6762
-
#5077 Nem, a szürke az világosabb, mint a fekete:) A fekete illegális, a szürke meg csak ártalmas:) Mint esetünkben, mikor szegény országból vásárolsz olcsón, ami által kárt teszel a jó hazád gazdaságában és a termék gyártójának :) Mint amikor játékot veszel "kulcsos" oldalakról, mint G2A, stb. Az is mind szürke. Fekete mikor ingyen letorrentezed, lopod, csalod, egyebek. -
#5076 A szürkében az azt jelenti, hogy feketén? -
#5075 "Szerintem azért vállalták ezt be, mert.."
Ez a rendszer W7 óta létezik, azt is akármennyiszer újratelepíthetted egy alaplapon. Egyébként amiről beszélsz csak az OEM verziókra vonatkozik. Retail verziókat bármikor, bármilyen gépre telepítheted, annyi hogy alaplapcsere esetén újra meg kell adnod a kulcsot. (6e Ft-ért lehet Retail W10 Pro kulcsot venni szürkében, oszt no stressz :D)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.01.31. 21:50:32 -
#5074 Ezt is jó tudni, bár én maradtam a Win 7-nél - egyelőre. -
#5073 Thx. -
#5072 Hát ilyen stílussal sehol sem fogsz sokra menni... -
kl24h #5071 Ha az alaplap tönkremegy, akkor az új alaplapon viszont nem lesz aktiválva a Windows, mivel az más hardware, de ha felhívod "Microsoftékat" akkor el lehet intézni hogy aktiválják. Több helyen olvastam ilyent és azt írták, hogy ez elintézhető "Microsoftékkal" úgy a Retail mint az OEM Windows verziók esetében is.
Utoljára szerkesztette: kl24h, 2018.01.31. 19:38:06 -
#5070 Te most aztán meg mondtad a frankót :D
le volt írva a kérdés, az hogy te nem érted, az nem az én bajom....
Mindegy, megoldom majd valahogy máshogy.... -
geza84 #5069 Köszönöm, akkor megpróbálom Win10 mellé feltenni az Ubuntu-t, remélem jó lesz. -
suba53 #5068 Próbáld ki. Még nem raktam linux mellé win10-et, de ha sikerül, az aktiváltsága szerintem biztosan meglesz a korábbi ingyenes upgrade jogán. -
suba53 #5067 Az alaplap egyedi azonosítójához van rendelve a win10 aktiváltsága az ingyenes upgradet követően. Ameddig az alaplapod él, addig bármikor újra telepítheted, és használhatod. Már többször éltem vele, és kifogástalan. Cserélhetsz minden mást, szűz winyóra, SSD-re is rakhatod szabadon. Telepítés után ránéz az adatbázisra, és ha a lapod benne van, akkor aktivált státuszt kap.
Szerintem azért vállalták ezt be, mert mindenképpen azt akarták, hogy a Win10 legyen a fő rendszer mindenütt, és normális esetben egy alaplap vagy nem él örökké, vagy reménytelenül elavul, és aki hozzászokott, az ezt fogja használni a jövőben is. -
#5066 Három mi van a listában? Elérhető Wifi hálózat? Ha az a problémád, hogy a UPC Free nem látszik, akkor valószínűleg azért, mert ott éppen nincs. Miért nem hívod fel a UPC-t?
A felháborodásoddal kapcsolatban, ha nem tudjuk a választ, nem fogunk válaszolni, ez nem chat.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.01.31. 13:29:30 -
geza84 #5065 Igen, Linux mellé akarom, az úgy más? -
#5064 Tisztelt BON!
Hidd el, megtalálom,hogy hol kell keresni, írtam is, hogy 3 van a listában,holott 4 nek kéne...
Googlevel jóban vagyok, ha találtam volna megoldást, nem jövök ide.
Téma részemről lezárva! -
#5063 Szerintem a linux mellé akarja..... -
#5062 igen -
#5061 Mert beazonsoítja a hardvert? -
kl24h #5060 Feltelepíted a Windows 10 (Home, vagy Professional, stb., amelyikkel érvényes volt a licenc) és automatikusan aktiválódni fog. Ha telepítéskor megjelenik, hogy add meg a kulcsot, akkor telepítsd fel kulcs nélkül, mert mikor feltelepedett, internetkapcsolatkor úgyis aktiválódni fog.
Utoljára szerkesztette: kl24h, 2018.01.30. 19:38:00 -
#5059 Feltelepíted boot-olva,kulcs nélkül. Telepítővel meg törlőd a Linuxot. -
#5058 Fikázásod miatt, csak annyit mondok, hogy hálózati és megosztási központban ott van, mint ahogy korábbi rendszerekben is. Én mondjuk azért nem válaszoltam eddig, mert simán nem akartam. Ja amúgy meg Google a barátod... -
geza84 #5057 Sziasztok! A laptopomon gyárilag volt Win 7 Pro. Még régebben ezt ingyen frissítettem Win 10-re, amikor lehetett. Most Linux van a gépen, és nem tudom, hogyan tudnám visszatenni rá a legális Win10-et. Mit kellene tennem? -
#5056 ennyit a sok "nagy tudású" win10 userekről....
egy egyszerű kérdésre se tud senki válaszolni...
Tudom, most majd jönnek a fikázó kommentek... Hajrá! -
#5055 Nekem nincs komolyabb bajom vele. OSX-é is gáz, Linux UI-k ablakai meg szóra sem érdemes a két nagy testvér mellett. Bárcsak ez lenne a legnagyobb baja a Windows-nak:)
Csak az AoT hiányzik, ennyi lenne az egész...
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.01.28. 21:40:12 -
#5054 Bár nem 10-est használok, hanem 7-est, de a Win - ironikusan a neve ellenére - ablakméretezését és -elhelyezését kataszrófának tartom. -
#5053 Jah nem. Akkor azért.
Azt nem értem hogy azt a nyomorult "always on top" funkciót miért nem hajlandóak belepakolni a funkciómenübe... (bal felső menü) Minden OS tudja, MS 30 év után sem akarja...
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.01.28. 21:03:23 -
#5052 17083-ba van/lesz
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2018.01.28. 17:09:15 -
#5051 Insider-t használsz? -
#5050 Jé nekem nincs ilyen menüm, pedig up2date vagyok:) -
#5049 #5043?
senkinek semmi ötlete? -
#5048 Ez egy feature, én is idegbajt kapok tőle. Azok a programok indulnak el, amik implementálják azt az API-t ami windows update után automatikusan visszanyílik.
Nem tudom ki és miért gondolta, hogy ez egy jó feature lesz....
Ez a startup apps szerintem nem ezt állítja, hanem az msconfig kap egy modern felületet, de ne legyen igazam. -
#5047 Egy komoly szakember-gárda hogy véthet ekkora hibákat? Számomra ez érthetetlen. Mintha csukott szemmel programoznának... -
#5046 decemberben jött egy frissítés, azóta megpróbálja elindítani bekapcsolásnál azokat az alkalmazásokat, amik kikapcsolásnál el voltak indítva, nálam általában a fájlkezelős ablakokat, outlook-ot stb-t is automatikusan megnyitja :D
majd az új frissítésben végre lesz egy menüpont ahol elméletileg ezt szabályozni lehet
és végre a win+ctrl+c is alapból kikapcsolásra kerül :D
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2018.01.28. 11:54:40 -
#5045 Nem volt nagyobb Windows 10 frissítés. Ja és már nem az msfonfig-nál van az induló programok listája (jó pár éve), hanem a feleadatkezelőben. Na meg a feladatütemezőben. -
#5044 Sziasztok! Volt pár napja egy nagyobb win 10 frissítés, és azóta automatikusan elindul a Utorrent a windowssal együtt. Msconfigban nem szerepel az induló programok között és a Utorrent beállításokban sincs kipipálva a windowssal együtt indulás.... -
#5043 Sziasztok!
UPC-free-t szeretnék beállítani win10-en. Új kapcsolatott kellene beállítani, de hiányzik a listából a "csatlakozás kézzel vezeték nélküli hálózathoz" -természetesen pont ez kéne....:(
Hogy tudom ezt elővarázsolni?
Köszönöm, a segítséget! -
suba53 #5042 Az ubuntu.hu/letoltés oldalon vannak a 32, és 64 bites verziók. A BME oldalról simán letöltheted, vagy torrentként is, ha van torrent kliensed telepítve. De kb 1,5 GB, úgy hogy hamar lejön bárhogy.
A megfelelő verziót kiírod egy DVD-re, és ezzel van egy UBUNTU telepítőd, de ugyanez alkalmas arra is, hogy DVD-ről futó Live rendszerként használd, telepítés nélkül.
Kicsit szokatlan a file kezelése a windowshoz szokott embereknek, de hamar meg lehet találni benne a logikát, és alkalmas ugyanúgy file műveletekre is. Egy próbát mindenképpen megér, hogy ezzel tudod-e törölni az elárvult bejegyzéseket.
Ha sikerül, akkor ok, ha nem, akkor még mindig van "macerás" módszer.
Egy ilyen Live linux, meg mindig jó, ha van a háztartásban. -
#5041 Érdemes eltávolítani. De újraindítás nélkül szerintem nem fogja engedni eltávolítani. -
#5040 köszi, bon.
A problema az, h hiaba tiltotta le a MS az updatet ha mar nekem települt, csak ujrainditasra var az update, de nem kockaztatok. Erdemes lenne az updatet uninstallalni? Egyaltalan müködne az uninstall ha az install nem fejezödött be? Vagy hagyjam a francba es varjam meg a fixet. Köszi -
#5039 Éppen egy live bootolható ubuntu is megoldás lehet, de telepíthető windows 10 alá a storeból az ubuntu shell és kapsz egyl inuxos parancssort.
Van még a cygwin mint alternatíva.
Utoljára szerkesztette: [HUN]FaTaL, 2018.01.24. 20:09:53 -
#5038 Ez valami lemezről futtatható oprendszer? (Bocsi, de nekem ubuntu, az linux, a linux meg kínai. Megköszönném, ha felhomályosítanál...)