6762
-
Bal0924 #4957 Köszi. Akkor maradok a 2007-nél.
Az annál frissebbek, nagyon szokatlan/szar a kinézete..
És az sem tetszik hogy lehet látni az összes dokumentumot ami van a gépen. (ugye azt csinálja az új?) -
#4956 Ez a világ összes szoftverére igaz.
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2018.01.11. 15:53:18 -
#4955 Open Office lassan fejlődik, mióta megvette az Oracle. A Libre Office (OO fork) amit a közösség fejleszt, azt érdemes használni.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.01.11. 13:27:27 -
suba53 #4954 Ez egy "bemutató" példány. Amit úgy tudom 30 napig használhatsz anélkül, hogy megvennéd a licenszet.
Ha csak azért kell egy office csomag, hogy az itt-ott található excel, word, powerpoint fileokat meg tudd nyitni, akkor talán elég egy Open Office ingyenes irodai csomag is. Nem 100%-ig kompatibilis, de szinte mindent megnyit korrektül.
Ha a munkádhoz kell, és az az elvárás hogy az általad készített táblázatok dokumentumok mindenütt hibátlanul jelenjenek meg, akkor érdemes Microsoft Office licenszet venni.
Ha most veszel egy Office 2016 prof csomagot, akkor azt valószínűleg sok évig tudod használni. Én jelenleg az Office 2007-es verziót használom, és nem nagyon hiányzik az újabb.
Vagyis azt kell mérlegelni, hogy hány évig használnád, és azalatt mikortól válik olcsóbbá az egyedi licensz a bérlésnél. -
Bal0924 #4953 A frissen telepített gépen,
A "saját office" al telepített word és a többi,
Meddig használható? (nem vettem meg az office.t.)
Milyen az új office? véleményetek érdekel.
Megéri az évi 30ezret? -
#4952 Lemezkarbantartó -> Rendszerfájlok törlése. -
Pityu83 #4951 Azt hiszem meg vannak az eltűnt gigabájtok volt 5,5gb szemét egy helyen meg a winSxS mappában is van még 6,6gb -
Pityu83 #4950 Ez is ugyan az lenne?
-
Pityu83 #4949 Egy oldalon ezt találtam,jól értelmezem,hogy ebben nem csak a windows 10 1709 es van benne hanem a rendes windows telepítő is? Windows 10 Őszi alkotói kiadás magyar telepítők (by oprend) -
Pityu83 #4948 Egyébként megint egy dologba ütköztem,sokallom a foglalt helyeket
Ez utóbbi a 1703 frissítés
De 8gb így is el van tűnve valahova
Utoljára szerkesztette: Pityu83, 2018.01.10. 11:41:21 -
Pityu83 #4947 Nekem a windows telepítőm amit anno a microsoftól töltöttem le az a 1607.Most akkor lehet letölteni 1709 es telepítőt is?Vagy már nem értem. -
suba53 #4946 Sziasztok!
Lenne pár kérdésem. Anno a win10 ingyenes upgrade lehetőséggel az összes gépemet, gyerekekét stb. frissítettem win10-re.
Akkor a csapból is ez folyt, simán ment minden.
Most az egyik ismerősöm szeretné még az utolsó pillanatban kihasználni ezt a lehetőséget, a kisegítő eszközök használatához kötött win10 frissítést.
Tudtok egy linket, ahol ez a frissítő csomag csücsül, és ahonnan elindítható ez az upgrade?
Valamint a jelenlegi win7-en milyen kisegítő opciókat kell bekapcsolni esetleg, ha kell, hogy a frissítés simán lemenjen?
Köszi előre is. -
#4945 Nem értünk egyet, de van ilyen:) -
#4944 Tiszta az mindig jobb, kisebb a hiba lehetőség, szemét is kevesebb. A nem lassabb vs lassabbat meg nehéz mérni, ha nem csináltál tiszta telepítést. Update meg nem miden esetbe sikerül, nem egyszer futottam már bele. Újra dobni a rendszert meg gyorsabb volt. -
#4943 Törölném a régi rendszert és 1709-es verziót telepítenék fel. -
#4942 egész nap dolgoztam a gépen, nekem nem szólt :( -
#4941 Ugyanannyi idő, ha nem több és ugyanaz történik ha ráfrissít. Tiszta telepítés meg még több idő, lévén be kell lakni a rendszert.
W10-et tisztán telepíteni meg max akkor van értelme, ha el sem indul a rendszer, egyébként ott a factory reset (ha nem ért hozzá az illető / nem akar tökölni, mert alapvetően nincs a Windows-nak olyan állapota amiből ne lehetne életre kelteni).
Párszor már említettem a példámat, 2009-ben telepített Win7 RTM van up-to-date W10-re frissítve, 4 komplett hardver lett cserélve alatta. Nem lassabb, nem foglal több helyet.
A tiszta telepítés a múlt, semmi értelme. Update-et el kell indítani, otthagyni a gépet és csinálni valami mást amíg dolgozik.
Szélsőséges példa, mert nekem a munkaállomásom is, de pl. számomra egy tiszta telepítés - majd minden újratelepítése, konfigurálása kb. 3-4 teljes napig tartana.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.01.09. 04:05:27 -
Pityu83 #4940 Lehet nem kavargatok én betöltött iso val hanem majd rá nyomok az újra indításra a kiírt 1703 nál aztán majd lesz valami,csináltam rendszer mentést. -
#4939 Figyelj, rosszul nem tudsz frissíteni, mert azt a rendszer nem engedi. A Windows szépen sorban felrakja, ami kell magának.
A probléma inkább az lehet, hogy az OS önkényesen átveszi az irányítást, amikor használnád a gépet. -
Pityu83 #4938 Tehát a meglévő rendszerre 1709 et? -
#4937 Én ez esetben már tisztán telepítenék egy 1709-es buildet. -
#4936 Mindig szól. Éppen ma futottam bele egy figyelmeztetésbe, 3 opció közül lehetet választani. -
Pityu83 #4935 Tehát akkor nincs olyan,ha nem telepítettem a 1703 mat akkor utána elég a 1709?És akkor a windows old mappa hogy lesz mind a kettő frissítéshez lesz? -
#4934 Ez a meghajtó lehúzogatás egy baromság. -
#4933 Igen kell a 1703. Külön van minden frissítés - okkal, így gond esetén lehet rollback-elni külön-külön.
Csak simán indítsd el a windows update-et és hagyd dolgozni. Ha nincs fent a 1703 (Creators update) akkor azzal fogja kezdeni, majd utána a 1709 (Fall Creators)
Version 1607 (Anniversary Update)
Version 1703 (Creators Update)
Version 1709 (Fall Creators Update)
Aztán 1-2 hónapon belül érkezik a 1803 is.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.01.08. 22:02:17 -
Pityu83 #4932 Köszi az infot.
Létezik az,hogy ugye én még se tavaly áprilisban se ugye októberben egyik frissítést sem raktam fel,sőt egyszer töröltem is a 1703 telepítő mappáját,de most elméletileg le van töltve az egyik frissítés telepítője,létezik,hogy még a 1703 mat akarja felrakni?Én úgy gondolnám ha valaki nem rakta fel és most fel kell raknia a 1709 et akkor abban már benne van az is ami a 1703 ban.vagy én gondolom rosszul?Vagy hülyeséget ír ki a windowsom mert ő 1703 telepítését írja ki.Sőt egyik fórumon folyton újra akarják velem rakatni a windowst,hogy tiszta telepítésre menjen a frissítés,máshol meg azt mondják az hülyeség így is nyugodtan mehet.Sőt van aki azt monda lehet azért akarja a rendszer a 1703 mat telepíteni mert az kell a 1709 hez,ez is lehetséges? :)
-
#4931 Jaaa, akkor félreértettük egymást. Creators Update sima frissítés persze, mint a többi. Csak nagyobb.
Annyi, hogy okozhat magas processzorhasználatot. Ha a task manager-ben Windows indulása után azt látod hogy folyamatosan 30% felett pörög a proci, a tűzfal beállításokban nyomj egy reset to default-ot, majd reboot 2x és megoldódik.
(Az internet connection sharing service telepítése kicsit bugos volt, nem tudom javították-e azóta, de a tűzfal reset megoldja - képen az utolsó link)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.01.08. 17:26:45 -
#4930 Pénteken notebookomon dolgoztam, otthagytam 5 perce, újraindult a gép. Tegnap Egész nap PC-n dolgoztam, mikor ott hagytam 5 percre, ez a gép is újraindult. Azóta bekapcsoláskor jelszót kér, mikor netplwiz-ben sincs ott a pipa, mivel pár hete kivettem.
Gondolom a múlt heti sürgős patcheket telepítette, de baromi jó lett volna ha előtte szólna. -
Pityu83 #4929 Szerintem félre értettük egymást,amiről te beszélsz az ez de nem január elsejéig Január közepéig érhető el az ingyen Windows 10-re frissítés
Amiről meg én beszélek az csak a Fall Creators Update 1709 :) Nekem windows 10 van a gépen.
Utoljára szerkesztette: Pityu83, 2018.01.08. 01:27:30 -
Pityu83 #4928 Most ezt nem értem,tehát akkor maga a frissítéshez külön aktiváló kulcs kell?Ez nem a windows 10 aktiválásához van? -
#4927 Le van töltve az image, de aktiválva szerintem nincs. Legrosszabb esetben, szürke oldalakon lehet venni 4 ezer Ft környékén OEM
Pro kulcsot, Retail Pro 6 ezerért
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.01.08. 01:18:39 -
Pityu83 #4926 Elméletileg itt van a gépen,mert 8gb hely le van foglalva. -
#4925 Jókor döntötted el, jan. 1 óta nem ingyenes az update, meg kell venned. 2 és fél éved volt rá.. :)
Egyébként update-ként viselkedik, nem veszik el semmi - ami nem kompatibilis/újra kell telepíteni azt kiírja. Az eredeti Windows-t elmenti egy Windows.old mappába, bármikor visszaállhatsz rá, ha gond van.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.01.08. 01:13:49 -
#4924 -
Pityu83 #4923 Úgy látszik,lehet elérkezett az idő mikor a frissítést már nem halogathatom tovább.Gondolom ilyenkor már nem a 1703 fog majd települni,hanem a 1709?Veszhetnek el adatok a frissítés miatt vagy nem szokott olyan előfordulni?És a másik,ez most olyasmi mint egy windows telepítés?Már úgy értem másik meghajtóra is kerülhetnek fájlok,mert ugye sokszor azt ajánlották windows telepítésnél,hogy csak a fő meghajtó legyen bedugva másik ne mert arra is rak fájlokat és ha azt kihúzom pl akkor a windows nem biztos,hogy indul. -
#4922 Sima jobb egrégomb tulajdonságok társításra nem reagált semmit de így jó . -
#4921 alapértelmezett programot állítsd valami másra.
Alapértelmezett alkalmazások (gépház) -
#4920 Hogy lehet megváltoztatni a jpeg fájlok ikonját hogy ne az a kék hegycsúcs legyen. Vagy lehet valami egyedi képre kicserélni? -
Borg #4919 Mi köze ehhez a win10-nek?
Megdöglött az egered és kész... -
#4918 Hát srácok win10 pro alatt ilyen hibám volt ma...elég durva....