6762
  • MerlinW
    Igen erre vonatkozik a második bekezdésem. Ha insider-t használsz akkor sokkal újabb verziód van, mint a stabil kiadás (insider preview a beta branch-nek felel meg). Tehát downgrade-elned kell.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.02.24. 15:28:52
  • Trucker01
    Ugyanúgy most is azt írja... :/
  • Trucker01
    Már próbáltam, azt írja: Ön a legfrissebb verzióval rendelkezik... (pedig amikor megnéztem még nem is csatlakoztam az Insiderhez, vagyis nem tudtam belépni az MS fiókomba...)
  • MerlinW
    Első (Update Now) gomb, Update assistant letölt, frissít.

De miután 16299.248 build az aktuális - nem insider - 1709 verzió, a tied újabb (redstone 4).
    Ha nem felel meg, csak lépj ki az insider programból.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.02.23. 16:42:14
  • Trucker01
    Sziasztok, kérlek segítsetek légyszives!

Ha a "Próbaváltozat 17101.rs4_release.180211-1040"-re frissített az Insider, akkor ez a Fall Creators Update?
    Ha nem, akkor hogy kéne bekonfigurálni az insider beállításokat, hogy a legújabb stabilat kapjam meg?

(Sajnos nem találtam egyértelmű leírást erről a neten, mert ez egy nulla...)
    https://support.microsoft.com/hu-hu/help/4028685/windows-10-get-the-fall-creators-update

Előre köszi a segítséget!
  • bajgunar
    Nah. Easeus -al sikerült 4 azonos partíciót létrehozni. Mind Elsődleges!
  • bajgunar
    Bios-ba mi ez a CH0.M ?
    A többi meghajtót meg miért SCSI -nak írja?
    Sata 0-1-2-3 -ba vannak dugva, ebben a sorrendben.
  • bajgunar
    1 partíció volt. Totál töröltem mind. Fekete volt lemezkezelőben. Elkezdtem létrehozni őket. A 4.-et meg zöldre csinálja. :/
    Miért? Hogy, mivel tudnám kékre partícionálni?
  • bon
    Egy winyón max 4 elsődleges partíció lehet. nem lehet, hogy a 2tb hdd-n van még egy rejtett partíció is amit a windows hozott létre és ezért nem engedi az utolsót elsődlegesnek létrehozni?
  • bajgunar
    Gyors noob kérdés:
    2 Tb-os hdd-t, 4 partícióra akarom.
    Utolsó partíciót, miért Logikai meghajtónak kreálja?
    Miért lesz zöld a lemezkezelőben?
    Hogy tudom kék, elsődleges partícióra csinálni?
    Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2018.02.20. 18:59:13
  • MerlinW

Beállítod az időzítést hajnali 3 és 4 közé.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.02.17. 00:08:09
  • Rockynhooo
    Amit probaltam egy video alapjan: Megnyitottam a servicest, ott legorgettem a Windows updateig majd jobb gomb es stop plusz startup typeot atraktam disabledre. Hiaba csinalom meg minden inditasnal ugyanugy felugrik ez az ablak a nap folyaman egyszer.
    Utoljára szerkesztette: Rockynhooo, 2018.02.16. 23:56:24
  • Rockynhooo
    Sziasztok. Elnezest az amator kerdesert, de kis keresgeles utan sem birtam megoldani, nektek meg tuti csak ujjgyakorlat. Hogy tudom megoldani, hogy EZ ne ugorjon fel tobbe? Baromi idegesito, mikor ingame vagyok es kirak windowsba :(

Utoljára szerkesztette: Rockynhooo, 2018.02.16. 23:21:52
  • Szabi #5144
    elméletileg nem kellet volna gyorsuljon tőle :D

KB4074588
  • darkSectorxxx #5143
    Hát mittudomén. Rányomtam, hogy töccsön frissítéseket ami van, naprakészre és naprakész lett, most azóta újraindítottam és mintha gördülékenyebb lenne.

Nem tudom mi hogy megy, miket tett fel stb, de valamit vagy valamiket feltett mert ment lekapcsoláskor a % érték, ezt fontosabb frissítésekkor szokta.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.02.16. 22:35:10
  • Tetsuo
    Lefrissítetted? Az mi?
  • darkSectorxxx #5141
    Valszeg csak beképzelem.

Most frisitettem le a win10-et.
    Mintha sokkal gyorsabban töltene be. Vagy csak beképzelem?
  • MerlinW
    Alternatív megoldás, ha nem akarod hogy elinduljanak a nem bezárt alkalmazások induláskor, asztalon Alt+F4 majd ott válaszd a shutdown-t.
  • [HUN]FaTaL
    Ez rendben van, de ez miért is van? Ja mert default beállításként nem is leállítás történik a leállításra, hanem hibernálás, amit újfent értelmetlennek tartok, ha hibernálni akarok rányomok a hibernálásra. Tudom-tudom, az átlag user nem tudja az micsoda.. Szerencsére a fast shutdown kikapcsolható.

" mert sokkal egyszerűbb hibernálni a gépet, és bekapcsolás után mindent ugyanúgy találni"
    Sajnos a legutolsó update-tel jött egy olyan "feature", hogy a fast shutdownt kikapcsolva (rendes leállítás után) és reboot után is jónéhány alkalmazást elindít a rendszer magától (pl. a böngészőt). Ezt a featuret se igazán értem miért nem lehet kikapcsolni. Bizonyos esetekben szerintem zavaró és más is panaszkodott már az MSDN-en.

Persze ezek egyike sem nagy probléma, de az, hogy nem lehet eléggé testreszabni a rendszert szerintem probléma (a GUI-ra gondolok, nem group policys mókolásra). De ez legyen a legnagyobb probléma :)
  • MerlinW
    Jah, az lehet, jogos.
  • Dzsini
    Bizonyára sokkal többen használják az altatást/hibernálást (főleg táblagépeken, laptopokon, amikből egyre több van), mint a leállítás/újraindítást, ezért arra várni a háttérben, hogy jöjjön egy reboot, problémákat okozott. Sok száz millió user használati statisztikáját ismerik évtizedek óta, és arra tudják alapozni a viselkedések alap beállításait. Én is havonta 1 rebootot szoktam megejteni amikor kéri, mert sokkal egyszerűbb hibernálni a gépet, és bekapcsolás után mindent ugyanúgy találni, mint egy boot után akár SSD-ről töltögetve megvárni és nézni, míg a háttérfolyamatok és minden egyéb összeszedi magát. Már a Vista idején átszoktam erre, és nagyon kényelmesnek találom a dolgot.

Az utolsó mondatra: sajnos csak az elmúlt pár évre visszatekintve is jónéhány olyan fenyegetés volt, amire rendkívüli frissítést kellett kitolniuk, nem volt elég megvárni a patchkeddet.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.02.15. 20:46:46
  • MerlinW
    A legmagasabb számban szereplő laikus otthoni felhasználókról van szó, akik adminisztrátorok a saját gépükön és akiknek számítógép többnyire a böngészőt jelenti (ne adj isten a Word-öt és Excel-t).

Ettől függetlenül az reboot dolgot én sem értem, miért nem lehet frissíteni a következő manuális boot során, miért kell automatikusnak lennie a restart-nak. Töltse le, készítse elő, aztán várjon amígf a júzer újraindítja a gépét, vagy másnap bekapcsolja. Biztos van MS logika a dolog mögött, de jelenleg én sem értem. Ha olyan frissítés érkezik ami megköveteli az azonnali telepítést, az már régen rossz.
  • Dzsini
    És ki beszélt céges környezetről?
  • [HUN]FaTaL
    Sima usernek a GUI-n sincs joga állítani semmit, mert céges környezetben policy szabályozza.
  • Dzsini
    Mert akkor azt nekiállná minden olyan user kikapcsolni, aki véletlenül odatéved, és azt se tudja mit kockáztat vele. Azért kell elrejteni az ilyesmit az átlag "senki" elől, hogy legalább egy kis öntudatosságot várjunk el azoktól, akik nekiállnak állítgatni a dolgokat. Onnantól nem én vagyok a felelős.
    A rendszer gazdája a rendszergazda legyen, ne a felhasználó.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.02.15. 18:45:59
  • [HUN]FaTaL
    Azért az túlzás, hogy köpködöm, alapvetően nincs vele bajom, megoldottam group policyből, amit kellett, csak nem tartom kényelmesnek, hogy erőszakolja a frissítéseket.
  • [HUN]FaTaL
    Ez jogos, a task schedulert elfelejtettem.

Ennek ellenére nem értem miért nem lehet az update settingsbe kitenni egy opciót.
  • Dzsini
    Épp ezért szoktam emlegetni, hogy a rendszer gazdája és a használója nem feltétlenül ugyanaz a személy.
    Az utóbbi moroghat amiatt, hogy valamit nem úgy csinál a gép, ahogy az neki tetszik. Az előbbinek az a feladata, hogy az utóbbi ne tegyen ilyet. Ha ezt a feladatot nem képes ellátni, akkor a felhasználó válasszon egy másik rendszergazdát a saját rendszerének.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.02.15. 05:37:03
  • MerlinW
    Start, Disk Cleanup, Clean up system files. Lepucol minden update telepítőt (5-10GB).

Egyébként nekem is 240-es SSD-n van a W10 és 90GB majdnem mindig szabadon van, pedig távolról sem csak a Win van rajta.

Én nem védem a Windows-t (bár személy szerint meg vagyok elégedve vele), nekem csak azzal van bajom, - főleg, hogy informatikusok is köpködnek itt rá - hogy úgy írkáljátok itt a hatalmas problémákat hogy fél perc "google-time"-ot nem áldoztok a kérdésre. Ez mondjuk elsősorban az informatikusokra nézve szégyen:)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.02.15. 01:13:25
  • MerlinW
    Megint egy pontos info.

Start, Task Scheduler elindít, majd ott Task Scheduler Library > Microsoft > Windows > UpdateOrchestrator és jobb klikk a Reboot taszkon, majd disable.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.02.15. 01:03:11
  • wollnerd #5127
    "Ha nem játszanék és nem kéne foglalkoznom az új technológiákkal"
    Én mindennaposan játszok is és én évek óta még mindig a Win7-et használok. az asztali gépemen. Lásd: aláírásom. :)
    Noha, tudom hogy már kéne az asztalin is a win10-et használnom, még mindig a w7-hez nő a szívem, még mindig a win7-et látom stabillabnak, megbízhatónak, akármilyen idős már. :) másrészt egy új rendszertelepítéssel újra be kéne laknom a win-t, amit most jelenleg nem érzem alkalmasnak. Harmadrészt, hallottam egypár problémákat a régebbi és újabb játékokkal kapcsán is, bár nem tudom h mostanság mi a szitu...
    De az biztos lehet hogy 1 éven belül desktop-on is váltok, de csak pro-ra. (pont az általad említett frissítések miatti macerák miatt is)
    Én a W7-et nem is frissítgetem. csak a kritikus fontosságú frissítéseket manuálisan. Pl. WannaCry ellen. Én korábban itt ki is fejtettem a véleményem ezzel kapcsán. Fő ok, mivel játszok és "csak" 230 GB-os SDD-m van, az összes frissítés feltelepítve, RENGETEG helyet pazarol el és idővel lassítja is a gépet (!) (személyesen tapasztaltam a SDD előtti időkben) és a szintén sok helyet igénylő AAA-s játékoknak nem is marad hely... Na, köszi én ebből nem kérek. :D
    Bár lehet hogy majd a jövőben veszek 1 terás sdd-t, logikai partíciónak és akkor Win10 alatt majd nagyjából mehetnek a frissítések... (De akkor sem automatikusan!!!)
  • [HUN]FaTaL
    1. Windows 10-ben nem lehet tiltani, csak az aktív órákat lehet beállítani, azon kívül mindenképp újraindul. A másfél hónapot azért írtam, mert havonta jönnek frissítések, de patch kedd előtt behelyettesíthető 3 nappal is. Persze group policyból ez is szabályozható mint minden, de az még mindig nem elérhető az olcsóbb windows verzióban.
    2. Senki nem beszélt céges környezetről, otthoni/domain nélküli környezetről beszélek.

Eleve problémás, hogy mindent kérdés nélkül feltelepít, de hogy mindent jobban akar tudni az rohadtul dühítő. Ha nem játszanék és nem kéne foglalkoznom az új technológiákkal valószínűleg W7-et használnék. Ha pedig nem kéne windowsra fejlesztenem sem, még lehet, hogy nem is wint, bár összességében nagy gondom nincs vele.
  • Tetsuo
    Azért vannak prioritások és nem az op-rendszer van mindig az első helyen. A saját időbeosztásomat, munkaritmusomat ne akarja már felrúgni! Irgum-burgum.
  • bon
    1. Korábban is ilyen rendszer volt. Ha tudja, hogy időigényes dolgokat futtat akkor tegyen róla, hogy ne induljon újra a rendszer, Windows 7-ben is tiltható volt már az automatikus újraindítás.

2. Céges környezetben nem gond, ott van a wsus, és a csoportházirend. Nálunk se indul újra a munkahelyi gép. Registryből is testre szabható a frissítés beállításai. Azt meg honnét tudod, hogy hibás a frissítés k? Emberek többsége azt se tudja, hogy hol lehet utánanézni, hogy milyen frissítéseket rak fel a gép, plusz nem is érdekli, nem is ért hozzá. Ne mond, hogy más rendszerben felugrik egy ablak, hogy akarod e telepíteni ezt az esetlegesen problémát okozó frissítést?
    Utoljára szerkesztette: bon, 2018.02.14. 22:02:27
  • bon
    Szerintem ő a "rendszergazda" a gépén.
  • [HUN]FaTaL
    Maradjunk annyiban, hogy a W10 egész frissítési rendszere nevetségesen szar. Mi van, ha olyan műveletet csinálok, ami 1,5 hónapig fut? Mert épp olyanom van. Nos nem fog futni, hanem fogja és újraindítja.

Kivéve, ha policyből szabályozod, ami csak a pro verzión van. Ez az erőszakos frissítés egyszerűen nevetséges és szinte csak problémákat okoz. Az esetleges hibás frissítésekről, amiket persze azonnal kérdezés nélkül telepít, nem is beszélve..
  • Dzsini
    Ha a rendszergazda nem állította be neki megfelelően a dolgokat, azért a rendszergazda a felelős, nem a felhasználó.
  • bon
    Talán ezért kellene a figyelmeztetéseit betartani, hogy frissítéseket telepített és úja kellene indítani a gépet. Ha nem foglalkozol vele, az esetben magától újraindul. Ismét nem az oprendszer a hibás.
  • Jim Morrison
    Szeretném a kivetítést erre a gépre funkciót aktiválni, de az istennek nem akar működni. Laptopn szívtam 1 órát, de most már mindkét gépen (asztali és notebook) netsh wlan show driver parancsra:
    Wireless Display Supported: Yes (Graphics Driver: Yes, Wi-Fi Driver: Yes)
    szöveg jelenik meg.
    Viszont! Ha értesítési panelnál keresem a notebookom, akkor nem találom. (Notin kivetítés erre a gépre be van kapcsolva), se gépház, eszköz hozzáadása. Notebookon tény, hogy ilyen szöveget megjelenít a kivetítés menüpontban:
    Your PC might have trouble displaying the content of the Windows 10 Mobile phone or Windows 10 PC if its hardware wasn't specifically optimized for Miracast.

Mi a fenét kell még állítanom? :/
  • Tetsuo