24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Although
    Mondok egy példát a conan rendszere olyan hogy van programozott evades is de megnő ha tényleg elugrasz, a tes rendszerébe nincsenek matematikai dolgok nem állhatsz egy helyben és nem nyelheted el a sebzéseket. Mindent ténylegesen kell csinálnod. Ez pvpben kemény lehet egy olyan embernek mint pl én és személy szerint nem is a legrosszabb vagyok. az rps ismerőseim jó része még a vegyes conan rendszert sem nyeli be nemhogy egy teljesen akció szentrikus játékot. Ebből gondolom ates nem fogja veszélyeztetni sem a TSW-t sem a GW2- egy részét sem a SWTOR-T ez egy kökemény aracde rendszer rpg elemekkel.
  • Although
    Egyről beszélünk én csak belső nézetben játszom a tessel. Kifejezetten utálom a farkasos részt :)
  • Torzonborz
    és ez most mitől is arcade ?

főleg ennyi info alapján ?
  • Although
    Az biztos ez egy tökéletes pvp lehet. Jól alkalmazzák a már bevált dolgot és történetet is építenek rá. Ennél többet jelenleg nem lehet tenni. A tes rendszer meg vagy tetszik valakinek vagy nem. Mostanra úgynézki mindeki meg fogja találni a neki való mmo-t és ez jó dolog. Kinek az gw2 kinek az swtor kinek a tes. Mindegyiknek meglesz a sajét közönsége.
  • PiszkosFred
    Tenyleg ne ertsd felre, hogy korrigallak, de a pvp utan a masodik info amit tudtunk, hogy lesz benne FPS nezet. Arcadenak csak annyira lesz arcade az egesz, mint amennyire a TES jatekok voltak. Szinte ugyanaz lesz a harc itt is, ez adja az egesz eszenciajat.

Hozzateszem, hogy anno 10 eve a Morrowind idejen meg mindenki az elcseszett TPS nezett miatt puffogott, es kertek normalis megvalositast. Oblivionban mar volt egy kezdetleges, Skyrimban egesz korrekt lett, erre jott az MMO hire, es vele egy alphavideo amiben a karakter tps-ben mozog a vilagban 10 masodpercig, es mindenki elkezdett FPS nezetert sirni :D

Lesz mindketto.
  • Although
    Na igen ez a tes rendszerrel tökéletes is lehet. Szóval saját rétegét 100%ban le fedheti. De pl személy szerint maradok az swtornál majd. Ez a tps rendszerű aracade már nem az én világom de szuper lesz az biztos :)
  • PiszkosFred
    Olvass utana a GW2 WvW rendszerenek, kisebb valtoztatasokkal, de kb ugyanez lesz itt is.
  • PiszkosFred
    Belepsz a pvp zonaba, es automatikusan 50-es leszel. Meg mindenki mas. Most vagy kapsz egy default felszerelest, es azzal osztod a pofonokat, vagy a sajat cuccaid skalazodnak, vagy valaszthatsz X darab cuccbol egy ponthataron belul, nem tudom mi lesz. De a szinted automatikusan megno, igy aztan barmkor mehetsz pvpzni.
  • Although
    Hát érdekes lesz ,minigameban láttam már ilyet, nem tökéletes de megteszi. Alapgond az hogy vannak abilityk meg minden ha jól olvastam lesz pár apróság benne. Ami a felskálázot játékosnak nem lesz de annyi baj legyen egy ilyen arcadnál ha nem isszonyat durva dolgokat raknak a perkekre vagy akármikre akkor ez nagyon jó lehet.
  • Although
    Ah oké a conaba is van ilyen oké igazad van.
  • Although
    Tényleg volt más is az swtorét is ismerem. De figyelj írd le hogy van megoldva oké a skálázás az oké ez nem nehéz. De pl. ez azt jelenti nem tudsz ráütni a lv10- re lv50sel vagy hogy? Valami konkrétum?
  • PiszkosFred
    Skala van ember, az elso info a pvprol ez volt, hogy csak a kozponti tartomanyban, Cyrodiilban lesz pvp, es ott is azonnal skalazodik mindenki 50-re. Ki kellene probalnod mas mmokat is, mint a Conan, mert olyan dolgok miatt aggodsz, amiket mar tucatnyi mas mmoban vigan hasznalnak a playerek.
  • Although
    http://elderscrollsonline.com/en/game-guide/the-alliance-war
    Ez szépen hangzik de nem világos hogy egy területen hogy gondolják ezt az akár lv10-től. Vagy úgy gondolja a Bethesda csak nagy csaták lesznek de ez sem értem hogy jönnek lv50 vagy egy lv10. Az biztos aggro nem lesz így tank rendszer sem lesz.
    Erre az oldalra feltettek két class-t is ami csak újabb kérdéseket vett fel ga igaz. http://elderscrollsonline.info/dragon-knight
    Tényleg tetszik hogy megakadályozták hogy saját területen fejlődés közben meg lehessen támadni a másik frakciót. Ez már bevált a conanba is meg az swtorba is ez a warzones megoldás de oda csak max levelesek szoktak menni. Jó lenne tudni sparring dolog lesz e. Pl conanba van egy hely a városba ahol van aréna és lehet gyakorolni egymás ellen is a pvp-t. Ez szerintem elengedhetetlen egy ilyen warzones rendszernél.
  • Although
    Nincs benne semmi messzemenő következtetés. Inkább összegzés. A fő story ugye az hogy a főhősünk lelkét elrabolták, ezzel mintegy gondolják megoldani a resspad magyarázatát miszerint nem tudsz meghalni.
    A tes rendszer lesz vagy targettel vagy anélkül. Ez arcade. Az alap kérdés annyi mindössze milyen szinten deklarálják a karakterek,classok mozgási sebsebégét. Ha mint a gameplay vidokba van azért a pvp fanok ölni fognak mert lassú, ha olyan lesz mint a conanba az meg lehet sok lesz. a terát nem is mondom. Azt megtanultam a pvpseknek nem lehet a kedvébe járni. A gond az mivel nem több lépcsős a gondolkodásuk mint a stratégiásoknak vagy a rpg rajongóknak vagy azoknak akik sakkoznak. Innentől mindig sírni fognak mindenért. Nagyon kiváncsi leszek az zenimax online hogy fogja ezt kezelni egy alapvetően pvp-s loréra épített játékkal.
  • Running
    Aki jelöl az sok sok csinos csajra, és a szokásos goromba személyeskedő gw2 stílusra számíthat, szorozva kettővel, mert ennyire jófej vagyok.
  • drop
    +1
  • Nephin
    ha*
  • Nephin
    - csajok (nem ide való, nyissatok neki nyálcsorgatós topikot), Running akkor +, a más stílus lesz, mint odaát.
  • Torzonborz
    +1 a csajokra :D
  • Running
    Nekem nem sietős, meg annyira nem mozgat, csak így nincs aki szerkeszteni tudja a banner-t.
  • TomStorm
    Még 500 hsz sincs.Engedjük az embereket kibontakozni aztán majd választunk HG-t,szerintem
  • Ében
    +1
  • Running
    Pucér lányokat? Mutass már kérlek egyet, melyik volt pucér? Nőket szoktam linkelni, ruhában, arról nem tehetek, hogy te fejben már le is vetkőztetted.
    Személyeskedni meg ugyanannyit fogok, mint a GW topikban.
  • MaRee
    Ha nem fogsz személyeskedni meg ilyesmi mint a GW topikban, akkor nekem jó. Ha lehet itt a pucér lányok linkelgetését is hagyjuk, vagy legalább spoiler tag közé, a munkahelyen nem nézik jó szemmel
  • MeoH #455
    +1 Running 4 president! Ugyis sokan utaljak :P
  • Running
    Beszéltem Freddel, sajnos nem vállalja a topik házigazda jogát, így jelentkezem a pozícióra, ha a többségnek megfelel. Kérnék szépen pár hszt, ezzel kapcsolatban, hogy nektek megfelel e. Előre is köszönöm!
  • MaRee
    Azért igen korán van még ahhoz, hogy messzemenő következtetéseket vonjunk le, alfa állapotban van a játék.
  • Although
    *Ráadásul erősen kétséges az "elrabolta a lelkét a főhősnek" verzió, hiszen ebben az esetben a főhős a tes lore szerint egy zombi kéne legyen. Na mindegy. Dicséretes azért a törekvés emlékszem anno nekem a Conan volt az első mmom akkor még fel se fogtam szinte a Conan valleybe egyik qurestnél az eslő epic groupnál az npc magyarázott nekem hogy az ellenfelem erős és elösszőr társakat kell keresnem a vállalkozáshoz. Tényleg fantasztikusan beleépítették egy egyszerű melléküldetésbe is a group questet. Ennek volt értelme de elmagyarázni a resspadot. Nos ennek szerintem semmi értelme már. De ez a fickó tényleg egy loremaster. És ez pozitív.
  • Although
    okosan csinálják, felmérték nagy valószínüséggel nem tudják az swtor közönségét elhúzni és mivel valószínű ne szociál játék lesz annyira mint a GW2 az a közönség sem lesz a nyerő. Jó látható a loremaster törekvései abba az irányba mennek hogy egy jelentős részét a solo tes játékoknak megnyerjék maguknak. A wow-osok valószínű szintén nem lesznek oda ezért. Mivel olyan egyszerűen nagyszerű játék mint a wow "ütőm a farkaska fejét" és ehhez még jó random event rendszer is van nem fog menni. a Funcom TSW-je teljesen más világ így az a vékony rajongói réteg megint megmarad. Ahogy Fred mondta anno a WOw egyszeri csodáját nem nagyon lehet megismételni.
    Igen érdekes számomra a loremaster által vázoltak szóval tényleg nagyon jól mutatják mennyire próbálják meggyőzni a solo teseseket. pl ott a magyarázata a ress padnak ami becsülendő de értelmetlen erőlködés ráadásul a kezüket is megkötötte a fő story vonalon, persze ettől még lehet jó. Magam részéről a Bethesdánál a qurestek és a story szintje ami bizonytalansági tényező nagyrészt Toddy boy miatt. De ez a csapat jobbnak tűnik ráadásul ez pc-s platform és gyenge storyn és questeken nagyot lehet bukni de egy jó résszel sokat lehet nyerni. szóval később kiderül egy jó cge még nem jelent semmit a skyrimnek is az volt a storyja meg erős közepes lett. Puding próbája az evés. Mindenesetre fred írása alapján legalább a target meg lesz, a tes rendszerre anélkül is elég komoly itt ténylegesen védekezni kell.
    Míg a pl. conan rendszere átmenetett képezett az arcade és a rpg között a tesé full arcade. Ez az mmorpg játékosok egy jelentős részét nem fogja megtartani de ha a tes játékosok egy részét megfogja akkor nyert ügye lesz a tesnek kb 1 milliós réteget össze lehet hozni. A Bizonytalansági tényező nem tudom TES-t hányan játsszák fps-ben és hányan tps-ben.
  • Ragnar360
    Köszönöm szépen a válaszod.:)
    Igazából mindent el is mondtál és egyet is értek:) valahogy így korrekt ez az egész.

A tudat persze mindig ott lesz, meg várja az ember és reménykedik, de ez így is van azthiszem rendjén (és most hirtelen bele is zavarodtam a gondolatmenetbe, mert túlsok mindent kéne ehhez leírnom)
    Poén, hogy pont most olvastam bele a WoW topikba és hasonló témát folytattak le, persze kimondottan WoW-al kapcsolatban.(jó is volt olvasni)

Az ember sokszor a régi dolgokra vágyik, azt keresi az újakban, ami nem is baj végülis ahogy mondtam, mondjuk. Sok mindenbe vagyok én is így, s volt amit újraátélésként fel is raktam újra, de már nem volt olyan (mert ahhoz az a idő, kor kellett stb.) de mégis most is tetszett, ha félóra után meg is untam. Az emlékek a legfontosabbak végülis. Persze sok eshetőség van, lehet folytatni valamit ugyanúgy, értem ezalatt, hogy tudja hozni folytatni valami azt a szintet, DE:

talán a tendencia is azt mutatja, hogy MÁR majd egy új valami hozza el azt a valamit hasonló körítésben...rengeteg újjítással esetleg (mint ahogy akkor annál volt meg) és amíg ez nem történik meg addig "lelkileg" is a régi után vágyunk és jó érzés is:)

Szóval pl.: életem egyik legszebb időszakát köszönhetem a WoW-nak, pedig nem is játszottam évekig, mégis...éss szavakkal nehéz is lenne leírni hogy miért és hogy(vagy túl hosszú lenne) meg arra ott a sok emlékem s nosztalgia:)
    Néha-néha eszembejut, mint akárki másnak és jah így is van jól:d

Úgyvagyok vele, hogy majd lesz még úgyis valami, meg mint tudat ott van a következö Blizz MMO, amibe látatlanba is bízhat az ember - valamelyest - szal csak ja akkor a szar mikor előjön és üresnek érzi a dolgot az ember -

(na már lehet nagyon elkalandoztam ezzel az egésszel, na sebaj)

Aztán most itt van az ESO és kezd felcsillanni a remény...(ami ahogy te is mondtad nem egyszer, nem egy mmonál előjön mindig, dehát ez már csaj ilyen...mondjuk azok közül csak az SW:TOR érdekelt valamelyest, úgyhogy nekem ennyiből még jobb is.

Aztán most van ez a cucc - és egy utolsó kitekintés a végére:

Rájöttem megint, hogy mennyire fantasy buz* vagyok és hogy a világ/kontextus/lore annyira számít nálam (már) hogy nagyon és ez a legnagyobb fájó pont sok esetben, (ami az élményért is felelhet) merthát ha csak arra gondolok megint, hogy only God knows ki teremthet majd teremthetett volna jobb (vagy majd fog) világot/univerzumot mint ami a kicseszett WoW-nak van, akkor hát a szívem szakad meg és kissé könnybe lábadhat a szemem is.
    (Na mert a WoW-é szerintem olyan godlike szint már, hogy boldog leszek ha rágondolok.

Na és ez az ami a jövő zenéje mert: TES univerzumát tartom még így kapásból zseniálisnak, "imádnivalónak" fantasy kategóriában.
    DE Online még nem szerepelt...(persze jó sok más sem azelőtt meg minden)
    Tehát csak single...és ott tudjuk, hogy oké, tökéletes, nincs párja...mert ténylewg nincs kb. (hasonló néha-néha befut...tavaly volt 1-2 jobb single fantasy rpg cucc pl)

Szal így az összkép érdekes igen, ha azt is odaveszem még néha kételkedésem okaként, hogy eléggé a semmiből tünt fel a játék, ha úgyvesszük és mint nem is tudom, fejlesztö team ecetra, hány évig is csinálták eleddig ilyenek bemagyarázhatnak, vagy MAJD számíthatnak ha mégse olyan lesz mint amire várunk azért.
    Inkább nem is hasonlítom (egyelőre kb) semmihez - majd ha többet tudunk kb.

na most már elég lesz asszem, ígyis belebonyolódtam túlzottan asszem és ezt is repeateltem olyan féltucatszor mire megíródott ez a poszt.

• MaRee
    Istenem, gépeltem egy métert, erre áramszünet gewl fpas iödsdoüg sgössdokqgüeggoegjeöőjsgők

A felét már elfelejtettem, úgyhogy a lényeg:

A GW2-vel szerintem most beindult egy "lavina", egyre jobban háttérbe szorulnak majd a havidíjas mmo-k. A sok új wow-verő divatos mmo mind elhasalt(war,tera,swtor,rift,istennyila) egy-két hónappal a megjelenés után, de a GW2 még mindig köszöni jól van, pedig lassacskán már fél év eltelt a megjelenés óta.

Ennek szerintem azon kívül, hogy jó a játék nagyon, az az oka, hogy nincs havidíj. Simán megcsinálhatja az ember, hogy nem lép be egy hétig aztán boldogan játszogat tovább, nincs az a hülye kényszeres érzés mint a havidíjas mmo-knál, hogy ha már kifizettem akkor akkor is belogolok ha qrva unalmas. Bevallom, nekem nagyon bejön a gw, de ha havidíjas lenne nem játszanék már vele.

Az a baj, hogy a legtöbb ember (főleg itt sg-n) mindig várja az aktuális mmo messiást, most a GW az, előtte a TERA volt, azelőtt az SWTOR,Rift,WAR,stb. Aztán rájönnek hogy szar, és az eddig agyon ajnározott játék egy hónap után uninstall, mehet a fikázás és lehet várni az újabb Jézust.

Szerintem most ez a TESO lesz a legújabb wow-verő várományos, majd meglátjuk. Mindenesetre ha a játék buy to play lesz mint a GW2 (esetleg NORMÁLIS f2p mint a lotro, bár az úgysem lesz) akkor már csak a világ miatt is sok esélyt adok neki, hiszen az Elder Scrolls elég nagy húzónév és rengeteg rajongója van. Persze azért a technikai megvalósítás is számít, ott van az SWTOR is, hiába az egyik legnépszerűbb sci-fi univerzumban játszódik, mindenki látja mi lett belőle(vagy mondhatnánk a D&D online-t is, hogy a kevésbé ismerteket említsem).

Én "veteránként" (kb 2002 óta foglalkozom MMO játékokkal) már kinőttem ebből a megváltó várogatásból, ha érdekel egy játék kipróbálom, de nagyon-nagyon-nagyon különlegesnek kéne lennie, hogy még egyszer havidíjat fizessek valamiért.

Személy szerint engem nem hoz lázba ez a játék egyelőre, nálam az Elder Scrolls széria a singleplayer játékok királya volt mindig is, és az is marad. Inkább a következő TES-re vagyok kíváncsi :)

A zenéért pedig
  • Ragnar360
    Egy kis szösszenet:
    Ti mennyire tudjátok eldönteni (persze miután játszotattok vele) egy mmo-nál, hogy mennyire lesz hosszú életű számotokra (legalábbis).

Elég relatív (vagy szubjektív) de azért mégis érdekesnek találom ezt a témát és érdekelne.

A legtöbben itt nem kevés tapasztalattal rendelkeznek stb. - aminek végülis azért örülök - (magamat nem veszem bele, így értem)

Vár még egy veterán egy új, igazán átütő játékra - na jó ez így hülyén hangzik, mert nyilvá persze, de hogy egy átfogóbb képet kapjunk a dolgokról, esélyeket latolgatva stb. Vajon lehetséges lenne még belevetni "magunkat" a dolgokba úgy mint régen...átadni a dolgot, mikor azt mondod: hát na jólvan ez tettszik annyira, hogy komolyan foglalkozzam vele és végre, végre mégegyszer megélhetjük az átütő sikert, örömöt(?).

Kinek mi számít manapság, mi az elvárás, a régi időkhöz képest stb. ami változott valamelyst...ha MMO-ról beszélünk.
    Vajon mennyi idő, míg beleesik az ember? (persze ha tettszik is neki)

Mondjuk tervezni se, s előrelátni se lehet mindig...vagy lesz, jön és hands down. - avagy nem. (Jöhet még olyan, hogy instant addiktivizmus, visszatérhet-e még valami a WoWhoz hasonló élményből)

u.i.: az is egy szempont lehet, vagy titkon befolyásolhat dolgot magunkban, hogy világviszonylatban mit mutat a játék, mennyire sikeres és mennyien játszák...(persze mindenki másképp függetleni magát ettől is, de ez is egy érdekesség talán:P)

• TomStorm
    Jól néz ki
  • MaRee
    Nagyon menő lett!!!!!
  • s0n1c
  • Running
    Asztakúrvadejólett!
  • Torzonborz
    remek remek :)

nincs itt semmi látni való , kérem távozzanak ! :D
  • TDC Geronimo
    újabb kiváló munka...