Empyrion - Galactic Survival
-
lammaer #201 Igen, minden ércből van aszteroida (kivéve a nagyon endgame dolgogat mint magmacite meg voidium, de ott még én se tartok)
gold, zacosium a hot naprendszerekben fordul inkább elő - k, b, o típusuakban.
erestrum a hidegebb, m d typusokban fordul elő.
Amikor beugrasz egy rendszerbe, a térképen válts a rendszer nézetbe, kapcsold be az infó panelt, és utána a rendszer adatokat kérdezd le. Egyből meg tudod nézni hogymelyik bolygó körüli játéktérben (szektor) hány és milyen aszteroida van (fontos hogy ne a bolygóinfó nézetet kapcsold be :) )
Az aszteroidamezőknél ez az adat elég megbízhatatlan, ott simán előfordul hogy sokkal többb aszteroida van mint amit a panel mutat, főle akkor ha a szektorban látsz ilyen ködös részt (amikor beugrasz). Ott sanszosan 6-8-10 aszteroida is van egymás hegyén-hátán, de csak közelről (3-4 km) mutatja meg őket a szkenner.
Szóval én szeretek benézni az ilyen aszteroidamezőkbe, ott sk ércet lehet szerezni elég hamar mivel közel vannak egymáshoz az aszteroidák.
-----------------------------
Autominer: én egyedül pentaxidra használok autominert, a pentaxuid aszteroidákat nagyon utáltam bányászni. Az elején talán lehet értelme másra is, de nekem nagyon szöszölős összeszedni a minerekből az anyagot, ritka ércekből nem termel nagyon jól...
-------------------------
CV drill és a fegyverek többsége sem működik bolygón, beleértve a tool turretet. Ezért én mindig viszek a CVre dokkolva egy salvage SVt, amikor bontani vagy fúrni kell azzal ügyködök.
(CV fegyverek közül is csak egy pár működik bolygón, a ballistic turretek, meg a ziraxtól zsákmányolható imperila plasma/laser/missile turretek. Én most pont egy ilyennekkel felpimpelt hajóval vegzálom a bolygókon a zirax meg alien POIkat. Aztán ha kilőttem a generátort, átszállok egy SVbe és azzal salvageolom be ami kell)
Gondolom az már megvan hogy bányászni CVvel sokkal hatékonyabb, egységnyi idő alatt jelentősenn több anyagot l ehet kiszedni egy aszteroidából.
Kézi bányászatot már az SV szakaszban is felejtsd el, nálam csak azért van egyfúró mindig mert volt már hogy beszorultam a hajóm alá, olyankor jól jön ha ki tudom magam ásni....
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2022.03.17. 20:21:04