9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
  • horthy
    Én csak annyit mondok hogy érdekes modon az iszlám vallást gunyolni és a kereszténységet maga a modernitás liberális szólásszabadság , a zsidó vallást gunyolni az meg maga az irtandó nácizmus vagy elitélendő antszemitizmus ! Miért van ez ? Ha a nemzetközi pénzkartelt , és a bankárok irányvonalát , elképzeléseit , céljait teljesen kiszolgálo izraelita hitközösséget már csak valaki kritizálja felhördül egyböl a lakájmédia politikusok taposnak egymás sarkára az izraeliták védelmére mintha valahonnan tudnák hogy ez a " politikailag korrekt " elvárás de a kereszténység védelmében a kisujjukat se mozditják ! Úgylátszik túl sok a " szabadkővágó " közöttük valahogy nagyon egy csonakban eveznek az Europai bürokraták ! Az " izraeliták " meg saját hülyeségükben fürödnek a multikulturában az ő liberálisaik szabaditották Europára a sok bevándorlot Frankfurti iskola stb . Hacsak nem direkt csinálják az Europai muszlim közösségek lejáratására ezeket az akciokat a titkosszolgálatok ? Nemtom pontosan mi az igaszság de a Moszad mottoja : " Megtévesztve háboruzz ! " .
  • kissssss
    te keresztény lennél? mélyen vallásos vagy?
  • Papichulo
    Nem az egesz kozosseget sertik, biztos sokan vannak, akik ezeket a rajzokat, karikaturakat a helyen tudjak kezelni es vagy nevetnek rajta, vagy pedig egy otromba viccnek tekintik. Amennyiben te ennyire homogenen iteled meg az iszlam kozosseget, akkor tulajdonkeppen azt is mondod, hogy a #1196-ben linkelt kep minden keresztenyt is sert, holott ez garantaltan nem igy van. Felolem peldaul barki azt rajzol amit akar, ezert en senkinek a halalat nem fogom kivanni.

ps: Nem hiszem, hogy ennek az embernek a tettet barmilyen formaban is vedeni kene.
    Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2015.02.15. 21:18:19
  • ManoNegra
    Ez így van, csak ugye ilyen az, amikor az elvárások találkoznak a valósággal.

Én is tudom, hogy többnyire a második, harmadik generációs, frusztrált fiatalokat lehet legkönnyebben rávenni az ilyen tettek elkövetésére, de ezek a karikatúrák az egész közösséget sértik, nem csak az említett halmazt...
  • Papichulo
    Az adott orszag torvenyeit mindenkinek be kell tartania. Ha valamelyik nem tetszik, akkor lehet egy mozgalmat inditani es legalisan megvaltoztatni az adott szabalyozast, demokratikus modon. Az, hogy engem sert valami es ezert gyilkolok, az semmilyen szinten sem elfogadhato.

Egyebkent altalaban nem is a bevandorlokkal, az elso generacios betelepulokkel van a gond, hanem ezek leszarmazottaikkal, akik a nagy joletben es unalmukban elkezdik felfedezni az elhagyott orszag szokasait, orokseget... aki ezek kozul - barmilyen okbol kifolyolag - vevo a radikalis eszmekre, azt fogjak tudni ravenni a hasonlo akciokra azok, akiknek "pont az az érdeke, hogy ez mind így történjen."
  • ManoNegra
    Természetesen nem, ilyet nem is állítottam sehol. Csupán megjegyeztem, hogy ezek előre jelzett, várható események, amiket még követni fog jó pár ilyen. És ez nem csupán az egyik félen múlik.

Közel száz éve ilyen blaszfémia miatt Európában is börtönbe csukták volna az elkövetőt, csak közben volt két világháború, aminek következtében megtörtént az állam és vallás teljes szétválasztása, így a vallás befolyása értelemszerűen háttérbe szorult. Viszont az iszlám világban az állam szinte egyenlő a vallással, minden szinten ott van, a törvénykezésben, az igazságszolgáltatásban, mindenhol. Naív dolog elvárni azt, hogy a tömegesen ide vándorlók majd minden további nélkül átalakulnak európai értékrendet valló állampolgárokká (főleg hogy ilyen elvárás nem is volt velük szemben megfogalmazva), és nagyokat nevetnek az addigi életük szentségeinek sárbatiprásán.

Persze sokaknak pont az az érdeke, hogy ez mind így történjen.
    Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.02.15. 19:40:05
  • Papichulo
    Ja, ertem, ha valaki ilyet rajzol, akkor oda kell menni majd ezt az embert es lehetoleg minel tobb masikat le kell loni...
  • ManoNegra
    Az ilyesmire értem hogy provó, amilyeneket a beszélgetés sztárvendége követ el.
  • Papichulo
    Nem mindegy hogy engedsz egy terroristának, vagy provokálod azt.

Tehat az ha egy szuk korben, egy kavezoban egy csoport a szolasszabadsagrol es az istenkaromlasrol vitazik az mar a terroristak provokalasa? Ertem en, hogy mostanaban a felvilagosult nyugaton divatba jott ezt a csurhet mentegetni, de ez mar azert abszurd...
  • ManoNegra
    Tudjuk, hogy a muszlim vallasu allampolgarok vannak kisebbsegben Daniaban? Tudjuk.

Még kisebbségben, viszont ez nem azt jelenti, hogy egy kisebbséget pellengérre lehet tűzni. Főleg nem a szemforgató Európában, ahol a cigánypecsenyét is képesek átnevezni, mert azt rasszistának találták.

Tudjuk, hogy Daniaban szolasszabadsag van? Tudjuk.

Persze, a franciáknál is szólásszabadság van, egészen addig, míg azt szólsz, amit szabad. Egyébként az ENSZ alapokmányában is van egy olyan kitétel a véleménynyilvánítás szabadsága alatt, hogy azt korlátozni lehet, amennyiben nemzetbiztonsági kockázata van, közbiztonságot vagy zavargást lehet vele megelőzni.

Tudju, hogy nem szabad a terroristaknak engedni? Tudjuk.

Nem mindegy hogy engedsz egy terroristának, vagy provokálod azt. Nagyon úgy néz ki, hogy szükség volt Európa szerencsésebbik felében a muszlim bevándorlókra. Az volt az elgondolás, ha mindenkit hagynak a saját kulturális szokásai szerint élni, akkor egy nagy boldog multikulturális társadalmat lehet létrehozni. Ez a jelek szerint nem működik, de ahelyett, hogy a valós problémákró] beszélnének, mint a bűnözés, nemi erőszak, stb, a vallásukat basztatják, ami az amúgy dolgozni szándékozó és beilleszkedni vágyó réteget is sérti, nem csak a szociális hálón lógó, radikalizálódó réteget. Ezzel lényegében azok malmára hajtják a vizet, akik elutasítják a békés egymás mellett élést, a gettó pszichózist erősítik, ahol vagyunk mi és ők.
  • Papichulo
    Tudjuk, hogy a muszlim vallasu allampolgarok vannak kisebbsegben Daniaban? Tudjuk.
    Tudjuk, hogy Daniaban szolasszabadsag van? Tudjuk.
    Tudju, hogy nem szabad a terroristaknak engedni? Tudjuk.

Most erre mit lehet mondani?
  • ManoNegra
    egy nyilvános vitán, amit az istenkáromlásról és a szólásszabadságról tartottak. A vitán a koppenhágai francia nagykövet is felszólalt, szervezője pedig Lars Vilks svéd karikaturista volt, aki évekkel ezelőtt nagy vihart kavart Mohamed-karikatúrákat rajzolt

Most erre mit lehet mondani? Tudjuk hogy érzékeny ez a téma a muszlim vallású állampolgároknak? Tudjuk.
  • Tikal #1191
    Lövöldözés Koppenhágában

szép számmal vannak a barnák Dániában, szóval csak idő kérdése volt...
  • kissssss
    ezt ö is jól tudja. :)
  • Pluskast
    Konkrétan a CNN-re vonatkozott a kijelentésem.
  • Papichulo
    Amit meg leírtak, jobban mondva lehoztak az meg faszság volt. Ennyi.

Tudom, dehat mit vartal az RT-tol?!
  • Renegade
    Nekem egy ezredes azt mesélte, hogy a NATO összeborulás utáni összejöveteleken jól megbeszélték egymással, hogy kinek mi lett volna a dolga. Nekünk a Póig kellett volna előrenyomulni és ott tartani az állásokat amíg megjön az Orosz főerő, nekik meg a Dunáig vagy a Tiszáig, amíg megjön a NATO főerő :)
  • Pluskast
    Igen ezt én is láttam anno. Nem azt mondtam, hogy az RT elfogulatlan lenne. Ők hozták le a történetet ennyi. H a BBC hozza ki akkor azt linkeltem volna. Amit meg leírtak, jobban mondva lehoztak az meg faszság volt. Ennyi.
    Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2015.02.10. 10:30:57
  • Pluskast
    Nyilván nem egyedül vitte volna végbe a hadműveletet a honvédség (erre nem is lett volna képes) hanem a ruszkikkal kiegészülve. Nekik meg lett volna megfelelő logisztikájuk erre. Mi gyakorlatilag segédcsapatként működtünk volna mint anno 2. vh-ban a keleti hadműveletek során.
  • Papichulo
    Mondjuk Ukrajna nagyreszt most valoban pro-US, ebben nem latok ellentmondast. Ellenben ez ugy ahogy van hazugsag, legalabbis a masodik fele:
    "Moscow has repeatedly stated that it is not part of the Ukraine conflict. Meanwhile, the US and EU have been unable to back their accusations that Russia is supporting and arming the rebels."

Az meg, hogy mi es mennyi gond van az RT-vel egyszeruen nincs erom es idom kifejteni. Inkabb alljon itt az egyik musorvezetojuk velemenye errol:

Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2015.02.10. 10:22:37
  • Zenty
    Pff és mégis, hogy képzelték az átkelést? Vagy csak helikopterek cirkáltak volna? :)
  • Pluskast
    Ne azt nézd. Hanem, hogy hogy lehetett ilyen marhaságot lehoznia a CNN-nek. Bár nem ez az első ilyen bődületes elírásuk. Országok neveit rendszeresen felcserélik.
  • Papichulo
    Mondjuk vicces, hogy ezert pont az RT kritizalja, aki meg a fuggetlenseg latszatat sem probalja fenntartani ;)
  • Pluskast
    CNN megint hozta szokásos gyp-s szintet.
  • ManoNegra
    Egyre borúsabb forgatókönyvekkel számolnak az Európai Unió vezetői az ukrán válsággal kapcsolatban. Gazdasági csődöt, eszkalálódó háborút hozhat a 2015-ös év – erről beszélt a VS.hu-nak több uniós bizottsági forrás.

„Sem pénz, sem politikai akarat nincs az Európai Unió vezetőiben arra, hogy jelentősebb mértékű gazdasági segítséget nyújtsanak Ukrajnának” – erről beszélt újságíróknak a múlt héten Brüsszelben egy magas rangú uniós tisztviselő. Forrásunk szerint a gazdasági gondokkal, a növekedés hiányával küzdő uniós tagországok vezetése a jelek szerint nem akarja megkockáztatni, hogy az amúgy is elég rossz európai politikai klímában – amikor Görögország éppen „beinteni” készül a korábbi uniós hitelek törlesztésének – megpróbáljon még egy, tízmilliárd eurós nagyságrendű pénzügyi segélycsomagot elfogadtatni saját választóival.
    UKRAJNÁNAK PÉNZ KELLENE

„Amerika sem akar segíteni, ez teljesen világos. Az komolytalan, hogy felajánlanak egy 1-2 milliárd dolláros hitelgarancia-vállalási csomagot, mindenki tudja, hogy Ukrajnának még az idén ennél jóval több pénzre lenne szüksége, különben jön a csőd” – mondta a bizottsági tisztviselő, hozzátéve: információi szerint a legnagyobb európai politikai formációban, az Európai Néppártban nagyjából hasonlóan látják a helyzetet, mint a Bizottságban.

link
  • Pluskast
    Annyiban módpsítanám a mondandómat, hogy inkább úgy helyesebb a megfogalmazásom, hogy elég nagy tisztelettel beszél róla a könyvében. A többi részlet amit elmondtál való igaz magam is olvastam. Bár hozzátenném, hogy Halifaxot azért nem javasolta miniszterelnöknek a királynál mert nem látta benne azt amit Churchillben.
  • Pluskast
    Most olvasom Churchill második világháborúról az 1960-as években írt könyvét. Egy szóval sem "üti" a könyvében Chamberlain-t, sőt igen nagy tisztelettel beszél róla. Érdemes elolvasni :)
  • Pluskast
    Mert a magyar honvédségnek egy világháború esetén Észak - Olaszország volt a kijelölt elérendő célterület. Ahhoz a területhez meg ugye az Alpok is hozzátartozik.
  • fonak
    Azért megnéztem volna, ahogy a T-55-ösök és a D344-es Csepelek erőszakos Alpok-átkelést hajtanak végre.
  • Zenty
    Minek küldtek volna a hegyekbe? Erről nem is hallotam
  • [NST]Cifu
    Ausztrián úgy ment volna át a vörös hadsereg (és a magyar hadsereg), ha a hidegháború felforrósodott volna, mint szűz lányon a vasutas brigád. A honvédség teljesítményére mondjuk aligha lettünk volna büszkék (ők a hegyekbe küldték volna a harckocsizó egységeket), de a szovjet tábornokok amúgy is a fő csapásvonalat (Olaszország irányába) maguknak akarták.

Szóval ja, jó dolog a semlegesség, de csak addig ér valamit, amíg bármelyik nagyhatalom bárminenűen is érdekelt abban, hogy semleges maradjon az ország. Erről érdemes megkérdezni a norvégokat, akiket a nácik megszálltak. Holott semlegesek voltak...
  • [NST]Cifu
    A legnagyobb bajom viszont ezzel az, hogy akkor most gyakorlatilag szarunk a Potsdam utáni státusz quo-ra ha valamelyik nagyhatalom erővel szerez vissza egy területet? Csak mert akkor ilyen alapon kezdhetnénk mi is verni az asztalt Trianon vagy még inkább a bécsi döntés miatt.

Verheted az asztalt, de nem vagyunk atomhatalom, és nincs olyan hadseregünk, mint Oroszországnak.

Bocsánat, hogy bele szólok Cifu, de azt tudd, hogy Churchill nem üldözte el Chambarlian-t. Ő maga választotta ki miniszterelnöknek, s jó viszonyuk lemondása után is megmaradt, ráadásul a háború alatt mindvégig a háborús kabinet tagja volt.

Emmm... Kronológiailag:

-Churchill volt Chamberlain legkomolyabb kritikusa a konzervatív párton belül.
    -Churchill és Chamberlain kapcsolata sose volt különösebben jó, a ki nem állhatták egymást talán túlzás lenne, de Churchill elég sokszor rúgott bele Chamberlain-be (aki abban reménykedett egyébként, hogy azzal, hogy ismét a Haditengerészet első Lordja lett Churchill, végre elfoglalja magát, és nem vele fog szórakozni).
    -Kitört a háború, megesett a norvég incidens, és Chamberlain belátta, hogy váltania kell a kormánynak, ő kudarcot vallott. Egységkormányt akart a nehéz helyzet miatt, így megkereste a munkáspárti vezetőket és kvázi megkérdezte mi az ára az együttműködésnek. A munkáspárton belül Chamberlain teljesen elfogadhatattlan volt, Churchill ellenben élvezte a támogatásukat.
    -A két jelölt a miniszterelnökségre a mérsékelt, és békekötést sürgető Halifax (a külügyminiszter), illetve Churchill volt, igazából Churchill népszerűsége csak a munkáspártban volt nagy, sem a konzervatívok, sem a király köreiben nem kedvelték. Chamberlain Churchill-t javasolta, Hallifax ellenében. A király pedig Churchill-nek adta a kormány vezetését. Churchill első dolga volt, hogy megköszönje Chamberlain-nek a támogatását.
    -Halifax és Chamberlain is a háborús kabinet hat tagja közé lett választva, mint a konzervatív párt legerősebb emberei. Chamberlain dolga volt, hogy Churchill hátát védje a saját pártjától. Nem sokkal később megbetegedett, és 1940 május 10.-én meghallt, állapota lemondása után romlott le folyamatosan. Halifax még pár hónapig külügyminiszter volt, de szinte mindenben szemben volt Churchill-al, így hét hónap után amerikai nagykövetet csináltak belőle...
  • Tikal #1171
    vagyis a szabadsághoz vezető út alappillére a semlegesség....
  • Zenty
    Ausztria sem natozik. A semlegesség alapillére a szabadsághoz vezető út
  • BladeW
    Csakhogy a semlegesség nem úgy megy, hogy holnaptól kijelentjük, és az úgy is lesz. Főleg nem Közép-Európában. És gondolj bele, vajon a semlegesség milyen igazi előnyökkel jár?
  • ManoNegra
    Nem könnyű az ellenzék és civil szervezetek élete Oroszországban. Mondjuk az a nő, akiről öt fénykép van szerintem öt különböző ember.
    Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.02.09. 12:45:40
  • Renegade
    kettős mérce cikk
  • Zenty
    Hiba van a gépezetben :) cifunak ment a komment
  • Zenty
    Nem csak egy ilyen esett volt. Lásd első világháború, de még Mátyás idejében is szegték meg a "szavukat
    "de említsünk egy közelebbi példát "csaucseszku" varsói szerzodes szinte ugyanaz volt mint a NATO. Mégis nyíltan a magyarellenes román állam (nyílt titoként) arra készült, hogy megtámadja Magyarországot annak ellenére, hogy szövetség volt. Románia rengetegszer bizonyította, hogy nem lehet megbízni és rossz "szövetséges" Más térről én nem támogatom a dísz szövetséget :D én jobban örülnék a semlegességnek. Szóval dehogy várjuk el, hogy mindenki "megvédjen" minket. Már csak az kéne, hogy a románok akadálymentesen vonulgasanak megint Budapesten... És ahogy egy lengyel külügyminiszter is mondta Amerika védelme csak illúzió. Nem arra kell alapozni, hogy egy olyan nagyhatalom megvéd minket, ami egyoldalúan bármikor eldöntheti segít vagy sem... az érdekei szerint, de a kicsiktől... meg elvárja és kötelezi egy fecnni szerződésel, hogy "kötelesegből" szembe mennyen a sajat érdekeivel szembe a kicsi, és csinálja ki magát. Ez nem szövetség hanem katonai gyarmatnak nevezhető. Emelett a NATO meg nem bizonyított komolyabban, hogy ennyire rá kellene épiteni..
  • Pluskast
    Frankfurtel Allgemeine Zeitung szerint a német titkosszolgálat adatai szerint az ukrán konfliktusban eddig 50 ezer ember halt meg. Németül tudók előnyben.