Windows 10

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gonosz Ördög
Információt szeretnék kérni,hogy a win10-nél a frissitési segédet,hogyan tudom VÉGLEGESEN !!! kikapcsolni ?.
Mert tesz fel olyan programot is amire egyáltalán nincs rá szükségem, s befolyásolja is a gépen lévő más feltelepített progit.
Válaszokat előre is megköszönöm.
papi08
Sziasztok!
Van egy Microsoft Desktop 900-as pakkom, viszont az egérre néha, sajnos most egyre gyakrabban rájön az akadozhatnék.. Vadi új elemek, tiszta felület. Néha elvan percekig, néha tíz másodpercenként megakad 1-2 secre.
Driverek/MS Keyboard and Mouse progi törölve, újratelepítve, de még mindig csinálja.. valakinek valami tipp? :/
Köszi!

13 éve itt. Szép idő.

Van olyan eset is, hogy esetleg nincs a gyártónál Windows 10 driver, de ha van Windows 8.1 vagy Windows 8 driver, akkor azt már fel lehet telepíteni. Hasonló helyzet a Windows 7-nél, ha van Windows Vista driver, akkor azt általában engedi telepíteni, de ha nem, akkor kicsomagolod és Update driver opcióval már lehet telepíteni/frissíteni a Windows által feltelepített drivert.
bajgunar
Erre találták ki a show or hide updates progit. Törlöd a drivert. SoH progival rákeresel, mit is szeretne telepíteni. Elrejted win10 elöl az általad hibásnak vélt drivert. Aztán azt teszel fel, drivernek amit akarsz. 😉
De ha már észreveszed a hibát a driver-ben annyira értesz a géphez, akkor eme fenti folyamat se lehet annyira túl komplikált, hogy ne tudd megoldani, s rátenni azt a drivert ami neked jo. Nem értem...
Ami meg nem jó driver, az kétlem h új hw lenne.
Ilyen probléma a nem mai hw támogatása miatt léphet fel.
Mint pl egy CMI8738 hangkártya esetében.. Amit még anno Vista idejében gyártottak... Kemény 24bit. 44kHz-en.
Vagy egy ~8 éves laptop... Amire már 8.1-es alaplapi driver sincs.
Nem számít ha a Windows automatikusan felteszi, mert mikor indítod a telepítőt, az úgyis felülírja.
Egyszer egy olyan esettel találkoztam, amikor a Windows 10 olyan touchpad drivert telepített fel egy laptopra, hogy az nem ment, pedig tudtam hogy jó. Ekkor letöltöttem a gyártó oldaláról a rendes Windows 10 drivert és akkor megoldódott a probléma.
Egy másik esetben csakis laptopnál, hogy nem ment a mikrofon. Itt is kellett a rendes driver.
gergely1991
Egyértelműsíti azt ha totalcmd-ben próbálja törölni.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Dzsini
Amíg egy mappa valahol aktív használatban van (meg van nyitva egy programban, stb.) addig nem lehet csak úgy letörölni. Ez nem rendszergazdaság kérdése.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

TXGN
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám adódott, hogy ha van egy adott mappa(jelen esetben Steam), és ezen mappán belül található több mappa, de elég egy is, nem engedi törölni. Mintha nem én lennék a gépen a rendszergazda. Teljesen eredeti Windows, így vásároltam a laptopot. Valaki erre tudna megoldást, hogy mitől lehet?

Kép

Utoljára szerkesztette: TXGN, 2017.08.03. 15:49:49

Hirthalion
Üdv,

1. Ne felejtsünk el, hogy a drivereket nem kell a Windows10-re hagyni, le kell csak tölteni a gyártó oldaláról a Windows10-re adott drivereket.

Csak hiába töltjük le, ha a windows már magától telepítette nekem a szerinte tökéletes drivert, és azt nem hagyja leváltani másikkal 😉
Mert nálam valami ilyesmi a helyzet.

Azért a win 10 tényleg elég early access szerű módban fut, csak vannak a szerencsések, és a kevésbé szerencsések.
Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2017.08.03. 15:47:17
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy az Acer Laptopom, miért nem nem ismeri fel bluetooth-on keresztül egy samsung Level U típusú fülhallgatót?
A lumia 640- es telóm elsőre megtalálta, de a laptop nem!
Windows 10 van telepítve a laptopon!
Segítségeteket előre is köszönöm!
bajgunar
Én se csak netezésre. Win 7-el pedig nekem mennyi nyűgöm volt... Nah az kaksizott állandóan. Mikor még csak az volt. Félévente újra kellett húzni. Persze nem lett volna muszáj. De úgy jobb volt. Azt el lehetett cseszni akár pár mezei user által elérhető kattintással. 10-et már macerásabb. Jobban bele kell nyúlni, de még úgy se tudod elbúrni. Nembeszélve a kékhalálról vagy az adatvesztésről. Amik 10-en már szinte csak hardveres problémából eredhetnek. Annyira low se vagyok az Op-hoz, de űber Pro se. Tanultam szoftverfejlesztést, hálózatépítést, rendszergazda, stb... Ennyi problémát, ami csak nállad jelentkezik.... Ez számomra is rejtély.
bon
Ja, én se csak netezésre használom, nem beszélve a többi közel százat amit a munkahelyemen használnak és az összessel nem fordul elő ennyi problémám egy tanév alatt mint neki a sajátjával. Lehet, hogy neki is be kellene vezetnie azt, hogy feltelepítené egy szakember majd létrehozna egy korlátozott felhasználót és azt adná ki a kezéből telepítés után. 😊

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

RelakS
Nézek valami videót, erre "Hi, I am Cortana"

ŐŐ ... heh? Ja, hogy a virtuális gép a háttérben.
És mi a legszürreálisabb? Megérti az akcentusomat XD

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Szerintem akinél nem jön elő probléma a Windows 10-en, biztos vagyok benne, hogy nem kizárólag netezésre használja a számítógépet. Szóval ez nem a legmegfelelőbb megközelítés volt.

https://c64universe.com/

Ez a win10. win7 alatt 1 problémám se volt 1 konfigurációval.(pedig volt jó pár a kezemben, Még a 98-al sem voltak ennyi gondjaim.)

Nálad azért nem jönnek elő mert csak etezel rajta, gondolom.

1. Ne felejtsünk el, hogy a drivereket nem kell a Windows10-re hagyni, le kell csak tölteni a gyártó oldaláról a Windows10-re adott drivereket.
2. Nem árt azért egy Kaspersky Virus Removal Tool 2015 lefuttatni a teljes gépre.
3. Nem elegendő a Windows Defender védelmet használni, kell valami jobbat telepíteni, pl. most már van ingyenes Kaspersky is, vagy mást is lehet.

<#eljen>
Utoljára szerkesztette: kl24h, 2017.08.01. 20:25:09
De az is lehet, hogy kettő... 😊 Mert ahol egy van, ott ugye általában több is szokott lenni. 😊

https://c64universe.com/

bajgunar
De most komolyan...
Ennyi nyűgöt, hibát, problémát, siránkozást, szenvedést.... amit TE levágsz. Ez csúcs.
Lehet sok embernek van problémája a win 10 -el (mondjuk kétlem), és csak TE tévedtél ebbe a topic-ba, és siránkozol állandóan. De hogy ennyit szenvedni...
Nálad az asztali pc is, a laptop is, meg mindenen szenvedsz, amin win10 van.
Én csak nevetek a hsz-aidon. Minden hétre akad valami újabb nyűgöd.
Bocsi, nem akarok bunkó lenni, se nem megsérteni. Csak kiírtam magamból, mit gondolok.
Szenvedsz vele ezerrel... Ami szerintem meg nem Op hiba, hanem inkább user eredetű probléma.
Valamit ott nem jól csinálsz. Vagy nagyon szedett-vedett, nem stabil hardver-el ütyködsz, vagy nagyon elmókolod magát a szoftvert. Számomra vicc...
1nap alatt?
Meglehet hogy nem a valós %-ot mutatja de feltöltve 1,5-2órát simán kibír.

Mikor betöltött töltővel és olyan 1perc után kihúztam, nem volt semmi probléma, a wifi eltűnés nem volt. Bő félórát használtam, Direkt kipróbáltam és csak 25%-ot esett.

kb 1hónapja telepítettem, és ritkán volt kinn a neten.

Egyfolytában szívat a win10, hol a laptopomon hol az asztali gépemen.. (2015 júl 29óta, ja és a demója(béta verzió) is kicsit furcsa volt..)

Szerintem egy vírus szórakozik veled!
bon
"Mi van ha akkor csináltam volna ha nincs a közelembe a töltő?" Ha nem kapcsolná ki lehet, hogy 5 perc és kikapcsol a gép, akkor meg használni nem tudnád a géped. Az, hogy 72%-ot mutat még közel se biztos, hogy valós, simán lehet problémája az akkunak és hirtelen sokat esik a feszültség, de lehet hibás a kiírás is.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Laptopom bekapcsolom, olyan 72%-os. Beindult és rögtön elindítottam a böngészőt, és azt veszem észre hogy nincs wifi.
Azzal az indokkal kapcsolta ki a wifit - és nem is tudtam visszakapcsolni, nem volt lehetőség rá.. - hogy túl sok energiát zabál valami, de a vindóz és csak 1 böngészőt indítottam el, ami még nem is töltött be 50oldalt egyszerre, csak 1-et.
Újra indítottam és nem kapcsoltam be a böngészőt, ugyan ez volt a reakció.
Újra indítottam de ezúttal rádugtam töltőre és nem ment el a wifi.
Nagyon felhúzott majdnem a földhöz basztam a gépet, milyen indokkal kapcsolja ki teljesen a wifi rendszer és vissza se lehet kapcsolni, Mi van ha akkor csináltam volna ha nincs a közelembe a töltő?
Hú de nagyon örülők ennek az új rendszernek.... Ha találkozom azzal aki tervezte az egészet, ott helyben felgyújtom! (mármint előtte egy vindóz szar tíz példányt!), és utána tökön rúgom, hogy ilyen szar még1x kitalál, nem ússza meg ennyivel!

gergely1991
Szerintem átváltott magyarról pl: angolra a "bill. kiosztás".

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Effe88
Na jelentem.Megoldodott a szitu😄
Kivettem az aksit es lam lam, elfogadta a jelszavamat. Nagyon furcsa ez az egesz mindenesetre.

Effe88
Sziasztok.
Olyan problemam lenne, hogy alvo mod utan egyszeruen nem fogadja el a passwordomet a gep😄 (win 10)
Caps lock , num lock stb...tesztelve 100%hogy az a jelszo ami!
Ujrainditottam, csokkentett mod stb.
Egyszeruen semmi.
Valami eszrevetel esetleg?

Na elkaptam..ez nyílik meg, és okozza a fókusz vesztést.

14:52:02 2017. 07. 25.: Process terminated: powershell.exe (844); exit status 0xfffd0000
😉 Na, akkor ezek szerint mégiscsak spíler vagyok. 😊
Megcsináltam. 3050 fenyegetést talált..upsz....
Nem vagyok nagy spíler, de a MalwareBytes futtatását indokoltnak tartanám a scrcons.exe megjelenése miatt.
Utoljára szerkesztette: Lantee, 2017.07.25. 09:39:52
22 óra 32 perckor történt a fókuszvesztés. Szóval ha a HP a számítógép óráját veszi alapul, ezek indultak el a fókuszvesztés során:

22:32:01 2017. 07. 24.: Process created: powershell.exe (10860) started by svchost.exe (616)
22:32:01 2017. 07. 24.: Process created: conhost.exe (12812) started by powershell.exe (10860)
22:32:03 2017. 07. 24.: Process terminated: conhost.exe (12812); exit status 0x0
22:32:03 2017. 07. 24.: Process terminated: powershell.exe (10860); exit status 0xfffd0000
22:32:06 2017. 07. 24.: Process terminated: SearchFilterHost.exe (1136); exit status 0x0
22:32:06 2017. 07. 24.: Process terminated: SearchProtocolHost.exe (1720); exit status 0x0

A fenti időponthoz legközelebbi cmd.exe-t ekkor produkálta:

22:29:43 2017. 07. 24.: Process created: cmd.exe (7096) started by scrcons.exe (9040)
22:29:43 2017. 07. 24.: Process created: conhost.exe (4252) started by cmd.exe (7096)
22:29:44 2017. 07. 24.: Process terminated: conhost.exe (4252); exit status 0x0
22:29:44 2017. 07. 24.: Process terminated: scrcons.exe (9040); exit status 0x0
22:29:44 2017. 07. 24.: Process terminated: cmd.exe (7096); exit status 0x0

A megfejtő 2 üveg különleges sörrel lesz gazdagabb, mivelhogy én gyűjtöm a különleges söröket.

Malakai
Első az Xbox app része, második pedit a Steam overlay.
Őszintén szólva nem ismerem az Xbox app-ot, de kétlem, hogy ezek nyitnának Command Prompt-ot.

Mivel az ablak gyorsan bezár Process Hacker-ben csak akkor látnád, ha folyamatosan figyelnéd. Process Hacker esetén ha háttérben hagyod, akkor viszont meg tudod nézni utólag, hogy az alatt az idő alatt mik indultak itt: Help > Log

Itt meg fog jelenni pár egyéb process is, amire esetleg nem számítasz, mivel windows valójában futtat időközönként dolgokat, pl index-el file-okat. Tehát nem csak a "tettes" lesz ott. Elméletileg valahol a listában látnod kell egy cmd.exe-t az időpontal, amikor az ablak megjelent és emögött kell lennie egy "started by" szövegnek, hogy mi nyitotta.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Szóval a tanácsotokat alapul véve, letöltöttem a Procces Hackert, és készítettem egy listát a futó programokról PH néven.

Aztán elindítottam a falout 4-et, és amikor jött az ismert hiba jelenség, csináltam egy újabb mentést PH2 néven.

ez a két program volt a PH2-ön, ami a PH 1-en nem.

GameBarPresenceWriter.exe
GameOverlayUI.exe

Ezek mik lehetnek?
Steames.

De csinálja WOT-nál is.

Utoljára szerkesztette: bekescsaba, 2017.07.24. 17:40:49
bon
Legális vagy tört a fallout?

Dzsini
Pontosan jól értelmezted - de az is lehet, hogy betöltődik és le is fut, az ebből nem derül ki. És az sem, hogy mi az, ami elindítja és mit.
A fókusz vesztés az, hogy amikor megnyílik a parancssor annak az ablaka aktívvá válik (előtérbe kerül, mintha ráklikkeltél volna), ezért a játékod háttérbe kerül - ezért pottyansz vissza az asztalra.

Arra, hogy mi, arra próbált megoldási lehetőséget nyújtani maLakai, hogy valami külső programot kellene bevetni rá, ami naplót vezet a gépen elinduló folyamatokról - ebből lehetne valahogy kikeresgélni, hogy mi lehet a parancssor nyitás okozója.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Így jár, aki minimális számítógép tudással profikat kérdezz.

Megpróbálom értelmezni a leírtakat.

Szóval a kérdéses ikon megjelenése a tálcán azt jelenti, hogy a Windows, vagy valami a parancssorból próbál elindítani egy progit, ami nem tölt be.

A fókusz vesztés kifejezést nem értem sajnos, meg azt sem, hogy csak is játékok (azaz terhelés alatt) történik, videozás, ablakban futó alkalmazások használata közben nem.

Kicsit szájbarágósabban?
Utoljára szerkesztette: bekescsaba, 2017.07.24. 13:28:42
Malakai
Amit én először megnéznék, hogy van-e futó folyamatok/szolgáltatások között valami idegen, furcsa, gyanús. Ha nem találsz, akkor esetleg tudod log-olni, hogy mi fut le és mi indítja a Command Prompt-ot (cmd.exe). Habár többiek valszeg tudnak jobb megoldást is rá.

Sok folyamat figyelő program log-olni is tud, Process Hacker-ben pl a Help > Log nyitja. PH csak memóriában tartja a log-ot, tehát megnyithatod akkor, amikor sejted, hogy meg fog történni és nyitva tartod addig. Utána akár ki is mentheted a listát, ha esetleg segítség kell.

Windows maga is tud logolni minden egyes process-t, de ez kicsit nehezebb lehet használni és file-ba log-ol, szóval nem érdemes bekapcsolva hagyni. Local Security Policy-ben lehet: Local Policies > Audit Policy > Audit Process Tracking, itt be lehet pipálni, hogy sikeres, vagy sikertelen indítást log-oljon. Ezután az Event Viewer > Windows Logs > Security alatt kell lennie ezeknek a log bejegyzéseknek. Ez viszont nagyon sok log-ot generál, szóval ezt sem érdemes bekapcsolva hagyni.

ProcHacker-t esetleg amiatt ajánlanám inkább, mert ott pl tudom, hogy mutatja, hogy egy process-t mi indított el, tehát megtudhatod, hogy egy idegen szolgáltatás futtatta, vagy egyszerűen a windows schedule. Nem vagyok biztos benne, hogy a windows audit is log-olja ezt.
Utoljára szerkesztette: Malakai, 2017.07.24. 11:19:06

(\__/) ( X.x) ( } . { )

hogyan tudnám megnézni, mi indul el ekkor?
Köze lehet a melegedéshez?
Dzsini
Ez a kép tökéletes, pont az van rajta, amire szükség van 😊 Viszont egy parancssor ablak jele, úgyhogy sajnos nem sokat segít 😞 de valami program futhat a háttérben, ami így indít el valamit, ami elveszi a fókuszt....

HA nem lenne egyértelmű, a Fallout ikon mellett van.
Hali!

Elkaptam az ikont, ami tálcára teszi a játékokat, és felvillan úgy 1 mp-re.

Gergely tanácsa nem vált be.

íme:

gergely1991
Vezérlőpult>Értesítési terület ikonjai.

A (hangerő kivételével) állítsd át az egészet "ikonok és értesítések elrejtése" opcióra(da ha van olyan hogy értesítések elrejtése az is jó lehetőség).

Malakai
Vagy csak játékon kívül nem veszed észre, mert egy nem natív teljes képernyős program amikor fókuszt veszít, akkor nem rakja tálcára az ablakot.
Utoljára szerkesztette: Malakai, 2017.07.22. 12:07:25

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Nem tudom, mert szinte azonnal eltűnik. De megpróbálom.
Dzsini
Nagyon sokat segítene, ha elárulnád mi az az ikon - csinálj róla képernyőfotót, állj rá egérrel, hogy lásd mi az, stb.

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem.

Játék közben (wot, Fallout 4 ) fellépett egy új, eddig nem tapasztalt jelenség. kb 20 perc játék után, a játék közben elindul egy program, ami elindulása után a játékot automatikusan a tálcára helyezi. Jobban mondva nem indul el, csak a játékot a tálcára dobja (közben átállítja a játék felbontását is), és megjelenik egy ikon a tálcán, aztán kb 10 másodperc múlva eltűnik ennek az ismeretlen programnak az ikonja. A játékot nem zárja be, csak a tálcára rakja, újra ráklikkelve a játék folytatódik, csak zavaró, mert vissza kell állítgatni a felbontását, és kb 20 percenként ismétlődik. Szóval mire tippeltek, mi lehet ez? Hogyan tudnám megkeresni a win 10 alatt?

Lehet, hogy hülyeség, de csak játék közben tapasztalom ezt, köze lehet a melegedéshez?
lalakov
<#worship>
Dzsini
Használhatod nyugodtan, a telepítő egységes, csak annyi kötött, hogy 32 vagy 64 bites (alapvetően 64). A kulcstól függően kapcsolja ki vagy be a funkciókat telepítés során (vagy utána).

lalakov
Sziasztok!

A MediaCreationTool segítségével csináltam egy bootolható W10-es telepítőt. A kérdésem az lenne, hogy ez egy egységes telepítő, ami a kulcs alapján dönti el, hogy milyen verziójú legyen vagy a készítése közben már ez eldőlt? Azért érdekelne, mert az én gépemen Pro verzió fut, apámén meg Home, szóval kell-e egy másikat is csinálnom az ő gépén vagy ezt lehet használni?

Köszönöm.