6762
  • MerlinW
    TC-t egy ember fejleszti (C. Ghisler), az MS felajánlotta hogy megveszi (mikor rászólt a Windows Commander név probléma miatt), de nemet mondott. Egyszemélyes felállásban valszeg jobban megéri neki így (25 éve tejel neki a projekt - 40€/liszensz és több milliót eladott).
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.03.07. 20:43:51
  • Tetsuo
    A Microsoft inkább visszafejleszt hasonló dolgokat, mint pl. batch file programozás laikusoknak, Paint szoftver, videó-lejátszójuk stb.
    Évtizedes tapasztalataik ellenére szinte minden (tényleg, nem úgy mint a milliomos Bill gates, meg Steve Jobs) garázsban készült ingyenes program kenterbe veri a redmontiakat.
  • Dzsini
    a "senkinek nincs rá szüksége" és az "átlag usernek nincs rá szüksége" nem ugyanaz :)
  • Jim Morrison
    és a candy crush, 3d paint, 3d modell néző, visszajelzés, kapcsolatok, posta, térkép, vegyes valóság megjelenítő, xbox,.... ? :(

// tudom, nem ugyanaz a kettő...
  • Dzsini
    Átlag usernek soha nincs rá szüksége, akinek meg van, úgyse elégedne meg azzal, ami integrált, mert "az microsoft, annál úgyis jobbat telepítek".

Zipet is gond nélkül kezel régóta a Windows, mégis akinek szüksége van rá, azonnal felpakol ez 7-zipet / Winrart / akármit, nem elégszik meg a beépített változattal (pedig a legtöbb esetben semmi olyasmit nem csinál, amit az ne tudna).
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.03.07. 19:48:17
  • bon
    Én már rég felvásároltam volna a Total Commander fejlesztő céget a Microsoft helyében és beleintegrálnám a rendszerbe a programot.
  • Jim Morrison
    kezdetleges tabbed file explorer. insider build. még kezdetleges amint az látszik.
  • bon
    Kevés erre egy mobiltelefon. Ja és nem lesz teljes értékű a rendszer.
    Utoljára szerkesztette: bon, 2018.03.04. 23:48:18
  • zola2000
    Most hogy jön az armes full windows 10, szerintetek lehet majd olyant hogy mobil telefonra full windowsos rom? (Úgy tudom néhány Android telefonra felhekkelték a Windows mobilet vagy windows phonet)

Mivel futtatja az x32 exe programokat emulátorral érdekes lenne bluetooth gamepaddal ezeket a steames (vagy dlsite.com-os) pixel indie játékokat tolni telefonon.
  • Trucker01
    Ajánlom ezeket! ;)
    link1
    link2
  • Solt
    Olyan nincs, hogy a "sértett fél" valamihez nem ért, vagy valamit rosszul csinál. Amennyiben valami nem úgy működik ahogy abban a minutumban azt a delikvens elvárja, akkor az szar, pont. :)
  • Tetsuo
    Driverek frissességét nem kell hetente ellenőrizni. ;-)
  • Tetsuo
    Már eleve bolond az (Bal0924-ről van szó természetesen), aki így írja le a problémát ugye, és eszébe sem jut, hogy más lehet a gond vagy esetleg hogy b@sszus: Nem ért hozzá és nem kijelent, hanem kérdez...
  • Bal0924
    A Hardvereim nem régebbi 2évnél, a hozzávaló drájverek napra készek. (heti ellenőrzöm a frissítéseket)
    Normál esetben a feladatkezelőben 20%fölé szinte sose megy semmi, alaphelyzetben
    Amik állandóan futnak programok:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Viber, Discord, Norton, egy jegyzet program, qBitTorrent v4.0.4 és a DVBViewer Recording

Akkor 1x csinálta, azóta minden rendben.
    De hallom másoknál is alkot a win10. hullámokban mindenkire lecsap.. Nem konkrétan ilyet csinált, de valami gondot okoz a használóinak, nem tudtak dolgozni tőle.
  • MerlinW
    Ha a W10 nem stabil, akkor a hardverben vagy más alkalmazás(ok)ban kell keresned a hibát. A leírásod alapján vagy valami 3rd party program eszi az erőforrásodat (vírusírtó, stb) - aminek az oka lehet a program maga, vagy lassú hdd/proci, kevés ram/swap, stb. Task manager-ben egyszerűen meg tudod nézni mi eszi az erőforrásaidat.

Illetve egy régebbi felesleges procitekeréses hibára (Boot után kilőssz minden futó programot, vírusírtót, stb és megnézed a task manager-ben a processzor kihasználtságát. Ha 30% felett van, akkor belefutottál) megoldás, ha nyomsz a windows tűzfalra egy reset to default-ot.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.03.02. 16:20:09
  • Trucker01
    Internetes videót nézel??
    Írd le a konfigod! Még DOS-al, meg Win 3.1-el kezdtem anno... Tudom hogy kell felturbózni, ha szarakszik! ;)
  • r4pt0r
    Ne aggódj nem csak te. Akadnak még hibák de talán majd egyszer jó lesz. :)
  • Bal0924
    Akkor én peches vagyok, csak a hibák jönnek elő... (kezdetek óta)
  • bon
    Az nagy baj. Nagyon stabil rendszer. Több mint 100-at üzemeltetek belölle. Jó néhány féle konfiggal.
  • Bal0924
    Én vagyok a rendszergazda!
  • Dzsini
    Keresd meg a rendszergazdát, ha ilyen problémáid vannak - nem kellene, hogy legyenek.
  • Bal0924
    Sziasztok

Mikorra ígérik a következő stabil vindózt?
    win10 kezdetek óta nem stabil. Olyan mint a játékoknál "Korai hozzáférésű játék"
    Korai hozzáférésű operációs rendszer!

Nézek videót és egyszer csak azt veszem észre hogy megáll minden, mert őnagysága valamit matat a háttérben
    Előakarom hívni a feladatkezelőt és olyan lassan jött be...mikor bejön az ablak csak pörög és pörög.. 15-20ms majd be is jött, minden normális. 6/35/7/1%-ok. (De mielőtt bejött volna tuti minden 100-on volt, mi a francért??)
    Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2018.03.01. 19:35:25
  • MerlinW
    1709 16299.248 a legfrissebb, Fall Creators verzió. Nem tudom mi az a 9255.
    17101 van ami a béta (inside preview).
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.03.01. 15:41:49
  • Trucker01
    El tudod akkor magyarázni nekem, ha szépem megkérlek, hogy a 9255-re upgradelés itt mit jelent?
    Mert az 1709 a 2017 09-es buildet jelenti...
    A 9255, akkor mit jelez??
  • bon
    igen
  • Trucker01
    Na szervusz!

Teljesen újrahúztam a Windows-t! Segíts kérlek, mert a leírásból nem tiszta, hogy most mit kéne tennem, hogy kapjak egy stabil Fall Creators updatet, mert annyira nem értem még, hogy hogyan működik ez az új frissítés rendszer...
    1709 16299.248-em van! Ha ezt letöltöm azt írja: Köszönjük, hogy frissített a legújabb verzióra, oszt annyi...
    Updating Fall Creators
    Most akkor ezek szerint ez már a FCU, ami nekem fent van??
    Utoljára szerkesztette: Trucker01, 2018.02.28. 21:55:35
  • MerlinW
    Ha az a baj, akkor csinálj egy bat fájlt:
    taskkill /F /IM valami.exe /T

És futtasd a program bezárása után.
  • GPx8
    Köszi, megpróbálom.
  • Dante73
    Szerintem, nem záródik be teljesen. Feladatkezelőt nézd át, és ami a programhoz tartozik, lődd ki, és akkor el kell induljon. (Nekem a firefox csinálta ezt egy időben, rendszeresen.)
  • GPx8
    Sziasztok!
    Egy furcsa problémám van. Van egy "kvázi" Windows-os ügyviteli program (valami DOS-port lehet), ami idáig jól futott Windows 10 alatt is, de mostanában csak egyszer indul el (közvetlenül a gép indítása után), utána, ha kilépek a programból, akkor többet nem, csak egy teljes reboot után. Semmi hibaüzenetet nem ír ki, csak egyszerűen nem fut. A program dbf fileokat használ.
    A fejlesztő vonogatja a vállát, az MS support pedig a fejlesztőhöz irányít. Valaki tapasztalt már hasonlót?
  • MerlinW
    Saját áramellátású hub-ot használj hosszabítóval, de inkább helyette.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    First, you said that you have HDD enclosure, but didn't say what kind of HDD did you put in. If it is a SSD, then it could be fine, SSDs have very reasonable power consumption. But if it is some SATA 2.5" HDD from old laptop surplus, they can suck a spike of 1.5-1.8 A from VBUS when spinning up. The USB-SATA electronics is pretty sensitive to power deficiencies, and, even if connected and enumerated, it may not read all drive capabilities and tables, and the device won't appear as a valid system device. In many cases the HDD cycles up and down for some time.

When you connect the HDD enclosure directly to a host with a shorter cable, the voltage drop is likely small, and the HDD powers up OK. But when you connect it through a long extender, the overall voltage goes through additional pair of connectors and through the cable itself, so the resulting voltage under the load is insufficient to spin your drive. However, if some other host happens to have a bit more VBUS voltage (can be up to 5.5V in recent standards), the long extender might work again.

In addition, front USB ports are coming via ADDITIONAL cable dongle, which adds more impedance on the VBUS line, and front-facing ports are always less reliable for marginal devices as your HDD.

Solution to your problem is to use a POWERED hub on a long cable. So called "active cables" will likely not work, since they take the power from the same port, and likely will load it even more. Alternatively you might be able to find a different extender cable, the thicker round one, which might have higher current carrying capability, so your HDD might work better. However, this will still remain as marginal solution, and I would not recommend this. For example, plugging another high-powered USB device in the PC will sink the current from the (usually) common VBUS net, voltage will drop slightly, and your HDD might again become unstable or corrupted.

Also you might want to check if your PC has a good PSU, specifically the +5VSB (standby) voltage. If it is on low side (under +5V), you may want to find a better PSU. The other proposition would be to open-up the PSU, reverse engineer its standby section, and beef it up to 5.5V. This should solve your problem, but it is risky and requires some EE skills and tools.
  • DrSoong
    Nekem a nagy frissítéseknél mindig visszakalcsolódik a "gyors kikapcsolás" ami szinleli, hogy ki van kapcsolva a gép, baromi gyorsan indul, de zabálja az akksit.
    Utoljára szerkesztette: DrSoong, 2018.02.27. 23:47:27
  • bon
    Felejtsd el a hosszabbítót, USB nem szereti a hosszú kábelt.
  • Dzsini
    A hosszabbító simán lehet a ludas, ott már elvész a szinkron. Az ilyen nagy sebességű dolgoknak nem tesz jót a hosszú kábelezés (még az is előfordul, hogy az alaplapi hátsó csatlakozóval jó valami, de a ház elejére kötött már nem)
  • Atika :o)
    Rendes asztali geprol van szo. Az SSD egy szetszerelheto meghajtoban van ami USB3-as. NTFS. Az erdekes az, hogy ha raszurom a gepre kozvetlen akkor nincs gond vele, ha viszont egy USB-s hosszabitoba szurom bele akkor raplizik. Lehet meg azt kellene megprobalnom cserelni.
  • suba53
    Laptopod van, vagy asztali géped?
    A külső SSD szétszerelhető meghajtóban van, vagy valami gyári fix műanyag csodában?

Mire van formázva a külső SSD? NTFS, exFAT, vagy Fat32? Ez is játszhat. Ha nem NTFS, akkor formázd meg NTFS-re, és ellenőrizd úgy is.

Ha asztali géped van, és ki tudod venni az SSD-t, akkor rakd be sata meghajtóként, és ellenőrizd hogy akkor is problémás-e.
    Lehet hogy nem is az SSD maghajtóval van a nyűge, hanem az illesztő áramkörrel, ami az USB-SATA hidat képzi.

Ha van más alternatív külső kereted, más gyártótól, másik illesztő chippel, azzal is próbáld ki.

Ha laptop, és bentlakásos keret ( Nem szerelhető ), akkor csak az marad, hogy megnézed USB2, és USB3 csatolón is, ha van mindkettő a gépen.

Más ötletem nincs.
  • Atika :o)
    Sziasztok. Van egy olyan problemam, hogy van egy kulso SSD-m es ha nagyobb meretu file-t masolok ra akkor a windows egyszeruen ledobja majd ujracsatolja. Valaki esetleg talalkozott mar ilyennel?
  • MerlinW
  • [HUN]FaTaL
    Ugyanott, ahol régen

Control Panel -> Mouse -> Buttons fül
  • 355
    'estét! Meg tudnátok mondani, hogy Win 10 alatt hol lehet beállítani a dupla egérkattintás idejét? Ezeken a helyeket nincs ilyen lehetőség:

- a Gépház -> Egér pont alatt;
    - a Gépház -> Könnyű kezelés -> Egér pontban;
    - a MS Mouse & Keyboard Centerben;

A Gépház -> Egér oldal Egér további beállításai pontjára kattintva pedig a Mouse & Keyboard Center jön be, amivel nem megyek semmire.