Windows 10

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Danecay
Sziasztok!

Biztosan másnál is jelentkezett már és volt már róla szó így próbáltam is a topik keresőjét használni, de rengeteg találatot hoz, amiben nem egészen arról a problémáról van szó ami nekem van, így kérdezek.

Az alkotói frissítés óta rendszeresen előfordul, hogy elmegy a hálózati kapcsolatom. Nem a netkapcsolattal van baj, igaz ott veszem észre először, hogy nincs hálózat, de annyira nincs, hogy a routeremet sem tudom elérni. Biztosan nem azzal, vagy azokkal, (mert kettő van) van baj mert újraindításuk után sem érem el őket és a problémát eddig még kivétel nélkül a számítógép újraindításával sikerült átmenetileg megoldanom, a hálózati adapter leállítása és újraindítása sem segít. Próbáltam a hálózati adapter driver frissítését, mind Windowsos, mind az alaplapgyártó által kínált driverrel, de nem segített. Ez a problémám kizárólag a Creators update óta van.

Ha valaki tudja a megoldást, kérem ne tartsa magában 😊

Jim Morrison
Ha ki van kapcsolva a beállítások szinkronizálása mindkét gépemen, akkor hogy tudom megcsinálni azt, hogy tényleg ne szinkronizáljon? mindegyik gépet más bill kiosztással használom, és hébehóba (most is) összefésülte a kiosztásokat 😞

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

darkSectorxxx
sziasztok, van profil a gépemen. lehetne azt csinálni, hogy az egyik ne kérjen jelszót, a másik meg igen?
win10
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.09.03. 13:13:05

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Dzsini
Ez nem az a topic és nem az a fórum.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Úgy értem virágbolti verzió nem csak 30 napra létezik e?
Dzsini
90 napig szabadon kipróbálhatod.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.09.03. 12:33:52

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Lehet e windows 10-et "ingyen" feltenni és használni?
gergely1991
Linux live-ot kellene(valahogy) futtatni. :/

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Hirthalion
Na, nálam is elkezdte, tegnap óta... Ez tényleg egy windows demo 😊
Dzsini
Nyisd meg a gépházat, és olvasd végig az összes oldalt, és ha valamit átállítasz, azt csak abban állítsd át. Amit ott nem találsz, azt ne piszkáld.

lalakov
Természetesen még nem csináltam semmit sem. Ezért kérdezek előbb. A Cyberlinket nem én telepítettem.

Egy ismerősöm ijesztett meg, aki szerint mindent leállított amit lehetett és még mindig felesleges adatmennyiséget generál a rendszer. Nekem bőven elég lenne havi 5GB, nem akarok azért fizetni mert a rendszer feleslegesen használja.

"A saját kommunikációs dolgait szintén be tudod állítani, hogy mit küldhet hova, és azt is, hogy melyik háttérfolyamat fusson vagy sem." Ezeket hogyan?
Dzsini
Pontosan mobilnet célból van a Win10-ben adatforgalmi beállítás, meg lehet mondani neki, hogy frissítést, egyebeket csak kijelölt hálózaton (pl. wifi) indítson meg. A saját kommunikációs dolgait szintén be tudod állítani, hogy mit küldhet hova, és azt is, hogy melyik háttérfolyamat fusson vagy sem.

Emellett persze bármit letilthatsz hozzáértés nélkül akár a tűzfalon is de utána ne csodálkozz, hogy esetleg furcsa dolgokat fog produkálni a rendszer.
Amit pedig te telepítettél fel - említett Cyberlink izé - azt te tudod, hogy mit csinál, és mire használod.

lalakov
A tűzfalon a be és kimenő szabályoknál letilthatok minden programot (kivéve azt amit használni akarok)?
Leállíthatok pár automatán induló szolgáltatást? Pl. :
Ami a levelezést, üzeneteket, kapcsolatokat, naptárat szinkronizálja?
CyberLink richvideo?
A csempék frissítését végző csempekiszolgáló?
lalakov
Sziasztok!

Mobilnettel fogom használni a W10 Home-os laptoppomat. Úgy hallottam, hogy a W10 sok adatot fogyaszt a háttérben. Mit és hogyan kéne kikapcsolni, hogy kizárólag annyi adat fogyjon amennyit én használok el? A Windows Update-t már letiltottam.
bajgunar
Nem. Én ezért (is) "kukáztam" a winphone-omat a napokban.
LeEco Le Max 2 x820 -ra. Custom ROM-al. Olyanra varázsolom amilyenre akarom. 😄
Üdv mindenkinek!
Lehet, hogy nem tudtok segíteni mert nincs rá megoldás de azért csak felvetem kérdésemet.Szeretem az egyéni és különleges dolgokat ezért szeretném a PC-t és a mobilomat is egyénire alakítani.(mindkettőn win 10 fut)Ezt úgy szeretném, hogy a csempék ne az a megszokott egyen forma legyen hanem az általam szerkesztett átalakított forma.Most jönne a kérdésem. Létezik olyan progi mellyel átformázhatom a meglévőt vagy tudok új csempét készíteni és funkcióhoz rendelni. Kérlek benneteket aki tud ilyet ossza meg velem.
Segíttségetek előre köszönöm. blc
Jim Morrison
Egyik pillanatrol valami tortent a gepemmel de nem vagyok benne biztos hogy win10 a hibas. Bootnal elmegy a kep, monitoron jelet valtok majd vissza es ujra van kep. Periferiak nem mukodnek, ki be huzom oket egyedul a hang megy ahogx felismeri az eszkozoket. Mobilrol probalok valami megoldast keresni de nem talalok. 3. Restarton vagyok tul es ugyanez a helyzet

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Jim Morrison
Hátha tud valaki virtualboxos témában segíteni (tldr: guest gép hálózati meghajtóját nem érem el host gépen)

RelakS
Először tiszta telepítés, aztán jöhet a cleaner.

Kicsit fura, hogy újratelepítem a drivert, újraindítom a gépet, minden pöpec. Eltelik egy nap, NV vezérlőpult halott <#guluszem1> Nélküle pedig kicsit macerás állítgatni, hogy miket kényszerítek a játékokra 😄

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

bajgunar
Vezérlőpultból indítva miért hasal el, az passz. Ott vmi gyík van. Telepítsd fel újra. De előtte totál uninstall, vmi driver cleaner- el.

Csináld meg és mindenhol lesz ikon. Jobb egér asztalon és tray is.
RelakS
Nem rajtam múlik. Majd ha a cég is úgy dönt, akkor méltóztatik települni.

bon
Creator update-t már illene feltelepíteni, mert már közeledik a következő frissítés.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

bon
Kíváncsi lennék, hogy mennyi erőforrást takarítanak meg vele.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

RelakS
És mi a helyzet azzal, hogy jobb gomb az asztalon, és nincs nVidia control panel? O_O
A vezérlőpultban benne van, de onnan indítva meg fejreáll <#conf>

bon
Mondanám, hogy a laptopomon sem jellemző, de arra még a creators update-et sem engedték rá.
Utoljára szerkesztette: RelakS, 2017.08.23. 21:09:22

gergely1991
Kevertem ezzel (thx 5 min limit).
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2017.08.23. 13:13:26

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

bajgunar
nVidia kiszedte a system tray ikont a legújabb driver-ből. Így nincs experience se.
De kis "mókolással" visszarakható.
yt-on van videó hogyan...
gergely1991
XMMS?

gergely1991
"és nincs telepített hangeszköz"
Épp az imént válaszoltál a problémádra.

gergely1991
Jobb lesz ha végképp kikapcsolod a win update driver frissítéseit. XD

bon
Én még 10-es rendszerekbe sem, pedig van a környékemen néhány nvidia vga-s rendszer.

RelakS
Pofám leszakad? Ilyet még nem láttam.
Kotorni akartam a videókártya beállításaiban, de felszívódtak az nVidia alkalmazások O_O
Az sem lehet, hogy "véletlenül" nem töltődtek be, mert már újraindítottam a gépet.
Windows 10 előtti rendszerekben ilyet nem láttam

Dzsini
adaptív fényerőt kapcsold ki, elsőre az is lehet jó megoldás

Rockynhooo
Köszi. Elindulok ezen a nyomon 😊

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

bon
Hasonlót láttam, fényerő csökkentése gombra növekedett fényerő, a növelésé gombra meg elsötétedet. Hálókártya driver gond volt, vissza kellett tenni egy jóval korábbi Windows 8-as drivert a gépre, azóta jó.

Rockynhooo
Sziasztok!
Eljutottam oda, hogy formázzam a vinyóm és win7-ről váltsak win10-re. Fel is ment az új windows, működik is faszán, tök király h minden drivert befrissített, mint ha repülne a laptop újra.
A bökkenő az, hogy ha kihúzom az áramforrásból a laptopot akkor elfeketedik a képernyő. Gondoltam, hogy az energiagazdálkodásnál állítok valamit és ahogy húztam volna a fényerőn örökre elfeketedett a képernyő. Most csináltam egy rendszer visszaállítást és megy megint, viszont ha leveszem áramról akkor ugyanúgy fekete 😞
Láttatok már ilyet? Kicsit gugliztam és videókártya driverről írnak.

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

Hirthalion
Majdnem megszünt, de mégiscsak megvették, majd megint megvették, s most gondolom megy a jogi rizibizi, hogy meg is érje a sokadik vevőnek, a bejáratott, de eddig alapvetően ingyenes lejátszót jelentő Winamp név.
Nekem nem hiányzik a frissítés, már eddig is tudott mindent, az encodereket meg a winampontól függetlenül is lehetett frissíteni, csak bemásolta az ember a mappába. Én mindig kiloptam a dll fájlokat más új lejátszókból. (opus, ape, m4a, stb)

A foobar2000 nagy "hibája", hogy vagy praktikusan állítod be, de akkor nem hasonlít egy zenelejátszóra, Négyszögletes ablakok egymás mellett és még valami setét változat sincs benne alapból, sima vindows szürke keret, s semmi hifi érzés.
Vagy több órányi keresgélés után adsz neki egy jó felületet, akkor viszont le kell mondani pár ablakról, a felület készítőjének izlése szerint 😊

Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2017.08.20. 21:30:28
RelakS
Valami töketlenkedés meg peccselés megyeget a háttérben, de panaszkodnak rá, meg elég lassúnak tűnik 😞

Lehet, én is be fogom emiatt a Foobar-t próbálni.

bon
Kártevő keresés.

Jim Morrison
Nem az XTD hanem a régi verzió volt. Már szétmenőben volt, és vettem egy status audio ob-1-et ami mérföldekkel jobban szól. mikrofon nincs, de webkamera mikrofont használom ha kell, úgyis volt roccatnél egy alap statikus zaj. Szerintem nem listázta ki eszközökben.

csrolli
Hali, segítene valaki? Win10 Pro x64-et használok az utóbbi időben alig akar a böngésző bármilyen oldalt is megnyitni. Több böngészővel is próbáltam de semmi, csak amikor már 30szor frissítettem az oldalt. Tipp? Köszönöm

bajgunar
Alanti lap-om van, Realtek-el integrálva ALC889 -el. Viszont nem jók a legújabb driver-ek! Csak a 2.62. Ebben még nincs benne a Dolby Audio -os integrált sz@r program (utánnitól bele van erőltetve, amit persze telepít is, viszont a használata kula. Az a virtuális hang :S blöáh.) Na meg azóta kivették a Hanghatásból a 10 sávos Eq-t is.
Így le van tiltva win-ban a hangkari driver frissítése. És ez (a ~5 éves driver) van felrakva. Tökéletes működik.

Neked melyik Roccat-od van? A Roccat Kave 5.1 14-500 -as? Vagy az új Roccat Kave XTD?
Ha a régi, akkor nálad látható az Eszközök -ben a Roccat füles? Nekem úgy rémlik, mintha azt kilistázta volna a win.
De az XTD-t meg nem. De lehet tévesen emléxek.
Jim Morrison
En alaplapimmal a roccat olyan szarul szolt hogy rohantam hangkarit venni (xonar dx). Eg es fold lett a kulonbseg. Ezek szerint jo alaplapid van😊)

Hirthalion
Jelenleg örülök, hogy a 2.0 összejött két olyan retro 90-es évek hangzású USB-s hangfallal. Ezért is hiányzik a hangkártya, mert a rendes hangfalakat csak telefonra tudom jelenleg rádugni... 😊
Így igazán fiatalos a telefonos házibuli...

A Foobar2000-re azért rágtam be, mert már a menük legaljáig elkotorásztam, de nem tudtam mindent egyszerre láthatóvá tenni a felületen, amit szerettem volna, de a vizualizerről végül lemondtam, oké, az csak látvány, bár tetszett volna az állandóan látható oszcilloszkóp (Gondolom szét lehet valahogy osztani az ablakokat, mondjuk alul fele equalizer, fele a látvány, de nem jöttem rá hogyan, csak replace volt, vagy vagy, split nem, és sehol nem találtam új ablak hozzáadását, az UI edit módban sem)
Viszont az összes lyrics pluginnel amit csak találtam hozzá számonként lefagyott. De ez azóta akár változhatott is, viszont akkor töröltem ezért. Szeretem olvasni a zene mellé a szöveget, ha görgeti még jobb, és a Winamp ezt simán viszi.
De lehet nem is a lyrics plugin hanem a több ezer zene a playlisten ami bekavart. Mert van lejátszó ami meg azt nem bírja.

Valóban ez állt legközelebb ahhoz, hogy váltsak, mert van olyan is amiben többet tud mint a Winamp, a playlist mindenképpen jobb, csak az a sok menüben kotorászás ne volna. Hogy amit a Winampnál megszoktam egy kattintós dolog, ennél mindig valami lenyíló menüben van... Persze lehet mindre találhatnék UI-plugint, de akkor meg úgyis jön a fagyás... 😉

Valamelyik lejátszónak meg a hálozatról játszással volt baja, (a routeren vannak a gyakran hallgatott albumok) de lehet nem ennek, mert akkor nem pepecsseltem volna a beállításokkal annyit, hanem egyből uninstal.

De egye fene teszek vele ma délután egy próbát, hátha előnyére változott azóta 😊

Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2017.08.20. 02:54:52
Hirthalion
Az AIMP nagyon nem tetszett, nem emlékszem már miért, de csak egy napig volt fönt.
[HUN]FaTaL
AIMP

http://goo.gl/gd6Zi5

bajgunar
Jah és a channel mixer -el lekeveri úgy 5.1-be a sztereót, hogy <#wow1> . <#eljen>
Így még nem sok progit láttam és persze hallottam működni! Flac -ek meg se kottyannak neki.
A Roccat-om szétszakad. Múltkor volt nálam egy Xonar DX hangkari. Hát (talán...) nagyon minimálissal lett szebb a hangja.
Kivettem, tovább is adtam, hagytam az alaplapit. Ezt már belőttem magamnak brutálul. Azzal meg csak a baj volt. Eleve sz@r az asus-os driver-e. UniXonar-al ~talán megy rendesen. De úgy se az igazi. Drágább hangkarira meg nem költök. Felesleges.
bajgunar
Foobar2000 <#eljen>
Jó pár éve ezt használom. Rengeteg komponens, kieg., miegymás. Atomra testreszabható, mind tudásilag, mind kinézetre.
Szinte mindent lehet vele csinálni (persze kieg kell hozzá). 100x szebben szól, mint a Winamp,

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Hirthalion
Lehet primitív/mechanikus hozzáállás, de nekem nyáron mindig nagyobb a memóriahasználat (laptop) ha nem is ragad be.
Nem lehet, hogy nálad is túlmelegszik, és lekapcsol valami trendy alaplapi funkció?
Ha már írtad a játékot, pl én nyáron mikor legjobban ráérnék, mert szabadságon van fél iroda pont nem tudok/merek játszani a melegedés miatt 😊
Hirthalion
Ha mutatsz egy linket egy olyan lejátszóról ami tudja mindazt amit a Winamp már 10 éve is tudott, és még nem próbáltam ki, akkor, váltok 😉
Én eddig nem találtam olyat, amivel leválthatnám, valami mindig hiányzott
Videolejátszás nem kell.
Egyedül a mass id3 tag editor funkció ami hiányzik belőle, de arra meg van egy lightweight külső programom.

Illetve nem a Winamp-pal van a gond, hanem még mindig a hangkártya driverrel, csak hátha a Winamp hibakód kód mond valamit a hozzáértőknek 😉
Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2017.08.19. 20:16:32
Megnézem, köszi szépen! 😊