3373
-
#238 az Ultimatesek korábban kezdhetnek el játszani és jár fél élvnyi SP :D
Apex-ben 12.éig vannak a heti versenyek, elméletileg 12.én indul a Horizon 3 demó
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2016.09.03. 12:09:56 -
ratgab #237 Tippelek, de szerintem lesz lehetőség később is upgradelni. -
#236 "Áruház" app-ban már előrendelhető a Horizon 3, 18k a sima kiadás, 29k az Ultimate, megéri ezt a plusz 11k-t az Ultimate Edition? Ha most a simát veszem meg akkor később még lesz lehetőség az Ultimate Editionre upgradelni, vagy ebben az esetben a VIP és Motorsport All-Stars Pack soha sem lesz elérhető? Demo PC-re is lesz?
Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2016.09.03. 11:38:02 -
ratgab #235 Annyiért is. Ne feledd, hogy ez tulajdonképpen 2 játék (ha egyszer nem lesz pc-m, de lesz helyette xbone akkor azon is tudom játszani).
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.08.28. 15:50:21 -
#234 +1 ;) nekem se elég rossz... de ha fiatal lennék, 130k fizuval, lépnék innen a 'csába.
Utoljára szerkesztette: arty, 2016.08.28. 13:49:36 -
#233 14ért.. olvass is, ne csak írkálj.. :D -
#232 20e Ft-ért? :DDD -
#231 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hát igen, könnyebben kiszalad a kezükből a 60 euro, persze én se mondtam, hogy minden szart gondolkodás nélkül összevásárolhat. A srác lakástámogatással kapott 3 ezret elsőévben, utána 2200-őt, most olyan 2600-2800 körül van, 3 vagy 4 éve van kinn, OKJ-s logisztikai papírral, itthon a magyar székhelyen 130 ezerért csinálta ugyanezt. A barátnője 1 éve él vele H&M-be dolgozik, mostanra érte el az 1500-at amiért itthon szintén nem kapott 130-nál sokkal többet, mert csak eladóteres, tehát nem boltvezető vagy akármi. Ketten kacarászva élnek kinn, de meglehet nézni egy tanári fizetést, de bármi mást, 2-3k euro egy nem betanított munkásnak bőven megvan, és a betanított is megkeres 1500 körül, ami úgy, hogy második fizetés már bőven jó. Na mindegy, a lényeg az, hogy kinn drágább az élet valamivel, de annyival nem amennyival magasabbak a fizetések és stresszmentesebb az egész (annak aki nem betanított munkára megy ki a jobb élet reményében, hanem mondjuk mint a haveromat fogja a saját cége és lényegében annyi a változás, hogy Gröningenbe ül a gépe előtt vagy pedig nyilván annak aki ott él :D). Én nem mennék ki bele a nagyvilágba, mert annak nem látnám értelmét, hogy mondjuk valami betanított munkával keressek 1500-at egyedül, amiből marad jó esetben 500 élni, ugyanaz lenne mint ami most van itthon, csak szétgörcsölném magam az idegen közegben. #notworth, na de túltárgyaltuk :) -
ratgab #230 Egyetértek...Ugyanez lesz MS Store-ral is...Mellesleg nekem a Forza annyira kell, hogy MS Store ellenére is meg fogom venni. -
#229 Hát ezt én nem akarom megszokni. Nagyon várós a játék, de egyre inkább arra hajlok hogy várok vele. Sokallom nagyon, és ha ez is jönne steamre mint a QB akkor a fejem verném a falba hogy nekem az uwp-s moslék van meg. -
#228 jópofa ez az autó körbejárós móka :D
-
#227 nem kell rendberakni... uplay, origin hány évig volt hulladék? a kényszer nagy úr... játszani akarod, "megszokod" :) mindenkinek eljön a játék, ami után nem tud nemet mondani. -
#226 Nem. Nem tudom mérni az fps-t ez a legnagyobb gondom... Ez mi ez legalja.
+ Amíg steam-en egyszer úgyis lesz szinte bármi bárhonnan 5$ vagy alatta (máshogy a büdös életbe nem veszek semmit soha) MS Store-ba garantáltan soha sem.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2016.08.28. 10:18:37 -
ratgab #225 Miért steamre honnan kerülnek a játékok? Ugyanúgy steamről (tudod, emlékszel...különböző régiók vannak különböző árakkal).
De szerinted azért fos, mert nincs humble ms store bundle (még). :-D -
#224 De Ms Store-ba meg csak Ms Store-ba. Szóval kár csavarni egy rakás fos. -
ratgab #223 Azért Steamre sem steamen vásárolsz már ezt azért ne feledjük... -
#222 Csak a szrükeségnek nagy a hatalma és steam-en jobban fognak az akciók mint MS Store-ba.
Mire kb bundleba lesz már pl a Rise of tomb Steam-en MS Store-ba még mindig sok sok ezer lesz. És ez nem mindegy. -
ratgab #221 Nekem az az érzésem ez a Store utálat is olyan lesz, mint annó a steam utálat. Előbb-utóbb megszokjuk, belakjuk...Majd kialakul ez is.
Ha komolyan akarja a Microsoft ezt az egész cross platform dolgot, akkor rendbe kell rakniuk a store-t is záros határidőn belül (még egy magánvélemény...árakban ugyanúgy nem lesz gamerbarát, mint ahogy a steam sem az most már ha alapáron veszed a dolgokat).. -
#220 MS Store utálatot semmivel nem fogja soha jóvátenni..... jöhet ide bármi.Mióta mondják ,hogy folyamatosan fejlesztik? Eddig mit fejlesztettek? Segítek lószart se. Remedy is a köv projectjéhez lepasszolta ezeket a férgeket és más kiadót keresnek. amin nem is csodálkozok.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2016.08.28. 10:02:47 -
ratgab #219 Hát erre azért ne köss nagy összegben fogadást. Az E3-as bejelentések óta az első nagy név, ami jön párhuzamosan win10-re és xbone-ra...Ezt nem fogja elbaltázni a Microsoft szerintem. -
#218 Nagyon bízom a játék sikerében ,hogy ugyanolyan lesz mint a Quantum Break ,mert akkor sanszos, hogy ez is jön steam-re -
#217 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!idézek magamtól: "adott hónapban, ha megjelenik a kedvence, nyilván könnyebben dobja kosárba..." ;)
és még annyit mondtam, hogy a 60 eur kint se aprópénz és hogy nem lehet csak a munkabéreket összevetni.
a te írádodhoz: az itthon 130 ezret kereső kint sem kap 3000 eurót... a betanított melót sehol nem fizetik, az mindenhol a nyomorgásra elég, nem a 60 eurós játékokra :( és nyugi, tudom, hogy itthon millió álmodik még a 130k fizuról is :(
laktam pár éve hollandban pár hónapot, a minőségi élelmiszer nagyságrendekkel drágább volt (egy jó sajt mondjuk duplája itthoninak), persze van nagyon olcsó élelmiszer is - átlagolni a big mac index itt is jó lehet: bmi, jól látszik a dupla difi. +tény: sokminden itthon drágább, ausztriába ki szoktunk menni és a sparban is sokminden olcsóbb, mint itthon "bárhol" :(
nekem a lélektani határ olyan 14-15k, afelett játékra nem tudok (akarok?) áldozni - szingapúrban 14.170,88 Ft a jelenlegi FH3 ár, ez xbox one kód, amit az accountodra aktiválva pécén is játszhatsz (feltehetően - sajna ez lesz az első play anywhere játék, szal ki tudja...one-on mindenesetre eddig nem volt gond/régiókorlát)
másik kérdés, hogy lesz-e "hómolási" lehetőség - tehát pécén játszhatod-e a haverod accountján levő játékot (ha az ő accountja is létezik a te windowsodon)... ez lenne igazából a legjobb megoldás, családtagok/haverok tudnának felezni (mint boxon) :)
-
#216 konzolokszervizénél 2 gigás pendrájv az előrendelős ajándék 19ezerért, 576-nál meg egy fekete póló rózsaszín csíkkal.. de az legalább csak 18ezer ft
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2016.08.28. 07:24:21 -
#215 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Alapvetően hidd el, hogy kinn sokkal kevésbé fáj az embereknek 60 euro mint itthon, ne abból induljunk ki, hogy belevágunk idegenként egy másik országba, hanem abból aki ott él. Arányaiban valóban kevés egy 1000 euros fizetés kinn, de van egy nagyon jó barátom, logisztikával foglalkozik, itthon 130 ezer forintot kapott, majd fogta a cég és kivitte Hollandiába a székhelyere dolgozni, ugyanaz a munka, ugyanúgy magyar sofőröket vezényel, annyi, hogy az irodában angolul kommunikál, 2500-3000 eurot kap, az pedig kinn, a nem alja melókat nézve elég szokványosnak számít. Ebből kb 1500-at visz el a mindennap, 1000 körül bérli a lakást, a többi az a havi bizbaszok, marad közel 1500-a élni, és nehogy azt gondold, hogy mondjuk az élelmiszer vagy akármi arányiban annyival drágább, sőt, tavaly októberben voltam nála és sírva fakadtam, hogy kvázi minden annyiba kerül mint itthon, csak a fizetés a sokszorosa. Arról nem beszélve, ha nem egyedül bérled a lakást, hanem mondjuk a pároddal, akkor azzal együtt a hobbira-utazásra-akármire fordítható keret is megugrik. Alapvetően nem azt kell nézni, hogy hányan estek pofára, akik jobb élet reményében kimentek mindenfélét dolgozni, mert én is ismerek ilyet is, hanem az "őshonos" nem mekis béreket nézve akármit mondtok, sokkal kevésbé fájó egy 60 euros tétel, mint itthon ahol mondjuk az én fizetésem közel tizedét jelenti egy AAA cím. Megtudnám venni? Meg. Szívnám a fogam miatta? Esélyes.
Utoljára szerkesztette: csabush, 2016.08.27. 23:26:00 -
#214 -
ratgab #213 Én nem is azt mondom, hogy minden szart megvehet, csak amit szeretne azt kicsit könnyebben, mint a magyar melós. Tényleg ennyi és semmi több.
Spoileres részre hát igen ilyen is van és tényleg drágább az élet ezt sem vitatom. -
#212 +1 akkor éri meg kint bezsákolni a pénzt, ha elbérlet ( sokan ), nincs semmid, egyedül vagy és nem túl igényes a kajákra. Nagyon drága ott minden, aki simán csak melós akárhol nem fog kánaánban élni nem is tudna, mert elmenne minden pénze a "jólétre".
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.08.20. 16:11:12 -
#211 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!én csak arra próbáltam célozni, hogy kint nem csak a fizetés több, de az általános élet is drágább, tehát az arányok csalókák lehetnek, ha csupán fizu vs. játékár viszonylatot nézel
nekem is jött haza ismerős, aki lakást vett a kinti pénzéből... "5-en laktak 50 négyzetméteren", olyan "nyomort" vállalva be, amihez bezzeg itthon nem fűlt a foga... khm...
szumma: minden szart a kintiek se vásárolgatnak össze, mert "csak 60 juró!!44" (ez nekik sem aprópénz)
adott hónapban, ha megjelenik a kedvence, nyilván könnyebben dobja kosárba... vagy akár két kedvencet is, ezt nem is vitatom. -
#210 elkezdték összevagdosni az eddigi videókból a térképet :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2016.08.20. 11:14:10 -
ratgab #209 Egyre drágább ez a hobbi...A Win10-re nyitás miatt szerintem egyébként el fogjuk érni a konzolos nyitóárakat is...Ne legyen igazam. -
#208 szerintem ezen kár vitázni.. aki nem minimálbér alatt próbál éldegélni, az megtudná venni, max nem akar rá ennyit költeni.. így megvárja az akciókat.. nekem is megvan "mindenre" hogy mennyit érne meg nekem, afölött hiába vehetném meg, biztos hogy nem fogom.. :D
az meg hogy évente van 1-2 olyan játék ami megjelenéskor már érdekel és a multi miatt érdemes lenne megvenni, azt meg fogom venni, ha 5, ha 10, ha 20ezer ft.. az más kérdés hogy utána az 5ezresért cserébe nem fogok annyit (szerintem jogosan) elvárni, mint egy 20ezres AAA-tól.. viszont a 20ezres AAA tudja is azt amit ígértek... ( ne úgy mint pl. a No Man's Sky..)
nekem inkább az nem tetszik, hogy az elmúlt 4-5 évben meglepően korrekt pénztárca barát nyitóárak voltak.. most meg több mint megduplázódtak a kezdő árak.. pedig a minőség egyáltalán nem lett jobb... sőőt... ja aztán utána játék árát még egyszer legalább kifizetjük a dlc-kre..
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2016.08.20. 10:49:59 -
ratgab #207 Ár/érték arányokat néznek szerintem ők is (mellesleg a fórumokon általában a kisebbség a hangosabb). Egyébként meg nem arról volt szó, hogy nem tudsz angolul??? Most akkor mi van?
DOOM: Jah mert a piac úgy működik, ha van 125 millió ember, akkor annak a 125 milliónak ugyanazt kell szeretni, meg megvenni....Aha, nyilván.
Ha már ár/érték arány a Forza talán az a játék lesz, aminél a nagyobb összeget is megérheti kifizetni. Tartalomban szerintem biztosan jó lesz. Rengeteg jármű, hatalmas beautózható terület...
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.08.20. 10:47:30 -
ratgab #206 Ki beszélt itt 4000 magyarról, aki miatt meglódul a pc-s eladás? Arról volt szó, hogy a külföldi a több bevételből többet tud játékra áldozni, mint a magyar a magyar jövedelméből (mert a magyar átlagjövedelem olyan kicsi a játékárakhoz képest).
5-10-20 milliós eladás még konzolon is szép...PC-n meg ritka lehet mint a fehér holló...Még a Witcher 3-ból is csak 2 millió eladott példány van, pedig elővételben 3000 Ft-ért lehetett venni. Eladott mennyiségek kapcsán olyan dolgokkal példálózol, ami pc-n nagyon régóta nem fordult elő (talán soha).
Almát körtével összehasonlítani meg nincs értelme (konzol vs pc-s eladások). Túlzás-túlzás hátán a hsz-ed.
Ha igaz lenne a bundle teóriád, akkor nem lenne 730 000 eladott No Man's Sky az első héten, vagy 500 000 eladott doom vagy GTA 5 és sorolhatnám tovább. Az 5-10 milliós db számokat meg majd kialszod.
Na de befejeztem mert ez nem idevaló. Továbbiakra nem reagálok.
-
#205 Egyáltalán nem magamból indulok ki.Elég sok külföldi gamer oldalon vagyok fent ahol azt látom a sok szar 60 $ fost nem a magyarok hanem a külföldiek fikázzák árilag....
125 millás steam bázishoz az 1 millió eladott Doom édes kevés
Utoljára szerkesztette: grebber, 2016.08.20. 10:42:11 -
ratgab #204 Gondolj amit akarsz. De megint magadból indulsz ki ami alapból hibás hozzáállás.
GTA eladott példányok, Doom eladott példányok honnan jönnek a gólya hordja össze? Egyik se volt még bundle közelében sem és mindkettőnek 60 euró az alapára...Akkor hogy is van ez?
Vagy mondjak esetleg No man's Sky-t, csak hogy aktuális legyen a példa.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.08.20. 10:33:46 -
#203 Baromság.... Bármennyire is fáj a külföldiek se akarják minden létező pénzüket a full ára szarokra költeni. Nem véletlen nincs a steam-en 5-10-20 millió db-os eladás semmiből... Sok játék akkor lódul meg ha valamilyen csomagba kerül és nem a 4000 db magyar gamer miatt.....
-
ratgab #202 Belevettem. Mint mondtam több ismerősöm is él(t) nyugaton.
Ui.: Lakásfestést azért nem havonta csináltatsz, hanem átlagban 3-5 évente.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2016.08.20. 10:07:49 -
#201 elfelejtetted belevenni, hogy lakásbérlet, ebéd, lakásfestés mennyibe kerül ott, ahol euró van ... ;)
egyébként jóeséllyel 14k körül hozzá lehet majd jutni a játékhoz (olcsó régióban veszel digitális xbox one példányt) -
peti79 #200 Lehet már kormánnyal játszani? Van erről valami hír? Kormány nélkül tőlem a Horizon 3 is ellehet..... -
ratgab #199 Számoljunk: 1000 euróból (segítek olyan 300 000 Ft) 60 euró (18 000 Ft) szemben a magyar átlagkereset 170 000 nettóból (idei KSH adatokat átlagoltam) ugyanennyi. Melyikből könnyebb kigazdálkodni a 60 eurót? És ugye átlagról beszélünk ez vidéken átlagban jó ha eléri a 100 000-et nettóban.
És lehet az 1000 euróval még keveset is mondtam. Érdekes módon szinte kivétel nélkül az összes magyar ismerősöm aki nyugaton dolgozott pár év után úgy jött haza, hogy házat, autót tudott venni (megnézek egy itthon dolgozó átlagmagyart, aki 6-8 év alatt ezt átlagfizetésből megteszi önerőből...Úgy hogy ezek az emberek külföldön olyan munkákat végeznek, amiket az ottaniak nem vállalnának el annyiért....Ilyen munkákkal itthon az éhenhaláshoz is keveset keresnél nem hogy még a hobbidra is költs). És nem arról számoltak be, hogy kenyéren és vízen kuporgatták a pénzt, hanem kényelmesen tudtak félrerakni ilyen összegeket.
Szumma Szummárum: Nem azt mondom, hogy aki kimegy az császárként tér haza pár éven belül, de ha meg tudsz maradni, lesz egy fix munkád akkor jobban lehet boldogulni. Nyilván ott is számít mi mennyibe kerül, de nem mindegy hogy mennyit kapsz és abból mennyi megy el a havi megélhetésre (és ez színtiszta matematika semmi egyéb). Könnyebb külföldön, ha nem szórod a pénzed.