6309
-
#364 Ezt speciel nem értem? Mitől volt szörnyű? Már nem azért, de nem sok más RPG van ahol annyira szabadon tudsz mozogni mint abban a játékban. -
#363 Az EA E3 akart lenni sorry :D -
#362 W3-nak négyszer mentem neki és 2-3 óráig bírtam. Szörnyű az a játék, semmilyen formában ne használjuk viszonyításhoz pls :(
Ha open world, akkor legyen open world, de részletesen ha már fps. Igazából ennyi :D -
#361 Azért azt is tegyük hozzá, hogy ez egy kerület volt a sok közül. El is mondta a narrátor az elején amikor felkelt a csaj és kiment az utcára, plusz már az EA alatt mondták (és képeket is láttunk), hogy több kerület lesz. Nyilván pl az elit negyed, vagy az üzleti negyed nem ilyen darkos, mint ez az ipari terület. -
Kurfürst #360 500 méter? Javasolok egy sétát Novigradban...
Csak a viszonyítás kedvéért, ez volt a Witcher 3 Velen fő térképe, töltögetés nélkül. Mielőtt kibővült kicsit keletre. És még volt ezen kívül ha jól számolom 3 további, kisebb.
Utoljára szerkesztette: Kurfürst, 2018.08.28. 14:24:56 -
#359 Észrevettem már én is ezt a hatalmas hájpot ami ekörül van, végig is pörgettem a gameplay demót. Call of Duty Black Ops szerű lövöldözés (nekem speciel baromira nem tetszenek ezek a jövőbeli csilivili csillogó puttyogó fegyverek, szerintem nincs bennük fizika, nem érzed a feelinget), egy szabadnak mutatott városban.
Még is van egy olyan érzésem, hogy baromi szabadnak mutatja a várost ami a legapróbb részletekig ki van dolgozva, még sem mozoghatsz 500 négyzetméternél nagyobb területen adott pillanatokban.
Ha csinálnak egy GTA szerű free roamot fps nézetben, kisebb térképpel de részletesebb pályával, random, utcára néző lakások kifosztási lehetőségével (eddig még soha nem volt ilyen), akkor jó lesz. Amúgy álljon félre, halkuljon le mert mindjárt Red Dead Redemption 2 :D
Utoljára szerkesztette: Mr_no_NaMe, 2018.08.28. 13:07:26 -
#358 Engem se zavar ha valakinek nem jött be nem vagyunk egyformák és teljesen igazad van abban, hogy kell az ellenvélemény is.
Utoljára szerkesztette: wedge31, 2018.08.28. 13:06:40 -
#357 Ajánlom nekik kőbányát Bár sajnos elkapták a fantomot többek kárára
#356: Mit keverek, írd már le ,tényleg érdekel?
Utoljára szerkesztette: grebber, 2018.08.28. 13:04:36 -
#356 Én meg sem néztem még a gameplay videót. A probléma az, hogy ettől függetlenül írsz vicces dolgokat és kevered a szezont a fazonnal.
A kommenteddel a probléma az, hogy nem ajnározás van. A CDPr minőséget és fejlesztői voltát kezdted minden mással keverni és összemosni. A probléma, hogy a felvilágosítás után is tolod fullba tovább...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.08.28. 13:06:44 -
#355 Nincs ezzel semmi baj, nem tetszhet mindenkinek, de az is tény, hogy az a többségnek tegnap óta merevedése van... -
#354 "A nyelvtudásod meg azétr hátrány, mert kb. arról tudsz amit magyar nyelven írnak meg, vagy arról sem. Tehát úgy mondasz véleményt, hogy az évilágon semminek nem tudsz utánanézni vagy utánaolvasni. El vagy saját kis álomvilágodban... "
Kaptunk majd egy órás gameplay.. Ha hang se lett volna rajta ugyanaz lenne a véleményen erről a játékról.
Ilyen hájp kb a Star Citizen veszi körül még ,mert ott vannak ennyirl fanatik "védők" hogy bárki aki szóvá teszi ,hogy többet vár mert küldik a k. anyjába ,hogy beteg meg hülye meg minden felhoznak ellene csak hogy védjék a játékot.
Kiskoromba sokat vertek... A kövi kommentedbe ezt is sződd bele ,lehet emiatt nem érzem át a nagy világmegváltást ebben a játékban...Komolyan néha szánalmas amit le tudtok művelni.
Van egy véleményed nekem is (más fórumokat is olvasva sokan vannak mások is akik nem látják azt a spanyolviaszt..) elfér itt mindkét vélemény nem csak a magasztalónak van helye. -
#353 És ki a fenét érdekel, hogy a nagy kiadók (megint, KIADÓK, és nem FEJLESZTŐK, ez megvan?) mennyit kaszálnak? Mert a gamereket biztosan nem, rajtad kívül legalábbis.
Tény, hogy a CDP olyat tett le az asztalra művészetileg, kreatív téren, programozás terén, és úgy en bloc, példaértékű művet alkottak, olyat, ami párját ritkítja, és útmutató jellegű. Szakítottak is pénzt vele bőven, Lengyelországban gyakorlatilag nemzeti kincsként tartják őket számon.
Ehhez az egészhez hogy a fenébe jön az EA, meg a többi nagy kiadó az évről évre ismétlődő középszar, vagy annál is rosszabb vacakjával? Kit érdekel a nyereség ebből a szempontból? Hogy jön egyáltalán ide? -
#352 Semmiféle hazudozás nincs benne. Én az első végigjátszás alatt egyetlen játékmeneti buggal találkoztam, egyszer úszás közben nem tudtam kijönni a vízből. Ennyi. Nem volt CTD, nem fagyott ki. Egyszer sem. Hadd ne mondjam, hogy egyes AAA játéknak csúfolt izék miket produkáltak...
A W3 ráadásul egy 2012-ben vett totál középkat gépen Hi beállítás közelében tudta a 30-40 FPS-t hairworks nélkül full HD felbontáson.
Ehhez képest pl. az XCOM2 - egy szutyok turn based game, ami lényegében egy gigamod szintjén állt - a 2015-ös erősebb gépemen beszaggatott. Megalol.
A Wicther 3 annyival a világ felett állt 2015-ben, hogy arra szavak nem voltak.
A nyelvtudásod meg azétr hátrány, mert kb. arról tudsz amit magyar nyelven írnak meg, vagy arról sem. Tehát úgy mondasz véleményt, hogy az évilágon semminek nem tudsz utánanézni vagy utánaolvasni. El vagy saját kis álomvilágodban... -
#351 "A Witcher 3 kb. bugmentesen és optimalizáltan jelent meg " Ne kezdjünk el hazudozni...,mert nem így volt.
(Nyelvtudásomat ,meg belekeverni egy pénzről szóló harcba... Ezért kérsz valami ajándékot ? )
Utoljára szerkesztette: grebber, 2018.08.28. 12:40:39 -
#350 Hallod, te nagyon házhoz mész a pofonért.
A Witcher 3 akkora kasszasiker volt, hogy arra szavak nincsenek és állami (!) szinten kiemelt figyelmet élvezett, mert ott az állam pénz és lehetőséget lát abban, hogy ne autó összeszerelő ország legyenek, hanem szürkeállománnyal termeljenek pénzt. A CDPr munkássága gyakorlatiag a mint, hogy mit és hogyan kéne csinálni.
A másik az, hogy a CDPr hozzáállás nem pusztán anyagi sikert jelent. A Witcher 3 kb. bugmentesen és optimalizáltan jelent meg abban a korban, amikor félkész és bughalom játszhatatlan RTW2-őt adtak ki vagy az évekkel későbbi ME Andromédán röhögött, hogy arra ki bólinthatott rá...
A világra való rálátásod 0, ami annak köszönhető, hogy nem beszélsz semmiféle idegen nyelvet (legalábbis tudtommal). -
#349 -
#348 Erről beszélek...Amíg a CDP "kihívni" akar meg rajozni addig a többiek pénzt keresnek ugyanis ez erről szól...
Szerinted az emlegetett "lesajnált" kiadókat/fejlesztőket mennyire érdekli a cdp amikor a "szarjaikkal" évről évre tonnányi (sokkal több pénzt) keresnek mint a cdp?
-
#347 Mielött még valaki bemenne az erdöbe az itt olvasott sok okosság miatt szögezük le a Cyberpunk 2077-nek semmi köze a deus ex, rage, játékokhoz ezekböl nem vett át semmit.
A játék világát 1988-ban találta ki Mike Pondsmith amit késöbb folyamatosan fejlesztett, bővitett.
Ha már mindenáron valamire hasonlitani kell az legyen a Blade Runner mert abból bevallottan meritett.
Ettöl persze emlékeztethet valakit ezekre de ez alapján mindenre rá lehet húzni ezeket a sablonokat. -
#346 Filmbe más mint pixelgrafika. Részemről....:)
Játék engine-be másképpen jön át. -
Kurfürst #345 Nekem a belső terekről meg a designról eléggé a Dredd lepusztult világa jön át. Pont egy ilyen megatoronyban játszódik az is, nem véletlen szerintem a hasonlóság. Nagy, csupasz betonnal borított terek, iszonyat ízlésficamosan, tahón összeválogatott ruházat meg szerkó mindenkin, fullosan igénytelen, maximálisan lelakott lakókörnyezet. Szerintem adja. A cyberpunk életérzés annyira nem mozgat meg, de valahogy a CDPR nagyon elkapta annak a feelingjét. -
Although #344 Alábecsülőd a siker jelentőségét. Ebben a polkorrekt szarban ami ár a játékipart is elérte és meg kell felelni minden szarnak. Ráadásul a színvonal is évről évre csökken azoknak a CD Projekt ikon lesz. Ez nagyon nagyot fog szólni komolyan mondom. Ha eddig nem is de innentől a CD Projekt lesz az etalon. A részvényeik szépen fognak felfelé kúszni és akik eddig nem az Obsidian szerű cégekhez menekültek és valóban alkotni szeretnének, normálisan azok közül sokak majd a CD-nek akarnak dolgozni. Már most van alkalmazottjuk rendesen a nyugati világból. Ha ez kijön utána bővülhetnek rendesen. Persze az igazi kérdés a megnyomorító szabályozásokat, hogy fogják tudni kikerülni. Mert az "elvárásokat" amiknek a pl. EABio megfelel, azt leszarják. Persze még ott a Beth is, akik tényleg ügyesen lavíroznak DE a C2077 megjelenése új mesterek érkezését is jelenteni fogja az AAA piacon :)
Edit: Nyugati cégek zöme jelenleg tök esélytelen a CD Projekt jelentette kihívással szemben, még a Beth is.
Utoljára szerkesztette: Although, 2018.08.28. 10:26:12 -
#343 Latva egy-ket kommentet, en inkabb fullba nyomtam volna az elejen, nagy voros betukkel, mert ugy latszik nem jut(ott) mindenkihez a dolog :) -
#342 Nálam is a hangulat a fö faktor ez a demó teljesen visszaadta a cyberpunk életérzést / mármint amilyenek a könyvek és filmek alapján elképzeljük / szinte tökéletes minden benne.
Ennek a viszonylag rövid gameplaynek is olyan fellingje volt ami ha beránt valakit azt egy jó darabig nem fogja elengedni és a cdpr ismerve ez 100+ óra lesz.
Akit meg nem fog meg ez környezet annak nem érdemes vele foglalkozni, ennyi -
#341 Lehet sötét valami, csak legyen nagyobb és kicsit kreatívabb, ha már scifi.
Nagyon durván minimal stílus a belső helyszíneken. Részemről.
Szóval nekem nem a világos meg sötét a baj, hanem hogy azért pl ahogy kinéz a város, ahhoz képest a belső terek eléggé elmaradoznak azért. Meg ez a doom szerű fight se gyün be már.
Kiégtem ezekből a shooterekből.
Valszeg többet reméltem mint ami.
Death Stranding is erre a sorsra jut szerintem.
Brutál kiábrándító az ucso gameplay. -
#340 Na, de hogy konstruktív is legyek...
Azt már a többiek is leírták, hogy a szezont kevered a fazonnal. A kiadó és a fejlesztő nem azonos és emiatt a kiadási mennyiség és fejlesztési idő egészen más.
A másik komoly faktor, hogy csak azért, mert költségvetése és fejlesztői létszáma miatt egy projekt / játék szeretne AAA-ként tekinteni magára*, attól még nem lesz az. Miért? Mert olyan játékok, mint a Witcher 3 (PC) vagy az Uncharted 4 (PS4) újradefiniálták ezt a fogalmat azért. Lehet, hogy úgy fogalmazni, hogy vannak olyan játékok, amik annyival a konkurencia felett állnak, hogy lényegében külön kategóriát képeznek. Ha ezek a AAA játékok, akkor a többi valami más.
Lásd futószalagon érkező CoD és egyéb szériák. Csak azért, mert 60 ojró a gamma még nem lesz AAA egy hulladék termék...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.08.28. 09:29:31 -
#339 Ezen futott, nem azt jelenti, hogy ez az ajánlott konfig. Nyilván a demóra erős vasat tesznek alá. Nem hiszem, hogy gond lesz a gépigénnyel.
A videó pedig nagyon tetszik, felkerült a játék a várólistám élére. -
#338 Persze sejtem mi miért van, tapasztalat. De ettől még számomra nem nagy szám.
Maga a gameplay-be semmi extra.
Valszeg nekem voltak nagy elvárásaim, illúzióim. Nem számít kik fejlesztik, ha a játék nem mozgat meg, nem látom a mai átlaghoz képest, hogy ez miben több, addig nem nagyon fogok 0day ugrani érte.
De mindegy is, csak egy user véleménye, másoknak meg kellemes szórakozást hozzá. :) -
Daermon #337 Titkos üzenet a gameplay végén -
#336 Ennél ostobább kommentet keveset olvastam eddig...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.08.28. 08:16:57 -
Kurfürst #335 Engem megvettek kilóra. Minden ott van, ahogy kell. Történet, hangulat, kivitelezés. A szinkronhangok is nagyon rendben vannak.
A történet vezetés talán még jobbnak is tűnik, mint a witcherben, bár lehet hogy kicsit félrevezető az elso pár, nyilván jobban kidolgozott küldetés.
Az élő utcákon azert pislogtam rendesen... oké, volt mar hasonlo de itt valahogy nagyon kellett ebben a gány, túlzsúfolt cyberpunk városban. -
#334 Egyébként én mint fogyasztó, játékos, pont leszarom mennyi pénzt csinál az EA vagy az Ubi. Ha részvényes lennék, biztos nem így gondolnám, de nem vagyok részvényes. Engem az érdekel, hogy jó játékokat adjanak ki és az n+1. Battlefield, Cod, battle royale faszság vagy más online lövölde, sportjáték (ami kb ugyanaz mint a tavalyi kiadás) nem jó játékok, nem érdekelnek. Ha ők ebből meg tudnak élni, more power to them, de én nem fogok három forintot sem elkölteni az új Fifara vagy CoD-ra, mert leszarom.
Ha jó játékot csináln valaki, azt megveszem, ha szart, azt nem. A Witcher 3-at minden kiegészítőjével együtt megvettem mindhárom platformon és végig is vittem mindhárom platformon, mert megérdemlik a pénzt és a támogatást, hogy még több ilyen játékot csináljanak. A SW Battlefrontért a torrent sávszélességét sajnálom, nem hogy pénzt adjak érte. Konkrétan van EA accessem, elvileg ingyen tolhatnám, de azt a fél órát nem éri meg az életemből, hogy letöltsem. -
#333 Összekevered a kiadókat a fejlesztőkkel. Az EA nem csinál játékot, az EA nem stúdió, ahogy az Ubi vagy Blizzard-Activision sem (ez a teljes nevük). Ezek kiadják az egyes stúdiók játékait. Az Ubi pl. egy rakás saját tulajdonú stúdiót tart fenn, az EA részben ezt teszi, de részben meg is vásárol létező stúdiókat (pl. Bio). A CDPR ehhez képest csak maga fejleszt.
Ha stúdiókat hasonlítasz össze, akkor egész más lesz a kép. Bethesda mikor adott ki saját fejlesztésű (!!!) játékot, tehát nem mint kiadó, hanem mint fejlesztő, ahogy a CDPR is. Fallout 4. Az előtt Skyrim. 2011. De pl a Fallout 76, ami idén jön már egy külső stúdió munkája lesz. A wolfik meg az evil within szintén nem saját fejlesztés. -
#332 kevered a fejlesztocsapatokat a kiadokkal. cdp r a fejleszto csapat es a cdp csak azert van, hogy ki tudjak adni a jatekokag es kesobb a cdp egisze alatt legyen uj studioja, mondjuk cd project brusszel. -
#331 Itt most nem a biora gondoltam mert az amúgy is kb halott. Hanem az EA, UBI, Activision ...stb nagy halakra.
"De ne aggódj szerintem ha ez kijön utána már lesz. " Szerinted ,de ez nem így működik. Mint mondtam a többi stúdió a pénzre megy nem fog senki szüttyögni 1 game-el mikor évenként jön mindennek az n+1 része ami hozza az aktuális eladási számokat amit kell + multis ótvarokat is csapatnak mellettük azt nincs szükség "világot" megváltó alkotásra. -
Although #330 Kicsit túlzásba esel :) A Bio is 3-4 évente ad ki egyet. A CD meg kb 5 évente. Egy normális rpg-t 3-4 év alsó hangon összehozni míg megírod a sztorit akár minimális non-lineár játékmenettel. Azt lekódolod, meg még grafikát is építesz mármint motort, fejleszted ha sajátod van, nem teszi meg más. Elég rosszul méred fel a dolgokat. Jelenleg a CD-nek nincs két csapatra való programozója, ha lenne akkor párhuzamosan tudna fejleszteni mint a szuper "nagy" stúdiók. De ne aggódj szerintem ha ez kijön utána már lesz. -
#329 Továbbra sem kéne összehasonlítani a CDP-t és a többi studiot.
Hülyeség ,marhaság, faszság..
CDP szökőévente ad ki 1 game-et ez idő alatta többi szarrá fikázott cég akár 15-20+ AAA címet...
Nos ha a CDP-cske is ennyit fejleszteni nem lenne idejük ilyesmire. A CDP-cske szökő évente ad el egy játékából x milliót addig a többiek többszörösét.
De ajnározzátok csak őket ezek ebből élnek
-
Although #328 Pont olyan lett mint vártam. Ebben komoly lové van. Ne várd Deus Ex1-et. Nem pár százezres példányba akarják eladni. Látszik megnézték a Bio játékait Bethet már régóta figyelik. Ezzel a játékkal elmennek a csúcsra. Amit ebből a műfajból amit akció rpgnek neveznek ki lehet hozni. olyan játék lesz amit rpg-vel sosem játszott akciójátékos is élvezni tud.
Anno a W3 előtt, ami már szintén akció és ügyesség inkább, mint rpg, Mateusz elmondta, minden változik, de a sztori és a karakterek lesz a központ mindig. El kell dönteni teljes áron veszed meg vagy akcióba. Ha még jönne pár Tyranny szerű játék. Nem kérdés ez nálam akciós keretben vásárolandó. De legalább vétel szemben a szar Bio játékokkal. Remélem leülnek majd ez elé és megnézik, hogy kell játékot készíteni.
Utoljára szerkesztette: Although, 2018.08.28. 07:08:49 -
#327 Eddig az volt a fő kritika, hogy túl világos meg napos. Most már az se jó, ha sötét van? Nyilván a törvénykívüli banda rejtekhelye nem egy üvegfelhőkarcolóban lesz, hanem egy lepusztult épületben, de az is nyilvánvaló, hogy pl. a sok megavállalat székhelye meg nyilván szebb épületekben lesz.
A részemről teljesen pozitív az első benyomás. Az egyetlen kritikám, ami van, hogy nem tudom mennyi lesz benne az rpg elem. Az valahogy nem tetszett, hogy olyan dolgokat próbálnak rpg -elemként előadni, hogy pl. másként oldunk meg egy küldetést. Ez teljesen oké, de engem inkább az érdekelt, hogy a képességek milyen szinten befolyásolják a játékot. Láttam rövid ideig a hackinget meg az engineeringet, de pl. a social skilleket egyelőre nem. Abban biztos vagyok, ha a cyber fejlesztéseket leszámítva a lövöldözés nem skill alapú lesz, hanem a játékos ügyességén múlik majd, mint pl. a deus exben (ellentétben a vampire bloodlines-szal pl.). Ebben azért még várok némi infot, mert egyelőre inkább Deus Ex Mankind Divided, mint Deus Ex 1. -
#326 Egy küldetést láttunk a több százból. Ami nem volt még kész bármikor feldobhatják ezt a pályarészt ha nagyon ez lesz a visszajelzés, de kétlem hogy ez lenne. Pláne ha lopakodás is lesz a válaszható játékmódok között és úgy néz ki igen csak lesz akkor nem véletlen a pálya design. -
#325 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amúgy elmondom konkrétan mi a baj ezzel.
Kint nagyon szép a kocsis dolog, hogy mehetsz a városba.
Csak ugye maga az akció része épületekbe szorítva sötét igényességet mindenféle tekintetben nélkülöző kartondobozokba folyik, kicsit olyan érzés, mintha az autós része kint egy full másik minőség lenne.
Egy rész egy másik játékból...
Az meg amikor bent mászkálhatsz, lőhetsz, az semmit nem jelent, nagy 0... sötét egyszerű fém épületekbe, könzerves dobozokban....:S
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.08.28. 03:27:29