lehet vele szórakozni, de tényleg jó lenne így virtuálisan feléleszteni a magyar vidámparkot ha már bezárták.
Pedig a Rollercoaster Tycoon 3 tkp. ennek az elődje (a készítők is azonosak). Tulajdonképpen abban változott csak a PC ehhez képest, hogy sokkal jobb az építési mechanizmusa és integrálták a workshop-ot. És persze lényegesen szebb grafikailag is.
Ellenben, az RCT 3 tycoon része szinte 1:1-ben azonos, ott is be tudsz ülni a játékokba, és lényegesen több játék van benne. Vannak álllatok is (lehet építeni állatkertet is), és van egy vizes kiegészítője is, amivel komplett vizi vidámparkokat lehet építeni. Én még ma is előveszen néha, főleg ezek miatt, de a PC már sokkal modernebb és az építés miatt inkább ezzel játszom már én is.
Ellenben, az RCT 3 tycoon része szinte 1:1-ben azonos, ott is be tudsz ülni a játékokba, és lényegesen több játék van benne. Vannak álllatok is (lehet építeni állatkertet is), és van egy vizes kiegészítője is, amivel komplett vizi vidámparkokat lehet építeni. Én még ma is előveszen néha, főleg ezek miatt, de a PC már sokkal modernebb és az építés miatt inkább ezzel játszom már én is.
Speciális építményeket nem tudsz megoldani, hidd el. Pl. nem lehet az alap geometriai elemeket textúrázni sem.
Mondok egy példát: Itt van ez az asset. Hiába találok ki valamit, amihez ez a kerek "izzó hatású" elem kéne, csak mondjuk más színben és más méretben, nem oldható meg, mert nem színezhető át és nem is méretezhető. Más hasonló asset pedig nincs a játékban. Egyetlen módon lehetne ezt megoldani, ha moddolható lenne a game és elkészíthetném a modellt 3D studio-ban. De nem lehet sajnos.
Persze hagyományos épületeknél sokkal jobb a helyzet, mert több építőelem van, de az extra dolgokat sok esetben ott sem lehet megoldani. Ezzel együtt, közelítőleg pontos BP.-i parkot egészen biztosan össze lehetne rakni.
Nem bonyolult egyébként az építési rendszer, sőt, éppen attól jó, hogy faék egyszerűségű. 4-5 hotkey-t kell megtanulni és kvázi mindent tudsz.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.02.14. 19:42:28
Mondok egy példát: Itt van ez az asset. Hiába találok ki valamit, amihez ez a kerek "izzó hatású" elem kéne, csak mondjuk más színben és más méretben, nem oldható meg, mert nem színezhető át és nem is méretezhető. Más hasonló asset pedig nincs a játékban. Egyetlen módon lehetne ezt megoldani, ha moddolható lenne a game és elkészíthetném a modellt 3D studio-ban. De nem lehet sajnos.
Persze hagyományos épületeknél sokkal jobb a helyzet, mert több építőelem van, de az extra dolgokat sok esetben ott sem lehet megoldani. Ezzel együtt, közelítőleg pontos BP.-i parkot egészen biztosan össze lehetne rakni.
Nem bonyolult egyébként az építési rendszer, sőt, éppen attól jó, hogy faék egyszerűségű. 4-5 hotkey-t kell megtanulni és kvázi mindent tudsz.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.02.14. 19:42:28
De legalább van egy jó vidámparkos játék, pont egykét éve amikor a No Limits 2-vel szórakoztam gondoltam rá hogy milyen jó lenne egy fasza vidámparkos játék amiben fel is lehet ülni a cuccokra, és nagyjából minden dolog benne van ami számít, főleg a barlangvasutak mert azokat imádtam - szerencsére nem kellett sokat várni rá. Próbálkoztam anno a Tycoon-okkal is, de azok valahogy nem jöttek be, nem voltak elég színesek, elég nyomasztó volt a légkörük. Ezt viszont alig tudja az ember letenni. Egyetlen gond van vele, hogy ha az ember már eléggé beépíti a parkot akkor már eléggé eszi a rendszert, ugyanúgy mint a Transport Fevernél.
Hát igen...időmilliomosoknak 😊
Akkor már csak a Jurassic World-öt kellne megépíteni ebben a játékban 😊, de itt csak műsárkányok vannak...
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.02.13. 22:28:35
Akkor már csak a Jurassic World-öt kellne megépíteni ebben a játékban 😊, de itt csak műsárkányok vannak...
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.02.13. 22:28:35
Szerintem nem így van, a meglévő építészeti elemekből bármit meg lehetne építeni, csak elég sok idő, elég nagy rutint kell szerezni a játékon belüli építészetben, mert egy kicsit bonyolultabb és kényelmetlenebb a Sims-nél, viszont annál aprólékosabb. Egy ujjnyi épületrésszel is órákat el lehet szöszömötölni. Olyan kreációk vannak már fent youtube-on hogy köpni nyelni nem tudtam, ezért gondolom hogy megoldható lenne a volt budapesti vidámpark is, csak hát baromi nagy munka lenne, főleg google maps, videók, és vidámparki térkép alapján de nem lehetetlen. Viszont várni kell egykét attrakció bővítésre, mert akadnak még hiányzó játékok.
VR szemüveggel talán jobb lenne abban a székben ülni.
Komoly!!! Egy 6 DOF motion platformot terveztem építeni még régebben FSX-hez, de sajnos abban az időben még nagyon drágák voltak a szervo motorok. Talán nem is lenne hülyeség ismét átgondolni a dolgot. Ez a cucc amit linkeltél, igen csak komoly darabnak tűnik.
A hangot is rá lehet tenni más videók alól, ez egy profi editorban akár tizedmásodperc pontosan szinkronba hozható, nem probléma egy gyakorlott szakembernek. Építhető ilyen pálya és létezik is, de ezeknél a konstrukcióknál olyan futómű van, mely alulról is "fogja" a kocsikat. Ezért nem repülnek le normál esetben. Ha a video valós, akkor ennek az alsó mechanikának le kellene szakadnia, ami egyértelműen látszana. Itt látható, hogyan néz ki a gyakorlatban egy ilyen futómű mechanika.
De a videoban nem szakad le semmi, a kocsi úgy siklik ki mint egy vonat, ami nem lehetséges ennél a szerkezetnél. Lehetne még az is, hogy nem a futómű "szakad le", hanem maga a kocsi váza a futóműről, de ennek esélye konvergál a nullához egyszerűen azért, mert minimum 4 ponton rögzül és egyszerre nem fog mindegyik ilyen szabályosan leválni, leszakadni. Történhetne ilyen baleset emiatt, de akkor mondjuk a bal első futómű rögzítése adja meg magát de a többi nem, tehát a kocsi nem ilyen szép szabályosan repülne le, hanem látványban is sokkal borzasztóbb módon siklana ki.
Szóval sok szemponból vérzik nekem ez a video, egyre valószínűbb, hogy tényleg fake.
Hazánkban azért nincs ilyesmi, mert nem lenne rentábilis. Pár éve építettek egy modern, fémvázas hullámvasutat (jó csúnya narancs színben), de ezt mára már leszerelték. Bár az okát nem tudom pontosan, biztos utána lehet járni, de gyanítom, hogy nem volt kifizetődő üzemeltetni. Ha valaki tudja a valódi okot, kérem javítson ki!
Szerintem a Planet Coaster tipikusan VR-ben lehet nagyon élvezetes. Ha a G erőket nem is érzi az ember, a szédülés biztos így lehet a legteljesebb. :-)
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.02.13. 16:17:24
De a videoban nem szakad le semmi, a kocsi úgy siklik ki mint egy vonat, ami nem lehetséges ennél a szerkezetnél. Lehetne még az is, hogy nem a futómű "szakad le", hanem maga a kocsi váza a futóműről, de ennek esélye konvergál a nullához egyszerűen azért, mert minimum 4 ponton rögzül és egyszerre nem fog mindegyik ilyen szabályosan leválni, leszakadni. Történhetne ilyen baleset emiatt, de akkor mondjuk a bal első futómű rögzítése adja meg magát de a többi nem, tehát a kocsi nem ilyen szép szabályosan repülne le, hanem látványban is sokkal borzasztóbb módon siklana ki.
Szóval sok szemponból vérzik nekem ez a video, egyre valószínűbb, hogy tényleg fake.
Hazánkban azért nincs ilyesmi, mert nem lenne rentábilis. Pár éve építettek egy modern, fémvázas hullámvasutat (jó csúnya narancs színben), de ezt mára már leszerelték. Bár az okát nem tudom pontosan, biztos utána lehet járni, de gyanítom, hogy nem volt kifizetődő üzemeltetni. Ha valaki tudja a valódi okot, kérem javítson ki!
Szerintem a Planet Coaster tipikusan VR-ben lehet nagyon élvezetes. Ha a G erőket nem is érzi az ember, a szédülés biztos így lehet a legteljesebb. :-)
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.02.13. 16:17:24
Egy gondolat a videóhoz, ahol lerepül a hullámvasút. Ha meghallgatod, lehet hallani a robajt és az ordítást, ami elég valósnak tűnik.És ilyen brutális majdnem 90 fokos, "szabadeséses" lejtőt itt a Planet Coaster-ben is lehet csinálni, sőt van a valóságban is.
Mindettől függetlenül én hiányolom ezen eszközöket hazánkból. Pedig szerintem lenne rá igény...addig is maradunk a virtuális hullámvasútnál.
Egyébként ha utas nézetben követed a játékaidat ebben a játékban, el lehet szédülni 😊... főleg, ha egy kicsit ittasan játszol <#vigyor>#vigyor>
Tényleg mi a megfelelő szó itt a "ride"-ra? Mert a "menet" az oké, de mivel magyarok vagyunk, szeretjük szebben kifejezni.Én játéknak hívom ezeket a monstrumokat. mert elvégre azok.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.02.13. 09:09:55
Mindettől függetlenül én hiányolom ezen eszközöket hazánkból. Pedig szerintem lenne rá igény...addig is maradunk a virtuális hullámvasútnál.
Egyébként ha utas nézetben követed a játékaidat ebben a játékban, el lehet szédülni 😊... főleg, ha egy kicsit ittasan játszol <#vigyor>#vigyor>
Tényleg mi a megfelelő szó itt a "ride"-ra? Mert a "menet" az oké, de mivel magyarok vagyunk, szeretjük szebben kifejezni.Én játéknak hívom ezeket a monstrumokat. mert elvégre azok.
Utoljára szerkesztette: kisiku, 2017.02.13. 09:09:55
Mondjuk elég sokan tartják fake videónak és CGI-nek. Nem 100% tudom eldönteni, de lehet benne valami. Ha megnézed, amikor a kocsi a pálya (a baleset előtti emelkedő) alsó részén van, lassabban mozog, mint amikor elkezd felfelé menni. Ez ugye lehetetlen, főleg egy kvázi 90 fokos emelkedőn. Nincs az említett szakaszon húzó mechanizmus sem, de ha lenne, akkor sem így húzná fel a kocsit, hanem lassan, majd a tetejéről indulna lejtmenetbe. A másik, hogy nem repül le semmilyen alkatrész, pedig ha a futómű szétesett, akkor a kerekek pár darabja külön le kellett volna essen, és látszódnia is kellett volna.
Erősen fake gyanús a video, de persze a fene se tudja.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.02.12. 22:12:33
Erősen fake gyanús a video, de persze a fene se tudja.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.02.12. 22:12:33
Többször megnéztem ezt a videót, nagyon borzalmas. Rémálmokban jön elő ilyesmi (pont így lerepülök a hullámvasútról, nem áll meg a lift felfelé menet és kirepülök a tetőn stb.) :-D
Azokat az ötleteket kéne behozni ide is. 😄
És akkor elégedett lennék. Nem mintha csalódás lenne ez a játék. Rég játszottam ilyen jót, mint ezzel a játékkal.
És akkor elégedett lennék. Nem mintha csalódás lenne ez a játék. Rég játszottam ilyen jót, mint ezzel a játékkal.
Þór vígi þessi rúnar
Nekem sem jött be egyébként, pedig megvettem még Early Access fázisban. A tervező része eszméletlenül jó, a hullámvasutat pl. a kerekektől kezdve lehet összerakni, valós időben mutatja a fizikai hatásokat a sínpálya és a kocsik esetében is, hol milyen erők hatnak rá. Gyakorlatilag nem létező, saját játékokat is lehet vele tervezni, tényleg eszméletlenül profi. Viszont ennyi, ez nem elsősorban játék, vagyis főként nem park építő, és semmilyen tycoon funkció nincs benne. Emiatt csak fanatikusoknak való, meg akik szertnek tervezni, netán gépészmérnököknek. :-)
Rollercoasterekben nem volt egyikben sem, de az általam imént említett programban bármit össze lehet rakni, valós fizikai modelezés mellett.