357
  • Papichulo
    En nem vontam egy pillanatig sem ketsegbe, hogy Olaszorszagban ennyibe kerulnek a keszulekek... en az ROK arakkal szemben voltam szkeptikus.

Lassuk be, hogy az SEC-nek megeri ennyire olcson adni, kisebb haszon remenyeben, az Apple-nek meg egyelore nem es megis nagyobb a profitja. Amugy tablet fronton peldaul az iPad az olcsobb, mint a Tab es a haszna is tobb a Samsungnak az egyes keszulekeken. Nem ennyire fekete-feher ez az arazas!
  • csimmasz
    Közben találtam utalást az iPhone 4G re is, az üzleti csomagokban már fel van tüntetve, így végképp nem értem a logikát miőrt nem rakták ki élérhetőnek a privát csomagoknál!
  • zlatzky #115
    Csimmasz, ez mondjuk igaz. Megprobaljak kartyafuggonek feltuntetni a telefonokat, kozben nem azok.
  • zlatzky #114
    Sot, ahogy csimmasz is irja, a MediaMarktban ugyanugy kothetsz szerzodest, alairhatsz egy evet, ket evet, tehat teljesen mindegy, hogy a mobilszolgatltatok markaboltjaban, vagy a multinal vasarolsz keszuleket.
  • csimmasz
    Itt Olaszban az internet kulcsokon kívül nem nagyon van semmi ami ne lenne alapból független, sőt még az sem mind hál istennek!

Még a Vodafon telefon is független :)

• zlatzky #112
    Narumon, Magyarorszagon ugyan nem tudom, hogyan mukodik, leven kozel egy evtizede kulfoldon elek, de itt Hollandiaban ez a teljesen elfogadott modszer. Amennyiben kartyafuggetlen keszuleket akarsz vasarolni (mint ahogy en is teszem a telefonjaimmal, igaz, az elofizetesemhez tavaly kaptam egy HTC Desire HD-t, de a bartnonek ajandekoztam, mert nem voltam elajulva tole), teljesen mindegy, hogy a MediaMarktban, vagy a mobilszolgaltatoknal vasarolod, gyakorlatilag ugyanazon az aron kapod meg oket. Erdemes lenne megnezned peldaul, hogy a hagai uzletukben micsoda tomeg veszi allandoan korul a telefon pultokat. Az emberek bemennek, "leakasztanak egyet a polcrol", megveszik, hasznaljak. "Welcome to the world of consumerism".
  • csimmasz
    Pontosan, és a Media World ben jelen vannak a szolgáltatók telefonnal és csomagokkal, össze vannak fonódva, mindíg rengetegen vannak a Media telefon részlegénél, van benne külön Apple részleg is.
  • csimmasz
    Azt én értem, hogy te és sokan USA ból vásárolnak de az emberek döntő töbsége nem.

Link
    Link2

A többi helyen is hasonló az ár.

Link
  • narumon
    Jah most nézem, hogy a 4G sebességet csak a nagyobb internet csomagok tudják (ami valahol mondjuk logikus), tehát a havi 100MB csomag pl nem tudja.
  • narumon
    Nem ingyen, fizeted az internetelérést.
  • narumon
    Van olyan hülye egyébként aki MediaMarktban vesz telefont? (Extrém akciókat leszámítva). Én még ilyet nem is hallottam. Persze símán lehet, de átlagnak nem nevezném. Maradjunk annyiban, hogy az átlagember a szolgáltatótól vesz telefont, esetleg még márkaboltból.
  • csimmasz
    Ez remek kérdés, minden esetre a vodafon mint 4G képes eszközt a samukat teszi ki a honlapjára, hogy miért az rejtély.
    Amugy +10 euró/hó a 4G, a kiépítése is még csak most folyik.
    MO- nem tudom mi a helyzet de furcsálnám ha ott mindenki 4g-zne ingyen.
  • zlatzky #105
    Pontosan. Felesleges belinkelgetni eBay, Amazon, meg tadzsikisztani webshop arakat, mikor az atlagfelhasznalok tobbsege egyszeruen bemegy a MediaMarktba, es megveszi a keszuleket. Vagy alair egy szerzodest, es megkapja a szolgaltatojatol, ha nincs penze fuggetlen keszulekre, vagy nem akar annyyit kolteni. Ezert vettem en is alapul egy multiceg arait.
  • narumon
    Ezeket meg senki nem is vitatta. Nincs is azzal baj ha valaki SGS3-at vesz mondjuk, az egy jó telefon, több haveromnak is van. Viszont valahogy ők sosem akarják megmagyarázni, hogy mi (másik több haver) akik iphonet vettünk mi hülyék lennénk vagy rosszabb telefonunk lenne. Itt meg folyamatosan ez megy.
  • Papichulo
    "kit érdekelnek az Amerikaiak ilyen szempontból, a Samunál meg kezdjük a Dél Kóreai árakat figyelgetni?"

Eloszor is az elmult 10 evet nagyreszt Amerikaban eltem le es mostanaban is onnan intezem a vasarlasaim jelentos hanyadat, szoval engem EZ erdekel...

Amugy meg lassunk akkor toled ROK arakat! Ha azt allitod, hogy ott joval olcsobb az SGS3, akkor mutass valami linket! Csendben azert megjegyzem, hogy tavaly voltam Seoulban es iszonyat draga volt minden telefon, nem csak az iPhone...
  • narumon
    Viszont akkor fordítva is, nekem a tmobile most 150-ért adnak iphone5-öt és 140-ért SGS3-at. Az a tíz ezer forint még csak el sem gondolkoztatna, hogy melyiket válasszam ha le akarnám cserélni a síma 4-et. Akkor a te analógiád alapján, engem sem kell kurvára, hogy érdekeljen, hogy hol mennyiért adják. Nekem tíz ezer forint a különbség, annyit meg símán megér az i5 az SGS3-al szemben.
  • narumon
    Én meg mindenben 100% ellenkezőjét tapasztalatam az általad leírtaknak.
  • csimmasz
    Igy van, és az emberek legnagyobb százaléka a szolgáltatójánál veszi vagy a multiknál, Media World/Markt és társai.

Lehet amerikai online boltban is venni, sőt akár lopottat is de a léányeg az, hogy helyben menyi és milyen akciók vannak.

Azt látni kell, hogy míg régen szinte csak az iPhone volt a húzó márka mamár a Samu legalább olyan komoly reklám értékkel bír, ahogy irtam is most a 4G nem az iPhonnal van piacra dobva hanem a Samu eszközeivel.
    Az lényegtelen, hogy esetleg jobb árakat ad a Samu a vodának ezért az akcióér de az egyeduralkodói szerep már megdőlt, a konkurencia felnőtt a feladathoz, ez van, és ezen nincs mit szégyelni.
  • narumon
    Miért? Ott külön kell 4G-t kínálni? What? Itthon benne van az internet elérés a kártyádon és olyan sebességgel megy amilyen hálózatra tud csatlakozni. Ha 4G akkor 4G, ha 3G akkor 3G ha csak edge akkor edge.
  • willcox
    Érdekesség: a Note2 reklámjai még csak mostanában mennek a tévében, pedig nekem már több, mint 3 hónapja megvan, és egyébként meg már sok milliót eladtak belőle.
  • zlatzky #97
    Csimmasz, pontosan. Lehet, hogy Turkmenisztan eszaki reszen olcsobb az iPhone, csak az engem valahogy nem erint.
  • zlatzky #96
    Papichulo szemelyeben az Apple ceg korzeti trolljat tisztelhetjuk. Azt sem tudod, mirol beszelsz, te bohoc. Mint emlitettem, en tapasztaltbol beszelek, nem csak kopkodom a szavakat, mint te.
  • willcox
    Így van! Az usákoknál a samut még vám is sújtja, a rohadtalma termékeket meg nem.
  • csimmasz
    Az előző hsz Papichulo nak ment volna a 84-re.
  • willcox
    Használj övtáskát, ha olyan miniatűr zsebeid vannak.
  • csimmasz
    Természetesen azt nézed ami kényelmesebb neked.
    A 16 GB os nál elég komoly a külömbség, majdnem ezer eurónál már igazából mindegy.

Megsértődsz vagy sem, de nekem még mindíg az a véleményem hogy elég vér fan vagy.

Most sem azt mondod, hogy igen, valóban jóval drágább az iPhone 5, kihozod a drágábbik modellnél, hogy dehát nincs is akkora külőmbség.

Soha nem hagyná el az Apple fanok száját egy egyetértés, bármi is a téma.

És ne az USA val kell nézegetni, mi itt Európában vagyunk, kit érdekelnek az Amerikaiak ilyen szempontból, a Samunál meg kezdjük a Dél Kóreai árakat figyelgetni?

• Papichulo
    "Egy nagyobb tablet befér a táskádba, a kisebb Note nem? Fura táskád lehet!"

Nem mindig akarok taskat vinni magammal!!! Legtobbszor csak berakom a nadragzsebembe a telefont es kesz. Ezt a Note-tal nem tudom megtenni.

ps: Az elozo szemelyeskedos agymenesedre inkabb nem valaszolok, jobb lesz az igy mindkettonknek ;)
  • willcox
    Neked való: kép
    Azért nem képként raktam be, hogy ne érje szó a ház elejét...
  • willcox
    Egy nagyobb tablet befér a táskádba, a kisebb Note nem? Fura táskád lehet!
  • Papichulo
    de ezt a phablet koncepciot neked nekem nem tudjak eladni!
  • willcox
    Öcsi! Ami itt szánalmas, az a görcsös erőlködésed.
    Nagyon óvodás szellemi képességekkel kell rendelkeznie annak, aki nem látja a rohadtalma vergődését, a jelenlegi mélyrepülését, de megpróbálja érdemtelenül fényezni. Nemsokára a Nokia szintjére süllyed, ehhez a legjobb úton halad.
    Angol szöveget angol fórumokon olvasok. Ez itt magyar nyelvű fórum, akár tetszik, akár nem. Ha angolul akarsz írogatni, azt tedd meg angol nyelvű fórumokon (elsőre nem sikerült felfognod? Lehet, hogy csak bölcsis szintű az agyad?)

PS: nem vettem magamra, hanem reagáltam egy idióta szövegedre. Valami problémád van ezzel? Talán a hidroglobus fejeteken kívüli egyéb csökevényeteket nem említettem? Ez lenne a baj?
    Tudod, aki szelet vet, vihart arat. Meg hát a jó magyar mondás szerint: amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. (ha már mondásokkal példálózol te is)
  • Papichulo
    Ja, arra nem reagaltam, hogy igenis hasznaltam mar Note-ot par napnal tovabb is. Peldaul bizonyos autokban remekul mukodik navigacio helyett... de, hogy en ezt zsebben cipeljem, az szoba sem johet. Ha kell, akkor van tablet es azt be tudom rakni a taskamba. Ha meg az nem kell, akkor boven eleg egy 3.5-4"-es keszulek is, nem akarom, hogy egy boszme eszkoz logjon ki a zsebembol. Mi lesz nyaron? Hova lehet ezt rakni?

Summa summarum, szamomra vagy tablet vagy egy kisebb telefon, de ezt a phablet koncepciot neked nem tudjak eladni!
  • MaRee
    Ájfonom volt már 2008-tól kezdve, amikor megjelent a 3G. Utána 3GS és 4. Mindegyikkel volt problémám. A 3-as szériában rendre tönkrement a wifi(sok más embernek is), a 4 pedig folyton azt játszotta, hogy nem lehetett telefonálni mert gondolt egyet és nem jelezte ha hívnak, ha én hívtam akkor pedig lefagyott. Többször újra lett rakva rajta a szoftver, szervizben is volt, nem tudták megmondani mi a baja.

Aztán ki jött a 4S, gondolkodtam hogy megpróbáljam-e, de csak a szokásos parasztvakítás, ugyan az a telefon egy S betűvel a neve mögött. Lehet itt magyarázni hogy hardver meg siri meg anyámkínnya, semmivel nem jobb mint a 4.

Ezután inkább elcseréltem a 4-est egy használt SII-re, ami azóta is köszöni szépen nagyon jól van, pedig már ezerszer lett elejtve, kiejtve, fürdőkádba belecsúszva. Számomra az android sokkal stabilabb és kényelmesebb mint a iOS.
    Mindent ugyan úgy meg tudok rajta csinálni mint az iOS-on, csak nem kell ájtúnsszal meg egyéb baromságokkal szarakodni egy óráig, csak bedugom mint egy pendrive-ot, ráhúzom a cuccokat, és voilá. A nagyobb kijelző eleinte nekem is furcsa volt, de már megszoktam, az epöl fanok meg amennyire elkezdték fikázni a nagy kijelzőt láss csodát, a varázslatos és innovatív iPhone 5 is nagyobb lett

Egy szó mint száz nekem 3 év elég volt az Apple-ből, persze mindenkinek szíve joga azt szeretni ami jobban tetszik neki. Egyébként meg nevetséges, hogy egyesek a Galaxy S-sel meg a Nexus-szal próbálják összehasonlítani az 5-ös iPhonet. Rakjátok oda egy SGSIII mellé
  • Papichulo
    A 32GB-os valtozatnal kb. 7%... nem az az egetvero differncia, mint aminek a legtobben itt beallitottak. Az USA-ban egyebkent ugyanannyiba kerul a ket modell, ahogy mar linkeltem is.

Plusz azt is vegyuk figyelembe, hogy az SGS3 mar kifuto modell, hamarosan itt a firssites, mig az iPhone5-ot joval kesobb mutattak be es - elorelathatolag - minimum 7-8 honap mulva jon csak a kovetkezo modell.

Mindazonaltal en senkit sem akarok meggyozni bizonyos - mint itt egyesek a NoteII - keszulekek mindenhatosagarol. Kinek ez a telefon jon be, kinek a masik. Ez egyeni preferencia kerdese. Mindossze a valotlan informaciokat probaltam korrigalni es egyes helyeken a sajat magam velemenyet kozolni.
  • csimmasz
    Itt a vodánál ugyan akkora memóriával elég nagy a külőmbség.
    16GB Apple vs S3 729/599
    32GB Apple vs S3 839/779

Note2 699
  • Papichulo
    Valoban szanalmas, ha 41 eves korod utan egy ovodas szintjen tudsz csak ervelni es angol szoveget ertelmezni... van ra egy remek megoldas, nem kell elolvasni a nem neked cimzett hozzaszolasaimat, de meg reagalnod sem kell ra! Probald ki!

ps: Azert valahol vicces, hogy a lapattenyeru/hidroglobus-fejut magadra vetted... pedig akinek nem inge... :)
  • Papichulo
    "iPhone4, bocsanat, iPhone5-om nem volt, de vajon szignifikans a kulonbseg a ket modell kozt?"

Valahogy a hozzaszolasodbol azt vonom le, hogy te ezt egyhamar nem fogod megtudni :)

A tobbi meg szubjektiv, kiveve az arakat, amelyek peldaul a ket keszulek (SGS3/iPhone5) esetben nagysagrendileg azonosak peldaul az Amazonon, ahonnan barki tud rendelni, ha nagyon akar. Azt, hogy a MediaMarktban miert dragabb az iPhone, mint magaban az Apple - akar online/akar offline - store-ban nem tudom megmagyarazni... hulye aki ott vasarol ilyet.
  • zlatzky #80
    "A Galaxy NoteII pedig, tapasztalatbol mondom, lenyegesen jobb keszulek, minden szempontbol, mint a joval dragabb iPhone5."...iPhone4, bocsanat, iPhone5-om nem volt, de vajon szignifikans a kulonbseg a ket modell kozt?
  • zlatzky #79
    Nos, egy utolso hozzaszolas reszemrol a temahoz. Latom, itt tobben linkelgetnek be arakat, hogy ez ennyibe, az annyiba kerul, hasznltan, ujonnan, eBayen, satobbi. Hagyjuk most a hasznalt keszulekeket, telefonbol sosem vennek hasznaltat egyebkent sem, es tetelezzuk fel hogy a delikvens uj keszuleket szeretne. Gyorsan felugrottam a MediaMarkt holland weboldalara, es megneztem az arakat. Aszerint az ott kaphato legolcsobb iPhone, 4S (ilyenem volt korabban), 789 euroba kerul, (azert ez egeszen elkepeszto), az otodik generacios 799 euroba. Most akciosak, mult heten az iPhone5 meg 839 euro volt, ami azert a keszulekert nevetsegesen magas ar. Ugyanakkor a NoteII 639 euro, az SG3 pedig 569... A Galaxy NoteII pedig, tapasztalatbol mondom, lenyegesen jobb keszulek, minden szempontbol, mint a joval dragabb iPhone5. Azt megfigyeltem korabban, olvasgatvan az ezzel a temaval kapcsolatos kommenteket, hogy az iPhone fanclub tagjai, ha kritizalni szeretnek peldaul a NoteII-t, rendszeresen a "hasznalhatatlanul nagy" kepernyot hozzak fel utolso mentsvarul. Hat, ezeknek ajanlanam, hogy szovegeles helyett inkabb hasznaljanak egyet egy hetig, es rajonnek, hogy egeszen remek dolog, es bar elsore valoban tulzasnak tunik, borzasztoan jol hasznalhato dolog. Az meg, mint emlitettem, pusztan hab a tortan, hogy a Samsung termekei sem anyag-, sem osszeszerelesi minosegben nem maradnak el az alaposan tulbecsult, es borzasztoan tularazott Apple termekektol.
  • csimmasz
    A röhely, hogy galaxy tabra is van ellemben iPadra nincs 4g kínálata a Vodának.

Lehet ők is érzik a trendek változásaét?