Van kiút a fekete lyukból?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Még véletlenül sem tudásuk és szakértelmük van, ugye? Mert ezeket a titulusokat a piacon lehet venni, nem sok évnyi tanulással megszerezni? Figyelj, a te tudásod fényévekre van egy phd.-s professzortól, és a te tudásod vagy inkább tudatlanságod nem egyenlő azzal a tudással amit ő birtokol.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.08.28. 13:33:48
A világegyetem nagyon nagy, a gravitáció meg a legkisebb erő. Tömege nem végtelen, és gravitációja sem. Az eseményhorizont ami mindent elnyel, ami egy 100 milliárd naptömegű fekete lyuk esetében sem haladja meg a pár száz csillagászati egységet. Fényévekre meg nincs hatása, nem hogy több száz, vagy millió fényévre. Gondolkozz már egy kicsit.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.08.28. 13:28:10
Természetesen ha nincs a közelben semmi, akkor semmit nem fog benyelni. De elég ha egy kósza valami arra megy, amit elkap. Annak a kósza valaminek a tömegével nő az ő tömege is. És ezzel együtt a gravitációs mezője is. sztem. Bár nem vagyok csillagász, de úgy vettem észre, hogy ők is az esetek nagy részében brainstormingot tartanak. 😊 csak nekik van phd meg prof. meg dr meg ilyesmi titulusa ezért ők hitelesebbek mint mi. De csak a fekete lyukról eddig elképzelt dolgokat egymás mellé teszed és láthatod: ötletelnek. Igazából senkinek nincs még csak lövése sem, hogy mi a fene zajlik ott.
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
A foton részecske tulajdonságai
https://en.wikipedia.org/wiki/Optical_tweezers
"Optical tweezers based on Laguerre-Gaussian beams have the unique capability of trapping particles that are optically reflective and absorptive. Laguerre-Gaussian beams also possess a well-defined orbital angular momentum that can rotate particles.<21>21><22>22> This is accomplished without external mechanical or electrical steering of the beam.
Both zero and higher order Bessel Beams also possess a unique tweezing ability. They can trap and rotate multiple particles that are millimeters apart and even around obstacles.<23>23>
Micromachines can be driven by these unique optical beams due to their intrinsic rotating mechanism due to the spin and orbital angular momentum of light."
Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.08.28. 12:27:40
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.08.28. 12:14:17
Ha a keringés valamilyen oknál fogva megállna, akkor a bolygók abban a pillanatban elindulnának a Nap felé és beleesnének.
A fekete lyukkal ugyanez a helyzet.
Tedd ide a kisérleti bizonyítékokat a matematikai objektumok fizikai létezésére. Ha nincs ilyen akkor a téridőjárásváltozás okozta sebességeltüntetés nem más mint az évszázad hazugsága.
A fekete lyukak méretének növekedésével azonban lassan az elnyelés is növekszik, tovább növelve a fekluk tömegét és pontosan az történik amit írtál, egy rohadt nagy lyuk uralja a Világegyetem jelentős részét. Innentől felgyorsulnak az események és a fénysebesség millószorosával összeroppan a Világegyetem.
Ezen események vezetnek egy újabb Ősrobbanáshoz, a Világegyetem ciklusos.
Tedd ide a kisérleti bizonyítékokat a matematikai objektumok fizikai létezésére. Ha nincs ilyen akkor a téridőjárásváltozás okozta sebességeltüntetés nem más mint az évszázad hazugsága.
Az információ elvesztése/megléte meg egy fikció ami a bonyolult képletekből következik, de nem biztos, hogy ez így is van. Gy.k. akkor az esemény horizonton rengetek információt kellene találni a már belépett anyagokról.
de az is biztos, hogy ami bemegy az ki is jön onnan... már csak az a kérdés, hogy milyen formában teszi ezt. Ha nem jönne semmi ki, akkor a lyukban lévő szuper nehéz valami, még tovább növelné a tömegét ezáltal nőne a gravitációs vonzása és az még több anyagot szívna magába, ergo: a végén valami rohadt nagy lyuk uralná az ismert világegyetem egy jelentős részét, és az még tovább nőne.
Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.08.28. 10:04:26
...duplaENTER.
http://www.taxierden.hu
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.08.27. 23:30:05
(Van még egy gond. Fotonokat akkor tapasztalunk, amikor a fény kölcsönhat. Ha a fény csak a térben mozog, akkor hullámjellege van, tudtommal ezt bizonyítják a kisérletek. No mindegy, ez nekem magas. Bocs hogy zavartalak)
Utoljára szerkesztette: Astrojan, 2015.08.27. 21:59:29
1. Vedd alapul a régit. Tanuld meg. Muszáj, még ha nem is értesz vele egyet, mert különben azt sem tudod, hogy mit is vitatsz.
2. Vedd sorra, milyen megfigyelésekkel egyezik meg a jóslata és mikkel nem.
3. A te elméletednek !!!matematikával leírva!!! az összes eddig kiszámított és megjósolt eredményt reprodukálnia kell legalább olyan pontossággal, mint a régi elmélet. Tehát néhány példa(ennél sokkal több van): Matematikailag vezesd le a fényelhajlást, a Merkúr pályaeltérését, a szükséges energiaszinteket a részecskegyorsítókban, a gps műholdak "késését", stb, stb, stb. Eddig minden stimmel? Akkor már alakul. Hangsúlyozom matekkal megtámogatva! Tehát. itt van a levezetés, ennyi és ennyi jött ki, stimmel az eredmény.
4. Az elméleted tegyen olyan jóslatokat amilyeneket a régi elmélet nem tud !ÉS! amiket a megfelelő eszközökkel ki is lehet mérni.
5. Elmondhatod, hogy egy emberi elméletet kalapáltál össze.
A probléma az, hogy amit te csinálsz az abszolúte nem ez. Egyrészt nem vagy tisztában sem a relativisztikus fizikával, de még a newtonival sem. A képleteid pedig olyan szintűek, hogy egy ősember a barlang falára mamut vadászat után komolyabbat festett. Szóval teljesen mindegy, hogy te miket jelentesz ki. Amíg semmi nincs mögötte és a te esetedben hatványozottan nincs semmi, addig te mégis mit képzelsz magadról, hogy leugatsz többszáz évnyi fizikát és többezer fizikust, matematikust?
Nem kell 1x sem elmagyarázni ugyanis baromságot beszélsz újra. Egyrészt a newtoni gravitáció szerint sincs igazad, mert az csak a véges kiterjedésű testekre igaz. Ezt sem sikerült megtanulnod az iskolában úgy látszik. A gravitációnak meg már kb. 100x elmondták már, hogy nincsen szüksége gravitonra. Nem is keresik a gravitont. Semmiféle kutatás nem utal arra, hogy létezne. Az, hogy te olvastál erről valami kamutudósok kamumarhaságát az ezen nem változtat, Az pedig főleg nem változtat rajta, hogy te mit jelentesz ki. Ennyire sötét nem tudom hogyan lehet valaki. Ennyi erővel én meg kijelentem, hogy márpedig lila színű repülő elefántok tartják körpályán a bolygókat. Ugyanannyi valóságalapja van mint a gravitonjaidnak.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2015.08.27. 18:52:15
Itt az érdemi válasz te együgyű félrebeszélő, erre miért nem válaszolsz?
Miért teszel rendszeresen minden mondatod után egy üres sor? Ez is valami beteges késztetés?
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.08.27. 17:28:46
Ezt az egyetlen, aprócska mondatrészt képes lehetnél kisilabizálni? Vagy csak szeretsz tiltakozni. Ha nem létezik a kvantumgravitáció kvantuma, akkor mit fog megválaszolni a kvantumgravitáció, nagyokos.
Miféle marhaságot vezettél te le? Hogy nem nulla a gravitáció a tömegközéppontban hanem gyakorlatilag nem pontosan nulla?
Hát hányszor magyarázzam el, hogy nem a végtelent közelíti hanem a nullát közelíti a tömegközéppontban.
Itt az érdemi válasz te nagyérdemű, erre miért nem válaszolsz?
Helyette levezetsz egy baromságot, hogy a gyakorlatban nem teljesen nulla a gravitáció egy test középpontjában. Hanem szerinted inkább végtelen.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.08.27. 15:18:58
Szingularitás meg nincs, képtelen vagy felfogni három - négy mondatot?
Bármely test tömegközéppontjában nulla a gravitáció, így a fekete lyuk középpontjában is az, a középpont felé haladva a nullát közelíti és NEM a végtelent.
Meridian 45, jó, hogy ezt a hülyeséget csak olvastad és nem magad találtad ki (11dimenziós térzselé féregluk hurok)
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.08.27. 15:11:17
kinyomod, majd ez a zselé kitágul. Miért is? mert a benne megkötött gáz (ami megkötött állapotában pici helyet foglal el) buborékok formájában kitágul (márint amint gáz halmazállapotúvá válik és a körülötte lévőket szétnyomja, azaz egyre nagyobb és nagyobb habtömeg lesz.
A warp hajtómű működésének elvén gondolkodtam, hogy az hogyan is lehetséges. Ugye, ez az az elv, hogy a hajtómű maga előtt összehúzza a teret, aztán áthalad ezen az összegyűrt térelemeken, majd utána maga mögött elengedi a teret, hagyja újból eredeti méretre tágulni. Így látszólag rövid idő alatt nagyon nagy távolságok tehetők meg féreglyuk (ami szinte lehetetlen, és pláne nem lehet irányítani sem) meg hasonlók alkalmazása nélkül.
Kvantumfizikai teóriák közt olvastam, a tér nem más, mint a húrok egyes dimenzióinak terjedelmének megváltozása, kitágulása. A teret a hurok szövete alkotja (nyilván van valami rendszerszerűség, hogyan helyezkednek el egymás mellett, kb 10-11 dimenzióban, amelyből 3 db kiterjedt, megnövekedett), amit legjobban úgy lehet elképzelni, mint a fent említett borotvazselé-hab formációt. A zselé az a tér, amelyet mi nem ismerünk, ebben vannak az elemi húrok szinte nullponti nagyságban. Ebben a zselében egy egy ponton kiszabadulnak a húrok, felfúvódik néhány dimenziójuk, létrehozva azt a teret amit mi is érzékelünk. A hurok egymást is szétlökdösik, nem szeretik egymás közelségét, mint pl az azonos mágneses pólusok... 😉 Az anyagi részecskéket egy egy húr vagy húrok halmaza alkotja. Az anyagi mozgás az egyes húrok egymás közti helyének felcserélődése valósítja meg, ez valami ütemező rendszer szerint történik, ami nem más mint az idő. Ugyanígy a fotonok is a húrok által felvett "pozíciókon" vándorol végig, szintén az ütem szerint (amit tekinthetünk rezgésnek is akár - sajnos nem vagyok fizikus a víziómat amit magam előtt látok, nehezen tudom közérthető formába fogalmazni). A húrok dimenziónak kitágulásának mértéke attól is függ, hogy a környezetében mennyi egyszerű és mennyi komplex (összekapcsolódott húr van - komplex alatt értem az olyan anyagi részecskéket mint proton, neutron elektron stb, amelyeket nem egy elemi húr alkot, hanem sok-sok.), de minnél nagyobb méretűre tágult ki, annál hosszabb gyorsabb is az ütemideje (a kisebbeknek meg lassabb, azaz fordított arányosság van a kettő között). A sötét anyag nem más mint az elemi húrok, amelyek szabadon vannak, nem alkottak még komplexebb formákat, azaz érzékelhető anyagi részecskéket. A sötét energia pedig azok a húrok, amelyek még teljes összehúzódott állapotban vannak, ugyanabban a formában, mint az "ősrobbanás előtt", helyet nem foglalnak el, de ettől függetlenül bármikor beékelődhetnek a már meglévő elemi és 3 dimenzióval kitágult húrok közé, és kitágulva a többieket szétlökdösik, "helyet kérve/foglalva" köztük - ez okozza a világegyetem (univerzumunk) folyamatos tágulását, mivel ezek a húrok fokozatosan színre lépnek, azaz a sötét energia fokozatosan sötét anyaggá alakul.
Mivel a húrok tömörülése kihatással van a kitágult méreteikre, minnél több halmozódik fel komplex formában, annál kisebbek lesznek, és az ütemezésük egyre lassul, azaz amikor helyet változtatnak, az egyre hosszabb idő alatt történik meg, ráadásul a "szövetbeli" (a szomszédságbeli kapcsolataik/elrendezésük) elrendeződésük is megváltozik (ez lenne a térszerkezet torzulása, emiatt hajlik meg a fény útja nagy tömegek közelében).
Az eseményhorizontnál a méretük nulla, vagyis pontosabban szólva akkora lesz, mint az ősrobbanás állapota előtt, ami nem biztos hogy teljesen nulla, csak nagyon-nagyon pici (végülis az ősrobbanás teória arról szól hogy egy kis pontból került elő az összes anyag). Az is lehet, hogy egy bizonyos méretre való összehúzódásnál automatikusan lenullázódik a méretük, azaz "összeomlik" a dimenzionális kiterjedésük, alapállapotba kerül ez a méret (alap méret alatt értem ősrobbanás előtti méret). Nevezzük ezt nullponti méretnek (nem biztos hoyg ez helyes megfogalmazás - de nem ragoznám).
Na szóval, a warp hajtóműnél ezt kell megoldani. Az haladási irányban lévő teret alkotó húrokat össze kell nyomni akkorára, hogy azok eltűnjenek, azaz a mozgás közvetítésében már ne vegyenek részt (a nullponti húrok mivel az ütemezésük végtelen hosszúságú, így a mozgás, azaz a húrelemek pozícióinak cserélődésében nem vesznek részt, olyan mintha ott sem lennének - de ott vannak nem vesznek el, nem tűnnek el), majd áthaladni rajtuk (ha egyáltalán ott vannak még - ha nincsenek, akkor ez a látszólagos térhajlítás, mert olyan mintha magunk előtt megszüntetnénk a teret és az utána lévő részt magunkhoz húznánk, ami olyan mintha elhajlana, megnyúlna, elmozdulna a tér), majd utána hagyni, hogy újból kitáguljanak, széttolva a szomszédos elemeket. Megfelelő mennyiségű elemet összenyomva majd elengedve akár a fénysebesség többszörösével is lehet mozogni úgy, hogy valójában csak lassan normálisan kezelhető sebességgel mozgunk a valós (látszólagos, látható) térben...
Ugyanezen elv alapján a fekete lyukban nincs anyag, vagy nem olyan formában ami számunkra értelmezhető... de sztem ott eleve nincsenek húrok amelyek bármiféle teret alkothatnának, így ott a húrok szövete megszűnik, azaz ottani állapot olyan mint a ősrobbanás előtt, amit a fene tudja milyen volt. Viszont a húrok nem szeretnek összehúzódni, inkább tágulni szeretnének, ezért eleve minnél közelebb kerülnek az eseményhorizonthoz, amely egy olyan állapot ami után a dimenzionális kiterjedésük összeomlik nullázódik, annál jobban szeretnének elkerülni ebből az állapotból (lásd borotva hab buborékai sem akarnak visszaalakulni kötött zseléformába) azaz egyre jobban próbálna elkerülni onnan... taszító és vonzó erők hatására kialakul egy örvénylő mozgás amelyből alul és felül kilökődnek az elemei húrokra bomló anyag elemei húrjai.
Na, nyilván sok mindenbe bele lehet kötni a fenti irományba, ez az én elképzelésem, amelyet tudom hoyg pontosan nem tudok leírni, lévén nem ismerem ehhez a szükséges matematikai formulákat és mélyebb szintű fizikai törvényeket sem, stb, stb. Részemről valahoyg így vizionálom az univerzum mechanizmusát.
Ez a fizika egyik megoldandó problémája, a szingularitás értékei végtelenek, viszont távolodva már láthatólag csökken. Ez egy paradoxon aminek a feloldás a jövő zenéje vagyis fizikája, leginkább majd ha kvantumgravitáció fogja megválaszolni, ha végre kidolgozzák, akkor tudni fogjuk az okát.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.08.27. 14:15:06
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.08.27. 14:09:46
Ha a feketelyuknak végtelen nagy vonzása lenne, akkor tőle tetszőleges távolságban is az lenne, ergo most is benne csücsülnél.
Pont a környező csillagokra gyakorolt, közel sem végtelen nagy hatásuk alapján lehet kiszámolni a tömegüket. Ami szintén nem végtelen nagy. Ha valahol mást olvastál, azt mutasd.
Ezen okból a többi amit írtál borul. (És egyébként közegben mehetsz gyorsabban a fénynél.)
De azt már nem vizsgálja, hogy egyébként abban a közegben ahol ilyen mérték gravitációs erő van jelen, ott mi történik a térrel és idővel?
A szingularitást az jelképezi, hogy kifejezhetetlenül nagy a gravitációs erő, amit számmal nem lehet leírni (végtelen nagy)... de ott ahol a gravitációs gyorsulás nagyobb, mint a fény szökési sebessége ott máris egy törvény megszűnik, hogy konkrét anyagi részecskék gyorsabban haladjanak a fénynél.... márpedig az sem lehetséges.
De van, és egyszer már kiszámoltam, Schwarzschild sugár ami annak a méretet jelenti, amelynél az égitest vonatkoztatott szökési sebesség már eléri a fénysebességet. rs=(2Gm)/c2. 10 millió naptömegű feketelyukkal, az eseményhorizont sugara: 295118960,783729 km. Durván 295 millió km, ez majdenem 2 AU. És hol van ez még a 100 milliárd naptömegtől? Amiről te beszélsz, az testek szétszakadása amit a Rochel-határral lehet számolni, ami d= R(pMpm)^1/3 képlet adja meg, egy 10 millió naptőegű fekete lyuk esetében, egy embert, a gravitációs erő csak pár ezer km távolságban szakítana szét, a spagetizálódás meg csak ez után, a szingularitáshoz nagyon közel következik be. Amit látod ez két különböző távolságon következik be.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.08.27. 13:23:53
A tömegcsomópontok a teret torzítják, az egyébként egyenes vonalban haladó fotonok pályája is emiatt módosul (látszólag elhajlik - holott a foton csak megy egyenesen előre), így szvsz olyan hogy "Az eseményhorizont és a szingularitás között milliárd km vagy akár fényévek is lehetnek" szvsz nincs.
Mivel ahonnan már a fény nem képes visszatérni, ott olyan mértékű gravitációs erő van, amely a teret annyira összehúzza, hogy ott "rendes" anyag már nem képes létezni - legalábbis olyan formában amilyenben jelenleg ismerjük biztosan nem. Az más kérdés hogy ilyen helyzetbe el lehet jutni úgy is, hogy a középpont felé haladva mondjuk 1 méteren belül nincs 100x-os G növekedés... azaz nem szakasz darabokra még mielőtt oda jutnál.
A 2. sorban tett megjegyzésed ezek után már nem is meglepő.
Talán ha több közöd lenne a matematikához vagy olyan tudományterületekhez, amik érdemben is használják, akkor kevesebb hülyeséget írnál..
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.08.27. 12:00:13
Az oké, hogy hozzáilleszt egy matematikát, de ugyanezt megteheti az ellenkezőjével is.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
A 70-es években még arra volt bizonyíték, hogíy a feketelyuk körül nincs fénykiáramlás, ma meg arra, hogy de, van?
Irasidus <#falbav>#falbav>
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.08.27. 11:35:50
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.08.27. 08:48:53
Azt nem hiszem el, hogy Hawking mindezt nem tudta már '74-ben kitalálni... valami PR-os mondhatja neki, mikor nyögjön ki valami újat ufókról vagy fekete lyukakról.
;-)