6309
banner
  • molnibalage83
    Uh, húzós ára van.
  • lwb
    Johnny Silverhand halott a játékban. Keanu karaktere csak a fejünkben létezik, 2022-ben meghalt egy lövöldözésben. Egyébként forrás?
  • Irgum76
    "Keanu Reeves meleg karaktert fog alakítani a Cyberpunk 2077-ben"
  • lwb
    Ja, mert melegek nincsenek a muszlimok között. Attól, hogy tiltanak valamit, attól még az nem tűnik el. Pl. Dubaiban tilos a prostitúció és a kábítószer is. Ezt a mondatot röhögés nélkül még egy helyi arab sem tudja felolvasni, ennyit érnek a tilalmak.

A nyugati népek nem azért vannak "leszállóágban", mert sok a meleg, hanem mert a nyugat már kinőtte azt, hogy az írástudatlan 13 éves kislányt akarata ellenére férjhez adják egyébként egy olyan férjnek, aki valószínűleg maga sem akarja a házasságot, miután akkor találkozott először a feleségével. Nálunk is évszázadokig volt az a szokás, hogy a család döntötte el, kihez fogsz házasodni és nem te. Mi kinőttük. Ennek eredményeképp az emberek később házasodnak, kevesebb ideig termékenyek, kevesebb a gyermek. Erre rájátszik még a jelenlegi nyugati kultúra, az insta influencerek meg social media sztárok világával, ahol mindenki a fiatalsága utolsó percéig élvezni akarja az életet, kúrni balra-jobbra, hogy aztán kb a biológiai óra utolsó ütőjénél gyorsan megállapodjon valakivel és szüljön max egy gyereket. Szintén nem segíti a szaporodást a csodavárás és a média által sugallmazott torz elvárások. Ha valaki Brad Pittre vagy Jennifer Lawrence-re vár egész életében, akkor az egész életében egyedül fog maradni. Sokan az elvárásaikat csak 30-on, 40-en felül kezdik el lejjebb vinni, amikor már vészesen ketyeg az az óra.

Szóval nem, nem a melegek tehetnek arról, hogy csökken a népesség. A meleg akkor sem fog neked szaporodni, ha ezért ledobod egy háztetőről, mint az ISIS-esek tették. Attól senki nem lett kevésbé melegebb, hogy megölték vagy hogy megöléssel fenyegették.
  • Although
    Nézd a téma hidegen hagy alapvetően, játék kapcsán igazad van. Azt viszont lehetetlen nem látni akik ma nagyüzemben terjesztik a másság elfogadását a mi korunkban, ami nem a Cyber korszak közel sem. És éppen ha jól számolom leszállóágban vagyunk, mi bennszülöttek ezen a földrészen. Szóval ezek akik sok moneyval nyomják ezt és magyaráznak a konzervativoknak, azok tevékenysége tekintve az iszlám életerős világát. Egy szóval, kicsinálnak minket.
  • lwb
    Én azt gondolom, hogy nem neked kell meghatároznod vagy eldöntened, hogy ki és miként kezelje a transszexuálisokat. Ha ők nem tartják magukat "betegnek", akkor ki vagy te, hogy annak tartsd őket?

"Ha egy nőnek ma elhisszük, hogy ő férfi, akkor holnap miért ne hihetnénk el egy gyereknek, hogy ő már felnőtt"

Ez mekkora egy faszság, már ne haragudj. Nulla összefüggés van a kettő között és már meg is lett válaszolva: mert az egyik bűncselekmény. Mondjak én is ilyen hülyeséget? Ha egy fagylaltárusnak elhisszük, hogy a csoki finomabb, mint a vanília, akkor miért ne hihetnénk el a drogárusnak, hogy a heroin az valójában vitamininjekció? Ha egy gyrososnak elhisszük, hogy a frissensült szendvics finom, akkor holnap miért ne hihetnénk el, hogy a 9 mm golyó a fejben javítja a kognitív képességeket?
  • Dante73
    Óriási tévedésben vagy. Egy olyan gondolat nincsen az írásodban, ami akárcsak távolról emlékeztetne az igazságra, a ma elfogadott társadalmi normákra. Kezdjük ott, hogy a magát férfinak képzelő nő, nem férfi, hanem transznemű. folytassuk ott, hogy a tudomány mai állása szerint, ez nem betegség (Hogy akkor mi, ne kérdezd, fogalmam sincsen) a pszichiátereket próbálták, nem jött be. Megint próbálod idekeverni a gyerekeket, terjesztve a náci nézeteket, (Leírtam, akiket ezzel vádolsz, közösítették ki azokat, akik ezt tették - jogosan -) az, hogy az érettség joga változott, megint csúsztatás. Fejlődött. Loison O' Murphy 13 éves volt, a francia király szeretője. Ma ez elképzelhetetlen. Ahogy az is, hogy a kereszténység megint vallásháborút indítson, és kiirtsa mondjuk egy földrész őslakosait, vagy törekedjen rá. Kolombusz megtette. Voltak hangok, akik emiatt nem akarták felfedezőnek, hősnek tartani. A maga korában az volt, az volt az aktuális társadalmi rend. Ezt elvitatni barbárság.
    A gyűlölködés meg nem kártya. EGY JÁTÉK topikjában álltok neki néhányan buzizni, travizni. Ennek a játéknak ez szerves része. Eleve erről szól a játék magja. Az emberi test átalakítása, fejlesztése áll a középpontban. És akkor fujj, travik, és nem gyűlölködsz? Mi lenne akkor, ha még gyűlölködnél is?

A politikával nem a jelenlegi rendszert kívántam bírálni, még ha bőven lenne is rajta bírálni való. Arra próbáltam a figyelmed felhívni, hogy ma ez egy "divatos" hozzáállás konzervatív körökben. Olyannyira lehet rá politikát építeni, hogy meg is teszik néhányan. Ahol nem "konzervatív" a vezetés, ott ezekkel a dolgokkal valahogy sokkal kevesebb a probléma.

Szerintem ezt itt érdemes abba hagyni. Én nem tudlak, (nem is akarlak) meggyőzni. Te sem engem. A dologgal kapcsolatos gondolatainkat pedig már elmondtuk. Lépjünk túl rajta, foglalkozzunk a játékkal.
  • TokraFan
    Felesleges előre találgatni, futásteljesítmény kapcsán úgyis csak tesztek után mehet biztosra az ember. Meg kell várni a kész játékot, aztán úgyis tele lesz a net mindenféle kártyákon elvégzett tasztekkel. RT kapcsán egyelőre azt lehet látni, hogy bekapcsolva kb. felezi az FPS-t, ami nem meglepő.
  • jarlaxxe
    Hát ha abból indulunk ki, hogy egy haj effekt is, hogy megdobja a gépigényt akkor ez a ray tracing valszeg majd megköveli RTX2070-2080 szintet de addigra jönnek még ki középkategoriás kártyák is azok fene tudja, hogy mennyire viszik majd...
  • wedge31
    Egy RTX2070-es fog kelleni alá szvsz.
  • molnibalage83
    Az.
    Azt lehet tudni, hogy ha a RT támogatást élvezni akarja valaki, akkor milyen konfig kéne? Kb. jövő év elejére tervezek új konfigot venni. A kérdés az lesz, hogy milyet...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.06.18. 00:27:16
  • jarlaxxe
    Engedjétek már el ezt a kibaszottt pc témát mert rohadt unalmas.
  • TokraFan
    Talán nem a legjobb példát hozták fel a pedóval, de a lényeg nem konkrétan ezen volt, hanem azon a tévedéseden, miszerint ha léteznek transzneműek, akkor a játékban is egyértelműen helyük van. Komplett listát lehetne itt sorolni azokról a tevékenységekről, szexuális irányultságokról és egyebekről, melyek úgy léteznek a világban, hogy a törvény nem bünteti őket de mégsem gondolja róluk épeszű ember, hogy helyük lenne egy játékban. Mondjuk pissing szex? Undorító a _többség_ számára, noha semmilyen törvény nem bünteti (miért is büntetné?) ha otthon csinálják. Akkor? Tegyük bele a gyereknek a játékba, mert létezik ilyen is, és az a néhány szerencsétlen ember aki pont erre gerjed megsértődik, ha nem élvezkedhet ezen egy játékban is?
  • Voltan
  • yossarianHUN
    Még mindig nem a homoszexualitásról volt szó, hanem a transzneműségről. Ami egy - tetszik, vagy sem - komoly mentális rendellenesség, és ahelyett, hogy kívánatosként parádéztatjuk, és támogatjuk őket egy téveszmében, professzionális segítséget kellene kapniuk, képzett pszichiáterektől. Az meg a másik, amit valaki már említett, hogy létezik olyasmi, hogy érzéketlenítés. Ha egy nőnek ma elhisszük, hogy ő férfi, akkor holnap miért ne hihetnénk el egy gyereknek, hogy ő már felnőtt, és tudatában van a döntéseinek. Milyen alapon korlátozzuk a szabadságát. A szexuális érettség törvényileg meghatározott kora, és a házasodáshoz való jog kora is folyamatosan változott a történelem során, hogy a területi különbségeket ne is emlegessük.

Ettől a gyűlölködés kártyától meg kímélj meg, pontosan ismerem ezt a vitastílust, és megtanultam, hogy az életben mindig faképnél kell hagyni azokat, akik kapásból gyűlölködést és különféle, démonizáló szándékú buzzwordoket kezdenek dobálni, amint valaki nem ért egyet velük valamiben. Politikai hatalmat meg sok mindenre építenek, és jelenleg nem a konzervatív érzületre van nagyobb politikai hatalom építve a fejlett világban, úgyhogy ez megint nem jelent semmit.
  • Dante73
    A határt a KÉT FÉL KÖLCSÖNÖS beleegyezésénél kell, és lehet meghúzni. p-nél, mivel kiskorú, erre nem alkalmas, N-nél, mivel halott, szintén nem egyezhet bele.... (Másrészt kegyeletsértés) Ergó; Próbálsz valamit összemosni, valami egész mással. Nézd meg, mi történt az erőszakoskodó, pedofilia gyanújába keveredett Hollywood-i nagyágyukkal. Ugyan azok estek nekik a leginkább, akiket ennek a pártolásával vádolsz....
    Észérvek nélkül fröcsögöd a gyűlöletet, és csodálkozol, hogy ugyan ezt kapod vissza. Amíg így gondolkodik néhány ember mint Te, addig szükség van a PC-re.
    Ha nem vennéd észre, pont NEKED, ELLENED szól. Szerintem rossz eszközökkel, és rosszul, ellenszenvet kiváltva, de amíg a Te gondolkodásod létezik, politikai hatalmat építenek rá a világban, (trump, orbán, stb...) addig szükséges az ellenpont. Ha kell, határozott eszközökkel.
  • lwb
    Az egyik bűncselekmény (pedo- és nekrofília), míg a másik nem. Egyébként ettől még persze az előbbieknek is lehet helyük egy játékban, ha már gyilkosok és más bűnözők is szerepelnek benne, de nem olyan színben, mint pl. a melegek. Melegnek lenni nem bűncselekmény.

Úgy általában egyébként semmi bajom a melegek szerepeltetésével. Léteznek a valóságban, ostoba struccpolitika lenne úgy tenni egy játékban, mintha nem lennének. Vannak. A baj ott kezdődik, ahol eddig kb csak a DA2 járt, hogy konkrétan büntetik a játékost, ha nem hajlandó seggrepacsizni az npc-vel. Ráadásul pont egy plot szempontjából fontos npc-vel, egy partitaggal.
    A CP2077 nem fog ilyen messzeségbe elmenni, ebben biztos vagyok. Szóval gond egy szál se, a CDPR tudja, hogy mit csinál.
  • bardocz
    Azért a switchre tuti le van butítva, meg vagy vagy 20 fps-sel.
    Én a 900-as szériás kártyákkal nem reménykednék, hasonló idős radeonnal szerintem jobb esélyei vannak az embernek.
  • Palinko
    Jó de itt most a játszható minimumról beszélgettünk sztem. Ami a witchernél is szépen elfutott 1 gigás 5770-el, 4gb rammal meg egy 4magos procival és kétszer játszottam végig ezen a gépen ami már akkor is 5 évesnek számított. Meg az is jön majd switchre ami nem egy erős hw... Nem tudom neki miért nem futhatott a witcher, lehet valamelyik hw botleneck volt pl még core2duoja volt vagy ilyesmi.
  • wedge31
    Ha max beállitásokal, kompromisszumok nélkül akarsz játszani akkor garantáltan kevés lesz.
  • jarlaxxe
    Hát én ebbe nem vagyok olyan biztos, anno a W3-hoz is kevés volt a gépem.
  • Palinko
    Áh ebből a konfigból aztán tényleg semmilyen következtetést nem kell levonni, mert egy 2D-s tetrist is ugyan ezen futtattak volna mert ezeken a konferenciákon a high end high endje van ilyen szempontból nem fognak spórolni... Biztos vagyok benne hogy középkategóriás gépen el fog futni. Sztem 2gb vram valami GTX960, 8gb ram, meg egy belépő szintű i5 lesz a minimum kb.
  • Doom 4
    Sokszor hozzá akartam már szólni, a beszélgetéshez, de felesleges.
    Egy dolgot mondhatok.

Honk Honk!
  • nordan
  • nordan
    már nyomulnak..........tolják ki a határokat.......nézd meg mi megy Hollandiában.....a Törökök parlament akik ugye EU tagok akarnak lenni, egy hónapja szavazták meg,hogy 14 áven alulival is létesíthetnek házasságot! Alsó korhatár nincs............engem nagyon felmérgesít,hogy még a játékokba is nyomulnak, ha a világ így halad tovább a kieggel már nem fogunk játszani,mert a 3, VH-ba nézzük egymást a lövészárkokban
  • jarlaxxe
    Ha azt a sok csilli-villi RTX effektet ki lehet majd kapcsolni valszeg nem lesz vészes de persze kell majd gép alá az biztos.
  • Doom 4
    "Ezek kapcsán a játék egyik vezető fejlesztője, Mateusz Tomaszkiewicz megerősítette, hogy nagyjából ugyanaz lesz a helyzet, mint Ríviai Geralt lovának esetében; ha valahol magára hagytuk, ám hirtelen szükségünk lenne rá, csak egy szavunkba/füttyentésünkbe kerül, és már ott is terem."

Már látom magam előtt a glitch videókat, ahogy a járgányok végig ugrálnak a villanyoszlopokon amikor oda hívjuk őket magunkhoz
  • yossarianHUN
    Abszolút. Mindazonáltal napjainkban a véleményterror kétoldalúságát illetőleg erős kétségeim vannak (eleve fogalmilag nem lenne véleményterror, ha egyensúlyban lenne a két oldal), de ez már politika, abban úgysem tudja senki meggyőzni a másikat, és nem is ide való. A lényeg, hogy szerintem a játékokat (meg úgy eleve a szórakoztató médiát) és a politikát szét kéne választani, különösen egy elképzelt univerzum esetében. Senki sem kívánja, hogy ismeretlen emberek a világ másik végéről letolják a torkán a politikai meggyőződésüket, a gyerekekre pedig, akik ezen termékek fő fogyasztói, és akikben nincs még meg a szükséges szkepticizmus és kritikai érzék, kifejezetten káros, és visszataszítóan etikátlan, az adott politikai oldaltól teljesen függetlenül.
  • wedge31
    E3 2019: Önvezető autóval támad a Cyberpunk 2077

Nem semmi konfingon futott a játék...
  • PiszkosFred
    Velemenyterror van, jobbrol is es balrol is, mert manapsag ezzel el lehet adni mindent es ezzel jol lehet keresni.

Az a streamer, az az ujsagiro, az az aktivista vagy barki aki ezt a temat "bedobja" valahol, az csak a click/reklam utan megy, bedob egy baszott nagy teglat a nyugodt vizbe es amig mindenki egymassal szajkaratezik, o noveli a nezettseget, noveli a followerei szamat, noveli a bevetelet, majd mossa kezeit, hogy "en csak fel akartam hivni valami fontosra a figyelmet". Fel a lofaszt, onos erdekbol zajlik itt minden.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.06.17. 19:33:56
  • yossarianHUN
    Pedofilok és fajtalankodók, nekrofilok és rengeteg, különböző mentális betegséggel élő emberek is vannak. Ez miért hordozza magában szükségszerűen azt, hogy be kell kerülniük a játékokba? Ki húzza meg a határt, és hol?
    Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2019.06.17. 19:26:12
  • Dante73
    Az utóbbi 10-15 évben engem 3 meleg talált be. Közöltem, hogy bocs, de a seggem nem játszótér.
    Ha most ezt berakják a játékba, akkor meleg, meg ki tudja milyen lobby? Hagyjuk már. Van min károgni, mint azoknak az idióta, a liberalizmust félreértelmező f@szkalapoknak, akik meg a túloldalról kárognak.
    Károgás ez is, az is. Vannak travik? Vannak. (Jelzem, egyre többen) melegek? Azok is vannak. Így van helyük a játékokban? Míg a nem is opció, addig van. Ennyi a történet.
    Ugyan annyira idióta aki ezen lovagol, mint az, aki a liberalizmus nevében négert akar egy középkori játékba.
    Utoljára szerkesztette: Dante73, 2019.06.17. 19:19:53
  • nordan
    az ilyen feminácikat kiküldeném 2 hétre mondjuk Pakisztánba vagy Szaud Arábiába.........egy hét után az utcán köveznék meg őket
  • lwb
    Anita Sarkeesian bejelentkezett a védelmi pénzért :) Remélem a CDP-nél lesz elég eszük és nem engednek a zsarolásnak.
  • nordan
  • yossarianHUN
    "senki nem erőlteti ezt rájuk"

Ezt azért te sem gondolod komolyan :)
  • yossarianHUN
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    "A CM feladata nem az, hogy botrányokat csináljon, hanem éppen ellenkezőleg, hogy ne legyenek botrányok és úgy legyen hírverés a játékról." - Eddig rendben is van, ezen senki nem vitatkozik, a kérdés inkább az, hogy volt-e bármi létjogosultsága annak a botránynak. Szerintem abszolút nem, de nyugaton ezt másképp gondolják.
  • lonvard
    Mass Effectben fordítva volt. Mi döntöttük el, hogy kivel enyelgünk, és volt olyan opció, hogy nő nővel, férfi férfival, de ugye mi döntöttünk, hogy például női Sheppel rástartolunk-e Jackre (meg kábé bárkire), vagy sem. Szóval nem volt ránk tukmálva. Szerintem úttörő megoldás lesz, ha raknak bele semleges nemet, de ez nem a "sivalkodás" miatt lesz, mivel senki nem erőlteti ezt rájuk.
  • lwb
    Egyébként egyelőre arról van csak szó, hogy a karaktergenerálásnál lehetőség lesz semleges nemet is megadni, ami gondolom a férfi/női nemből enged válogatni dolgokat. Ennek az eredménye nyilván nem egy inkluzívabb játék, hanem egy rakás vicces YT videó lesz szakállas nőkkel meg ilyenekkel.
    Engem amúgy nem érdekel, az én élményem nem befolyásolja, miután én nem fogok ilyen karaktert generálni. Az sem fog zavarni, ha találkozok mondjuk meleg npc-vel, amíg nem úgy lesz megcsinálva, mint a DA2-ben volt, hogy ha nem pattantam rá a rúdra, akkor ment a "disapprove".

Nem zavar az extra content, amit sose fogok használni. Az már zavarna, ha valamire rá akarnak kényszeríteni. Egyébként nyilván igazuk van azoknak, akik azt mondják, hogy ez egy mai trend, aminek inkább megfelelnek a gyártók, csak ne kelljen a sok reklámidőt arra felhasználni, hogy magyarázkodnak, mert a Kotaku, a RPS meg a többi sajtótermék felfújja a témát. Ezt valahol értem is.
  • Irgum76
    ne beszélj már butaságokat

szintén ok-okozati problem

ez nem egy játék amihez kitaláltak egy világot, ez egy világ amiben a játék játszódik

wiki:
    "Much of cyberpunk is rooted in the New Wave science fiction movement of the 1960s and 1970s, when writers like Philip K. Dick, Roger Zelazny, John Brunner, J. G. Ballard, Philip José Farmer and Harlan Ellison examined the impact of drug culture, technology and the sexual revolution while avoiding the utopian tendencies of earlier science fiction. Released in 1984, William Gibson's influential debut novel Neuromancer would help solidify cyberpunk as a genre, drawing influence from punk subculture and early hacker culture. Other influential cyberpunk writers included Bruce Sterling and Rudy Rucker. The Japanese cyberpunk subgenre began in 1982 with the debut of Katsuhiro Otomo's manga series Akira, with its 1988 anime film adaptation later popularizing the subgenre."

ja és ha jól tudom kb 10 éve ügyködnek a játékon
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2019.06.17. 14:02:29