13251
thecrew.jpg
  • Dzsini
    megerősítve
  • Dzsini
    A mai Live from Ivory Tower
    Új információk:
    Októberi vechile drop: 31-én és nem árulják még el, mert így izgalmasabb....

a PS4 event calendar alapján szinte biztosra veszik több helyen is:
    TVR Griffith 2017
    Nissan Skyline R34 Drift Edition

... egyébként csócsálták a legendás dropokat, beszélgettek a fizikáról-ütközésekről (következő patchben lesz egy javítás a wallriding "ellen"), statisztikákat mutogattak, meg pár szép screenshotot, annak örömére, hogy most már egy helyen gyűlnek ezek.
  • pgyuszika89
    Nem véletlenül vannak ott a sponsor logóka gamek elején.....
  • jocking
    Az én elméletem az, hogy a játékgyártók mutyiznak a hardvergyártókkal. Direkt indokolatlanul magasra lövik be a gépigényt, hogy muszáj legyen megvenni a jobb gépet, ha játszani akarsz. Hisz ha a TDU2 elfutna egy 486-oson, akkor az Intel és társai már rég csődbe mentek volna, mert senki nem venné meg az újabb terméket.
  • jocking
    "melyik mai játék tudja azt, hogy lefulladt motorral gurulok a lejtőn, 50km/h nál berakom kettesbe, lelépek a kuplungról, erre beröccen"

Szerintem a My Summer Car tudja, majd letesztelem. :D
  • Ratrak
    hát, azt elnézve, hogy az "ygazzi" szimulátoroknál mennyi fejlesztés van a szimuláció részben, és milyen vérre menő acsarkodások a júzerek részéről, hogy melyik szimulátor szimulál jobban, nemtom.... :) Ugyanakkor én emlékszem még egy Terep2 nevű cuccra, ami kb. semmit nem tudott, "csak" annyit, hogy istentelen állat fizikája volt. És egyszál magyar gyerek programozta az egészet. Az ő, és a hozzá hasonló tudású emberek (Live for Speed megvan?) "know-how"-ját kellene csak felhasználni, és voila.. máris van egy jó fizika-engine, már csak a csili-vili stuffot kell hozzátenni, amit ma már rengeteg fejlesztő meg tud csinálni. Hogy miért nem teszik, számomra (is) rejtély... Máig emlékszem a Test Drive 3 nevű gyöngyszemre, ami "3D-s" volt, vektorgrafikával, és 286-osra volt optimalizálva, ugyanis 386-oson már játszhatatlanul gyors volt.... Aztán évekkel, sok-sok évvel később kijött az Interstate 76, ami nem volt grafikailag nagy előrelépés hozzá képest, mégis döcögött a Pentiumon... Akkoriban anyáztam is miatta, hogy bakker, ez nem szebb, mint a T3, akkor búbánatér' nem megy a kitudjahányszor erősebb gépemen normálisan?! :) Elveszett a tudás, megváltozott a technológia, mások voltak a fejlesztők, több dolgot számolt a cucc, sok oka lehet a dolognak (utóbbi bizonyos, az I76-nak is élvezetes "fizikája" volt, a T3 viszont már akkor is látványosan gyenge volt fizika terén - ott a nagy és 3D-s világ volt a nagy szám, évekig megelőzte a korát ebben a tekintetben szerintem)
    Hm. kicsit elkanyarodtam, sorry :D
  • Dante73
    Sosem foglalkoztam fejlesztéssel, így könnyen lehet tévedek, de az eddig, általam felcsipegetett morzsák azt sugallják, hogy pont nem. Azzal van kevesebb munka. Ott egyszer megírod a fizikai motort, (Tegyük hozzá, nagyon sok játékmotorban alapvetően meg is van írva, tehát munka sem lenne vele) utána egyesével csak az autók tulajdonságait kell beállítani, amit így is kell... És.... ennyi. A scripteknél meg több százat, ezret kell megírni, a memóriában betöltve tartani... Elméletileg, a processzort tehermentesíti a script, de könyörgöm, a mai processzorokat? Ez már P-III-on is tökéletesen működött. Ezért nem értem. TDU első részében sem scriptes irányítás volt, és már a P-IV-emen is vígan szaladt, aztán mikor C2D-re váltottam, még vígabban. És a The crew 1-2, TDU 2-re azért valljuk be magunk közt, köröket vert irányításban... (Azt G-25-el toltam, melyik mai játék tudja azt, hogy lefulladt motorral gurulok a lejtőn, 50km/h nál berakom kettesbe, lelépek a kuplungról, erre beröccen. Szerintem egyik sem... és egy árkád játék volt.) Nekem az ilyenek hiányoznak, nem az, hogy repülőgépben ülhessek. Arra is megvannak a játékok. Oké, tegyük hozzá, nem rossz azzal menni egy másik versenyhelyszínre. Bár, belóg Kanada a térképbe, ami felett nem lehet átrepülni.
    Félreértés elkerülése végett, nem nyavalyogni szeretnék, csak hátha valaki jobban képben van mint én, és el tudja mondani a dolgot.
  • WinT
    Nemigen vagyok otthon a témában, de laikusként úgy képzelem, hogy jóval egyszerűbb/kisebb munka így megoldani mint valósághoz hasonlító fizikát programozni többtucatnyi különböző tulajdonságú verdához ami nem biztos, hogy megérné a belefeccölt melót mikor így is eladható.
    Utoljára szerkesztette: WinT, 2018.10.02. 14:50:33
  • Dzsini
    Az itt-ott elszórt, néha felszedhető doboz mindig annak a kategóriának ad cuccot, amivel felszeded.

Ezen kívül grind, grind, grind.
  • Muand
    Van valami módja az autók feljesztésének azon kívül, hogy kb. százszor kell megcsinálni egy versenyt boxokért? Hiába van viszonylag sok kategória, túlzásba nem estek a versenyekkel...
    Utoljára szerkesztette: Muand, 2018.10.02. 12:20:19
  • Dante73
    +1
    Nem értem, autós játékokban a scriptes irányítást. Van valaki, aki érti, miért erőltetik a fejlesztők, kiadók?
  • Ratrak
    köszi! Hangoltam, de tökre nem éreztem különbséget, árkád így is, úgy is, még inkább, mint az 1 volt. Így, hogy vége lett a kipróbálós időszaknak, a konklúzióm az, hogy bár van pár dolog, ami tetszik (sok új járműtípus, drift, vízi tájak néhol, bizonyos full stock verdák, hangok, út szélessége, hó), összességében mégis inkább visszalépés a C2 számomra az 1-hez képest (versenyek, hangulat, rossz vezetés "büntetése", "fizika"). Úgy érzem, hogy pont a nekem nem tetsző irányba fejlesztették. Kár érte. Még mindig marad az árkád autós királya a DriverSF/TDU1 nálam. Azzal a "fizikával" egy Crew, tök állat lenne (oké, inkább egy Assetto Corsa fizikával, de ne legyünk telhetetlenek, a DSF-nek tök jól használható árkád fizikája volt, a TDU is jól sikerült - aztán azt is sikerült rosszul "továbbfejleszteni" :) )
  • Dzsini
    Az autólistádon tudsz egyes kocsiknál ki-be kapcsolni segítségeket.
  • Ratrak
    köszi! Végül is logikus... (ja, nem.) És a realism? (úgy értem: a C1-ben volt ugye a HC meg a sport mód, itt mi van helyette?) Megnézném azért, hogy milyen, ha minden minimumra/legnehezebbre van véve... nyilván nem egy Assetto-t várok tőle, de ha élvezetes árkád, akkor az lehet jó. :)
  • Dzsini
    kilépéshez (kontrolleren)Y a helyi menü (ahol rádiót is lehet kapcsolgatni), és ott van kilépés - hosszan nyomva
  • Ratrak
    Haver mondta, hogy tegnaptól holnapig ingyen kipróbálható a C2, nosza, volt egy kis időm, megnézem... Arra, amire a C1-et is a legjobban szerettem használni (nagyokat autókázni fullstock verdákkal) ez még jobb is talán, tehát ez a része oké... a gond az, hogy ahhoz, hogy meg tudjam venni az autókat, meg színezni, meg minden lófütty, pénz kell, azt meg leginkább csak versenyzéssel lehet szerezni, amihez meg semmi kedvem... :( No, ez így érdekes lesz....

Öööö, kérdés: hol lehet beállítani a "realism"-ot? Valamikor úgy emlékszem említettétek, hogy kategóriánként külön lehet állítani, stb., de sehol nem találom. Ahogy a játékból való kilépés normális módját sem (neeeeem nonszensz dolog ez 2018-ban, deeeehogy...) Szóval help me pls! :)
    Ja, és ha van jó kereseti módszer, ami elérhető az elejétől fogva, légyszi azt is mondjátok el, hátha még maholnap egy-két kedvencet meg tudok venni, és tudod majd velük krúzolni egyet, amíg lejár a "demosession". :) Thx előre is!
  • jocking
    Awwww, a rohadékok a legjobb grindolós versenyt is kijavították (The Accident), most már nem lehet levágni a pálya háromnegyedét, hogy aktiválódjon a kórházba szállítós rész. :(
  • jocking
    Hát, amit javítottak, mellette hoztak be új hibákat is. Pl. nem lehet scrollozni a görgővel az autólistát. A km-számláló is egy átb@szás, csak az autólistánál van egy plusz sor, ami írja, az órában nem látszik. Azt viszont már most látom, hogy ez a légpárnás cucc nem lesz a kedvencem. :D
  • Dzsini
  • jocking
    "Save vehicle slots in house"
    Jól látom? Végre.

Sőt, ahogy látom lett újra km-számlálónk is (legalábbis a patch notes alapján). Már csak a GPS-t kéne visszatenniük az út fölé.
    Utoljára szerkesztette: jocking, 2018.09.26. 11:58:02
  • Dzsini
    A mai Live from Ivory Tower lényege (azon túl, hogy holnap jön a Gator Rush)

újdonságok:
    Crew Hub - saját weboldal az elmentett képekhez, videókhoz
    vehicle drop: Ariel Nomad (Rally Raid) + Proto XK Armored hovercraft
    új ruhák
    új fotóquest
    20 új activity
    Ace mode
    Legendary duccok
    Valahol már meg lehet találni a következő bővítéssel kapcsolatos infókat a térképen (holnap tudni fogjuk redditről :D )

Patch 1.1.0 (hosszan és angolul a linken, röviden itt):
    AI: rebalance csomó eventnél, normálisabban foglalkoznak a forgalommal, egymással, stb.
    Skills: fixek
    Photo ops: javított igények (pl. a nehezen elérhető piramisos fotó, stb.)
    Events: lebegő tárgyak, stb. javítása
    Exploits: vonatok, hajók használata végtelen ugrásokhoz; egyéb exploitok javítgatása (van sok), pár maximalizálás átalakítása
    Shop: vásárolható season pass, járműcsomagok, CC packok
    Loot: nem süllyed el :) , drop rate-ek alakítása
    Gyors járműváltás hibák javítása
    Textúrajavítások
    Kilométerszámláló
    Crew Hub és fotómód javítgatása
    Sebességváltás hangok javítása
    Rádió beállítás mentése
    Javított effektek, beszédek
    Pro-beállítások javítása
    féknyomok :)
    90% emelkedőn is felszaladó és földbe beleguruló járművek
    kamerakezelés
    kézmozgás-kézállások javítása motorokon
    jármű külső-belső javítások (textúrák, alkatrészek, egyebek)
    PC benchmark
    coop/online optimalizáció
    kontroller javítások, kormányok, ilyesmik.

és végül:
    a decemberi updatehez egy kis teaser:
  • WinT
    Nem tolják ezek kicsit túl ezt az "RPG" aspektusát a dolognak? Egy Diabloban szívesen pepecselek a "gear" minmaxolásával, de egy ilyen címnél nem biztos, hogy ezzel szeretnék szórakozni.
    Illetve egyáltalán nem...
  • Dzsini
    - Gator rush - szeptember 26-án jön "a tropical cocktail of bouncy fun"
    a meglevő mellé +4 új légpárnás - mindegyik eléggé másképp viselkedik (van gyors és kicsi, van erős, amiről mindenki lepattan, stb.)
    Ariel nomad

Légpárnásoknak 3 "játszótér" és 10 új verseny
    - mocsárvidék délen
    - nagy tavak vidéke
    - gleccsertavak

Új versenyek 3 diszciplinához - próbálják változatosabbá tenni a diszciplinákat:
    Jetsprint (nem tűnt nagyon másnak, mint az eddigiek)
    Touring Car (ez se)
    Hypercar (pl. Vegastól északra "White Hills" kb. 5 perces verseny)

felszereléskor jobboldalt lehet nézni, hogy az összes bónuszból mi jön össze (összeadja mindent, ami jön)
    - Legendary loot: sárga, 3 bónuszos cuccok, ace mode versenyt megnyerve "majdnem biztosan" esik, amúgy elég kevéssé (de előfordul normálon is)
    A három bónuszból 2 ismert fajta, a harmadik egy "set bonus":
    5 különféle set bonus van, ha mind a hét alkatrész ugyanaz, akkor az egy komoly pluszt ad:
    dupla időtartamú nitro / dupla loot / dupla follower / dupla skill pontszám / dupla live reward drop
    Ace mode verseny: legalább mindenből a maximum kell hozzá, az eddigi játékosok eredményei alapján állították össze - komolyan számít a jól összeválogatott alkatrész-készlet (pl. driftnél minden alkatrész legyen combo-növelő)
    Új fotós feladatok és javított-bővített fotómód

2 hét múlva patch notes (11 oldalnyi) és még pár kis előzetes
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2018.09.12. 18:51:38
  • Dzsini
    Live from Ivory Tower este 6-tól - Gator Rush bemutató, és talán szokás szerint plusz infók.
  • Dzsini
    #12909 -ben van az eddigi 1 patch tartalma
    szeptember végén jön a következő valószínűleg, a #12931 -ben láthatóval
  • Szabi #12946
    sajnos mindkettőre nem a válasz :-/

szinte semmi nem változott a béták óta
  • [HUN]FaTaL
    Lehet már letiltani eszközöket az irányításnál, vagy nem került bele? Illetve a GPS-t javították a bétához képest, vagy még mindig ráküld a földutakra?
  • Dzsini
    Utcai mindkettő:
  • Szabi #12943
    az Alfából igazán lehetne Drift verzió is.. :D
  • Dzsini
    Ha az elkövetkező 1 évben (amit meghirdettek) tartják magukat hozzá, és tényleg minden hónap utolsó szerdáján jön a patch, akkor szerintem rendben leszünk, és mindegy minek hívják az adott hónapot :)
  • jocking
    Faxa, közben én is megtaláltam az orcakönyvükön. :D Érdekes logikájuk van, 3 nappal hónap vége előtt kiadni valamit és elnevezni arról az adott hónapról...
  • Dzsini
    Holnap jönnek - az előző is hónap utolsó szerdáján volt (júli 25), és a Gator Rush is hónap utolsó szerdáján jön, úgyhogy talán kezd kialakulni egy rendszer :)
  • jocking
    Faszányos. Megjelenési dátum? Már így is csúsznak vele, mert a "pleb"-nek az 1 héttel későbbi időpont már akkor sem esne augusztusra, ha ma kijönne.
  • Dzsini
    és igen - sajnos nem lehet beágyazni ide a videót
  • Dzsini
  • Szabi #12936
    nem, viszont az első zárt bétában volt

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

és
    MV Agusta Brutale 800 Dragster RR

az új, megjelenés utáni bétába már nem hívtak be :(
  • Dzsini
    Nincs, bezzeg a szeptemberit már tudjuk :)
  • jocking
    Van már róla infó, hogy milyen 2 autó várható az augusztusi vehicle drop-ban?
  • Dzsini
    Gator Rush gameplay preview a Gamescomról:
  • Szabi #12932
    új HC és TC versenyek