3813
  • jazzy
    2 acc 0 beta, as always
  • BoneDragon
    Most jött email, hogy zúzhatok vele, juppijé!
  • FalseHeLL
    Ez meg az undorító része az RNG-nek. :\

• Overburner
    Akkor sajnos jól. :I
  • TBTPumpa
    Én nem tudom, hogy értelmezed, a lényeg annyi, hogy minden EU és US account benne van a kalapban. Amelyeket kisorsol a gép azok kapnak béta hozzáférést. Ha kaptál, akkor szerepel a Battlenet accountodon és az alkalmazásban is. Ez esetben már telepítheted és 18 órától játszhatod.
    Ha sehol sem látod, akkor nem kaptál te sem.
  • Overburner
    Ezt most jól értelmezem? Mert akkor én is kimaradok :I

Utoljára szerkesztette: Overburner, 2015.11.20. 15:23:25
  • TBTPumpa
    Mindegy is, én nem kaptam bétahozzáférést még most sem. Ellenben a PH-s Overwatch fórumon sokan kaptak. Úgy tűnik túl sok Blizzard cím van a profilomon, ezért a Blizzard már nem számol velem.

Na mindegy, jó lett volna kipróbálni, de akkor megyek és megborotválom Jeff-et, ha már elkeverte a borotváját!
  • FalseHeLL
    Elvileg stress test lesz hétvégén szóval, ha be is kerültök akkor is valszeg 70%-ban offline lesznek a serverek. De glhf.

• TBTPumpa
    Hétvégén lesz az első nagyobb volumenű bétateszt!
    Erre a három napra rengeteg játékost fognak behívni, szóval lehet izgulni!
  • Malakai
    Jövőben biztos lesz, de interjú alapján nem mostanában, zárt-bétát kicsinek akarják egyelőre hagyni (és hogy szerverek sincsenek felállítva nagyobb tömeg fogadására).
  • JethroHUN
    Nem akarnak több béta meghívást kiküldeni Blizzardék?
  • Pio
    Boccs, hogy most ellened beszélek, de számomra ez jó hír, örülök, hogy a Blizzard tényleg tesz a toxic viselkedés ellen.
  • Anthrax
    Itt igazából arról beszélek, hogy ugyanúgy meglesznek a faszok ebben is, főleg a "képregényes" grafika miatt is. És amig többiek free-k és egy kanyit nem kell kifizetned érte, itt kidobod a pénzt a játékért és utána ugyanúgy felbasznak a kis nyomorékok. Persze, nem kötelező játszani vele.
  • Cassell
    A Hots a Blizzard gondozásában nálam hónapokkal ezelőtt lejátszott... nem is az a baj, hogy ranked match-ben ha kikapsz idióták miatt hiába jól nyomtad bukó az egész - sajnos ez a Lolban a Dota 2-ben ugyanígy van bár ennél már sokkal jobb rendszert is alkalmazhatnának - hanem mindehhez még vágjál széles vigyort is mert ha csak enyhén szólod meg z vak idióta teammate-et akkor pár óra aztán pár nap mikor egy hetes bann-t kaptam akkor olyan uninstallt nyomtam rá, hogy csak na...
  • Yserac
    Nem feltétlen a 'tard faktor a gond, hanem hogy a Blizzard ragaszkodik a "mindenkinek kijár a jó" filozófiához. Képtelenek összehozni egy nyomorult jól működő MM rendszert (vagy nem is akarnak). Másfél éve megy a balfaszkodás :). Akkor ebben a játékban hogyan fogják megoldani, gyanítom sehogy.
  • TBTPumpa
    Minden online játékban vannak ilyenek, függetlenül attól, hogy az adott játék fizetős-e vagy sem.
    Bár jellemzően én a B2P és havidíjas játékokban jóval kevesebb ilyet tapasztaltam/tapasztalok, mint a F2P címekben.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.11.10. 10:25:29
  • Anthrax
    Na majd akkor panaszkodjatok így mikor kifizetitek a 12e Ft-t ezért és ugyanilyen retardáltakkal lesz tele :D
  • Yserac
    Azért a DOTA-ban meg tudták oldani nem is mondok számot hányszor jobban az MM-et, mint a HotS-ban. Én a HotS miatt próbáltam ki egy szabadon választott "nagy" MOBA-t. Nem azt mondom, hogy nincsenek idióták. De néha még most is meglepődök, mikor rámozdulok valamire és a társak automatikusan tudják mit csináljanak. Vagy ilyen hogy 2-en ütünk valakit és észre veszi a MÁSIK lane-n, hogy segítség kéne és oda lő egyet. Hots-ban olyan generál komplett retardált a színvonal, hogy komolyan mondom nem hiszem, az átlag 10 éves kornál vagy 80 iq-nál magasabb értelmi szint képviselteti magát benne. Tisztelet a kivételnek. On
  • TBTPumpa
    Mi a baj? Szerintem nagyon is korrekt játék, csak máshogy kell kezelni, nem úgy, mint a LoL-t vagy a Dotát. Biztos megint egyedül játszottál!
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.11.08. 16:35:06
  • jazzy
    Az előbb felbuzdulva a blizzconon elindítottam a heroes of the stormot... jöjjön már az overwatch hamar, ekkora félresikerült elbaszott játékot remélem nem ad ki a blizz újra :/
  • TBTPumpa
    Karakterek játékmenet videói (nincs itt az összes, csak azok, amik a hivatalos YT csatornán is megtalálhatóak):

Zenyatta Gameplay

Mercy Gameplay

McCree Gameplay

Hanzo Gameplay

Tracer Gameplay

Symmetra Gameplay

Reaper Gameplay

Torbjörn Gameplay

Reinhardt Gameplay

Pharah Gameplay

Winston Gameplay

Widowmaker Gameplay

Bastion Gameplay

Zarya Gameplay

Soldier: 76 Gameplay

Lúcio Gameplay
  • TBTPumpa
    Overwatch karakterbemutatók - GameDayIroda
  • TBTPumpa
    A Panelen elhangzottak összegyűjtve

Lesz képregény a játék előzményeiről és egy animációs sorozat is a megjelenés környékén (Lords of War/StarCraft 2 Reclamation mintájára, viszont más stílusban). Elvileg ingyenes lesz a képregény is.
    A közös múlttal rendelkező karakterek között itt is lesz egy kis eszmecsere meccs közben, mint a Heroes of the Storm játékban.
    Rengeteg easter egg lesz a játékban, utalva a Blizzard korábbi alkotásaira és az Overwatch karaktereire.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.11.07. 21:42:27
  • TBTPumpa
    Overwatch BlizzCon Panel
  • TBTPumpa
    Noire Widowmaker Skin!

Ez pedig egy friss interjú (redditről) Jeff Kaplan úrral.
  • jazzy
    Én tuti nem veszek se dobozosat se bneteset, szerintem simán megveszem majd G2A-ról, eddig meg voltam vele elégedve.
  • TBTPumpa
    Digitális helyett inkább a dobozos verziót javaslom. Az valamicskét olcsóbb lesz. WoW Warlords of Draenor/StarCraft 2 Legacy of the Void is 40 euro környékén van (12500 Ft) a Battlenet shopban, míg dobozos verzióban "csak" 9990 Ft.

Bár olcsóbb is már most. Origins Edition - 60 euro (18 000 Ft)
    Dobozos verzióban meg csak 15 990 Ft.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.11.07. 09:47:20
  • jazzy
    Ha a Bnet kliensben az Overwatchnál rámész, hogy pre-purchase PC, rögtön a 60 euros Originsre dob, a 40 euros sima verziót elő kell túrni, wp :D
  • TBTPumpa
    Valószínűleg azért, mert ez már kapható önállóan egy ideje és amúgy is csillagászati ára van ennek is:
  • jazzy
    Szívesen vennék CE-t, de még soha semmiből nem tudtam magam rászánni, valahogy... mindig érdekel, de aztán rájövök, hogy mit kezdek vele? Porosodni fog a polcon.

És igen, rögtön erre gondoltam én is, hogy miért nem Tracer szobor?
  • TBTPumpa
    Overwatch BlizzCon panel:
    - A bétában eddig több mint 82 ezer meccset játszottak le.
    - A meccsek átlagos ideje: 7:34
    - A legtöbbet játszott hős: Pharah
    - Symmetra az a hős akivel a legnagyobb az esély a nyerésre, ha a csapat tagja.
    - "The game is perfectly balanced" Mindenkit megkértek, hogy legyenek szívesek ezt tweetelni.
    - A konzolos és PC játékosok külön szerveren játszanak, nem fognak egymással összekerülni.
    - Az új térkép: Hollywood, ami egy Playload típusú pálya lesz és három területre fog osztódni.

Az új karakterek adatlapjai:

És egy kis Kérdezz-Felelek:
    Q: Lesz Mac verzió?
    A: A Mac technológia elég eltérő, egyelőre csak a felsorolt platformokra koncentrálnak

Q: Lesz több játékmód?
    A: Gondolkodnak rajta és tervezik is, több, mint valószínű, hogy lesznek még meglepetések.

Q: Lesz külön a játékhoz kialakított kontroller?
    A: Jó ötlet, gondolkozunk rajta. A PC verzió már támogatja a konrollereket.

Q: Mi van ha megveszem a retail verziót? Benne lesznek a jövőben megjelenő hősök?
    A: A tavaszi megjelenésig nem lesznek új hősök, ez a 21 marad a végleges.

Q: Mennyire lesz moddolható az Overwatch?
    A: Támogatják a moddingot, egyelőre a megjelenésre koncentrálnak, hogy kész legyen a játék. Egyelőre nem tudják mennyire lesz moddolható megjelenéskor, de a jövőben valószínűleg lehet majd valamilyen szinten.

Q: Mi az hogy csak 21 hős?
    A: Szerintünk ennyi elég kezdésnek. Nem akarjuk elárasztani az új játékosokat, az a bőség zavara lenne. A hős-jellegzetességek jelenleg jó arányba oszlanak el.

Q: Lehet majd váltani a karakterek nemén? Esetleg skinnel?
    A: Nem.

Q: Mikor jönnek az új karakterek a bétába?
    A: A jövő hét folyamán.

Q: Lesz osztott képernyős Co-op?
    A: Az király lenne! Sajnos nincs idő megcsinálni a megjelenésig, de meg akarják csinálni.

Q: El lehet majd tüntetni a kezelőfelületet screenshotoláshoz?
    A: Megjelenés után, ha a community kéri akkor megcsinálják.

Q: Konzolosok is kapnak majd esport támogatást?
    A: Minden platformon támogatják az esportot.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.11.07. 09:28:03
  • TBTPumpa
    Overwatch Origins Edition már előjegyezhető - becsült ár: 15990 Ft
  • TBTPumpa
    Mikrotranzakció ma már minden online játékban van, ebből a szempontból a WoW rosszabb, hisz ott az adott kiegészítőt is meg kell venned, van havidíj is és még mikrotranzakció is van (mountok, petek, boosterek). Úgyhogy ott is lehet költeni elég szépen.
  • Pio
    Még vanilla wowban bannoltak egy ismerőst, mert b*zizott general chaten, de őszintén szólva én se tudom, mennyire veszi - főleg manapság - komolyan ezeket a dolgokat a Blizz.
    Olyan már többször volt, hogy valakinek nem megfelelő volt a karakterneve és kapott rá egy ingyen, kötelező rename-et.
  • TBTPumpa
    Én is veszem, CE-ben szeretném az Artbook/Zenei CD miatt, de látom hogy murva drága kiadás lesz (130 euró - 40 000 Ft) - főként a szobor miatt. Emellett egy Tracer-es szobornak jobban örültem volna, hisz gyakorlatilag ő az Overwatch "kulcsfigurája" vele reklámozzák (nameg Winston, Reaper és Widowmaker) és nem Soldier: 76-tal. De majd meglátom még. Annak viszont örülök, hogy nem egyszerre a Legion-nal jelenik meg, mert akkor csak az egyiket tudnám megvenni, így talán mindkettőt be tudom majd vállalni.
    És ugye még költeni kell a StarCraft 2 küldetéscsomagjaira is 2016-ban, a Blizzard-ot ismerve azok sem lesznek olcsók.
  • jazzy
    Igaz, az leginkább a hotshoz hasonlítható, de én úgy vettem észre sokkal kevesebb a toxic ott is. Bár ehhez hozzátenném, hogy szerintem ez azért is van, mert a blizznek nincs ilyen retardált report rendszere, hogy "jaj, csúnyán beszéltél, megsértetted a kis lelkemet, reportollak!".. ezért kevesebb ilyen jellegű hisztit látok.

Ezzel arra akartam célozni, hogy ilyen marhaság miatt nem bannolnak egy értelmes játékban, ha fizetős, ha nem. Az utcán sem lövöm tarkón azt aki csúnyán beszél. Elfordulok és leszarom, majd holnap jobb lesz a kedve. Oké rasszizmust büntetik blizznél is úgy vettem észre, meg kb a csalást. Azt is 2 évente.

De kívánom legyen úgy, ahogy írtad, egy csapatjátékban jó volna ha kevés duzzogó, afk, toxic, direkt kibaszok veled ember lenne.
  • Pio
    De a LoL ponthogy free2play, a WoW meg nem, szóval az első mondatod mondhatni alátámasztja az alapfelvetést.

Bocsánat, hogy félreérthetően fogalmaztam, természetesen nem gondolom, hogy attól, hogy valakinek van 10k forintja egy játékra értelmesebb ember, csak úgy gondolom, azért egy bizonyos szintet nem lépnek át az emberek egy fizetős játékban, mert jobban tartanak attól, hogy esetleg bannolva lesznek.
  • jazzy
    Pár megjegyzés:

LoLoztál valaha? Ahhoz képest bármelyik Blizzard játék (kiváltképpen az SC2) felüdülés, tizede annyi gyökér sincs. WoWban se.

Soha nem láttam, hogy mi az összefüggés a "kevésbé toxic ember" és a pénz között? Egy "gyökér, toxic" embernek nem lehet pénze? Vagy anyuci apucinak? Én pont sokszor azt veszem észre, hogy normális, ép ésszel gondolkodó ismerőseim kivárnak a játék megvételével, ha egyáltalán megveszik, mert rohadt drága :)

Mondjuk én ettől függetlenül megveszem ahogy megjelenik, de azért fél éven belül wow kieg + overwatch + sc2 kieg azért picit már drága.. úgyhogy az sc2 sajnos megy a levesbe és majd megveszem amikor 5-6k körül lesz. Emellett persze nem költök hotsra és hearthstonera se.
  • Pio
    Én abban bízom, hogy a fizetősségnek hála kevésbé lesz toxic a közeg, mint a sok free2play játéknál.
    Bár a WoW is televan gyökerekkel, szóval egyáltalán nem biztos a dolog... :(
  • Anthrax
    Akkor köszi, de nem. Szórakoztató játék, de kismillió ilyen van piacon ami f2p. Ennyit nem ér meg, és persze microtranzakció is mellette még lesz.