9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
#643 egyem az érzékeny szívüket... -
#642 na ez az amit nem értek.. miért engedik őket vissza? A dánok még "átképzésre" is elküldik őket, hogy majd hátha megváltoznak, LOL bazze. És ami a legszomorúbb az egészben, hogy megint kiderült, hogy az elkövetőket ismerte a rendőrség, sőt, már volt terrorizmussal összefüggésben börtönben, és nem volt elég, hogy elzavarják a picsába, nem.... -
ManoNegra #641 Azoktól, akik szerint ez a szólásszabadság elleni támadás.
----------------------
Eközben Párizsban újabb lövöldözés. -
#640 Kettős mérce kinek a részéről?
Milyen szempontból?
Utoljára szerkesztette: gothmog, 2015.01.08. 12:59:54 -
ManoNegra #639 A kettős mérce szempontjából indifferens az elkövető személye vagy motivációja. -
ManoNegra #638 Elég higgadtak voltak. -
#637 "Én úgy tudom, bekopogtak, és illedelmesen megkérdezték, hogy ez AZ a szerkesztőség."
-Azta, látod mekkora profik már! -
#636 Nincs kimutatásom, mint ahogy arról sem, a vicceik hány százaléka irányult a mohamedánok ellen.
Most akkor viszont el kellene dönteni, melyik verzió alapján ítéljük meg a helyzetet:
a.) Iszlám fanatikusok voltak
b.) Valaki más volt, akinek csak az iszlám közösség elleni hangulatkeltés a célja. (ezesetben irreleváns a statisztika a viccekről. ami azt illeti, egyéb esetben is az.) -
#635 énis, sőt én mindig másikat képzelek el alapból :D -
ManoNegra #634 El tudok képzelni még más lehetőséget is, de ez nem a konteótopik. -
#633 Nyilván tisztában voltak vele, hogy EL fogják kapni őket. Egy ilyet nem lehet megúszni egy modern városban. Csak idő kérdése.
Épp ez a lényeg, hogy ilyen esztelen cselekedetre csak fanatikusak kaphatóak, vagy akinek már nincs vesztenivalója (esetleg megzsarolták, megtévesztették, vagy csak nem komplett). Itt ugyanis nem győzhetsz. Nem lóghatsz meg a lével és lolával. Itt te is buktad a dolgot, amint belefogtál. De legalább az elveid szerint haltál, vagy éltél a börtönben a végső napig. -
ManoNegra #632 Van valami százalékos kimutatásod erről? Egyébként az, hogy a keresztényeket gyalázzák, az hétköznapi dolog, egyáltalán nem furcsa. Csak a keresztények nem fognak fegyvert emiatt, de ettől még nem tetszik nekik.
Amúgy a kritika nem ennek a lapnak szólt, hanem a merényletet követő reakcióknak.
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.01.08. 11:30:10 -
ManoNegra #631 Azt hol olvastad hogy rossz helyre mentek először? Én úgy tudom, bekopogtak, és illedelmesen megkérdezték, hogy ez AZ a szerkesztőség.
Közúti igazoltatásnál egy lopott kocsival tuti a bukta, ha van személyid, ha nincs. Főleg ha golyóálló mellényben vezetsz, és kilóg a csomagtartóból a rakétavető... -
#630 Ez csak ott sántít, hogy a Charile Hebdo egyformán adta az ívet a keresztényeknek/zsidóknak is. -
#629 Kivéve ha nem akarsz egy szimpla igazoltatásnál megbukni. És ha arra számítasz, hogy a lövöldözés után esélyes, hogy ellenőrzésbe futsz, kapásból bukta ha semmilyen irat nincs nálad.
A kalasnyikov helyes használatához nem kell érettségi, nagyjából elég ha nem vagy teljesen szellemi fogyatékos.
És akkor most add hozzá, hogy elsőre rossz számra mentek. -
Solt #628 -
ManoNegra #627 Értem ezt, de ha ez a szólásszabadság elleni támadásként definiálható, akkor a szólásszabadságot a PC beszéd naponta tapossa sárba. Kettős mérce.
Itt van ez a dán Mohamed karikatúra:
Ha ezt valaki megrajzolja Rikárdóval, akkor az összes PC bajnok Rikkárdó lesz, de Mohameddel ez a szólásszabaccság nonplus ultrája. -
#626 Node ha leírod, hogy zs*d*, c*g*nybűnözés, esetleg némi kis hétvégi h*l*k**szt tagadás, akkor max. csak börtönbe kerülsz és ha közizé vagy, akkor meghurcolnak és vége a karrierednek, kiugorhatsz a 7.-ről az ablakon a kutya sem sír utánad, de ha ezekbe a barnákba kötsz bele, akkor kinyírnak családostúl akár, meg még akit érnek, ha már ott vannak. Érted?! Szal. óvatosabbnak kellene lenni. De murvára... -
ManoNegra #625 Azt nem értem, hogy a nagy PC korszakában, ahol ki sem ejthet az ember olyan szót a száján, hogy néger, a zsidó és cigány szavakat is kizárólag pozitív kontextusban, ott miért nem kaphat a muszlimok érzékenysége nagyobb figyelmet? Pláne egy olyan országban, ahol alsó hangon 5 millió muzulmán él. -
#624 Ez ellen nem lehet védekezni. Nem lehet mindent telirakni katonákkal. Ezek meg báhol lecsaphatnak. Nem követelnek semmit, még túszokat sem feltétlenül ejtenek, csak gyilkolásznak azzal amilyük éppen van, aztán vagy tovább állnak, vagy ők is ott halnak meg, ez nem oszt, nem szoroz nekik. Így lehet alaposan megfélemlíteni a lakosságot.
Ha mint újságíró számíthatsz arra, hogy ha bármi olyasmit írsz, ami akárcsak egy kicsit is böki a csőrüket, akkor egy szép napon besétálnak a szerkesztőségbe és lemészárolhatnak titeket fényes nappal, akkor bezony a szólásszbadság más éretlemezést nyer. Szabadni szabad, de vajon mered is-e, vajon megéri-e...
És ost is haltak meg olyanok akiknek aztán végképp semmi köze nem volt az egészhez, csak rosszkor voltak rossz helyen. -
hiper fizikus #623 tegnapi merénylet, 12 áldozat
Mint ahogy írtátok is: Francia oszágban tegnap rajtaütöttek a muzulmán teroristák egy vicclap szerkesztőségén. 12 áldozat, sok sebesült. A muzulmán teroristák átjáróháznak nézik az európai kereszténységet. Ez így sehogysem biztonságos nekünk. Ajánljatok a témában minél jobb linkeket. Tudnák írni néhány keresetlen csúnya szót hozzá, de félek hogy kimoderálnának miata. Ki bátrabb nálam? Én a filozófusok istenében a Logosz-ban{; őstörvény} hiszek. Legrosszabb esetben a Logosz-tól, büntetés képen "konklúziót" kaphatok. Felhívom a figyelmeteket arra, hogy a maffia módszerei közé tartozik az, hogy kivégzéseket rendez.
-
ManoNegra #622 Személyi okmányt még amatőrként sem vinnék magammal. -
#621 Relatív hogy mennyire és miben profik, ha pl. az nézed, hogy először rossz címre mentek... -
ManoNegra #620 Már rég elkezdődött, de az ISIS létrejöttével következő fokozatba kapcsolt ez a jelenség. Ezrével mennek harcolni a Közel-Keletre, és térnek vissza háborús tapasztalatokkal Európába. -
ManoNegra #619 Még pár napja olvastam egy cikket a népszavában, ahol azon polemizáltak, hogy 2015 a terrorizmus éve lesz-e. Ebből ugrott be, hogy kezdődik.
Persze az elég hihetetlen, hogy profinak látszó akciót kivitelező, profin felszerelt terroristák olyan hibát vétsenek, hogy a személyét igazoló okmányt benne hagyja a kocsiban amivel menekülnek. A hangos allah akbarozás és az, hogy egy járókelőnek szólnak, hogy majd mondja meg, hogy az al-kaida csinálta ezt, az is érdekes. -
#618 ez már régen elkezdődött... és már csak rosszabb lesz... -
kissssss #617 mi is? -
ManoNegra #616 Kezdődik. -
#615 Ennyit az ukrajnai tűzszünetről....
-
#614 Mivel nem totális háborúban gondolkodunk ez lényegtelen. Ahogy Indiának sem tanácsos nekimenni, úgy nekik sem. A térségben meg mindig is meghatározó hatalom volt és lesz is. Nem árt velük jóban lenni, mert rossz szomszédság török átok. -
#613 2015-re elvesztetted az értő olvasás képességét? Oo. természetesen nem fog megszűnni, de látható, hogy kurvára nem a hagyományos értelemben vett nagyhatalom, mert nem gazdasági nagyhatalom. Csak a szovjet nuki örökség miatt kezelik többnyire akként. Ez a válság kb. megint lazán elmszelte azt, hogy korszerűsítsék a fegyveres erejüket, a koncencionális hadviselés terén a rés köztük és a no1. országok között csak nőnik fog... -
#612 Szerintem sok mindent kibírnak és ki is bírtak már eddig is. Kár őket temetni. Meg veszélyes is. -
#611 Mert az ember nem háborúzik csak úgy merő poénból... Csak azért, mert Oo. katonailag legyőzhető lenne miért következik az, hogy ezt meg is tenné valaki? Ezen felül minek indítana bárki támadó jellegű háborút ellenük mikor a jelek szerint egyszerűen egy olajár esést sem bírnak ki... -
#610 Há, jó. Mondjuk hiszek neked. (not) Ha ennyire fosomgyengék, akkor mér nem húzzuk ki őket má a térképről. Nincsenek is ők ottan és nem is veszélyesek, meg számolni sem kell velük, ááááá... Minek ez az egész hajcihő? -
#609 Lehet. Viszont az odabaszós részt sem értem. Jelenleg Oo-nak basztak úgy oda, hogy csak úgy nyekkenek bele. Pedig csak annyi van, hogy az olaj ára esik. Ennyire "erős" a medve gazdasága. 25 év alatt nem sikerült egyről a kettőre jutni. A orosz gazdaság csúcsteljesítménye az, hogy nyersanyagokat ad el, a hozzáadott érték minimális és igencsak monokultúrás gazdaság ez így.. -
#608 Nem, a GDP és az rubel bezuhanása pont az mutatja, hogy Oroszország erőtlen. Az egyetlen, amiért komolyan számolni kell velük sajnos az, hogy atomhatalom. Az orosz haderő első pillantásra nagynak tűnhet, csakhogy az ország területe is az. A felmutatható erőkoncentrációt ma a Legyelország szintű középhatalmakéval lenne kb. egyszintű. Röviden, egy konvencionális háborúban az első normális NATO állam hadereje védekező felállásban úgy csapná őket szájon, hogy abban nyekkennének... Az orosz haderő átlagosan reménytelenül elavult, a légvédelmi rendszereket leszámíva szinte semmiféle penetrációja nincs az orosz szemmel korszerű fegyerzetnek. Mutatóban van új repülőgép, hajó, helikopter, a légvédelem az, amire ráfeküdtek, mert az orosz filozófia miatt a légvédelem mindig is túldinemzionált volt. -
#607 Szerintem én egy szóval sem írtam semmi ilyesmit, csak beleképzeled. Amúgy még ha az is lenne, akkor sem menekülnék, nem vagyok az a menekülős típus. Ha az lennék, már rég leléptem volna, volt rá elég lehetőségem. -
#606 Atyaisten... Van egy olyan érzésem, hogy csak távolról szép a rendszer, ha itt putyini lenne a rendszer te lennél az első, aki sikítva menekülne... Pedig sajnos vanna efelé mutató jelek. Az állam lassan azért nem tűri meg a bűnözést itthon, mert nem szereti a konkurenciát... -
ManoNegra #605 Oliver Stone: A CIA áll az ukrán vérengzés mögött -
Garfield #604 Eredeti:
How Putin Forged a Pipeline Deal That Derailed
Zanzásított:
Bulgária kitálal: Így mesterkedtek Putyinék a Déli Áramlat sikere érdekében