Windows 10

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tetsuo
Szerintem nagyobb feszültség semmiképpen nem lehet az USB-porton, mint a szabványos. A kormányaid pedig arra voltak felkészítve, ugye.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Köszi... ezek szerint az áramerősséget figyeli.

www.smart-bus.hu

Jim Morrison

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Én ilyesmire gondolok: LINK

A nyűgöm lényege az, hogy két FFB-s kormányom is csontra ugyanúgy halálozott el egymás után, amire azért nem sok esély van, ezért kezdtem el az USB portra gyanakodni, viszont ha akkora feszültség megy át rajta ami a kormányt tönkre teszi, akkor az szerintem az USB vezérlőt/portot is kinyírná.

@Jim Morrison: Köszi előre is!
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.12.14. 09:15:44

www.smart-bus.hu

Van ilyen, nekem így döglött meg egy webkamerám is. Előbb csak néha írta ki a windows az usb hibát, disconnect, power surge, stb, utána már kékhalállal is díjazta, ha bedugtam a kamerát...
Jim Morrison
nekem szokott jelezni. ha monitorra dugott qi toltore rosszul teszem a mobilom. hogy pontosat mit nem tudom, majd holnap megirom.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

bon
Tegnap megjöttek az e havi frissítések jó telepítést!

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

bon
Nem, szerintem ehhez már hardver szintű támogatás kellene.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Urak!

A Windows érzékeli és küld hibajelzést akkor, ha egy USB kimeneten ingadozik vagy túl nagy a feszültség?

www.smart-bus.hu

sadface
Sziasztok olyan problémám van, hogy a laptopomhoz vga porton át kötöttem egy monitort de az állandóan elsötétül és csak pár pillanatra van kép. (sötét akár 5-10mp-n át is) Más monitorral jó a kábel, más géppel jó a monitor+kábel csak az ennyémmel nem. Mire gyanakodjak? :/ Driverek naprakészek.

I decide when I'm done.

Azt már észrevettem milyen jól ki és be lehet lépkedni az OS-ba azoknál a játékoknál ahol ez körülményes volt idáig.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Megpróbáltam a laptom-om gyárilag visszaállítani. 64%-ig sikerült és utána lemerült. És azóta ha bekapcsolom kiírja, hogy előkészíti utána 64%-on van meg azt írja, hogy ez egy darabig eltart. És újraindul és kezdi előlről. Most ilyenkor mit csináljak?
Jim Morrison
2016 legalis verzio (mindig updateli magat)

morcosqtya
Office 2016 csak vagy pl. az Office 2010 csomag ablakai is?

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Jim Morrison
office programok mozgatása nálam több gépen is lassú, botrány. ez van.

Dzsini
Az az őszi creators frissítés, párszáz helyen elolvashatod, hogy mi van benne (pl. hogy mire jó a Személyek, és hogy neked szükséged van-e rá)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Jó nagy frissítés jött! Lehet tudni róla részleteket? Alul megjelent ilyen személyek ikon.Szerintem már sokan nem is használják az MSN-t.D

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

[HUN]FaTaL
Most megnéztem és nálam is jóval lassabban mozog, mint egy normál ablak, az outlook valamivel gyorsabb. De ennyire nem vészes a helyzet, de ez egy i7-8700k.

Nekem úgy tűnik mintha minden pixel mozdításra ráhívná a mozgatási animációt és ettől belassul, szimpla office bug.

http://goo.gl/gd6Zi5

morcosqtya
Üresnél is csinálja. És az Excel is. Outlook nem.

[HUN]FaTaL
Üres dokumentumnál is csinálja?

Utoljára verziókezelt dokumentumnál tapasztaltam ilyet, de akkor nem csak a mozgatás, hanem az egész word borzasztó lassú volt.

http://goo.gl/gd6Zi5

morcosqtya
Üdv!
Win 10 (64) rendszer alatt jelentkezik egy olyan dolog, hogy dragolva a Ms Word ablakot és húzva az egérrel "késik" a mozgatás (mozgás megjelenítés). Már jobb oldalon van az egér pointer de az ablak még a képernyő közepén tart és lassabban követi a kurzort. Memória gond nemigen lehet, 16Gib van a rendszerben és csúcsra járatva is csak 39%-át használom ki (általában 30-40 fül van megnyitva chrome-ban +8-10 program fut +4-5 fül a firefox developer edition-ből). Proci használat 10% vagy az alatt.
Ez mi lehet? Offfice 2016 van fent. Word lehet a hibás vagy rendszerszintű lehet a gond?

Dzsini
Aktivált (és gond nélkül frissülő) lett, de nem legális, ha bármilyen hatósági ellenőrzésre kerül sor.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

lck
Mondjuk egy daz-os 7-ből full 10et lehetett csinálni.
De egy kms-es az nem lett full.
grebber
Ez a free eredeti win 10-re váltás hogy működött?

Teszem azt volt valakinek a gépén warez rendszer akkor azt is totálisan win10-é lehetett varázsolni eredetivé limit nélkül vagy hogy volt ez?

Next PC upgrade: 2022

Köszi, de sajnos itt nem találtam semmi olyat, ahol egyetlen egy programnak tudnám megengedni hogy fusson.

Neten kutatgatva egy ilyen parancssort találtam,

runas /user:ComputerName\Username /savecred "C:\path\to\file.exe"

amivel létre lehetne hozni parancsikont, de hiába írom be a jelszót a felugró parancssorba nem működik sajnos, a program sem kezd elindulni(értsd. nem jön fel az UAC sem hogy kérje a rendszergazda jelszót mint ha exevel vagy eredeti parancsikonjával indítom)

Egyes lapokon a Username-nél a rendszergazda fiók nevét írták, más helyeken a mezei felhasználóét akivel futtatni szeretném a programot, nálam ugyanazt produkálta mindkét esetben.
Utoljára szerkesztette: atiwrc, 2017.12.05. 10:09:17

Urak!

Régebben említettem, hogy gyakran tapasztalok memory leak-t, vagyis látszólag minden ok nélkül addig kúszik felfelé a memória használat amíg el nem éri a 99%-t és használhatatlan nem lesz a rendszer. A probléma kiváltó oka a Killer Ethernet driver volt amit még a Gigabyte honlapjáról töltöttem le mint javasolt drivert. Ezt lecseréltem a gyártó (Killer) oldalán lévő legfrissebb driverre és megoldódott a probléma.

Aki ilyen problémával küzd érdemes ezt a kört megfutnia...

www.smart-bus.hu

Igen abban igazad van hogy ha nem törli ki automatikusan akkor kézzel kell,csak mivel WindowsApps így nem engedi törölni se a mappáját se a tartalmát.Azért volt gáz,megnyitottam külön magát a mappát is benne voltak a fájlok,kijelöltem az összeset és úgy se engedte törölni.Mindenképp system jogosultságra hivatkozott.Én se vagyok azért annyira kezdő,szabadidőmben szoktam gépeket helyrerakni meg a sajátomat is én csinálom mindig.De van hogy egyszerűen a technika szól közbe,hogy meghülyül a windows,előfordul.Máskor simán törölte a játékot és a hely is felszabadult de vmi bug folytán ez most nem következett be.

Számítógép ikon,jobb klikk,kezelés,és ott van benne hogy,lemezkezelés particionálni kell a hdd-t.

Megnyitottam a mappáját onnan tudom hogy a játéké a másik hogy csak az az egy játék volt fent rajta, és windirtstat szerint is 50 GB helyet eszik.Tölteni semmit se szoktam a c-re, max ilyen pár MB-os programokat.De megoldottam alaphelyzetbe állítottam a gépet újrahúzta a Windowst is így meglett a maradék hely is.

Wreck86
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni.
Kollégám megvette a Win10 op. rendszert és telepítené fel a gépére.
Az első körös telepítés lezajlott , de nem látja az op. rendszer az 1TB-os merevlemezét. Csak a 120 GB-os SSD-t.
Az 1 TB-os HDD.
Eszközkezelőben látszódik, hogy csatlakoztatva van, minden ok, viszont nem lehet kiválasztani mint meghajtót, a mappa rendszerben nem látszódik, nem lehet rá másolni.
Tudnátok segíteni, hogy lehetne előhozni, mint írható és használható meghajtót/partíciót?
Nagyon köszi!
M.

Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

bon
Miért törölted? Átlehet rakatni másik meghajtóra. Ja és használj inkább Total Commander-t rendszergazdaként futtatva.

Az egészet a halo wars 2 okozza,uninstalláltam de a fájlok megmaradtak de semmi nem látja se a windows unistall szoftvere se más külön erre a célre kiadott szoftver,pl revo uninstall manager vagy iobit .

Honnan tudod, hogy a fájlok megmaradtak? Attól hogy a mappát nem lehet törölni, az nem azt jelenti, hogy benne a fájlok is ott vannak. Sok esetben van olyan program ami használja azt a mappát és akkor nem engedi törölni, de közben a mappa üres.
Amikor valamit letöröltél (Uninstall, vagy ha nem törli ki rendesen, akkor kézzel), akkor kell felszabaduljon hely!!! Ha nálad állandóan csökken a hely, akkor valamilyen program (itt gondolok ilyen játékletöltő programról) állandóan tölt le az internetről és lassan kezdi megtölteni a C partíciót. Legrosszabb esetben esetleg valamilyen speciális vírust kaptál.
Ez a 120 GB SSD jól volt particionálva? Jobb klikk > This PC > Manage > Disc résznél meg lehet nézni hogy hogy áll az SSD, tehát hogy van particionálva vagy ha van Unparticioned rész is ebben a 120 GB-ban.
Szeretnék segítséget kérni én már nem jutok dűlőre.Egyre jobban fogy a helyem a c meghajtón.Egy 120-as ssd foglalt jelenleg 34,7 gb és van 20gb szabad.az ssd fele el van tűnve a semmiben.
Először így nézett ki.
WinDirStat1
Most pedig így
Az egészet a halo wars 2 okozza,uninstalláltam de a fájlok megmaradtak de semmi nem látja se a windows unistall szoftvere se más külön erre a célre kiadott szoftver,pl revo uninstall manager vagy iobit .
Próbáltam csökkentet módban törölni a mappáját az lett a vége hogy már ez a WinDirStat-se látja de helyem még mindig nincs sőt kevesebb mint volt.
WinDirStat2
Most így néz ki van 20gb szabad helyem...
rendszer
Utoljára szerkesztette: sanya200, 2017.12.04. 17:42:37

Köszi mindenkinek az ötleteket, egy ősdriver visszapakolása megoldotta a dolgot!

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

Dzsini
Sehogy, az a helyreállítási partíciója a Windowsnak (100 megás).

Sziasztok! Azt a Volume bigyót hogy lehetne kitörölni? Nem tudom hogy került oda
Utoljára szerkesztette: torok6, 2017.12.04. 10:51:47

MSI Tomahawk B550, AMD RYZEN 5 5600X, Kingston Fury 16GB 3200MHZ, ASUS STRIX GTX 970 4GB, Samsung 980 Pro 1TB

Dzsini
Házirend szinten szerintem be lehet ilyesmiket állítani (Local policy editor / Helyi biztonsági házirend - secpol.msc), hogy milyen alkalmakkor, milyen módon kérje a jogosultságnövelést (automatikus, csak okézni kell, jelszó kell, stb.).
Windows Home változatokban ez csak plusz turkálással érhető el.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.12.04. 09:16:54

Sziasztok!
Egy egyszerűnek tűnő gondra keresném a választ, mert sajnos a google nem segített. Van több főként win8.1-es gép és néhány win10-es ahol jelszó nélküli rendszergazda jogú felhasználók voltak létrehozva, de mivel állandóan hozzápiszkáltak a gép beállításaihoz(winupdate, felbontás, stb...) a rendszergazda jogot elvettem ezektől a felhasználóktól és létrehoztam egy jelszóval védett rendszergazda fiókot. A probléma az lenne, hogy vannak egyes programok amik csak rendszergazdaként indítva hajlandóak elindulni és kéri a rendszergazda jelszót ilyenkor.
Nézegettem az exe és a parancsikon beállításait is, de sehogy sem tudtam elérni a jogosultságok átállítgatásával, hogy ne kérje a rendszergazda jelszót a felhasználói szintű profil alól indítva. Én néztem be nagyon valamit, vagy nincs ilyenre lehetőség az újabb windows-okban?
Válaszokat előre is köszönöm!

bon
Nem szenved hátrányt. Elég a Home változat.

Tetsuo
Egy laptop általános felhasználásakor hátrányt szenved-e az, akinek csak Windows 10 Home van telepítve a Pro verzió helyett?
Néztem táblázatokat, és aszerint csak üzleti felhasználás terén lenne előny a drágább verzióval. Így van?

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Mi ez a "kézbesítés optimalizálása" dolog? Le lehet valahogy tiltani? Internetezek és azt veszem észre, hogy alig megy erre meg megint használja az internetet.
grebber
És azok meg mik? Tehát ez a 15GB hely soha nem nyerhető vissza? Win 7-en soha nem volt a hellyel gondom minden megvolt és láttam is hogy mi foglalja ....

Dzsini
szerintem az árnyékmásolatokban

grebber
A két pagefile jött hozzá azaz még 15GB hely mindig nem tudom hol van....

grebber
A rejtettek igen látható is a képen a piros felkiáltójeles mappa. A rendszerfájlokat nem tudom régen ez a rejtett mutatott mindent win7en legalábbis mert ott el tudtam számolni a szabad hellyel.. Ha hazaértem megnézem.

bon
Rejtett fájlok és rendszerfájlok mutatása be van kapcsolva?

Jim Morrison
sets in windows 10

VinylToy
Köszönöm.

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

grebber
1 db + a windows amit csinálta magának az a 100 mbos helyreállító izé .

Dzsini