A Rollercoaster tycoon 3 készítőinek (Frontier) új vidámparképítős játéka
-
TokraFan #43 Köszönöm a választ! Sajnos nem jó így sem. A videóban ha megnézed, eleve egy már egy "group-olt" épületet tervez át. Ezt abból lehet látni, hogy a modellre kattintva a menüben megjelenik egy kis "ceruza" ikon is, amire klikkelve "felbomlik" a modell és szerkeszthetővé válik elemi szinten.
De ha én a nulláról építek egy akármit, nem tudom így egybe fűzni! Továbbra is darabokból áll az épület, amit multi select tool-al ugyan ki tudok jelölni és el tudok menteni blueprintként -ahogy írod is-, de nem lesz úgy egyben, nint a videóban. Bár később betölti egyben a blueprint listából, de utána már megint csak elemeinként lesz szelektálható (vagy multi select-el), de nem lesz egyben kezelhető és az a kis "ceruza" ikon sem látható sehol.
Mutatok egy példát: Large Sci-Fi Corridor
Ezt is egyben betölti, de amint letettem valahova, többé nem tudom 1clink-el egyben kijelölni, csak a részeit külön-külön vagy a multi select. A probléma az, hogy ebből pl. sok kéne egymás után letéve, de mivel "nincs egyben", így nem tudom klónozni. A multi select sem megoldás, mert ha egybe tolok két corridort és kicsit rontok a pozíción, akkor utána már nem tudom multi select-el sem kijelölni, mert a rátolás miatt a másik modellből is kijelöl részeket (bónusz negatívumként pedig a multi select-es kijelölésnél nincs lehetőség Advanced move & Duplicate-re sem, vagyis a precíz mozgatást is el lehet felejteni). Lényeg az, hogy így használhatatlan, csak azokkal tudok dolgozni, melyek a videón is látható módon, már alapvetően egyben vannak. De lövésem sincs, ilyet hogyan lehet csinálni.