7980
  • Caliph
    én valahogy úgy érzem,hogy idén már semmilyen formában nem jön. a tippem inkább 2025 q1,annak is a vége,március,ptu.
    majd ki kéne próbálni ezt a liftes mókát is,ami újdonság,de egyelőre idő nincs rá,nem szeretem úgy elindítani hogy csak fél vagy 1 órám van tolni,ebben a játékban az kb semmi :P
  • Bucser
    Morphologis mar eleg regota csak a view-ket kergeti a negativ felhangu videokkal, mert nem azt csianljak amit szerinte kellene.

A Sracnak kb 0 fogalma van a softwqare developmentrol, jobb lenne ha csak az Architect reviews seriesnel maradna...
  • Bucser
    Szerintem Q4 PTU vagy Evocati.
  • s1lkforrent
  • Caliph
  • Caliph
    Éééés ismét halasztás,már ami pyrot és a 4.0-t illeti. kivi vagyok idén megugorják e

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.08.27. 20:37:34
  • Torzonborz
    Amkor elkezdték a fejlesztést '12-ben, akkor nem érte el a CIG létszáma a 30 főt, onnét hizott fel a team a mostani 1000+ főre, szép folyamatosan. Valamint még mindig 2 játék készül, nem egy. Arról már nem is beszélve, hogy félúton volt egy szép kis soft rebeoot is.
  • macleody
    Milyen alapvető funkcióra gondolsz?
  • Borg18754
    Azt lehet tudni hogy hány fejlesztő dolgozik a projekten? Google-ben rákeresve több százat írnak, de 13 év fejlesztés után is még alapvető funkciók hiányoznak. Ha tényleg többszáz ember dolgozik a projekten az valószínűleg úgy néz ki hogy 400-an PR-al foglalkoznak, van 2 modeler, és van Józsi aki a szoftvert csinálja... részmunkaidőben :D
  • Stockbauer33 #7931
  • Caliph
    sajnos ez ilyen,mint bármelyik early access. azért fizetsz,mert támogatod a projektet,és kipróbálhatod az épp aktuális állapotában a játékot. garanciát nem ad senki semmire,szal ennek tudatában kell költeni rá. én egy alap csomaggal kezdtem,ami tavaly felupgradeltem egy prospira. többet nem költök rá. néha rámjön hogy toljam vele,felmegyek,egy két napig,vagy hétig,grindelek kicsit,küldizek,de volt sokszor olyan is hogy egy hajóba bepakoltam egy ursa rovert,elmentem microtech folyóhoz,és kocsikáztam a környéken meg repkedtem... ami pénzt ráköltöttem szerencsére nem hiányzik,nem étel vagy a rezsi helyett vettem prospit. ha kijön örülünk,ha bebukik búsulunk,és akkor jöhet a sok na én megmondtam,hogy megszívjátok ember.

pedig nekik is milyen jó lenne ha mégis elkészülne. és a világnak is megmutatná hogy van amikor az emberek többre vágynak egy kis codnál. Elite is jó volt,de a fleet carrierek után kicsivel meguntam. a földi rohangálásba már bele se vágtam. No mans sky is faja ,meg sok mindent lehet csinálni,de valahogy elvesztem benne és nem találtam motivációt hogy tovább toljam,ott is valahogy azután hogy lett egy jóféle freighterem és azon egy bázis

nagyon szeretem a scifi témájú dolgokat,ahogy a survial játékokat is,na ez a kettő együtt. Ark survival evolvedben volt hogy csak heteket töltöttem bázis építéssel,hatalmas kastély,szobákkal konyhákkal(benne egy majom fején egy cloth sapka ami úgy nézett ki mint egy konyhaséf fejfedő) , építettem mellé a jurassic parkból a raptor ketrecet,szenvedve a kábelekkel de a végén egész jó lett szerintem...szal el tudok lenni

ennél már csak egy jobb lenne,ha mindez ami a star citizenben benne van,átültetnék egy star wars világba...és a disneynek van pénze,és ha látná hogy a star citizen megjelent és tarolt,talán még megélemhetem ezt is :D

na mindegy,sok a duma,és a jövő zenéje mi lesz. nem úgy kell nézni,hogy kárörvendően fogok röhögni majd amikor megbukik,és teliírhatom az összes fórumot hogy én megmondtam,hanem úgy,ha megjelenik,és tudja bugmentesen azt amit vállaltak,akkor mennyit nyer a játékos közönség,és nem csak ezzel,hanem azokkal a folyamatokkal amit esetleg másik játékfejlesztő is elindithat,mint ahogy pl egy star wars vagy star trek világban hasonló

azonban az nekem sem jön be,ahogy korábban linkelt vidikben mondták,új hajókon dolgoznak ismét. elég a hajókból,tolják bele azokat amiket eddig meglebegtettek,vagy hajók helyett inkább toljanak több erőforrást a játék maga fejlesztésére. adják ki a játékot a core funkciókkal meg pár csillagrendszerrel,aztán lehet tolni utólag a többi rendszert meg hajót ezerrel.
    És ha így lesz,akkor nem csodálkoznék,ha havi díjas rendszerre állna át a friss belépőknek,a backerek meg kapnának életfogytig hozzáférést,megköszönve a támogatást :D de ez még (mindig) a jövő zenéje :p
  • Torzonborz
    Van gift opció, játék csomagot és az itemek többségét át lehet küldeni másik accra. Nyilván utólag ez problémás, de ha úgy alakul valakinek az állapota, hogy még cselekvőképes, de tudja, hogy nem sokáig, akkor igy meg tudja oldani az "öröklést"
  • Plata
    A smile-k már rég nem működnek.Sajnos.
  • s1lkforrent
    Szerintem annyira nem vicces hogy ez a játék még mindig development hellben dagonyázik lassan 12 évvel a sales pitch után a reá költött 716.471.652 dollár ellenére. :( Ugye az valamivel több mint 256 milliárd forint, és eredetileg 2014-2015 környékén meg kellett volna jelennie.

Ugyanakkor ha MOST tetszik a játék, akkor nincs gond, mert ha beüt a krach akkor ez ilyen is marad. Legfeljebb lekapcsolják a szervereket ha nem lesz már fedezet. A Squadron 42 fanoknak pedig őszinte részvétem.

Apropó, az SG fórumon már a smiliek sem működnek, az sajnos várható hogy ez az oldal előbb fog kimúlni mint Roberts átveréssé inflálódó, de indulásakor még szolid és teljesíthető álma, amit a félbolond szektás paypig whalebélák még fenntartanak egy darabig, csak ígérni kell nekik eleget.
  • Caliph
    amíg nincs bajod,és ha továbbadja a belépési adatokat+email címet,akkor a kutya sem kérdezi meg ki vagy. ahogy a steamnél sem :)
    a gond akkor van ha feltörnek ,de ha van esze a usernek és nem áll rá valami különösen képzett hacker,és van többfázisú azonosítás is,akkor nehéz lenyúlni a teló email játék kombót.
    szal bele kell írni a végrendeletbe a jelszavakat,és no problem. onnan már lehet telószámót/emailcímet változtatni. meg emlékeim szerint nem kértek személyi másolatot regisztrációnál :D
    szal érdemes a gyereket a saját nevedre keresztelni,és akkor még azzal sem lesz gond :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.08.13. 12:36:48
  • Plata
    Engem egy dolog érdekelne,az aki ráköltött a játékra párszáz vagy ezer dolcsit,az az accountját majd ha meghal a gyerekének tovább adhatja?
    Vagy unokájának,mert mi van ha meg hal az acc tulaja és a játék 20 év múlva ki jön,az unokája nem játszhat majd vele? :D
    Mert ugye steam játék nem örökölhető.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2024.08.13. 12:23:30
  • Caliph
    ismét free fly lesz

• Caliph
  • Caliph
    figyelembe véve,hogy még mindig alpha,lehet repkedni,felfedezni,küldiket vállalni(szállítás,kutatás,bunkervédelem,fejvadászat)
    ha épp olyan gyártó van soron,aminek van erre alkalmas hajója,akkor kipróbálható a salvage,a mining. bug van,free fly alatt sok az ember is ami szerver instabilitáshoz vezet,mindezeket vedd figyelembe amikor kipróbálod.
  • hapi
    csak repkedni lehet céltalanul? vagy a játék tartalmát is meg lehet nézni? Vagy még mindig nincs olyan hogy tartalom? Nem piszkálódok valóban nem tudom.
  • Caliph
    Mától május 29ig free fly van,az invictus event miatt. a szokásos felállás,sorban jönnek a hajógyártók,két naponta,kipróbálható az adott hajógyártó repülhető hajói ingyen az adott időszakban

event napi felosztása
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.05.17. 21:08:13
  • Caliph
    Na a pénzt elvették,de a hajók megvannak,reclaimer is
  • Caliph
    este ránézek,tegnap a homeworld 3an agyaltam,mert nagy kedvenc az első kettő rész,de a vélemények a 3asról elég vegyesen alakulnak.
  • Caliph
    az nem jó hír,mert volt a számlán vagy 20 milla. ki akartam venni a carrackot 30ért,de ráuntam a sok farmra :D
  • macleody
    Elvileg a hajók, fegyverek, rucik maradtak, csak a pénzt tüntették el.
  • Caliph
    még nem léptem fel
  • macleody
    Megmaradt a Reclaimered az új patch után?
  • Caliph
  • Caliph
    Ismét kigrindeltem a reclaimert,teljesen jól használható egyedül is. hammerhead clean up küldit vállalok,és szétbotom. a szétbontással már megadja a küldit,ami 250k pénz,és teli a puffer is. lent szépen kipakolsz,16 scu konténereket használok,felpakolom a balconyt,felhalmozom a ládákat amennyire lehet. előfordul hogy pár láda átbugol a falon és kiesik az űrbe,de nagy része megmarad. 3 hammerhead bontás kb belefér egy órába és 5-6 misit hoz. sajnos úgy vettem észre hogy a docking nem működik még,legalábbis nem adott leszállási engedélyt seraphin állomáson,így orisonra kell menni(egy lopott hammerheaddel viszont működött a dokkolás,feeling volt,hogy az a nagy dög ott lóg az állomás oldalán :p )...sok idő a le és felszállás :D
    amikor kipakolok a pufferből,elugrok crusader vagy daymar felé aztán félúton megállok. nem merek a yela övben pakolászni,közel van grim hex,és kalóz playerek vadásznak mindenkire is

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.04.24. 08:01:54
  • Caliph
    nem tudom lesz e wipe 3.23nál,de a salvage nerfelve lesz,a 250k hammerhead clean up már csak 80 k lesz
    az ingame hajók árát megtolják,közel 100 százalékkal,van amit többel is.a kisebb hajóknál akad csökkentés is. ha nem lesz wipe ,érdemes még most kigrindelni a hajót amit szeretnél.
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.04.24. 07:54:15
  • Caliph
    hát hétvégén toltam egy kicsit,sajna jól megszopattam magam...7 milláról indultam,c2vel szállítottam rappel és lorville között,egy teli c2 7,6 milla,körönként 2 milla körül van a haszon :p és server hoppolni kell mert egyben nem lehet eladni,nincs akkora demand,szal szervó váltás,ismét kivonatozni,eladni egy részét,megint szeró váltás és így tovább :D ...

nem biztonságos szállítás de szerencsére nem playerek,hanem először cargo bug(buktam egy teli szállítmányt,pedig pont átléptem volna a 15 milla auec-t).

másodszorra magamat szopattam meg,kigrindeltem ismét,megvettem a reclaimert,mondom mielőtt bármit teszek vele elrepülök arc l1re jobb qt drivért...itt bebugoltam a hangárba,beragadtam,impound sem működött bejutni sem tudtam az állomásra,nyomtam egy suicedeot
    ééééés ujraéledés után sehol a reclaimer...ugye ha veszel egy új hajót,le kell kérni,aztán ismét store,igy tárolódik el hosszú távra állítólag....supportnak levél,nem tudnak segíteni mert alpha,értem én,de simán adhattak volna megint annyi kreditet,hogy újra vegyem,nem számít sehol,meg livere úgyis full reset lesz,sőt bizonyos patcheknél is,legalább teszteltem volna,mert szoktam bugokat is reportolni... :D hát most itt állok 800k Auec vel és még egy hajót sem szedtem szét a reclaimerrel :D

és a grind is hosszabb lesz,mert kevesebb a pénzmag amivel kezdek :D szal kicsit elvette a kedvem megint,így jártam :D

7 milláról kockáztatva 1 délután alatt grindeltem ki,ez most több nap lenne,annyit most nem érzek magamban :p
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.04.15. 14:21:16
  • Bucser
    Legutobbi Letter from the chairman idenre mondja Alpha 4.0-at es SC 1.0- fele dolgoznak (szerintem jovore) mar 4-5 starting naprendszerrel amikor is igazan elkezdik a marketing pusht es kilepnek az early access modelbol.

+ Tyler Witkin folyamatosan teaseli a Citizencont ami iden Manchesterben lesz. szerintem bejelentik a SQ42 release datet
    Utoljára szerkesztette: Bucser, 2024.03.29. 12:56:55
  • lonvard
    :-DDD

De most már volt egy beharangozó, Chris üzente mindenkinek, hogy hold the line, és aki kitartott, annak van egy olyan pozitív üzenete, hogy valamikor a jövőben kész lesz a játék, csak tartson ki továbbra is! Én kitartok! :D
  • Caliph
    köszi,akkor így már tiszta
  • Bucser
    Tech Previewhoz mindenki hozzafer aki PTU-n van. (a dropdownban van ahol a PTU/LIVe/EVO kozott lehet valasztani).

TechPreview-n volt eddig 2 system 2 DSG - 1 system 2 DSG es 1 system 4 DSG - 800 player egy clusteren.

Evocati mar 3.23-as featureoket tesztel (mint a viz deformation meg a felhok javitasas (hogy tavolsagbol ne nezzen ki fuzzy pixelesnek) es a tobbi. A 3.23-as patch is nagy lesz de utana kovetkezo szerintem mar 4.0.
  • Caliph
    pár kiválasztott már teszteli a szerver meshinget egy teszt szerón.most nézem,remélem nem kamu :D

• JonasSandor
    Jaja meglátjuk.
  • Caliph
    yepp tudom,bár a közelmúltban is nyilatkozott a mester hogy már látja a végét,idén jön a 4.0(legfontosabb server meshinggel )és elkezdik átemelni a dolgokat a sq42ből(ami már szinte kész,már csak polírozzák) a citizenbe, pontos időpontot persze nem mondott ... valahogy úgy érzem hogy végül az lesz amire már korábban is számítottam,hogy a jelenlegi rendszert játszhatóra csiszolják,kidobják,aztán jönnek majd szépen az új rendszerek,mechanikák stb...

meglátjuk,ahogy a vak is mondta :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.03.26. 08:58:47
  • JonasSandor
    Évekre vagyunk még tőle, squadron is max jövő karácsony kb.
  • Caliph
    én is így gondoltam pár éve,aztán azért tuningoltam két éve...azóta se jött :D de várós továbbra is