Kibogozhatja a szálakat a bonobó genom
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A helytelen válasz pedig az, hogy a populációk mindig igyekeznek alkalmazkodni a környezetükhöz. Ha a környezet úgy változik meg a populáció vagy a populáció egy kisebb, elszigetelõdött része számára, hogy nem tudnak az addigi anyagok felhasználásával fészket építeni (mert azok nem állnak rendelkezésre), akkor azok az egyedek fognak elszaporodni (azok a gének fognak elõtérbe kerülni a génkészletben) a populációban vagy az elszigetelõdött egyedek alkotta új populációban, akik alkalmasak arra az etológiai bravúrra (amely gének lehetõvé teszik azt az etológiai bravúrt), hogy más alapanyagból is képesek fészket készíteni.
mielõtt elõjönnél vele : a környezet nem mindig az okossabb erõsseb nagyobb példányoknak kedvez elõfordul hogy a butábbak maradnak meg , vagy nincs szükség sok agyalásra az életben maradáshoz, igy történhet hogy ekkora különbség van mondjuk a bagoly (ironikus módon az egyik leghülyébb madár) és a holló probléma megoldó képessége között.......
A fenti tanmesébõl is látjuk hogy volt pár tökegyforma Tau (madár) és eltérõképpen reagáltak az eltérõ helyzetekre. ha továbbvisszük a mesét, mert feltételezzük hogy a Tauk mégsem pusztultak ki szaporodás nélkül.. mert szegények annyira hülyék. Akkor az utódaiknak is ezeket a módszereket mutatják meg, mert azt érzik helyes megoldásnak. Persze mindíg jöhet egy kis-Tau aki úgy dönt hogy elvándorol. Lehet beledöglik mert hülye hozzá, de lehet alkalmazkodni tud ahhoz az életvitelhez, és õ már majd az új módszert fogja tanítani a kis-Tauknak.
Ha ez túl bonyolult akkor kérj meg egy felnõttet hogy magyarázza el..-
Az ígéretem elvileg azóta tartom, az egy kivétel kivételével. 😄 Sõt olykor egy kommenten belül többször is leírom hogy hülye vagy, azaz statisztikailag akár két három "te hülye vagy" beillesztése nélkül is kommentelhetnék. 😊
De amúgy vicces.. megkérdezted hogy komolyan választ várok e a kérdésemre, erre miután válaszoltam gyáva módon kitérsz. Ennyit érnél? Ami tetszik és amibe nem lehet belekötni (szerinted) azt leírod a többit meg szent titokként tartogatod csak magadnak?
""...az evolúció elméletének nem az a lényege hogy hol, hanem hogy hogyan alakult ki. Azt ugyanis egyáltalán nem érinti."
Aztán miért nem érinti?
Szerinted hogy keletkezett az élet?"
Igen.. az evolúció NEM az elsõ élõ organizmus kialakulását vizsgálja hanem azt hogy abból az elsõbõl miként lett a sokadik után egy teljesen más organizmus. nem vitatom hogy vannak afrikában, azt sem hogy vannak a sarkkörökön emberek. De ugye nem gondolod azt hogy ha hirtelen helyet cserélnének akármelyik is túlélné... Márpedig az evolúció ez. Ha életképtelen vagy meghalsz. Bár lenne igaz ez az emberekre is, de sajnos a modern gyógyászat és az emberségesség jelszava olyanokat is életben tartanak akik teljességgel csak koloncok az embereken. Ha valaki nem hasznos a többiekre akkor azt nem kell életben tartani, az állatvilágban sincs ez másképp. Egy madár nem tud repülni mert úgy született vagy balesetezett egy ragadozónak köszönhetõen? nem fogja a többi elcipelni a seggét a vándorúton.
Kíváncsi voltam Alfa of NS mit fog válaszolni a kérdésre, de neked ebbe is bele kell okoskodnod egy nagy semmi értelme kommenttel.
Ha akarsz értelmes vitát folytatni, ám legyen, de kímélj meg a sületlenségeidtõl.
Nézzük a madarakat.
Gondolom egy közös õsük volt. (Szóljatok, ha nem.)
Ha jól tudom mindegyik rak fészket. (Szóljatok, ha nem)
Egyik gallyakból, másik fûszálakból, harmadik fonja, negyedik kövekbõl, aztán bélelik is, mások földbe vájnak üreget, de hogy jut eszébe egy madárnak áttérni a közös õs által preferált anyagokról (mi volt az? ) mindenféle egyébre, nem beszélve a nyálból fészekrakásról.
Van erre valamilyen hihetõ elméletetek?
"Arra ugye még nem gondoltál, hogy egy tudományos elmélet nem egyetlen mondatból áll, ami vagy igaz, vagy nem, és a korral elavul?"
Mondták már neked, hogy hülye vagy?
Kb ennyire értelmes a feltett kérdésed."
Ez csak költõi kérdés volt, nyugi. De a párhuzam nagyon jó (ha az volt). 😊
Amúgy a 126-os kommentedben: "Aztán miért nem érinti?" Nem dicsekednék azzal, hogy nem tudom, mi az evolúció, de kétségbe vonom. De ne is zavartasd magad, látom eddig sem tetted. 😊
Csak neked, csak most. 😊
(Ha akarod közszemlére teszed.)
Ígérted te már azt is, hogy minden hozzászólásomra azt fogod válaszolni, hogy hülye vagyok #50 . Azt se sikerült betartanod. Most miért higgyek neked?
Aztán miért nem érinti?
Szerinted hogy keletkezett az élet?
Határozottan kíváncsi vagyok a kérdésemre a válaszoddal. Mert azt már eddig is tudni hogy te nagyon hülye vagy. De a kérdés a nagyonon belül mennyire is?
Sir Ny: Kérlek ne Széfmesterezz.. meglehet elírás vagy félreolvasás, de mivel léteznek módzserek ékezetes karakterek írására akkor is ha az adott helyzetben nem szerepelnek a karaktertáblában egy dolog. Példaként pár módszer: é, e', ee (régebben az ö-t oe-nek írták a telegrammokban mert nem volt ékezet és mert egyes szavaknak ékezet nélkül teljesen más ajelentése, és félreérthetõ lett volna). Nem kötözöködésképpen írtam, de az e és az é nem épp szomszédos billentyûk (max ha telefonról sms szerûen billentyûzöd be).
Tau: Sokan várnak választ a sok sok elhangzott kérdésre (nem csak a mostani témában), de eddig max kötözködést olvashattunk. Persze most jöhetsz azzal hogy te csak rávilágítasz az elmélet hibáira, és jössz az intelligens tervezéssel, de akkor mi meg kisujjból visszakérdezhetnénk hogy a teremtõt/tervezõt ki teremtette/tervezte.
Nem az a kérdés hogy miképp alakult ki az élet vagy hol, hanem hogy az miként változik. Az evolúció pedig erre a kérdésre ad vagy próbál választ nyújtani. Isten ugyanúgy teremthette az életet mint az ufók vagy a randomgenerátor, de az evolúció bizonyítja hogy a randomgenerátor a legvalószínûbb, majd jön a sorban az ufo, és messze lemaradva jön a nagybetûs isten.
Érdekes lenne az a vita is hogy miként alakult ki a világegyetem, de persze bárki bármit mond, mindig fel lehet tenni a "Jó, de mi volt elõtte" kérdést. Te most is eddig is azt vallod hogy az evolúció csak kamu, és csak azért változatos az élõvilág hogy téged szórakoztassanak.. hogy ne unatkozz. De ha a változatosságot csak ezért ismered el, akkor kíváncsiak lennénk hogy mi, vagy ki alkotta ennyire változatossá szerinted. Ha lehet név szerint említsd. Nem fogunk Kiröhögni ha istent vagy a kis szürke vízfejût Kovács Jocónak hívnák, és egy kövér kajlafülû szakállas hülyegyerek. De tényleg nem fogunk kirohogni ha ezt írod. (legalábbis ígérjük hogy megteszünk mindent a röhögés elkerülése végett).
Amúgy írtam már hogy te nagyon hülye vagy?
Egy tudományos elmélet predikciók összességébõl áll. Ezek a predikciók pedig bizonyíthatók vagy cáfolhatók. A cáfolt predikciók kikerülnek az elméletbõl, a bizonyított predikciók pedig új predikciókat von(hat)nak bele az elméletbe...
Nem elég, hogy nem vagy tisztában a genetika legalapvetõbb dolgaival, és még azt sem tudod, hogy Darwin fõ mûvének címében a "faj" szó mit jelent, folyamatosan bizonyítod, hogy még a tudomány fogalmával sem vagy tisztában.
Bár ezt már mondtam párszor, és nem most, ennyi idõ alatt a droidkodás helyett legalább ezt bepótolhattad volna.
Pont az ellenkezõje az igaz. Ahogy nõnek az ismereteink, úgy erõsödik az evolúció elmélete. Az hogy esetleg pocsolyában és nem a tengerben keletkezett az élet az lényegtelen, mert az evolúció elméletének nem az a lényege hogy hol, hanem hogy hogyan alakult ki. Azt ugyanis egyáltalán nem érinti.
Az evolúció elmélete szép, egyszerû, logikus, és még nem találtam ellene saját kezemmel fogható bizonyítékot. Nekem tetszik, bár nagyjábólkörülbelül semmilyen mértékben nem érint.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Kérdezzük meg a Szefmestert.
Jelen esetben döntõ lenne a véleménye. 😊
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Lehet bennem van a hiba, de inkább hiszek egy Diplomás biológusnak, mint egy ilyen Tau féle hülyének.
De ezt te nyilván másképp gondolod okostojás!
Kímélj meg!
Köszi!<#kacsint>#kacsint>
Evolúcióval kapcsolatban is van álláspontod, vagy csak a vitakultúra a szakterületed? <#rolleyes>#rolleyes>
Epikuroszt nem tudjátok hol van mostanság?
Valójában nem tulajdonítok ekkora jelentõséget annak a hozzászólásomnak, csak visszavágás volt a sok mocskolódásért.
Az. Engem mostanában zavar a bizonyítás problémája. Bizonyítani csak axiómarendszeren belül lehet, ám fizikai világunkra nem áll fenn ez az axiómarendszer. Sõt, konkrétan 0 darab axiómánk van. Zavar hogy elméletileg ojbá túnik nekem, hogy az emberek milliárdjai lényegüknél fogva értelmetlen dolgokat mûvelnek.
Bizonyítani nem tudsz, mert mindig hátrébb lehet lépni egyet, és több bizonyítékot követelni.
Ez mondjuk nem fontos, csak néztem hogy úgy tûnik egy ideje együtt vagytok, hát jöttem nézni és beleugatni.
de a semmire megint írtál fél oldal semmit. <#nevetes1>#nevetes1>
Gratulálok!<#taps>#taps>
Elárulom, az evolúciós elmélet is ugyanilyen elavult ismeretekben gyökerezik.
Csomó ember vehemensen védi, de még most is csak annyit tud róla, amit gyerekkorában tanítottak neki róla iskolában.
Elég torz az értékítéletetek.
jah és még mielõtt elfelejtem. Tau te hülye vagy.
(Tényként közli az állítását.)
Az életben nem láttam még ezt a Tau gyereket itt, mondjuk nem is vagyok túl aktív.
Így igaz.<#eljen>#eljen>
De fura hogy most esztétikai dolgokba mész bele, meg abba hogy valaki azt mondja hogy õ ezt tanulta, és nem pedig abba hogy valaki csak trollkodik, és nem elõször teszi.
Tau simán csak hülye. Ha én kijelenteném egy nagy kék labdára hogy ez egy labda, õ azt mondaná hogy ez nem az. Mondaná hogy ez egy kék valami, és mindenki más hülye aki nem ezt mondja. Ha meg valaki azt mondja hogy ez nem egy kis piros kocka akkor annak igaza lenne bár, de semmi újat nem mondott és nem is bizonyított. Egyszerûen csak trolkodott.
Taunak bizonyítania kellene végre azt hogy mi miért van és nem csak trollkodnia. A kérdések önmagukban nem ártalmasak, de az ahogy õ teszi fel õket már minden csak nem hasznos és építõ jelleggel van.
Nem tudsz te sem meglenni fikázás nélkül...
Szerintem meg nem azzal kellene bizonyítanotok az igazatokat, hogy engem próbáltok hitelteleníteni minden erõtökkel.
Mellesleg, a te linked hol ír neutrínókísérletekrõl, vagy gravitációs kísérletekrõl?
Az kiderül belõle, hogy nagy valószínûséggel a felezési idõ nem hõmérsékletfüggõ és nem befolyásolja, hogy fémes vagy nemfémes környezetben van e a radioaktív atom.
És?
Ezzel most mit bizonyítottál?
Valami jobb javaslat? Én hiszek neked, ha ténylegesen tudsz jobbat, mint bárminek kétségbe venni igazát. Miért ne tenném? Ténylegesen jobb lenne ha elfogadnám ezt bármiféle feltétel nélkül?
Azt hiszem, talán a közösség nevében kérlek, de lehet, hogy csak egymagamban: ne ordibálj. Köszönöm.
Szerintem nem kérdezheti jogosan senki. Ha valami hibás, és én azt mondom, hogy hibás, akkor a kijelentésem igazságtartalma nem fog függni attól, hogy tudom-e a jó megoldást.
Ennél már csak az a szánalmasabb, ha valaki hisz a diploma bizonyító erejében.
Mert hát a kutatóbácsik és nénik (Taunak meg mert nagyon hülye szegény és max ezt érti meg) kicsit olyanok az evolúcióval mint egy 100000 db-os puzzle-vel, aminek nem ismerik az eredetijét. Felvesznek két elemet és megnézik mihez illeszkedik, majd felvesznek megint és azt is megnézik, és minél többet tudnak összerakni annál többet tudnak meg az egészrõl. Darwin bácsinak volt a 100000db-ból kb 1000db-ja, ezért is mondta azt hogy õ ezt még nem érti. Ma már megvan több mint a fele, és már elég ügyesen összerakosgattak pár nagyobb részt, de azok pontos helyét még most sem nagyon tudják (puzzle hely pontossággal), max hogy "kb itt kell lennie". Ha meglesz a keret is és lesznek a két szélet összekötõ részek akkor már elmondhatják hogy tudják a megoldást, de még vannak fehér foltok. mert most még vannak fehér foltok, és a Tauhoz hasonló szabadon eresztett vadbarmok ezekre a fehér foltokra építik a baromságaikat. A kicsit kekecebbje meg esetleg még beszól hogy "az nem oda való, szóval rosszul csináljátok!".
Azt nem tudom hogy az elsõ valami hogyan lett. Legyen az isten miatt vagy tervezés miatt, vagy randomgenerátorral.. édes mindegy. Mert akkor is ott lesz a kérdés hogy mibõl lett isten, a tervezõ, a random generátorba beszórt anyag. Leállhatsz vitatkozni azon hogy hogy alakult ki az élet, de azon nemigen hogy van-e evolúció. Ha minden állandó és örök, akkor mitõl változik az ember? Miért találni olyan élõlények nyomait/maradványait amik ma már nem is léteznek? Jött egy troll és rányomott véletlen a törlés gombra a tervezõi irodában? Vagy bedobta egy Creatureshop programba és kicsit átszerkesztette a fogait, a fejét, meg a mintázatát?
Tau simán hülye.. és még élvezi is. Forog is lelkesen! 😊 Semmit nem tudott még felmutatni a saját véleményérõl, mindig csak megtámadta a másikét. De ott sem ám logikus érvekkel alátámasztva. Neeeeeem. Simán csak annyi ír: te hülye vagy mert ez nem is így van. De hogy hogy van azt már SOHA nem írta le. Egy másik cikknél 800kommenten keresztül tudta tartani azt a szintet, hogy a kultúrált kérdésekre nem válaszolt, az anyázásra felsõbbrendûsködött és leszólt, a bizonyítékokat és érveket leszólta/tagadta, de mindeközben a saját elképzelésérõl egy sort sem írt.
Taunak csak annyit szabad mondani hogy: Te hülye vagy bammeg... húzzá' vissza az speciális gyermekek iskolájába az elsõ osztályba! Hátha a tízezredik után már elhiszi hogy tényleg olyan sötét.
Amúgy az elején próbáltam veled vitázni. Többször is. Sõt, azután is. Nem sikerült. Ebbõl arra következtettem, hogy nem lehet.
Elsõsorban azért, mert inkompetens vagy a témában, nem is kicsit. És mint azt már többen is megállapították, csak a hülyeségeidet hajtogatod. És a hülyeség is csak részben a tieid, mert azokat is különbözõ oldalakról kopipészteled. (Például kisiskolás genetikával foglalkozó oldalakról - amibõl hülyeséget vonsz le, mert még azt sem vagy képes megérteni... További tippelt források: a www.miérthazugságazevolúció.hu, www.azevolucionistákhülyék.hu, www.darwingyengeelméjûvolt.hu stb.) Csak a kekeckedés teljesen a sajátod. De az nagyon megy.
Próbáltad már valaha is tankönyvekbõl (elõször középiskolás, azután egyetemi) megérteni az egészet? Nem hiszem. (Egyáltalán tudod, mi az a tankönyv?) És azért nem, mert igazából nem érdekel, viszont manapság divat azt hinni, hogy a biológiához mindenki ért. Tele van a net idiótábbnál idiótább oldalakkal. Kezdve azzal, hogy "a szúnyog térde kalácsa rákot okoz", azon át, hogy "tudta-e, ha a hegyikristályt menetiránnyal ellentétesen simogatja, akkor meggyógyul a szomszédnéni prosztatarákja", befejezve azzal, hogy "Darwin evolúcióelmélete hazugság, mert a galapagos szigeteki pintyek nem is az ott élõ óriásteknõsök egyenesági leszármazottai"... Fájdalmas és szomorú dolgok ezek.
Most is a 89-es kommentben: "Na "tudós" urak, várom a válaszokat." Ez mégis mi megint? Azt állítod, tudod, hogyan mûködik a tudomány. Akkor találd ki magadtól, mi van ilyenkor...
Én pedig megyek aludni, ha megengeded. 😄 És a jövõben sem kívánok veled "vitatkozni".
Aztán mitõl biztos, ha az "óra" nem egyenletesen jár? <#vigyor2>#vigyor2>
Nem "a tudósok", hanem a Osnabrücki Egyetem kutatói, és nem kizárták, hanem valószínûbbnek tartják, hogy nem tengerben jött létre. Egyébként szerintem is valószínûbb.
"Meg azt se tartod számon, hogy a radioaktív felezési idõ nem állandó.
Tehát az a pármilliárd év sem biztos."
De, a pármilliárd év az biztos.
.
.
.
"Isten nem kockajátékos" - Albert Einstein
Már megint elfelejted, hogy már kizárták a tudósok a tengereket, mint az élet bölcsõjét.
Meg azt se tartod számon, hogy a radioaktív felezési idõ nem állandó.
Tehát az a pármilliárd év sem biztos.
Na "tudós" urak, várom az okos válaszokat. <#wink>#wink>