327
Empyrion - Galactic Survival
-
lammaer #207 Hát, nem titkolt célja volt a mod fejlesztőknek hogy az endgame legyen társas elfoglaltság, ne lehessen mindent szólózni. Persze ez single player esetén ugye eléggé kivitelezhetetlen.... -
lammaer #206 Ha offline vagy és nincs a playfielden (bolygó / szektor) játékos, akkor nincs támadás, nem "élnek" az NPCk.
Amint belépsz, szinte biztosan jönni fog (legalábbis nekem mindig igy volt) - a bázisodon a P menüben a statisztika oldalon meg tudod nézni hogy ki mikor milyen % eséllyel támad. Na itt ha beléptem 12+ órányi távollét után mindig ott volt hogy jön a Zirax meg a Talon is asap és érkeztek is rendszersen.
Elvben ha megsemmisíted azt az épületet ahonnan a támadás jön (ezt is látot a statisztika képernyőn), akkor a támadás szünetel amig az adott POI újra nem spawnol (ez max 24 óra a szerveren). ELVBEN (!) egy POIt véglegesen is meg leet semmisíteni hogy ne spawnoljon újra, ha az ÖSSZES blokkod megsemmisíted / salvageolod, ez nekem nagy POIk esetében sose sikerült, valahol biztos nem vettem észre egy pixelnyi blokkot :)
---------------
Wiperól itt olvashatsz, most ugye Full wipe jön (link)
És mindkét kérdésedre igen a válasz - OCDbe pakolhatsz anyagot amit wipe után ki tudsz szedni (ha valaki elvisz téged egy OCD zónába, ami vagy a Homeworld rendszerben van, vagy valaki vesz egyet és lerakja valahol :D )
Jelenleg épp vadul tömködöm az OCDt, a hétvégén gyakorlatilag salvageolni fogom a hajóim, átcraftolom őket pl advanced generatorrá (ez egy optimális nyersanyagtároló elem, 1 darab is kb 2100 különféle ingot és bele lehet dobálni a factoryba, ebből 1 OCD slotba berakhatok több ezret) aztán én is megvárom a wipeot. Gyakorlatlag onnan fogom folytatni ahol most voltam, csak az elején kell kicsit szintezni, azt meg úgyis szeretem :)
igazából már egy 10 slotos OCDbe is rengeteg nyersanyagot pakolhatsz, ha nem ingotként rakod be (asszem egy OCD slotba 50K ingot fér) hanem vagy ore-ként (egy OCD slotba 100k ore megy) vagy valamilyen advanced komponensként rakod be (lásd az adv generátor fentebb).
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2022.03.18. 17:43:17 -
ksanc #205 A saját Reforged szerveremen ezt a limitet megemeltem, így max. 13 darabot lehet betenni.
Mókoltak az ellenfeleken, de a limiteket nem módosították, így a végjáték felé elég kemény a játék tapasztalt játékos véleménye alapján.
A naaagy frissítéssel remélhetőleg megint kiegyenlített lesz. -
#204 még egy két kérdés: bázis támadás: amikor offline vagyok nem történik meg,csak ha belépek/bent vagyok igaz?
lehet rakni bázisra pajzsot,lehet automatizálni hogy támadás esetén kapcsoljon be,támadás után meg ki,vagy kapcsolgathatom én?
ennek a bázis pajzsnak van hatóterülete,vagy véd minden blokkot ami a bázishoz van csatolva? -
#203 én ezt használom jelenleg Initium
le is telepedtem,egy alap kis bázisom van,tegnap ma este csak bányászgattam,erestrum meg zaco kéne még abból nem találtam,de akkor holnap nekiesek annak is.
hétvégén még szórakozok kicsit aztán sztem megvárom a wipeot
orbital autominer fejlesztések megmaradnak? orbital cargo droneba lehet alap nyersanyagot feltölteni,pl iron silicon?
köszi a map tippet...pont jó ez igy,próbálgatni szórakozni,aztán wipe után lehet nekiesni komolyan ..mondjuk a bányász cv hiányozni fog :D van rajta egy kis bányász sv,azzal gyorsan be lehet darálni a pentát is,bár valóban kellemetlen hogy összevissza áll :D -
lammaer #202 Én úgy tudom csak a quantum coreok 10es limitje miatt kell átépíteni hajókat. (nem lehet majd 100+ turretes hajókat csinálni mert lesz egy CPU elméleti maximum)
Quantum coret még nem sikerült szerezni, AUX coreből is most építem csak a 4. darabot. Szóval engem nem fog érinteni a nerf.
Amúgy ezt a szezont ezzel a hajóval fejezem be amit a vetzerán klántársak ajánlottak Cry Havoc
Ehhez se quantum se aux CPU nem kell, gyakorlatilag közönséges anyagokból megépíthető. Erre applikáltam azóta 3 AUX coret, hogy még több turret lehessen rajta, meg raktam rá bányászlézereket hogy univerzális legyen.
Rohadt mozgékony, Artemisrogue legalább akora celeb Empyrionban mint spanj, érdemes a buildjeit figyelni.
(mondjuk belül rendesen átalakítottam a hajót, halálom amikor minden összevissza van, meg felesleges csicsával tele, én meg órákig bolyongok hogy megtaláljam ami kell.)
-
lammaer #201 Igen, minden ércből van aszteroida (kivéve a nagyon endgame dolgogat mint magmacite meg voidium, de ott még én se tartok)
gold, zacosium a hot naprendszerekben fordul inkább elő - k, b, o típusuakban.
erestrum a hidegebb, m d typusokban fordul elő.
Amikor beugrasz egy rendszerbe, a térképen válts a rendszer nézetbe, kapcsold be az infó panelt, és utána a rendszer adatokat kérdezd le. Egyből meg tudod nézni hogymelyik bolygó körüli játéktérben (szektor) hány és milyen aszteroida van (fontos hogy ne a bolygóinfó nézetet kapcsold be :) )
Az aszteroidamezőknél ez az adat elég megbízhatatlan, ott simán előfordul hogy sokkal többb aszteroida van mint amit a panel mutat, főle akkor ha a szektorban látsz ilyen ködös részt (amikor beugrasz). Ott sanszosan 6-8-10 aszteroida is van egymás hegyén-hátán, de csak közelről (3-4 km) mutatja meg őket a szkenner.
Szóval én szeretek benézni az ilyen aszteroidamezőkbe, ott sk ércet lehet szerezni elég hamar mivel közel vannak egymáshoz az aszteroidák.
-----------------------------
Autominer: én egyedül pentaxidra használok autominert, a pentaxuid aszteroidákat nagyon utáltam bányászni. Az elején talán lehet értelme másra is, de nekem nagyon szöszölős összeszedni a minerekből az anyagot, ritka ércekből nem termel nagyon jól...
-------------------------
CV drill és a fegyverek többsége sem működik bolygón, beleértve a tool turretet. Ezért én mindig viszek a CVre dokkolva egy salvage SVt, amikor bontani vagy fúrni kell azzal ügyködök.
(CV fegyverek közül is csak egy pár működik bolygón, a ballistic turretek, meg a ziraxtól zsákmányolható imperila plasma/laser/missile turretek. Én most pont egy ilyennekkel felpimpelt hajóval vegzálom a bolygókon a zirax meg alien POIkat. Aztán ha kilőttem a generátort, átszállok egy SVbe és azzal salvageolom be ami kell)
Gondolom az már megvan hogy bányászni CVvel sokkal hatékonyabb, egységnyi idő alatt jelentősenn több anyagot l ehet kiszedni egy aszteroidából.
Kézi bányászatot már az SV szakaszban is felejtsd el, nálam csak azért van egyfúró mindig mert volt már hogy beszorultam a hajóm alá, olyankor jól jön ha ki tudom magam ásni....
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2022.03.17. 20:21:04 -
#200 Spanj már tolta youtubeon az új verziót,lesz pár újdonság,ami miatt át kell építeni a meglévő hajókat majd :) -
#199 minden ércből van aszteroida? pl zacosiumot eddig csak bolygón láttam,de ugye ha valamit nem láttam attól még létezhet :D
illetve érdmes e autominert használni,vagy bányásszam ki aztán majd respawnol valamikor?
illetve cv drill nem működik bolygón,de láttam ilyen tool turretet ami elvileg tud fúrni is,az működik? vagy marad a kézi,illetve sv bányászat?
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.03.17. 11:02:38 -
#198 ja köszi,megoldom,minden rendszerben kell lennie sztem pentaxidnak...de ma még nem jutottam el a játékig,majd estefele.
-
lammaer #197 mi az ingame neved? Tudok vinni egy kis üzemanyagot kölcsönbe :)
-
#196 elindultam feléd,a környékbeli rendszerekben keresek szinpatikus bolygót...valami trópusi lenne jó,de csak akkor derül ki milyen a bolygó ha odarepülök. a hiperhajtómű üzemanyag meg egyre kevesebb,most már bányászni kéne valahol az is.de mára ennyi elég,egy polaris állomás mellett leparkoltam. holnap folyt köv -
lammaer #195 Le lehet szólózni majdnem mindent de nyilván megfelelő fejlettség, felszerelés kell hozzá. Sajnos a küldetések nem mindig igazodnak ahhoz ahol az ember tart.
Amúgy földi harcban nekem kezdetben a minigun, később a plazmaágyú jött be. Utóbbi kb 1 lövés temetés módon működik, bár a hit registration nem a játék erőssége....
-
lammaer #194 A Reforged Edenben (Caliph asszem ott van) sajnos a tutorialos küldetéssor nincs benne. -
#193 akkor el is dőlt a bázisom eltűnt,lejárt a 14 nap :D azt hittem csak akkor ha 14 napig nem leszek online...na mindegy,akkor el irány a galaxis :D -
#192 na én ezt a küldit elengedem. délután vagy egy órát szoptam hogy kipucoljam a radar stationt. medium armor,armor boostokkal,minigun. elteleportáltam valami xenu mainframehez. kinyirtak,rányomtam éledés a közelben..csak azt nem tudtam hogy ez a szar a fold alatt van,engem meg kirakott 8kmre a radar stationtól ahol a hjaóm is van :D éhenhalás ,spawn a hajóba haladok szép lassan,erre szerver restart..oké,bezártam elmentem sétálni két órát most már nyugi van :D
felpakolok és elhúzok valami távoli helyre :D
gondlom személyi armorhoz nincs pajzs vagy valami hasonló amivel túl lehetne élni 3 másodpercnél tovább ha rámjön két három zirax ? :D
ez a spawnolós dolog nagyon nem korrekt ha az ember egyedül bohóckodik,de nyilván nem úgy kéne,én viszont igy szeretek,arkban is egyedül toltam ,mondjuk bossokat nem nagyon láttam de a többivel szépen elvoltam sokórát
rakéta nem bontja gyorsan az épületet,railgunhoz nicns ritka ércem még,amit kukáztam meg vettem kreditből elvitte a cv. az legalább fullos,pajzs,fúró , benne minden földi jó. feltöltöm,kifosztom a bázisom és irány egy messzi messzi galaxis
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.03.14. 20:23:58 -
#191 köszi,akkor összedobok valamit. railgunom még nincs,hirtelen nem is találtam a tech treeben,de rakétavető van gondolom a célnak megfelel :) -
ksanc #190 Érdemes, persze. Tutorialnak is jó :)
Nem kell elölről kezdened, amíg ott vagy, vagy a hajód, nincs poi reset.
De az az utolsó küldi aránytalanul nehéz az előzményekhez képest. Ha megtaláltad a core-t, kifelé még nehezebb jönni.
lammer jól írja: menj be SV-vel :) -
#189 köszi a tippeket...a sztorit érdemes csinálni? most majdnem végig értem a radar állomásnál,erre jött egy szeró restart,sztem kezdhetem előröl... :D -
lammaer #188 Más: ha elszánod magad, költözz az Oulomi rendszerbe (vagy akörnyékre), én ott lakom, akkor tudunk együtt kommandózni ilyen ground POIkat, szeretem én is irtani a Ziraxot puskával :)
Plusz van itt OCD pont, 2 hét a wipeig, oda tudsz bepakolni cuccokat amik túlélik a wipeot. Csak fontos hogy a HWs connect applikációbannaponta szavazz, ad az RPt amivel upgradelheted az OCD-t
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2022.03.13. 21:44:42 -
lammaer #187 A sztori alapján a Zirax birodalom szívében vagyunk, ezért tolong mindenütt a Zirax.
Ha van hiperigrásra képes CV, érdemes elhagyni a Zirax birodalmat (100-150 fényévnyi ugrsra lesz szükség, a galaktikus térképen kapcsold be a terület jelzést és látni fogod hogy egy bazi nagy piros gömb közepén csücsülsz :D), és akkor sokkal sokkal nyugisabb lesz az élet. Engem is sokáig kapacitáltak a klántársak, először bátortalanul ugráltam egyet-egyet, persze mindenhol zirax, aztán fogtam és kb 5-6 ugrással kijöttem a Zirax birodalomból és igy tök más :) Lesz Zirax igy is elég, de simán vannak komplett rendszerek ahol pl Polaris van csak, ott lehet nyugiban afkolni :)
respawn: igen, ez elég idegesitő, de a Ziraxok esetén ez megállítható: ők teleportokon át jönnek, keress a bázisokon a plafonon/padlón ilyen kör alakú teleport padokat, ha azt szétlövöd ott nem spawnol többé.
Amúgy gyalog harcolni sokkal nehezebb, gyakran egyszerűbb egy turretekkel megpakol HVvel vagy SVvel bekopogni a falon :) Ha a turreteket pl beállítod hogy csak generátort célozzanak, szépen mutatják hol a generátor (oda lőnek a falon át is), aztán a közvetlen irányzású fegyvereidel (railgun) szépen kibontod a falakat és megsemmisíted a generátort..... akkor már nem nagyon spawnol senki.
Alieneknél nincs teleport, na annál szemetebb nincs amikor a seggeddbe spawnolegy abomination....
-
#186 én még a kezdő rendszerben bohóckodok,nem mertem kimenni még belőle :D megnéztem egy aszteroida mezőt mondom bányászok egy kicsit de teli van zirax hajókkal.
az egyik holdon is van egy radar állomás oda is be kéne menni de egyszerűen nem birok,mire kinyirom az őröket újraspawnolnak...ez a része nagyon nem bejövős . igyekszem kilőni a spawnolós cuccot,de még kevés vagyok oda :D -
lammaer #185 Köszi az infót.
Épp nemrég cuccoltem el egy bolygóról, állandóan csesztetett a Zirax meg a Talon. Igazából a támadásaik nem voltak erősek, csak éppen a patch óta bugosak a turretek, hol lőnek az ellenféler hol nem. Igy előfordult hogy sámánok által megidézett pókok szétvertek jópár blokkot egy bázisbóll, mire levadásztam őket, sőt egy alkalommar egy Zirax bomber drón konkrétan felrobbantott egy kikapcsolt állapotú CVt, mivel a turretek nem lőttek rá a mellette lévő bázisról és aktiv CVkről.
Valóban, mindig akkor jött a támadás ha beléptem, csak igy nem volt fun.
Eredetileg tervezte hogy elpusztítom azokat a POIKet ahonnan a támadások jönnek, de sosem sikerült őket az utolsó blokkig eltüntetni, igy mindig újraspawnoltak. Feladtam... -
ksanc #184 Az Offline Protection a PvP playfieldeken a játékosok támadásától véd meg egy ideig (beállítható). PvE (vagyis általában) playfieldeken hatástalan. Az npc-k sosem támadnak, ha offline vagy! Pontosabban, ha nincs játékos a közelben.Ki is lehet próbálni: bázis támadásánál el kell repülni messzebbre, akkor abbahagyják és csak lebegnek. Viszont ha te offline vagy de egy másik játékos arra kolbaszol, akkor nem csak őt fogják támadni, hanem a te bázisodat, hajóidat is.
A Claim Device nem csak a bázist védi, hanem körülötte bizonyos távolságig nem lehet másnak blokkot sem lerakni, sem bontani vagy javítani. -
#183 igen,jó kis wifi :D máshogy nem is lehetne kipakolni pl a bányászhajót,futkározhatnék ide oda mire kiszedem belőle az 1000+ vasat pl :D -
lammaer #182 Jah, én konkrétan fostam egy Abandoned Assembly POIban, nekem az volt az első. Tiszta Alien hangulata volt.
A gyalogos harcban amúgy engem az zavar nagyon, hogy minden csip, mérgez, bénit, fertőz, állandóan rohangálnom kell az orvosi eszközökhöz a hajóba vagy zabálnom kell a kapszulákat, injekciókat :)
Apropó, a remote access featurevel (F4) már megbarátkoztál? Marha jó hogy távolról tudsz ki-be pakolászni a hajóba, ilyenkor felderitésnél is tök jó hogy rakosgathatz be a hajóba cuccokat amit találsz, vagy veheted ki a mi éppen kell (fegyver/lőszer/medpakk) -
#181 köszi,tegnap este én is böngésztem a blueprintek között,pont ezt a cvt szedtem le,illetve tőle még egy bányász cvt is :) köszi a farm tippeket is.
Kezdő bolygón lementem egy abandoned workshopba is,tök para volt :D de végigmentem egy két halállal :D na de hosszú hétvége jön,valszeg kijutok én is a galaxisba -
lammaer #180 Zascosium K, B és O tipusú naprendszerekben lesz.
Viszont starter CVkhez erre nincs is nagyon szükség, én pl ezzel kezdtem, ami warp képes és nem is kell hozzá zasc.
Amint lehet, szerelj fel a CVdre bányászfúrót, majd lézert, rettenetesen sokkal többet termel mint az SV bányászás. Kb onnantól kezdve hogy van bányász CVd nem is fogsz többé máshol bányászni csak az űrben.
Farmolás: én a hamburger biznicbe szálltam be, kevesebbet kellje klikkelni kajáláskor. Igazából rajtad áll mit termelsz. Amit ne erőltess az az orvosi eszközok, medpackek craftolása - majd mindben van valami macerásan beszerezhető komponens, egyszerűbb inkább bányászni, eladni vmi terméket és annak az árából bevásárolni.
A két eszközről nem tudok, állítólag az offline prot véd az offline PVE támadásoktól is, de nincs rá bizonyítékom :)
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2022.03.08. 19:21:32 -
#179 na most érzem magam elveszve :D bázis van,sv van,kijutottam az űrbe próbálok a cvhez nyersanyagot bányászni. találtam aszteroidát kék ércel,megjártam a két holdat is de valami Z betűset ami kelleni fog nem találtam,meg titant sem :D aztán ránéztem a galaxis mapra,mire én ott találok egy rendes bolygót amin nyugi van,azt se tudom merre keresgéljek :D vagy honnan látom hogy az jó lesz nekem...
még egy kérdés: van land claim device meg offline prot device,ezeket kell használni,vagy érdemes?
illetve mit érdemes farmon nevelni? most vegetables meg plant protein megy ebből simán megvan a kajám
persze előbb kell a cv :)
na mindegy,próbálkozunk :D
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.03.06. 17:41:36 -
lammaer #178 Mint mindig, szerintem itt is az eleje a legjobb, egy csomó dologra rá lehet csodálkozni :D
-
#177 áh köszi,de nem hinném hogy alapanyagon kívül bármi értékeset össze tudnék kukázni . ismerkedek a játékkal,a moddal,meg a szeróval aztán kövi szezon élesben :) -
lammaer #176 Az átmentés nem bonyolult, de szerintem mostmár nagyon necces lenne csak arra hajtani, úgyhogy én azt mondom engedd el, játsz a funért.
Urambocsá sztem azt is meg tudjuk oldani hogy az én raktáramba becuccolunk majd amit szeretnél / van értelme átvinni :) -
#175 még tanulgatom,ismerkedek a rendszerrel. wipera jó lenne kitanulni a dolgok átmentését,nyilván ez az egy hónap full gyakorlás és próbálgatás lesz,de azért jó lenne nem a nulláról indulni megint...bár igy hogy a kezdő bolygón az alap 3 érc korlátlanul rendelkezésre áll,nem nehéz egy alap bázishoz kifarmolni a dolgokat,aztán elhúzni egy messzi messzi galaxisba
-
lammaer #174 Isten hozott a klubban.
Kb 1 hónap van a wipeig, akkor jön várhatóan a reforged eden új verziója, előtte pár nappal szólni fognak.
Mindenképpen kezdd el használni a hws connect weboldalt, napi szinten ingame bónusz van ha szavazol, meg úgy egyébként is.
HWS Connect
Plusz javaslom hogy a HWS discordra is gyere fel, sok kérdésre ott a válasz csak rá kell keresni (az ingame chat is archiválva van discordon).
Meg persze néha kukkants rá a HWS websitera is - https://forum.empyrion-homeworld.net/c/hws-guide/9
-
lammaer #173 Az új patch bugos, van hogy nem lőnek a turretek a bázist támadó drónokra.
Nekem egy komplett CV-m bánta....
Azóta két opció van:
A - a parkoló CVken bekapcsolva hagyom a pajzsot és a fegyverrendszereket 7/24-ben
B - rádokkolok a nem használt hajókkal a bázisra. Ugyanis ha egy hajó dokkolva van akkor sérthetetlen - ez PVP exploit miatt van, régen azt csinálták hogy a blokk limitet átlépve rádokkoltak a hajókra mindenféle másik hajóval és azok kb páncélként funkcionáltak. Most ha egy hajó dokkolva van, a lövedékek szimplán csak átmennek rajta.
-
#172 na megérkeztem a szeróra én is,eddig semmi probléma. próbálok összetaknyolni egy alap bázist ,meg egy kis hajót amivel elhúzok megkeresni a bolygót ami a fő bázisom lesz :)
mára viszont ennyi
jóccakát -
#171 na megint szétbarmolta 3 zirax a bázisom :D asszema singlet akkor hanyagolom. kipróbálom a multit....meg várom a patchet
4 cannon turret van lerakva,sentry gunokkal,szépen,lőszer van,beállítva hogy lőjenek mindenre is,szépen végignézik ahogy leszáll a dropship és bemegy a 3 katona :)
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.02.27. 15:40:11 -
ksanc #170 Ilyennel én még nem találkoztam, bár single-ben sem játszottam egy ideje. -
#169 hát ezt sajnálattal hallom,főleg ha nekiáll szétverni és befoglalni a bázist...minden támadás előtt mehet egy save game
mindegy,elvagyok egyelőre
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.02.26. 22:37:45 -
lammaer #168 Az új patch csinál ilyet sajnos, az egyik mob ilyen, engem is megrépázott egy a turretjeim szeme láttára :(