6762
-
#5117 Ott, ahol a frissítésekkel kapcsolatos dolgokat állíthatja be a rendszergazda - gépház - frissítés és biztonság - windows update - újraindítási beállítások és aktív időszak módosítása. -
Bal0924 #5116 Eddig is rühelltem ezt az izét, amit oprendszernek neveznek.
Hogyan lehet megakadályozni hogy újra megtegye?
Újra indult este, miközben aludtam! Félbeszakított olyasmit, amit nem kellett volna! -
kl24h #5115 -
#5114 Egy linuxos bootolással vagy bármilyen particiószerkesztővel el lehet törölni.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.02.13. 16:08:18 -
#5113 Formázod a vinyót, szerintem lehet.
Bár, nem használtam még a BitLockeres lekódolást. -
Lantee #5112 Halihó! Kérdésem a következő:
Adott egy Atom procis netbook, amit BitLocker-rel lekódoltak. A kulcsot elfelejtették.
Lehet-e egy új windows-t telepíteni a gépre?
Köszönöm! -
#5111 Köszönöm szépen a segítséget. -
#5110 gépház, hibaelhárítás, windows update általában megoldja :D -
#5109 Öööö :)
How to Upgrade to Windows 10 Version 1709 Fall Creators Update Using ISO File from Versions 1703, 1607, 1511 or 1507
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.02.09. 00:01:03 -
#5108 Csak annyi, hogy online nem lehet frissíteni, ISO-val lehet.
Gyakorlatilag letöltöd a fenti linkről a legfrissebb W10 ISO-t, duplakatt rajta és mount-olva lesz, majd setup.exe-t indítod és már indul is az upgrade.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.02.09. 00:00:55 -
#5107 Elavult és nincs mód a frissítésre szöveggel már találkoztam, nem volt mit tenni, azóta is használják a 1511-es verzióval a gépet amig lehet. Touchpad letiltással nem találkoztam, max ha a felhasználó letiltotta billentyűzet kombinációval. -
#5106 Egy ismerősömnek laptopja van W10-zel. Ami azt írja ki, hogy az op. rendszer elavult és nincs mód a frissítésre. Valamint letiltja a touchpad-et. Tapasztaltatok már ilyet? Az újrahúzáson kívül van más megoldás? -
#5105 A BSA globális szervezet, ha arra gondolsz (Business Software Alliance), nem számít hol élsz :)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.02.04. 23:29:59 -
#5104 OKé, de az elmélet érdekel, a BSA-ellenőrzés nem. Ángliában élek, egyébként. Köszi. ;-)
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2018.02.04. 23:14:35 -
#5103 Ha az MS oldaláról vásárolsz, digitális játékot veszel akkor is csak elektronikus számlát kapsz (email, talán pdf). eBay, HRK, stb-n is kapsz elektronikus számlát. Annyi kell, hogy "hivatalos" legyen. A BSA sosem foglalkozott magánszemélyekkel, kisvállalkozásokkal, max rendőrségi feljelentés esetén. Tehát gyakorlatilag lelkiismeret kérdése az egész. Magánszemélyként tulajdonképpen azt csinálsz amit akarsz Windows téren, senkit sem érdekel.
Én az XP-t és W7-et azért vettem meg (dobozos teljes áron), mert úgy voltam vele, hogy ha játékokra, egyéb szoftverekre költök 100 ezreket, akkor nehogy már arra ne költsek amit "0-24"-ben használok...:)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.02.04. 22:53:43 -
kl24h #5102 #5087 -
#5101 Annyiban nem, hogy nincs nyűglődés semmiféle aktivátorral, aktivált lesz és kész, frissül minden gond nélkül.
De hivatalosan valóban nem lesz legális.
26 körül van egy OEM System Builder, ami "rendes" helyről van :)
(vagy olcsóbban egy leválasztott, ami azért hiába EU határozat, szerintem kérdéses...)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.02.03. 19:47:24 -
#5100 #5094 és #5095 ,
Erre gondoltam.
Ha ezt megveszem, hivatalosan sokra nem megyek vele. Ha letorrentezném, ugyanott lennék.
-
#5099 i7-esem van
köszi az infot, sracok, akkor teszek egy probat. Örök hala -
#5098 Ki lett véve az az update, már nem fordulhat elő.
És javítva is lett
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.02.03. 18:47:34 -
#5097 AMD Athlon procis géped van? azoknál fordulhatott elő a bootloop, mert az AMD hibás adatokat adott át a procikról az MS-nek...
Az Inteles esetben ha instabilitás van (nem bootloop, alkalmankénti fagyások, leálló processek), arra van egy nem-kötelező KB, ami javítja a dolgot.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.02.03. 18:42:37 -
#5096 akkor neked szerencsed van. Ez lutri, honnan tudja az ember, h nala mit okozhat az update.
Tegyuk fel, h ujrainditom es beakad az update es jon a boot loop. Ebben az esetben mit kellene tennem? -
#5095 Nem tudom mire gondolsz, de ahogy többször is le lett írva a napokban,
Retail kulcs = akárhányszor telepítheted bármilyen gépre,
OEM kulcs = akárhányszor telepítheted, de csak egy adott alaplappal rendelkező gépre.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.02.03. 18:32:52 -
#5094 mivel kapcsolatban? -
#5093 Tehát, ha jól értem, bármilyen Win 10 kulcs megvétele nem jogosít fel semmire sem? -
#5092 Nekem kiadás napja óta fent van, semmi gondom nem volt, észre sem vettem. -
#5091 Szia bon.
Engedte a win h leszedjem a kerdeses updatet de kell a restart es itt akadtam meg, h vajon merjem e megtenni. Hat egyelöre nem mertem. Ott a felsz h csak azert is tönkrebax vmit.
A Services-ben egyelöre manualra allitottam a win updatet de lehet jobb ha kikapcsolom teljesen. Velemeny?
Elöre is köszi -
suba53 #5090 Félreértettél. Nem azt mondtam, hogy az upgrade dobozossá változtatta az OEM win7-et. Hanem azt, hogy mindegy hogy OEM win7-et, vagy dobozosat upgradeltél ingyen win10-re, a végeredmény, az így kapott win10 státusza azonos lesz. Vagyis hiába volt dobozos a win7, a win10-et már nem viheted át másik gépre egyik esetben sem.
Az OEM windows esetében az alaplapcsere szerintem nem egyértelmű, hiszen az OEM oprendszert a géphez kötve kapod, a COA a gépházon van, és nem az alaplapon. Ha magad javítod a gépet, cseréled az alaplapot, akkor újratelepítés után simán tudod aktiválni telefonosan a COA matricán levő kóddal. És nincs az a BSA ellenőr, aki ha látja a gép vásárlási papírjaidat, és a gép sorozatszáma stimmel, akkor elkezdené firtatni az alaplap sorsát.
-
#5089 Akkor kevertem a nevét, tuti bontatlan volt, kezembe fogtam. Ebay-ről vette. -
#5088 Az OEM System Buildernél a leválasztást konkrétan tiltja a szerződés.
"Under the terms of the OEM System Builder, the answer is no, you can't transfer it to a new motherboard, but you can reinstall and reactivate on the same computer."
System Builder licenszeket vásárolhatsz (és tovább is értékesíthetsz kedvedre, amíg "bontatlan" a csomag), azzal nincs gond. De ha valaha egyszer telepítve (aktiválva) voltak, akkor már ahhoz a géphez kötöttek, és csak a telepített géppel együtt lehet őket értékesíteni. -
kl24h #5087 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ежщевдие ь Windows 10 схжщехеяех ея вежьвсяьх гьяюхьвгьшд, гь хсхъя ьншсэьвэь!!!
Utoljára szerkesztette: kl24h, 2018.02.01. 19:44:44 -
#5086 Kollégám bontatlan Francia nyelvű Windows 10 pro OEM telepítőket vett matricával nagyon jó áron. Konfigról leválasztva, tovább értékesíthetők. -
#5085 Nem, egy OEM Win7 upgrade OEM Win10-et "adott" neked - a frissítés nem változtatta azt dobozos verzióvá és viszont.
Az alaplap halála esetén pedig ha a gép igazából azonos maradt, de a gépet összerakó cég (aki az OEM licenszet kiadta neked) azt javította, akkor ők jelzik az MS felé az újratelepítés és aktiválás során, hogy mi történt, és neked nincs dolgod vele, a javított gépet aktiválva kapod meg. Te, házilag OEM változat alatt nem cserélhetsz jogtiszta módon alaplapot.
Ha dobozos változatod van, akkor azt csinálsz, amit nem szégyellsz, de csak egy gépen lehet egyszerre aktív a Windows licenszed.
És ez mindkettőnél teljesen független attól, hogy Win7 / Win8 upgrade-ről, vagy frissen vásárolt változatról van szó.
Az pedig, hogy automatikus aktiválás történik újratelepítés után igazából nem több, mint egy kényelmi szolgáltatás. -
suba53 #5084 Ha bóklászik errefelé egy Microsoft Support területen dolgozó kocka, akkor igazán finomíthatná az elképzeléseinket. -
suba53 #5083 Így igaz, de ez ebben az esetben indiferens, mert az OEM win10 sem az ingyenes frissítés "következménye" hanem a géppel vásárolt licensz.. Illetve OEM win7 ugyanúgy frissült, mint a dobozos win7, illetve az ingyenes frissítés utáni jogstátuszuk ugyan az lett.
Fogalmazhatunk úgy, hogy az ingyenes frissítés automatikusan adott az adott vasra egy "OEM" jogú win10 licenszet, amit a rendszer automatikusan kezel, amíg az adott alaplap él.
Ha meghal az alaplap, akkor a licensz ugyanúgy érvényét veszti, mint a géppel együtt vásárolt igazi OEM, ha leselejtezed a gépet.
A különbség csak annyi, hogy ha az igazi OEM rendszert telepíted újra ugyanarra a gépre, akkor az eredeti kulccsal tudod ismét aktiválni, de az ingyenesen frissített Win10-nél ez nem szükséges, mert automatikusan aktivált lesz. ( Ugyanazon az alaplapon. ) -
#5082 "Nyilván ha van bármilyen jogtiszta win10 licenszed, akkor más a pálya. Azt hurcolhatod gépről gépre," - Ez így ebben a formában nem igaz. az OEM licensz nem hordozható gépről gépre, a dobozos igen.
Ha egy gép cseréje, javítása esetén új alaplap kerül a gépbe, és OEM licenszről van szó, akkor azt az OEM eladónak kell igazolnia az MS irányba, hogy az "új gép" jogilag megegyezik a régivel.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.02.01. 14:05:12 -
suba53 #5081 Most arról az esetről beszéltünk, amikor a jogtiszta win7, win8 rendszert ingyen lehetett frissíteni win10-re. ( Most tekintsünk el attól az apróságtól, hogy sok feketén aktivált Win7-et jogtisztának látott a frissítő. Jogilag az még nem jogtiszta. )
Nyilván ha van bármilyen jogtiszta win10 licenszed, akkor más a pálya. Azt hurcolhatod gépről gépre, de az aktiváláskor gondoskodni kell arról, hogy a régin ne maradjon rajta, mert akkor gubanc van. Az ingyenes frissítés zajlott úgy, hogy a frissítéskor bejegyezte az adott vasat, és arra később is aktiváltan lehet feltolni a win10-et. Ez az aktiváltsági állapot automatikusan létrejön, amíg az egyszer így bejegyzett alaplapra újra telepíted a win10-et.
Azt még nem próbáltam, hogy mi van akkor ha tönkremegy az alaplap. Hiszen win10 kulcsod nincs, csak esetleg a régi win7 kulcsa, amit ugye a 10-es nem fogad el. Ha tudsz ilyen konkrét esetről, vagy már próbáltad, hogy ilyen esetben a microsoft support csapata nagylelkűen aktiválja a win10 rendszeredet az új alaplapon, akkor arra kíváncsi lenék.
Utoljára szerkesztette: suba53, 2018.02.01. 14:03:18 -
#5080 És ettől a Windowsod nem lesz legális, csak aktivált, bármiféle külső szoftver nélkül.
A Microsoft részéről mindegy, "BSA" vizsgálat részéről nem tudod a hivatalos számlát (és matricát) produkálni hozzá, tehát illegális. -
#5079 #4927 -
#5078 :-) Nem vagyok otthon a témában... mi az a kulcsos oldal?
Azt hittem a Windows minden országban közel azonos áron van. Jó is lenne, ha az ország gazdaságához igazítaná a Microsoft az árakat! :-D Akkor a többi cég példát vehetne róla.