6762
  • bon
    XP-t már nem szabad használni. Amúgy meg minek mellé rakni, virtuális gép a megoldás.
  • Anonymusxx
    Win 10 mellé fel tudnám rakni valahogy az xp-ét?
  • Tetsuo
    LOL
  • Tetsuo
    Az én gépemben van... de nincs bekötve. :-)
  • Bal0924
    Köszi.
  • Dzsini
    Gyakorlatilag igen - minden, ami futhat a háttérben, az úgy marad.

Felhasználóváltásnál előre létrejön a háttérben egy esetleg bejelentkező másik felhasználó részére pár dolog és rögtön bejelentkezési képernyőt kapsz, zárásnál pedig a záróképernyő jelenik meg (ahol jelezhet néhány dolgot az aktuális felhasználónak), és azt felhúzva írhatod be a jelszót.
  • Bal0924
    Egy gyors kérdés.
    Mikor "zárolás"-ra kattintok. minden fut rendesen tovább? (mintha felhasználó váltásra kattintottam volna?
  • hgabi84
    "Biztos hogy ez a saját jól kiszámított érdekük is volt" -> Elsődlegesen igen, a többi meg mindössze etetés... :)
    Utoljára szerkesztette: hgabi84, 2018.03.24. 21:11:33
  • Mofarguru
    Köszönöm a választ, akkor majd utána nézek.
  • Mofarguru
    Úgy hiszem egy szóval nem mondtam, hogy ingyen kellene adni. Én csak arra céloztam, hogy a több mint 40k szerintem sok érte. A 365 office-ről már nem is beszélve! Szerintem egy kicsit elszállt a ló velük e téren.
  • suba53
    Ingyen adták, legalább is a Win10-et ha volt egy jogtiszta elődje. Ezzel idén január15.-ig lehetett élni.
    Úgy hogy le a kalappal. Biztos hogy ez a saját jól kiszámított érdekük is volt, de valljuk be, azért jólesett.
  • suba53
    A Microsoft féle Media Creation Tool a legjobb erre a célra. Innen letölthető "Eszköz Letöltése" gomb

https://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows10

Nagyon egyszerű a móka. Kiválaszthatod azt is hogy a meglévő rendszeredet frissítse, akkor az adott nyelvű, bitmélységű verziót adja, de ha azt mondod hogy másik gépre kell telepítő, akkor ezeket szabadon megadhatod.
    mindig a legfrissebb toolt érdemes használni, akkor az aktuális elérhető legfrissebb build telepítőjét rakja fel, telepítés után nem kell a verzió frissítésekkel bíbelődni. Egy 8GB USB kulcsot beraksz, és letölti, majd kiírja a bootolós telepítőt.
    Én csak ezt használom akkor is, ha sima licenszet veszünk, és ha refurbishedet akkor is. Tökéletesen működik.

• MerlinW
    "Amúgy az egész abból indult ki, hogy egy USB-s Win10 telepítő több 40k (amúgy hülyék ezek?!)"

Mármint 1000+ ember 20+ éves munkáját ingyen kellene adni? A zárójelbe írt kérdésedet a Microsoft is feltehetné neked:)
  • pett3rson
    Elnézést, nem volt bekapcsolva a helyesírás. Szeretem a win10-et...

Egyébként a kritikát is el kell tudni fogadni...nem csak az Én véleményem, hogy vannak benne hibák. De mi, felhasználók meg azért vagyunk, hogy erre felhívjuk a figyelmet..szerintem.

Utoljára szerkesztette: pett3rson, 2018.03.22. 21:29:22
  • Mofarguru
    Köszönöm a tippet, utána fogok nézni.
  • [HUN]FaTaL
    Nem a telepítő 40k, hanem maga az OS egy új gépre (az ingyenes frissítési lehetőség korábbi liszenszről megszűnt).

Vehetsz kulcsot a neten, csak az aktiváláshoz kell, egyébként az ISO-t ingyenesen letölti a #5217-ben említett tool.

link
  • Mofarguru
    Hogy érted, hogy gyári letöltő is tud ilyet csinálni? Tudom lehet fura a kérdés, de jómagam OSX-et használok és nem igazán vagyok otthon Windows fronton.

Amúgy az egész abból indult ki, hogy egy USB-s Win10 telepítő több 40k (amúgy hülyék ezek?!). Szóval ezért gondoltam, hogy egy online letöltött verziót írnék ki USB-re.
  • Jim Morrison
    (mbr2gpt -t pont 2 napja kellett hasznalnom, tokjo)
  • bon
    Ja és nem Winfos, készíts jobbat és majd értékeljük.
  • bon
    Rufus több féle telepítőt tud készíteni, UEFI, sima bios, mbr és gpt partíciós sémát.
  • pett3rson
    A windows creation tool az miért nem jó? (ha jól írtam, az amit a winfos oldaláról lehet leszedni, Én eddig mindig azt használtam)
    csak kérdem...
  • MerlinW
    Én sem igen láttam CD/DVD-t ebben az évtizedben:)
  • [HUN]FaTaL
    Az optikai meghajtó? Oké, nekem van egy a fiókban, 10 éve nem nyúltam hozzá. :D
  • bon
    Rufus nevű progit ajánlom a célra.
  • bon
    Nálam alapkövetelmény, az optikai meghajtó. Ithon tavaly decemberig kettő, most már csak egy van, a fő munkahelyi gépemben kettő, a többiben egy. Nélkülözhetetlen eszköz.
  • [HUN]FaTaL
    Semmi probléma vele, a gyári letöltő eszköz is tud pendrivera telepítőt készíteni, de van még 1000 másik eszköz. Szerintem itt kevesen vagyunk, akiknek a gépében még van optikai meghajtó (legalábbis nekem már az előzőben sem volt). :)
  • Mofarguru
    Helló!

Srácok, mennyire járható út az, hogy magam eszkábáljak USB-re egy Win10-et? Értem ezalatt azt, hogy jogtisztán megvásárolom (online letöltöm) majd készítek belőle egy USB boot "disket"? Mindezt csak azért kérdem, mert az optikai meghajtó mint olyan nem játszik.

Előre is thx!
  • hgabi84
    Van benne igazság... :)
  • MerlinW
    Nem lehet
  • strepsils
    Letötlöttem ezt a japán nyelvi bevitelt és van benne ez a IME beállítások . Hogy lehetne beállítani hogy amikor japánul gépelek akkor ne angolnak lássa a magyar billentyűzetemet mert kurva idegesítő hogy felcserélődik a Z Y .

Tehát arra kéne rávenni a gépet hogy QWERTZ beviteli eszközként lássa a billentyűzetemet ha japán módba teszem a bevitelt és ne QWERTY nek.

Arra már rájöttem hogy a latin betűkhöz tartozó japán betű konverziót egyesével újra definiálhatom vagyis készíthetek akár egy saját hamis konverziót is de ehhez a játékhoz baromira nincs időm és kedvem a sok hang miatt.
  • MerlinW
    Igen, szerintem.
    Nem tudok segíteni, a stílusod alapján nem is akarok. Hajrá hajrá.
  • Trucker01
    A prrocesszor-driverem alap rendszerkövetelménye a FC!
    A 16299.251-es verzión nem indul el a telepítő (ami szerinted FC), viszont ha frissítek arra a verzióra,ami szerinted már egy előzetes build, arra feltelepül...
    Nagyon érdekes dolog! :)
  • pett3rson
    Én azt mondom, hogy hazudnak és kamu számokat találnak ki...de lehet nincs igazam...
  • MerlinW
    Én nem tudom, nem azt mondtam hogy nem létezik. Google sem ad semmi találatot 9255-re. Az viszont biztos, hogy 1709 és 1710 létezik, előbbi az FCU, utóbbi a Redstone.

De nem értem a problémádat. Ha a 1709 van nálad telepítve, akkor kész vagy, használd egészséggel, nincs más dolgod.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.03.08. 19:26:07
  • Trucker01
    Biztos nem tudod? Azt akarod mondani,hogy a Microsoft hazudik és kamu verziószámokat talál ki, vagy mi??

Utoljára szerkesztette: Trucker01, 2018.03.08. 16:55:15
  • bon
    Miért kellene kitörölni? Ha nem tetszik nem használod, nem elfér a winyón/ssd-n? Én se használom az intézőt, mert nem hatékony.
  • Tetsuo
    Természetesen meg lehetne oldani, hogy kiiktathatók legyenek ezek a segédszoftverek, ahogy mással is megoldható. Mindenestere az első Windowsokban jobb Paint és videólejátszó volt, mint a jelenlegiben.
    Azért biztos nem perelne senki, ha ugyanaz meglenne, csak jobb minőségben. ;-)
    Így viszont csak egy rakat hulladék, amit ki sem lehet rendesen törölni.
  • KaBuTo666
    Azt nem értem hogy mi a francért vették meg a skypet ha csak szarkupacot sikerült belőle csinálni? Gondolom, direkt megy ez.
  • [HUN]FaTaL
    Ennek valószínűleg az az oka, hogyha komplexebb alap dolgokat tennének a rendszerbe, akkor a monopóliummal való visszaélés miatt rögtön kapnák a konkurenciától a pert a nyakukba. :) Egyébként egy OS-nek egyáltalán nem feladata, hogy Photoshop szintű grafikai program, meg egyéb legyen benne. Default programnak a paint meg a notepad/sticky notes pont elég, felteszel egy Gimpet/Paint.NET-et meg egy Notepad++-t, ha nem tetszik, van választék.
  • [HUN]FaTaL
    Isten őrizz, hogy abból is valami szarkupacot csináljanak, mint a skypeból. Jó így, ahogy van :)