9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
#1243 Hmm. Ha már az index is ezt írja akkor lehet benne valami.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2015.03.02. 12:51:58 -
#1242 Nem lehet 100%-an kijelenteni, hogy Putyin nyíratta k (azt sem, hogy nem). Sok variáció lehetséges (lásd: szerelemféltés, vissza nem fizettet kölcsön) és szerintem elhamarkodott kijelentés, hogy azt mondjuk Putyin volt. -
kissssss #1241 hogy bedobta már a csajt a vízbe XD aztán még be is intet neki. -
ManoNegra #1240 Igen! :D Jelcint szerette a nyugat, mert nem okozott gondot. -
ManoNegra #1239 Ki miért ölhette meg Nyemcovot?
Az orosz nemzeti színek alá lőni valakit a Kreml előtti hídon annyi, mint nemzeti hőssé, mártírrá tenni Putyin ellenfelét, ami legkevésbé pont neki lehetett érdeke.
A kérdést, hogy ki miért ölethette meg Nyemcovot a legtöbb cikk fel sem teszi, mert eleve kész a válasz, hogy megint Putyin tette el láb alól egyik politikai ellenfelét. Az ártatlanság vélelmének a gyanúja sem merül fel a sajtóreakciókban. Többnyire felsorolják az utóbbi évek gyanús politikai merényleteit és ebben a szériában „logikusnak” tűnik a folytatás. Lám-lám Putyin serial killer. Az szinte senkit sem zavar, hogy a konkrét ügynek gyakorlatilag egy eleme se illik bele ebbe a képbe, még akkor sem, ha a többi esetben netán mind ő lett volna a megrendelő. -
kissssss #1238 és akkor most meg az hallgathatnánk itt a topikban mennyire elnyomó diktatórikus véreskezű..... stb.... -
Pares #1237 Igen, nekem is hasonló járt a fejemben, amikor először olvastam a hírt. -
#1236 Dehat azt Jelcin demokratikusan tette.., a demokracia vedelme erdekeben..Azert ez igy mindjart mas.. :D -
#1235 Akkor a legegyszerubb modja lett volna a forgalobol kivonasanak, h vadat emelnek ellene(hazaarulas es tiltott kemtevekenyseg)es torvenyesen szabadulnak meg tole..Ennyire hulyek lennenek az egykori KGB-sek..? -
#1234 Nem csak azt irtam, h Putyineknak nem volt szuksege Nyemcov meggyilkolasa, hanem kifejezetten ellenerdekeltek voltak(semmi szukseg nem lett volna egy martirra, aki azon kivul, h felforgato tevekenyseget folytat--az orosz hatalom szemszogebol--semmifele veszellyel nem bir.., vagyis holtaban veszelyesebb es evvel nyilvan az orosz vezetes is tisztaban van..) -
Papichulo #1233 Elfelejtetted bevenni a gyogyszeredet? -
horthy #1232 Nincs ebben a merényletben semmi különös csak lehet Putyin szabadul az USA által pénzelt Orosz nemzetellenes lakájpolitikusoktól ! Magyarországon is be kéne vezetni a modszert irtani kéne a csotányokat mindegy az hogy Liberális baloldali lakájbérenc vagy jobboldali atlantista cionista bérenc ha kártékony a Magyar Nemzetközösségre akkor a kukában a helye !!! Parazitákra nincs szükség mert ha tul sok van belölük megölik , felzabálják a gazdaállatot !!!! -
ManoNegra #1231 Oroszországban kicsit radikálisabban viszonyulnak a forradalmi hevülethez, ami valljuk be, nem csoda. Most olvasom Trockij visszaemlékezését , és azt kell mondanom, hogy bár egy jó tollú, intelligens figura volt, de II. Miklós nagy szívességet tett volna a világnak, ha nem bánik kesztyűs kézzel a forradalmáraival, hanem fellógatja őket az első fára. Az 1905-ös forradalmi kísérlet után még a társadalom alsóbb rétegegeiben általában népszerű volt, ha tudják hova vezet ez az egész, ott ütik agyon az biztos.
Egyébként ahhoz képest, hogy Jelcin 1993-ban még tankokkal lövette az ellenzékét és százak haltak meg, ez igazán semmiség. -
kissssss #1230 az hogy saját országáról titkos adatokat és a fontos katonai iratokat akart külföldre juttatni már hazaárulásnak minősül, azért ehhez is kell egy bizonyos szint alá süllyedni hogy önös érdekből a saját gesztenyéjét kapirgálja a saját országa kárára.
ez a felháborodás hisztit meg spórólatok meg, Oroszországban így mennek a dolgok.
Utoljára szerkesztette: kissssss, 2015.03.01. 14:38:59 -
Pares #1229 Az ilyen hozzászólásokra szokták egyesek kapásból azt mondani, hogy összeesküvés-elmélet. Amúgy tényleg politikai gyilkosságnak tűnik, csak kicsit fura, hogy ennyire bénán komponálták meg, pont az állítólagos jelentés publikálása előtt (amúgy hol ez a jelentés? vagy azt is megsemmisítették? korábban nem tudtak a jelentésről? miért pont a megjelenés előtt ölték meg?), és már minden sajtóorgánum attól harsog, hogy Putyin áll mögötte. -
Garfield #1228 Lelövik a legismertebb ellenzéki vezetőt, pár órával az általa szervezett ellenzéki tüntetés előtt, pont akkor, amikor bizonyítékokat gyűjtött Oroszország ukrajna katonai beavatkozásáról? Amúgy lehet, hogy nem jelentett valódi politikai veszélyt Putyin hatalmára, de az ilyen authoriter rendszerekben már az is nyílt lázadásnak minősül, hogy egyáltalán szembe mernek szegülni a mainstreammel, és bizony Nyemcov belerondított a putyini idillbe rendesen. Nem mellékesen szépen passzol az eddigi gyilkosságok közé. Plusz érdekesség: az első hírek szerint érdekes módon pont a gyilkosság időpontjában nem rögzített semmit egyetlen térfigyelő kamera sem. De úgy tűnik, az egyik mégis bekapcsolva maradt. ;-)
Az égadta világon nincsen semmi provokáció a dologban. Van egy ország, amelyben ezt is meg lehet tenni, mert nincs olyan politikai erő, amely szembe merne/tudna szállni a jelenlegi hatalommal. Lesz egy nyomozás, amely során találnak valami kaukázusi senkit, akit majd elítélnek a gyilkosságért, a hatalom pedig ezen az áron megszabadult egy kellemetlen bírálójától.
Utoljára szerkesztette: Garfield, 2015.03.01. 13:15:16 -
#1227 Ja-ja.. A kerdes a szokasos: ki(k)nek az erdeke.???????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Putyinnak a legkevesbe sem(hozza kepest marginalis figura volt az orosz politikaban, aki a legkevesbe sem veszelyeztette..) Nekem 1ertelmu provokacionak tunik.. -
ManoNegra #1226 Öngyilkos lett Janukovics egykori szövetségese
Lelőtték Borisz Nyemcovot, az orosz ellenzék egyik vezetőjét
Mostanra csaknem teljes biztonsággal megállapították, hogy Rahat Alijev öngyilkos lett. A kazah elnök volt vejét, a bécsi börtön leghíresebb foglyát a zárkájában találták holtan.
Zajlik az élet. -
Pares #1225 Több mint 600 amerikai katona jön Tótiába. -
Pares #1224 Tegnap fényképezték Komáromban, usák konvoj Magyarországról Tótiába tartott, Lestben fognak hadgyakorlatozni.
Szerk.: Itt azt állítják, hogy Nagykemence közelében fognak gyakorlatozni.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.02.28. 13:48:25 -
#1223 "Amugy amelyik varosban mar kormany melletti felvonulast szerveznek, nem lehet olyan eros az oroszparti szimpatia..."
Azért az sem mindegy, hogy mennyien vannak azon a tüntetésen. Mert a felvételek alapján nem több tízezres tömeg volt és még csak nem is több ezres. -
ManoNegra #1222 Harkov Ukrajna második legnagyobb városa, másfél millió lakossal, nagyjából fele felében orosz és ukrán nemzetiségűek, de nagyrészt oroszajkúak az ukránok is. Emellett veszélyesen közel van Oroszországhoz, egy pár száz fős felvonulás itt csepp a tengerben. -
Papichulo #1221 Mi az a 7/7?
7 July 2005 London bombings
Mellesleg ki lehet terjeszteni arra a területre is a terrorellenes műveleteket, annak ellenére, hogy ott nem zajlanak háborús cselekmények.
Milyen gyakorlati elonyuk szarmazna belole? Amugy amelyik varosban mar kormany melletti felvonulast szerveznek, nem lehet olyan eros az oroszparti szimpatia... -
ManoNegra #1220 Mi az a 7/7?
Itt meg hogyan lehetne meg rosszabb szinben feltunteni a szeparatistakat? Mar igy is az "egesz" vilag "utalja" oket. Mit nyerhettek volna belole az ukranok?
Nem feltétlenül a "világ" előtt kell befeketíteni a szakadárokat, hanem például a harkovi lakosok előtt, akik bizonytalanok, melyik oldalra álljanak. Mellesleg ki lehet terjeszteni arra a területre is a terrorellenes műveleteket, annak ellenére, hogy ott nem zajlanak háborús cselekmények. -
Papichulo #1219 Milyen gyakorlati előnyük származik belőle?
Milyen gyakorlati elony szarmazott 7/7-bol vagy a spanyol metrorobbantasbol vagy barmelyik baghdadi piacrobbantasbol?
Itt meg hogyan lehetne meg rosszabb szinben feltunteni a szeparatistakat? Mar igy is az "egesz" vilag "utalja" oket. Mit nyerhettek volna belole az ukranok?
Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2015.02.24. 20:20:47 -
ManoNegra #1218 Jobb lenne a lelkednek ha kijelenteném, hogy márpedig a szakadárok voltak? :-) Milyen gyakorlati előnyük származik belőle?
Ugye megvan, hogy a második csecsen háború kirobbanásának oka a moszkvai merényletsorozat volt? A józan ész és logika azt diktálja (?), hogy azt csecsen terroristák követték el, mégis sokan kételkednek ebben, és Putyin kezét sejtik a háttérben.
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.02.24. 19:08:04 -
Papichulo #1217 Ertem, tehat annak ellenere, hogy mind a latszat, mind a jozan esz azt mondja, hogy a szakadarok tettek, de te megsem mersz velemenyt nyilvanitani, mivel nem vagy 100% biztos benne - tevedni meg ugye ciki - ezert inkabb gyanakszol, merthat mindig minden gyanus, foleg ha tulzottan egyertelmu es logikus... igaz igy meg sohasem lesz semmi 100% biztos, mivel mindig lehet, hogy megis valami globalis osszeeskuves van a hatterben :)
Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2015.02.24. 18:38:21 -
ManoNegra #1216 Nézd, a látszat mindenképpen azt mondatja, hogy a szakadárok, vagy azokkal szimpatizálók robbanthattak. Mivel a látszat ez, ezért az is csinálhatta, aki ezt a látszatot akarta kelteni. A hírek arról szólnak, hogy akiket elkaptak, további merényletekre készültek rakétavetőkkel. Hogy ebből a szakadárok milyen téren kovácsolhattak volna előnyt, azt nem tudom.
Azért nem mondok véleményt, mert nem tudom ki tette. -
Papichulo #1215 Mondjuk ugy, hogy csodalkoznek, ha nem a szakadarok, vagy egy hozzajuk kozel allo ero kovette volna el a merenyletet.
Viszont a kerdest kikerulted: velemenyed szerint, melyik oldal felelos az akcioert? -
ManoNegra #1214 Pedig nekem konkrétan úgy tűnt, hogy számodra egyértelmű a szakadárok bűnössége.
Nem tudom ki volt, mindegyik oldalról el tudok képzelni olyan scenáriót, amibe beleillik ez a merénylet. -
Papichulo #1213 ne gyere nekem a szent igazmondó ukránokkal...
"Ne prejudikálj! Nem tudom ki volt, nem mondtam hogy" az ukranok szentek es, hogy mindig igazat mondanak! :)
De akkor hadd kerdezzem meg, velemenyed szerint a szakadarok felelosek a merenyletert vagy sem? -
ManoNegra #1212 video -
ManoNegra #1211 Ne prejudikálj! Nem tudom ki volt, nem mondtam hogy nem a szakadárok voltak, azt kérdeztem, honnan lehet tudni ki volt. Állítólag egy olyan aktivista halt meg, aki ott volt az odesszai székházostromnál, lehetett ellenlábasa pont elég.
Ebben a konfliktusban ugyanannyira hazug mind a két fél, ne gyere nekem a szent igazmondó ukránokkal... -
Papichulo #1210 Miert ki lett volna? Vagy ugy gondolod, hogy ezeket a szegeny, artatlan szakadarokat mar megint megprobaljak belekeverni, valami csunya dologba, ahogy hamisan vadoltak oket azzal is, hogy lelottek az MH17-et, hogy lakotelepek kornyekere telepitik a tuzerseguket, hogy korhazakat sajatitottak ki maguknak, hogy mentoautokkal szallitottak fegyvereseket es abbol lovoldoztek, hogy valtasagdijert raboltak es oltek meg embereket, etc, etc, etc... ez is mind, mind hazugsag, hogy a bekelelkuletu oroszokat es csatlosaikat rossz fenybe tuntesse fel az a gonosz CIA
Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2015.02.24. 12:19:40 -
hiper fizikus #1209 Hát ki más lehetett? -
ManoNegra #1208 Azt honnan lehet tudni, hogy ki volt az elkövető? -
hiper fizikus #1207 Ukrajnában a béketüntetők elleni merénylet egy nagyon piszkos dolog volt a szakadároktól. Mi lesz még ezekután?
-
ManoNegra #1206 Igazad van, nem egyszerű eldönteni, hogy mit engedjünk, és mit nem. Annyit azért még hozzátennék ehhez, hogy a francia katolikus egyház több ízben feljelentette a sárli hebdót, de nem értek el vele semmit.
A filmajánlót köszönöm, megnézem. -
Papichulo #1205 nem pedig szítani a szembenállást ilyen - szerintem - felesleges dolgokkal.
Na igen, de hol huzod meg a hatart? Ki donti el, hogy mi szit es mi nem? Na de ha mar valaki ezt eldontheti, akkor ki felugyeli, hogy nehogy rosszul dontson? Aztan oda sem figyelsz es mar kesz egy allami aparatus, ami kizarolag a cenzura erdekeit szolgalja... Velemenyem szerint itt sokkal inkabb a birosagoknak kene eljarnia egy jogorvoslati panasz kereteben, ugyanis ez az europai megoldas, nem pedig odamenni lovoldozni.
ps: Tudom ajanlani az "A Separation" cimu perzsa filmet, ha a hetkoznapi polgar szempontjabol akarod latni az ottani jogrendszert. -
ManoNegra #1204 Biztosan van olyan akit nem érdekel, rándít egyet a vállán és ennyi, de az arányok azt mutatják, hogy a muzulmán hívők sokkal inkább ragaszkodnak a vallásukhoz mint a keresztények. Az európai kereszténység ezt sokkal lazábban, felszínesen kezeli, legtöbben nem is hisznek benne, csak születésekor megkeresztelték és halálukkor keresztény temetőbe temetik őket, így kerülnek bele az európai keresztények statisztikai tömbjébe. Viszont én figyeltem a francia terrortámadás után a vallási elöljárók reakcióit, és amellett, hogy egyöntetűen elítélték a gyilkosságokat, mindannyian helytelenítették azt a vallásgyalázási gyakorlatot, amit ezek a franc tudja milyen identitással rendelkező rajzolók végeztek. Keresztény és muzulmán megszólalók egyaránt.
Nem hiszem, hogy ennek az embernek a tettet barmilyen formaban is vedeni kene.
Nem védem a bűnözőket, meg is említettem, hogy a bevándorlók által elkövetett bűnesetek nagyon komoly problémát jelentenek, ez ellen kellene fellépni, nem pedig szítani a szembenállást ilyen - szerintem - felesleges dolgokkal.