Windows 10

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én erre gonoldtam:

https://www.engadget.com/2017/10/17/windows-10-fall-creators-update-review/

PL. laptop/ tablet beépített kamerával elindítod ezt a programot és lehet vele bohóckodni. Külső webcam-al is tudnia kéne ugyanezt, vagy legalább is én nem látom át miért ne kéne tudnia.

Dzsini
Gondold el, ha nem lenne mivel foglalkozni annak a 17 N verzió használónak 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Jim Morrison
Gratulálok MS-nek, hogy nem sikerült Creators U el egy időben elérhetővé tenniük a media feature packot....

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Dzsini
Ilyesmi kell hozzá, nem webcam.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Van ez a mixed reality téma. Ez sima gépre kötötött webcam-al nem megy csak integráltal? Elindítom a MR Viewer programot de nem érzékeli a logitech webcamom...

Jim Morrison
Első körben nem tűnt fel sok újdonság.
- egyből kikapcsoltam a tálcán levő kapcsolatok funkciót
- start menü jobb gombos helyi menüben tőbb minden van
- feladatkezelő tényleg kapott hasznos újítást (nem átlag felhasználáshoz)
- kereső továbbra is használhatatlan

Nem olvastam milyen nagy ujitasok jottek, kivancsi vagyok hogy nekem milyen uj dolgok jonnek elo mindennapi hasznalat soran.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Dzsini
Nem néztem pontosan, de kb. fél órával később már kaptam a popupot, hogy "ugye szeretnéd telepíteni?" - úgyhogy szerintem nem volt benne fennakadás.

Jim Morrison
nem voltam egyértelmű, letöltésre gondoltam. nálam fél órát állt. aztán hibaüzi és most újra tölti le...

Dzsini
Még semennyit, a letöltés volt meg, nem engedtem még rá.

Jim Morrison
nálad mennyit szöszmötölt 99%-on (már ha szöszmötölt)?

wantonly
Nálam már vagy fél órája szenved a telepítő, pedig 240-es net és SSD van...

Hiba volt így estre rákattintanom a frissítésre.
bon
Nálam egy gépen már fent van a táblagép éppen tölti, a notebook-ot még nem néztem. Nem lehet valami nagy mérete, mert elég gyorsan végzett.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Dzsini
Hm, az előző Creatorsnál sokadik körös voltam, csak kb. 2 héttel később kaptam meg Update-en át, a mostanit már tölti is... előre lettem sorolva 😊

Jim Morrison
na látod, csak megláttam, reméltem jó lesz. el is érhető.

Dzsini
Nem kevés probléma van a cikkel (tárgybeli tévedések, ilyesmik) - de a legnagyobb az, hogy az upgrade assistant továbbra se dobja fel a fall creatorst, mert hivatalosan PT 10 órától (nálunk 19:00) lesz elérhető.

Ha majd ezt írja:

Akkor lehet szórakozni.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.10.17. 18:03:28

Jim Morrison

A múltkor ilyenkorra már újra is húztam a gépet...
Akkor a tiszta telepítés holnapra húzódik... 😞

Dzsini
Másik időzóna - odaát még épphogy csak elkezdődött a nap.

Sziasztok
Nem ma kellene kijönnie az Őszi frissítésnek?
Keresőben nem talál semmi frissítést és a MediaCreationTool program is csak a mostanit tölti le. (15063)

darkSectorxxx
Huh akkor még furcsább a dolog, így ja, akkor teljes újratelepítés, kár hogy nincs ghost előbbről...:S

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

bajgunar
Eset smart sec van rajta. De többel is kerestettem, nincs vírus. Na mind1. Majd megoldom.
darkSectorxxx
Ja , ha most így ghost-olod akkor ja...:/ Akkor mégsem jó, mármint ha rendszerhiba miatt voltak hibás ikonok, nem vírus miatt szoktak ilyenek előfordulni?
Mert akkor elég egy vírus írtás, aztán az ikonoknak a képét visszatenni.

vagy mennyire súlyos a helyzet?

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

bajgunar
Na de a ghost-al áthozza a hibás ikonokat. Nem? Na ezt akarom elkerülni.
darkSectorxxx
Úgy megy ez, hogy egy olyan telepítőt fogsz, ami a ghost is. Win1p, akkor win10.
Rátelepíted a sima szűz ssd-re, és ahogy végzett a telepítő, utána állítod vissza a ghost-ot.

Nem lessz probléma, hacsaknem inditáskor csekkol a win és észreveszi, hogy mivan. Nem próbáltam még ilyen célból, de ha van szabad 1 órad, próbald meg szerintem.
Az amikor egy lemezről ghost előtt telepítesz ezért kell hogy létrehozza azt a rejtett patríciót, azután a ghost meg megtömi adattal. 😊

Én így szoktam csinálni ha váltogatom a hdd avagy ssd-ket.
A cdkulcsra viszont még nem tudom milyen hatással van, az enyim nem olyan kulcsos, de annak az eredetiségét viszi tovább. Ha ez esetleg számít....

bajgunar
Nem fogja hiányolni azt az 500mb-os izét?
Meg miért lett más a telepítésazonosító?
Ha nem cseréltem azota semmit.
bajgunar
Az a baj, h lentebb már írtam. Nem csináltam semmit a rendszerrel és pár ikon a start menüben szimpla kék csempe. (Kapcsolatok, jegyzet, stb...) Ezért akartam újra rakni.
Másik kérdés. Most a hdd-n meg ahogy simán ssd-re felraktam win-t, létrehozza az 500mb-os rendszer számára fenntartott helyet.
Ha a hdd-ről átklónozom az ssd-re a szűz win-t. Az hoz neki ilyet létre, vagy ez nem is kell?
Utána a hdd-t legyalulnám egy partícióra.
wantonly
Ha nem cserél alaplapot, akkor szerintem (már) nem, én szinte mindent lecseréltem és nem volt gond. Az alaplap csere után is simán újraaktiváltam a 10-et a 7-es kulcsommal. Itt talán a telefonos aktiválás miatt lehet gond, lehet azért kell újra telefonon.

Szóval egy HDD-SSD csere nem nagy változás, hogy befolyásolná az aktiválást azt gondolom.
Utoljára szerkesztette: wantonly, 2017.10.17. 10:39:22
darkSectorxxx
Te figyu, miért nem ghost-olod át a rendszert?
Nem megy már a hdd?
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.10.17. 10:33:25

Dzsini
Valamennyi hardveres változás (és alaplapváltozás) után újra kell.

wantonly
Biztos ugyanaz a Windows verziód? Home/Pro? Az egyszer már beaktivált 10-et nem kellene már újra aktiválni.
Dzsini
Hívd fel őket, telefonon gond nélkül újra fogják neked aktiválni ha ilyesmi van. Elvileg amúgy az accounttal összekapcsolás is elég lehet.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.10.17. 10:30:30

bajgunar
Vagy ha összekapcsolom az Acc-ommal, áthozza az aktiválást? Vagy ez bekrepált?
bajgunar
Na help.
Adott win 10. Eredeti. Anno telefonon aktivált. Kicseréltem hdd-t ssd-re. Ujra beírom kulcsot. Nem fogadja el. Teljesen más telepítésazonosítót generál, mint a lementett.
Nem tudom aktiválni. Namost. Az iso letöltötésnél mit jelent az a pipa, hogy "beállítások megtartása" lehetőség?
Ha újrarakom a hdd-re a win-t, aktív marad? Vagy az is kéri a kulcsot? Most ilyenkor mi a baja?
Ha ujrarakom a hdd-n, h lefrissítsem, s azt klónozom ssd-re, megmarad az aktiválás?
Vagy most mit csináljak ezzel?
Hdd-vel aktivált, megy, frissítések is jönnek.
De ha meg akarom nézni akár script-el, akár a keyprep progival. Vagy BBBBB ket ír, a progi meg nem írja ki....
Ötlet?
RelakS
Köszi, ezt a kérdésemet totál el is felejtettem 😄 Remélem, minél hamarabb megcsinálom 😊

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Dzsini
Ez arról szól, hogy te, ha gépfüggetlen szoftverterméket vásároltál (pl. régi Photoshop, ami még nem volt accounthoz kötve), akkor azt eladhatod, valamint az olyan programoknál, amikből futhat több példány, a saját példányodat az eladással együtt használhatatlanná kell tenned.

Ettől független (és valóban létező lehetőség) az, hogy a teljes gépedet az általad legálisan vásárolt OEM licenccel együtt eladhatod. Külön nem, mert az OEM licenc géphez kapcsolódik, külön nem (tovább)értékesíthető.

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.10.15. 08:44:36

bon
Nem teljesen: link Ez alapján lehet eladni.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Malakai
Morális szempontból nincs különbség igazából (ja de, az illegális kulcsért még pénzt is adsz), gyakorlati szempontból meg természetsen az OEM kulcs a jobb (kivétel ha küszöbön az alaplapcsere), MS rendszereiben, supportnál is mindenhol teljesen jogtiszta darabként fog megjelenni.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

RelakS
Annyiból jobb, hogy az aktivátoroktól általában sivákolnak a vírusirtók. A Defender előszeretettel törli is őket 😄

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

lck
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Huh, akkor most megnyugodhatok - jöhet a rendőr. Ugyanis a winphone ügylet miatt úgy megharagudtam a MS-ra, hogy kb. 1 hónapja lecseréltem a W10-et Ubuntu Budgie-ra, és nem bántam meg. Így meg főleg nem. 😊
Dzsini
Vehetsz, de nem lesz tőle legális. OEM-et csak viszonteladó adhat el (azért ez a neve), csak náluk összerakott géppel, és közös számlán kell szerepelnie a hozzá kapcsolódó géppel.

A Microsoft tojik rá, hogy honnan van a Windowsod (nekik bőven elég ha az fut a gépen - valószínűleg ezért se állították le nem hivatalosan az upgrade-et), de ha bármilyen hivatalos (rendőrségi) ellenőrzésre kerül a sor, akkor prezentálnod kell a számlát.

(ez még az XP-s időkben úgy volt, hogy bármilyen alkatrésszel megvehetted, ami "teljessé teszi" a gépet, így néha floppy drivehoz csatolták a számlát, de ezen azóta változtattak, és - ahogy a windowst is - alaplaphoz kell kapcsolni számlán is)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.10.14. 19:45:37

bon
OEM eladható, kollegám vett már több Windows 10 oem-et, gyári bontatlan telepítő, matrica is volt a csomagban, igaz nem 2-3ezerbe került 5-10 közötti összegbe.

Dzsini
Pont ezt írtuk, hogy eredetire simán felmegy az eredeti 10, mindenféle varázslás nélkül.

gabo91
Gyári 8.1 van hozzá, eredetit nem cserélek le virágboltira 😊
Akkor marad a 8.1. inkább
OEM mit takar? Gyárilag amit felraknak gépre? (nem fekete/szürke bolti termék lopott kulcsal és utánna meg letiltják?)

szerk:
Köszönöm mindenkinek a korábbi infókat.

Utoljára szerkesztette: gabo91, 2017.10.14. 17:07:42

Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”

Dzsini
De minek venni jogtalan licencet? Semmivel se jobb, mint egy aktivátor.

strepsils
Egyébként miért nem rakod fel a 10 et . Ebayen már 2-3e ft ért talász OEM és kiskereskedelmi licenc kulcsot is !
bon
Jó tudni ha szüksége lenne rá, de a környezetemben egyre ritkább, vagy megtörtént már a váltás, vagy már eleve Windows 10-el vásárolják a gépet a tanácsomra.

Dzsini
De hivatalosan a Win7 és 8 upgrade lehetőség 2016 augusztus 1-el befejeződött.

Az, hogy nem kapcsolták le a és még mindig működik egy más kérdés. Hivatalosan nem létezik az upgrade.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.10.13. 18:02:56

Szabi
dehogynem.. :-)

ha eredeti, aktivált w7 vagy w8 van a gépen, itt katt az Eszköz letöltése gombra, majd elindítod és kiválasztod, hogy ezt a gépet frissíteni most, (net sebességtől függő, de) kb. egy óra és néhány kattintgatás és máris egy aktivált win 10-ed van 😄

"Nulla tenaci invia est via"

Dzsini
Hivatalosan nincs, de még mindig gond nélkül felmegy bármilyen meglevő 7 vagy 8 kóddal a 10.

bon
Ott szerintem lehet, mostanában nem volt rá szükségem így nem próbáltam.