6314
-
#449 viszont te minősíted azt akinek nem tetszik, akinek nem tetszik az nem minősít téged
én nem állítok olyat hogy te bajod hogy időt szánsz egy játékra ami nekem nem tetszik, mert így leírva tökbutaság nem? -
#448 Ez érdekes akkor ezek szerint te hater vagy ha én fanboy...most melyik a rosszabb?
De nem akarok én gyözködni senkit az magával tol ki aki kihagyja ezeket a játékokat mert ezek sokkal többek annál mint pusztán egy harcrendszer, szvsz.
-
#447 Már az első hozzászólásodra is majdnem reagáltam de gondolom hagyom, de most mégis megjegyezném hogy szerintem a 2. és 3. rész harcrendszere szinte ugyan az, egy pár akciót más gombra tettek, máshogy működik a varázslás, bekerült pár mozdulat de nagyjából érzetre ugyan az a két rendszer. Én a harmadik rész után újrakezdtem az egész szériát és így nem telt el sok idő a 3. és 2. rész között azért emlékszem. Az első rendszere meg kifejezetten eltérő az igaz sokan köpködték is emiatt én szerettem mégis, de valahogy nem is sajnáltam mikor nem vitték tovább azt a vonalat, modernebb hatású és jobban is illik a játékhoz ami a másik két részben van. Azt én sem éreztem, hogy a többi játékhoz képest valami bénaság lenne a harc, bár kiemelkedőnek sem lehet épp nevezni de egy közepes-erős átlagot hoz. -
#446 ugyanígy voltam én is mint kandurex, mindhárom résznek adtam pár órát, mindhárom részben a harc miatt nem volt kedvem elindítani többet, mentem tovább
ezen nem kell bereccsenni, nem kell fanboykodni, senki ellen nem vagyok, nekem nem tetszenek, ennyi történik
attól hogy ráugrasz, nem fog neki tetszeni hidd el -
#445 Az elsö rész harcrendszere meröben más volt mint a második, harmadik résszé biztos probáltad azt is?
Azzal meg vitatkoznék, hogy a Witcher frencsájz hack'Slash alapú RPG mert szerintem sokkal inkább történet központú de ez ízlés dolga végül is. -
#444 Ugyan ez nem a The Witcher topik, de nem tudom megállni.
Az első rész harcrendszere nekem kifejezetten tetszett. (sajnos az örök fanyalgók miatt változtatni kényszerült a CDPR, Lásd TDU-TDU2 irányítása közti különbséget...)
A kettőére megvallom, nem is emlékszem igazán, csak arra, hogy nem tetszett a változtatás miatt. (Ha kifejezetten vacak lett volna, az megmaradt volna.)
A háromé pedig KONZOLOS. Ez nem egyenlő a rosszal. szokható minden féle gond nélkül.
Ha valaki azért nem játszik egy játékkal, mert nem tetszik az irányítás első blikkre, az egy autós játéknál elfogadható, annak valóban, az a lelke. De egy RPG-nél... azt kell mondjam, súlyos tévedésben van, aki így gondolja, az én véleményem szerint.
Ott a Dragon Age. Első egy jó játék. Második irányítása.... első után OMFG! kategória. és az is marad végig. (Pláne az animációk...) Mégis. maga a játék megért egy végigjátszást, akkor is, ha az elsőnek semmilyen szempontból nem ért a nyomába.
Aki pedig egy The Witcher szintű szériával az irányítás miatt nem játszik, annak csókolom az önéletrajzát... -
#443 Mer' mindbe belepróbáltam 3-4-5 óra erejéig.
Egy hack'Slash alapú RPG, a harc kifejezetten fontos eleme. Mindamellett elismerem, hogy a körítés az átlagon felüli volt. De az a súlytalan buziskodás, ami harcként volt előadva,...
Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2018.09.02. 13:15:19 -
#442 Ha mindet kihagytad akkor mi a fenéröl beszélsz egyáltalán? A játékokszive meg véletlenül se a harcrendszer bár már a megfogalmazásod is rossz mert max lelke szokot lenni... -
#441 Igen, a kidolgozás az osztályon felüli volt, viszont a játékszíve, akkora egy súlytalan-rupótlan harcrendszer, az összes részben, hogy mindet kihagytam.
Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2018.09.02. 12:15:52 -
#440 Anno, leszedtem a The Witcher demóját, és bele is szerettem. Előrendeltem. Annyira tetszett, hogy a második részt, ahogy lehetett, szintén előrendeltem. Na itt ért egy kis csalódás, más lett a játékmechanika. Meg kellett szokni, de összességében kicsit sem bántam meg, hogy megvettem. Aztán jött a harmadik rész. Néztem a videókat, és ... nem tetszett konzolosnak láttam az irányítást, túlságosan. De, adok neki egy esélyt címszóval elsétáltam a magocska nevű virágboltba, egy "tiszteletpéldányért". Olyan 8-10 óra után jött el az az érzés, hogy töröljem, és elszégyelljem magam.
Nagyon jó volt az egy.
A második is tetszett, elvitte a történet, a változatosság a hátán, azok az apróságok, amik leginkább a változásból fakadtak az első rész után, a játék közepe felé már cseppet sem zavartak.
A harmadik kicsit konzolosodott, legfőképp irányítási szempontból. De egyszerűen a világ, a történetek olyanok voltak, amik magával ragadták az embert. Egyszerűen. A legutolsó, eldugott küldetés is olyan, hogy gyakorlatilag egy komplett játékot lehetne írni belőle. Itt már el kell ismerni, hogy a CDPR nem pénzt, hanem JÁTÉKOT akar csinálni. Rájöttek arra, amire a nagy kiadók talán sosem fognak; A minőség adja el a játékot leginkább. Azzal lehet játékos bázist kiépíteni. Én EA, UBI, stb kiadóktól már a virágboltban sem nézegetem a játékokat. Egyszerűen a tárhelyet nem érik meg, amit elfoglalnak. EA lenne a tulaj, a Cyberpunk 2077 már tavaly kijött volna, abban az állapotban, amiben volt akkor.
A videót nézve, ez a világ is a helyén van, nagyon is. A külső "csillogás", egy lepusztult, sötét belsőt rejt ebben a világban. Ez akár metaforaként is felfogható. Ha olyan minőségben alkotják meg a világot, ahogy azt a Witcher 3-ban tették, ha olyan műgonddal tervezték a küldetéseket, ha annyira szerteágazó a történet, (És ebben semmi okom kételkedni) akkor ez ismét egy nagy dobás lesz a cég részéről. Egy biztos. ahogy lehetséges, egy fémdobozost én előrendelek magamnak. -
#439 > Nekem a belső terekről meg a designról eléggé a Dredd lepusztult világa jön át.
Nem veletlenul :) A GC-s nemet interjuban el is mondtak, hogy a Dreddbol meritettek ihletet a mega epuleteket illetoen, sot, azokat olyan szinten kidolgoztak, hogy az osszesbe be is lehet majd menni es fel lehet fedezni - lasd azt, ahol peldaul V is lakik.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.09.01. 15:20:06 -
TokraFan #438 Kvarcjáték -
Borg #437 Miért kéne megszokni valamit ami szar, ha van jó alternatíva is? Kár is tovább ragozni ezt a témát, vannak játékok amik nem valók kvarcjátékra, és kész. -
xido #436 Azért erre annyit mondanék,hogy játékos pályafutásomat PS1en kezdtem és ott simán és könnyen transport tycoon-oztunk...szokás kérdése csak minden -
TokraFan #435 Persze, meg létezik konzolra pl. a Cities:Skylines is, csak próbáld ezt meg élvezettel játszani egy kontrollerrel. Nem lehet, nem erre van kitalálva. Persze, kiadják, mert akkora a konzolpiac, hogy nem hagyhatják ki. A user meg szenvedjen a kontrollerrel, egy alapvetően egér/billre kitalált játékban, hol érdekli ez már a fejlesztőt/kiadót? -
lammaer #434 Ez kicsit olyan hozzáállás, minrt amikor a linuxosok jöttek annó azzal hogy hát hogyne lenne játék linuxon, ott a tuxracer :) OK van 1-2 stratégiai játék, de ez nem összehasonlítható a PCs felhozatallal. Főleg ha évekkel lemaradva hozzák ki a PCs cuccokat rá...
Én nem vagyok konzol ellenes, vettem is a PChez pl kontrollert, mert bizonyos játékokhoz jobban is illik mint az egér+bill kombó. De valljuk be, survival, stratégiai és MMO téren (engem ezek érdekelnek) a konzolos felhozatal elég szerény - nem arra találták ki.
Sőt, ha ki is jön rá egy egy ilyen játék (pl Ark is van PCn meg konzolon is), általában nem olyan jól játszható esetleg le van maradva a fejlesztésben.
Szóval a konzolnak is megvan a maga helye, meg a PCnek is.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.08.30. 17:36:18 -
Quintall #433 Tehát olyasmire gondolsz, mint a W2-ben, hogy egy döntésnél elágazik a sztori kétfelé, tehát legalább 2x végigjátszod (legalábbis a mentéstől). A W3-ban csak egy mellékküldetést próbáltam meg többször, az óriásost (nem spoilerezek), én 3 verziót találtam a megoldására, de direkt rákeresve még több jött ki. Ezekre a reakciót ráadásul nem is látod rögtön, lehet órák múlva csapódik le rajtad a döntésed.
Ha ez nem elég jó, akkor sajnos még jó ideig maradjunk az asztali rpg-knél, viszont az pl. számomra megoldhatatlan, mert szétszéledt a világban a társaságunk, tehát marad a "kisebbik rossz", a crpg. -
#432 Ott a Stellaris. Azt most adják (lehet már ki is adták) ki konzolra. -
#431 Dettó. Ha valaha lesz PS4-em, akkor is billenytű és egér marad. -
Daermon #430 Még némi infó -
TokraFan #429 A gond csak az, hogy pl. az általam kedvelt műfajok szinte egyike sem jáőtszható konzolon (4x/körökre osztott stratégia, komolyabb rep./space szimulátorok, RTS, City Builders, összetettebb Tycoon/Menedzsment játékok, Poin & Click adventures stb., nem beszélve a remek indie felhozatalról). Most arról nem is beszélve, hogy a kontrollert rühellem (maximum arcade játékoknál hasznos, de azokat meg utálom). Vagy mondjuk számomra kevés nagyobb élmény van, mint amikor a profi HOTAS-omat szorongatom egy komolyabb szimulátorban. Szóval ez nem arról szól, hogy a PéCé jobb vagy a ViccBox, hanem arról, hogy milyen játékokat és vezérlőket preferál az ember! Mert hiába kényelmes az ágyból játék, ha eleve nem akarok ágyból játszani, mert semmi olyan játékom nincs, amit így is lehet élvezni.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.08.29. 22:40:43 -
Although #428 Belegondolunk a topic oldalon is látható kommentekbe, végig gondoljuk milyen elvárásaink voltak egy solo rpg kapcsán akár 10 éve. És most 4K monitor vagy nem 4K tökéletesen mutatja amit már a W3 megjelenésénél is mondtam. CD-s srácok tökéletesen ráéreztek a skyrim után mit kell csinálni. Megtanulták nyugattól amit meg kell és Mateusz elmondta mi lesz amihez mindenképpen ragaszkodni fognak ha minden mást le fognak butítani. És itt is tökéletesen látszik mennyire jól mérik fel a dolgot. Annyira biztos voltam már a W3 előtt is ők lesznek az AAA piacon az új mesterek. Egyszerűen azért mert azt csinálják amit a nyugati társaik a nagyok csak jobban. Saját motorral, nem csak a látványra mennek, tartalom is van. Miközben a Tyranny csak megjelent és valódi mélységgel rendelkezik a mai AA játékokhoz képest. De nem az amit a tömeg akar. Szóval kijön a C2077 és tarolni fog. Nem kicsit. :) Ez a topic is bizonyítja így lesz :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2018.08.29. 18:54:29 -
#427 Persze. Csak akkor ne akarja eladni nekem "meaningful choices" címkével. Elvagyok nélküle is, más problémám nekem nemigen volt a bemutatóval. :) -
Xsillione #426 Jó lenne ilyen játékot tolni, ám sajnos ezt ma már nem kapod meg első vonalas forrásból, mert a grafikai és egyéb költsége egy ilyen választásnak elfogadhatattlan. Nem fog egyetlen fejlesztő sem egy csomó grafikát és hangok legyártani azért, hogy aztánm a játékosok fele ne láss azokat, ráadásul minden ilyen valódi választás termeli ezeket. Az age of Decadence valódi választásokat ad (már karakterválasztásnál eldől egy csomó elem és utána is választhatsz), ám cserébe a játék kevesebb, mint negyedét láthatod egy bármilyen teljes menet során, egy nem tökéletes alatt (mint az első lenne) pedig kevesebb mint a tizedét fogod látni (pedig vagy 20 óra egy kör legalább), ezt egy W3 vagy CP2077 méretű játék fejlesztője egyszerűen nem vállalhatja be. -
#425 A W3 az egyik, amit még nem láttam (ott van a GOG account-om alatt, csak még nem töltöttem le). Azért is írtam, hogy a "legtöbb". A W1-W2-re biztosan igaz, azokkal játszottam, a W2 volt a legrosszabb ilyen szempontból. A ME1-2 is hasonlóan hullámzott, a jó/rossz pontok beszívása csak arra terelt, hogy az optimális választást keresd, nem érte meg szélsőségesnek lenni.
Kicsit bővebben (szerintem):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Nincs bajom azzal, ha egy játék egyetlen sztorit akar elmesélni és végigjátszatni, ezeket is csípem, ha érdekes a történet (pl. W1). Baj akkor van (nálam), ha a választás lehetősége csak illúzió, mert az opciók nem valós és egyenrangú döntési helyzetek (a mellékes kérdezősködések itt nem számítanak). Amikor mindig van egy optimális választás és a többi az csak hátrányosabb lehet. Például ebben a demóban szívesen megnéztem volna, mi történik, ha nem érdekel a Militech csaj vonala és:
- ...megrohanom a rejtekhelyet és erőszakkal elveszem a drónt.
- ...belopakodok és ellopom a drónt.
- ...felbérelek egy dekást, kiüttetem vele a védelmi rendszert és a fickók elektronikáját és elviszem a drónt.
Szintén felesleges körnek érzem azt, amikor a csaj testőrei lenyomnak és ott az opció, hogy erőszakoskodsz velük, miközben végig sugallja a játék, hogy ezek felső ligás figurák. Az optimális választás csak a meghunyászkodás, minden más esetén (vélhetően, a demó alapján) súlyos hátrányokkal fizetsz, esetleg kampó is a karakternek és kezdheted újra. Mi értelme ennek? Ez csak a szabad választás illúziója és rossz szájízt hagy maga után.
(Mellékes, de kíváncsi lennék arra is, "lejár-e" pl. ez a quest egy idő után, ha nem mennék utána. Csomó játékban a végtelenségig lehet halasztani és itt is úgy tűnt, nincs korlátja. Ami a CP világában elég nagy hülyeség és hangulatromboló lenne.)
Ha több választást nyújt nekem a játék, legyen egyenrangú tétje. Pl. (hipotetikusan más quest kezdéssel) Dixie-nél akarok bevágódni, vagy a Militech-nél? (Vagy megtartom magamnak és keresek egy harmadik csoportot?) Dönts, de a másik oldalt már nem fogadhatod el. Mindkettő feljárat a magasabb körökbe és egyenrangú útvonalak, de a döntésnek valódi súlya, árnyoldalai is vannak.
-
#424 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Kurfürst #423 Nekem 27 collos monitorom van, fullHD, de ott a pixelességet már látni lehet. Határeset, de oda már azért kellene a nagyobb felbontás, de per pillanat nincs semmi kedvem 3-400 ezret belefeccölni egy 4k monitorba meg a VGA-ba ami képes meg is hajtani. Majd ha kicsit emberibb lesz az ára. -
#422 Rekordokat döntögetett a Cyberpunk 2077 élő közvetítése. -
Andriska86 #421 És felvállalnád annak a kockázatát, hogy a dollármilliókból évekig fejlesztett játék azzal kerül a címlapokra, hogy egy vicces kedvű troll milyen ganéságot tett bele. De írták korábban mások is, ezt procedurálisan is tudja generálni egy jól megírt szoftver, sokkal kevesebb mintából. -
#420 Engem nem kell meggyőznöd. Eszem ágában sincs 4k-ra váltani. Az én indokom elsősorban az, hogy ár-érték arányban nevetségesen rossznak tartom. Ha figyelembe vesszük, hogy mennyivel több (és drágább) erőforrást igényel, illetve azt, hogy cserébe élvezeti szinten mennyivel nyújt ténylegesen többet, akkor az eredmény szerintem nagyon lehangoló.
Csak gyanítottam, hogy jönni fognak a tech emberek, akik elmondják, hogy márpedig négyká alatt nincs is élet, és csak a csóró, ostoba, kitaszított mutáns páriák játszanak FULL HD-ban manapság :D -
#419 VR-nál viszont pont olyan közelről látod a kijelzőt hogy pont hogy ott lenne értelme a rendes 4K-nak :D -
#418 OFF
Lehet, de akkor is így van. Ez pusztán fizika.
A közel üléssel (köv komment) meg a bajom az, hogy az emberi szem érzékenysége és látószöge adott. Nincs értelme igazából a 4k-nak. Semmi. Akkor kép esetén, ahol látod a difit, akkor meg a képet nem látod át. A részletgazdagság, felbontóképesség és FOV hármasa nem teszi értelmessé a 4k-t A piac menekülése bulshittel támogatva.
A nagy méretű kijelző nem játékhoz vagy mozizáshoz, hanem munkához kell, ahol n+1 ablak miatt munkatér kell, de nem kell egyszerre az egész képernyőt nézni.
Reálisan nézve 24-32 colnál nagyobb képernyőnek nincs semmiféle gyakorlati haszna az esetek 99,9%-ban. Akkro már VR, mert repszimnél a hatalmas képernyő helyett az sokkal reálisabb és olcsóbb is lesz, mert az nem 4K...
Semmiféle okot nem látok arra, hogy én pl. nagyobb monitort vegyek a játékhoz. Az otthoni munka/hobbihoz kellene csak esetleg.
ON
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.08.29. 14:08:23 -
#417 Mondjuk én akkor már úgy képzelném el, hogy előbb csinálnék egy lakástervezőt kismillió opcióval, és a játékosok megcsinálják azt a több százezer-millió lakást, amiből a játék indításakor random kiválaszt X-et, majd az adott területre betölti a berendezések típusát/helyét, és az engine majd elhelyezi.
A lootot pedig nem a készítő dönti el, hanem random generálja a játék, hogy "fair" legyen.
Kérdés, hogy mennyire lenne megoldható a folyamatosság mellett, mert ugye ez az elsődleges a mi kis sandbox világunkban. -
#416 Ajjjajjaj, most ugye tudod, hogy elkezdtél pogózni egy aknamezőn, ezzel a kijelentéssel? :D -
#415 Ebben mondjuk egyetértünk. A 4K-hoz nagyon nagy kijelző kell (65+) vagy nagyon közel kell ülni a monitorhoz / tévéhez, hogy lásd a különbséget. De összességében én is parasztvakításnak tartom. -
Renegade #414 hát engem kilóra megvettek, ráadásul ha az ember ismeri a CP2020-at, akkor meg pláne nagyot üt. -
#413 OFF
A 4k értelmeten parasztvakítás és drága. A grafikai fejlesztők nem tudták vakteszten megmondani, hogy felskálázott 1080p ---> 4k-t vagy valódi 4k-t látnak a kijelzőn. Akkor meg minek?
ON -
#412 Az ilyen streamelős megoldásokkal az a baj, hogy pont az értelmét veszi el a nagyképernyőnek. Én anno azért vezettem át a nappaliba kábellel, hogy 4k-ban tolhassak játékokat, de ugye ez streamelve csak nagyon brutál net mellett lehetséges.
Egyszerűbb megoldás venni egy ps4 prot mondjuk és akkor nemcsak ez a gond van megoldva, hanem mindjárt hozzá is férünk egy rakás exkluzívhoz. -
Kurfürst #411 Van steamlink meg hasonló okosságok, ha valaki erre vágyik. -
#410 Inkább arra gondoltam, hogy mekkora macera hdmi kábelt elvezetni mondjuk két szobával vagy egy emelettel arrébb, a dolgozószobából a nappaliba.